Ismertető Prémium Fiók Kihasználása

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.382
Kedves Játékosaink!

Hoztam nektek egy Prémium Fiók ismertetőt, amely a különböző funkciókat kicsit áthatóan bemutatja nektek! Világ 73 végéig, illetve utána is próbálok nektek minél több játék ismertető dolgot elhozni, amellyel játékotokat tehetitek kényelmesebbé, és jobbá. Ez nekem egy elég régi leírás, még a világ 58 legeslegelején írtam, így ha valami újítás történt azóta, akkor kérlek hozzászólásba jelezzétek, hogy az adott részt frissíteni tudjam!

Gondoltam el kell egy ilyen a kezdő játékosaink számára, bár lehet, hogy a profiknak is szükséges lehet egy ilyen, ha esetleg valamiről nem tudnának.

Mint tudjátok a prémium fiók havi 200pp-be kerül, ami a mai játékban nem összeg, hiszen bármelyik világon kigyűjtesz lustizva is 1000pp-t, ami már 5 havi prémium fiókot jelent, és 2 havonta indul új világ...

A prémium fiók viszont nem csak címkézésre való, és arra, hogy kicsit átláthatóbb legyen a látvány mikor az áttekintésre mész. Remélem a kombinált, illetve a termelés, csapatok, parancsok, és a szállítmányok részt nem kell magyarázzam.

Viszont a többit nagyon is fontos megemlíteni.

Ilyen például a Fejlesztés felület(Áttekintés <-- Fejlesztés)
. Ahol tömeges szinten láthatod, hogy melyik falvadban melyik egységek vannak kifejlesztve, ez több száz falunál elég jól jön, ha pl egyszerre hozol 20 falut...
NGIZxes.png


Továbbá ezen felület alatt tömegesen tudod lecserélni a zászlókat, esetleg mindegyiket eltudod távolítani egyszerre, majd felrakni őket sorba. Mivel a funkció még nem annyira erősen fejlett, így konkrétan csak a faluneveket látod, és, hogy milyen fejlesztése van, illetve milyen zászlója. Így, ha mit tudom én, ha 26400-as faludra akarsz tanyazászlót rakni érdemes erre egy csoportot létrehozni, majd tömegesen csak arra a csoportra rárakni az oda tartozó zászlókat. (ugye nem kell mondanom, hogy a fejlesztett tanyás falvakra tanyazászló menjen, ha tele a tanya??).

Ilyen hasznos felület még az Épületek, ahol ezt látod a felső sorban:
52df8Cl.png

Mint láthatod mutatja, hogy melyik épületed meddig van fejlesztve az adott faluban, mondhatni, hogy itt tömegesen tudsz építkezni.
A falvak neve mellett pedig a következő kalapács, illetve bontás részt láthatod:
iW7tA37.png
különlegessége, ha a legfelső kalapácsra kattintasz, akkor az összes falvadban engedélyezi, hogy építkezz, és, ha a legfelső lefelé nyílra, akkor bontani tudsz minden faludban, persze ezt lehet egyesével is csinálni, mivel minden falud neve mellett is szerepel ez a kalapács, és bontás jel, én, ha nincs fiókkezelőm, általában csak a legfelsőre kattintok, felesleges egyesével, még nem volt rá indokom, hogy úgy csináljam, de ezt embere válogatja. És természetesen építkezni úgy tudsz, hogy adott épületre rákattintasz a faluddal egy sorban, és az berakja az adott építési sort.

További nagyon kellemes funkciónak nevezhetőek a csoportok. Nos itt kiemelném, hogy az alap csoportjaitok, mint Támadó, Védekező, Nl falu, kém falu, íjászos védő stb. mind-mind egyéni csoportok legyen. Mert, ha dinamikusra állítod, akkor a tömeges kiképzés során, amit ezután mutatok be, lehetséges, hogy 1 lándzsás miatt a te támadófaludat védőfalunak nézi, és véletlenül kijönnek a vegyes falvak, és ez gyakori hiba. Ha nem akarsz órák hosszakat majd 100falunál a végig lapozással tölteni mindenképpen ajánlott az, hogy ezt a funkciót jól használd, és ahhoz az kell, hogy egyéni csoportokként jelöld meg a fentebb említett csoportok valamennyiét.
Dinamikus csoportnak ajánlom bevezetni a Fullos támadót, illetve fullos védőt, mert a később említett térkép kijelölés funkciónál elég jól jön, ha egy támadást kapsz, és telefonról tudsz csak védekezni... :) Illetve a dinamikus csoportokat is jó, ha kicsit átböngészed rengeteg lehetőség van bennük, fél védőfalut jelezheti neked, mindent amit szíved-lelked kíván ő megadja dinamikusan, viszont, mint említettem a lehető legnagyobb hiba, ha az alap csoportjaid nem egyéniek.
Egyéni csoportoknál csak annyi galiba, ha elfoglalsz egy falut neked kell bemenni a faluba, és a következő módon lehetőséged van csoportokba rendezni:
Rámész a falura, amelyet csoportba raknál, és jobb oldalt keresed a következő felületet(ne tévesszen meg senkit, hogy a képen nekem már egyéni csoportokra van állítva az egész):

FpkBbEE.png

Majd, ha ez megvan, akkor a megfelelő számodra szimpatikus csoportot kitudod jelölni:
H1ENUMu.png
(igen az én fiókom kicsit elvetemült csoportok terén...)

Az ilyesmi csoportokhoz nagyon-nagyon jól jön a tömeges kiképzés felület, melyet az alapként megadott "Kiképzés" gyorsgombon keresztül érhetsz el, de, ha esetleg te ezt kitörölted, mert voltál olyan naív, hogy a beállítások gyorsgombok felületnél kitörölted az összes alapot, akkor a falvadon belül a seregeket ahol írja ott alatta ott a kiképzés felület:
9Iwt36g.png
(ott kell rákattintani[tökéletes a cenzúrám <3)
Ezután behozza ezt:
5XHq7UM.png
és a nyílakkal jelölt részek a tömeges kiképzés, illetve leszerelés. Elmondhatom, hogy a leszerelés is csak prémium fiókkal működik, mint még nagyon sok egyéb más dolog, de alapelvében a tömeges kiképzés, és leszerelés ugyanúgy működik szóval elég a tömeges kiképzést bemutatnom. Miután rákattintottál behozza a következőket:
BI2cEAQ.png
Itt a lényeges dolgokat benyilazgattam. A legfontosabb a Beillesztett információk mentése, hiszen, ha beállítasz egy sablont például a támadó csoportodhoz, mint itt láthatod:
0L7Eh7g.png
, és rámész arra, hogy a beillesztett információk mentése, akkor, ha az adott csoportra kattintasz, akkor az a sablon megmarad mindvégig amíg nem módosítod, és mented ismét. Ez azért jó, mert, ha csoportokra bontod a falvakat(mindenképp tedd meg), és ezért fontos, hogy egyéni csoportod legyen(fiókkezelőnél is egyéni csoport az ajánlott), mármint igazából az alap csoportjaid mindenképpen, amikkel kiképzel, hiszen, ha itt rámész arra pl., hogy Illeszd be a csapatokat, akkor arányaiban úgy teszi be a képzést, ahogyan be kell tennie a beállított sablon arányait nézve. Ugyanez a védőfaluknál stb. gondolom ezt már nem kellene magyaráznom. Ajánlom, hogy amikor ürülnek a falvak, akkor az illeszd be a csapatokat dologgal képezettek ki(persze azt ugye nem kell mondanom, hogy ami után rámentél az Illeszd be a csapatokra, akkor azután mindenképpen kattints a kiképzés gombra is, mert arra nem kattint magától..?), viszont van egy olyan, hogyha mindenképpen a sablont akarjátok kiképezni, mármint minden faludba ne legyen eltérés, mert ugye a tömeges kiképzés illeszd be a csapatokat arányaiban úgy fogja képezni a csapatokat, ahogy az be van állítva, viszont nem biztos, hogy a sablonod lesz, ha mindvégig azzal gyártasz, ezért van az "Illeszd be a különbséget", ami arányosan elosztva a hiányzó mennyiséget képzi, és nem lesz túlképzés bárdosból, vagy alúlképzés kl-ből stb.. Ajánlom használjátok, ha nincs fiókkezelő(ehhez később tudok leírást csinálni), és mindenképpen tapasztaljátok ki, mert egy hasznos, és mindenképpen kellemesebb funkció, minthogy 100 falunál majd végig gördüljetek minden egyes falun.

