Elemzés

*LeatherFace*

Well-Known Member
A reakció pontszáma
277
0glRuEP.png


Mesét holnap írok délután.
Nem kaptunk mesét :(
 

DeletedUser19048

Vendég
Egy kis érdekesség Augusztus utolsó napjának reggelén.
A top 40 játékos eloszlása a V50 es szerveren.

NF klán: top 10 ben 5, top 20 ban 8, top 40 ben 12 játékossal.
Spárta: top 10 ben 2, top 20 ban 4, top 40 ben 10 játékossal
LSW SP top 10 ben 1, top 20 ban 1, top 40 ben 1 játékossal
= SBT = top 10 ben 2, top 20 ban 3, top 40 ben 6 játékossal
Winter top 10 ben 1, top 20 ban 1, top 40 ben 4 játékossal
Respekt top 10 ben 0, top 20 ban 2, top 40 ben 3 játékossal
Öreg top 10 ben,0, top 20 ban 1, top 40 ben 1 játékossal
ASG top 10 ben 0, top 20 ban 0, top 40 ben 1 játékossal
A JF és az ACB 1-1 játékost ad a top 21-40 között...

Ahhoz képest, hogy az NF et és a Spártát lesajnálták kezdéskor ez nem is rossz.
Az ASG viszonylagos lemaradása kissé meglepett. Lehet, hogy nagyon sokan vannak de a húzóemberek még váratnak magukra?
 

DeletedUser18312

Vendég
Sziasztok!
Igaz Spartaba vagyok, de különálló véleményként mint "külsős" írom.
Előre is elnézést ha valakit megbántok, legyen az Spartas, vagy más klán. Hangsúlyozom, ez az amit én látok hosszútávra.
Kiemelném hogy a legutóbbi írásomnál a Winter és SBT klánt emeltem ki, mint két szerveresélyes klán. Akkor kinevettek hogy a NF és Spartanak ilyen kevés esélyt adok.....

Északnyugat:
Respekt Vs ASG
50-50% továbbra sem dőlt el a háború. Egyik nap a R felé majd ASG felé billen a mérleg nyelve. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy itt továbbra is állóháború lesz és a 3. fél fogja jelenteni a különbséget.
Egyértelműen a 3. fél nem lehet más, mint a Winter. Az hogy a Winter mikor kezd el erre terjeszkedni azt csak ők tudják, de az NF a SBT-vel fog harcolni nem pedig a ÉSzaknyugatért.
Ha én a Winter lennék, az R-t pucolnám ki. Nem pedig az ASG-vel kezdeném....Azok úgyis megverik idővel magukat. De nem szabad hogy egy R is talpraállhasson. ASG lehuzta maguk mellé a padlóra, és ott "szenvednek" mindketten.
Háborús Stat: 22/19re vezet a R az ASG ellen. Vagyis kb egál...

Északkelet:
SBT VS NF.
Az NF letudta a RPG-t. Viszont a peremen bebukott a NF az SBT ellen.
Az igazi frontharc viszont most kezdődik.
SBT VS NF= 28/3
RPG Vs NF = 1/25
Vagyis amit bebuktak a szélén, azt belül befoglalták. Hazárdiroztak, később meglátjuk eredményesen-e.
Ez a konti is állóháború lesz és egy harmadik fél fog beleszólni, az fog dönteni.
Ez lehet a Winter de lehet a Sparta. De én inkább a Wintert látom erre reálisabbnak....

Délnyugat:
Winter Vs Sparta
Winter sparta mnt volt. Ketten harcoltak az uw,lyukó meg mindenki ellen. Pontosabban Spartat ütötték a Winter meg szép csendbe a jobbakat mindig betoborozta. Amikor bevették az ellenfél lyukót a winter akkor eszmélt csak fel Sparta hogy hülyítik őket. Most teljesen megfordult a dipo, wintert üti mindenki azon a kontin. Ha Sparta összetudja fogja akkor még nem késő, ha nem tudja akkor a Winter lecsap. A konti már nagyjából megvan nekik, hamarosan dönthetnek merre szeretnének továbbfejlődni, de még egy uw,hnk és pár beékelt Spartai falu hátravan.
Sparta Vs Winter nemrég kezdődőtt, de már megy az adok kapok= 15/10.
Uw Vs Winter = 0/9
HNK Vs Winter = 2/15

Délkelet:
NF/JF VS Sparta
Nf már a szeró elején tanacsjaniék közremüködésével a felső részt meghódították a Spartaiaktól, majd most a peremen kezdtek el területet nyerni Sparta ellen.
Mindeközbe elkezdte a hokuszpók által vezetett JF is összeszedni magát, és visszavágott Spartanak, tegnap buktak is pár falut.
Nf Vs Sparta = 18/3
Jf Vs Sparta = 7/12
Szóval itt sem egyszerűbb Sparta helyzete.

