Riportok Barcsa MM

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.421
Kedves Olvasóink,

Ezúttal egy manapság ismert játékost hoztunk el nektek @Barcsa személyében. Sokat nem kell mondanunk róla, hiszen a legtöbben trükkjeiről, és kiemelt eredményeiről már ismerhetitek... Jó olvasást kívánunk, ha kérdésetek adódna, ne habozzatok azt hozzászólásban közölni. ;)

Barcsa%20f%C5%91.jpg


Mikor kezdted a klánháborút? Melyek voltak az első élményeid? Egyedül kezdted a játékot, vagy barátaiddal?

V23 volt az elsõ szerverem amikor még osztálytársakkal játszottunk (kb 5-en). Fogalmam sem volt, hogy kell játszani, csak élveztük a pár falus életet. Ezekután V43-en kezdtem el komolyabban játszani. Nagyon kezdõ szinten belevertem a játékba egy csomó PP-t és élveztem, hogy elsõ vagyok de utána meguntam és abbahagytam. Itt ismertem meg Say Hi-t akivel "visszatérésem" után a nemzetközi W105-ös szerveren folytattam KH-s pályafutásomat az NF klánban, illetve akkori duáltársam, Yodafon1997 vagyis Yoda-t. Lényegében W105-öt mondhatom a kezdetemnek. Bár sok játék funkciót nem ismertem (Fiókkezelõt is nagyon amatõr módon kezeltem), itt kezdtem el ténylegesen élvezni a Klánháborút. Amikor az NF 400 faluhoz ért, az akkori 2.000 falvas Death klán szövetség alatt hirtelen hadat üzent nekünk, amit megelõzött pár ezer kard, rám, amikor 84 faluval rendelkeztem. Délrõl zártam el a top1 Death klán terjeszkedését akik azt hitték, hogy hátbatámadásuk meglepetésszerûen elnyeli a fiókom, de nem volt ekkora szerencséjük. Már 5.000 bejövõnél tartottam 1.5 hét folyamatos támadás után amikor a lerombolt falvaim (1-es tanyák, 0-ás kovácsok, 1-es raki, 1-es fõhadik) ellen kezdtek sikereket elérni. Bár eszméletlen nehéz helyzetben voltam, mivel a klánunkat 2 másik fronton is támadták további klánok (így nem tudtak megfelelõ mennyiségû védõt küldeni), nagyon élveztem azt, hogy 1.5 hétig nem tudtak falut sem vinni. Amikor az utolsó 10 db védõk is elfogytak és a nagymértékû rombolás miatt nem lehetett újraképezni sem, eljött a pillanat amikor teljesen bedõlt a fiók. Bár ott elbuktam, rengeteg tapasztalatot szereztem és úgy érzem az akkori játéktudásom, aktivitásom és elszántságom miatt, többszörösét hoztam ki magamból.

Ki tanított meg játszani, vagy hogyan tettél szert a mostani tudásodra?

Lényegében Say Hi vezetése alatt tanultam nagyon sokat, ezekután pedig magamtól fejlesztettem ki a játékstílusom, alkalmazkodva a körülményekhez.


Mit gondolsz, hogy milyen szinten áll a jelenlegi játékostudásod?

Szerintem aktivitásomnak és játéktudásomnak köszönhetõn bármelyik általam ismert játékossal megbírkóznék.


Mely klánokkal harcoltál eddig? Melyik volt köztük kiemelkedő, és amelyikkel ha holnap hívnának bármikor újra játszanál?

Itt mindenképp a nemzetközis Death klánt emliteném, mivel magyaron nem találkoztam ténylegesen komoly klánnal, vagy ha volt is komoly klán nagyon sok volt a töltelék játékos. Viszont nemzetközin ezek a klánok tagjai nem konstansak, tehát a válaszom nem teljesen helytálló.


Van-e olyan játékos vagy klán, aki kivívta ellentéted, és ha teheted mindig ellenük játszol?

