15. rész: Fegyverkezési verseny - II. rész
A toborzásnál egy kicsit leragadva: a másik topikból már emlegetett, meglepően korrekt vigyori hsz egy fontos dolgot nem tárgyalt. Azt, hogy vigyo szerette volna felvenni a még ereje teljében levő, több mint 750 falus sziszanit. De ez csak kérdés formában merült fel a vezetőiben, az ottani tagok ellenkeztek javarészt, sőt, babybogyó kijelentette, hogy nem érdekli, ki van benne, ő a sziszani fiókkal nem lesz egy klánba. Így halt el ez a kis kitekintés. Sokan azt hiszik, vigyori egyedüli, diktatórikus döntéseket hozott az EW-ben, pedig nem, nagyon sok dologban kikérte a véleményünket, és szinte mindig adott is a szavunkra, a meglátásainkra. Ezért volt jóval könnyebb dolga, hogy úgy mondjam a "hülyeséggel" nem kellett foglalkoznia, több ereje maradt arra, amiben igazán jó, a szervezésre. Persze azért övé volt az utolsó szó, de hagyta, sőt, örült neki, hogy a válláról levesszük a terhet azzal, hogy a szokásos klánbeli vitákat, legyen az lakatolás, belsők leosztása, vagy viták csitítása, nem neki kell csinálnia.
Rémuszbácsiról viszont nem mondtunk le. Ha valamilyen úton módon, de be kellett kerülnie a klánba. Amikor sziszaniként a végét járta, én a fiókomból egészen brutális, minden falujába kb 50-70 nukeos védelmet mozgattam, amikor átküldte nekem a falunként 50 EE bejövőt. Jóba lettünk, s noha végül nem én győztem meg, hanem a többiek, hogy velünk akar majd játszani, úgy váltunk el egymástól, hogy ha lesz majd ürülő frontos fiók, akkor tudassam vele. Volt még ptomi, monster és MrWolf, akik bekerültek az EW-be a végére Tibi mellett. Monstert azzal értem el, hogy jöjjön, hogy adtam neki a hátországban falut, amiben el tudta nemeselni a meglevő tárolásait, majd a nemest leölni rajtam, és újrakezdeni. Ezért cserébe megnyertem az első lovagomat a kényelmetlen helyekre

ptomival ugyanez volt a forgatókönyv, tőle lett a második fáklyám, s tomi kérte, hogy MrWolf is kapjon meghívót. De még nem kaptak, maradtak az ITR-ben. A Tibi fiókon keresztül kellett elérnem a csatlakozásukat. A vezetőibe azt mondtam, hogy Tibi, meg az összes többi, akiket az előbb felsoroltam, maradnának zászlózni, illetve ahol tudnak, lovaggal segíteni, de majd csak akkor belépve, amikor már megy a háború az EE-vel. Ezt a többiek el is fogadták noha a bizalom nem volt meg, ugyanis joghoz kötötté tettünk minden fórumot a sima csevegőn kívül, és a volt NH-delegáció csak azt láthatta, a védő és támadótopikot nem, így az esetleges súgást elkerültük. Hátul Tibinek is adtam falut zászlózni, s noha az EW-nek azt mondtam, ténleg csak zászlózik, Tibivel megbeszéltem, hogy amint lesz belső, vagy elhagyott fiók, akkor szólok neki, és abból felhízlalom. Cserébe 3 kiemelten fontos, K33 közepén levő faluját átadta nekem a nyitás éjszakáján, amibe már jó messziről elindíttattam javarészt vigyorival és babybogyóval 10-12 ezer katát mindháromba, meg leadtam monsternek, ptominak és Tibinek a "rendelést", hogy hova és mikor érjenek be a fáklyájukkal. És ennyi falu lett védve északon más által, ez a 3, amikbe 12-16 nemest leraktam. Nem tudom leírni, hogy az északon mutatott játékom mennyiben köszönhető ennek a 3 falunak, hiszen ezek nélkül nem tudtam volna a későbbi potyákat elhozni, este nemeselni, s ez volt az, ami miatt K33-on később az EE nem tudott mit kezdeni velem.
Ezidőtájt még megvolt a közös fórum az EE-vel, ami eleinte még barátságos csevegő volt, de a végére eléggé eldurvult ott is a szituáció. Sőt, már-már szidtuk egymást, próbáltunk a másik fejébe férkőzni. És ha már fórum: ebben az időben kezdtem nagyon aktív lenni itt, a külsőn, ekkor már tisztába voltam vele, mekkora lehetőségek vannak ezen a "hadszíntéren". Későbbiekben vigyoritól tanulva/vigyoriról példát véve próbáltam én is minnél jobban úgy használni, ahogy, s néha célt is értünk vele

Úgy nézett ki, hogy a két fél pontosan egyszerre fog végezni, amikor karácsony előtt pár nappal jött a kellemes meglepetés az EW-nek. Leslye kilépett az EE-ből a saját nagy fiókjával, ami ráadásul javarészben EW-frontos volt. Anti és Ádi, akik jóban voltak vele, beszélgettek leslyevel, és megtudták, mi a problémája. Szerinte az EE átverte őt, próbálták ellehetetleníteni és ráadásul a risi1998 fiókkal nagyon csúnyán összeveszett (valami piti hülyeségen). Leslye nem akart maradni, törölni akart, de Ádi tanácsolta neki, hogy rakja egy aktív EW játékosra a fiókot, aki védekezik majd, meg borsot tör az EE orra alá. Hogy, hogy nem, az az aktív játékos én lettem

A karácsonyi tűzszünet előestéjén kaptam meg a fiókot, amire úton volt vagy 600 bejövő a risi fióktól, azt hittem, full menthetetlen az egész, de aztán eszembe jutott hogy tűzszünet van, s risi nagy része látogatni jön

így volt (lett volna) időm szervezni a fiókba EW védelmet, de nem ment az olyan zökkenőmentesen, ugyanis leslye búcsúzóul elnevezett pár falut "Férgek vagytok EE"-re, amit én nem vettem észre, és a support megjutalmazta a fiókot egy 3 napos támadható tiltással. Mire visszajöttem, sok falu elment, de aztán készülve egy kicsit a háborúra, jókat védekeztem, vágtam, tologattam, koordináltma a többiek védelmét. Ezidőtájt buktatott le minket ezügyben a jó képességű MrShine társunk, aki az idióta ötleteiről volt hírhedt a klánban. Lady Xenia alatt volt pár falu, amihez Shine volt közel, DJ fiókból írtam neki, hogy lehetőleg KÖZELRŐL védje be azokat a falukat, erre amilyen ügyes, elkezdett küldeni huszonórákról védőt, mire Xenia kifoglalta a falut, és látta a bele érkező EW védelmet. Ebből lett egy veszekedés a közös fórumon, aminek a vége az lett, hogy előbb zárolták a vezetők a fórumot, majd mikor a mindkét oldalról joggal rendelkezők is folytatták a vitát, Rheia dobta a fórumot EE oldalról. Innentől megszűnt a kommunikáció a két fél közt. Az EE még nagyobb rohamot indított a leslye fiók ellen, amire a válasz még több védő volt tőlünk. Rövid idő alatt TOP védő lett a fiókból

