v19 összegzés

DeletedUser12405

Vendég
Sziasztok!

Nem sok esélyem, se türelmem nem lenne Arkhi-szerű lélegzetvétellel írni, úgyhogy álljon inkább itt a körüzijeimből egy kis kivonat, a klán belső dolgait nagyjából kipontoztam.
Biztosan nem ad teljes képet, mivel sok levelet nem mentettünk el, másrészt egyébként sem olyan célzattal lettek írva, h egy kerek történet legyen belőlük, nameg rengeteg ismétlés lesz benne. Cserébe talán kicsit életszerűbb hangulata lesz.

Továbbá előre is elnézést néhány ellenfelünktől, különösen a ~HAT~osoktól, nem a sértegetésük volt a célom, dehát egy klánban egymásközt csak nem kell szentté avatnunk azt, aki a másik oldalon áll.
Rájuk visszatérve, az azért elvitathatatlan, h az egyetlen klán voltak, akik az elejétől a végéig játékban tudtak maradni. Jópár elsőre eléjük rangsorolt klán úgy szaladt szét 1 kis csetepaté után, h szinte nekünk volt kínos :)
 

DeletedUser12405

Vendég
damas8 febr 01,2013 20:23
Sziasztok!

Üdv mindenkinek itt is, mivel a tagság zömével már játszottunk együtt a bemutatkozást kihagyom.

Klán:
Abból szerettünk volna kiindulni, hogy egy 'minőségi' klánt csináljunk, ehhez annyira nem passzol a főklán/akadémia felállás, így gyorsan össze is vonjuk.
Mivel nem lett túl nagy a létszám, kényelmesen belefér, viszont a hátulkullogást nem kellene sokáig megtűrnünk, így akik gyengén teljesítenek, azoknak 1 hónap múlva (febr. végén) meg lesz szavaztatva a bentmaradásuk a bölcseinkkel.
Nem fog érdekelni, h hány éve a klán tagja vagy kinek a puszipajtása, ezt fogadjuk el a közös cél érdekében.
...

damas8 febr 03,2013 23:28
Sziasztok!

1) Mivel gyorsan betelt a 80 főnk, rekordidő alatt újraalapítjuk a [ally]CNN-II[/ally]-t :)
Remélhetőleg nem lesz hosszú életű, de néhány játékosnak még szeretnénk helyet biztosítani.
...

Az -EN- klán és akadémiái nameg szövetségeseik kapták az első piros jelzést
damas8 febr 06,2013 01:03
Sziasztok!

Szóval a világ 5. napján máris kaptunk egy hadüzenetet :D
Nem kell túl ragozni, hogy mekkora kompetenciát sejtet, ha egy klán ilyenkor akar elkezdeni harcolni.. Komolytalan, nagy jelentőséget nem is kell tulajdonítani neki.
A vezetésük nyilván nem tudja, hol van, de a tagságuk javát is be lehet kategorizálni, ha jó ötletnek gondolta egy ekkora létszámú megaklánhoz csatlakozni.
...

Az egyetlen, (2 hetes) szövi a Vírus-sal
damas8 febr 06,2013 23:22
Sziasztok!

Szövit kötöttünk a [ally]Vírus[/ally] klánnal, nem azért mert top3as klán :) hanem mert elég sok nevük van, akik erősnek tűnik és az elhelyezkedésük (javarészt DK-i) is alapvetően praktikusnak tűnik a hosszútávú kooperációra.
...

damas8 febr 22,2013 18:47
Sziasztok!

Röviden: A [ally]Vírus[/ally] klán bontotta velünk a szövetséget, 3 nap MNT lép életbe, utána semlegesek leszünk.
Majd talán írok róla esszét, egyelőre csak a lényeg, fentebb :)

...

Tanulság nincs, hisz tudtuk, h a diplomáciával óvatosan kell bánni, könnyen óvodában érezheti magát az ember máskülönben :)

üdv. damas8

Kisebb nehézségek...
damas8 márc 04,2013 00:22
Sziasztok!

Ahogy azt látjuk/tapasztaljuk, egyre gyarapszik az ellenségek/bejövők száma. Azok után, hogy nem gyűjtöttük be a szövetségeseket és a tagjaink többsége támadólag lép fel, ez borítékolható is volt.

Sajnos az tény, hogy jópár tagunk méltatlanul nehéz helyzetben van ez által, de remélem be tudjuk látni, hogy klánszinten ennek a hozzáállásnak is megvannak az előnyei!
Nem érhetnek váratlan meglepetések, megmarad a terünk a játékra és nem utolsó sorban -a sok mellveregető dipó guru klánnal szemben- megpróbálhatjuk valóban bárdosokkal megnyerni a háborúkat, erőből, egyenesen... amiről ennek a játéknak szólnia kellene (szerintem :))

Személy szerint nagyon szimpatizálnék egy olyan céllal, hogy a szervergyőztes klánok közül a legkevesebb tagcserével és legkevesebb diplomáciával menjünk neki a világ megnyerésének. Mind a tagságunk, mind a v19 kis mérete erre alkalmas lehet.

