V43-as mesém

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
0. rész: Február

2017. januárjában jelentkeztem paszujánál, hogy szeretnék én is indulni a magyarokkal az utolsó TribalWars Masters szerveren. Az egy ilyen mini gyors világ volt, ahol véleményem szerint egy egész jó csapatunk volt. Mikor elindultunk, akkor láttuk meg, hogy nem egyedüli magyar delegáció vagyunk, hanem egy számomra eddig zömében ismeretlen játékosokból álló klánocska szintén ott volt. Eleinte beszélgettünk egymással, majd úgy döntöttünk, közös utakon folytatjuk, így lett a Mastersen egy "nagy", közös magyar csapat. A sok ismeretlen közt nagyon jó játékosokat ismertem meg, mi több, egyikükkel nagyon jó barátságba kerültem e rövidke, 6 hetes szerver alatt.

Közben megtudtam, hogy ők voltak azok, akik az SBT ellen harcoltak V33-on, és azt is, hogy noha még csak V41 volt indulás körül ilyenkor, V43-ra szeretnének menni, ezúttal a győzelemért. Mikor rákérdeztem, hogy én is mehetnék-e velük, azt mondták, hogy persze. Ez egy februári nap volt, még jó negyed évvel a június elsejei rajt előtt. Izgatott voltam, hiszen noha V28 már a hátam mögött volt, sose voltam részese egy szerverre készülődésnek, hisz V28-at később kezdtem, V31-re és V38-ra pedig később kapcsolódtam be másik fiókba.

Hogy mi vonzott a szerverre újdonsült barátomon kívül? Több tényező. Kezdjük a leginkább szerepet játszóval: V28-on elhittem, hogy én jó játékos vagyok, amire válaszként érkezett V31 és V38 csattanós válasza. Annyira megszerettem a KH univerzumát, hogy akarva-akaratlanul is meg akartam felelni önmagamnak, még akkor is, ha ez csak egy játék. Aztán ott volt az a tény is, hogy V28 óta a DJ heaven fiókban szervereken át csak gyűlt a pp, és ki akartam próbálni, milyen egy pp-s rajt. 8000 környéki játékbeli fizetőeszközzel azt gondoltam, hogy itt extra költő leszek, majd én leszek A Köcsög Pépés (Barcsa says Hi!). Harmadrészt maga a klán. Szervezett regisztráció, hozott tagok, egy klán felépítése a semmiből valahova - ezek voltak azok, amik számomra még ismeretlenek voltak.

Ahogy (csigalassúsággal) teltek a napok, egyre csak gyűlt a csapat. Sőt! Noha én úgy gondoltam, csak játékosként megyek, volt olyan, aki engem keresett fel, hogy szeretne jönni velünk. Többek közt ez is idegen inger volt, hogy azt se tudom, kik, de engem kérdeznek, jöhetnek-e velünk játszani V43-ra :)

A végső pillanatban, május 31-én este, úgy nézett ki, hogy a kezdő csapatunk 55 fős lesz. A tagok közül sokakat nem ismertem, néhány "általam hozott" ember volt, a többiek idegenek voltak. A legnagyobb rész az a V33-as BH-ból állt, ők egy összeszokott, jó ideje együtt játszó, egymással találkozó társaság voltak. Semmit nem tudtam arról, kik lesznek az ellenfelek, indul-e egyáltalán valaki a szerveren, mi leszünk-e az esélyesek... semmit.

Van egy játékos, Arihanának hívják. Azon a februári napon, mikor biztossá vált, hogy játszok majd V43-on, tettem neki egy ígéretet. Megígértem neki, hogy nyerni fogunk. Ez így látatlanban, negyed évvel a konkrét indulás előtt, 0 starter tapasztalattal, ismeretlen klántársakkal eléggé egy merész vállalás volt, de abban biztos voltam, hogy mindent meg fogok tenni érte, hogy így legyen. Erre majd még később visszatérek :) Ami a lényeg volt, hogy letelt az idő, és június elsején elkezdtük a beregelést a szerverre. Izgatottak, de boldogok voltunk, hisz erre vártunk már mióta - hogy kezdődjön végre a tánc :)
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
1. rész: Log On

Megkezdődött minden június elsején. A maga nemében nagyon egyediek voltak a világ beállításai. 1,2-es játéksebesség mellé csak 0,6-os egységsebesség, ami azt eredményezte, hogy a megszokott 35 perc helyett majdnem 49 perc volt egy mezőre a nemes. A KL 10 helyett majdnem 14 percet ment egységnyi távolságra. Először találkoztam élesben őrtoronnyal, ráadásul templom mellett. V43-on debütáltak a klánszintek. Lovag nem volt. Utólag belegondolva, ez egy hatalmas húzás volt, hogy ilyen lassú seregmozgás mellett nem volt lovag, nem voltak KL sebességű VF-ek amik kontinenst szelnek át. Leginkább a szerver eleje, és a lategame volt emiatt nagyon trükkös, a komótos mozgás mellett kétszer is meg kellett gondolni, hova kötünk le tartós védőt, elszigetelt tagot hogyan védünk be. Na de kanyarodjunk vissza a rajthoz. A toplistát rögtön a BH tagok dominálták. Páran voltunk, akik sok pp-t öltek bele, mi kibéreltük az első helyeket. Zyzz, aki nekem jött falut húzni, testközelből mutatta meg, hogyan kell jól farmolni, hogyan lehet minnél jobban kezdeni, és dominálni a környékemet, rengeteget tanultam tőle, míg nálunk volt.

A kezdeti klánokról annyit érdemes megemlíteni, hogy a 80 fős limitet kihasználó klánok vezettek az elején, de az látszott, hogy a BH volt a legerősebb. Alapból a két keleti kontira akartunk regelni, de néhány gikszer közbejött, és ebből sült ki az, hogy egy 4 kontis reggel találtuk szembe magunkat, észak-keleten egy komoly góccal, dél-keleten egy masszívval, a két nyugatin pedig egy elszigetelttel. Itt azért fogtam a fejemet, hogy hogyan sikerült ezt összehozni. De gondoltuk, nincsen gond, majd átregelnek hozzánk a nagyon elszigeteltek... Aha. Hát nem tették. Mind délen, mind északon lett egy "szinte tarthatatlan" gócunk, illetve a két kontiból az egyik annyira meg volt gyengülve, hogy már az első napon látszott, hogy ha a rossz helyen levők nem regelnek át, akkor K55-t el fogjuk bukni. Őszinte leszek, ilyen bal... reget nem nagyon láttam még. És nem a vezetők hibája volt, hanem hogy akik rossz helyre kerültek, kötötték az ebet a karóhoz, és maradtak a helyükön. A sors furcsa fintora, hogy a béna regből adódó északi és déli belógás adta a társaságnak később a legnagyobb aduászt, de emelett a legnagyobb sérülékenységet is. Északnyugaton ekkor egy kezdeti tömegklán, az FM uralkodott, alattuk volt az origó mentén az RPG előregből, északon a perem felé pedig a RetroWarriors, illetve az INSO. Délnyugaton két klán volt, ami igazán számított, a G.Sz (Gumiszoba szökevények) és a Fury. Meg persze a peremen át az INSO belógása a kontira. Délkelet ekkor egy katyvasz volt, még nem volt WINTER, volt viszont egy elitista HL, szuper farmerekkel (és farmbotokkal, ugye, két Say fiók? :) ) illetve a vízszintes kontiválasztóval egy magasságban a BH és a HL között a PARA klán. Furcsa, hogy a végjátékot játszó klánok közül konkrétan, név szerint még csak az RPG volt jelen a kezdeti időszakban.

Mikor mindenki bontogatta a szárnyait, rájöttem, hogy egy nagyon jó társaságba kerültem. Élmény volt belépni a Skype szobánkba hülyülni, vagy esetleg a fórumon megismerni egymást, gyorsan kezdett csapattá kovácsolódni a csapat. Mozgalmas első napjaink voltak. Még le sem járt a kezdő, máris megtörtént az első csapás - Yoda közölte, hogy ő átlépne egy régebbi barátjához, a 300 klánba, és hogy ez nekem nem-e gond. Yodát egy közös német szerveren ismertem meg, miattam jött V43-ra. Nem esett jól, amit mondott, különösen, mert kedveltem, de tudomásul vettem, hogy menni szeretne, így hát lépett. Mindez akkor, mikor még volt hátra pár nap a kezdőből. Mivel Yoda is ppzett, top fiókunk volt, így rögtön egy veszteséggel kezdtük úgy, hogy még el se indult. Vezéreink nem voltak boldogok.

Apropó vezérek. Noha én V31-es sima tag játékot szerettem volna játszani, Ari instant adott alvezérit, így a vezetőség tagja lettem. 7-en voltunk, amiből 6-an valóéletbeli barátok plusz voltam én. Két fővezérünk volt, Arihana és recklessM, mi 5-en meg az alvezérek (Hytech, SirNyenjo, ImZs, -monster- és én).

A kezdő lejártára azt terveztem, hogy meglátogatom Yodát, és visszabontjuk azokkal, akiknek már volt katája. A későbbi dolgok alakulása szempontjából érdekes belegondolni, mi lett volna, ha ez megtörténik :) Végül letettünk róla, Zyzz azt tanácsolta, hogy várjam meg, míg vonatom lesz, és akkor menjek érte egyik reggel. Nem tűnt hülyeségnek. Így hát folytatódott a farmolászás, amiben a kezdő után utolértük a HL-eseket, és jó ideig Zyzz, iBaka és én vittük felváltva a rekordokat. A kezdő lejárta után rengeteg hibát vétettem, ha a szomszédaim kicsit is bátrabbak, nagyon könnyen elkaphatták volna a seregem, ugyanis nem csöndben, a biztosra menve farmolásztam, hanem telisereggel ütögettem ki a nem olyan kicsi szomszédokat, számtalanszor felkínálva a hazakísérést. Időközben két klán még megjelent a főkontinkon, a Lyukó félbevágta a K45-ös részünket, a 300 pedig az origóból indulva tartott 3 klánnyi (igen, 240) játékost. Alakult a szerver, megvoltak már a potenciális ellenfelek, épültek a seregek, a kisebb csaták kialakulóban voltak. Kezdett izgi lenni.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
2. rész: Hazatérés

Yoda kilépése után nem sok idő telt el, de jött a következő csavar a történetben. A barátja, aki miatt átment a 300-ba, nem azt hozta, amit várt tőle, mi több, szeretett volna visszajönni a BH-ba. Életemben először láttam olyat, hogy egy döntést tényleg egy klán hoz meg. A vezetőség a teljes klán elé tárta az ügyet egy szavazás kíséretében, azzal a kéréssel, hogy mindenki mondja el a véleményét a dologról. Furcsa volt az a bajtársiasság, amit ott, akkor tapasztaltam. Mind az 50 akárhány tag szavazott, leírta a véleményét. Vagyis nem. Egy nem... Én nem akartam se véleményt nyilvánítani, se szavazni. Elég rosszul éreztem magam, mert Yodát én hoztam a csapatba, mint megbízható tag, aki pár nap után lelépett. Egyszerűen nem akartam, hogy nekem a szavazattal, vagy véleménnyel ebben az ügyben befolyásom legyen. Viszont a klán kiállt Yodáért. A legtöbben arra szavaztak, hogy mindenki hibázik, adjuk meg neki ismét az esélyt, és hadd jöjjön vissza. Viszont az eredmény közlése az rám maradt, ahogy a "szabályokat" is én fektettem le neki. Azt kell mondjam, megérte, az eddigi utolsó hibája volt :)

A BH töretlenül fejlődött. Az igencsak kiváló négykontis regünk ellenére komolyabb gond sehol nem volt. Sőt! Az InnoGames szponzora, Barcsa MM is jelentkezett hozzánk északon, így iBaka mellett megerősödve állt az északi rész is. Barcsáról annyit kell tudni, hogy lefejlődte ugyanazon a kontinensen Gaberát - azt hiszem ez elég jól lefesti, milyen szintű ppzés folyt ott :D Észak kicsi stabilizálódása után kisebb problémák csak délen voltak. A déli részen olyan elszigetelt fiókok, mint =NewHope=, Arihana, ImZs., recklessM és Hytech elég nagy túlerővel néztek szembe. A tömegklán 300 felettük volt, alattuk az ekkor masszívabbnak tűnő Durability terjeszkedett, és volt egy srác, aki a lájtosabb Barcsa volt, Szaba, neki is 5000-es faluja volt, mikor a környéknek 1500-2000-es. De a déliek ügyesek voltak, így őket se bántalmazta senki. Kronológiában kicsit ugorva vázolnám a legfontosabb változásokat a klánok életében:

Észak-nyugaton volt az RPG, a tömegklán FM, illetve felettük az INSO és a RetroWarriors összeolvadásából a még tömegebb tömegklán RetroInsomnia. Délnyugaton a két domináns klán, a G.Sz és a Fury egy idő után összeolvadt, ebből lett a [GDSz], a szerver egyik legnagyobb reményű társasága. Dél keleten a kicsit később megalakuló WINTER mellett ott volt még a nagyon előretörő HL, a két déli konti találkozásánál a perem felé, Hopeék alatt a Durability, illetve a Csiley-el kezdődő, Arihanával végződő BH belógás. A PARA klán oszlatása után a legtöbben a WINTER-be kerültek. Jöjjön észak kelet, a BH alapkontija. Itt nem a BH vitte a prímet érdekes módon, hanem a kétklánossá hízó Lyukó. A kontinens közepén, a szomszédságomban helyezkedett el a Game of Thrones két klánja, felettük a perem felé pedig megalakult a CRUSADERS. Ez utóbbi két klán sok amatőrrel, kevés ügyes játékossal, de kellemetlen hátországi tényezőként nehezítették a mindennapjainkat. Illetve volt a 3 klános 300, teljesen origóhoz centralizálódva, de ők már ekkor sem voltak tényezők érdemben. Minden téren a BH volt a top1, de furcsa módon a nevetséges reg miatt egyik kontin se mi voltunk a legerősebbek :) Innen szép alkotni.

Mikor elkezdődtek a foglalások, próbálta mindenki a templomát takarítani. Mikor átvettem Zyzztől a falut amit nekem húzott, egyedül maradtam K45-ön az erősebbek közül. Délen Csiley, északon Harcsa és iBaka, középen pedig én maradtunk nagy fiókkal. De nagyon jól haladt mindenki, az említett fiókok hátukra vették a kisebbeket, és közösen haladtunk. Tán 5-6 falus lehettem, mikor az első szervezett csoportakcióra mentünk a középső régióval. Nagyon jól lehetett összedolgozni az ottaniakkal (horiwtzer, Katika, Yoda), és emlékszek, minden falut el tudtunk hozni, ami a tervben volt.

