Általános ismertető a scriptekkel és a hibajelentésekkel kapcsolatban

Státusz
Nem lehet hozzászólni.

DeletedUser8560

Vendég
Cégünk hivatalos álláspontja a scriptekkel kapcsolatban az alábbi linken olvasható.

Mint eddig is, bár megteremtjük a lehetőségét a scriptek használatának, azokat nem az Inno team és a supporterek készítik, nem javítják, csak ellenőrzik a játék rendszerén keresztül, hogy szabályosak-e, vagy sem.

A szabályozás és a támogatási rendszer sem változott: minden esetben meg lehet keresni a support és/vagy a script moderátor csapatot, ha egy új scriptet készültök használni, hogy véleményezze, és így előre informálódjatok a szabályosságról, és a használhatóságról. Minden, a fórumon az engedélyezett scriptek menüben megtalálható script szabályos.

Működő, ellenőrzött scriptek
Ellenőrzésre beküldött scriptek
Nem működő scriptek, aminek javítását kéritek
Beszélgetés scriptekkel kapcsolatban

Minden, scriptekkel kapcsolatos ügyben a script moderátorok segítenek a játékosoknak; szabadidejükben, munka/iskola előtt/után, ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak, azért, hogy a közösségnek még jobb legyen a játékélménye. Így előfordulhat, hogy egyes esetekben nem tudják pár percen belül megoldani a problémát, hanem valamivel több idő kell hozzá.

Személy szerint megbecsülöm és nagyra értékelem a munkájukat, amit köszönök ezen a fórumon is, hiszen igazán nincs sok olyan ember ebben a közösségben, akinek meg lenne a megfelelő tudása és akarata, hogy önkéntesen, a szabadidejében ingyen dolgozva segítsen másoknak, akár saját játékbeli ellenfeleinek is, csak hogy jobb és egyszerűbb legyen a játék kezelése.
Főleg akkor, ha a játékosok nagy része még arra sem hajlandó, hogy ha hozzájut egy scripthez amit használ és kedvel, megossza másokkal - igen, ennek a helyzetnek a megoldása rajtatok múlik: vagy segítetek egymásnak, vagy nem, a ti döntésetek, de a közösség döntése kihat minden játékosra.

(Megjegyzés: Bármikor szívesen látunk új tagokat a csapatban, valamint megosztott, beküldött scripteket, hogy fejlődjön az állomány!)

A kitett engedélyezett scriptek alapvetően két csoportra oszthatók:

1) Más országokban készült scriptek, amelyek szabályosak, és itt is engedélyezettek.
A nagyobb választék miatt vannak kitéve, továbbá azért, mert sokan csak azért használnak idegen scriptet, mert azt hiszik, ha külföldi, automatikusan jobb is.
Minden olyan esetben, ha a script nem magyar készítésű, akkor a javítás sokkal nehezebb, néha lehetetlen, mert a játékosok a legtöbb esetben nem a teljes scriptet érik el, és mentik le, ez viszont kevés a javításhoz. Ezek a scriptek többnyire külső szerverről érhetőek el, amihez nincs hozzáférésünk. Tehát ha elromlanak, akkor marad az ima, hogy a script készítője még játékos legyen valamelyik szerveren, illetve hogy meg tudja/akarja javítani a scriptet.
Fontos, hogy nem minden külföldi script engedélyezett nálunk is, így használatuk előtt ellenőriztessétek azt! Azok a biztosak amik nálunk is ki vannak rakva.

2) Magyar script moderátorok által készített scriptek
A játék legtöbb elemét lefedik, készítőjük a script moderátor csapat tagja. Ezek a scriptek bármikor módosíthatóak, a magyar tesztfiókok bármelyikében azonnal tesztelhetők és ha szükséges, javíthatók. Nem egy esetben gyorsabbak, egyszerűbb kezelésűek mint a hasonló külföldi scriptek.


Hibabejelentés általános módja

Mint a játékban előforduló hibák esetén, scripteknél is nagy segítség, ha nem csak egy "nem működik" üzenet érkezik be, mert az semmilyen használható információt nem tartalmaz, semmi olyat, amit munkatársam ellenőrizni tudnak.

Ezért a legmélyebb tisztelettel arra kérek mindenkit, hogy írja meg pontosan, mi a probléma, különös tekintettel az alábbi kérdésekre:

- Mit használtok, amikor a hiba megjelenik? (nem jó üzenet: "a fórumról az a vacak"; bemásolt script teljes tartalma, egy hozzáadott betű, mondat nélkül; helyes üzenet: "fórumon kitett nyersikiegyenlítő script);

- Sokat segít, ha a script linkjét külditek be (átláthatóbb hibaüzenet), és a teljes scriptet csak akkor másoljátok be, ha a magyar fórumon NEM megtalálható.

- Ha a magyar fórumon NEM kitett scriptet küldtök be, kérlek írjátok már meg pár szóban, mégis mire használjátok (használnátok), a gyorsabb problémamegoldás érdekében.

- Mi a felmerülő hiba pontos, rövid leírása (nem jó üzenet: "nem megy", "nem működik"; helyes üzenet: "a script nem indítható el" vagy: "a script a térképre ugrás után nem fut, nem gyűjti ki a koordikat");

- Milyen eszközről próbáljátok használni (gép, tablet, android, stb), böngésző típusa, verziószáma (súgóban megtaláljátok, ha nem tudnátok);

- Hol tapasztaljátok a hibát (melyik felület az érintett - kb megtudjuk, hol akad el a használat);

Ha segítetek egy ilyen típusú levéllel, moderátoraink is sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudnak segíteni nektek :)
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent