Szavazás Világ 94 beállítási javaslat

Melyik beállítást látnád a legszívesebben?

• A

Szavazatok: 29 31,2%
  • B

Szavazatok: 16 17,2%
  • C

Szavazatok: 36 38,7%
  • D

Szavazatok: 12 12,9%

• Összes szavazó
    93
  • A szavazás lezárult .

Máté - HoQi -

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.030
Az a baj, hogy ha indulna ilyen szerver, ahol csak solo fiókok indulnak, akkor még érdekes is lehetne. Viszont ha mindenkinek duál nélkül kellene játszani minden világon, elég sokan abbahagynák, én sem játszanék többet. Ha elvár magától az ember egy bizonyos szintet, akkor ahhoz programoktól, magánélettől függetlenül olyan aktivitás kellene, amit egyedül nem egészséges hosszútávon fenntartani, és remélem minél kevesebben űzik így. Az az értelme a duál rendszernek, hogy egy 20+ éves böngészős játék nem nő az életedre annál jobban, mint amúgy muszáj neki (még ha hárman visztek egy fiókot nagyjából egyenlően elosztva, az is 6 óra játékidő/fő, 6 óra üres fiókkal. Ismétlem, egy kattintgatós böngészős fizetős falufoglalós játékért.). Nyilván, ha az ember hátországban, vagy munkától függően akár másodvonalban solo fiókkal akar játszani, arra van lehetőség most is. De egy aktív, erős fronton (már ha van még egyáltalán ilyen) nem teheted meg, hogy nem vagy online amikor kell, ameddig kell.

Az pedig nem érv szerintem, hogy akkor az ellenfél sem lesz folyamatosan. Elég, ha ő máskor elérhető, vagy helyelésben van (duál rendszert teljesen helyettesítheted szerverre bevitt inaktív fiókokkal, ahonnan helyeled a "nem duálodat"). Meg egyáltalán kinek lenne jobb, ha a most sem olyan magas színvonalat mesterségesen csökkentenénk.
15 éve, mikor nem kellett folyton aktívnak lenni (nem voltak okostelefonok, mobilnet) még működhetett a solo fiók rendszer. Most azért néhány kivétellel nem jellemző, hogy tryhard jó fiókok hajlandóak a teljes életüket pihenőpályára tenni a játékért.

Utoljára szerkesztve:

-Sam

Well-Known Member
A reakció pontszáma
332
Ezt én nagyon régóta támogatnám, hogy mindenki egyedül játszon drasztikusan utópisztikusan, dualok, meg akár helyelés nélkül és akkor derülne ki igazán ki mennyit tesz a játékba + milyen "jó" :D
legközelebb 20 név lesz ott csak hogy mindenki megijedjen milyen aktív a fiók...
vannak klánok ahol mindenki teamviewert kapcsol be és a helyettesek 0-24 figyelhetik a fiókot.
vannak akik mobil hálózatos ip címekkel multiznak/helyelnek illegálisan mert azt úgysem szűri ki a rendszer.
vannak akik máshogy oldják meg...

milyen jó is ez az "egyedüli" játék ugye? :D

Fragile Reality

Teardown
A reakció pontszáma
18.232
legközelebb 20 név lesz ott csak hogy mindenki megijedjen milyen aktív a fiók...
vannak klánok ahol mindenki teamviewert kapcsol be és a helyettesek 0-24 figyelhetik a fiókot.
vannak akik mobil hálózatos ip címekkel multiznak/helyelnek illegálisan mert azt úgysem szűri ki a rendszer.
vannak akik máshogy oldják meg...

milyen jó is ez az "egyedüli" játék ugye? :D

Nekem tényleg jó (volt) az egyedüli játék :D

Gergely111

Well-Known Member
A reakció pontszáma
739
Az a baj, hogy ha indulna ilyen szerver, ahol csak solo fiókok indulnak, akkor még érdekes is lehetne. Viszont ha mindenkinek duál nélkül kellene játszani minden világon, elég sokan abbahagynák, én sem játszanék többet. Ha elvár magától az ember egy bizonyos szintet, akkor ahhoz programoktól, magánélettől függetlenül olyan aktivitás kellene, amit egyedül nem egészséges hosszútávon fenntartani, és remélem minél kevesebben űzik így. Az az értelme a duál rendszernek, hogy egy 20+ éves böngészős játék nem nő az életedre annál jobban, mint amúgy muszáj neki (még ha hárman visztek egy fiókot nagyjából egyenlően elosztva, az is 6 óra játékidő/fő, 6 óra üres fiókkal. Ismétlem, egy kattintgatós böngészős fizetős falufoglalós játékért.). Nyilván, ha az ember hátországban, vagy munkától függően akár másodvonalban solo fiókkal akar játszani, arra van lehetőség most is. De egy aktív, erős fronton (már ha van még egyáltalán ilyen) nem teheted meg, hogy nem vagy online amikor kell, ameddig kell.

