V50 - kezdődjék a hype

DeletedUser19592

Vendég
Szerintem meg nem kell ezen kattogni, hogy jönnek e vagy sem! Nyilván felmérik az esélyeket és eldöntik. A klán vezetősége nem kockáztathat még egy "maflást" mert akkor a Spárta mint klán akkorát zuhanna, hogy nem biztos az, hogy képes lenne felállni. Az is bizonyos, hogy a vezetőségük sorba veszi a lehetőségeket. Számukra nem az a lényeg hogy könnyű vagy nehéz a világ. Sokkal inkább az, hogy feltudnak e vonultatni egy ereje teljében lévő Spártát amelyik bárki ellen eséllyel harcol, vagy megkockáztassák egy " könnyebbnek kinéző" világot és bebukják, mert csak a tagság fele vagy még az sem tud felvonulni. Azt is eltudom képzelni, hogy morálisan még nem heverték ki a v45-öt vagy páran kiábrándultak. Sok sok tényező játszhat most a Spártában szerepet.... De az biztos hogy a Spárta veszíthet a legtöbbet ezen a szerveren.
Szoktam szeretni a gondolatmeneteket, a logikus kikövetkeztetéseket, főleg azért, mert olykor rámutatnak a tévedéseimre és szétzúzzák a rózsaszín álomváram: had legyek most én a tű, jó?
Nem tudom ki vagy, de nem sok közöd van a játékháborúhoz. Amit mondasz igaz volna egy valós vereségnél, egy olyannál, aminél számít az elvesztett nyersanyag, elesett katonák száma, elfoglalt terület. Ez még ahogy fenn is áll egy adott világon, ám egyetlen világ győzelme vagy veresége sem hat ki ilyen téren egy másikra.
Illetve tévedsz, egy vereség sem valójában, sem pedig a KlánHáborúban nem csorbítja a morált, de ez persze attól függ milyen a vereség. A Spártaiak elesése V45-ön gyönyörű, mondhatni karmikus újrajátszása a Thermopülei- szorosban utolsó emberig tartó küzdelemnek. Meghaltak? Igen. Veszítettek? Ott akkor igen, mégis egy nemzetet kovácsoltak eggyé egy végső lehetőségre, hogy megtartsák szabadságuk és megvédjék asszonyaikat és gyermekeiket. Sőt, olyan morális hatást, erőt hoztak létre hősies helytállásukkal, hogy még kétezer év távlatából is erről beszélünk és pezseg a vérünk ha visszaidézzük a filmet, mely képekben tárta elénk a drámát, ráadásul nem is görögök, hanem magyarok vagyunk s ez világszerte van így.
Arról nem is beszélve, hogy a Spárta félig vonult fel, mert lassan mindenki nagy klánt akar csinálni az egójából. Egyesek EW-t, mások Hordát, csak meg ne fogd a tehén farkát.
A Spárta sosem bukott el és sosem fog, úgy ahogy Arnold és Schumi is örök legenda marad a maga körében, a magyar KH legmeghatározóbb alakja már örökké a Spárta marad.
Végül pedig, én büszke vagyok arra amit a Spárta V45-ön csinált. Korábban mindig utáltam őket, de itt olyat mutattak amire nagyon ritkán volt példa: helytálltak az utolsó emberig. Ennél nagyobb morális győzelmet és csapatösszekovácsolásról nem tudok a hadművészet terén.
Bevallom, az én tiszteletemet és elismerésemet kiérdemelték, ha jelent ez bármit is.
 

DeletedUser18836

Vendég
Mindenkinek kicsit más a véleménye,tapasztalata a Sparta-ról.
Jó magam nagyon nem vagyok jó véleménnyel úgy magával a Spartaval kapcsolatban(nem mintha ez túlzottan érdekelne bárkit is) ennek ellenére azért el kell ismernem még hacsak motyogva és jó halkan hangzik el a számból, hogy : Igenis ez az a klán amit elsők között fogunk emlegetni a "nagyok" között amikor nosztalgiázni támad kedvünk.

Mivel úgy hiszem jönnek v50-re ezért bízom benne, hogy jó kerettel jönnek és az eddigi személyes tapasztalataimat velük kapcsolatban megcáfolják majd és egy jót tudunk játszani.
 

Deleted User - 1079264

Vendég
Ezt sosem értem, hogy lehet egy több szerveren játszó klánról egy véleményt alkotni időbélyeg nélkül. Minden évjárat más volt. A hosszabb szervereken még az elején és végefelé játszó csapat is különbözött. Az idő persze megszépíti az emlékeket.
 

DeletedUser19513

Vendég
Nem Don vagyok! :D De szerintem az írásaim hangvételéből már sokan rájöttek erre! ;) Don már simán írta volna az egész családfádat nem csak az anyukád Róóóland! :D :D
Ismerem Gábort, sőt nagyon jól ismerem! :) Többek között a KH-t is én mutattam meg neki! És ebből a mondatból sokan azt is tudják, hogy ki is vagyok valójában! :)
 

DeletedUser19582

Vendég
Nem válaszoltál a kérdésemre. Ki mondta neked az egy hét csúszást, amit mi be is jelentettünk? :)
 

DeletedUser18836

Vendég
Ezt sosem értem, hogy lehet egy több szerveren játszó klánról egy véleményt alkotni időbélyeg nélkül. Minden évjárat más volt. A hosszabb szervereken még az elején és végefelé játszó csapat is különbözött. Az idő persze megszépíti az emlékeket.

Nem csak 1 szerveren volt szerencsém a Sparta hoz igy nem 1 szerverrol mondtam velemenyt kulonben irtam volna.
Azert is irtam h remelem tenyleg jon a Sparta es racafolnak minderre.
 

DeletedUser19367

Vendég
Sparta utolso faluig harcolt?:D
Meltik vilagon?45-on tuti nem...en ott voltam, Aprilis kozepen beuttuk oket Nikita egybol le is lepett, majd a vegen megjelent es kulson szidta a DSA-FS vezereket, mert par egy falus belett huzha...ennyit a nagy spartai kitartasrol:)
 

DeletedUser18836

Vendég
Sziasztok!

Úgy érzem, hogy végre sikerült azt feldolgoznom, hogy az a játékos aki legnagyobb hatással volt rám már nincs többé a játékban: DJ heaven avagy egyeseknek Say Hi.

Hogy ez mennyire végleges avagy sem azt nem tudhatom de azt igen, hogy lezárult számomra egy korszak.

Akik jobban ismernek azok tudják, hogy v50 az utolsó magyar kh szerverem amit egészen 3 héttel ez elöttig azt hittem meg fogok majd úgyis szegni, ha hívnak v51-re szerintem nem kell sokat agyalni rajta, hogy ki miatt szegtem volna meg eme igéretemet.

De ez a hozzászólásom nem a jelenről avagy a jövőről szól hanem a múltról és ezaz én kis irományom ami összegzi azokat a dolgokat amit egy olyan játékossal éltem át aki volt klántárs,támaszt nyújtó barát,vezér és tanító.

Tehát ez egyben szól DJ heaven-ről szóló megemlékezésről és az eddig velem megtörténtek megosztásáról is.

Hossza miatt csak 3 hozzászólásban fogom közölni.

Part I

Megismerkedésünk még v43 elöttre gyökeredzik amikor volt az a bizonyos német szeró.
Teljesen véletlenül találtam rá a fórumon egyik délelött azon topicra ahol keresnek embereket egy német szeróra.

Gondoltam magamba: Mindig is akartam menni külföldi szeróra és most lehetőségem lenne olyanokkal mennem akikkel tudok az anyanyelvemen kommunikálni. De elég vagyok én oda? Talán egyből kiröhögnek, hogy egy ekkora kezdő mit akar? Biztos csak nevetség tárgya leszek!

Aztán meggyőztem magam, hogy mégis mi veszteni valóm lehet!

Rá is írtam skypeon arra a személyre akit keresnem kellett... mikor írtam a bemutatkozó üzenetem úgy izgultam mintha egy vizsgán lennék.
Aztán amennyire izgultam oly hamar megnyugodtam amikor is Dj a saját stílusában ugyan de nagyon barátságosan fogadott.

El is kezdődött az a bizonyos szeró ami játékügyileg ugyan egy csúnya bukás lett de egy fontos kapcsolatra tettem szert lett egy olyan ismerősöm akiről nem gondoltam volna, hogy késöbb ekkora hatással lesz rám.

Aztán elkezdődött az a bizonyos v43.

Minden téren a legmeghatározóbb szerverem volt.

Lévén, hogy gyakorlatilag már barátként tekintettünk egymásra Dj-vel így szinte egyértelmű, hogy hívott is maga mellé mint egy megbízható tag.
Aztán gyorsan még kezdővédelem lejárta elött el is követtem a legnagyobb hibámat vagyis egy régi ismerős miatt otthagytam az egész klánt és átléptem abba a klánba ahol ezaz ismerősöm volt.

Gyorsan rájöttem, hogy ez mekkora marhaság volt és egyből igyekeztem lehetőséget találni rá hogyha lehet vegyenek vissza és adjanak egy esélyt.

Ekkor ugye visszalettem véve habár ezelött még rá kérdezett Dj, hogyha arról lenne szó hajlandó lennék-e újrakezdeni.

Tudniillik én akkor már jó pár ezer pp-t öltem bele a szeróba pontos összegre nem emlékszem már de csak néhány ezer volt nagyon max 10k.

Ezt még nem mondtam el dj-nek, hogy tudja-e ezt azt nem tudom max majd most.
Amikor ugye írta, hogy lehet újrakezdéssel vennének vissza én teljesen tisztába voltam vele, hogy ezt úgyse fogják kérni egyedül arról volt szó, hogy lássák mit áldoznék be azért, hogy kapjak egy második esélyt.

Habár ennek ellenére ha mégis kérték volna megtettem volna szóval igazán nem számít.

Lényeg a lényeg visszakerültem és mint Dj is írta ez a szerveren késöbb alakuló dolgot miatt egy elég fontos momentum volt.

Aztán ezután egyre többet és többet kommunikáltam Dj-vel gyakorlatilag naponta.

Mind végig figyeltem és tanultam amit csak lehetett aztán jött a nyár ami szintén egy elég érdekes dolog volt.

Én nem áltattam Dj-t mondtam neki, hogy én elmegyek dolgozni egy bő hónapot és azalatt közelébe se leszek annak amit aktivitásnak lehet nevezni.

Így is volt.... szerintem sárga is nem egyszer lehettem ez idő alatt de mégse dobtak ki a klánból amit nem értettem.
Aztán mikor visszajöttem Dj úgy fogadott mintha csak 2 napra mentem volna el.

Aztán csak tengődtem a fiókomba mert sehova nem volt lehetőségem kitörni... akik elöttem ellenfelek voltak azokon nem tudtam átjutni már csak azért se mert alig volt falum így támadó erőm nemigen tudott lenni és a közeliek meg levoltak terhelve így nem volt merre menni kezdtem elveszteni a kedvemet az egészhez nagyon közel álltam a feladáshoz....
 

DeletedUser18836

Vendég
Part II

Tehát folytatom onnan, hogy közel álltam a feladáshoz.

Ekkor Dj mondogatta, hogy menjek duálba valakivel úgyis jó néhányan szerettek volna maguk mellé egy aktív duál társat de én nagyon elleneztem mert hittem azt, hogy én nemigen fogok tudni olyat találni akivel hasonló stílust képviselünk és megtudunk lenni egymás mellett így minden lehetőséget elutasítottam az utolsót kivéve.

Ekkor volt az, hogy északon a Barcsa MM fiókból eltűnt az eredeti tulaj vagyis Barcsa és csak a duálja maradt Bfdelta1.
Bfdelta1 egy rettentő jó játékos volt véleményem szerint 2 vagy 3 armát lehozott önmaga minimális faluveszteséggel(ha egyáltalán bukott falut).
De írta ő már ezt nem bírja kell mellé valaki aki tudja ezeket csinálni helyette.

Oda lettem én ajánlva amit szintén nem értettem, hogy miért pont én de így utólag az lenne az erős tippem, hogy Dj látott bennem valamit ami én nem.

Végül triál lett az a fiók ugyanis bekerült mellénk RyanLax.

Akiről semmit se tudtam sőt picit tartottam tőle, hogy így majd 3-an nehéz lesz meglennünk de sok aggodalomra nem volt ok mert Bfdelta1 elég hamar eltűnt és csak hivatalosan voltunk triál fiók gyakorlatban duál volt.

Hamar kiderült, hogy én és Ryan elég jól kijövünk egymás mellett és ő tökéletesen kitudta azt pótolni amit én nem tudtam volna megcsinálni.
Teljesen nyugodtan mondhatom anélkül, hogy megsérteném, hogy a dolgok nagyon nagy részét én csináltam de ennek ellenére az amiket ő csinált egyáltalán nem volt jelentéktelen hisz ő tartotta gyakorlatilag úgy a fiókot, hogy a sajátos módunkon de átlátható legyen... nélküle egy káosz lett volna a fiók.

Hamar rendbe akartuk szedni a fiókot mert már eléggé szét volt verve de sajnos az rpg nem várt sokat jött is a következő támadásuk amit immáron én fogadtam.