Olyan vezér aki kivívta a tiszteletem csatában nincs. Többségük csak mutogatott, kifogásokat talált és nem bírta elviselni a kudarcot. Viszont játékosok voltak, akik képesek voltak a végsõkig ellenem harcolni és ha úgy alakult, elismerték a vereséget.


Vezettél-e már klánt? Nyertél-e már klánvezérként, vagy buktál-e vezetőként?

Igen, V59-en kezdetben 100 taggal rendelkezõ kláncsaládot vezettem. Ha úgy vesszük V75-ön is vezéri szerepet töltök be Aldaron duáltársammal. Elsõt megnyertük, utóbbi pedig folyamatban van.
 

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.421
Riportunk folytatását olvashatod ebben a hozzászólásban...

Barcsa%20read%20(1).jpg


Viszonylag kezdőnek mondtad magad W105-re, viszont én úgy tájékozódtam arról a világról, hogy Te és vinszent alkottatok nagyot, és úgymond sokak tiszteletét kiérdemeltétek ott. Ez mennyiben igaz? Hogy érzed az ottani teljesítményed mennyire emelkedett ki a többiekétől?

Valóban így volt, mivel még a fiókkezelõt se tudtam rendesen használni. Ettõl függetlenül volt rálátásom a stratégiára, elhelyezkedésre és a végletekig kitartó voltam. Ezek a szempontok határozták meg leginkább az ottani játékomat, mivel szószerint a legutolsó egységgel is harcoltam/vágtam. Vinszent másik részen volt helydivel akik valóban nagyot alkottak, de az nagyon jól esett mikor 40 óra ébrenlét után átvette a fiókom, hogy pihenjek picit :DSzerintem egetrengetõen kiemelkedett, mert míg csaknem egyedül visszatartottam ellenfeleinket 2 hétig minimális falumennyiséggel és csapattal, bedõlésem után a szövetséges klánunk akik több ezer faluval rendelkeztek, legelsõ arma után bedõltek. Következõ világokon is érdeklõdtek, hogy indulok-e és elismerték játékomat.

Mit gondolsz, egy tapasztalt játékosnak segítőkésznek kell lennie az újoncokkal vagy ők az „ingyen” falu a játékban? Van esetleg olyan kezdő játékos akit te tanítottál és büszke vagy arra, amit elért a játékban?

Ez attól függ, hogy stratégiailag az adott játékos milyen szerepet vállal velem szemben. Amennyiben elõnyömre vagy csapatom elõnyére válik az adott újonccal levõ kooperáció, akkor természetesen segítek neki amiben csak tudok. Ez mindkettõnknek win-win szituáció, viszont másik oldalról nézve az adott világon nem fogom magam játékát azzal nehezíteni, hogy neki kedvezzek (természetesen szerveren kivûl szívesen segítek bármelyik újoncnak.) Igen, van ilyen játékos. Krsz-t V59 vége fele hoztam be a KH világába, akire egy fordulatos feladatot is bíztam a végjátékkal kapcsolatban. Ezekután V62-n és V75-ön együtt játszottunk szomszédként és közös játékunkkal szervereket döntöttünk el. Nemcsak feltartottunk klánokat, de a peremükig furakodtuk át magunkat.

Volt e olyan ellenfeled akivel ellenséges oldalon kezdtetek majd később össze barátkoztatok? Hogyan történt?

Igen, legfrissebb ilyen élményem V75-ös történés, Darth Kabala személyében. Eleinte kiemelkedõ statisztikáim miatt végig engem próbált megállítani, majd mikor rájött, hogy rossz csapatban van és már bedõlt a klánja, közösen folytattuk a játék további részét az utolsó fennmaradt ellenséges klán ellen.

Említetted, hogy Say Hi vezetése alatt tanultál sokat a játékról. Ő közvetlenül volt az aki egyengette a játéktudásod, vagy magad érezted úgy, hogy fejlődnöd kell a játékban?

Igazából csak élveztem a játékot és próbáltam mindenben egyre jobb lenni. Például a farmolási módszereinket osztottuk meg egymással és próbáltuk mindig a legtöbbet kihozni. Személy szerint mindig megfogadom valaki tanácsát amennyiben építõ jellegû és tökéletesítem azt.

Említetted, és úgymond köztudott, hogy az ASG klán ellen bármikor elindulnál. Ez már afféle szokásként alakult ki nálad, vagy inkább akkora ellenszenvet érzel az ASG iránt?

Dongáborral való nézeteltéréseim miatt mindenki erre gondol, de valóság szerint ez már V59-en letisztázódott. Szerver start 11. percében hadat üzentem nekik majd nem túl sok idõre rá le is gyõztük õket. Lényegében V53 óta fennmaradt az ellenszenv, amikor rájöttem, hogy az ASG önmagát királyának mondó Dongábor büszkesége megtartása érdekében képes a csapat sikerét is aláásni. Ettõl függetlenül úgy tartom, hogy amíg van ASG, addig van magyar KH is, tehát jelenlétüket megpróbálom pozitív jellegûnek értelmezni.

Van-e olyan játékos, akit a legjobbnak tartasz? Ha igen, miért gondolod így róla?

Szerintem ez egy nagyon komplex fogalom. A legjobbak közé csak azokat sorolom akik mesterszintû stratégiai tapasztalattal, meglátással rendelkeznek, mindemellé társul egy fanatikus jellem is, mivel a klánháborû az aktivitásról, önfeláldozásról és kiemelkedésrõl szól. A legjobbaknak nem elég 1-2 dologban felülmúlniuk a többieket, hanem minden szempont szerint a maximumnál többet kell teljesíteniük. Sokan régebbi teljesítmények alapján tartanak valakit legjobbnak, viszont szerintem ez korántsem fedi a valóságot. Sok "jó" régi játékos sokkal kevesebbet nyújt az elvártnál. Egy jó játékos nem csak régen volt jó, hanem most is jónak kell lennie. Kevesen állják meg helyüket a magyar KH-ban ezen álláspont szerint.

Te milyen védekezési stratégiát használsz? Mikor kaptad életedben a legtöbb bejövő támadást, és mennyi volt az?

Mindig megpróbálok a lehetõségek szerinti leghatékonyabb módon védekezni. Elõször felmérem a gyengébb stratégiai pontjaim, majd az ellenfél erõsebb pontjait, felmérem mekkora védekezõ haderõ áll rendelkezésemre, az ellenségnek hozzávetõlegesen mekkora támadó hadereje van, illetve azt, hogy indítások szerint hány falvam kaphat idõtávban vonatot. Volt, hogy 0 betonozott faluval védekeztem falubukás nélkül nagyobb armát is, de amennyiben lehetõségemben áll, megsemmisítem az ellenfél összes támadóját. Legtöbbet nemzetközi W105-ön kaptam, 5.000 bejövõ 80 falura.

Melyik volt a kedvenc világod, és miért?

V53. Az ASG-ben való játékom során nagyon sok számomra kedves embert ismertem meg. Mindemellett öröm volt vállvetve harcolni velük és kétszeres "túlerõ" ellen fölényben háborúzni. Igazság szerint ebbe a világba fektettem a legtöbb energiám.

Mi vett rá arra, hogy klánt alapíts? Hogyan lettél a klánodba vezér?

V53 Dongáborral való nézeteltérésem miatt úgy döntöttem, hogy hadba szállok ellene, ezért klánt alapítottam. @Resurgente megkeresett, hogy õ is jönne velünk játszani azokkal akiket ismer, így egy elég jó keret összegyûlt.

Mi alapján választottátok a klánod nevét? Szerinted fontos-e a jól kinéző klán profil? Mit kell tartalmazzon egy klán profilnak?

Mint a jelenlegi játékos nevem is ezt sugallja, a megállíthatatlanság jelképeként kapta a klánom az "Unstoppables" nevet. Szerintem a mai felhozatalban csak akkor fontos egy jó klán profil, amennyiben valaki újoncokat toboroz be. Számukra fontos, egy jól bemutatott klán profilképe és leírása, hogy meggyõzze õket a csatlakozásról. Sajnos már annyira eltörpült a játékosbázis, hogy más esetben már majdnem mindenki elhelyezkedett egy-két közösségben. Ettõl függetlenül bármilyen esetben fontos egy klán profilján megnevezni legalább az alapítót, akivel felvéve a kapcsolatot diplomáciai vagy tagfelvételi lehetõségekre kerül sor.

Említetted, hogy Világ 59-en voltál először klán vezér, majd világ 75-n. Úgy tudom, hogy Világ 62-n is játszottál. Ott nem töltöttél be vezető szerepet?

75-ön csak utólagosan, duálommal, Aldaronnal(õ már a szerver elejétõl fogva) töltöttünk be vezéri szerepet. Nem, 62-re úgy indultam, hogy nem fogok "adminisztrációs" problémákkal foglalkozni, kizárólag hóditani megyek, élvezni akartam a játék azon részét amikor nem kell a tagokkal külön foglalkozni.

Milyen volt Világ 59? Mi volt ezen a világon? Érdekes világ volt?

Mindenféleképp érdekes világ. Észak nyugaton az ASG és az AG(Milénáék), délnyugaton mi, az Unstoppables, dél keleten és észak keleten egy 300 tagos Egyszarvú tömegklán, továbbá dél keleten még a Senkiházi vezette HELP akik végül még beleolvadtak az Egyszarvúakba, majd észak keleten a Witcher vezette VIP klán. Nagyon csavaros egy világgá alakult, mivel a végjáték a Nagy Csata beállítás volt. Talán itt dobtam be a KH-ba az egyik legnagyobb lövésem, amikor az említett társam, Krsz csatlakozott a KH világába és fiókját feltápolva, elfoglalta az általunk lekatapultozott középsõ Nagy Csata falvakat Ekkor fiókja 25 faluval rendelkezett, kb. 1000 ponttal. Ellenfeleink nemcsak minimális morállal rendelkeztek vele szemben, de mivel újonnan regisztrált fiók is volt, szerverbeállitás miatt 2 hónapig 1:20 révén támadni se tudták. Bár ezt sokan nem tartották tisztességesnek, szerintem a kivitelezés tökéletes volt.

Ha egy kezdő játékos jelentkezik hozzád, őt automatikusan elutasítod, vagy esélyt adsz arra, hogy jobb játékossá váljon vezetésed alatt?

Ez függ a helyzettõl, de leginkább a játékos stílusától. Amennyiben valaki szeretne tanulni, hajlandó vagyok venni a fáradtságot és tanítani.

Szerinted mi a jó klántag tulajdonsága? Miért?

Az önfeláldozás. Ha valaki félrerakja az egóját és képes a csapat haladásáért lemondani a büszkeségérõl és mindenáron a csapat sikerét kovácsolja.

Volt-e már nehéz dolgod egy játékossal? Ha igen mi volt azaz eset ha elárulhatod a neve elmondása nélkül?

Igen, amikor V59-en döntöttük el, hogy kik legyenek a nagy klánban, akik gyõzelmi plecsnit is kapnak a profiljukra. Számomra vezérként nagyon fontos volt, hogy mindenki egyenlõ szempontok szerint legyen megítélve és csak azok kapjanak plecsnit, akik képesek voltak kivenni a részüket a csapatjátékból. Volt aki nem volt megelégedve a döntésemmel, viszont mai napig tartom, hogy megfelelõen jártam el.

Milyen világ volt világ 43? Milyen volt ez a világ a te szemszögedből? Hogy érzed megtudtál felelni kezdőként az elvárásoknak?

