Kibeszélő Világ 65 beállítási javaslatok

Lightrex

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.655
Több probléma merült fel bennem. Le vannak korlátozva sok esetben a beállítások. Ha már meg lehet minden hülyeséget szavazni záruló klántól kezdve klántárs támadhatóságának tiltásáig akkor felmerül a kérdés,hogy például a világ sebességére a lassú,nagyon lassú, még lassabb beállításokon kívül miért nem lehet másra szavazni. Ugyanez a klánok tagságlimitjénél. Összességében szó szerint minden hülyeséget meg lehet szavazni a legrosszabb végjátékoktól kezdve a bizarr 150 millisecig és nem lehet olyan alap dolgokba ténylegesen beleszólni mint a világ sebessége. Egyik oldalról túl nagy szabadság van,másik oldalról pedig túl kicsi. Ha jól fogtam fel ennél a szavazgatásnál alapvetően az lenne a lényeg,hogy a legoptimálisabb,játékosok által legkedveltebb beállítások kerüljenek megszavazásra.

Jelenleg 2 dolog történik : aki indulni akar az próbál minden hülyeségre nemmel szavazni aki meg nem akar indulni az vagy nem szavaz,vagy pedig a lehető legtrollabb beállítási lehetőséget választja ki. A klán zárulós dolgot nem tudom miért kell erőltetni, sokkal inkább aggasztja a többséget, mintsem motiválja,hogy elinduljon azon a világon, ráadásul a most kísérleti patkányként klánzárulós futó világról sem derült ki mi lesz belőle,még simán kisülhet belőle katasztrófa is.

Másik dolog...mi történne ha a lelkes játékosok megszavaznának egy 1x-es világot erőddel, őrtoronnyal,templommal, 200ms-el, égtájválasztás lehetősége nélkül, legkisebb nemeshatótávval, legkisebb kezdővédelemmel, gyorsan záruló klánokkal,külső támogatás és klántárs támadása nélkül, lovag és gyűjtögetés nélkül 3szintes fejlesztési rendszerrel? Ki indulna el egy olyan világon? Mi történne ha egy záruló klános világon 2 klán maradna egyszámjegyű tagsággal akik nem bírnak egymással?

Lehet kísérletezni, sőt kell is,de most kezd picit elszaladni a ló. Amíg a legalapvetőbb beállításba,a világ sebességébe nem lehet érdemileg beleszólni addig pont,hogy nem kell a legszürreálisabb beállításokat szavazásra bocsájtani. Másrészről pedig olyan beállításokat szavazásra bocsájtani amelyet a kh játékosainak jelentős többsége ellenez szimplán nem lenne szabad, mert tapasztalatok alapján a sok troll megszavazza és röhög egy jót, azután pedig el sem indul a világon. Velünk is megcsinálták, szétcsalták a szavazást vendégaccountokkal ( remélhetőleg ezt már sikerült orvosolni) és azok közül akik megszavazták az indulók számára szar beállítást 95%ban tiszteletüket se tették a világon,max pp-ztek egy jót.

A milisec váltogatás nem a játékot pozitívan befolyásoló beállítás. A záruló klánok esetleg működnek speed szerveren, de normál szerveren a behozataluk lutri és rettenetesen bizarr világok jöhetnek létre belőle,ahol 5fős klánok diplomáciája dönti el a szervert,nem pedig a játék maga. Ezt kombinálva egy klántárs nem támadhatóval már magában egy kisebb katasztrófa, hiszen elég ha 1 ember megorrol a társaira és onnantól kezdve szabadon szivathatja őket mindennel amivel lehetséges és sem kirakni nem tudják,sem pedig befoglalni( milyen vicces lenne ha valaki megállás nélkül spammelné szét a fórumot és írkálna lázító körleveleket napi szinten úgy,hogy még kirakni sem tudjátok nemde?).