Meg kell mondjam nagyon meglepett, hogy túléltem és igaziból csak marha nagy mázlinak tudtam be... aztán jött még 2-3 nagyobb volumenű támadás amiután szép lassan mindig egyre jobban tudtuk pótolni a veszteségeket mert kicsit nagyképűpen hangzik de nagyon jól elosztottam hogy mit védjünk mire foglalok rá stb.

És itt jön képbe az a dolog amit a szerveren annyiszor megkaptam Dj-től amit megszámolni lehetetlen lenne: "Azaz én bajom, hogy nem bízok magamba."

Annyiszor kaptam ezt meg, hogy sokszor még álmomba is megjelent ez a mondata, hogy nem bízok magamba pedig kéne...

De mindig is ezzel küszködtem nemcsak a játékban hanem a valóságban is.

Mindig is önbizalomhiányos voltam habár az elmúlt 2 évben főleg az elmúlt 1,5 évben sokat javult a helyzet.

És igaziból itt térnék ki arra, hogy véleményem szerint ebbe a küzdelembe, hogy kicsivel legyen több önbizalmam Dj támogatása sokat segített.

Aztán persze ment tovább a játék folyamatosan kaptam az ívet de mindig álltam a sarat volt néhány netszes időszak de sose törtem meg vagyis inkább csak ez látszódott közbe a háttérbe annyiszor hozott vissza Dj, hogy ne adjam fel és folytassam mert képes vagyok rá valamint hozzácsatolta az akkormár szokásos mondatot....

Mindig folytattam és ahogy haladtam előre rájöttem, hogy egyre jobban megy és tényleg egyre jobban hozom le az armák.

Itt jön egy fontos része a dolgoknak, hogy nekem rettentő jó intuícióim vannak.

Akármennyire hihetetlen de így volt.

Ez volt azon dolgok egyike amit Dj nem értett, hogy mégis hogyan csinálom ugyanis ő pl. abszolút tudás alapon játszott egy szisztéma alapján jó eredményekkel én pedig szinte csak megérzésből és pici tudásból és habár nem olyan jó eredménnyel mint ő de én is elég jól helyt álltam.

Elég hamar kialakult az, hogy az északi résznek én voltam az őre... elég jó részen érintkeztem a fronttal így bátran mondhatom, hogy észak megtartása az én vállamat nyomta innentől az egész szerver alatt.
Persze nem minden érdem az enyém, hisz a klántársak segítsége és a duál társam segítsége nélkül valamint Dj által sokszor nyújtott lelki támasz nélkül elnyomtak volna mint egy csikket szokás.
 

DeletedUser18836

Vendég
Part III

Már egészen belelendültem a játékba stabilizáltam a helyzetemet északon aztán az északi részen egy idő után gyakorlatilag rám volt helyezve a hangsúly.

Kaptam 1-2 altató támadássorozatot majd következett a NAGY ARMA.
Lehet nem jók az emlékeim de kb. 2800 támadás jött aminek kb. 90%-a éles volt.
Ez rettentő nehéz volt megoldani buktam is asszem 4 falut amiből 1 maradt ott a nap végén.
Ott nagyon közel álltak ahhoz, hogy áttörjenek kb. még egy 40-50 nuke és nekem annyi.
De aztán nagy meglepetésemre utána túl sokat várva támadtak újra sokkal kevesebb nuke-al amit elég könnyen védtem is.

Aztán folyamatosan teltek múltak a hetek jöttek a támadások de mindig ugyanaz volt a vége, hogy érdemi eredményt nem ért el az rpg.
A végén azonban jött a csavar egy incidensnek köszönhetően a vége az lett, hogy a szerver lelett zárva köszönhetően, hogy a szöviseinkkel egy klánt csináltunk és mivel megvolt a területi dominancia le 1 hónap alatt vége is lett.

V50-ről azonban nem írnék egyrészt mert túl frissek itt az emlékek valamint még nincs is vége.

A végén annyit mondanék el ezutón is Dj-nek, hogy köszönöm mindazt amit adott nekem ezen időszak alatt!
Persze mindenki másnak is köszönöm aki fontos szerepet töltött be ezen időszakban(avagy elötte) nem írnék le mindenkit mert egyrészt úgyis tudja magáról aki ilyen én pedig tuti kihagynék valakit ha elkezdeném irogatni.

Köszönöm annak aki végigolvasta!

Yoda
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:
Fent