Délkeleten voltak nagyon meleg pillanatok. Először is, akiket újakat hoztunk a peremre, azokat a WINTER köszönte szépen és befoglalta. Egy nagyfiókjuk maradt Csiley személyében (ő viszont nagyon dominálta a kezdeti időszakban a környékét). Szabával kellett kezdeni valamit. 5000 pontos faluja ott virított, és jó ideje semmit nem csinált, számítottunk a foglalásra. Két ember volt neki templomban, Arihana és =NewHope=. Az volt csak a kérdés, kire akar menni. Egyszer még 1 falunál Csiley ráküldte a meglévő félnukeját 16 óráról, amit meg is fogott a srác, és egy időre Norbit is sikerült kiütnünk :D

Amikor történt a dolog, Arihanát éppen én helyeltem, mert programja volt. Szaba úgy döntött, megindul. 3 nemessel jött Arira, és a torony barna támadást mutatott elöl, zöldet a két hátsónál. Én Ari párszáz védőjével, falu saját seregével elkaptam a két zöld nemest, Bence pedig biztonsági vágást csinált a szomszédból a falun. Beért a félnukeja, tudtuk, hogy ez a legjobb esélyünk, hogy elkapjuk a srácot, az látszott, hogy olyan bénának nézett minket, mint amilyen ő maga volt. Egy csomó ideig az volt a gond, hogy Bencééket annyira lefejlődte ppvel, hogy még hazakísérésnél is Szaba járt volna jobban. De most itt volt a lehetőség. Azt tudtuk, hogy Arinak és Bencének együtt van olyan serege, hogy elkapjuk a félnukeját, de biztos volt, hogy nagyok lesznek a veszteségek. Kiszámoltuk, mikor ér haza, és mindketten ráidőzítettünk, s mikor beértünk, láttuk, hogy a félnukeja megpusztult, de vegyes faluja volt, mert volt neki még 1500-1500 védője is. Ezek után a szaba falu semmit nem fejlődött napokig, én már mondtam Bencének, hogy készülhet nemessel, mert ő törölt. Így is lett, egyszer csak egy 5000-s barbi állt a helyén, amit Bence elfoglalt. Így szűnt meg dél legnagyobb veszélyforrása. Kicsit ott is stabilizálódott a helyzet.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
3. rész: A szerver első "armája"

K45-ön kezdett kellemetlen lenni, hogy a Lyukó mindenkit betoborzott. Délen szaba eltüntetésével komoly probléma nem volt, északot iBaka és Barcsa vezetésével kézben tartottuk, a törzskontin viszont muszáj volt egy takarítást tartanunk. Északon Barcsáék és köztünk, nyugaton az RPG és köztünk húzódott a Lyukó két klánja, de még mögénk, a perem felé is belógtak. Két klánként több falujuk volt, mint nekünk, de tudtuk, hogy mi vagyunk az erősebbek. Vezériben megbeszéltük, hogy egy szervezett akcióval mennünk kell rá. Így hát, a középen elhelyezkedő, Lyukóhoz hozzáférő játékosainktól bekértük a seregeket, és Zsoltival leszerveztük a csapást. Ha az emlékeim nem csalnak, akkor 21 éles célpontra mentünk, 8 falura a perem felé, a többi pedig tőlem északra volt. Azért volt különleges, mert noha armának azért nem mondanám, de ez volt a szerver első nagyobb szervezett kitámadása valamelyik klántól. A peremrészre főleg monster, Depraved, il lupo és Randall csapott, arra emlékszek, hogy ott 100%-os lett a sikerük, mindent elhoztak. A mi részünkön nem jött el minden, micike és the hell túlélte az első kört, de összességében egy nagyon sikeres támadáson voltunk túl. Noha ezt akkor még nem tudtuk, a Lyukónak bevittünk egy nagyon komoly gyomrost aznap.

Azt hittük, a Yoda-dolog után nem ér minket több negatív dolog, ám ekkor jött a következő csapás. Templomos világ révén elkerülhetetlen volt a templomvita, és az arma másnapján lupo és Randall összeugrottak egy "kinek a temploma" farokméregetésben. Odáig fajult a dolog, hogy Randall, aki akkor a harmadik legnagyobb tagunk volt, 10 faluval, írt nekem, hogy ő itt nem akarja folytatni, mert csak akadályozva érzi magát, hogy folyton költöznie kell, és jöjjek a faluiért, de a többiek ellen védekezik. A nagy nehezen összefarmolt, és magasan tartott nemesszámom így tűnt el egyik pillanatról a másikra, és ami sokkal fontosabb, egy húzóembert vesztettünk el...

Randall belsőzése után nem sokkal, talán egy-két hét múlva indultunk még egy körre a Lyukó ellen. Ekkor már nem volt kérdés, átsétáltunk rajtuk. Ez a támadás után változtatták meg a nevüket ...-ra, a kisklánjuk pedig kivált tőlük, és Shinda Sekai Sensen néven folytatta. Egy másik átalakulás is volt ekkor. Mint egy régebbi részben írtam, a dél nyugati kontit a G.Sz és a Fury uralta, az ő összeolvadásukból jött létre az a klán, ami a BH-t letaszította a trónról, a [GDSz]. Egészen hihetetlenül jó volt a klán elhelyezkedése, az olvadásukkor, noha csak 200-300 faluknál jártunk, már lényegében az egész K54-es kontit uralták, és nagyon dinamikusan fejlődtek. Először a szerver folyamán nem a BH volt a team-to-beat.

Ekkor már szerveződött K55-ön a WINTER, erősödött északon az RPG, csak hogy a döntő résztvevői is szóba kerüljenek. Utóbbi lassan, de biztosan lenyomta az FM-et, így ott szinte már csak ők, és a RetroInsomnia maradt. K45-ön az új SSS, illetve a halott Lyukó maradékán kívül a GoT és a CRUERS maradt életben. A BH vezetés abban állapodott meg, hogy senkivel nem szeretne diplomáciát, pár kisebb klánt el is utasítottunk, viszont most nagyon úgy nézett ki, hogy egy lehetséges dipónk mégiscsak lesz...
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
4. rész: HL

A HL vezér fsociety elkezdett beszélgetni Arihanával, hogy mi lenne, ha a két (legjobb kerettel bíró) csapat szövetséget kötne, és közösen folytatná. Ebbe a beszélgetésbe előbb bekerültem én, majd a HL oldaláról Interculler, végül Inter és én beszéltünk, néha mindenki mindenkivel, de a lényeg, elsőre sikerült megegyezni. Délen a területeket felosztottuk , viszont északon sarkallatos pont volt Gabera. Fsociety azt mondta nekem, hogy Gabera onnan lefele fog foglalni, és északon maximum a perem felé terjeszkedik. Na ez nem történt meg. Interculler részéről éreztem a hajlandóságot az együttműdödés fenntartására, de minden más vezetőtársa (elvileg) ellenezte ezt.

Időközben Gabera a helyzet megoldása gyanánt kilépett a HL-ből, és belépett a neki területileg megfelelő RI-be. Viszont a feszültség a két fél között így sem csökkent végül két hét együttműködés után fsociety bontotta a szövetséget, arra hivatkozva, hogy mi megszegtük az egyezséget. Noha azóta se tudom, pontosan hol :D A röpke két hét alatt volt olyan pillanat, amikor a BH első, a HL pedig második volt, méghozzá nagy fölényben a többiekhez képest, de ez semmissé vált. Mind rövid, mind hosszabb távon meghatározó volt ez a szakítás. Néhány top fiók, mint Inter abbahagyták, míg a maradék HL szövetséget kötött a WINTER-el. A BH viszont egyedül maradt. A HL viszont elvesztette a nagyhatalmi pozícióját ettől a perctől kezdve.

Északon a GoT klánra viszont sikerült megsemmisítő csapást mérnünk. Olyannyira jól sikerültek a helyi akciók, hogy a klán összeomlott, és olvadtak a CRUERS-el, amiből lett a BEASTS. K45 így 3 tényezős volt, a BH törzse mellett a Lyukó második klánjából létrejött SSS nyugatról, illetve az új peremklán BEASTS. A GoT-ban meglevő problémákat, mint inaktív, hozzá nem értő vezetés, és amatőr játékosok az új klán sem tudta levetkőzni, de tény, hogy így együtt jóval erősebbek voltak már, mint előtte. Lassan haladt a fejlődés, északon Barcsa és iBaka ugyan az RI-n tudott haladni, illetve a SirNyenjo által vezetett északi szekció olyan gócpontokat szedett ki, mint i.Gab, brazil72, csak a fejlődés tényleg nagyon lassú volt. Az általam vezetett középső szekció a BEASTS ellen tevékenykedett leginkább, közepes hatásfokkal, míg délen a kezdeti BH fölény kezdett apadozni, és a WINTER+HL tengely előbb kiegyenlítette, majd a túlerőt kihasználva megfordította az ottani háborút. Itt kezdett kiütközni a regisztrációnk hátulütője, észak és dél egyre több védőt igényelt, amit mind a középső résznek kellett volna megteremtenie, de mi sem tudtunk előállni a védőkkel, mert a peremet nem tudtuk még megszerezni. Eléggé szorult volt a helyzet.

Eközben a GDSz tovább folytatta a fejlődését, töretlenül, míg az RPG is kezdett faktornak látszani. Ez volt az az állapot a szerveren, amikor egyértelmű esélyest nem lehetett mondani, mert noha a BH eléggé vezetett, az elhelyezkedése nagyon sérülékeny volt, a többi klán pedig teljesen azonos teljesítményt hozott, a GDSz-t leszámítva, akik egy kicsit kilógtak a sorból felfele. Északiaknak pluszban kezdett kellemetlenséget okozni Gabera egyre komolyabb térnyerése, a templomában mindent befoglalt, és gyorsan fel is ppzte, maxos tornya volt, mikor erős túlzással másnak akadémiája se. Edneb nagyfaluját el is foglalta, pár kisebb tagot is kiszedett, és az erőfölény miatt eléggé megállíthatatlannak látszott. Volt már rá két akció, egyszer még kicsi fiókkal Barcsa kenődött rajta, másodszor pedig egy csoportakciót fogott meg egyedül. Most, harmadjára ment rá egy nagyobb volumenű támadás, Nyenjo szervezte, és a terv jó is volt, a kivitelezés is többnyire, viszont az RI rengeteg védőt küldött neki, így ismét bukás nélkül, egy (a szerver korához képest) hatalmas védőrekorddal, és TOP1 LEV-el, de Gabera továbbra is ott volt. Próbáltuk megelőzni, hogy ne foglaljon be másokat, így az volt a taktika, hogy Barcsa minden éjjel a veszélyesek közül valakihez áttolta minden védőjét, majd napközbe visszahívta, és éjjel megint ment máshoz - így el is kaptuk két nukeját meg egy vonatját Darth Wreddnél - de egyértelmű volt, hogy ez csak egy gyenge részmegoldásnak jó, véglegesnek nem. Aztán Barcsa megoldotta később ezt a problémát, de arról majd a következő részben részletesebben :D
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
5. rész: Ezeket a cégeket sponzoroknak hívjuk, gyerekek

Jöjjön az egész történetem egyik legsötétebb, legtöbb ganajt tartalmazó része. Akármit is fog mondani esetleg a Kedves Olvasó, vállalom ezt a sztorit teljes mellszélességgel - bár nem büszkén. A turpisságokra ugyanis mindig fény derül előbb vagy utóbb. Lássuk mind közül a legnagyobbat.

Tehát ott fejeztük be az előző részt, hogy Barcsa megoldotta az északi problémákat. Ami igaz is volt. A csevegőbe megkérte Arihanát, hogy legyen már hivatalos az RI háború, üzenjünk nekik hadat. Ez meg is történt, ezután az Üdvözlőképernyőn azt láttuk, hogy Barcsa már-már bebelsőzte ( :D ) Gaberát, és csak úgy fogynak a falui. A TOP1 simán átsétált a TOP2-n. Gabera eltűnt, nem volt többé. Legalábbis ez volt a hivatalos álláspont.

Ahhoz, hogy elmesélhesse a részleteket, ez a bizonyos esemény elé kell mennünk pár nappal, akkorra, amikor felfigyeltünk egy anomáliára. Gabera farmja leállt, a statja teljesen egyenes lett. Utólag nézve két opció van: vagy nyaralt, vagy pedig bannolva volt. De mi sajnos voltunk annyira töketlenek, hogy nem mentünk neki, végig csak tervezgettük, mígnem elkezdett újra fejlődni. Ezután fogtuk rendesen a fejünket, hogy lehettünk ilyen bénák. Hanem Barcsa egy nap rámírt KH-n, hogy nagyon fontos, menjek Skypera amint tudok. Mire felléptem, ő már javában írta, mi a szituáció. Állítása szerint Gabera felajánlotta neki, hogy PP-ért cserébe eladja a faluit neki. Erről tudtam, hogy szabálytalan, de hallgattam, Barcsa mit mond. Vázolta nekem, hogy hetekkel ezelőtt ő már 100.000 HUF-ot fel akart neki ajánlani, csak tűnjön el északról, meg hogy nyilvánvalóan a klánnak is segít, hogy ő már nem lesz ott. Elgondolkodtam, kivel is állok szemben, egy olyan fiatal sráccal, aki már addig is több pp-t cseszett el a szerverre, mint az egész BH együtt, és hogy még erre is képes lenne, hogy Gabera távozzon. Félve kérdeztem meg tőle, hogy mégis mennyi pp lesz ez a biznisz, amire azt mondta, 15k. A DJ heaven fiókban soha nem volt még 15k pp, de kevésnek tartottam ahhoz a szinthez képest, amit ők toltak Gaberával. Azt mondta, hogy ezt csak nekem mondta el, mert bennem bízik eléggé, és hogy le fogják bonyolítani ezt a bizniszt. Én ezt akkor csak Arihanának mondtam el, aki annyit reagált rá, hogy inkább ne mondtam volna semmit :D

Tisztában vagyok vele, hogy élből jelenteni kellett volna mindkettőt, mégse tettem. Két okból. Először is, elborzasztott, egyesek meddig képesek elmenni egy játék kedvéért, és érdeklődve figyeltem, hová vezet(het) ez az egész dolog. Másodszor önző voltam, nem kicsit, és gyáva, nem volt bennem annyi, hogy a klán legnagyobbját feláldozzam a tiszta játék érdekében (ez utóbbiban még V43-on történt személyes előrelépés, de ezt majd annak idején tárgyaljuk - de az ottani döntésem itt, a Barcsa-Gabera esetben gyökeredzik). Barcsának amennyi esze volt, kérte, hogy legyen az RI hadüzi, hogy a foglalásai benne legyenek a háborús statba, de arra nem gondolt, hogy a kicsit sem gyanús 0 LET is benne lesz... Utána pp-mosást akart végezni, de szintén amilyen okos volt, előbb átdobta a DJ fiókba, utána közölte, hogy ezt akarja csinálni - nehogy véletlen ki tudjak maradni belőle :) Harmadrészt, elkövette azt a hibát, hogy megbízott Gaberába, holott mondtam neki, hogy ott akar majd keresztbe tenni, ahol csak tud, de ő volt olyan naív, hogy erről nem vett tudomást.