Összegezve jelenleg azt látom hogy ezt a szerót a Winter nyeri. Csak ratjuk múlik, hogy megint egy NF-es közös gyözelem lesz, vagy most egymaguk érnek a célba.
Én szerintem NF-el karöltve bezuzzák a délkeleti Spartai kontit első lépésbe, míg az NF próbálja feltartani a SBT-t.
Majd a Winter a jó szokásához híven nem az SBT-vel fog harcolni, hanem megy az északnyugati kontira. Így jókora területet tud magának nyerni. Az NF megvágta magát. Se Spartaval, se SBT-vel nem fog tudni kapcsolatot létrehozni. Ezáltal csak a Winter maradt neki. Ezáltal bizniuk kell benne, hogy újra egy közös szerót nyerhetnek, hogy itt most nem árulják el őket. Az NF legnagyobb hátránya az is ráadásul, ha túl nagy területet leszed magának a Spartai részről,(délkelet) akkor nehogy a Winter elgondolkodjon azon, hogy ha megvan nekik az északnyugat, délnyugat és egy része a délkeletnek, akkor az NF aki a fél északkelet és nagyja délkelettel fog rendelkezni, megvan a kellő erejük hogy 1 vs 1be a SBt gyözelem után lesöpörjék őket, vagyis a Wintert. Ha túl jól halad az NF és túl nagy területet nyer magának, 1 vs 1re fog állni a Winterrel, a winter félni fog. A winter akkor meglépheti hogy hátbatámadja a NF-et és SBT-vel karöltve két oldalról ütik. Úgy viszont megfog roppani az NF és a Winter simán lesöpri a 3* túlerejével a SBT-t.
Szóval szerintem ez a világ arról fog szólni, hogy a Winter hogyan dönt. NF-el karöltve akarnak újra szervert nyerni, vagy nélkülük. A szerveren nem látok esélyt fordulatra, mert a R nevetséges amit müvel, nem tényezők. Az ASG megveri hamarosan saját magát. NF nem fog lepaktálni se az SBT-vel se a Spartaval Winter ellen....Más komoly klán meg nem lesz tényező.....
 

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.389
Troll off..

K45: eddig sima sbt win, és mivel teljesen tönkretette az nf dipóját(ilyen olyan külső behatások stb...) így az nf beszorul majd középre. Ahogy hallom respekt megijedt az észak nyugati sbt régiótól így hamarosan lépések várhatóak az sbt mellé, nehogy az asg mellett elkezdjen az sbt is befelé terjeszkedni.
Sbt amúgy nagyon ügyesen nagy csomópontokba regelt, nekem tetszik az elhelyezkedésük jelenleg, viszont ha beálló frontjuk lesz, hamar sok belsőzésük is lesz(beragadt profik abbahagyják, elmegy a kedv stb..., szokásos).
Nf elbukta a peremet, egyetlen lehetősége a győzelemre, ha vagy a k44re szólnak bele és mennek asg ellen ezzel olvasztva a respektet, vagy a jf klánnal dipózni és k55 hamarabbi birtoklásával simán megállítják az sbt-t. Mivel sok a kemény tag aki maradt az nfből így, ha az sbt győzne is a konti, kesevervesen és lassan tenné.

Sparta nekem nagy csalódás. Emlékszem régen milyen büszke voltam arra, hogy ott lehettem, 30-on hiába nem voltam húzóember(világ 31 volt a fővilág...), de büszkeséget jelentett a tagjának lenni, hiszen akkoriban a legjobb klán volt, és a legjobb társaság. Imádtam azt a bandát.
Most külső szemekkel rossz vezetői döntések sorozata, szervezetlen védekezés, ronda regelés... Pl. nekem hiába barátom vinsz, kiraktam volna, hiszen így is úgy is annyi lesz neki az sbt túlerő között. Ki lenne képes egy nagyon jó diplomáciát eltolni, egyetlen egy ember miatt, aki amúgy sem ráérős és így is úgy is lenullázták volna?.... Pluszba még egy két tagjuk védőket is áldozott oda. Ezzel kb. esélytelenné vált a győzelmük.