Alapvetően jó,hogy a játékosokat bevonják a beállításokba, de ilyen formában nem átgondolt a dolog. Sokkal célszerűbb lenne vitafórumokat indítani a beállításokról, megbeszélni hogy mi a jó és mit szeret a többség és mi az amit nem. Lehet néha meglepő vagy szokatlan beállítás is betéve(pl 1-1 erőd),de nem egyszerre sok mert hatalmas káoszt fog okozni, ami nem jó játékélményekkel hanem fejfájással és idegeskedéssel jár. Szavazás útján pedig pont az egyszerűbb beállításokat kéne megoldani,mint a világ sebessége, nem pedig háttérben eldöntve minimális beleszólást engedni hozzá. A 80% jobban szereti a gyors világokat? Akkor legyen az, hadd szavazzanak rá. Hiába volt 64 lassú világ 65nek is lassúnak kell lennie? Oké akkor ez felülről el lett határozva, ne szavaztassuk meg mert gyakorlatilag úgyis mindegy melyiket szavazzák meg a lassú beállítások közül. Viszont olyan ne legyen,hogy fentről megmonták hogy ez lassú lesz és a játékosok szavazhatnak 0,2 tized sebességről, mert az pont annyit ér, mint megszavazni hogy 6 vagy 7 nap legyen a kezdővédelem...és azt is minek,nem a világ sebességétől kellene függővé tenni?
 

Bogyó

“A jó”
A Klánháború Csapata
Supporter
A reakció pontszáma
748
Ahogy olvastam az egész írásod kiindulási pontja a sebesség.
A világbeállítás javaslatot úgy történik, hogy kapunk a központól paramétereket és azon belül, hozunk opciókat. Ilyen volt most az egység sebesség aminek 1-1,2-re volt megadva. Vagy a fake limit ami 1-2% közt re lett belőve.

Egyébként ha valami irtó gyenge beállítást szavaznak meg, akkor még mindig van helye a korrekciónak, arra lesz lehetőség itt a fórumon értelmes kommentek keretében. Illetve a nyerési feltételeket hozzá lehet igazítani a világbeállítás javaslathoz.

Gondolod hogy kár ki kérnünk a véleményeteket?

Egyébként a jövőre nézve csinálhatjuk azt, hogy adtok be világ beállítási javaslatokat és azokat is beparaméterezzük a szavazásba, amennyire lehet. Csak akkor ezt jó előre tegyétek meg, hogy a lehető leghamarabb el tudjuk készíteni a szavazást.
 

Lightrex

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.655
Az előre leadott beállítási javaslatok betétele jó ötletnek tűnik. Nem kár kikérni a véleményt, viszont ha már előre meg van határozva hogy lassú szerver lesz akkör teljesen fölösleges szavazni rá,mert a szükséges játékstíluson semmit nem változtat. Egy nuke fél nappal hamarabb vagy később készül el, a maxos bányák pedig 480al termelnek többet/kevesebbet, ergo kezdéskor nem érdemes felhúzni őket és szinte teljesen a farmolásra kell rámenni . Egy 1,5x-es közepes sebességű világon már ehhez képest változtatni kell, egy 2x-es gyors világon pedig radikálisan változnak a dolgok játékstílusilag mert ott ha a sok farm mellett nincsenek húzva a bányáid szimplán lemaradsz. Annak a lehetőségét meghagyni,hogy egyszerre legyen záruló klán és klántárs támadásának tiltása vagy egyszerre templom,őrtorony,erőd random végjátékkal és 3szintes fejlesztési rendszerrel az egyszerűen hiba. Legalább a vázat meg kéne határozni, hogy ne jöhessen létre olyan beállítás amely mellett senki nem akar játszani. Ha a többség nem tervez indulni a világon és az indulni szándékozó 20%-nak megszavaznak egy olyan beállítást amitől nekik is elmegy a kedvük azzal nem jár jól senki - és persze lehet mondani,hogy ha gyenge beállítás lesz akkor lehet korrigálni,de személy szerint mikor utoljára felemeltem a szavam egy rettentően pocsék beállítás ellen fórumon szimplán gúnyolódás tárgya lettem és a beállításon magán minimális változtatás történt csak,- így talán elnézhető nekem,hogy ilyen tekintetben nem vagyok túl derűlátó. Abban bízni pedig,hogy a trollok nem fognak trollkodni nagyon naív elképzelés.
 

DeletedUser20007

Vendég
Most jön az, hogy hisz elcsalták a szavazatokat is ?
 

Deleted User - 1537846

Vendég
Soha senkinek nem volt baja azzal, hogy felemelted a hangodat. A baj azzal van, hogy elvarod elismerjen mindenki a legjobbnak közben egy óvodás nem hisztizik annyit a nyalokajaert mint te. Amikor azt mondod, hogy miattad nőtt a magyar játékos allomany és az fs miatt nem pedig egy pandemic miatt ami mindenkit arra kényszerített, hogy otthon üljön, amikor az informatikai cikkek eladása rekordokat döntenek akkor egyértelmű, hogy az ember beléd áll és kifiguraz.

Teljesen mindegy, hogy milyenek a beállítások. Minden beállítás más és minden beállítás változtat azon, hogy mi a legeffektivebb maximum a mérték változik, de amikor leegyszerusites akkor elarulom semmi különbség az 1es és a 2es sebesség között. Farmolj, ermezz, foglalj.

Azért kellenek a különféle beállítások mert nem csak te létezel, ha megnezed az ortorony+fakelimit vilagokon mint 53-61 viszonylag noname/gyengébb képességű játékosok is érvényesülhetnek az 58 is javarészt ezért húzódott el.

Elarulok neked egy titkot, a beállítások felét nem is értitek igazán mert az autopilot és a felhozatal miatt nincs rá szükségetek.

Azért vannak a limitalo faktorok, hogy ne szavazhassatok meg ugyan azokat a beállításokat újra és újra. Azért kaptok intervallumokat, hogy mégis csak alakithassatok. Az más kérdés, hogy nektek csak a magas sebesség, magas klán limit, fakelimit nélküli és wt nélküli világ kell, hogy egyszerű legyen mert az agyatlan daran és toborzason kívül más nem megy.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Bogyó

“A jó”
A Klánháború Csapata
Supporter
A reakció pontszáma
748
Sose gondoltam volna, hogy egyszer kedvelni fogom Will kommentjét.

Most már érdekel mi lehetne ennél mindenki számára kielégítőbb megoldás. Igen monoton és hosszadalmas ezeket a javaslatokat felvezetni a felmérési rendszerben sok hiba lehetőséggel (a monotonitása miatt) szóval ha vissza térünk a zsákba macska rendszerre nekem csak könyebb lesz. :)
 

Goblin123

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.374
Sose gondoltam volna, hogy egyszer kedvelni fogom Will kommentjét.

Most már érdekel mi lehetne ennél mindenki számára kielégítőbb megoldás. Igen monoton és hosszadalmas ezeket a javaslatokat felvezetni a felmérési rendszerben sok hiba lehetőséggel (a monotonitása miatt) szóval ha vissza térünk a zsákba macska rendszerre nekem csak könyebb lesz. :)
Ne térjünk rá,és ne legyünk pesszimisták,hogy mindenki a lehető legroszabb beállításokra szavaz.
 

Crystal

Member
Ex-Csapattag
A reakció pontszáma
62
Az új rendszer bevezetése előtt már többször le volt írva ,amit most a kolléga is le írt, hogy nem mi döntünk a sebesség felől ,hanem kapunk egy megadott intervalumot(sebbesegel,limit stb) a központtól és ha minden alkalommal is Hiszti lesz belőle ,akkor sem tudunk változtatni ezzen ,és követnünk kell ezt.

Ha meg itten fórumon van megbeszélve ,akkor sohasem lesz belőle semmi ,mint már láttuk nem egyszer ,sem kétszer :)

Igazából sehogyan sem értem a jelenlegi felháborodást ,hisz még a régi időkben is (sajtmacska) 2 lassú világ után jött egy "gyors" ,és mostanság inkább 3 után jön egy "gyors" , tehát ha azt nézzük ,hogy V63 gyors világ ,amíg a 64 lassú, nem értem hogyan jött le az , hogy a 65 is gyors lesz ?!
 

Lightrex

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.655
Azért vannak a limitalo faktorok, hogy ne szavazhassatok meg ugyan azokat a beállításokat újra és újra. Azért kaptok intervallumokat, hogy mégis csak alakithassatok. Az más kérdés, hogy nektek csak a magas sebesség, magas klán limit, fakelimit nélküli és wt nélküli világ kell, hogy egyszerű legyen mert az agyatlan daran és toborzason kívül más nem megy.

