Csevegő

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.219
Igen, igaza van Donnak, de amit elgondolt, az teljességgel kivitelezhetetlen. Nálam akikkel foglalkoztam, nagyon kevés, aki megragadt. Mármint olyan szinten, hogy ne 2 barbi legyen az életcélja, és utána befoglalják. Sok idő kell ahhoz, hogy valaki tanítás mellett meglássa a játék szépségét. Régen volt erre idő és tér, kimentél a peremre, több kontinensel a nagyok mögött, ott hasonló amatőrökkel csatázgattál, tanultál, leszedted a barnákat, és mire odaért hozzád a nagy, vagy ügyes voltál és bevettek, vagy megküzdöttél velük. De annak idején az ilyen kis peremklánok is simán elmentek 10k faluig több száz falus playerekkel, ma a győztesek se zárnak 10k faluval. Egyszerűen nincsen tér az újaknak, lásd V50. SBT-NF 1 falunál már aktívan katázta és gyilkolta egymást, másik oldalt ugyanez a Spartaval. A tapasztalt playerek nem maradtak meg, hogy lett volna esélye erre egy kezdőnek? Benne vagyunk egy negatív spirálba, a kicsiknek és az újaknak nincsen területe tapasztalni, fejlődni, azért, mert kicsi a világ, és azért kicsi a világ, mert nincsenek új playerek és így tovább. Így csak a legkitartóbb és legszerencsésebb játékosok maradnak meg hosszabb távra, és közülük is a többség ha kap egy normálisan leszervezett armát, akkor vége van.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.219
Én elgondolkodnék egy teljesen átdolgozott mentor rendszeren. A könnyítettnek pl semmi értelme nincsen, ahelyett lehetne valami tutorial, szituációs feladatokkal. Nem olyan küldik lennének, hogy építs 3-as rejtekhelyet, meg ilyen hülyeségek, hanem pl:

-Megtanít hazakísérni. Kap egy támadást a tesztfióktól, és van a falujába 1k bárd meg 500 KL, leírja hogyan kell, és kísérd haza.
-Leírja hogyan kéne effektíven farmolni, barbikat nevelni.
-Megtanítja vágni. Kap egy sima, vna 3 barna 1 zöld, stb vonatot, kap a falujába egy fél VF-et, oldja meg.
-Megtanítja saját faluval, milíciával vágni ugyanúgy mint az előbb.
-Szituációs feladat, berakjuk pl egy 50 falus accba, és kap egy hívjuk így "armát". Védekezze le.
-A rendszer összeoszt 3 ilyen kezdőt, 50-100 falus accot ad nekik. Mindhárom fiók kap armát, de csak az egyik a fő cp, kommunikáljanak, oldják meg a támadást.

És nem ilyen nevetséges ajándékok, mint 100 nyersi mindenből, hanem mindegyik után kaphatnának keményen pp-t. Csak egyszer lehetne elvégezendő ez a "tanfolyam" accountonként, vagy újrajátszható lenne de ppt csak az első sikeres végigjátszásért kap. És ha végezne ehhez hasonló feladatokkal, akkor 5-8k pp-vel indulhatna egy normális világra. 5-8k pp semmi az Innonak, helyette biztosan lenne fizető játékosa az újak közül, nem indulna hátránnyal egy kezdő, és a könnyített haszontalansága helyén részt venne egy konkrét és hasznos trainingen. Higgyétek el, többen megragadnának, és nem is esélytelenként indulnának első éles normál szerójukon.

Emellé apróságok, mint valóban tapasztalt és potens játékosok segíthetnék őket, elmondanák többen, mit hogy csinálnának. Lehetne ennek ahogy van speed admin, külön újonc admin, aki csak velük foglalkozik.
 

