lezso1974

korboncnok

ex Supporter
Ex-Csapattag
A reakció pontszáma
928
lezso1974.png
Nemrég alkalmam nyílt lezso1974 játékossal kicsit beszélgetni tapasztalatairól, élményeiről és gondolatairól. Ebből szeretnék veletek pár részletet megosztani.

V5.-n kezdtem még más névvel. Hát az inkább szerencsétlenkedés volt :) Ott ami hibát a játékban el lehet követni én el is követtem. Hamar el is buktam.Kihagytam nagyon sok időt és V13.-n kezdtem újra és már komolyabban tanultam a játékot.
Első klán ahol voltam a Haver klán volt de maradandó emlékem nem nagyon lett. V14-n Agravainnel alapítottuk a Magányos Farkasok klánt amihez már sok szép emlék köt. :)
Ott sokat tanultam-muszáj is volt mert még a klasszikus MHC volt az ellenfél.
V13.-n "sodródtam" a klánnal. Lestem a többiektől :)
V14.-n Lord Vicious-tól tanultam sokat és azóta is próbálok tanulgatni minden világon.
Hétköznapi emberekkel találkoztam akiknek ma már egyre inkább "különlegesnek" számító tulajdonságaik vannak. Mint például a kitartás, tiszta játék és a lojalitás.

Van egy íratlan fekete lista akikkel nem szeretnék újra együtt játszani.
De ebbe a csúcsot a V20-on értem el, mikor az egy olyan barát árult el és ezt elég nehezen dolgoztam fel. A világot ott is hagytam. Pedig igen élvezetes csatákat vívtunk a Spártával.

A család nagyon nem örült annak,hogy játszok. Minden időmet a KH-ra fordítottam és hanyagoltam mindent és mindenkit. Ebből hatalmas konfliktusok lettek. Munkám mellett elég sokat tudok játszani de ma már mikor a családdal vagyok akkor amennyire lehet kerülöm még a számítógépet is. Ha találok helyettest akkor vele oldom meg, hogy ne legyen a fiók felügyelet nélkül ha nem akkor be-be "ugrálok" a játékba.

A leggyakoribb probléma szerintem az aktivitással van. Játékosok azt gondolják, hogy napi 1-2 belépéssel megváltják a világot és mikor szembesülnek vele,hogy semmire nem jutnak akkor duzzogva elhagyják az aktuális világot vagy az egész játékot.
A másik gyakori gond a kémkedés. Ezt elég nehéz kiszűrni de nem lehetetlen. Fiók ellenőrzésekkel vagy dezinformációs levelekkel esélyes, h fennakad az elkövető.

Toborzást jól csinálni nem tudom, hogy kell csak azt, hogy én miként szoktam :)
A staton szoktam nézelődni az után akit megakarunk hívni vagy jelentkezik hozzánk. Pár levelet is szoktam váltani az illetővel mert a stílusból is sok minden kiderül. Igyekszem kerülni olyat aki majd minden világon más névvel játszik. Szerintem az ilyeneknél valami nem lehet tiszta ha nem vállalja fel korábbi neveit.

Indítás klán akciókon... Ilyenen nem aggódtam mert ha fél vagy ne adj isten az egész klán nem indítana ott nagy gondok vannak. De olyan mindig van aki elfelejt indítani vagy elalszik. :)
Ha valaki előre tud szólni, hogy nem jó neki az indítási időpont akkor igyekeztünk helyettesítéssel megoldani.

A jó ellenfél korrekt módon harcol. Nem alkalmaz pl.kémeket.
Aki(k) meg minden sumákságot és erkölcstelen dolgot bevetnek na az ellenség....

300 fős kláncsalád? :)
Még sosem volt nagy klán az irányításom alatt. Mindig 30-40 taggal játszottunk vagy kevesebbel. Ahogy én láttam sok "veterán" játékos egy helyen nem fér meg. Mindig vannak akik kilógnak a sorból és inkább a saját játékukat játszanák. Ez pedig egy csapat játék.

10 amatőr?
Őket próbálnám türelemmel tanítani-bár ez nem mindig jönne össze-tanácsokkal ellátni.
Szerencsére mindig vannak olyanok akik szívesen fogadják a tanácsot, ötletet és kipróbálják, jobb esetben maguk is utána néznek dolgoknak.

Nem emlékszem rá,hogy valaha teljesen egyedül játszottam volna. Hosszú távon nem is lehet egyedül megmaradni és mindig volt pár régi barát akikkel közösen kezdtünk egy világot.

Nehézlovas a legjobb.
Szép fekete és a leguniverzálisabb. De elég drága. :)

A megváltozott lovagrendszer miatt előnyben részesítem a lándzsa-kard kombinációt nehézlóval kiegészítve.
kb 4-4000 lándzsa-kard és 2000 nehézló.
Íjjászok veszítenek jelentősükből de nem fogom kihagyni őket mert erősek alapból és gyorsabbak mint a kardosok.
Támadóknál a sablon 6000 bárd,3000 könnyű ló és 400 kos.Ezt szoktam még az "igényekhez" igazítani :)
Pl ahol sok íjjász van oda több lovasíjászt küldök támadni. Ahol többet védenek nehézlóval odatöbb könnyűlovat küldök támadni.

Szerintem szerver indulás után pár nappal érdemes kezdeni és természetesen támadó faluval :)
Állandóan farmolni, gyorsabban fejlődni mint a többiek.

Ami tetszik újítás az az őrtorony és a lovag rendszer.
Torony sokat segít védekezésnél. A több lovaggal a támadás hatékonyabb, védekezésnél ellenben nagyon hiányzik a fáklya :)
Legellenszenvesebb a tőzsde.....bár szoktam élni vele. A kezdetben aki több pénzt tud ráfordítani a játékra hatalmas előnyt tud kialakítani amit nem a tudásának hanem csak a pénztárcának köszönhet.


Az üzenetem: Légy a legaktívabb ,figyelj,kérdezz és tanulj.
Fejléc: Messala
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette: