szerverbeállítási javaslat v46-47?!

Kategória: 'Világ 46', témanyitó: Aldaron, téma nyitása: 3. Szept 2017.

Oldal megosztása

?

érdekelne e egy ilyen szerver téged?

Szavazás lezárva 23. Dec 2017.
 1. igen

  12 szavazat
  44,4%
 2. nem

  11 szavazat
  40,7%
 3. kisebb változtatásokkal indulnék

  4 szavazat
  14,8%
 1. -scooby doo-

  -scooby doo- Well-Known Member

  Csatlakozott:
  24. Máj 2015
  Üzenetek:
  786
  Kapott kedvelések:
  1.266
  Vicces ez az írásod Yugi!

  Kiemeled nincs sok különbség, elhanyagolható a 1,5 és 2 között.
  Majd előtte nekiesel Spartanak, hogy kik ők, és milyen jogon, akarják kérni az emelést. Akkor nem tök min1 neked?

  Ha tényleg azt szeretnéd hogy Sparta V45ön induljon és harcoljon Arkék meg a többi erősebb klán ellen, akkor ahogy kiemelted hogy ez az elhanyagolható különbségnél, épp úgy kéne viselkedned mint Arknak, hogy támogatja, sőt segítené, hogy már V45ön jelen lenne. Hisz Spartat ismerem, és ha tényleg megemelnék 2esre a sebbeséget 100% hogy itt indulnának!

  Sparta mindig kiválasztotta a szervereit. Nem ellenfél miatt, hanem épp beállítás miatt.
  Emlékszem mikor a V5ön játszottunk már végefelé tartott a szerver, még sokat vártunk és mikor jött a V15, a 2es sebbeségével és jó beállításával, csak arra regeltünk be. Ez világokon keresztül így volt, hogy türelmesen kivártak. Van egy játékstílusuk, amibe a legjobbak, ami fekszik nekik. Miért menjenek rögös útra, lassú szerverre, ha a pörgös akciót, pörgös szervereket szeretik?
  Egyébként épp emiatt van az, hogy kevés a LE a szerverükön, mert mire kialakulnak a nagyfiokok, már ottvannak a nyakukon és szétzuzzák őket...Nem hagynak kényelmesen megnőlni, kényelmesen szervezkedni, hanem a folyamatos támadásokkal, toborzással lépéskényszerbe hoznak.

  Itt kicsit belekanyarodok a V40be. Csak hogy tudd Yugi, az EW/JF olvadást a Vibre azért hoztam létre, mert kiakart válni a JF-ből sok játékos, mert nem bírta a nyomást a Spartai oldalon. Ezért hoztam létre a Vibet, hogy foltozzak és rendbe tegyem a dolgokat. Akik váltani akartak, végül azok váltottak. Szóval mondhatod hogy barbárokkal felhizlalva visszaerősődhettünk volna, csak akkor már rég a Vib Jf része lepaktált a Spartaval. A régi EW-sek meg inaktivak voltak és nem játszottak. Igen jöhet a kérdés, hogy miért olvasztottam akkor be a JF-et és hoztam létre a Vibet. Csak akkor meg 3-4* túlereje lett volna már akkor Spartanak. Kockáztattam, hátha tudom rendezni a sorokat. Nem sikerült...
  Elbuktam. De büszkén, és kalapot emelek Sparta előtt, mert jobbak voltak. Jöttek, jöttek, folyamatosan. Ha valahol levédekeztük őket, mentek máshova, de nem álltak meg egy pillanatra sem, és egyszerre 8-9 játékosunkat támadták, ezért írtam hogy belese kezdjen senkise, ha nincs 7-8 aktiv fiokhelyettesítőd, mert szétdarálnak....
   