Az pedig nem érv szerintem, hogy akkor az ellenfél sem lesz folyamatosan. Elég, ha ő máskor elérhető, vagy helyelésben van (duál rendszert teljesen helyettesítheted szerverre bevitt inaktív fiókokkal, ahonnan helyeled a "nem duálodat"). Meg egyáltalán kinek lenne jobb, ha a most sem olyan magas színvonalat mesterségesen csökkentenénk.
15 éve, mikor nem kellett folyton aktívnak lenni (nem voltak okostelefonok, mobilnet) még működhetett a solo fiók rendszer. Most azért néhány kivétellel nem jellemző, hogy tryhard jó fiókok hajlandóak a teljes életüket pihenőpályára tenni a játékért.
életében nem játszott fronton vagy értelmes játékot aki hisztizik a duál miatt xd

fölös felvenni ezeket a buta ragebaiteket

b4ndika

Well-Known Member
A reakció pontszáma
251
életében nem játszott fronton vagy értelmes játékot aki hisztizik a duál miatt xd

fölös felvenni ezeket a buta ragebaiteket
vagy épp hogy játszott solo fiókként és tudja hogy mennyire szopás pl egy dual trial fiók ellen menni, ahol ne adj isten még más időzónában is játszik az egyik duál ellenfél és még este sincs nyugtod, aztán mikor a solo lepihenne, akkor ott lehet épp egy friss üde ember lép be és folytatja :D

Lehet hogy ha csak solo fiókok lennének és mindenki ilyen olyan trükk nélkül tényleg egyedül játszana, sokkal érdekesebb lenne a játék is, mert nem az lenne hogy szinte egy falut se lehet vinni fronton mert 7/24-ben ottvan valaki.

Csak irigykedsz mert neked nincsenek barataid!!!!
amúgy meg igen, én egy alapból introvertált antiszociális ember vagyok olyan szempontból hogy nem bírnék más embert a fiókomban vagy másnál bent lenni, attól függetlenül hogy lett pár barátom, sok haverom és mégtöbb ismerősöm, nem csípem azokat akik kisklánnyi faluhúzókat hoznak és sokan ülnek az accba, lehet azért se mert általában a dual trial töktudja mennyi emberes accok a legarrogánsabbak és játszák a fejüket, közben csak optimalizálták a játékot és lehet ez is okozza a traumát,

de hozzá jön ehhez a nem front téma, de szerverkezdésnél érdekes módon akármilyen féle fajta szerveren ott tudok lenni az elején a topban és amint bejön egymás duál triál fiókok farmolása foglalása stb trükkök olyan elhúzások vannak, hogy kinyílik a bicska a zsebemben és elgondolkozok hogy mi a túrót csinálok én itt :D és én pl aktív embert foglalok és akár lehalok, ezek meg egymást foglalják el és folytatják a hogolyó effektust farmban terjeszkedésben, addig egy solo kis csicska nyomorék fiók akinek nincsenek barátai, megtorpan/torpanhat.

Amúgy meg már én is kiégtem ebben a játékban annyira, hogy csak károgni járjak ide mint sokan :D de hogy 94 beállításhoz is mondjak valamit, hajrá hajrá salgótarján.

Máté - HoQi -

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.030
A pushing szerintem ettől teljesen független probléma, de azzal kapcsolatban is kb mindenki egyetért szerintem, hogy szigorítani kellene.

Lehet hogy ha csak solo fiókok lennének és mindenki ilyen olyan trükk nélkül tényleg egyedül játszana, sokkal érdekesebb lenne a játék is, mert nem az lenne hogy szinte egy falut se lehet vinni fronton mert 7/24-ben ottvan valaki.
Az ilyen-olyan nem detektálható trükk pedig akkor is meg fog maradni, ha elveszed a lehetőséget mindenki mástól, hogy legálisan matchelje. Aki duál rendszer mellett is multizik és helyettesít tiltás nélkül fiókokat, az a duálok tiltása után csak jobban motivált lesz ugyanerre.

A farmbotok használata szintén megugorna, ha mindenkinek 0-24 kellene egyedül farmolni.

Valóságban valszeg egy olyan gamemode tudna csak tényleges esélyegyenlőséget biztosítani solo fiókoknak, ahol mindenki fix időt tud a fiókjában tölteni, és az összes esemény akkor történik vele, amikor belép (vagy ha nem lépett be aznap, akkor nap végén). De egyébként a csapatjáték jellegét pl így nem lehetne érdemben megtartani, ezért ezt is max speeden tudnám elképzelni.

Amíg van lehetőség kiskapukat használva előnyt szerezni, addig arra kell optimalizálni, hogy a játékot ne tegye tönkre másoknak.(pl úgy, hogy adsz legális lehetőséget versenyben maradni akár duál rendszerrel)

gergely362

Member
A reakció pontszáma
75

Aki frontozott, az nyilván tudja, hogy lehet szolóként játszani, de akkor az általában valami más rovására megy (idő, család, stb). Aki így dönt, az vagy mérlegeli ennek súlyát, de előbb-utóbb bukni fog, ha duál- vagy triálfiókok ellen játszik.