Hamar beleuntam, valahogy akkor még nem jött át a játék igazi lényege. Viszont örülök, hogy jó csapatba kerültem, mivel több játékossal mai napig tartom a kapcsolatot és ez a szerver indította el a késõbbi klánháborús pályafutásom.

Van-e bármi javaslatod a jövő klánvezéreinek?

Sose adják fel, legyenek azok a kapitányok, akik utoljára hagyják el a fedélzetet, amennyiben el kell hagyniuk. Harcoljanak akkor is amikor már "lehetetlen", ne is ismerjék ezt a szót.

Melyik klán ellen volt eddig a legnehezebb harcod? Nyertél? Ha igen miért? Ha nem szerinted mit hibáztál és mit csináltál volna másképp?

Olyan magyar klánnal még nem találkoztam ami problémát okozott volna, viszont nemzetközin a korábban említett Death klán mindenféleképp ebbe a kategóriába tartozik. Amennyiben a mai tudásommal venném fel ellenük a harcot, biztos vagyok benne, hogy más lenne a végkimenetel. Sokkal aggreszívebben terjeszkednék és maximalizálnám a fiókkezelõ nyújtotta beállításokat.

Szoktál-e támadást szervezni? Ha igen, akkor hogyan kezeled azt a helyzetet, hogy a játékosok zöme az arma eredményeit hozott falvakban mérik? Ha nem, akkor nehéz-e kiadni ezt a feladatot- vagy sem? Van-e olyan elv, ami alapján eldönthető, hogy ki végezze el ezt a feladatkört?

Igen, ritkán, de akkor azt nagyon aprólékosan. Ismerve azt, hogy sok játékos félvállról veszi a dolgokat, nem szeretek szervezni és inkább meghagyom másnak ezt a feladatot. Sokan nem tudják azt felfogni, hogy egy összetett arma nem kis feladat, ezt pedig meg kell becsülni. Egy arma végkimenetele mindenképp 2 tényezõn múlik leginkább. Az elsõ az armaszervezés minõsége, a második pedig a kivitelezõk pontossága (mennyiségben és idõben). V75-ön 2 armát szerveztem és mindkettõ elsöprõ volt. Az elsõ az észak-nyugati konti megszerzéséért való Triad-Bingo-Romeo trió eltörlése volt, akik picivel éjfél után jöttek rá, hogy a reggelre csapódó arma rájuk megy és nem egy másik régióra. Hiába volt õrtorony, ha meg lettek tévesztve és elsõ armán bedõlt az elsõ két említett játékos. Mindig szeretem olyan játékosra bízni a feladatot, aki ért a stratégiához és az ellenfél fejével tud gondolkodni. Ez a játék legfontosabb eleme is egyben.

Hogyan kezeled azt, hogy játékosok zöme nem képes, vagy nem akarja teljesíteni a támadás szervező vagy az általad kérteket?

Amennyiben én vagyok a vezetõ, akkor figyelmeztetést kap, minekutána ha nem teljesít, szankcióra kerül sor. A büntetés nagysága függ attól, hogy az eset egyedi és érthetõ okok miatt keletkezik vagy az illetõ félvállról veszi a csapatmunkát.

A klánom leghisztisebb tagja én vagyok. Én ezt a stratégiát használom arra, hogy a hisztis klántagokat kezelni tudjam. Neked van bármilyen stratégiád az ilyenféle játékosok kezelésére? Esetleg van velük tapasztalatod?

Elõször is, nagyon fontos az, hogy egy vezetõ senki pártját ne fogja szubjektív módon. Minden társaságban vannak olyanok akik nem bírják egymást, de ilyenkor egy vezetõnek meg kell értetnie a tagjaival, hogy a közös cél fontosabb a mit sem érõ lobbanékony vitáiknál. Ha ez nem történik meg, akkor elmérgesedik a helyzet és jobb esetben csak valamelyik fél fog kárt tenni a csapatban, rosszabb esetben pedig több tagot is lázadásra szít. Nagyon fontos a tisztelet kiérdemlésre. Ha tisztelnek a tagok, akkor hallgatnak rád még akkor is ha megfedded õket. Számomra mindig a tisztelet kiérdemlése volt a legfontosabb, így a vitákat könnyedén kezelni tudtam a klán berkein belül.