 2. Séfbácsik

  Séfbácsik Active Member

  Csatlakozott:
  1. Jan 2017
  Üzenetek:
  110
  Kapott kedvelések:
  150
  Azért azt tisztázzuk Vigyó,hogy te nem elbuktál büszkén hanem cserbenhagytad a csapatodat és leléptél márciusba a szerver meg augusztusig tartott. A JF-et meg kevered a ZSK-val de ez a legkisebb probléma az írásoddal :D
   
 3. -scooby doo-

  -scooby doo- Well-Known Member

  Csatlakozott:
  24. Máj 2015
  Üzenetek:
  786
  Kapott kedvelések:
  1.266
  Nem keverem, csak nem jutott eszembe a ZSk. Lináék már nekem akkor panaszkodtak, és felvázolta hogy kifognak lépni...Ezzel oltottam a tüzet rövididőre...
  Márciusba már eldőlt a szeró, az hogy augusztusba értétek el a 80%-ot az már tök min1. Ew nagyrésze már nemvolt, ZSk keménymagja meg már lepaktált Spartaval....Onnan már nem volt visszaút.
  Mint írtam a hibát akkor vétettem, hogy létrehoztam a Vibet. Viszont 4* túlerővel úgyanúgy elvert volna Sparta....
  Ezért próbálkoztam a Vibel, hogy rendberakjuk a frontokat, csak sajna a Vib létrehozatalával, úgyanúgy EW és ZSk volt, klánba klánként....Sok hisztéria meg elvitte az időm, a szervezések helyett.
   
 4. feczesin robert

  feczesin robert Active Member

  Csatlakozott:
  20. Feb 2017
  Üzenetek:
  457
  Kapott kedvelések:
  226
  ZSK JF ugyanaz a fos volt :D
  ugyanaz a tagsag javareszt, emlekszem Random mikor hadat uzent JF nek 38 on akkor top1 volt JF 22 nap alatt zarult a haboru 0!!! JF foglalassal...
   
 5. feczesin robert

  feczesin robert Active Member

  Csatlakozott:
  20. Feb 2017
  Üzenetek:
  457
  Kapott kedvelések:
  226
  mi csak harcolni akarunk mind1 beallitas.
  es nem feltetlen a gyozelem a cel, ha az lenne celunk , h leverjuk Spartat akkor megvarnank, h bemennyenek egy vilagra es rajuk regelunk...
  de nem ez a cel, hanem egy izgalmas szerver.
   
 6. Say Hi

  Say Hi -NF-

  Csatlakozott:
  4. Ápr 2015
  Üzenetek:
  7.537
  Kapott kedvelések:
  8.246
  Mi anno közvetve kihívtuk őket 43-ra (azért közvetve, mert mást nem ismerek ott), akkor is el volt dőlve V40, mégse jöttek, pedig a 43-at mindenki próbaszervernek mondja :)
   
 7. Say Hi

  Say Hi -NF-

  Csatlakozott:
  4. Ápr 2015
  Üzenetek:
  7.537
  Kapott kedvelések:
  8.246
  A jó játékos az jó lassú meg gyors világon is, meg ellenféllel, meg anélkül is.
   
 8. Aldaron

  Aldaron Csöve$bánat

  Csatlakozott:
  26. Szept 2015
  Üzenetek:
  2.767
  Kapott kedvelések:
  1.274
  Az a baj ti mindig a rossz embereken keresztül akarjátok a Spártát kihívni :) ez olyan mintha yuginak mondanám, hogy kihívom az EW-t a kövi szerverre. Se vezető nem volt se tagja az Ew-nek, vagy csak nem voltatok kihívás :)
   
 9. Aldaron

  Aldaron Csöve$bánat

  Csatlakozott:
  26. Szept 2015
  Üzenetek:
  2.767
  Kapott kedvelések:
  1.274
  Érdekes mód vigyorinak sikerült felkeresni a régi vezetőket v40-re :) Asszem Castot kérdezte meg a dolgokról, és tessék jöttek vigyóék :) Te is ott voltál dj...
   
 10. Say Hi

  Say Hi -NF-

  Csatlakozott:
  4. Ápr 2015
  Üzenetek:
  7.537
  Kapott kedvelések:
  8.246
  Egy régi régi, mára majdnem teljesen kihalt Skype szobában, ahol rajtam kívül szinte csak megboldogult EE-sek voltak, történt a beszélgetés, a felajánlás, hogy rákérdeznek vezetőknél V43-ra, én nem BH vezérként, hanem sima tagként, ezt megköszöntem, majd jött a válasz, hogy nem szeretnének jönni. Hogy mennyire komoly ez a dolog, vagy hogy megtörtént-e ez a vezéreknek felajánlás, azt mindenki eldönti maga.