Menace

-EverBee-/Guardenant/Thunder Goddess
A reakció pontszáma
1.145
Emellé apróságok, mint valóban tapasztalt és potens játékosok segíthetnék őket, elmondanák többen, mit hogy csinálnának. Lehetne ennek ahogy van speed admin, külön újonc admin, aki csak velük foglalkozik.
És/vagy játékosok akik full ingyen bemennek és oktatnak, ahogy Gabor s írta, nem vagyunk egyedül olyanok akik foglalkoznának újakkal. Itt megmaradhatna a mentor rendszer, viszont szintén küldetéseket lehet osztani attól függően, melyik szinten van a játékos. Illetve szintenként akár lehetne mentort kérni. Ezzel egészíteném ki a kevésbé kedves Énem mondandójáto_O
 

DeletedUser19087

Vendég
Mindig felmerül a téma, hogy nagyobb szervereket akarunk, több faluval. Ugye most azon megy a vita, hogy lehetne új játékosokat idecsábítani. Leírom én mit változtatnék:

- Volt már javaslat bot falvakra, amik rendelkeznek némi sereggel is pontszámtól függően.
Szerintem nem lenne rossz ötlet, de valszeg csak a support munkáját nehezítené meg. ("amit én támadtam abban miért volt olyan sok sereg és a fal is nagyobb, biztos a support manipulálta és hasonló megnyilvánulások")


- Aztán volt olyan is, hogy miért nem dobálja be az éppen nem játszó fiókokat, inaktívokat a szerver induláskor. És ha épp kedve támad játszani? Akkor csak pislog, hogy magától beregisztrált valahová a fiókja. Tehát ez halott ötlet. De ez az ötlet több sebből is vérzik, mások email címét nem gondolnám, hogy egyáltalán szabályos így felhasználni...


- Másik lehetséges megoldás a falvak számának a növelésére, ha törlünk, majd újra regisztrálunk. (ez csak vicc volt :p)


- Következő lehetséges megoldás, ha meghívunk valakit. Ezt jutalmazza is a játék. 5 nap prémium fiók és egy 3-as szintű zászló. Na de csak akkor, ha a meghívottunk eléri az 500 pontot. Maximum 5 játékost enged meghívni a játék. Ugye ez benne van a kezdő küldetésekben is, aztán megy a levél valami kamu címre, hogy át tudjuk lépni ezt a küldetést. Mióta van tőzsde és nem szükséges fizetni a prémium pontokért, azóta ez a funkció értelmét vesztette. Kit érdekel 5 nap pf és 1 zászló? Senkit.
Mégis ebben látom a legnagyobb lehetőséget a 4 példa közül, hogy játékosokat hozzunk a szerverekre. Talán valami másfajta jutalmazási rendszerrel sokan fel keresnék barátjukat/szomszédjukat stb. hogy ugyan már regisztráljanak be a játékba a meghívójukkal, még játszani sem kell, csak ha befoglalják őket, kezdjék újra valahol, az is plusz falu.

Ennek a meghívós rendszernek a jutalmazását kellene átgondolni. És arról sem vagyok meggyőződve, hogy a legjobb díjazás a bármiféle prémium felület vagy zászló. Talán lehetne valami más leltáros jutalom, és a meghívottak számával növekedne a tárgy értéke is, ezzel ösztönözve, hogy mindenki használja ki az 5 meghívóját. Esetleg lehetne változtatni azon is, hogy a jutalmat ne csak akkor kaphassuk meg, ha eléri a meghívottunk az 500 pontot, hanem talán valami más feltételhez is köthetnénk, amit kezdővédelem lejárta előtt biztosan el tud érni. De mivel csak faluszám növelésről szól ez az egész, abban sem vagyok biztos, hogy bármi feltételre szükség lenne, elég ha csak beregisztrál. Persze felmerül az is, hogy aki csak tudja az a kh-s ismerősét hívja meg a jutalom érdekében, egyszerűbb mint keresgélni valakit, aki még soha nem játszott a játékkal. Ennek a szűrésére is be lehetne vezetni valamit.
 

DeletedUser19903

Vendég
Szerintem jobban kellene reklámozni a kh-t,anno én is így találtam rá.. Facebookon pl sok videó közé bedobnak pár másodperces reklámokat stratégiai játékokról,de a kh-t még egyszer sem láttam ott :/ Mint ahogy az élet más területein itt is a jó marketing dobhatja fel a játékot..(De ez csak az én szerény véleményem. :) )
 

DeletedUser19087

Vendég
Szerintem jobban kellene reklámozni a kh-t,anno én is így találtam rá.. Facebookon pl sok videó közé bedobnak pár másodperces reklámokat stratégiai játékokról,de a kh-t még egyszer sem láttam ott :/ Mint ahogy az élet más területein itt is a jó marketing dobhatja fel a játékot..(De ez csak az én szerény véleményem. :) )
Szerintem pedig felejtsük el már vègre a reklámozást, soha nem lesz beleszólása senkinek a marketinget èrintő döntèsekbe, se nektek, sem a support csapatnak.
 

diRicheron

.~.NseriouslyO.~.
A reakció pontszáma
3.667
Amúgy is a FBn meg mindenhol már be lehet állítani,hogy milyen témáju reklámok érdekelnek stb..
ADblocker mindenkinél alap dolog.
+ Biztos van még pár ok ami a reklám ellen szólna ha nem 5mpt gondolkodtam volna a hszen..
 

DeletedUser19367

Vendég
siman barati tarsasagomban is latom, mindenki lolozik, ps, stb...
 

ati.mached

Well-Known Member
A reakció pontszáma
4.111
2500 lakosa van a falunak ahonnét származom, de v1-entöbb mint tizen játszottunk.
deo.mached
Juraj
su.mached (robi)
és még sorolhatnám.
Ma már csak én maradtam meg nagy ritkán robi.
 
Utoljára szerkesztve:

DeletedUser

Vendég
Szerintem meg a pp is benne van vastagon a dologban. Anno a V20-on kezdtem és egész a döntöig jutottam,ahol a TERROR klán színeiben harcoltam a Spárta ellen. Ott PM fiók nélkül 173 faluig jutottam. Volt abban amit harcban szereztem belsõ, és barbár is bõven. Szereztem barátokat akik már nem játszanak. Élmény volt még akkor is ha nem sokat szagoltam hozzá. Aztán V34-en már pp is került a gépezetbe és a világ gyõzelem is sikerült egy nagyon jó csapatban. V20-as ismeretség és egy kis szerencse is kellett hozzá. Azután már érezhetõ volt világról világra hogy amikor jobban bele láttam mennyire nem jó irányba halad a kh. Mindenkinek igaza van a maga szemszögéböl. Idõvel elmegy a játék felett az idõ. Más játékok is az elõtérbe kerülnek. Csalódás az újoncoknak a hátrány amivel indulnak a játékban azok ellen akik tapasztaltabbak, és hogy mázli útján kerülnek be egy nagyobb klánba esetleg pártfogólják õket. A játék nagy része nagyon elment az anyagi javak felé, ez egy privát vélemény. Igaz az is, hogy hiába van pp-d ha nem tudod használni. De ami szerintem a lényeg, hogy elmozdult a dolog jó irányba azoknak akik szeretik ezt a játékot. Még a support tagjai is hozzászóltak a témához. Most elöször tényleg jól van használva a topic még ha a v56-ról nem is esik túl sok szó. Kicsit hosszúra sikeredet. Bocsi ha néhol esetleg nem érthetõ. De gondolom a lényeg lejött remélem. ;)
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser19367

Vendég
Érdekes témakör Gábor, ehhez muszáj írni.. :)
Hiányolom én is a régi lovagrendszert, igazán rég volt már tényleg... A 100-as klánlimit, avagy annak a megközelítése is eléggé rég volt, remélem nem terveznek a világ beállítások készítői 50 körül maradni, mert ezzel megint csak a játékosok kedvét veszik el... Nem csak a tagokét, hanem a vezérekét is, akik a világokat megnyerik. Akik nem jutnak be a végső klánba, abban harag gyűl...

Én speciel szeretek mindenféle plusz dolgot a játékban, mert minél több dolog van benne, annál többet kell vele foglalkozni. Ha a kezdőkre gondolok, akkor nem kellene túlságosan bonyolítani a világokat fejlesztésekkel (akadémia, kovácsműhely), plusz épületekkel (templom, őrtorony), mivel alapból a csatározásokat kellene csak elsősorban tanulniuk. Viszont a hátránya, hogy akik régóta játszanak, azok meg lehet bele unnak... De lehet, hogy a sok bonyolítás a játékban okozza a játék elhagyását a régi játékosoknak.

010 milisecenként jönne vonat? Hát.... Ez megint nem a kezdőknek kedvezne, de még tény, a profiknak sem. A vágások elég nehezek. 025 és 050-et szívesebben látnék, az még a jobb játékosoknak is nehéz, de nem olyan "lehetetlen". Alapból a SÚGÓ résznél, szerintem a játékosoknak el kellene magyarázni, hogy hogyan lehet falvakat megvágni. Mindenféle segítség van, ilyen trükköket pedig csak azok tudnak, akik játszanak a játékkal jó pár éve VAGY felnéznek rá a vezetők, és egy profi (!) megtanítja neki a vágási módszereket. A legtöbb élményem ebből, hogy a kezdő besokall, átdobja a fiókot a tanárának... :( A másik meg, hogy ki vannak alapból kapcsolva a fiók-helyettesítésnél a funkciók. Én úgy gondolom, hogy alapból be kellene kapcsolva hagyni, és ha valamit ő nem szeretne, azt majd kikapcsolja.

A gyűjtögetés eléggé erős a kezdéstől egészen a középjáték közepéig. Miután a barbárfalvak 60%-a eléri a 450 pontot körülbelül, akkortól érdemes csak farmolni. Egy faluból érdemes farmolgatni, a többiben csak gyűjtögetni. Ez elég kedvező a védőjátékosoknak, ha aktívan nyomnák.... de nem hiába védőjátékos a védőjátékos... pont, hogy a legtöbb esetben nem ér rá... ebből is csak az aktív húz hasznot sajnos.

Barbár falvaknál jó lenne egyszer látni, hogy nem fejlődnek egyáltalán, és jó lenne egyszer látni, hogy teljesen kiépülnek.

Klánok záródására fektetni több világot. A kezdőknek azért nem jó, mert nem találják a helyüket, nem feltétlen maguk miatt, lehet, hogy a vezetőjük nem túl jó. A régi játékosoknak természetesen okés (és talán mindegy is), ha a megszokott csapatukkal indulnak és tegyük fel fixen.

A mezős részre még soha nem gondoltam, de ez valóban változtatható lehetne már... A véletlenszerűség miatt valaki olyan tömböt tud kialakítani magának, hogy minden falva egymás mellett van közvetlen, és vannak olyanok, főleg kezdéskor, mikor ledob a szerver, hogy a legközelebbi falu nemessel 5 órára van... Sok sikert kívánok annak a játékosnak a foglalásokhoz, de tényleg... :) Ha egységesen lennének a a falvak távolsága, mondjuk 2 falu közötti mezők száma 2-3, akkor mondjuk érdekesebb lehetne a játék, a kontinenseknek is több szerepük lenne, mivel kiszélesedne. A távolság nő, a játék kicsit hosszasabb lenne, de izgalmasabb. Nem változna a reakció időn semmi. Ha nincs a faluban egység, és a legközelebbi faluból ha az ellenség támadna, valószínűleg elfoglalná a falut..


Kissé monoton a játék számomra is. Újításoknak örülnék. Nem lenne baj, ha a régi játékosok, mint mi mindannyian valami újat látnánk (vagy régi dolgot, amit szerettünk egykor).

Ez a véleményem, nem kritika ellened, csak az én tetszéspontomat-nézőpontomat írtam le. Vannak pontok, amiket támogatnék ÉS továbbgondolnék, vannak amiken nem változtatnék túl sokat. :)
Ha kisebb fajta változtatások történnének a játék során, érdekelne a következő világ is. Az új végjáték (v56) például tetszik, csak kár, hogy arra nem jut időm elég. Még a másikon sem volt szerencsém részt venni (v51), de ezek mind szuper ötletek!

Üdvözletem, Ben/PA

mar bocsii... de ebbol az irasodbol lejon, h ezt a jatekot te nagyon alacsony szinvonalod muveled....
faklya netto butasag kicsi vilagon, 50 faklyaval lazan lelehet fedni egy frontvonalat ugy, hogy a budos eletben nem utik at.
450 pont alatt nem eri meg farmolni? elarulok valamit... a gyujtogetes az korlatozott, ha 24/24-ben megy akkor sem szedsz 100k nal tobbet ossze egy falubol.
 

ati.mached

Well-Known Member
A reakció pontszáma
4.111
Gyűtögetésnek is van hátránya. Sokan előnyben részesítik és kiküldözgetik ahelyett hogy a társaiknál segítenének a védőkkel.
Nem egyszer találkoztam az ilyennel főleg a játék első szakaszában.
Aztán csak az jön vissza hogy, bocs haver, gyűjtögetek :)
 
Utoljára szerkesztve:

DeletedUser19367

Vendég
Gyűtögetésnek is van hátránya. Sokan előnyben részesítik és kiküldözgetik ahelyett hogy a társaiknál segítenének a védőkkel.
Nem egyszer találkoztam az ilyennel főleg a játék első szakaszában.
Aztán csak az jön bissza hogy, bocs haver, gyűjtögetek :)

na ez a masik, ezzel teljes mertekben egyet ertek.
 

DeletedUser19877

Vendég
Azért van az éremnek másik oldala is, mert ha nem gyűjtöget egy védő játékos, akkor úgy lemarad, mint a borravaló. Az más kérdés, hogy ne 8 órára küldje ki a csapatokat gyűjtögetni, mert felesleges.

És ugyanez elmondható a támadó játékosokra is. Ha farmol akkor nem áll készen egy esetleges hazakísérésre, és megkapod ugyanezt a választ: "Bocs haver, farmolok. Nem tudom most hazakísérni.". Ha nem farmol, akkor ugyanúgy lemarad, mint a borravaló.

De szerintem jól van ez így. Kockázatot vállalsz, hogy jobban haladj.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.219
mar bocsii... de ebbol az irasodbol lejon, h ezt a jatekot te nagyon alacsony szinvonalod muveled....
faklya netto butasag kicsi vilagon, 50 faklyaval lazan lelehet fedni egy frontvonalat ugy, hogy a budos eletben nem utik at.
450 pont alatt nem eri meg farmolni? elarulok valamit... a gyujtogetes az korlatozott, ha 24/24-ben megy akkor sem szedsz 100k nal tobbet ossze egy falubol.

Ez abszolút igaz, egy 37k falus V28-on elég volt 50 fáklya, hogy kapj egy átüthetetlen falat, hát még ma, 8k falus szerveren. Teljesen megölné a mai szervereket. Az a farmolós dolog nekem is kiverte a szememet, az eléggé nem így van :D

Azért van az éremnek másik oldala is, mert ha nem gyűjtöget egy védő játékos, akkor úgy lemarad, mint a borravaló. Az más kérdés, hogy ne 8 órára küldje ki a csapatokat gyűjtögetni, mert felesleges.

És ugyanez elmondható a támadó játékosokra is. Ha farmol akkor nem áll készen egy esetleges hazakísérésre, és megkapod ugyanezt a választ: "Bocs haver, farmolok. Nem tudom most hazakísérni.". Ha nem farmol, akkor ugyanúgy lemarad, mint a borravaló.

De szerintem jól van ez így. Kockázatot vállalsz, hogy jobban haladj.

Aki védő, az nem a gyűjtögetés elmaradása miatt fog lemaradni, hanem azért, mert védő. Normális klánban a védőket segítik, felhúzzák a közeli támadók. De ez a gyűjtök/farmolok, bocsi dolognál kevesebb tud engem jobban felidegesíteni ebben a játékban. Egyik oldalon érthető, másik oldalon viszont roppant bosszantó.
 

Goblin123

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.374
Kellene egy minőségi közösségi oldal magyarul!
Szinvonalas heti feltöltős You Tube csatorna,ill Twitter oldal!
Motiváló klánháborús képek,és videók!
Maximálisan igaz.
A mentor rendszer nagyon rossz.
Én elgondolkodnék egy teljesen átdolgozott mentor rendszeren. A könnyítettnek pl semmi értelme nincsen, ahelyett lehetne valami tutorial, szituációs feladatokkal. Nem olyan küldik lennének, hogy építs 3-as rejtekhelyet, meg ilyen hülyeségek, hanem pl:

-Megtanít hazakísérni. Kap egy támadást a tesztfióktól, és van a falujába 1k bárd meg 500 KL, leírja hogyan kell, és kísérd haza.
-Leírja hogyan kéne effektíven farmolni, barbikat nevelni.
-Megtanítja vágni. Kap egy sima, vna 3 barna 1 zöld, stb vonatot, kap a falujába egy fél VF-et, oldja meg.
-Megtanítja saját faluval, milíciával vágni ugyanúgy mint az előbb.
-Szituációs feladat, berakjuk pl egy 50 falus accba, és kap egy hívjuk így "armát". Védekezze le.
-A rendszer összeoszt 3 ilyen kezdőt, 50-100 falus accot ad nekik. Mindhárom fiók kap armát, de csak az egyik a fő cp, kommunikáljanak, oldják meg a támadást.