Winterről nekem az a véleményem, hacsak nem lesz valami profi szervező köreikbe, ha 2 kontit is szereznek így vagy úgy, sima nf/sbt győzelem lesz(ugye amelyik legyűri a másikat). Lehet sértő is amit írok, de a winter verhető klán, sok a tapasztalatlan, inaktív és a kezdő+túl nagy tömeg. Ha a sparta kikap tőlük, max a túlerő miatt lesz, mert harcoltam a vezetésük ellen 46-on, plusz néztem a 43-mas statokat. Nem egy világverő klán.

Respect... Leggyengébb mindenki közül. Ha szereznek is egy kontit, az nagyon véletlen lenne. Láttam belülről, szervezés gyenge, elvileg elit team, közbe tele amatőrrel és inaktívval... Közbe kijárnak a külsőre mellett verni, hogy ők milyen ászok, és nem 20v1be kell, mert ők 1v1be bárkit megvernek meg csak funolni jöttek. Kész vicc banda lett, light és pár kiváló tagjuk ennél jobbat érdemelt volna. Az egyetlen amiért még léteznek az dongábor eszetlen és logikátlan támadásai. Akkora tömeggel, ha okosak lennének az asgsek simán ledarálták volna a többséget.

Szerintem a végső győzelem az sbt nf páros közül fog kikerülni. De eddig az sbtnek áll a dolog. Olyan 60-40 %-ot adnék nekik a győzelemre..

Troll ON...
Csak egy kezdő vagyok, aki szörnyű stratéga, nem muszáj nekem hinni...
 
Utoljára szerkesztve:

DeletedUser19053

Vendég
Kommentar: noob asg, noob nf, sparta csalodas, noob sbt, gyenge resi, winternek meg nincs szezonja.

Koszonom.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.220
Kezdjük a nyers számokkal:

ASG-Respect 21-25
ASG-SBT 1-10
NF-SBT 4-35
NF
-Sparta 19-3
WINTER-Sparta 15-17

ASG: szerintem felülmúlták eddig a várakozásokat, normál körülmények között a Respectnek át kellene gyalogolni rajtuk. A dühből vezetés jellemző még mindig a klánra, Don szerintem hatalmas hibát vétett, hogy belement az SBT játékába. Harcolnak, ahogy tudnak, ez mindenképp becsülendő, de szerintem a legpocsékabb jövőképpel rendelkeznek (már ha van ilyenjük)

Respect: a kontinens közepét egy az egybe elbukták, viszont a két kontiválasztónál döntő fölénybe kerültek. Eddig iksz szagú ez a dolog az ASG-vel, de az ASG jobban áll területileg, a Respect pedig (látszólag) diplomáciailag. Azt érzem, hogy az ÉNY-i kontinens nem lesz döntő tényező. Az SBT-vel kötött MNT-jük tökéletes casus belli lehetne - másnak, de nem nekem :)

SBT: hadászatilag pazarul állnak eddig, viszont diplomáciailag meg vannak lőve, több okból. Noha eddig nincs rá szükségük, a későbbiekben ez visszaüthet. Az utóbbi napokban Head nagyon okosan csinálja azt, amit csinál, és ehhez sajnos ÉNY csak asszisztál neki.

Sparta: enyhe javulás látszik, de még mindig szervezetlenek. A profiljukon látszik, hogy vezetőség-frissítés történt, elgondolkodtató, ha már most meg kellett lépni. A legreménytelenebbek diplomácia szempontjából, hadászatilag viszont nem látszik az a tündöklés, ami ellensúlyozni tudná a folyamatos hibákat.

WINTER: a toborzásoknak hála, DNY egyeduralkodói lettek, az ottani többi klánnak vajmi kevés esélye van ellenük. Eddig nagyon okosan, jól helyezkedtek, míg mindenki másnak vért kell izzadnia, addig nekik lényegében ki van járva már az út a "továbbjutáshoz".

NF: az SBT-re eddig nincs megoldásuk, a Spartanak viszont rájuk nincsen. Eddig körforgó ez a szerver, amit az SBT ellen elbuknak, azt másoktól hozzák vissza. Itt a legfontosabb tényező továbbra is az idő. Ezen fog múlni, hogy buknak-e vagy sem.