  Ott voltam 40-en, igen. Kb egy hónapig, aztán saját magamat még jobban alulmúlva (ha lehet) leléptem, és összevesztem mindenkivel, aki fontos volt akkor. Jó emlékek :))
   
 11. =superautism=

  =superautism= New Member

  Csatlakozott:
  29. Okt 2017
  Üzenetek:
  14
  Kapott kedvelések:
  16
  Sziasztok. Egyesek lehet unják már ezt a világbeállítasos dolgot, de szerintem működő képes lehetne a következő javaslatom. Mielőtt itélkezne bárki is kérem fussa végig a beállításokat. Ha megvagy vele akkor sorolok pár érvet miért is javaslom eme beállításokat.
  Egyeseknek rögtön szembe tűnhet a nagyon kicsi sebesség, sokan nagyon hiányolják a régi hosszú vilagok "fílingjét" (én is) igy lehetne kompenzálni egy kicsit a hosszabb szervereket. Azt hiszem volt már 0,5 lassúságú szerver ( ismét lehetne.) 85%-os dominancia szerintem reális cél lehetne. Továbbá, sok alap dolgot benthagytam úgy gondolom működőképesek.
  Folytatva a sort, a kereskedelmi részhez érve. Szabad kereskedelem csak klanon belül alkalmaznám, hisz a csapat az első a fejlődés érdekében. Úgy gondolom hogy ez működőképes volt pár szerveren is. Most jön a kedvenc részem :), lovag, ijász bentmaradhatna nagyon hasznos mindkettő. Viszont ami a szerver stratégiáját is bonyolíthatná az a templom, a templom rádob egy stratégia elemet a szerverre. Sok szerveren működött (erre tudok csak hagyatkozni ). Mivel stratégiai szerepet vállal a templom szerintem izgalmasabbá tenné a szervert armák szempontjábol a vezetőknek is többet kéne agyalniuk. Torony csak kiegészítő eleme ennek az egésznek. Nem sok vizet zavar. :) Barbár/bónusz falvak aránya a szokásosan emelt lenne, viszont csak 1500 pontig. V31en volt talán hasonló beállítású. Miliciát sem tartom fontosnak, hiszen kezdeti előnyt ad és ha már egy nehezebb izgalmasabb szervert akarunk akkor szerintem nem kell előnybe részesíteni. Az izgalma még csak most jön ha eluntad volna magad. :) Klánrész, sok helyen olvastam hogy kibaszás az, hogy van alklán es tudnak segíteni egymásnak a végsőkig. Magyarán előnyt ad a szerver dominánsabb csapatainak. Viszont nem tudom mennyire megoldhatóak ezek de ha szerintem kivennénk a külső támogatást akkor ezt a folyamatot most meglehetne szüntetni. 25 fős csapatok, nem lenne alklán ( vagyis lehet, de semmire se mész vele ha nem tudod segíteni pl támadások során, a végén meg elkell dönteni ki nyeri a szervert)


  Szerintem működő képes lenne ha megszavaznánk és a fentiek is bele egyeznek ebbe. Esetleg ha nem lehetséges akkor sajnálom és lehet törölni :). Én az mondom kihívásokkal teli szerver lenne. Izgalmas játék nagy fiókok, sok csata, akar 1-2 éves szerver. Egy v28as hosszúság bőven megtenné :p kis csapatok előnyben. Lelkes amatőrök, vén rókák, baráti társaságok :) szerintem ez a legfontosabb :)
  Ha időt szántál minderre akkor köszönöm.

  Auti$ta
  Xd

  Nyeremények

  Nyertes
  : Az a klán nyer, amelyik az összes falu 85%-t birtokolja és megtudja tartani azt 30 napon át.
  Győztes klán legnagyobb játékos: 2000 prémium pont
  Győztes klán második legnagyobb játékos: 1500 prémium pont
  Győztes klán harmadik legnagyobb játékos: 1000 prémium pont
  Győztes klán többi tagja: 300 prémium pont

  Általános beállítások
  Végjáték
  : Dominancia alapú végjáték
  Játék sebessége: 0,5
  Egység sebesség: 0,25 (ez lehet hibasan allitottam be)
  Morál: Aktív (pont)

  Prémium szolgáltatások
  Ingyenes Prémium fiók
  : Aktív, 500 és 15000 pontnál
  Ingyenes Fiókkezelő: Aktív, 10,25,100,250,500,1000 falunál
  Prémium Tőzsde: Aktív
  Építési idő csökkentése prémiumért:Aktív
  Azonnali befejezés: Aktív. Ha 10 perc van hátra az építkezésből, akkor az épület azonnal befejezhető. Ha az építkezésből 3 perc vagy annál kevesebb van hátra, a befejezés ingyenes, ha 3-10 perc közötti a hátralévő idő, akkor továbbra is csak prémium pontért lehet gyorsítani az építkezés befejezését.
  Építkezés árának csökkentése: Aktív. Az építkezés árának csökkentése 20%-al lehetséges - tehát ha egy építkezés mondjuk 1000 nyersanyagba kerül, és a játékosnak csak 800 van, akkor 30 pontért a rendszer beteszi így is az építkezést
  Nyersanyagtermelés növelése: Aktív. 7 napig egy nyersanyag termelése növelhető +20%-al.
  Piaci Bónusz: Aktív. a piacon 1:1ben akkor is tudsz vásárolni, ha ilyen ajánlat nincs kinn a piacon.

  Jutalmak/Eredmények
  Jutalmak
  : Aktív

  Építkezés
  Épület bontása: Aktív

  Általános szabályok
  Szabad kereskedelem
  : Inaktív, csak klánon belül lehetséges a nyersanyag küldése
  Piaci max. arány: 1:1
  Szabad kereskedelem kezdete a piacon: A játékos kezdési időpontja határozza meg
  Nyersanyag küldésének időpontja klánon belül: 30 nap
  Nyersanyag küldésének időpontja klánon kívül: 120 nap
  Hosszútávú helyettesítési korlátozás: Inaktív
  Korlátozott helyettesi hozzáférés: A helyettesítés véget ér, ha a fiókfolyamatosan 60 napot helyettesítés alatt állt.

  Kiegészítés
  Legyőzött ellenfelek ranglistája
  : Aktív, pontok alapján
  Bevezető: Küldetés alapú oktatási rendszer
  Kereskedelem, visszavonási idő: 5 perc

  Seregmozgások
  Milliszekundum
  : Aktív
  Min. mill. szek beérkező támadások és védekezések között: 100
  Támadás visszavonási ideje: 10 perc

  Kezdővédelem
  Kezdők védelme
  : 14 nap
  Támadó : védekező arány maximális értéke: 20 : 1 az első 60 napra

  Játékbeállítások
  Lovag
  : Aktív
  Íjászok: Aktív
  Fejlesztési rendszer: Egyszerű rendszer
  Templom: Aktiv
  Őrtorony: Aktiv
  Áltámadás: 1%
  Barbár falvak visszabontása: Inaktív
  Önállóan fejlődő barbár falvak: Aktív (1500 pontig)

  Zászlók
  Zászlók
  : Aktív

  Milícia
  Milícia
  : Inaktiv

  Főnemesek
  Főnemesek képzése
  : Aranyérme rendszer
  Főnemesek olcsó újragyártása: Inaktív
  Főnemesek árának növekedése: Aktív, az előállítási költség a második nemes leképzése után nő.
  Főnemesek maximális hatótávolsága: 100 Mező
  Hűség csökkenés főnemes támadásonként: 20-35
  Hűség növekedése: Óránként 1.0

  Klán
  Klánharcok elérhetők
  : Igen
  Klántárs támadható: Igen
  Külső támogatás: NINCS
  Klán zárul: Nem
  Taglétszámkorlát: 25

  Terület
  Barbár és bónuszfalvak aránya
  : emelt
  Bónuszfalvak: Fejlesztett bónuszfalvak

  Helyettesítés
  Fiók-helyettesítés
  : Aktív, 48 óra (az eddigi 24 óra helyett most 48 órás az interakciós és koordinációs blokk)
  Helyettesi hozzáférés: A helyettesítés véget ér, ha a fiók folyamatosan 120 napot helyettesítés alatt állt.

  Éjszakai bónusz
  Éjszakai bónusz
  : Aktív
  Időtartam: 22:00-07:00
   
  Messala kedveli.
 12. öreg

  öreg Script Moderátor / Supporter Klánháború csapat Moderátor

  Csatlakozott:
  9. Jún 2017
  Üzenetek:
  550
  Kapott kedvelések:
  818
  Szia

  Ha a klán nem zárul akkor lehet cserèlgetni a tagokat ergo megvalósítható a külső támogatás :D
   
  =superautism= kedveli.
 13. öreg

  öreg Script Moderátor / Supporter Klánháború csapat Moderátor

  Csatlakozott:
  9. Jún 2017
  Üzenetek:
  550
  Kapott kedvelések:
  818
  A tőzsdèt kène beszüntetni az első kb 2 hónapban, akinek van pp-je úgy is elkölti, amint ez letelik, viszont addig nem kène attól fèlni, hogy valaki már a kezdő vèdelem alatt vonatot csinál stbstb. Talán Incze írta ezt már valahol, nem tudom már pontosan. Az innonak sem lenne bevètelkiesès ès az új játèkosoknak sem menne el a kedvük az egèsztől(akik mèg tanulják a játèkot), miután egy pp-s kiüti őket az első hèt után.
   