Mondhatni, hogy az előzőekben felsorolt fejlesztés, épületek, és csoportok, illetve kiképzés felületek jól használva napi maximum fél órát vesznek igénybe, nagyon maximum, több száz falunál is, azaz, ha van kh applikációd, ami értesít mindenről, kb. csomó időt spórolsz magadnak, és több időd jut az életbeli dolgokra, persze, ha épp nem farmolsz. :p
 
Utoljára szerkesztve:

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.382
Több hozzászólásba kell írom, mivel a képeket korlátozza a külső fórum, de ez ne legyen zavaró.

Vannak itt még csodás funkciók, mint a térképes csoportoknak a megjelölése.
MINDENKÉPPEN AJÁNLOM. Sőt... Rám ne tegyetek úgy védekezni accot, hogy ezek nincsenek beállítva.
Szóval az elsődleges, hogy a saját csoportjaidat hogyan is tudod kijelölni a térképen, és falvaidnál hogyan fognak megjelenni.
Szóval a következő:
Amikor rámész a térképre, akkor alul látod ezt a felületet, és kattints a "Kijelölések kezelése" gombra.
rClRy5n.png

A képen benyilazva, hogy mire is kell kattintani.
Nos, miután rámentél, és még nincs csoportod(nekem már van, így a képen azért látjátok a sajátnál azt a sok kis kijelölést pl.), akkor neked még nincs ott annyi csoport, mint nekem, de ugyanúgy írni fogja neked is, hogy:

ffnVcpo.png

Erre, ha rámész, akkor kihozza ezt:
gNtHXKK.png

itt tudsz majd válogatni a saját csoportjaid közül, mit tudom én válaszd ki a támadót: (amelyiket akarod, mert amúgyis mindegyiket kb. kifogod rakni, ha meglátod hogyan is működik)
V7aJGTv.png

Majd rámész, hogy hozzáad. Ilyenkor újra rá kell menni, hogy kijelölések kezelése, és így fogod látni:
Ycf07La.png

Ott kattints erre:
v3ezpkz.png

Kihozza ezt:
aVkJVIj.png

És itt azt hozzátenném, hogy a képekhez rakhatsz be olyan nagyságú képet, mint azok a kicsik ott, csak a kép-url linkjét kell betenni.
És a térképen a falvadnál pl. így látszanak:
IXuYuVM.png


Továbbá van még a térkép kijelölésnél, hogy tudsz konkrét falut, játékost, illetve klánt is kijelölni, ezeket ajánlom saját magad kitapasztalni, szerintem, aki használja a prémium fiókot, már mind találkoztatok ezekkel a funkciókkal. Megkönnyíti az életedet, ha pl. valaki a célpontod a térképen, ha kijelölöd a játékost, akkor könnyen tudsz viszonyítani ahhoz, hogy mennyire is bevédett játékos. A színekkel tudsz ott játszani stb... :)
Igazából az a funkció működik úgyis, ha a kijelölések kezelése alatt adsz hozzá újabb dolgokat, vagy pl így is:
O4MyBYZ.png
Ugyanúgy működik játékos kijelölésénél, hogy rámész a Térkép kijelölés kezelése, és ott tudsz válogatni, ezt magadnak tapasztald ki, hogy neked melyik szín hogyan tetszik, vagy esetleg szereted-e külön kijelölni a klánokat stb. Láthatjátok, hogy nekem a nagy klánok egy az egyben ki vannak jelölve, és a saját kis klánunkat is sötétkék színnel jelöltem ki, hogy egyben lássam őket... :)

Elég hasznos funkciók még a scriptek.

Röviden a gyorsgomboknál találod meg:
xKpVHI7.png

Ezt fogja behozni:
0T1UtpW.png
Kép kicsit magyarázva:
CKqRca1.png
Ha rámész az új hivatkozás megadására:
73OfSkZ.png
Scriptek közül itt válogathatsz:

Prémium fiókkal tudtok még címkézni, lehetőség van a bejövő támadások kezelésére. Mutatja a térképen továbbá, hogy melyik falvakat támadod, illetve melyik falvadat támadják, hová megy erősítésed, és melyik falvadba jön erősítés.
A prémium fiók funkciója még a Megosztott csapatmozgás, viszont ezt, ha megosztod, és nincs prémium fiókod, attól még, akinek van az látni fogja, attól, hogy te nem, mert neked nincs, így ezért is kell megosztani minden csapatmozgásodat velünk. Továbbá kirakhatsz magadnak profilképed a profil alatt, ha prémium fiókod(egyébként azok az alapok vannak csak).
A címkézésről itt egy bővebb leírás, ajánlott így csinálni, vagy védelmet sem fogjuk kezelni nálad:

Remélem azt nem kell mondanom, hogy a Csapatok, Csoportok, Épületek, Kombinált, Termelés, mint az Áttekintés legördülő eleme, mert azt fentebb kihagytam, ha esetleg ezért nem találtad volna, mert annyira új neked ez a prémium, akkor itt a kép róla:
ghT8YZg.png

Itt arra figyeljetek, hogy mivel V58-as kép a Gyüjtögetés gomb az már nincs benne a legördülő listába. A tömeges gyűjtögetést a gyülekezőhelyen találjátok meg!
 
Utoljára szerkesztve:

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.382
Fontos funkció még a Falujegyzetek, amit egy adott falura rákattintva tudsz megadni.
xyzmbOU.png
Ott a nyíl a szerkesztésnél, oda be általában azt szoktuk megjegyezni, hogy onnan támadófalu jött, mennyi pontja volt legutóbbi támadásnál(húzza e a falat ugye), ha védőfalu, akkor azt, vagy akár jelentést. Nem ajánlom, hogy amikor támadásszervezővel kiszámoljátok, hogy mikor kell indítanotok a célfalu falujegyzetébe rakjátok, sokszor látok ilyet, ez amatőr munka, és közel sem jó, mert, ha helyettesre dobod, és azt mondod hogy juhéé a jegyzetekbe raktad, akkor ő azt félre fogja érteni, mert a lenti sávban (gépen) a jegyzetek az egy másik felület, de telefonon is persze csak ott a "Több"-re kell rákattintani és megkeresni. De ajánlom, hogy a leszervezett támadást, vagyis az indításokat inkább ebben a jegyzetben tároljátok:
(ez az alsó sáv, ha gépről vagy)
IcMZ9mg.png

Ott kihozza ezt:
FpHTJ6A.png
Mint látjátok nekem már vannak alapból berakva jegyzetek. Fontos megemlíteni, hogy prémium fiók nélkül szűkös keretek között használhatod a jegyzeteket, prémium fiókkal viszont elég sok karatkert használhatsz elég sok oszloppal, szóval inkább ide rakjátok bele a leszervezett támadásokat...
A saját falujegyzeteitekben sem ajánlom, hogy az indításokat tegyétek, mert azt sem gondolja elsőnek a helyettes, oda inkább a helyettesnek azt írd le, ha hosszabbtávra helyettesít, hogy az adott faluban mi lehet a feladatja. Mert azt a kombinált felületnél egyszerűen megtudja nézni:
4IXcChw.png
Pontosabban az adott falujegyzetet fogja lehozni, de én most csak gyorsan beírtam valamit a falujegyzetbe, hogy megtudjam mutatni(én nem használom egyébként a saját falujegyzetet). A cenzúráért bocsi, de lightshottal csináltam, és nem volt kedvem külön paintezni, és majd feltölteni imgurra... :p Így egyszerűbbnek véltem...

Egy dolog maradt hátra, az pedig a jelentések kihírdetése.

Több módja van ennek, fotókkal illusztrálom.