Milyen volt Világ 62? Nehéz világ volt?

Szerintem egy nagyon könnyû világ. Krsz társammal ketten szétfúrtuk a Random klánt középrõl a peremig, kettészakítva õket, minekutána könnyûszerrel likvidáltuk klánunkkal a teljes Random-ot, majd pedig a Gabriel vezette Titkos klánt. De ennek is meg volt az ára, hisz rengeteget éjszakáztunk.

Van-e olyan klánvezér, aki motivált téged, és vagy kivívta a tiszteleted csatában?

Olyan aki kivívta a tiszteletem csatában nincs. Többségük csak mutogatott, kifogásokat talált és kétszínû volt. Aki motivált, az Say Hi, hisz KH kezdetem és nemzetközi szerver/eim során (csak) nála játszottam a legszívesebben.

Szerinted a védekezést is hasonlóképp megkell szervezni, mint a támadást, vagy az egy jóval egyszerűbb folyamat?

Szerintem védekezni sokkal könnyebb, mivel ha jól átlátod a térképet, tudsz az ellenfél fejével gondolkozni, akkor megfelelõ csoportosítással, akár betonra védett falvak nélkül is könnyedén levédhetõ egy arma falubukás nélkül. Ilyenkor azért át kell gondolni, hogy hova rakod le a lovagodat/lovagjaidat, hogy azokkal kritikus helyzetekben mozogni tudj, illetve veszélyes helyeken készen kell állni az esetleges visszafoglaló nemesekkel.

Ha armát kap klánod, hogyan készíted fel őket? Kell egyáltalán felkészíteni és kezelni a támadott játékosokat? Ha valaki nem segíti a támadott játékosokat, és nem kap támadást mivel kezeled, hogyan veszed rá, hogy a jövőben másképp cselekedjen?

Természetesen nagyon fontosnak találom, hogy egy közösségnek legyen Discord szervere, ahol írásban és hangban is egyaránt tudnak kommunikálni. Már az elsõ bejövõtõl kezdve keresem a rendszert, hogy kikre es milyen pontban fognak lezajlani a támadások. Ezekután arma elõtti nap felveszem a kapcsolatot minden érintett taggal és kivizsgálom, hogyan védekezne, szüksége van-e külsõ segítségre illetve kik a szomszédai. Amennyiben valaki bestresszel, átveszem a fiókját, hogy ne érje kár. Ha valaki nem támogatja a társát, pedig õ nem kap éles támadásokat, lecserelélem frontról és támogató játékot fog játszani hátulról. Az ok egyszerû, hátráltatja a csapatot és ebben az esetben csak akkor fog pozitívan hatni a csapatra, ha környezetet vált. Teljesen abbahagyatni senkivel sem akarom a játékot, ennek pedig megvannak a matematikai okai a játékban.

Mire szoktál törekedni a diplomáciában? Arra, hogy több legyen a kék/lila a térképen, vagy főként inkább piros? Ellenségem ellensége a barátom. Rátok ez mennyire igaz? Ebből a kérdésből fakadóan, mennyire vagytok elkötelezettek, hogy egy tőletek gyengébb klánnal összefogjatok egy (talán tőletek nagyobb) közös ellenség ellen?

A diplomácia az egyik legfontosabb eleme a Klánháborúnak. A lényeg mindig, hogy te szakítsd a legtöbbet belõle! Csúnyán fogok fogalmazni: végeztesd mással a feladataid. Sokan képesek tévesen felbecsülni keretük erejét és félválról veszik a diplomáciát, majd ebbe bele is törik a foguk. Tehát mindig felmérem azt, hogy melyik klán milyen helyzetbõl indul, milyen feltételek mellett tudnak megerõsödni és erre mindig megoldást kell találni a diplomáciát felhasználva. Ennek függvényében kékítem, pirosítom a térképet. Elsõ fontos dolog, hogy a nálad "nagyobbat" vagy a számodra legnagyobb veszélyt jelentõ klánt likvidáld, tehát simán összefogok minden veszélyforrás ellen, de igazság szerint jobban élvezem a mindenki ellen játékot.
 