Kicsit pár sor a saját szemszögemből:

Nem egy hibát elkövettem már ezen a szerveren, és sikerült az SBT-nek kidomborítania a gyengeségeimet, mint vezető. Kiderült például, hogy amiről tudtam, de nem voltam benne még így megerősítve, hogy hibázok, amikor csak a hosszútávú tervekkel foglalkozok - ez most már nem egyszer, nem kétszer okozott gondot. Kérdéseket vet fel továbbá, hogy ki számít jó csapatépítőnek. Eddig annak tartottam magam, de rá kellett jöjjek, hogy van még hova fejlődni. V43-on olyan szintű, egyénekre lebontható tudáskülönbségben voltunk, hogy tudtam azzal foglalkozni nyugiban, hogy abból a pár emberből csapatot építsek. Az ottani kerettel a maximumunk 90-95%-át elértük. Itt ez még nincsen meg, és noha ez a keret sokkal többre hivatott, mint az ottani volt, itt nincs erőfölény, itt nincs idő arra, hogy csendben építkezzek, itt tegnapra kell kész lenni, és teljesíteni :) Egyszer-kétszer el kellett gondolkodnom a folytatáson, de ahogy V43-on, úgy itt is megvoltak azok, akik felpofoztak, közölték, hogy ideje befejezni a hisztit, és tenni a dolgomat, dolgunkat :D Nem szégyen bevallani azt, ha az ember sokszor feladná már, és egyedül nem elég erős ahhoz, hogy kitartson. Én már KH karrierem során többedszer nem voltam az, de szerencsére a társaim, barátaim azok voltak, helyettem is. Ma már a one man show nem nyerő. Noha megvan minden klánnak a kirakatfiókja, mint az SBT-nek Head, ASG-nek Don, DSA-nak Arch, FS-nek Light, EW-nek vigyori, NF-nek én stb, stb, de ezt az arcot is a többiek, a klán maga teszi össze. Ők csak a klán identitását képviselik, prezentálják mindenki előtt. Különösen komikus számomra, hogy a külsőt még mindig nem tudja a játékosok nagy hányada normálisan használni, és általában csak vakon sodródnak a többiek által ébresztett (valós, vagy nem valós) hullámokon. Mókás látni, mennyien nem látnak valójában a dolgok mögé.

Hadd mélázzak kicsit a szerveren. Ez végre nem egy sablonszerver, hogy 1-2 erős klán kiemelkedik, megver mindenkit, majd ha szükséges, vagy összeállnak, vagy lejátszák. Alapból, ez itt már lehetetlen, lévén, hogy szerintem az SBT és az NF a két legerősebb a szerveren, akik közül vélhetően az egyik idő előtt ki fog szállni a harcból. Végre újra szerepet kap a diplomácia, súlya van egy-egy jó vagy rossz döntésnek. Ismét tényező a leleményesség, az ellenfél megvezetése, az illúziók keltése, hogy ki tud okosabb lenni a másik félnél. PP-s szerveren ha elszalasztunk egy lehetőséget, sebaj, nemsoká jön még egy. Itt okosan kell kihasználni minden lehetőséget, a ziccerekre könyörtelenül le kell csapni, és oda kell figyelni, ne legyél meggondolatlan. Okosan kell használni a szavakat, a tetteket, ügyesnek kell lenni minden klánnal szemben, még akihez területileg nincs is közünk, hosszútávon hasznunkra lehet akárki, olyan is, aki most még sehol nincsen. El kell érni, hogy az ellenfél azokat a lépéseket lépje meg, amit te szeretnél, nem pedig ő, de nem szabad rájönnie, hogy nem a saját, hanem a Te utadat járja. Több ilyen szerver kellene ide, nem ilyen PP-s sprintek, ezt legalább lehet élvezni is valamennyire.
 

DeletedUser18312

Vendég
Sziasztok!

Pont egy hét telt el az elemzésem óta. Lássuk 1 hét alatt mi változott és mennyit.

Északnyugat:
ASg Vs REspekt= (19/22) volt eddig.
Ezen a héten viszont: 3-17
Igen nagy verést mért a REspekt ezen a héten az ASG-re. Ranglistán is megelőzték őket, sőt nagyon lehagyták. Lehet kezd eldőlni a mérleg nyelve? LEhet elkezdte összeszedni magát a REspekt?

Északkelet:
SBT Vs NF= (28/3) volt eddig.
Ezen a héten folytatódott a mészárlás: 14/1
Továbbra sem tud mit kezdeni az egyenletesen haladó tömbösített SBT-vel a NF.

Nf VS RPG = (1/25) volt eddig.
Elfogytak az RPG faluk. 3/2 most a stat. Így nem tudták ebből táplálni már tovább magukat. AZ NF területe lassan lezárul. De az SBTé is. Hamarosan megkezdődik az igazi ütközet.