Van, amikor tömegesen kijelölöd a hírdetni kívánt jelentést:
ml9jLgh.png
Ekkor behozza ezt:
g9LiblP.png
Aztán ezt, amit ki kell másolnod, és a megfelelő helyre(Ahová akarod küldeni, pl. arma után klán fórumra...):
r9lItPx.png
Remélem azt nem kell magyarázzam, hogy azt a szöveget hogyan is kell kimásolni, és a megfelelő helyre illeszteni... :p

A másik módja a jelentés kihírdetése:
Rákattintasz az adott jelentésre, lelapozol, majd a következőt láthatod az alsó sorban:
QrvkADc.png
Jelentés kihirdetése, illetve az exportálás. Elsőnek az exportálást magyaráznám, mert az gyorsabb, és egyszerűbb.
Ott rákattintasz, és kihoz egy szöveget:
yHNOMUJ.png
amit csak úgy simán kimásolsz, és szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez úgy hírdeti ki a jelentést, hogyha pl. törlődik a jelentés/törlöd a jelentést, akkor sem tűnik el, hanem megmarad, esetleges szervervégi klánvideók miatt ajánlom, ha tudjátok, akkor úgy hírdessétek ki(persze nagy tömegnél már elég nehéz, de akkor is...:p), hogy a szervervégi videóba csak úgy simán belevághassuk ezt a jelentést is, persze, ha nyerünk. :p
Ha rámész a Jelentés hírdetése gombra ez fog szembejönni veled:
Q158X6J.png

Itt általában mindent pipálunk, és csak az jelenik meg a jelentésben, amit kipipálsz, azaz, ha semmit, akkor csak egy üres jelentést raksz be körülbelül, egyszóval figyelj arra, hogy legalább az ellenfelet jelenítsd meg. Persze kémelhárítás miatt ebben a formában szoktunk hírdetni jelentéseket védekezéskor, hogy ne tudják hol mennyi seregünk is maradt... :p Az, hogy elrejtsd teljesen a saját védelmedet, akkor az egységeid illetve veszteségeid megjelenítését ne pipáld, de ezt max kisebb támadásoknál elég. Mivel, ha armát kapsz valószínűsíthetően arma után és előtt nem ugyanannyi sereg lesz a falvaidban, mint volt/van... :p Szóval csak ilyen armaközi akcióknál rejtsetek sereget... :))

Ha itt rámész a hírdetésre, akkor a fehér kockában lévő jelentés címét másold ki:
z94xscs.png

Bemásolhatod simán, és akkor a rendszer az újítások miatt automata url-ként ismeri fel, vagy kihírdetheted így:
pvv76fH.png

Szeretném azért jelezni, hogy egy hozzászólásban azt hiszem 4-5 jelentést lehet egyszerre kihírdetni, de lehet már rosszul emlékszem(általában a tömeges hírdetést használom, szóval rég csináltam így darabolva).

+ fontos információ, hogy a legutolsó módszert használhatjátok prémium fiók nélkül is, de csak 5 jelentést hírdethetsz ki, amiket egyébként a kövektező helyen találod:
WxbRqbc.png
Ha oda rámész, akkor behoz jó pár jelentést, amit már kihirdettél, és még aktuális(nem törlődött/törölted), azoknak jogait tudod szerkeszteni, azaz, hogy ki mit láthat belőlük:
nArxBbU.png
Aztán látható, hogy itt is a jelentés kihírdetésekor látható felületet hozza be:
fU2sXhV.png
Így, ha pl. nincs prémium fiókod valami oknál fogva(persze én ezt elvárnám,hogy legyen, hisz, mint az első hozzászólásban is említettem 200pp/hónap nem ügy már a mai játékban, mert ha csak hobbi ppzel is kihozol 1000ppt/új szerver), akkor lehetőséged van hírdetni jelentést így is... :)

A jelentés konvertálók amelyek vannak a kh-hoz, ha esetleg nincs prémium fiókod, arról nem fogok leírást készíteni, abból az okból kifolyólag, mert, mint mondtam elvárt, hogy legalább prémium fiókod legyen. :)

Remélem a leírás hasznos, és lefedtem mindent a prémium fiókról, a fiókkezelővel később érkezem, köszönöm, ha elolvastad, és minden kezdőnek ajánlom a fenti utasításokat, főleg a csoportoknál, mert könnyen hibázhatsz, ami nem fér bele a játéksítulsunkba. ;)

Üdvözlettel:
-NooBLeadeR-
 
Fent