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.421
Köszönjük, hogy eddig elolvastad, folytasd interjúnk utolsó részének olvasását is...

Barcsa%20read%20(1).jpg


Szerinted mennyire fontosok a klán szabályok? Lehet egy klánt "törvények" nélkül irányítani?

Az egyik legfontosabb alappillére a játéknak. Csak akkor tudsz elõrehaladni a csapatoddal, hogyha mindenki ugyanazt a célt követi. Amikor a tagok megértik, hogy mindenkire egyenlõen vonatkoznak egyes szabályok, akkor megtapasztalják a csapatmunka gyümölcseit.

Mit gondolsz az ellenfélről? Hogyan fogalmaznád meg a jó ellenfél fogalmát?

Számomra az a jó ellenfél, amelyik képes utolsó katonáig harcolni, ha pedig elbukik akkor nem mutogat, hanem elismeri a játéktudásod. Sok ellenfelemmel találkoztam, akik mind azt hitték, hogy mekkora játékosok, mégis hamar elbuktak, mert nem ismerték fel a csapatmunka szerepét a játékban.

Játszottál magányos farkasként, ha igen milyen volt? Meddig jutottál?

Talán részlegesen, de mindig szerettem összejátszani a klánnal. Volt, hogy egyedül, haladtam, de mindig hasznos volt amikor a társaim hátulról kivették részüket a támadásból/ védekezésbõl.

Szerinted fontosok a játékban az úgynevezett "plecsnik"? Mi az értéke egy plecsninek számodra?

Amennyiben az adott játékos megharcolt érte, szerintem igenis fontos, ellenkezõ esetben értéktelen. Inkább az egyéni plecsniket preferálom, azok tükrözik az igazi tudást, aktivitást. Persze ezeket is el lehet csalni, de az undorító.

Egy örökvitakérdés, hogy hogy néz ki egy ideális támadó falu és védő falu? Szerinted függenek-e egymástól?

Támadó falvakban hátrány a sok kém, szükséges a megfelelõ mennyiségû kos szám, romboló armáknál a katapult szám. Védõ falvakban hasznos a minél több mozgatható nehézló (leginkább fronton, de hátul is) és nem elhanyagolható a kardforgató sem, ha erõteljes védelmet akarunk.

Ha lenne egy szabályzati pont, amit megváltoztatnál, melyik lenne az, és miért?

A kitiltások kitárgyalását legalizálni. Sokszor esett szó supporter részérõl való elkapásokról, ezek nyilvánossá tétele megakadályozhatná az igazságtalan ítéleteket és bíztosíthatná a Support-ba vetett bizalmat.

Te eltörölnéd a morált, vagy szerinted hasznos a játékban?

Szerintem az egyik legidegesítõbb dolog. Ennek célja eredetileg a kezdõ játékosok védelme volt, mára már ügyes játékosok élnek vissza ezzel a lehetõséggel, hogy nagyobb gócpontokban tartsák "sakkban" a top fiókok elhelyezkedését.

Hogyan szoktál startolni? Mi a te stratégiád? Ha nyilvános megosztanád velünk?

Többnyire nem használom nagyon a prémium tõzsdét, mert szerintem rengeteg PP-t megeszik a játék további szakaszaihoz képest. Ugyanakkor a morál jelentõsen visszatart, ha túlfejlõdöd a terepet. Inkább a farmterületre orientálódok, mivel ez már középtávon meghozza gyümölcsét a PP-hez képest. Számomra mindig is 2 dolog miatt volt fontos a farm: 1. Nekem lesz 2. Mástól pedig elveszem.