Délnyugat:
Winter Vs Sparta (10/15) volt eddig
Sparta rombolja tovább a Wintert. 9/18 Számomre ez meglepő, hisz Spartaba minden volt. Nikitaa kilépése, vezetőségváltás...Lehet túl sokat képzeltem a Winterről és tényleg csak egy felfújt ASG féle lufi? Vagy jelenleg másokkal foglalkoznak? A héten amit elcsíptek.
Winter Vs UW = 6-0
Winter Vs HNK = 8-6
Aki ránéz a térképre látja a HNK is szépen talpraállt és még számolni kell velük. Mivel folyamatos a háború ők lehetnek mindig a nevető 3.ak aki választhat melyik klánt üsse, akár délen a wintert vagy északon a asg/R. Ez hatalmas helyzeti előny rájuk nézve. ÉN azt mondom ha ügyes dipoval játszanak, elmehetnek a végjátékig is.
Kíváncsian várom a Winter lépéseit a jővőben. Vajon összefogják-e őket és egységesen támadnak, vagy folytatják ezt az utat, de ez lehet bukáshoz vezet....

Délkelet:
NF Vs Sparta (18/3) volt eddig
A héten 3 falut foglalt az NF a Spartatól. Az minimális. Vajon az NF elkezdett figyelni inkább a SBT frontra? Elkezdi azt rendberakni és a Sparta frontot jegeli? Ezért ez a minimalizálás? Később meglátjuk.

Jf Vs Sparta (7/12) volt eddig
Jf Vs Sparta = 6/21 A héten lehet eldöntötte a harcot Sparta? Érdekes hetet zárt Sparta. Lehet talpraállnak? Vagy ez csak egy szerencsés hét mikor nem ütötték őket? Meglátjuk....

Eddig azt mondtam hogy a Winter nyeri a szervert és az kérdés még hogy egyedül vagy NF-fel.
Ezen a héten, elbizonytalanodtam. Lehet nem fog elbírni a Winter a HNK/UW/Sparta hármassal? Túl sokat vállaltak be hirtelen? Lehet még dipozniuk kellett volna mint az elején a sok mnt-jükkel?
A területek kezdenek lezárulni, a kisebb klánok kezdenek eltünni és végre hamarosan már mindenki egymást gyepálja.
Egy dolgot viszont bizton állíthatok. Ha az SBT és Sparta nem köt kapcsolatot, az a szerójukba kerülhet. Viszont ha lenyelik a múlt sérelmeit, akkor még bármi lehet a szerverből. Akár nyerhet az a oldal is....De én továbbra is a Winter/NF párost látom esélyesebbnek.

Falvak, változásaik.(zároljelbe a múltheti)
NF: 350 (258) +92 falu AC beolvasztása az alklánba +50 falut dobott.
SBT: 361 (302) +59 falu
Sparta: 322 (282) +40falu
Winter: 386 (334) +52 falu
REspekt: 181 (130) +51falu
ASG: 218 (209) +9falu
HNK:176 (145) +31falu
UW: 71 (60) +11falu

Látható hogy a 3 klános Winternek van a legtöbb falva. De a NF,Sparta,Winter,SBT négyes fej-fej mellett halad.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.220
Sziasztok,

Egy rendhagyó statisztikával fogok jönni, nem is inkább statisztika, hanem... Na majd meglátjátok. Én fiatalabb koromban korosztályos válogatott kosaras voltam, így még ma is közel áll a szívemhez a sport, és ebben a statban most egy kicsit a kosár nyelvén fogom leírni, hogy látom a jelenlegi történéseket. A legjobb 8 jut a rájátszása mindkét konferenciáról, és az első játszik a nyolcadikkal, második a hetedikkel, majd a két konferencia bajnoka a bajnoki címért. Zárójelbe írom az adott csapat kiemelését. Illetve fontos tudni, hogy egy párharc 4 győztes meccsig megy, vagyis maximum 7 meccses lehet egy párharc.


ASG vs Respect, avagy az erősebb a gyengébb?