  =superautism= és Messala kedveli.
 14. Say Hi

  Say Hi -NF-

  Csatlakozott:
  4. Ápr 2015
  Üzenetek:
  7.537
  Kapott kedvelések:
  8.246
  0,5-0,25 sebesség? :DDD Ezt hogy gondoltad?
   
  =superautism= kedveli.
 15. Lone Wolf

  Lone Wolf Well-Known Member

  Csatlakozott:
  27. Aug 2012
  Üzenetek:
  740
  Kapott kedvelések:
  996
  úgy,hogy még idén elinditják,a végjáték meg majd kezdődik 3 év múlva :D a másik véglet,hogy elinditod a farmot a 4 mezőre levő barbira,aztán majd holnap reggel visszaér :D

  ezt nézd még át kérlek! :D hasonlitsd össze régebbi világokkal,de inkább jelenlegi lassabb világokkal,ha olyan beállitást szeretnél!
   
  Utoljára szerkesztve: 3. Nov 2017
  =superautism= kedveli.
 16. Say Hi

  Say Hi -NF-

  Csatlakozott:
  4. Ápr 2015
  Üzenetek:
  7.537
  Kapott kedvelések:
  8.246
  V43-on 13 perc 43 sec a KL egy mezőre a lassú sebesség miatt, 0,73-as szorzóval az alaphoz. Itt 0,125 lenne, kb másfél-két óra lenne egy mezőre a KL, a nemes meg 7-8 óra egy mezőre. Szerinted ki játszana egy ilyen förtelmen?
   
  =superautism= kedveli.
 17. tysonka

  tysonka Well-Known Member

  Csatlakozott:
  3. Már 2015
  Üzenetek:
  716
  Kapott kedvelések:
  574
  Lassan ezt nem csak a szerverekre lehet mondani... :(
   
  Say Hi kedveli.
 18. =superautism=

  =superautism= New Member

  Csatlakozott:
  29. Okt 2017
  Üzenetek:
  14
  Kapott kedvelések:
  16
  Zárójeles rész ;)
   
 19. Zyzz

  Zyzz Well-Known Member

  Csatlakozott:
  16. Aug 2015
  Üzenetek:
  691
  Kapott kedvelések:
  1.395
  Több sebből is vérzik a dolog szerintem.
  Említették a játék- és egységsebességet, azok semmiképpen nem jók így. Hűségnövekedés a játéksebességhez van szabva elméletileg, ergo ha 0,5-ös játéksebességet szeretnél, akkor a hűség óránként 0,5-öt növekedne.
  Kezdővédelemhez 2 hét szerintem túl sok, habár ilyen sebesség mellett még indokolt is lehetne, de ilyen beállítás fix, hogy nem lesz.
  Azt szintén írták, hogy ha nincs külső erősítés, de a klán nem zárul, akkor az kb értelmetlen mert simán ki lehet játszani. Klánlimit túl alacsony szerintem, 40 alatt nem hiszem, hogy elfogadnák.
  Éjszakai bónusznál 9 órát is sokallom.
  V46-ra kizártnak tartom, hogy egyáltalán megfontolják az általad kért beállításokat mert egyrészt irreálisak másrészt meg 1 hónapon belül indul, szerintem Sajtnak kell egy kis idő, mire a központtal lebeszélné. Ha elfogadsz egy javaslatot V47-re próbálj meg egy reálisabb beállítást összeállítani, ahhoz még bően van időd.
   
  =superautism= kedveli.
 20. =superautism=

  =superautism= New Member

  Csatlakozott:
  29. Okt 2017
  Üzenetek:
  14
  Kapott kedvelések:
  16
  Koszonom a tanacsod es a normalis hszt :)
   
  Zyzz kedveli.