Egyébként jó itt erről vitázni, meg lehet is... csak újfent ennyi év tapasztalattal az Inno igazán kezdhetett volna vele valamit. Mondjuk jogos, hogy a sok verziófrissítés meg alapjátékot érintő fejlesztést és hibajavítást mellett erre nem jut idő, de csak lehetett volna valami érdemleges rendszert kialakítani/fejleszteni egy köztes megoldásra.

Ugyebár, két fél van: vannak, akik a "ne legyen duál, mert akkor több játékos lesz" tábort erősítik, és a "duál nélkül nem lehet játszani" pártiak. Na most, miért nem lehet mondjuk (ez csak egy példa az ezeregy lehetséges megoldásból) egy úgy működő rendszer, ahová a dualjátékosnak be kell jelentkeznie a fiókjával, és lennének bizonyos kritériumok/szabályok. Mondjuk korlátozni, hogy hányan lehetnek bent. Vagy ki/mikor lehet bent, és így tovább, bármilyen kritériummal, hogy a mérleg nyelve ne csak egyik irányba billenjen...

Nyilván nagymértékben ez sem fogja visszahozni a játékosállományt, és még ezen felül igen, ott vannak a ide-oda belépések, a távoli kapcsolatos megoldások, stb.. Egy a lényeg, amíg a fejlesztő nem akarja ezt észre venni, vagy nem nagyon törődik már ezzel, megoldás sem fog születni.

Gergely111

Well-Known Member
A reakció pontszáma
739
Ez egy RTS játék (valós idejű stratégia), abból is legtescosabb és undorítóbb, ha starcraftban (ezt talán mindenki ismeri) felállsz a gépedtől és afkolsz 10 percet veszíteni fogsz. Ugyanez ide kh-ra is, ha nem vagy elérhető 1 nap 4-5 órát az idő alatt hátrányba kerülsz, egy normális érdemi játékban a 0-24 órás elérhetőség, hogy instant van aki betud lépni ha jön az értesítés, alapvető minimum szint.

Ez meg hacsak nem valaki kimaxolja a naplopó egyetemi éveit, hogy tanulás mellett ezt a szart klikkelgeti, nem megoldható 1 embernek.

Tehát az aki a duálok ellen érvelget vagy nem fogja fel, hogy működik ez a játék, vagy miről szól a valós idejű multiplayer műfaj, vagy szimplán azt akarja, hogy legyen vállalhatatlan szar a szerverek minősége, mint v1-es időkben, ahol naponta 1szer beléptél munka után 1 órára és csoportos támadásnál jó volt ha a csapódási hetet eltaláltad.

A játékosállomány miatt meg nem kell félni, a jó öreg magyar support csapat már gondoskodott róla, hogy kutya se játsszon ezzel a sz@rral a továbbiakban :D Amióta visszajöttem a tömérdek "alapjátékot érintő fejlesztés és hibajavítás mellett" az alapvető játékfunkciók felét betiltotta és elbaszta a support :D tehát 5 év fejlesztés után rosszabb állapotban van a game mint 2020-ban.

Fragile Reality

Teardown
A reakció pontszáma
18.232
Tehát az aki a duálok ellen érvelget vagy nem fogja fel, hogy működik ez a játék, vagy miről szól a valós idejű multiplayer műfaj, vagy szimplán azt akarja, hogy legyen vállalhatatlan szar a szerverek minősége, mint v1-es időkben, ahol naponta 1szer beléptél munka után 1 órára és csoportos támadásnál jó volt ha a csapódási hetet eltaláltad.

Ez nem igaz amúgy. Én tudtam mindig játszani solo-ban, hülye lennék, ha nem szólalnék fel az ellen, ami nekem "hátrányt" okoz :D De mostmár tőlem aztán virágozzék minden virág :D De csak hogy "modern" ellenpéldát hozzak: Classic V1-en a solo accok maradtak fenn, a duál-triál-kvantál-tökömtuggyamilyen accok koptak ki legelőbb. Amíg az ellenfél is talpon volt, a top accok közül több volt a solo, mint a nem solo. Nem kell 0-24 lenni, még ma sem.

De a szabályok megengedik, hogy egyedül játsz, meg azt is, hogy 17-en. Tök mindegy, hogy hányan nincsenek épp az accban :DD

Goblin123

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.561
Mikor ilyet meglátok az én szívem is leszakad xD

9846 bővítmény megtekintése

Ezt én nagyon régóta támogatnám, hogy mindenki egyedül játszon drasztikusan utópisztikusan, dualok, meg akár helyelés nélkül és akkor derülne ki igazán ki mennyit tesz a játékba + milyen "jó" :D
21. Szazad a gyarban is maxra nyomatjak a gyartast,az elet is ilyen mas posztol a celebek helyett 24-ben mer nem ernek ra. Most jatekban is ugyan ez.

Fent