Chicago Bulls (#7) vs Boston Celtics (#2) keleti első kör, 2009

A címvédő Celtics ennek az idénynek is a legnagyobb esélyesként futott neki, viszont a LeBron James vezette Cleveland történelmien jó alapszakaszt zárt, így a Celticsnek be kellett érnie a második kiemeléssel. Ellenfelük a jóval gyengébb, hetedik kiemelt Bulls volt, akik még csak ekkor kezdték bontogatni a szárnyaikat az új sztár, a fiatal Derrick Rose vezetésével. A Celtics lazára vette a figurát, és a Bulls rögtön az első meccsen elvette a pályaelőnyt. A Celtics, noha jóval erősebb, jobb csapat volt, minden meccsen vért kellett izzadniuk, de végül 7 meccsen, hazai közönség előtt sikerült továbbjutniuk. Érdekesség, hogy a 7 mérközésből 4 hosszabbításban dőlt el, közte egy 2, és 1 3 hosszabbításos derbi is volt, ami mutatja, mennyire nem volt önmaga a Celtics, a Bulls pedig mennyire erőn felül teljesített. Noha a címvédő nagy nehezen, de továbbjutott, a következő körben a később nagydöntőt játszó Orlando Magic kiejtette a bajnoki cím legnagyobb esélyeseként számon tartott Celticset 7 meccsen.


WINTER vs Sparta, avagy nincs elvesztett párharc?

Oklahoma City Thunder (#3) vs Golden State Warriors (#1) nyugati döntő, 2016

A rekordokat halmozó Golden State felállított az alapszakaszban minden létező rekordot, a 20 éve álló, bizonyos Michael Jordan Bulls-a által felállított, korábban megdönthetetlennek tartott 72-10-es alapszakaszmérleget adta át a Warriors a múltnak a 73-9-es produktumukkal. Minden szakértő, minden fogadóiroda, mindenki a tavalyi bajnoki címével berobbanó Golden State-t várta bajnoknak, annál meglepőbb volt, hogy már a pályaelőnyt is elbukták rögtön az elején, mi több, 4 meccs után az OKC vezetett 3-1-re. A Kevin Durant és Russell Westbrook által kormányzott csapat az előző körben a Warriors egyetlen igazi ellenfelének tartott San Antoniot búcsúztatta, és ott álltak a kapujában annak, hogy az egész kosárvilágot ledöbbentsék, és kiejtsék a Golden State-t. Ebben a halott helyzetben nyomott egy all-in-t a Warriors, és innen, a halál torkából kiejtették az OKC-t, egy brusztolós 5. meccsen, egy Klay Thompson (második opció) általi hero ball-al a 6. meccsen, és hazatérve a 7. meccsre az Oracle-be, egy végig kiélezett meccsen az utolsó percekben pályára került a 73-9-es Warriors, akik lezárták a párharcot, és elkerülték (egyelőre) a hatalmas blamát. Az OKC legnagyobb sztárja, Kevin Durant a kosárvilág legnagyobb felháborodására az őt nyert helyzetből legyőző Warriorshoz igazolt a nyár folyamán, míg a Golden State megjárta a mennyet és a poklot is, 4 meccsig minden tökéletes volt, 3-1-re verték LeBron lesajnált Cavs-ét, majd egy negyedik meccses balhéért eltiltották a Game 5-ról a GSW egyik legfontosabb emberének számító Draymond Greent. Ettől a GSW összeomlott, elbukták simán az 5-6. meccseket, majd jött a GS hazai pályáján egy kiélezett 7. meccs, és végül a lesajnált Cavs megverte pont ugyanúgy a Warriorsot, ahogy a Warriors verte meg az OKC-t.

NF vs Sparta, avagy egy korszaknak vége van?

Miami Heat (#2) vs Boston Celtics (#4) keleti döntő, 2012


Egy korszak zárult le 2012-ben, a 2008-as bajnokcsapat Celtics 2010-ben még megjárta a nagydöntőt, és most idén még egyszer utoljára összerakták magukat a nagy öregek, viszont a LeBron vezette, szépen összevásárolt szupercsapat Heat lett a végállomás nekik. A Celtics az egész alapszakaszban hátrányban volt, de a PO-ra nagyon szépen összeálltak, és egészen 7 meccsig húzták a Heattel a párharcot. A hatodik meccsnek úgy mentünk neki Bostonban, hogy hogy hazai siker esetén a Celtics öregjei bejutnak a a döntőbe, és James szupercsapata egymás után második évében ég le a PO-ban. Ám a vendégek vezére egy egészen elképesztő teljesítménnyel mentette meg a Heat szezonját, és húzta be a 6. meccset, majd a one man show utáni 7. meccsen a Heat hazai pályán biztosította a részvételét a döntőben, amit később nagyon simán nyert meg. A bostoni garnitúrának ez volt az utolsó nagy teljesítménye, eztán szétesett a csapat, a sztárok leléptek, míg James ment tovább a Heatel, egészen addig, míg 2014-ben a Spurs a Beautiful Game-el elküldte nyaralni a floridai csapatot a döntőben.