Volt pár falucska, amin előtte is ment a vita, Lord1984 két faluját például Xenia védte be warlord előtt, ez még a leslye dolog előtt volt, ezen kezdtek el vitatkozni eleinte, majd később az EE védte cseregale szintén két faluját. A Lord falukért cserébe tgszisz felajánlotta, hogy két EW-be lógó faluját elvihetjük, amit warlord nem akart elfogadni, de később Anti mégis elhozta. De a leslye fiók miatt pattanásig feszült a viszony a két fél között, nagy önuralom kellett, hogy már akkor ne támadjanak egymásra a sértett felek. A leslye fiók azért volt még hasznos nekünk, mert amit benne hagyott levelezést a tulaj, azt mind ki tudtam menteni vigyorinak, majd a közösbe is flekerült. Láttuk, hogy Yeso próbálta megérteni leslyet, mi a problémája, láttuk leslye vitarészleteit a risi fiókról, azt is, amikor Arkhi a mefike fiókból írt rá, mint volt vezére. De a legfontosabb, az Rheia körlevele volt, ami az EW elleni védekezési stratégiát tárgyalta. Ezt vigyori külsőre is kirakta később, a Mr. fórumra, és nálunk a vezetőiben megjegyezte: ha az EE tényleg ennyire a védekezésre fog berendezkedni, akkor megnyertük a szervert.
Az utolsó napon volt pár szabályszegés, dodo123 és vantaralaca már 26-án este elindultak, mondván nem érnének be időbe, ami Yesoéknak nem tetszett, viszont ha szigorúan nézzük, akkor az EE január 26-án este 20:50-kor kiküldött hadüzenete is szabály ellenes volt, de nem ez a lényeg. Pedig az EW vezetőibe már egy versikét is írtam, amit elfogadott a többség, hogy ez lesz kiküldve a hadüzenet szövegeként pontban éjfélkor

A leslye-s védekezés közben igazából azzal telt az időm nagy része, hogy a látszó ellenfeleimet próbáltam megismerni, utánanézni. Mefike fiók és tgszisz volt leginkább, aki érdekelt, ők az északi szomszédaim voltak, nagy fiókkal. Mindkettejüknek láttam, hogy van múltja, nem is rossz pedigrével, ráadásul tudtam, hogy a mefike fiókban duálként ténykedik Arkhimedesz2, a V18-as szövetségi győztes feje, akiről mindenki azt mondta, hogy egy nagyon okos és rafinált játékos. A közös fórum nálunk az archívba lett áthelyezve, ott végigolvastam tgszisz minden hozzászólását, és leszűrtem, hogy nem hogy aktív, de intelligens is, méltó ellenfél lesz azokra a kis mindgame-ekre, amiket az EE ellen terveztem

Noha nem szomszédom, de még egy dolog kiderült a fórum újraolvasásából. Itt, január végén már tudtam, hogy hcsf sokminden olyan dologra alkalmas lesz nekem, amire szükségem volt, és amire már jó előre felkészültem. Mondhatni, elvégeztem a házifeladatot. A v18-as fórumot is elolvastam, Arkhi tolmácsolásában, az ő gondolkodásmenetét is próbáltam kifürkészni. Lehet furcsának hangzik, hogy ezzel töltöttem a napjaim, de igen, vettem a fáradságot, hogy utánanézzek valamennyire a közvetlen ellenfeleimnek, sőt, gyenge pontot is próbáljak keresni (és találni). Minek húzom tovább, elérkeztünk a véghajrához. 10 perccel éjfél előtt azt láttam, hogy kb az egész klán zöld. Mindenki várta a nagy pillanatot, hogy megkezdjük a végjátékot. Smeckterrel és k-royyal előre megbeszéltem, hogy én 20-30-as nagyságrendben folyamatosan végigkémlelem a környéket pontban éjfélkor indulva, csak a releváns jeliket küldöm, és minden egyes gyengepontra azonnal lecsapunk könyörtelenül. Délen le volt beszélve vinszettel, hogy a fronttal ő ne foglalkozzon, a fiókja belsejébe ragadt ékfaluk érdekeljék, én levonom az EE figyelmét magam elé, szintén kémleléssel, és szétfakeléssel. Közbe Skypeon warlordadival mi maradtunk egész éjjel, és megbeszéltük, az EE minden egyes apró mozzanatát átbeszéljük, és középen az ő vezetésével, északon pedig az én vezetésemmel próbálunk mindent elhozni, ami mozdítható. Jómagam csak reméltem, hogy az EE engem nem vesz komolyan, és még pláne, nem kezd el gerillaakciózni, ugyanis a K54-es faluim védelme még mindig nem volt teljes, várattak magukra a lovagok, meg néhol a klánvédő. De a lényeg, minden előre meg volt beszélve azokkal, akik a közvetlen frontot vitték. Leteltek a békeidők utolsó másodpercei, és 00:00:00-kor megindult, aminek meg kellett indulnia....