Szerinted mi a játékban a legélvezhetőbb rész?

Amíg elérem a 100 falut. Szerintem itt helyezõdik a legnagyobb hangsúly az okos stratégiára, aktivitásra és területi dominancia kialakításra.


Mit nevezel te személy szerint a játékban sikernek? Lehet sikerélménye egy kis játékosnak, aki évekig nem játszott akár?

Egy jól végrehajtott arma, sikeres területi foglalások, front áttörések vagy az ellenfél játékkedvének demoralizálása. Lehet sikerélménye amennyiben teljes szenvedéllyel játszik és aktív.

Mi volt az ami megfogott a játékban, ami miatt tartósan is itt maradtál? Mit mondanál az újoncoknak mit keressenek, hogy a játékban maradjanak?

A stratégia, az ellenfél fejével való gondolkodás. Ez az aspektus a játék minden részén jelen van, és élned kell vele ha nyerni akarsz. Az újoncok keressenek mentorokat és vergõdjenek olyan csapatba ahol képesek csapatban játszani. Ha valaki eléggé elszánt, akár hónapok során profivá válhat.

Melyik lovagrendszer az általad legjobban kedvelt?

Aktív, készségekkel. Nagyon szépeket lehet velük játszani, akár támadás, akár védés terén.

Mi motivál téged?

Hogy amikor meglátnak az ellenséges keretben féljenek, és amikor szövetségesként látnak, bízzanak bennem, hogy a végsõkig velük küzdök.

Hogy osztod el az idődet, hogy az ne befolyásolja a magánéleted?

Informatikusként nem jelent számomra problémát, hogy sokat lógjak online.

Mennyire vagy alkalmazkodó típus (lehet klánhoz és személyhez)? Illetve, mennyire tudsz haladni a korral? Minden újítást hamar elsajátítasz vagy nem igazán? Melyek azok az újítások, amelyek tetszenek neked és miért?

Szeretem mindig ha egy húron pendülök a társasággal, így könnyen alkalmazkodok a különféle stílusokhoz. Hamar haladok a korral, szeretem az új funkciójat és/vagy kezdeményezéseket. Számomra a legkellemetlenebb újítások, azok az új event árak, amikor állandóan növekszik a PP-ért vásárolható event-es tárgyak.

Mitől jó egy játékos? Egyáltalán kimondható egyértelműen valakire, hogy jó játékos?

Ha tud az ellenfél fejével gondolkodni, megfontolt, aktív és kíváló csapatjátékos.

Mitől jó egy klánvezér? Egyáltalán kimondható egyértelműen valakire, hogy jó klánvezér?

Ha ismeri a határait, de mer nagyot álmodni. Legfontosabb tulajdonsága, hogy a csapatát úgy irányítja, hogy a konfliktusok ellenére mindenki teszi a dolgát.

Te kit ajánlanál a következő riportalanyunknak? Volt-e olyan kérdés, melyet hiányoltál és szívesen megválaszoltál volna? Ha igen mi volt az?

Duálomat Aldaront, vagy DemoN-t. Volt olyan kérdés ami nemtetszésemet váltotta ki a szabályzattal kapcsolatban. Viszont nem volt olyan, amiben megválaszolhattam volna ennek ellentettjét. Tetszik, hogy a régebbi idõkhöz képest adnak a játékosok véleményére. Sokáig harcoltunk a szavazható szerver beállításokért és úgy érzem ezért nagyon hálásak lehetünk, hisz sokunk ideje és/vagy pénze van ebben a játékban.

Köszönjük hogy elolvastad legújabb interjúnkat! Kérlek amennyiben tetszett jelezd azt felénk egy Like-al(Köszönettel), és ha kérdésed maradt @Barcsa -hoz azt tedd fel itt hozzászólásban!

A következő interjúnkig, jó szórakozást kívánunk neked itt a Klánháboruban
!
 
Fent