NF vs SBT, avagy az underdog is lehet bajnok?

Miami Heat (#2) vs Dallas Mavericks (#3) nagydöntő, 2011


A Heat frissen összevásárolt szupercsapata minden fogadóirodánál instant bajnok volt, míg a Mavericks-et még a bajnokesélyesek közt se említették. A Heatnek a nagydöntőig sétagalopp volt az út, mindhárom párharcukat 4-1-re nyerték, míg a Dallasnál akkor látszott, hogy valami nagyot fognak alakítani idén, amikor a második körben a Kobe Bryant vezette, kétszeres címvédő Lakers-t kisöpörték (4-0). A döntőben 2-1-es vezetésig papírforma Heat vezetés volt, hiába bukták el a második meccsen a pályaelőnyt, azt a harmadikon rögtön visszaszerezték, viszont ezután jött a történelmi leolvadása a Heatnek, és az utolsó 3 meccset a Dallas behúzta, és 4-2-es összeítéssel megszerezték a bajnoki címet. A kevésbé esélyes Dallas ellentmondást nem tűrő csapatjátékkal, és védekezéssel kivette a meccsből James-t, aki élete azóta is messze leggyengébb párharcát futotta, és a szupercsapata szégyenszemre elbukta a döntőt.


Köszönöm, ha végigolvastad, remélem, nem gond, hogy egy ilyen kicsit egyedi statisztikát hoztam nektek :)
 

DeletedUser12157

Vendég
Nem tudom, mikorra tudnám datálni (már ha tudnám egyáltalán) azt, amikor végleg úgy éreztem, hogy ennek a játéknak kampó, de talán az is sokatmondó, mikor még elkezdtem játszani, ki volt téve a főoldalra, hogy mennyien játszanak a magyar szervereken összesen (most az inaktív, támogató fiókokat ne vegyük számításba, hagyatkozzunk csak a száraz számokra)... ez olyan 160.000 körül volt, ha jól rémlik, talán kicsit kevesebb. Aztán mikor 20.000 alá (erre sem vennék mérget, hogy ez volt az a pont) csökkent a játékos száma, ez a számláló lekerült a főoldalról. De felmerül a kérdés, hogy a játék vajon mikor hal meg? Akkor, amikor lecsökken a játékoslétszám, vagy akkor, amikor rádöbbenünk, hogy maguk a játékosok teszik játszhatatlanná a játékot?

S hogy mit értek játszhatatlan alatt? Azt, amikor képtelen vagy évek óta (s nem feltétlenül magamra gondolok, hiszem rühellem a diplomáciát) normális diplomáciai kapcsolatot kialakítani, mert egy ilyen lekicsinyített szerveren az emberek mind-mind azt gondolják, hogy Ők a "Janik", aztán dózeroljunk le mindenkit, használjuk fel Őket önös céljaink érdekében, s még sorolhatnám. Nagyon kevés olyan diplomáciai kapcsolatot tudnék mondani, ahol a két fél tiszteli, ténylegesen segíti egymást, s nem csak időhúzásról és a másik fel- illetve kihasználásáról szól. Amíg régebben volt értelme akár fél éves, éves, több éves (gondolván a leghosszabb szerverekre) összefogásokról beszélni, addigra manapság kimerül minden abban, hogy "ez az én területem", "ide ne gyertek", "úgyis a másik irányba kell terjeszkedjetek, nem?", "mit akartok itt?" s társai... a diplomáciai kapcsolat megkötésének NAPJÁN felkeresi xy klán yx klánt, hogy vonulnának-e Velük SZÖVETSÉGESKÉNT zz ellen a jövőben, akikkel amúgy xy most kötött (azon a napon) MNT-t. Tehát borzalmas, hogy mennyire megbízhatatlanok a klánok, ez az 50-es szerver is tökéletes bizonyíték arra, hogy a vér nem válik vízzé, illetve sokan papolhatnak akármiről, baromi hiteltelen, mikor visszahallod, hogy amúgy már induláskor ez meg az le volt beszélve, de a külsőn teljesen mást hangoztat ez és az. Direkt nem írok neveket, nem megyek bele "szarkavarásba", sok klám szószólói ügyesek, úgyis úgy dalolnak, ahogy az kedvükre van, az igazság nem lesz leírva, csak a köntörfalazás megy. Azért a szerver végén lehet megérne egy misét, ha mindenki leírná a hazugságait, csak persze ez nem fog megtörténni.