Erre külön reagálva: -v39 1x sebesség, az első őrtornyos világ, fakelimit 1%, tag létszámkorlát 60
-v45 2x sebesség,nincs torony,nincs fakelimit, létszámkorlát 65
-v51 1x sebesség, őrtornyos világ, első nagycsatás világ, klán limit 30, fakelimit 1%
-v60 1,8x sebesség,nincs torony, 3szintes fejlesztési rendszer, fakelimit 1%, taglétszámkorlát 40
Már csak ez alapján amit mondasz marhaság, légy oly jó,hogy előbb utánajársz legközelebb valaminek amit állítasz,mielőtt szokás szerint minden tényt nélkülözve fröcsögsz róla,mert az hogy nekünk magas sebesség kéne vagy függött volna a beállításoktól milyen eredményt értünk el marhaság.
Másrészről pedig sosem állítottam,hogy miattam játszana bárki is. Azt viszont merem állítani,hogy a nagyobb klánok szerepe kiemelten fontos,így az FS-é is és azt is kijelentem,hogy nem fogjuk megszivatni magunkat megint szar beállítások mellett,inkább nem indulunk. Aztán vagy lesz normális nagyobb klánoknak is kedvező beállítás vagy nem indulunk egyáltalán. És a tisztánlátás kedvéért igenis vannak játékosok akik csak bizonyos társaságokkal indulnak évek óta és önmagukban nem vágnak neki egy szervernek, ergo igenis játékosokat nyer a kh azzal ha elindulunk, sőt még motiválunk is másokat, hogy jöjjenek, próbáljanak legyőzni minket. Más kérdés,hogy a leginkább mocskolódó személyek inkább fórumon játszanak kutyát és fülüket farkukat behúzva próbálják messziről elkerülni azt a szervert amelyiken indulunk.

Továbbá egy 3szintes fejlesztési rendszertől nem lesz érdekesebb a szerver, sokkal inkább egy púppal többet kapnak a játékosok a hátukra. Ugyanez igaz a klánzáródással, a klántárs nem támadhatóságával, a nemestávolság minimalizálásával.150-200 miliseccel. A többi beállítás legalább tudja pozitívan is befolyásolni a játékot,de ezek legfeljebb azt érik el,hogy a játékosok fogják a fejüket,hogy ezt most minek,főleg ha megszavazzák. Egy őrtorony, templom, erőd, íjász jelenléte , más végjáték, stb tudja érdekesebbé tenni a játékot legalább, arról van értelme szavazni. De olyan dolgokról mint a 3szintes fejlesztési rendszer amelyet a játékosok 95%-a elkerülne aki tudja miről van szó minek?

Másrészt pedig úgy látom sikerült félreérteni engem. Ahogy fentebb is leírtam nem a sebességgel van a gond. Azzal van gond,hogy már el van döntve hogy lassú világ lesz és mégis szavazás van róla. Minek?
 
Utoljára szerkesztve:

Bogyó

“A jó”
A Klánháború Csapata
Supporter
A reakció pontszáma
748
Egy számodra érdektelen szavazást minden további nélkül ki hagyhatsz. Nem látom át, hogy miért bánt téged, ha eldönthetik a játékosok, hogy 1 vagy 1,2-es legyen a sebesség. Mivel van játékos fiókom én is szavazhatnék, de mivel nem fogok rajta játszani, így nem pazarlom az időmet, hogy mások játékát befolyásoljam. Egyébként, meg a részvételi arány 10% szokott lenni az új világra beregisztrálók számával, ergo nem sokan járnak trollkodni.

Az meg, hogy miért jó bárkinek úgy kibabrálnia a másikkal, hogy ő abból nem profitál... Nem tudom.

Én sose azt néztem, hogy mik a beállítások, hanem hogy van e kedvem és időm indulni, nem volt olyan, hogy “fú ez 1-es sebességű nem megyek”.

Abban egyébként igazad van, hogy közösségi szavazással nem lehet új vagy változatos világbeállítást csinálni. Mert mindenki a leggyorsabb legegyszerűbb világot preferálja.
 

DeletedUser20007

Vendég
Igazad van keksz autóvásárláskor is csak annyit kell eldönteni, hogy SKODA legyen e vagy sem...az hogy milyen széria az teljesen mindegy, hisz semmi különbség nincs közöttük.

#cancerkülső
 

Lightrex

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.655
A példáddal élve itt már meg van határozva az hogy milyen széria legyen,sőt az is hogy milyen motor legyen benne. Te szimplán azt döntheted el,hogy milyen színű legyen a motor, a kipufogócső,az ablaktörlők és a légzsákok. Viszont rakhatsz bele gyermekülést, lekorlátozhatod a maxsebességet kisebbre, kifestetheted rikitó rózsaszínre és felszerelhetsz rá csillivilli világítást is amivel elvakíthatod este a mögötted haladókat.
 