Lezajlott a "belsőzés", de én őszintén mondom, minden egyes napon attól tartottam, hogy mindkettőnket kibannolnak. Tetézte a dolgot pár "apró" hazugság. Kiderült ugyanis, hogy az a 15k pp az igazából 60k (!!!) volt, illetve Gabera annyira hallgatott a dologról, hogy a V44-es Horda csoportba nagy büszkén mondta, hogy 12 kiépített faluját megvette Barcsa 5k pp/falu áron.... Hatalmas megkönnyebbülés volt, mire Gabera eltűnt, és se Harcsát, se engem nem bannoltak ki. Ő roppant büszke volt magára, hogy "megoldotta" az északi problémát, én a pár nap alatt öregedtem pár évet. Megfogadtam magamban, hogy ez volt az első és egyben utolsó alkalom, hogy elhallgatok egy szabálytalanságot.

De nézzük a jó oldalát, a klán északi fejlődésének ezután nem volt akadálya... :) Így vagy úgy, de Barcsa "megcsinálta".
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
6. rész(ecske): DJ heaven legnagyobb rajongója

Sok nem várt mellékhatással jár egy top1 helyezés. Ezek közül a leginkább furcsa az az a levéláradat, ami V43-on engem megtalált. Valamiért a szerver legrandomabb játékosai is azt találták helyénvalónak, hogy velem osszák meg minden gondjukat-bajukat. Így volt ez a rajongómmal is, aki a WINTER-ben kezdte a pályafutását. Eleinte azért írt rám, hogy köszöni, hogy elfogadtam az ajánlatait a piacon, majd hogy milyen rendes vagyok, hogy top játékosként leállok vele beszélgetni. Később egy másik fiókból írt nekem, hogy a WINTER milyen szemét egy klán, és vigyázzak velük. Aztán egy harmadik fiókból női néven nőnek kiadva magát írt nekem, amivel fel is vettük a BH-ba. Ő abban a hitben volt, hogy azért, mert nőnek adta ki magát, de igazából azért, mert Rekinek és nekem is szimpatikus volt a tenni akaró hozzáállása. Én folytattam vele a mézesmázos beszélgetést, de ekkor már rég tisztában voltam azzal, hogy itt valami nincsen rendben. Feljelentettem a supportnál kivizsgálás céljából, amiről végül kiderült, hogy egy 8 tagból álló multi.hálózat egyik tagját kaptuk el. Emlékszek, Rekinek ez nagyon rosszul esett, neki már a szívéhez nőtt a "csajszi". Ezután még további két fiókból visszajött megkeresni engem az illető, noha mindkettőnél tudtam, hogy ő az. Egy sezmély volt V43-on, aki úgy írt nekem, hogy minden bekezdés után 2-3 entert ütött, ő :) De hagytam beszélni, nagyon játszottam az értetlent, mert őszintén, érdekelt, mik a céljai, mi is tulajdonképpen az ő baja DJ-vel és a BH-val. Később az illető az utolsó nevéről átutalt a fiókomba 531 pp-t, mondván végleg abbahagyja, és elkezdett gusztustalan leveleket küldeni nem csak nekem, de a BH összes tagjának, majd csinált vagy 8 kamu YouTube fiókot, és ment beszólogatni a régi DJ videó alá, szintén minősíthetetlen hangnemben. Eztán, csinált egy videót, amiben engem szidott, hogy egy nagyképű senki vagyok, és hogy többször megetetett, és egyszer sem jöttem rá, hogy vele van dolgom, noha az elejétől tudtam, hogy a több fiók mögüli rajongó egy és ugyanaz a személy. Később, mikor a BH szétszakadt, akkor is csinált egy ujjongó videót, hogy végre szétesett a BH. Ez utóbbi még mindig elérhető YT-n, ha beírjátok hogy V43 klánháború, akkor ki fogja dobni, míg a csak nekem szóló szerelmi vallomást azóta már törölte.

Hát nem tudom. Nem tudom, ki érhet rá annyira, hogy csináljon n+1 multifiókot, beregeljen egy rakás YouTube accot, csak hogy játsza ezt a kis játékát. Az volt a legnagyobb gondja, hogy ő semmilyen nagy klánnak nem kell, és hogy amikor csajnak adta ki magát, akkor már egyből kellett :D Egy biztos, valami nem volt rendbe nála, de én jót mulattam rajta, ahogy a BH többi tagja is. Végtére nekem ez egy nagyon win szitu volt, egy jó pár napig folyamatosan nevettem a sok hülyeségen, és még kaptam 500+ pp-t is érte, csak úgy. Furcsa dolgokat vált ki egyesekből a KH...

Ez csak egy ilyen kis részecske lett, nem akartam már másba belekezdeni, pláne nem abba, ami most jön, az így is elég lesz majd a következő bejegyzésnek :D
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
7. rész: K54

Térjünk vissza a történet alapfonalához, amit valahol ott vesztettünk el, hogy a rövid életű BH-HL szövetségnek vége lett, illetve hogy Barcsa megvette befoglalta Gaberát. Középen a Lyukó-utódklán SSS még úgy, ahogy tartotta magát az RPG és a BH nyomása alatt, észak-nyugaton az RPG-nek már nem volt ellenfele senki. Dél-nyugaton továbbra is uralkodott a GDSz, dél-kelet pedig a WINTER+HL szövetségé volt. A BH törzskontin a BEASTS viszont kezdett szétesni. A perem felőli részünket megerősítve paszuja VET klánjából átemeltem két játékost, david196-ot és kisember41-t. Ez, mint utólag kiderült, nagyon jó döntés volt, mindkettő ügyes, aktív, jól mozgó player volt egész szerver alatt.

Velük megerősödve a BEASTS klánt kezdtük végleg legyőzni, sorra szedtük ki a tagjaikat, tisztult a hátország. Itt jött az olvadósdi. A HL elkezdte beolvasztani a BEASTS maradékát (ami tőlük távol volt, a mi közepünkbe), ezután a WINTER pedig a BEASTS-et beolvasztó HL-t kezdte el beolvasztani :D Így eléggé átalakult a térkép, 4 nagy klánra (RPG, GDSz, WINTER, BH), és két kicsire, az SSS-re, és az északkeleti peremen amatőrökből szerveződő AE-re (Az Elhagyottak) redukálódott lényegében a térkép.

Ezen időszakban a GDSz és a BH oda-vissza előzgette egymást a ranglistán, ám míg előbbi ezt teli 80-as létszámmal tette, mi továbbra is tartottuk az 50-55 körüli létszámunkat. Viszont ekkor már hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a GDSz-ben nem minden oké, se vezetőségi, se tagsági téren. Én persze ilyen pletykákat nem hittem el, szerettem mindig megbizonyosodni a dolgokról, és a bizonyíték nem váratott sokáig magára. Az akkor utánam TOP2 helyen levő, a GDSz húzóembere, doxa111 írt nekem, hogy már elege lett a GDSz-ből, és szeretne csatlakozni a BH-ba hozzánk. Több kérdőjel felmerült bennem ezzel kapcsolatban. Először az egyik az, hogy doxát többen kavarógépnek írták le, és nem voltam biztos benne, hogy a BH-nak egy ilyen játékos jót tesz. Másodszor, doxa K54 közepén, totál ellenséges területen volt, ahol csak az ott kezdő, pár falus Living Dead, és régi barátom, a HL olvadásakor hozzánk jelentkező gettómadár volt ott, ketten összesen vagy 15-20 faluval. Tisztában voltunk vele, hogy annak a résznek a védelme, az alapból "érdekes" elhelyezkedésünk mellett necces feladat lesz. Harmadrészt, doxáról tudtuk, hogy egy agresszív, jó támadójátékos, viszont védekező oldalon bevallottan gyengébb, márpedig oda erősebb védők kellenek. Egy pár napig vitattuk a dolgokat, közben doxa azt mondta, két további nagyobb fiókkal rendelkező társa is jönne hozzánk, vadersithnagyur és Brutalikusz. Előbbi doxával azonos (szar) helyen volt, Brutalikusz viszont NewHope-ék szomszédságában volt, amivel levehetett egy kis terhet annak a résznek a válláról. Végül úgy döntöttünk, hogy felvesszük őket, viszont fokozottan figyelünk mindegyikükre. Ezzel harc nélkül, de a BH egy komoly csapást mért a GDSz-re, aminek a következőkben fontos szerepe lesz még. Hanem doxa egy érdekes infómorzsát ejtett el még az átjövetelkor, mégpedig azt, hogy a háttérben szerveződik egy még nem jelenlevő nagy klán, ami a top játékosokat szeretné összegyűjteni, és gyorsan lezárni a szervert. Ekkor még nem tudtuk, ki ez a mókás illető, akire készülnünk kell :)

Ezek közben északon a Barcsa-iBaka tengely haladt előre, és az RPG gyengébb tagjait sorra szedte ki, mi a maradék BEASTS-et, és az SSS egy részét kivégeztük, a déliek meg mind Hope részén, mind doxáén gyarapodtak. Ekkor a legnagyobb gond az volt, hogy a tartós védelmet hogyan oldjuk meg, hiszen zömében továbbra is csak kis fiókok voltak a szerveren, és védő annál is kevesebb volt. De haladt a klán, és minden részen sikerült ilyen-olyan mértékű sikert elérni. Még mindig nem voltunk sokan, viszont minden játékos próbálta hasznosan kivenni a részét a háborúinkból. A BH erősebb volt, mint valaha.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
8. rész: Az első szeg a koporsóba

A 4 nagy klán közül várható volt, hogy az egyik előbb utóbb bemondja az unalmast. A leginstabilabb ilyen téren a DNY-i GDSz volt, a sok olvasztás, és doxáék kiválása jelentősen lábon lőtte őket. Az egész sztorinak volt egy kis háttérsztorija (mármint ami itt történt), így először azt ismertetném.

Mikor doxa átjött a BH-ba, elejtett egy olyan infómorzsát, hogy egy jelenleg még nem létező klán fog megalapulni a szerveren, ami összegyűjti a nagy játékosokat, és lezárja a szervert. Noha, mint játékos hülyeségnek tartottam ezt, de mint BH alvezér, nyitott szemmel jártam, nem szabadott engedni, hogy bármi megingassa a BH vezető pozícióját, ezért szerettem volna bármit, ami ennek a jelét adja, még csírájában elfojtani. Hanem kezdtek kiderülni a dolgok, hogy kik is ezek a titkos nagy klán vezetői, és mi a céljük. Egyszer Swan Knight jelentkezett a BH-ba, amit azt hiszem Reki utasíttatott el, mondván, ő Champion, a CoL alapítója, aki folyamatosan kavar amerre jár. Én személy szerint nem ismertem még se a CoL-t, se Championt (viszont utánuk néztem, kérdeztem, amennyire tudtam). Na, ez a Swan Knight account később a WINTER-ben kötött ki, területileg hozzájuk tartozott. Az első jel a GDSz halálára Swan kilépése volt a WINTER-ből, majd létrehozta a CoL klánt, ami egyelőre egyszemélyes volt. Aztán ez a klán oszlott, és a GDSz átesett a teljes arculatváltáson, az addigi profil ment spoilerbe, a klánt átnevezték CoL-ra, és a profilon Celestial Angel jelent meg vezetőként, meg a Swan acc, amiből időközben Mileena lett. Viszont az a hír járta, hogy a CoL fővezére továbbra is a WINTER-ben van, és onnan irányítja a klánját. Délen teljes fejetlenség volt, a GDSz romjaiból egy teljesen új klán épült, amiből később voltak kiválók, akik egyesültek WINTER kiválókkal is, a WINTER pedig folyamatosan a CoL kémeit kereste. Érdemes a szerver későbbi alakulása miatt megemlíteni egy nagyon fontos dolgot, mégpedig hogy az RPG Al-Daronnal kialakított jó kapcsolata miatt köttetett GDSz-RPG szövetség átmentődött a CoL-hoz is. Nagyon súlyos következményei vannak annak, hogy ez a szövetség ott, akkor nem bomlott fel. A BH továbbra is egyedül tartotta magát az RPG és a WINTER ellen, csak az mentette meg akkor a klánt, hogy nem voltak szervezettek az ellenfeleink ilyen téren. Tehát adott a következő világpolitikai helyzet: a legerősebb BH, de egyedül, szövetséges és MNT nélkül. Az RPG, akiknek a szövetségese helyén egy teljesen új klán alakult. A CoL, ami a sok viszontagság után, a GDSz vezető státuszából mindent elvesztve a 4-ből a leggyengébb lett, és a WINTER, akik továbbra sem tudták elkapni a CoL kémeit. Puskaporos hordó volt a diplomácia, hiszen a BH elleni összefogás egyre jobban érett, de még nem volt meg az ellenfélnek az a vezetője, aki összefogja a különböző társaságokat. Véleményem szerint ekkor volt az utolsó pillanat a szerveren, amikor a BH 1 vs 1-be akármelyik klánt megverte volna.

Jöttek az információk arról, hogy az ellenfelek eldöntötték, hogy a BH-t most kell megállítani. Első információ, a WINTER szövetséget kötött a CoL-al, a háborút felfüggesztették. Második információ, noha területileg ez csak formalitás volt, de a WINTER MNT-t kötött az RPG-vel. Ezután a 3 klán együtt mozgott. A BH valószínűleg minden tagja tisztában volt vele, hogy elbukjuk a szervert. Viszont, ami a legritkább, és amilyet még nem tapasztaltam, hogy 3 vs 1-ben senki nem mondta azt, hogy ő abbahagyja. A klán minden tagja úgy döntött, hogy felveszi a kesztyűt, és ha kell, becsülettel, egyenesen állva fogunk meghalni, együtt. Ennél bátrabb kiállást én még senkitől nem tapasztaltam KH pályafutásom alatt, se előtte, se azóta.

Ez volt az a pillanat, amikor a szerver során először azt mondtam, hogy kikaptunk. Persze csak magamnak. Toronymagas top1 voltam, 100 falunál 30 falu előnnyel kékhalál előtt, nem szabadott a klánnak látni, hogy a legnagyobb játékosuk feladja, de én itt fejben feladtam V43-t, és ezzel együtt körvonalazódott bennem, hogy az Arihanának tett ígéretemet nem tudom betartani. De azért maradt kívülre a magabiztosság, és hát, harcoltunk, utolsó lehelletig :)
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
9. rész: Nulladik nap

A klánban nem, de a vezetőségben immár tapintható volt a feszültség. Ari és az én kilépésem nem múlt el csak úgy, bármilyen nyom nélkül. Aztán talán, hangsúlyozom talán érezhető volt egy kicsit, hogy a szeptemberi törést össze tudjuk foltozni, és marad minden a régiben. Nos, hát nem így volt.

Hozzátartozott ehhez a legújabb jövevények, Barni és Sanyi szókimondó stílusa, akik ha néhol nyersen is, de közölték a véleményüket mindenkivel. Lényegében ez, meg a folyamatos elégedetlenség vezetett el oda, hogy hogy a vezetőségben meglevő Reki-DJ ellentét elkezdett kihatni az egész BH-ra, amiből végefelé egyesek már Team Reki és Team DJ-t emlegettek. Bár furcsa, mert igazából akik mellém álltak, azok semmit nem láttak kb belőlem, nem is ismertek, csupán a nagypofájú topegy voltam. Később ennek még lesz fontos szerepe, de most annyira nem, csupán annyi a lényeg, hogy a klikkesedés elindult.

A katartikus csúcspont október 6-án hajnalban jött el, aminek ha csak summázni kellene, mondhatnék annyit, hogy DJ heaven elhagyta másodszor (és immár utoljára) a BH-t, de ez csak a végkifejlet. Előző napon, este a skype csoportban volt egy összezördülés ImZs és GoodDay között, ahova végül bekapcsolódott még mindkét oldalon jópár ember. Az egész abból indult ki, hogy Sanyinak nem tetszettek Reki vezetési módszerei, aminek hangot adott nyomdafestéket nem tűrő stílusban, amiből érthető módon egy elég barátságtalan beszélgetés kerekedett ki, már ha lehet így hívni. Én ezt elégeltem meg, léptem ki a csoportból is, és a klánból is. A dolgokat jobban részletezi, ha akkor a vezetőiben hagyott üzenetemet másolom be, egy minimális módosítással, amit még Zs kért tőlem V46 idején:

DJ heaven ma ekkor: 23:40 Idézet Szerkeszt Törlés
Na jó, ez ami itt volt, ebből kurvára elég nekem. Az egy dolog, hogy Sanyi és Balázs kurva nagyszájúak - láthattátok, rájuk szóltam, nem hagyták abba. De azt hozzáteszem, hogy a felháborodásuk valamilyen téren jogos, és ezt Te is elismered Zsé, ha látod a fától az erdőt. Egyikőtöknek se volt igaza, de mint Sanyi mind Balázs jogosan hördül fel a Reki "vezér vagyok" kijelentésére, mikor ebből semmit, egy árva morzsát nem látni.

Reki: veled az a gond, hogy nagyon gyerek vagy, emellé azt hiszed, körülötted forog a világ, és azért, mert (névleg) egyszer valamikor az voltál valahol, amit mondasz, abból a jelenben nem lehet megélni. Kérdem, ha vezér vagy, támadást, védekezést, dipót mikor intéztél? És ne gyere V33-al, mert ez a lényeg, és itt soha a büdös életbe nem történt semmi. Ellenben a "vezér vagyok" kijelentés az mindig megy, és ezen a többiek jogosan hördülnek fel.

Zs: Te csak megvédted Rekit, amivel nincsen semmi gond, de a háborgással szerintem igazuk volt - annak közlésmódjával már nem.

Ari: sajnálom, hogy amit ígértem neked, nem tudom betartani, de nekem ez nem megy. Pláne ahhoz, ami most Skypeon ment. Csak miattad jöttem ide, de ez nekem sok.


Írok Bálintnak, hogy a továbbiakkal ne engem keressen, hanem valamelyikőtöket. Köszi, hogy külsősként befogadtatok. Sziasztok.

Az említett Balázs az bfdelta1, aki ekkor a Barcsa fiókot vitte, Bálint pedig focibalint/Deadpool, a WINTER vezére. Épp folyamatban volt egy tárgyalás közte és köztem, hátha tudunk módosítani a dipón, ami így ment a kukába. A vastaggal jelölt részeken kellett a kérésnek megfelelően változtatnom, leginkább a jelzőkön :)

Top1 játékosként a klánnélküliségem eléggé feltűnő volt, épp ezért, rögtön kaptam levelet kékhaláltól és Milénától is, hogy mégis mi van. Azt válaszoltam nekik, ami a valódi álláspontom volt ekkor, mégpedig hogy törölni akarok. Valóban törölni akartam, mert csalódás volt, ami történt, de még inkább égett a pofámon a bőr amiatt, amit Arihanával csináltam. Ő egy olyan választás elé állt akkor, amit ellenségemnek se kívánok, nem hogy a barátomnak...

Eltelt az este, reggelre televolt a levelesládám, és olyanokat kaptam, amit nem tudtam hova tenni. Természetesen voltak, akik a teljesen jogos negatív kritikát közölték ilyen vagy olyan módon, de vannak mások, a számomra KH-n legfontosabb játékosok, akik a hogylétem felől érdeklődtek, és mikor mondtam, hogy törölni készülök, azt mondták, törölnek velem. Ez volt az, amit nem nem tudtam volna elviselni. A következő lépésem noha sokan figyelték (nagyon nem volt mindegy az ellenfeleknek sem, hogy mi történik velem, a BH-val), de nem léptem semmit, amíg Arival nem beszéltem. Egy csak kettőnkre tartozó hosszú, fájdalmas és kényelmetlen beszélgetés végén ő azt mondta nekem, csináljak saját klánt, és játszak. Ekkor, 2017 október 6-án jött el KH életem első klánja, az NF. Ahova amint megalapult, jelentkeztek a "Team DJ" tagok. Az első pakk után 22-en voltunk, erre emlékszek, de ez utána folyamatosan változott. NF... Nem véletlen a névválasztás se, bár ezt tulajdonképpen soha senkinek nem mondtam el, miért az lett, ami. Nameless, Faceless, azaz Névtelenül, Arctalanul. Noha klánnév, magamra értettem az elnevezést. Névtelenül, mert a V28 elejétől egészen eddig épített DJ nevet szerintem tönkretettem ezzel a lelépéssel, és Arctalanul, mert egy olyan embert hagytam hátra a BH-ban, akinek én nagyon fontos voltam, ami miatt még ma is leég a pofámról a bőr. A BH-val oda vissza beraktuk egymást szövinek, de részemről bizonyos okokból - amiket majd a kövi részben részletezek - teljesen elzárkóztam tőlük, míg a BH egynek tekintette továbbra is az NF-BH-t. Ekkor már a törlés mint puszta rossz emlék élt az emlékezetemben. Az nagyon jól esett, hogy az a maréknyi ember, aki rögtön átjött hozzám az NF-be, mennyire kiállt értem. Itt kezdődött el részemről a legingoványosabb szakasza a KH pályafutásomnak, aminek a részleteit minden ponton ismerő ember nincsen rajtam kívül egészen eddig, bár részeit páran ismerik, de még előttük is vannak titkolt dolgaim... :) De akkor, hatalmas erőhátrányba, megtépázottan lelkileg, harcilag, de kezdődjön a játék. Palik Laci szavaival élve, sisak le, hadd szóljon :)
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
10. rész: A nap amikor meghalunk

A világot alapvetően határozta meg, hogy a BH javarészt nekem köszönhetően szétesett. Volt faluszámban két szinte ugyanott tartó klán, az RPG és a WINTER, volt egy őket tisztes távolból követő CoL és volt az ex-BH két részre szakadva, kb fele fele arányban BH illetve NF néven. Ebben a pillanatban a BH LET-ben és LEV-ben is magasan első volt, ez mindent elmond arról, mennyire volt a szerver előtt a klán fénykorában. A BH részről mind Reki, mind Zsolti próbálta összetartani a csapatot, és egyként kezelni a BH-NF-et, én viszont minnél jobban elhatárolódtam ettől. Az okokat nemsoká kifejtem. Az, hogy önjelölt vezetővé tettem magam, sokmindent megkönnyített, mert tudtam azt csinálni, és úgy, amit és amikor szerettem volna. Kékhalállal ekkor jó kapcsolatom volt, és a születésünkkor kölcsönösen megkerestük egymást, hogy hogyan tovább. Ő ekkor, és a sleppje elégedetlen volt a WINTER vezetésével, és azt mondta, fontolóra veszik, hogy jöjjenek az NF-be, mert ezzel a kiválással sokat erősödött a klán magja, és tisztultak a szerepek. Ekkor még őszintén akartam, hogy jöjjön hozzánk, de pusztán stratégiai megfontolásokból. De a prioritás nem ő volt ekkor.

A még BH-ként megkezdett dipó kezdeményezése a WINTER-el ott halt el, hogy Zsolti egybe kettőnk nevében akart dipózni velük, míg én csak az NF nevében - ennek szintén megvoltak az okai, mostmég nem fontos, csak annyiból, hogy emiatt Deadpool nem ment bele egyikünkkel se a dipóba. Az RPG és a CoL vezetése felismerte, hogy itt kettőnk közül már az NF az erősebb, épp ezért, óvatosan közelítették meg a kettőnk viszonyát. Az egykoron egy klán tagjai elég hűvös viszonyban voltak ekkor egymással, közös fórum volt, viszont kikötöttem, hogy amint jön anyázás egyik vagy másik oldalról, vagy beszólogatás, rögtön dobom a fórumot. Ez kb 1 nap után meg is történt, ennek fényében tartom hatalmas teljesítménynek, hogy a BH-s christinre és az NF-es iBakára érkező RPG rohamot nem olyan sok veszteséggel sikerült megfogni.

Ekkor volt a már többször emlegetett esemény, hogy sikerült MNT-t kötni a WINTER-el, amit 42 óra alatt bontott theman, miközben a frontról úton voltak haza az egységek. Így továbbra is maradt a 3 frontos állás. Ekkor én, mint külön NF, megkerestem az RPG-ből zsuzsut, hogy nem szeretnének-e velünk háború helyett mást. Egyértelmű volt, hogy minden felesleges kapálózás, amíg legalább az egyik frontvonalat nem sikerül felszabadítani. Hangsúlyoztam zsuzsunak, hogy a BH-tól teljesen függetlenül keresem őket, de az RPG visszautasított minket, arra hivatkozva, hogy a CoL és jogelődjei a szövetségesük szerver eleje óta, és nem változtatnának ezen, kitartanak mellettük. Ezt a mondatot érdemes megjegyezni, a végefelé nagyon komoly jelentősége lesz. Szóval adott a helyzet: 3-ból 2 nagyklán visszadobott, továbbra is brutális erőhátrányban kellett küzdeni, ekkor tényleg úgy nézett ki, hogy vége van az egésznek... Nem véletlen az a rész címe, ami, egy nagyon sok változós, nagyon sok buktatóval rendelkező, végső terven járt az eszem, ami ha bejön, amire kicsi az esély, akkor egyenesbe kerül minden, ha nem, akkor meg úgyis mindegy..

Ennek első lépése volt a barbiarma. Kékhalál kezdett közeledni rám, és én tudtam, mennyire topegy- és farmfétises, ezért lebeszéltem Zsoltival, hogy az NF és a BH együtt nyom egy barbiarmát kékhalál falui közé. Több mint 50 barbira mentünk vonattal, aminél neki kiesett a farm, és leölte szépen a nemeskészletét a ráfoglalásokon. A WINTER-t egyértelműen meglepte ez a dolog, mert kb 5 faluba raktunk templomot és védőt, mégis hetekig voltak NF-BH faluk a WINTER közepén teljesen védtelenül. Kékhalál eléggé dühös volt, mert a ráfoglalásokkal topegyet csináltunk belőle, viszont a nemese és a farmja is eléggé megbénult hosszú időre. Sok barbira direkt mentünk lerombolni a falui közt a raktárat és a bányákat, azokon is amiket foglaltunk, kékhalál írt nekem utána, hogy ez nagyon nem volt szép tőlem, én meg csak annyit írtam rá neki, hogy ki mit érdemel, visszautalva a WINTER "egészen érdekes" MNT bontására. Valahogy azért még egyszer a BH-NF megmutatta, miért ellenük állt össze az egész világ :)

De a dipóval kellett kezdeni valamit. Az RPG kikosarazott, a WINTER átb.szott, maradt a CoL. Miléna a kilépéstől kezdve azon volt, hogy betoborozza az NF-et, míg én szövit kértem tőle, noha nem akartam egy pillanatig se vele kapcsolatot, csak teszteltem. A BH-val közöltem, hogy míg ők megint megpróbálják a WINTER-t, én a CoL-al próbálkozok. Az oka egyszerű volt, hogy mielőbb adják fel BH-ként a ténykedést. A WINTER-ben ekkor visszatért Deadpool, illetve előlépett tibax, akikben én megbíztam, de őket továbbra is zavarta a két különálló klán. Tisztában voltam azzal, hogy a BH-NF páros közül a BH meg fog szűnni, és Rekiéken kívül NF-esek lesznek, ekkor azért ellenkeztem nekik, hogy őket is át lehessen majd venni, mert DP olyanba lett volna benne, hogy az NF-el szövi, viszont a BH-t ők is és mi is ütjük. Kékhalálnak ez az opció nagyon tetszett, mert ekkor a BH-t tudná nyugodtan foglalászni. Ekkor ha csak úgy jött volna a maradék BH hozzánk, akkor a WINTER-t véleményem szerint végleg elvesztjük, viszont a végső célom mégis ők voltak, több oka volt ennek. Egyrészt, hírét hallottam, hogy a hármas összefogásban a WINTER-CoL között kezdett romlani a viszony a különböző érdekek, és Miléna személye miatt. Ő nagyon megosztó volt a szerveren, és azt el kell ismerni, hogy jól csinálta amit csinált, mert sikerült mindenkit a BH ellen hergelnie, és valamennyire összetartania az egészet, viszont én a kilépésemtől kezdve az előbb már említett témában 700+ levelet váltottam vele, pusztán azért, hogy valóban megismerjem, igazak-e róla a híresztelések. És valóban, számtalanszor leírta abbéli meggyőződését, hogy itt ő irányít, viszont nekem, nekünk még szán szerepet, és szerencsémre nem vette észre, hogy az első pillanattól kezdve arra az útra terelgettem, ami nekem megfelel, viszont ő tényként kezelte, hogy a beszélgetéseket ő irányítja. Közösen szidtuk a WINTER-t, hogy milyen bénák, direkt ugrattam sok hülyeséggel, amiből lejött, hogy sokmindenre jobban ráugrik, mint kellene, és eléggé instabil. Minnél többet beszéltem vele, annál biztosabb voltam benne, hogy ez a nagyon nagyszabású tervem sikerrel járhat, noha erre előtte egy forintot nem raktam volna. El kellett érnem, hogy a WINTER jöjjön hozzám, és a BH-t hagyják figyelmen kívül. Noha én tudtam, hogy a BH tagok idővel NF-esek lesznek, módot kellett rá találnom, hogy lenyomjam ezt majd a WINTER torkán, közbe a BH vezetésnek csalódnia kellett bennem, hogy a saját fejem után megyek, hogy előbb feladják, és Milénának a totális kontroll érzetét kellett biztosítani, mindezt úgy, hogy senkinek ne tűnjön fel, és ne szóljam el magam sehol, és okosan, megfontoltan válaszoljak minden egyes levélre. Végre eljött a lépés pillanata, Miléna olyan dolgokat írt le, amik kontextusból kiragadva elég érdekesek lehetnek. Tudtam, hogy van egy csiripelő tag az NF-es skypecsoportban, akinek vannak winteres barátai, és akik kapva kapnának egy ilyen sztorin, ezért ezt a beszélgetést bemásoltam skypera, amiből az jött le, hogy Miléna a testét ajánlgatta nekem egy szöviért cserébe. Ezen mindenki jót derült, én viszont feszülten figyeltem és vártam, hogy menjen ki a WINTER felé is. Amit vártam, megtörtént :)

Tibax rámkérdett, hogy Miléna tényleg ajánlotta magát nekem, amire csak adtam alá a lovat. Innen már nem volt megálllás, mert ez kiment a CoL-hoz is, de már tőlem, amiben az volt a végső információtartalom, hogy a WINTER-esek lekurvázták Milénát, aki erre egy kicsit dühöngött, majd letámadta tibaxot, aztán hadat is üzent a WINTER-nek. Pontosan az történt, amire számítottam. Themanéknak a CoL lett a prioritás, és az ekkor háttérnek hallatott mantrám is ott szólt a fülükben, hogy ha az NF megszűnik, őket veszi célba a CoL-RPG kettős. Ekkor már Deadpool-al meg tudtam kötni a WINTER szövetséget, és tudtam, hogy ők annyira csak a CoL-al vannak elfoglalva testületileg, hogy le se szarják, ha betoborzom a BH-t, ami pár nappal ezután megtörtént, és egy rossz szót nem kaptunk. Számomra is egészen hihetetlen volt, de sikerült kiprovokálnom, hogy Miléna hadat üzenjen a WINTER-nek, és a WINTER jöjjön hozzám, ne én könyörögjek nekik észérvekkel, és a BH maradék tagját is betoborozhattam anélkül, hogy ez a szövetséget zavarta volna bármennyire is. Themanék szeme előtt annyira vörös posztóként lógott a CoL, hogy észre se vették, hogy az egészet én provokáltam ki a háttérből, mi több, még az eset után is hónapokig az volt a mantra, hogy a WINTER kurvázta le Milénát, sokáig fel se merült, hogy nem is ők voltak azok, akik miatt a szervert meghatározó változás jött létre.

Merthogy ez az volt. Ekkor egál volt a szerver, a két nagyobb, RPG és WINTER kb ugyanúgy álltak, ahogy a két kicsit kisebb (kb 500 faluval) a CoL és az NF is ugyanúgy állt. Viszont voltam annyira magabiztos (nem ok nélkül), hogy tudjam, egálnál a mi oldalunkon van a nagyobb esély nyerni. Innentől szó sem volt 3 vs 1-ről, innen kőkemény 2 vs 2 vette kezdetét, szinte hajszálra pontosan ugyanannyi faluval. Egészen hihetetlen, de nem hogy túléltük, de visszajöttünk a játékba.. És igen, bevallom, minden létező eszközt bevetettem ahhoz, hogy ezt elérjem. Nem volt szép dolog se a BH-t kihagyni a dolgokból, se megvezetni mind a CoL-t, mind a WINTER-t, de ekkor még megvolt bennem az, ami mára már kihalt :) Na nézzük, milyen is lett ezek után, egálról a szerver.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
11. rész: Trust the Process

Csend. Sosem az az igazán veszélyes, aki teli torokkal ezt hajtogatja magáról, és hirdeti magát mindenhol, hogy ő, az ő klánja, milyen erős. Sokan ezt több év játék után nem tudták megtanulni itt, és ez a tétel sajnos nem csak itt, de a valóéletben is megállja a heyét. Aki a leghangosabb, ott mindig valami gond van, amit megpróbálnak az öntömjénező szöveggel elcsitítani, míg meg nem oldódik. Ahol minden rendben van, ott nem kell egy szót sem szólni, a cselekedetek magukért beszélnek.

V43-on minden egoizmus nélkül mondhatom, hogy én voltam a legveszélyesebb játékos. Pusztán azért, mert mind játékban, mind politikában (túl) nagy hatalom volt a kezemben. Ha belegondolok a későbbiekbe, lehet, itt kellett volna, hogy a vesztes oldalon álljak, elképzelhető, hogy akkor máshogy, másmilyen döntéseket hozok a későbbiek folyamán. De az most nem tartozik ide. Vannak olyan helyzetek, amikor az ember elhiszi magáról, hogy semmilyen legyőzhetetlen akadály nincsen előtte, és ez nálam akkor jött el, amikor az előző részben leírt dolgok megtörténtek. Ekkor kettő dolog tud gyakran történni. Az egyik az az, amikor valaki megkapja a maga józanító pofonját, átmenetileg egy picit visszább esik, hogy utána minden addiginál magasabbra jusson, és feszegesse a határait, a másik pedig az, amikor valaki először belenyúl a jó dolgokba, minden összejön neki, és átmenetileg folytatja a magasabbra lépkedést, de a túlzott magabiztosság miatt könnyen összeomlik, és eltűnik a süllyesztőben. Nem akarok neveket mondani a KH világából egyik vagy másik oldalra, legalábbis most biztosan nem.

A kis elmélkedés után térjünk vissza V43-ra. Trust the Process. A szövi kiprovokálásától ez lett nekem, és az egész NF-nek a szlogenje. Az volt számomra csodálatos ebben a klánban (és kicsit össze vissza ugrálok az időben), hogy akkora bizalmat éreztem a tagság részéről, hogy akármit kértem, mindig teljesítve volt, az emberkék többsége gondolkodás nélkül cinálta, legyen szó akármiről. Ha Bélának az volt kiadva, hogy fejjel menjen a falnak, akkor Béla fejjel nekiment a falnak, mert ha azt mondtam, hogy a hosszútávú terveknek ez a legjobb segítség, megtette. Megnéztem, mikori a legrégebbi térkép, amit találtam a klánokról, és egy október 29-eit gondolok legrégebbinek, legalábbis dátumozás szerint ez a legrégebbi, ekkor cca 3 hete volt a CoL-RPG-WINTER-NF kvartett meccsben a győzelemért.

oh59Wk7.png


Elnézést, hogy ez twstatsos, a következő héten fedeztem fel a dátumok szerint a tribalwarsmap.com-ot :) Zöld RPG, narancs CoL, fekete WINTER, kék NF. Látható, hogy az utóbbi elhelyezkedése továbbra is egészen "érdekes" (helyzettől függően zseniális, vagy éppen nagyon szar :D ). Lényegében a kis déli csücsök az egész szerver folyamán el volt szigetelve a klántól. Egy topfiók Csiley ott volt lent nekik, az ő hadászati erejével nem bírt senki az ellennél, míg a csücsök tetején, a nagytömb alján én voltam a mamutfiókkal, így igazából ott se lehetett gond. Lényegében a fenti nagytömbünk 1 vs 1-be harcolt az RPG-vel. Ez még az eredeti RPG, nem a felhígított, ekkor hatalmas előnyük volt, hogy a CoL által védett volt szite az egész hátországuk, semmi fenyegetés nem volt, és a konkrét RPG klán sokkal közelebb volt egymáshoz, mint a peremig kimenő NF. Ezáltal, a menetidejeik jóval kisebbek voltak egymáshoz, ez az elején megmutatkozott markánsan, ugyanis az első hónapokban az RPG-NF harc az szinte teljesen egál volt, egyik héten az egyik vitt 2 falut a másiktól, jövőhéten meg bukott 3-t, kb ilyen szinten ment ott a vérre menő küzdelem minden faluért. Ekkor gyorsan akartam mély hátországot csinálni, hogy a frontot ki lehessen építeni, és tehermentesíteni a nagyfiókok lekötött védőit, ezért a peremünkön szórakozgató Az Elhagyottak (-AE-), többnyire amatőrökből álló klán nagy részét kitoboroztam. Sokan belőlük belsők lettek, de pár igazán aranyat érő játékost is sikerült felvenni, akik a későbbiek során hátországos védőként nagy stabilitást adtak a klán elejének, a frontvonalnak. A WINTER és a CoL minimális részen érintkeztek egymással, de mindkettő javarészt a másikkal volt elfoglalva, ezért tudott a déli NF rész a CoL-tól szépen hozogatni falukat, az RPG meg a déli NF-től :D A szerver folyamán mindig a BH-nak volt a legnagyobb frontja, és ez az NF-nél sem volt másképp, de jól tudtuk kezelni. Északon két CoL fiók, Black Star és soma00 nagyon mélyen belógtak a kontinkra, ott kellett mielőbb valamit kezdeni magunkkal, mert az könnyen nagyon nagy bukás lehetett volna.

Politikailag úgymond másokkal végeztettem a piszkos munkát. A CoL-ból minden probléma Miléna körül eljutott hozzám Sanyiékon keresztül, és igyekeztem meghúzni magam, nem kellett tudnia senkinek, mennyi mindenről tudok, ami a szerveren zajlik. Lényegében biztos voltam benne, hogy a CoL-nak vége van, Miléna annyira megosztó és instabil volt, hogy nagyon ingott a talpa alatt a talaj, és erre még így vagy úgy, de ahol lehetett, rátettem egy lapáttal, a megfelelő embereknek a megfelelő dolgokat mondva. Közeledtünk a már már legendásnak számító első halálhoz :)

Ekkor az RPG még nagyon meghatározó és erős volt, és tényleg nagyon élvezetes háború zajlott kettőnk között. Csak ez az állapot, sajnos vagy nem sajnos nem tartott sokáig, a nagy 4-es elég rövid ideig létezett együtt :)
 
Utoljára szerkesztve:

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
12. rész: Bemutatkozás

Sokat kellett várni arra a percre, amikor tudatosulhatott mindenkiben, mekkora erőt is képvisel valójában az NF. A lassú építkezésből lett egy kirobbanó siker, ami egy armában csúcsosodott ki. De előtte még voltak negatív események is. Északon a szétvert Harcsa fiókot Yoda és Ryan megmentette az átvétellel, viszont ott volt iBaka másik nagy fiókként, amiből az egyik tag szart bele, a másik meg már ott se volt. Nagyon sokat védtem abban a fiókban, és a halálát próbáltam elodázni, ahogy a többi helyettes is, de az RPG felőrölte teljesen. Ekkor alakult ki egy rés, ami komolytalanig ment el, és emiatt volt Barcsának aránytalanul nagy frontja a későbbiekben. Észak továbbra is eléggé "érdekes" helyzetben volt, és muszáj volt foltozást csinálni a frontvonalon, mert míg délről Csiley zárta az RPG-t, középen én, addig északon a legerősebb fiók egy romokban álló Barcsa volt, mögötte közepes és kis fiókokkal.

Ekkor jött el az a bizonyos arma, amire személy szerint rengeteget készültem, és a tagságot is próbáltam maximálisan felrázni, hogy érezzék a súlyát a dolognak. Miléna nem olyan rég közölte velem, hogy jöjjek már rá, a CoL-tól mi nem viszünk falut, ezek után az armánk napján jöttünk egy 33-0-t a CoL ellen. Soma fiókját kb 3 nap alatt teljesen lenulláztuk, és ami külön öröm volt, akivel csak beszéltem a klánból, boldog volt. Ennek jött a kimaxolása, amikor 2 hét múlva a Black fiókra fordultunk vissza, ott is elsöprő sikert aratva. Két kitámadás, amivel hatalmas lépést tettünk észak stabilizálásához, amivel megmutattuk, mire vagyunk képesek, és ami ennél is fontosabb: a játékosok elhitték, hogy valóban van keresnivalónk a szerveren.

Előtte-közbe-utána:

qhZ39va.png
ZE94J2y.png
mhJalDs.png


A térképeken látszik egy kis változás. Elszigetelt tagok lévén, de a szövetséges segítette egy idő után azt a részt, viszont feltűnt egy új szín is, mégpedig az FSL. Nos, elég hamar Miléna és a CoL szétcsúszott. Ezidőtájt azok az infók jártak felém, hogy a vezetők egy része eléggé ellenkezik Miléna ellen, aki viszont betonbiztosnak vélte a pozícióját. Érthető is volt az egész, bukott a 3-as összeborulás, egy nagyobb pofon, és egy kis háttérmunka, megtette a hatását. Al-Daron volt a legerősebb CoL-FSL fiók, így őt követték a többiek, és erre lehetett építeni. Voltak, akiknek nagyon jó kapcsolatuk volt abból a klánból sokakkal. Mármint tőlünk. Aztán egyszer csak azt láttuk egyik napról a másikra, hogy a CoL is átesett ugyanazon, amin a BH. Miléna ekkor rövid időre eltűnt, a maradék CoL klánnal később bontott mind az RPG mind az FSL, és szép lassan be lettek kebelezve. Maradt nekik a 3-as szövetség kivitelezése, a WINTER kitakarítása szinte teljesen K54 belső részeiről, és végül a süllyesztő. Ekkor az FSL az RPG szövetségese lett, de az átlényegülés annyi veszteséggel járt, hogy a WINTER+NF előbb utolérte, majd meg is előzte a nyugati oldalt. Hiába volt ott az RPG mellett az FSL, lényegében egy olyan spirálba kerültek a CoL szétesésével, ahonnan már nem lehetett kilábalni.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
13. rész: Majdnem

Ez a rész egy hosszabb időszakot fog átölelni, és csak 1 aspektusból fogom kibontani most a történetet, a közbülső, egyéb dolgokat majd annak idején elmesélem. De ebben a kis szösszenetben az NF elvékonyodásáról lesz szó, hogy miért lett a taglétszám olyan kevés, illetve két meghatározó ember távozásáról lesz egy pár bekezdés.

Nem akarok hülyeséget mondani, de a 80-as taglimitű szerveren ha jól emlékszek, 55 volt az NF maximális létszáma, ez azután miután a BH-ból majdnem mindenki átjött, illetve a peremről az AE érdemi részét betoboroztam. Viszont miután felvétel már nem volt várható, meg kellett kezdeni a szelektálást. Vagyis pontosítok, nem kellett volna feltétlen megkezdeni, de ragaszkodtam hozzá. Sok klánnál látom, hogy a "nem éppen tevékeny" emberkék bentmaradhatnak, teszem azt mert egyszer régen jók voltak, vagy mert Bélának a barátja, vagy mert jókat lehet vele beszélgetni. Én ilyen téren a másik véglet voltam, és nagyon erősen szűrtem a tagságot. Azt az elvet követve, hogy lehetőleg mindig maximális, vagy ahhoz közeli legyen a falvak kihasználtsága, ne nagyon legyenek tengődő fiókok. Ez ahhoz vezetett, hogy noha tisztán harmadikak voltunk, az átlagos fiókméret nálunk volt a legnagyobb, a mi nagyfiókjaink voltak a legveszélyesebbek. Próbáltam megtanítani a megmaradó tagoknak, mi a szerepük a klán életében, és szerencsére jól megértették. Akitől azt kértem, hogy takarítsa ki a peremet, és stabilizálja a hátországból a fornt védelmét, megtette. Akinek szinte mindig nukeolás volt a feladata, szintén megtette. Akinek a front feltörése, akinek a front megállítása, mind mind mindenki többé kevésbé ügyesen tette a dolgát. Arra mindig igyekeztem figyelni, hogy a kéktengeres védőnek is legyen lehetősége foglalni szintúgy annak, aki zömében másoknak takarít. Így jutottunk el ahhoz, hogy nagyon gyorsan bekúszott 40 alá a taglétszámunk, viszont a leginkább a mi klánunk aknázta ki a hadászati lehetőségeit. Persze ennek az útnak, amit itt követtem tisztában vagyok vele, hogy megvannak a hátrányai. A klán mélysége a legsérülékenyebb, ilyen lecsupaszított kerettel egy-egy ember kiesése, kiégése, betörése sokkal nehezebben orvosolható, ahogy a helyettesítéseket is elég kényes megoldani, de vállaltam a kockázatot, mert ha valamit nem bírok, az a tétlenség. Megfontolt toborzás, és normális szelektálás, ez a fontos szerintem (és ez előbbi az, ami V50-en nem volt meg).

Persze voltak nem várt keretszűkítések is. Az első komolyabb kieső az a két ünnep között (ha jól emlékszek) került belsőzésre. Ami eleinte elég rosszul esett, mert a jtáékban nagyon gyorsan a jobbkezem lett, főleg szervezés és stratégia terén. Mikor V43 előtt egy nagyon illedelmes regénnyel jelentkezett nálam a BH-ba (azóta már nem ilyen hivatalos a hangnem... :p ), éreztem, hogy egy jó fogás lesz, noha egymást nem láttuk még játszani direktbe, az egyből leesett, hogy a játékról alkotott gondolkodásunk nagyon hasonló. Így lett az, hogy az idők során Sparta-t, TEMP-et, FS-t megjáró =NewHope= mellém került, és nagyon tevékenyen kivette a részét a végeredményből, viszont karácsony környékén a fiókja már nagyon inaktív volt. Több okból volt ez egy nem túl rózsás helyzet. Az egyiket fentebb elmeséltem, emellé még jön az, hogy hihetetlen jól állt nemesekkel. Top25 körüli volt ekkor a fiókja, de nemesek alapján instant top5 tudott volna lenni, ráadásul olyan környéken, ahol könnyen lehetett volna az ellenen fejlődni. Másfelől, a déli elszigetelt részen volt, ahol egy jó ideig Csiley-nek volt csak értékelhetően veszélyes fiókmérete, ahol minden kieső fiók hatalmas érvágás volt. Nagy nehezen sikerült elérni Hopeot, aki előbb rám rakta a fiókját, majd le volt beszélve, hogy keresek belé egy embert, aki átveszi. Elmondta akkor, mi miért történt, aminek ismeretében nem nehezteltem, de azért nem volt egy jó helyzet :) Tán 3 potenciális jelentkezőt is találtam, de nem lehetett elintézni, mert ekkor Hope megint elérhetetlen lett, majd alábbhagyott a lelkesedése is a jelentkezőknek. Én addig amit tudtam, megtettem a fiókbna, a barnákat kiszedtem a faluk közül, néhol ki is támadtam, takarítottam Csileynek és GoodDaynek. Nem sokkal később, mikor már az egyszerű fiókeldobást és belsőzést fontolgattam, írt Hope, hogy ha lehet, folytatná valahol, de ha nem, azt is megérti. Csileynek éppen szüksége volt duálra, mert az övé eltűnt, így adta magát, hogy ki fog mellé kerülni :) Egy probléma megoldódott.

Volt egyszer egy Sanyink is, akinek egy nagy hibája volt: stílusban nagyon hasonlított warlordra :D Meg emellé szeretett volna mindenáron egy klánt. Egy idő után kijött az az énje, amit nagyon nem kedveltem benne, és ez egyre jobban felerősödött. A régi BH-sokat mintha meg lennének jelölve, úgy kezelte, többükkel nagyon alpári módon viselkedett. Ebből kerekedett ki később egy vitája Arihanával. Ennek közvetett hatására később egy időre Arihanát is elvesztettem, meg jól fel is idegesítettem magam, szóval egy jó momentum volt ez a szerón. Miután önkényesen visszaélt a jogaival, és törölgetett a fórumról, előbb zároltam a fórumokat, ott leírtam egy szolidabb hangnemben a véleményemet, majd megtettem ugyanezt privátban is. Sanyi erre teljesen behisztizett, és kilpett a klánból. Csak hogy itt még nem volt vége a dolognak, ugyanis a klánból két emberrel kommunikált, Barnival és a Csiley fiókkal. Barni sokszor helyelte, kivédte az FSL támadásait, meg a kósza WINTER-eseket is. Ott volt délen, a leggyengébb részünkön 120 faluval, érintkezett az FSL-el, az RPG-vel a WINTER-rel és velünk is. Ez volt ám a bonyodalom, hogy intézzük el, hogy a falui nálunk legyenek, és közbe ne verje be leginkább Al-Daron a közeli 200 nukejával. Barni mindent megtett, amit lehetett, egy ideig a déliekkel konzultálva védte a faluit, igenám, csak volt, hogy Sanyi néha belépett, ilyenkor letámadta Arihanát, akinek én segítettem be a védésbe, illetve ahhoz képest, hogy nem akar semmit tenni az NF ellen, lebeszélte, hogy küldjenek neki FSL meghívót, és onnan nézze végig a szervert. Ezután Barninak sikerült (?) rá hatnia, aminek hatására elvileg belsőzhette volna az NF, ezzel viszont az volt a probléma, hogy Sanyi elég szelektíven értelmezte ezt a dolgot, és néha belépett védekezni, meg visszatámadni, így azért meglehetősen nehéz lett volna bármit is csinálni. Odáig jutottak a dolgok, hogy Deadpool megkérdezte tőlem, mi a tervünk a GoodDay fiókkal, mert ők már mennének rá. Na azt sem akartam, hogy a mi kilépőnk falui a WINTER-hez kerüljenek, így egyezséget ajánlottam nekik, hogy a hozzájuk belógó, kb 30 faluját elvihetik, a többire megyünk mi, és végre lerohanjuk. Ezt a mondatot nagyon fontos megjegyezni, nem véletlen ajánlottam nekik falut, alapesetben véletlenül se tettem volna ilyet, harcoltam volna azért, hogy mind a mienk legyen, de ennek majd a későbbiekben lesz fontos szerepe. Bencével ellentétben, Sanyi nem jött vissza :)

Ezen események között történt még pár nagyon érdekes dolog, a kiterjesztett karácsonyi tűzszünet, a WINTER-RPG affér a szünetben, illetve a DJ-WINTER provokáció, de ezekről majd egy másik alkalommal :)
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
14. rész: Mindent

Mikor a társaknak print screeneket mutattam, sokszor látszott, hogy egy bizonyos videót "elég nagy" százalékban hallgatok. Nem véletlen volt, mert a lényege nagyon megragadt bennem, és nagyon fontos szerintem mind vezetőként, mind játékosként, mind a való életben. Sok dologgal meg lehet küzdeni, le is lehet győzni, de a legnehezebb ezt megtenni a démonainkkal, amikor tudjuk, mi lenne a megfelelő lépés, de ahhoz előtte át kell lépni a saját árnyékainkon. Mint mondtam már, indulás előtt majdnem fél évvel ígéretet tettem egy személynek, hogy meg fogjuk nyerni a szervert. Ezen ígéretem tartásához nem egyszer szükségem volt arra, hogy képes legyek legyőzni önmagamat, de végül mindig sikerült. Volt, amit bántam, hogy bevállaltam, de arra mindenképpen jó volt, hogy kitoljam a saját határaimat :)

Karácsonyhoz közeledve felmerült egy fontos kérdés, amit meg kellett lépni. Nem emlékszek, hogy Lunának vagy Zsunak, de valamelyiküknek írtam, hogy mi lenne, ha a két ünep közti 4 támadható napot is betennénk a tűzszünetbe, és december 24-től január 3-ig pihenne mindenki. Ezt az NF nevében tettem, de beszéltem előtte a WINTER-el, és ők is vevők voltak erre a dologra. Nos, igen, mindenkinek jól jött a "pihenés". Ellenben nekem szó se lehetett pihenésről. A tűzszünetet nem véletlen kértem, muszáj volt az NF védelmét rendbeszedni, a védők össze vissza álltak, egyes fiókok túlzottan, mások semennyire nem voltak leterhelve. Eltökélt szándékom volt, hogy kihasználva a másfél hét biztonságot, minden egyes taggal minden védőjét hazaküldetek, és teljesen a nulláról felhúzom a klán védelmét. Noha kevesen voltunk, ez hatalmas meló volt, sokakkal meg kellett értetnem ennek a miértjét. Ekkor alakítottam ki azt a védekezést, amiben zömében tornyok és templomok voltak tartósan védetve, plusz Barcsa és komolytalan fiók frontja. Úgy véltem (s vélem most is), hogy minnél kevesebb védőt szabad lekötni, főleg a nagyfiókoknak, és az armákat aktivitással kell lehozni, nem erővel. Ha aktív egy klán, akkor egy tisztességes, egész klánt megmozgató armát le lehet szinte mindig mozogni, persze ha sok a mobilis védő. Kihasználtuk az időt, 3-ra már ki volt építve megfelelően a védelmünk :)

A tűzszünetet részünkről szerencsére senki nem szegte meg, ám WINTER-RPG viszonylatban már nem volt ilyen rózsás a helyzet. NAPOLI két ünnep közt kitárazott Milénára, mert azt hitte, hogy a tűzszünetet a KH aktiválja nekünk a két ünnep közé is (?) és megakadályozzák a támadásokat (?), viszont ha ezt hitte, adódik a kérdés, miért támadott ki? :D Elvileg a két fél ezt megbeszélte, tibax nekem akkor azt mondta, hogy Napoli büntetésben fog részesülni, de őszinte leszek, fogalmam sem volt, miben, meg hogyan. Nem volt időm foglalkozni ezzel, mert két ünnep közt épp jómagam harcoltam a WINTER-el, hogy olyan területet szerezzek meg az NF-nek, amihez közünk sem volt :)

Ezidőtájt már nagyjából csak a 4 nagyklán volt a szerveren, de azért a peremen volt még mit felszedni, gondolok itt a 250 falus UFF klánra K46 peremén. Mai viszonylatban ez a 250 háttérfalu elég tisztességesnek számít, volt viszonyt egy bökkenő. Noha mi voltunk ÉK-n, tehát elméletileg K46 az NF-hez tartozott volna, a WINTER-nek volt belógása K45-ön, pont a kiskonti magasságában, így teljesen jogos lett volna a követelésük, hogy igényt tartanak arra a kiskontira. Én szépen kitámadtam ott egy jó 40-50 falura december 27-re időzítve, erről nem szóltam senkinek. Feltett szándékom volt, hogy K46-ot valahogy megszerzem a klánnak. 26-án tibaxnak mondtam, hogy megyek ott "pár" barnára, csak hogy ne érje teljes meglepetésként. Teljesen "véletlenül" viszont egy-kettő átlógott K56-ra is, ami már a pofátlanság felett volt két lépcsővel tőlem. Ezt nem tűrték már szó nélkül, kékhalál, napoli tibax és deadpool is írt nekem, hogy mégis mit képzelek magamról, nem erről volt szó, és remélik, átadom a falukat. Szó szót követett, és végül, mivel az előző részben mondtam, hogy ajánlottam nekik flaukat Sanyi fiókjából, kierőszakoltam, hogy noha K56-on az eredeti megbeszélteken túllépve átadom a falukat, egész K46-ot megkapta az NF, amin volt akkor barbikkal együtt kb 250 falu, amiből volt kb 50 WINTER-es, 8 NF-es, és területileg a WINTER-hez tartozott. A megegyezésről készült fotóm, miután már be lett szedve a terület:

ChqZSeA.png


Nem mondom, hogy szervert eldöntő mozzanat volt ez, de nagyon fontos volt számomra, hogy ismét előre gondolkodva elértem, amit akartam. Meg kell küzdenünk sokszor önmagunkkal, nekem ezen a szerveren többször kellett, mint akárhol máshol. Számomra nagyon fontos volt ezen a világon, hogy amikortól az NF megszületett, én irányítsam a dolgokat. Az én elgondolásom felé próbáltam terelni mind a játékosaimat, mind az ellenfeleimet. Sokszor nem jött be, sokszor más módot kellett találnom, de utólag ki merem jelenteni (közbe nem mertem egyszer se), hogy ezt a részét jól csináltam a dolgoknak. Amennyi minden V43 alatt megfordult a fejemben, ahány forgatókönyvet lepörgettem, ahány stratégiát próbáltunk kielemezni a többiekkel, rengeteg szellemi munka volt benne. Eleinte én egyedül, később a pár fős vezetőségem nagyon megdolgozott azért, hogy azt az irányt, amit kijelöltem, meg tudjuk valósítani. Legyen szó egy tűzszünetről, legyen szó pár háttérfalu megszerzéséről, legyen szó játékosok hűségének a teszteléséről, legyen szó játékosok megnyeréséről, armák levédekezéséről, kitámadások megszervezéséről. Egy vezetőségnek nem csak abból áll a "munkája", hogy cp-ket oszt, dirigál, rendet tart, mindent karban kell tartania, hogy a játékosainak a lehető legjobb feltételeket biztosítsa a játékhoz. Mindent meg kell próbálni elintézni, mindent meg kell próbálni megszerezni, mindent oda kell adni értük, amit lehet. Mindent. Ettől fog egy klán jól működni. Ettől lesz egy klánból Klán.