A másik a terjeszkedés, még csak a 4 kontinens sincs tele egy olyan világon, amelyiknek "ekkora" hype-ja volt, jóval több embert vártam, "nagy" játékosokat, hozzáteszem, most csak ironikus vagyok... :))) Ezek a "nagy" játékosok akiket én vártam maximum nagy pénztárcával rendelkeznek, amiből bőszen költenek pp-re, de játéktudás az megáll ott, hogy top 3-ként is 5 faluval nincs meg a 100 kifosztott falu. No de, visszatérve a terjeszkedésre. Konkrétan kifoglalsz 10-12 órányira, nagyon max 24, de akkor már a perem legszélső bónuszfalvát nézem, s ennyi volt. Nincs hová terjeszkedni. Sokan jöttünk, számoltunk vele, hogy ebből gond is lesz, de a két kontis reget egy ilyen világon nem mertük bevállalni, öngyilkosság lett volna. Így is gondban voltunk a reget illetően, de ugye ezt már kiveséztük "egy párszor", szóval erre most nem térek ki. Valószínű más klánok életében nem egy és nem két viszály, veszekedés alakulna ki emiatt, de nem Nálunk, az SBT-ben, így megoldjuk a magunk módján, csak azért ha belegondolunk, ez is mennyire megöli a játékot? Eljössz x emberrel többel, mert már előre tudod, hogy a vezetők életképtelenek normális, hosszútávú, fair kérések mellett diplomáciai kapcsolatok kialakítására, így inkább csak a társaidra hagyatkozol, nem a diplomáciára. De hogyan biztosítasz megfelelő fejlődést, területet mindenkinek egy ilyen kicsi világon? Ha középre is raksz tagokat, úgy jársz mint DJ-ék, több tűz közé kerülsz. Vagy túlélsz vagy nem, nagyon lutri és nagyon gyenge a mérleg nyelve, bármikor átbillenhet a számodra kedvezőtlenebb oldalra. Most nem mennék bele abba sem, hogy melyik reg milyen kockázattal jár, ki vállalja, ki nem, stb, stb, stb. Szimplán csak arról van szó, hogy ilyen kicsi világon hogyan oldod meg a terjeszkedést, a játék fő élvezetét, a hódítást, hogyan fejlődsz? Minimális lehetőséged van az érvényesülésre egyénileg. Frontra nem vihetsz mindenkit, mert egy az, nem való oda mindenki, kettő, a hátországot tisztogatni ki marad? De mi van akkor, ha mindkét részre túl sok az ember?

Visszatérve a diplomáciára, jó példa a DSA - FS összefogás. Két vezér nagy bravúrja, vagy egyszerűen csak az volt a nagy összetartó erő, hogy volt egy ennyire utált (vagy éppen tisztelt?!) Sparta, aki kellő "boost"-ot adott annak érdekében, hogy összefogjanak ellene a klánok?

Pontosan a fenti okok azok, amik miatt már nem játszanék. Ha nincs az SBT és nem nyúznak, ha nincs a pp mentes világ, valószínűleg már nem lennék itt. Nincs értelme, nincs meg az az élvezete, mint régen. Hiányolom a régi klánokat, a változatosságot, az újdonság örömét. Ugyanaz a filmkazetta ismétlődik megállás nélkül. Ugyanúgy jön az ASG, elesik, leverik, ugyanúgy számítunk rá, hogy Don felrúg mindent, mikor elgurul a gyógyszere, ugyanúgy jön egy Sparta, akiknek a vezetősége megbízhatatlan, jönnek a töltelék klánok akik 1 hónapot sem bírnak, s úgy ennyi volt. A V50 is erről szól, annyi különbséggel, hogy a WINTER és az NF újdonság, de valahogy ezt annyira kevés újdonságnak érzem... ami nem kárpótol azokért, ami már nem olyan, mint régen. S itt most nem arról van szó, hogy valamelyik klán gyenge-e vagy sem... az NF-et sem gondolom gyengének, sőt, pont ellenkezőleg... de még az Ő kitartásuk sem gyújtja meg a lángot bennem, hogy egyáltalán van-e értelme, bármi élvezete még itt lenni. Nyilván szeretem a klánom, hogyne szeretnem, nélkülük nem lennék már itt, de az összes többi körülmény pocsék, élvezhetetlen már a játék. Csak azt sajnálom, hogy nem most pörög a V1, V2 és társaik... mostani fejjel, tudással kíváncsi lennék egy akkora világra... de hát ez már csak álom marad, sajnos.

Talán kicsit elemzés is mindez, csak máshogy.
 
Fent