És nem ilyen nevetséges ajándékok, mint 100 nyersi mindenből, hanem mindegyik után kaphatnának keményen pp-t. Csak egyszer lehetne elvégezendő ez a "tanfolyam" accountonként, vagy újrajátszható lenne de ppt csak az első sikeres végigjátszásért kap. És ha végezne ehhez hasonló feladatokkal, akkor 5-8k pp-vel indulhatna egy normális világra. 5-8k pp semmi az Innonak, helyette biztosan lenne fizető játékosa az újak közül, nem indulna hátránnyal egy kezdő, és a könnyített haszontalansága helyén részt venne egy konkrét és hasznos trainingen. Higgyétek el, többen megragadnának, és nem is esélytelenként indulnának első éles normál szerójukon.

Emellé apróságok, mint valóban tapasztalt és potens játékosok segíthetnék őket, elmondanák többen, mit hogy csinálnának. Lehetne ennek ahogy van speed admin, külön újonc admin, aki csak velük foglalkozik.


5-8k pp azér túlzás lenne,de még 1-2k is,mert most gondolj bele.Pistike gondol egyet,szól a szomszéd Gézukának,hogy tesó átmegyek hozzátok megcsinálom a küldit,beregizek vé 70-re aztán dobd rám magad fiókhelyettesbe.Gézu rádobja,és Pistikének van 2 fullos faluja kezdő végére,amit kimagyarázhat a suppnál Pistike simán,hogy hát gézu csak nyaralt azt ez lett,3 napig nem lépett le lebelsőztem,és egyebek Magyarok vagyunk,vérünkben van a kiskapuk keresése.
De nem lenne rossz ötlet,de egy kezdő nem fogja ezeket a küldetéseket csinálni szerintem.
-Leírja hogyan kéne effektíven farmolni, barbikat nevelni. A Profik 90%a nem nevelnek barbárt,nincsen rá idejük,energiájuk,nem tudják hogy kell,és egyebek, ez a durva.Nekem is rég volt utoljára mikor neveltem barbárt,az utolsó 5 szerveremen 4-5 játékossal találkoztam,aki barbárt nevelt volna egyáltalán.:D

Ahogyan Don,Miléna írta,tanítani kell a kezdőket,a mentor programon kellene változtatni,vagy egy külön szervert nyitni a kezdőknek a "könnyítettet" ahol mondjuk lenne 2 kontinens például egyiken Gábor és tanítványai,másikon pedig milénáék,és ott egymásra szervezni armát,visszakísérést,egyebet,meglehetne valósítani.
Kicsi világok,hogy 2-3 hónaponként legyen végük,plecsni nem járna érte,se pp,ingyenes funkciókkal,felezés és egyebek nélkül.
De ehhez kellenek "profik" akik belemennek ebbe,és van is idejük.


Messala ötletét is jónak tartom a youtube felülettel.
Ezeket a kis vissza emlékezéseket pedig amik itt vannak a fórumon egy másik topicban felvehetnétek interjúba is akár youtube-ra hanganyagként,néhány képpel megspékelve,azt hiszem Montipapával is készítettetek régen,valamint még néhány emberrel,de nem youtubera,hanem csak face-ra,de ha ezt a vonalat folytatnátok akkor azzal is meglehetne nyerni néhány új játékost,ez nem a marketing dolga szerintem,pénzbe nem kerül,attól független is lehetne csinálni,ha van ideje,ereje,energiája,és hozzá értése a supportnak.(https://www.youtube.com/channel/UC8tkCGB_B_dmpy7TRLE2CRA[URL]https://www.youtube.com/channel/UC8tkCGB_B_dmpy7TRLE2CRA)[/URL]
 
Fent