 
Utoljára szerkesztve:

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
15. rész: Perfection Drill - szárnybontogatás

Aki olvasta a V28-as történetemet, az a vége felé megismerhette, mi az a Perfection Drill. Röviden összefoglalva egy gyakorlat-sorozat a kosárlabdában, amiben az alapok alapjait gyakoroljuk be, de annyira, hogy reflex szinten menjenek az alapok, hiszen csak arra lehet építkezni. Viszont az akkori két ilyen című rész rólam szólt, de ez most nem, ez egy feltörekvő játékos szárnybontogatásait fogja bemutatni, aminek a vége (mármint a fejlődési görbének) még nem látható most se :)

Január az NF támadásával kezdődött. A déli mamutfiók, az FSL vezetője, a TOP3 Al-Daron volt a célpontunk. Azt tudtuk, hogy rengeteg támadója van, így nagy sikerre számítottunk, ami végül jött is. Al akkor szerverrekord napivédőt csinált, viszont bukott kb 50 falut, ami által az NF-FSL front beszakadt. Viszont sajnos a fiók még nem volt teljesen felőrölve, és kevesen fértünk hozzá, így mindenképp kellett még egy arma. Miután a támadásunk megvolt vártuk az újév első támadását az RPG részéről. Viszont annak a támadásnak voltak bizonyos előzményei, amiket nem szabad kihagyni a történet meséléséből.

Meg kellett hozni egy döntést, ami nehéz volt, de végül nem bántam meg. Tisztán emlékszek, hogy ennek idején ki hogy állt faluszámban az NF-ben, nekem volt 307, pepe1500 fióknak 197 Csileynek 151 Barcsának pedig 123. Pepe háttérben volt kb mind a 200 falujával. Róla azt kell tudni, hogy régi játékostársam volt EW-be, ott lyukas77 néven játszott. Volt is csúnya vitánk a fórumon anno, bogyó miatt, de úgy látszott, az a múlté volt. Még mikor a BH-ba felvettük, sokáig csendben volt, nem nagyon csinált semmit, de utána kihasználta a top fiókjában levő potenciált, és abszolút a klán top támogatójává lépett elő. Január 15-én egy olyan levelet írt nekem, hogy ő az RPG-től Barcsára kapott éles cp-t, és lassan indulnia kéne. Ezt nem tudtam mire vélni, ha jól emlékszek értelmes választ nem is tudtam adni rá. Gyorsan megértettem, hogy van odaát is egy fiókja, ami aggasztott. Direktbe, szándékosan soha nem kértem senkit, hogy kémkedjen nekem, de nem leszek álszent, ha kaptam odaátról infókat, azt felhasználtam. Mivel elég széleskörű az ismeretségem, így manapság már szinte minden szerverről van ilyen olyan infómorzsám, hát még azokról, ahol játszok. Na, de térjünk is vissza, miért aggasztott pepe levele. Éppen a már említett bogyós vita miatt, oké, hogy odatette magát, de nem voltam biztos benne, hogy nem odaátra dolgozik inkább. Viszont volt egy infó, mégpedig hogy ő Barcsára kapott éles cpt. Először is, ez semmit nem jelent, hogy valaki xy-ra kapott parancsot, másodszor adta magát a Barcsaarma. Az RPG szinte mindig a Barcsa fiókra ment, mert delet stabilizáltuk Csiley accba, középen én voltam hatalmas fiókkal, így maradt észak, mint egyetlen reális opció. Yodától és Ryantől megszokott volt, hogy fent voltak mind a bejövők, mind pontosan az, hogy hány VF-et kérnek. Ez volt a leghatékonyabb része a dolognak, a védekezés nem csak abból áll, hogy kirakom a kardokat fórumra, és majd küldenek annyit amennyit akarnak, nem! Kell hogy legyen a védekező fióknak elképzelése, tudniuk kell, melyik résszel pontosan mit akarnak, hova mennyi védelmet képzelnek el és ezt Yodáéktól pont megkaptuk. Amikor levélbe annyit írt, hogy ide 2 VF, ide 8 VF, amoda 6 VF, akkor egyszer nem kellett megkérdőjeleznem, tudtam, hogy nem véletlen kért pont annyit, amennyit. Így egy nagyon stabil, probléma nélküli védelmet sikerült összehozniuk, és szinte azt mondom, semmi félnivalójuk nem volt, pedig a szerver (későbbieket nézve is) legnagyobb armáját kapták, mégis lehozták 4 falubukással. Itt volt az, ahol Yoda elindult azon az úton, hogy egy nagyon profi játékos váljon belőle (és végre elhiggye, hogy jó.. :D ). Roppant büszke voltam mind rájuk, mind a srácokra. Mindenki kitett magáért, és 4,7 millió legyőzött egység mellett a 4 falu bukás az semmi. Támogatóba is első két helyre ugrottunk, én 1,1 millióval, pepe 0,8 millióval. Na de pepe :)

A nekem írt 15-ei levelét két embernek küldtem el, Moombának és Csocsonak. Tisztában voltam vele, hogy ha szabálytalanságot észlelünk, azt azonnal jelenteni kell, utóbbi ezért kapta meg a levelet, amolyan biztosítékként. Azt akartam, hogy kiderüljön, pepe melyik oldalra játszik, ezt csak úgy lehetett elérni, ha valaki jelenti multiért - erre ovltak ott az RPG-s kollégák. Moombától megkaptam, hogy csak azért tudtuk kivédekezni az armát, mert azt tudtam, hogy pepe multi accjának Barcsa a cpje, de az imént már írtam, hogy elég egyértelmű volt az északi támadás. Másodsorban, megkaptam hogy csak kihasználtam pepét, mert a védői jól jöttek a fronton épp az armakor. Ez tény, abszolút így van, jól jöttek, de nem használtam ki, mindenképpen arma után akartam lerendezni a dolgot - ha belsőzni kell, akkor akkor fogunk belsőzni, amikor az ellen ellőtte a támadóit, hogy ne ugráljon be a falukba...

Szinte biztos voltam benne, hogy Moomba fel fog engem is jelenteni, hogy szabálytalanságot nem jelentettem be, épp ezért volt az ő legnagyobb játékosuk, Csocso a biztosítékom. Ő is tudott az esetről, mégse jelentette, ezáltal ha engem kiraktak volna emiatt, én magammal rántottam volna őt is. Ezek után nem lett volna okos dolog engem feljelenteni, mégis számítottam rá. Viszont a pepe fiók megkapta a bannját, de engem nem is az érdekelt, hanem az, hogy az RPG-ből ki volt az aki bannt kapott. Mert hatalmas logikai apparátusomat igénybe véve kilogikáztam, hogy ha ott van multija, akkor ott is kell lenni egy lakat alatti fióknak ( :D ). Moombától megtudtam, hogy odaát egy hungarySokSzám nevű, pár falus accot bannoltak, így az is kiderült, hogy pepe ide játszott, és saját szakállára kémkedett odaát. De jobb volt, hogy kiesett mindkét oldalról a multifiók, egy fokkal tisztább volt a játék. Sok nehézséget okozott pepe belsőzése, a pár frontfaluját buktuk, és a kékbe is befoglalásztak, pl Israel itt szerzett egy tornyot a klán közepén, és mégis a top2 fiókunk esett ki, de legalább nem volt az az érzés bennem, hogy innen mennek oda a dolgok. De egy biztos volt: Yoda letett egy olyat az asztalra védekezés terén, ami azért még ma is ritkaságszámba megy :)
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
16. rész: Előny

Arról már ejtettem szót, hogy az északi szekció milyen védekezést mutatott be. Viszont egy féloldalas klánt sem láttam még, ami tudott nyerni. Ugyanúgy teljesíteni kell elöl és hátul is - azaz mind támadásban, mind védekezésben meg kell próbálnod a szintet jelenteni mindenkinek, amit meg kell ugrani. A térkép egy pontján nagyon egyenlőtlenül alakultak az erőviszonyok, amit nem hogy ki lehetett használni, inkább kötelező volt ott alkotni valamit. Az origóra gondolok, ahol az RPG-nek sok 50-150 falus játékosa állt szembe a 400 falus Csiley és az 500 falus DJ fiókkal. Az, hogy a két legnagyobb fiókunk konkrétan egymás mellett volt, és ugyanoda támadt, olyan szintű nyomást jelentett az ellennek, amit nem, vagy csak nagyon nehezen lehetett kivédeni. Mint már mondtam, szépen lassan akartam felépíteni a támadásunkat, nem rögtön hatalmasat csapni, mert azt nehezebb szinten tartani, inkább folyamatosan javulni, és így elérni a csúcsra. Az első olyan támadás, amibe tényleg mindent belevittünk, rengeteg szervezés volt benne, és amitől először vártam nagyobb faluhozamot, február vége-március eleje körül volt, mentamakira.

Maki volt egy 120 falus fiókból az RPG legjobb támogatója, szerver szinten is második és origó elhelyezkedéssel sok kellemetlenséget tudott okozni minden játékosunknak. Sose úgy mentünk, hogy sok nuke, inkább mindig a nemesszámot használtuk ki. Ez most sem volt másképp, falunként kb 2 nuke ment, és mögé osztott vonat. Ezt direkt minden célpontosztó levelemben hangsúlyoztam, hogy mi lenne az elvárt, hogyan szeretném látni a nemeseket, hogyan játszunk a színekkel, stb. A végefelé már egyre többen úgy mentek, ahogy kértem, és általában azok nagyobb arányban is foglaltak, mint akik figyelmen kívül hagyták ezt :) Maki ekkor egy enyhén gyengébben védekezett, mint vártam, de így is szépen helyt állt. Nem volt ideje talpraállni, mert Csiley és én közelről azonnal forogtunk mindenhova, ahogy csak tudtunk. Ez volt a legnagyobb előnyünk, nem is az első napos csapások, hanem hogy ha hazaengedték a nukeokat, azok közelről azonnal fordultak két akkora fiókból, amihez csak hasonló méretű se állt előttünk.

Ez volt a jellemző a klánunkra. A nagy védekezések északon zajlottak, a nagy foglalások középen. És a legjobb ebben az önzetlenség volt, amit egymás felé mutattak a tagok. Az északiak tudomásul vették, hogy ők ritkán foglalnak, akkor is keveset, viszont a védekezésük kulcsfontosságú a győzelemhez. A déliek viszont tudták, hogy az ő védőikre északon van szükség, és nekik kell végrehajtani a foglalásokat. Ekkor minden jól haladt. Én tisztában voltam vele, hogy az RPG nem fogja bírni, és az is körvonalazódott, hogy a döntőre ha így haladunk, akkor hiába van most több mint 1000 falu hátrányunk, minimum egálról, de inkább előnyből kezdhetünk. Egy szóval minden jó volt, minden úgy alakult, ahogy szerettem volna. Arra viszont figyelni kellett, hogy nem szabadott semmilyen téren elszállni, ugyanúgy leszegett fejjel kellett tennünk a dolgunkat. Örömmel láttam, hogy az RPG-WINTER kapcsolat végképp elásta magát, így egy esetleges pálfordulásra se volt lehetőség - mondjuk amúgy se, de próbáltam mindenre mindig odafigyelni, és a lehető leghamarabb megoldani minden problémát. Azt hiszem, ezzel legalább sose volt gond a szerver folyamán.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
17. rész: Redukció

Ez a rész valahol az előző kettő között játszódik főleg időben, de a hatásai nagyon nagyok voltak végtére is. Délen kevés fiókunk volt, Csiley volt csak nagyobb, viszont ő az FSL fronttal nem érintkezett számottevő mértékben. Az RPG-FSL kapcsolat nem volt felhőtlen, s tudtam, idővel ők olvadni fognak az RPG-be, viszont szerettem volna minnél jobban megkopasztani az FSL-t, mielőtt eljutnak az RPG-be. Ekkor már a WINTER-NF páros egyre nagyobb előnyben volt, s a végső győzelmünk esélye napról napra nőtt. Egyik nap eljutott hozzám egy levél, ami az Al-Daron armánk után volt. A levél útja kalandos volt, mert nem nekem volt címezve, a végső kézbesített se én voltam, csupán egy közbülső tag, aki ezt a megfelelő embernek mutatta meg. NF-től kaptam, NF-nek küldtem :) Ebben a levélben black cannibal 77 írt az RPG tagoknak, hogy nem tetszett neki az, hogy az RPG-sek inkább Al-Daront védték, nem pedig a saját társaikat, hisz a klántárs mégiscsak előbbre való, mint a szövetséges. A levél ennél jóval hosszabb volt, de ebben láttam meg a leginkább nagy lehetőséget. Tudtam, hogy minden klánban vannak olyanok, akiknek nagyon jó ismerőse van egy másik klánban, és aki alkalomadtán "ezt-azt" elmond a másiknak. Sejtettem, hogy milyen reakciója lenne Al-Daronnak, ha látná azt a levelet, már csak el kellett érnem, hogy eljusson hozzá, mentesen minden hátsó szándéktól, nehogy rájöjjenek a konkrét célra, ami e tett mögött lapult. Tudtam, ki az az ember, akinek el kell juttatnom ezt a levelet, aki konkrét kérés nélkül is megmutatná Al-Daronnak, és ezzel hozzásegítheti a klánt az előrébb jutáshoz. Miután ez megtörtént, jött az a viszontválasz, mait vártam. Al felháborodott, és minden faluját átengedte először 2, majd a többi NF-esnek. Ezután egy olyan 100-120 falus sáv volt, amihez mi jobban hozzáfértünk, mint bárki más, amit szépen fel is szedtünk. Plusz "ajándék" az egészben, hogy Al-Daron rámírt, hogy szeretné, ha átvenném vampirovicsot, aki az akkori 100+ falus fiókjával szeretné folytatni a játékot. Így a déli részünk egy csapásra az instabilból teljesen stabillá vált. Tökéletesen mutatja ezt két régi térképem.

L5omKjW.png
ziPpYBj.png


Ez volt az a pillanat véleményem szerint, amikor a jövőbeni döntőt nézve sakk-mattot adtunk a WINTER-nek, azzal, hogy olyan kicsi RPG területe volt, adta magát, hogy ha (amikor) az RPG szétesik, akkor a mi kezünkben lesz a legtöbb faluhoz a hozzáférés kulcsa. Ekkor alakult ki a 3 fős mezőny, ami olyan hosszúra elhúzta mai szemmel nézve V43-at. Ez a 3 klán fauszámban annyira nem, de az élmezőnyben elképesztően kiegyenlített volt. Visszanéztem a jegyzeteimet, hogy nézett ki a szerver, amikor az RPG teljesen olvasztotta az FSL-t:

Ranglista első oldalon 9 NF, 8 WINTER, 8 RPG.
LET első oldalon 9 RPG, 9 NF, 7 WINTER.
LE első oldalon 11 RPG, 8 NF, 6 WINTER.