Goblin123

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.374
A példáddal élve itt már meg van határozva az hogy milyen széria legyen,sőt az is hogy milyen motor legyen benne. Te szimplán azt döntheted el,hogy milyen színű legyen a motor, a kipufogócső,az ablaktörlők és a légzsákok. Viszont rakhatsz bele gyermekülést, lekorlátozhatod a maxsebességet kisebbre, kifestetheted rikitó rózsaszínre és felszerelhetsz rá csillivilli világítást is amivel elvakíthatod este a mögötted haladókat.
Esetleg elado a jargany? Egeszen megtetszett a leírása
 

Lightrex

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.655
Sajna csak fikciós járgány :) De az viszont valóság,hogy simán megszavazhat a társaság egy 1x-es őrtornyos, erődös, templomos, 2% fakelimites, 200ms támkülönbséges, milíciás, csökkentett barbáros, záruló klános, klántárs nem támadhatós, külső erősítés tiltós, íjász és lovag nélküli, kis klánlimites, kicsi nemestávos világot, amin mindenki remekül fog szórakozni, kivéve aki elindul rajta. Mindezt úgy,hogy a legfontosabb beállításba, a világ sebességébe csak nagyon erősen lekorlátozva szólhat bele a banda. Ez bizony probléma és akkor is probléma lesz ha a teljes külső fórum elkezd személyeskedni velem. Nincs átgondolva ez a rendszer jelenleg. Vannak nyílvánvaló problémák ezzel a rendszerrel, amiket meg kell oldani és amikre megoldásokat kell keresni és az biztosan nem hoz megoldást,hogy támadóan lépünk fel azzal szemben aki azt meri mondani,hogy ez biza így nincs jól. Akinek nem inge...

 

Crystal

Member
Ex-Csapattag
A reakció pontszáma
62
Sajna csak fikciós járgány :) De az viszont valóság,hogy simán megszavazhat a társaság egy 1x-es őrtornyos, erődös, templomos, 2% fakelimites, 200ms támkülönbséges, milíciás, csökkentett barbáros, záruló klános, klántárs nem támadhatós, külső erősítés tiltós, íjász és lovag nélküli, kis klánlimites, kicsi nemestávos világot, amin mindenki remekül fog szórakozni, kivéve aki elindul rajta. Mindezt úgy,hogy a legfontosabb beállításba, a világ sebességébe csak nagyon erősen lekorlátozva szólhat bele a banda. Ez bizony probléma és akkor is probléma lesz ha a teljes külső fórum elkezd személyeskedni velem. Nincs átgondolva ez a rendszer jelenleg. Vannak nyílvánvaló problémák ezzel a rendszerrel, amiket meg kell oldani és amikre megoldásokat kell keresni és az biztosan nem hoz megoldást,hogy támadóan lépünk fel azzal szemben aki azt meri mondani,hogy ez biza így nincs jól. Akinek nem inge...


Most is csak ismételni tudom magam/magunkat , hogy nem rajtunk múlik jó néhány dolog .

Viszont ha kedvünk szerint lenne a világ beállítás ,akkor az lenne a baj ,és az érthetően.

Az ,hogy 200ms ,2% fakè limit lesz és torony , kiváló világ egy gyengébb klának , gyengébb játékosoknak és egy jobb klán ki tudja játszani ezeket ,és kicsit izgalmas is lehet akár :p

Ha meg egy klán indulni akar ,vagy indul vagy megy a következőre ahol a vezető meg szavazza a jó beállítást mert van 100-150 játékosa és még szól a barátoknak.

De ha mindig így reagálsz arra ami nem tetszik neked ,akkor ne csodálkoz ha a sok trolok direkt ellened gyűjtenek szavazatokat, hogy boszantsanak :)
 

Sisyphus

Well-Known Unicorn
A reakció pontszáma
2.871
legyen egyetemes végjáték 0.125-ös sebességgel, napi 10 000 farmlimit, azonnal záródjanak a 10 fős klánok és
ne lehessen barbárt foglalni,
ne legyen külső támogatás,
ja és
ne legyen tőzsde
se zászlók
 

DeletedUser20007

Vendég
Igazad van keksz, szar az egész, szerintem DdoS-oljuk le a KH szaervereit aztán töröljünk.
 

ati.mached

Well-Known Member
A reakció pontszáma
4.055
Kár volt behozni (elmondani hogy lehet) ezeket a szavazásokat.
3 dolog amit szavaztatnék
Torony,templom,végjátéktipus.
Többi random és csókolom.
 
Fent