De még egy jóval későbbi, kb egy hónappal ez utáni statban is elképesztően kiegyenlített volt a TOP25, volt 1-2 stat, amiben ezt is vezettem, azok közül az első:

HLTDdl7.png


Érdemes itt arra is ránézni, hogy a 3 klán ekkor szinte teljesen azonos LET-el rendelkezett. Statok alapján ez az egyik utolsó statom volt, ezután még két alkalom volt, amikor töltöttem fel heti adagot, tehát az is látható, hogy a tényleges (kényszer)záráshoz ennyire közel is nagyon jól tartotta magát az RPG. Na de addig még rengeteg dolog történt, amit el szeretnék mesélni, de csak legközelebb :)
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
18. rész: A második legnagyobb hiba

Látható az előző térképen egy barna folt északon az RPG mögött. Ennek van egy (nem éppen szép, de) kerek története, erről szeretnék pár szót szólni. Venox fiókról van szó. Az egész dolog egy jó régen említett ütközőklánban, az SSS-ben indult. Két szaktárs, trebor1 és bfdelta1 ott kezdte V43-as pályafutását. Az SSS-ben nem igazán jött be az élet, viszont a sors külön irányba sodorta őket. Deltát északon támadta az RPG, míg ő közben összespanolt Barcsával és iBakával, akik bevédték. Mikor már nem volt tartható a fiókja, a támogató páros költözött beléjük (de idővel elbukták), míg delta kapcsolatban maradt a srácokkal. Amikor a későbbiekben úgy alakult, hogy Barcsának duálra volt szüksége, rá esett a választás, így került rövid időre az NF-be. Később a tanulmányai miatt már kikerült a fiókból.

A duó másik tagja, trebor az RPG kötelékébe került. Később váltotta a nevét Venoxra. Viszont a fiók tulaja valami mérhetetlen gyűlöletet tanúsított az RPG irányába, ami abban csúcsosodott ki, hogy a két szaktárs közt nem szűnt meg a kommunikáció. Viszont míg delta nálunk jól érezte magát, Venox meg ugye nem, így többnyire kitalálható, mi, és milyen irányban áramlott. Álszentség lenne azt mondanom, hogy ebből semmi nem jutott el hozzám, mert nem volt így, mi több, ennek köszönhető KH karrierem legszégyenteljesebb cselekedete is, de az még nem most kerül terítékre. Még nem.

Venoxnak leginkább az RPG vezetésével volt gondja, meg azzal, hogy sárgult vizsgaidőszakban, és ezért kiadták belsőre. Ekkor kilépett a klánból, és rám hagyta a fiókját. Stratégiailag roppant jó helyen volt, mondjuk az nem segített, hogy a mamutfiókomat rögtön kiejtette a helyeléssel, de próbáltuk tartani, ameddig lehet. Kerestünk bele embert, aki képes lenne azt a szintű frontot tartani. Így került vadi a fiókba. A bemutatkozó estéje egészen brutális volt, 20 falut foglalt az RPG-től, az NF védői kezdtek beszállingózni a fiókba, viszont rá egy napra jött a meglepi: bannolták a Venox fiókot (bár ez lett volna az utolsó ilyen a szerveren...). Állítólag attilaAA83 nyomta fel, mert volt vadinak egy félmondata hogy ő még nem tulajdonos a fiókban, amit az RPG-s kolléga illegális fiókátvételként értelmezett, és hát bannolták a fiókot. Hogy így volt, nem így volt, azt nem tudom, a lényeg, hogy sok történés zajlott le, az RPG-semmi-NF-semmi utat megjárva a Venox terület visszakerült az RPG-hez.

A "tökéletes tervet" egy valami, vagyis valaki akadályozta igazán. Már szóltam arról, hogy a védekezésünk azért működött olyan jól, mert az én nagy fiókom nem kötött le szinte semennyi tartós védelmet, hanem minden armát helyben mozogtunk le, így nehéz volt nagyon foglalni tőlünk. Csak mikor az RPG-ben Csocso belsőzte a duálját, black cannibalt, akkor a helyzet kezdett kicsit válságosra fordulni. Ekkor ért fel a vezető kettes mellé Csocso, a legszorosabb állásnál nekem volt 581 falum, Csocsonak 561, kékhalálnak pedig 560. Csocsonak volt ekkora fiók mellé kb ha 20 falus frontvonala, kevés támadója, és sajnos nagyon jól mozgatta a védelmet, ugyanolyan domináns támogatóvá nőtte ki magát, mint amilyen az én fiókom is volt egész szerveren. Épp emiatt, a pár utolsó armánk kevés sikert ért, mert a mi mintánkból kiindulva az RPG is Csocso vezetésével nagyon jól levédekezett mindent. Innen jött a világmegváltó ötletem, hogy Csocsora kell nemesbombáznunk, és a kicsit nem fogják majd úgy támogatni, mint ő minket. Az elgondolás az nem volt rossz, 300+ falujára ment 1-2 nuke plusz osztott vonat, és az ottani siker nagyon átütő erejű lett volna, viszont voltak már nagyon rossz előjelek, már mikor úton voltunk. Például tudtam, hogy a nemesbombát nem lehet hatékonyan levédekezni, csak rohadt sok védő árán, és ez jó üzletnek tűnt az elején, csak utána, mikor már úton voltunk, rájöttünk, hogy a támadás utáni hétvégén szerver tűzszünet lesz, magyarul az RPG-t nem fogja érdekelni a veszteség, csak a falu megtartása. Következő jel az olyan vicces indítások voltak, mint a 3 napról 4 zöld nemes, a vonat a kosok elé módszer, illetve minden nemes nukeal, de 8 óra leforgása alatt. Aztán mikor utolsó nap kiderült, hogy a harmadik legnagyobb Barcsa fiók, aki elé Csiley meg én időzítgettünk, teljes mértékben kimaradt a támadásból, már sejtettem, hogy itt bizony nagy égés lesz. Kb 200 nukeot meg a vonatokat időzítgettem össze két napon keresztül, és kicsit lehangoló volt az eredmény. 9 falut foglaltunk, 7-et Csiley 2-t senninha, ami a 300 feletti célpontból elég sovány volt. Ja és ugye kérve volt mindenhova legalább 2 VF időzítése, ezeket is szépen vissza kellett hivogatni, lélektanilag nagy boostot adott az RPG-nek a védekezés, minket meg lehúzott a sikertelen támadás... Alapjáraton ha valamibe igazán jónak tartom magam, az a támadás és a védekezés szervezése, de itt olyan csúnyán beégtem, mint még azóta sose :) A nagyon jó ötletből teljes kudarc lett. Kis öröm, hogy a Csiley ékfalukba később volt hogy 30-40 nukeokat leöltek falunként, de hát sovány vígasz :) Az RPG azt csinálta, amit az indulás után nagy okosan megértettem: minden áron a falu megtartására ment. Olyan szintű védőgyilkolás zajlott, hogy Csiley duplázta, én pedig tripláztam a korábbi naptámadó rekordot. De végülis igazuk volt, ott volt a tűzszünet.

A címre reflektálva, el lehet dönteni, a két említett írás közül melyikre vonatkozik a cím, ugyanis a legnagyobb még hátra van, amire az utolsó részben, a záráskor fog fény derülni :)
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
19. rész: A nap amikor mind meghaltunk

2018.04.16. Ez az utolsó rész csak erről a napról fog szólni. Bár ami itt történt, az bőven megérne akár egy saját sorozatot is, de próbálom csak a lényeget. A lényeg, hogy jól haladtunk, de az RPG jól tartotta magát. Én emlékszem, ezen a délelőttön, amikor minden megváltozott, éppen Arch2 laboron ültem, és ránéztem a KH-ra. 11:45-kor teljesen ledöbbentem, ugyanis a kezdőképernyőn az fogadott, hogy végleges bannom van illegális faluosztás miatt. Vampirovics fiók rajtam volt, de support által engedélyezett osztással, így el nem tudtam képzelni, mi lehet a gond. Teljesen ledöbbenve mentem fel a Skype szobánkba, és közöltem a társaimmal, hogy elég nagy a baj, ki vagyok zárva. A sok WTF után megjött Yoda, és közölte, hogy a Barcsa fiók is ugyanezzel az indokkal, szintén véglegesre ki van bannolva. Teljes volt a káosz abban a pillanatban. Ráadásul az RPG-nek támadásai jöttek mindkettőnkre, amik visszafordultak, tehát konkrétan előbb tudták hogy ki vagyunk tiltva, mint a társaink, viszont támadható volt mindkettőnk bannja, ezért azonnal megindult mindenki mindennel mindkét fiókra. Kicsit egoistán hangzik, de ez szervert megfordító mozzanat volt, top1 és top8 fiók, NF 1. és 3. helyezett ha kiesik, akkor az RPG nyer, annyira jó elhelyezkedésünk volt mindkettőnknek. Nagyon magam alatt voltam ekkor, hisz rengeteg melót tettem ebbe a szerverbe, abba, hogy nyertes pozícióba kerüljünk, és úgy nézett ki, pillanatok alatt széthullik minden, ráadásul úgy, hogy tudtam, semmi szabályellenest nem csináltunk. Mindketten azonnal megkezdtük a levelezést a supporttal, közben mivel helyelt accba be tudtam lépni, kértem Barnit és Bencét, hogy adjanak vezéri rangot a vampirovics accnak, hogy tudjam követni továbbra is az eseményeket, meg tudjak beszélni a WINTER-el. Kiderült, náluk egy bannolt sem volt. Engem 3-4 óra győzködés, bizonyítékmutogatás után visszaengedtek, viszont a frontom romokban volt. Viszont a Barcsa fiókot nem akarták visszaengedni, neki több mint 8 óra alatt sikerült bizonyítania az ártatlanságát, mire eléggé romos állapotban visszakapta a fiókját. Közbe ki is derült, mi volt a probléma. =HűbeleBalázs= nálunk játszott, de armáknál nem volt valami aktív, illetve sokszor PF nélkül védekezett, amit megelégeltünk, Yoda mint szomszédja, és én mint vezetője. Mondtam Yodának, hogy szabad kezet kap, intézze, ahogy szeretné, ő megírta neki a levelet, és kidobta. Erre megharagudott a HB fiók, és az RPG-s Milénára rakta a helyelést. Eddig stim. Mi meg azért lettünk bannolva, mert előzőleg mi védtük le az armát nála, de emiatt különösen érdekes a bannolás ténye, hiszen a statból is kiválóan látszódott, hogy a helyelt időszakban a HB fiók amit esetleg vesztett falut, arra is ráfoglaltunk (a HB fiókból), tehát a fiók ugyanakkora volt, mint előtte.

Mikor még tiltva voltam, akkor felindulásból megkerestem tibaxot, hogy kész, vége, ezen a szerveren én nem szeretnék tovább játszani, olvadjunk, és zárjuk le. A WINTER mindig is el tudta volna képzelni az olvadást, mi meg egyedül akartunk nyerni, mindig én ellenkeztem az olvadás ellen. Tibax belement. Életem legnagyobb hibája volt, hogy úgymond ráerőltettem az akaratomat mindenkire.... Miután minket feloldottak, hallottuk a híreket, hogy az RPG legerősebb játékosai közül 3, a top3 Csocso, illetve a top20 zsuzsu és Miléna végleges, nem támadható kizárást kapott. Kis kutatómunka után kiderült, hogy ezt a 3 fiókot szintén a Hűbele fiók miatt kaszálták el, viszont itt (állítólag) bizonyított volt az osztás. Arihana járt utána HB-nél, aki neki azt mondta, hogy nem akarta hogy ez legyen, csak haragudott ránk, ezért kereste meg Milénát, hogy védekezzen ellenünk. Később kiderült, hogy zsuzsu elmondta HB-nek, hogy tudná bizonyítani az ártatlanságukat, de nem lett belőle semmi, mindhárom acc zárolt maradt. Az RPG szerint a WINTER, a WINTER szerint az RPG, az NF szerint Miléna csinálta ezt az egész felfordulást. Sosem derült ki, ki volt az, akitől kiindult ez az egész ügy, ami tönkretette sok játékos játékát, a szervert, és magát a végjátékot. Az RPG feladta, Moomba küldött levelet a játékosainak, hogy engedjenek be mindenkit, az NF és a WINTER olvadt, létrehozva a WIN-NF klánt, és később lezártuk a szervert. Én ekkor csalódtam mindenkiben, a rendszerben, ami tönkretette a végjátékot, a játékosokban, akik ilyen aljasságokhoz folyamodnak, és saját magamban, hogy elvettem a lehetőséget a társaimtól, hogy a hatalmas küzdés után önállóan megnyerjük a szervert. Csak a hirtelen felindulásom miatt, amit ma is bánok, és örökké KH pályafutásom legnagyobb hibájaként tartom számon. Sok minden erre a napra vezethető vissza. Ezért akartam önálló NF győzelmet ezután, ezért hajszoltam bele magam és még több mint 100 embert V50-be, és a többi és a többi...

Pedig megérdemeltük volna. Megérdemeltük volna, hogy mi nyerjünk. Mi harcoltunk a legtöbbet. Az összes kiosztott LE-s mérföldkő közül 1 kivételével mindegyik BH/NF volt!

10k:
fsociety (-HL-)
DJ heaven (~BH~)
.Khal Drogo. (~BH~)

5 milla:
DJ heaven (~BH~)
-GoodDayToDie- (~BH~)
-iBaka- (~BH~)

25 milla:
-Csiley- (-NF-)
DJ heaven (-NF-)
Barcsa MM (-NF-)

100 milla:
Barcsa MM (-NF-)
DJ heaven (-NF-)
-Csiley- (-NF-)

LET, LEV, támogató, LE elsőt is az NF tagság adta. Zárás előtt, két hónappal később indulva átvettünk a vezetést LET-ben is, LEV-ben pedig még az elején az 1 vs 3-as akciók alatt alig egy hónap alatt az élre törtünk. Megérdemelte volna a klán, hogy lezárjuk a megkezdett munkát. Megérdemelték volna a játékosok, az amatőrök, akikre nagyon büszke voltam, hogy lelkes, potens játékosokká váltak, azok, akik a frontot tartották, akik velem tartottak mindenben, akik sose adták fel. Olyan apróságok is örömmel töltöttek el, mint komolytalan, aki egy régi, konzervatív védőjátékos volt, a mi segítségünkel tanulta meg a modern védekezés alapjait, és utána Yodával karöltve a legnagyobb indoka volt annak, hogy az északi frontvonalunk ne szakadjon be. Bence, aki a kezdetektől, és a kiválása és visszatérése után is végig a jobbkezem volt, s akiben az egyik legjobb KH-s spancimra leltem, Yoda, aki V43-on vált játékossá, háborút eldöntő frontharcossá. Nagyon jó volt ez a szerver, de nagyon sajnálom, hogy ilyen vége lett. Április 16-án furcsán, de kialakult a végeredmény, de sajnos egy számomra nagyon fontos sztori végére nem került pont.

 
Fent