Másrészt a Vírus affér is elég gyorsan rámutatott, hogy nehéz komoly szövetségest találni, ha nem kellően komolyak a klánok :)

...

A többi klánról..
ÉszakNyugaton adottak az ellenfelek. Az [ally]-EN-[/ally] megaháborújához csatlakozott a [ally]=BB=[/ally] is ellenünk. A létszám a fő erényük, de abban nagyon jók, szóval igyekezzetek ezekre a klánokra koncentrálni és ha elkerülhető, ne gyűjtsünk be több ellenséget! .. bár a [ally]KaF[/ally] klánra érdemes odafigyelni, hisz már foglaltak tőlünk.

DélNyugat
Mivel a =BB= háborúba lépett velünk északon, így a [ally]-BB-[/ally] testvérklánjuk, vagy mi a szösz is ellenségnek tekinthető. A [ally]-R-[/ally] klán is rászált pár tagunkra, játékban őket sem kell túlbecsülni..
Ami érdekes, a mögöttünk tömörülő [ally]~HAT~[/ally] tömegkláncsalád.. a tagságuk zöme említésre sem méltó, ellenben van jópár igen ügyes tagjuk, így nagyon oda kell figyelnünk rájuk, pláne, h a rengeteg tagjuk miatt nem is látni olyan haladási utat, ami nem rajtunk keresztül vezetne nekik!

Keleten a [ally]Vírus[/ally] és a [ally]CoL[/ally] fest a legéretlevalóbbnak. Nem lett volna baj, ha egymás ellen mennek, de tudtommal szövit kötöttek helyette, így könnyebb dolguk lehet, bár ez bennünket -talán 1-2 tagot leszámítva- nem nagyon kell, hogy érdekeljen.

üdv. damas8

Kisebb könnyebbségek...
damas8 márc 26,2013 02:27
...
2) Külső:
Óriási változások megint nincsenek, alapvetően számunkra megfelelően alakulnak a dolgok.

Északon gyakorlatilag megnyertük az [ally]-EN-[/ally] és társaik által kezdett háborút, a [ally]KaF[/ally]-al vannak még problémák, de márcsak a létszámuk miatt sem valószínű, hogy hosszú távon is riválisok legyenek. Mindenesetre a környékükön levő tagjaink védőkérésére legyetek szívesek kiemelten figyelni!

Délnyugaton talán továbbra is a [ally]~HAT~[/ally]-ék lehetnek említésre érdemesek, bár azon a téren semmi sem változott, hogy kis helyen vannak rengetegen, aminek szerencsére a jobb játékosaik isszák emg a levét, így nem valószínű, hogy igazán versenyképesek lesznek.
[ally]BFR[/ally] van még, de annyira nem hiszem...

Ami újdonság és a ranglistákon egyelőre nem látszik, hogy a [ally]Vírus[/ally] klán látszólag az utolsókat rúgja. Csak a tegnapi nap 7 játékosuk jelentkezett hozzánk..
Nem kizárt, hogy lesz még 1-2 belépőnk, de igazából égető szükség nincs rá, szóval tömegek nem várhatók :)
Annyi volt a háttérben, h a [ally]CoL[/ally]-al összekaptak, ami eddig bajosan jött ki nekik, nameg persze [player]Ma is...[/player] és [player]Szere...[/player] foglalásai is biztosan ráreagáltak.
...szóval továbbra is kérdés, h lesz-e méltó partner a szervergyőzelemért folyó harcban, de ez legyen a többiek gondja :)

üdv. damas8
 

DeletedUser12405

Vendég
damas8 ápr 10,2013 00:25
Sziasztok!

1) Diplomácia
Bővült a pirosak felhozatala, [ally]B.S.L[/ally] és [ally]B.S.A[/ally], semmi különösebb oka nincs, pusztán az ottaniaknak tanács a haladási irányra.
...

damas8 máj 20,2013 16:57
Sziasztok!

Végeredményben kifejezetten jól sikerült a hétvégi akció, a lenti stat egész meggyőző lett, különösen a világnak ilyen korai szakaszában!

Kicsit hiányzott már ez, a v11es időket idézte, uh. ha nincs sok ellenvetés, előre hozhatnánk a következőt 1 héttel 2013.06.01-re.. ha szörnyen közel van, lehet ellenkezni :)
Egyébként azok közül, akik célpontot is kaptak, úgy látom, mindössze 5 ember vonta ki magát a dologból bármiféle jelzés nélkül.. semmi gond, de azért túl sok ilyen ne legyen, ha a klánban akarnak maradni.. a neveket természetesen felírtam.
Side 1:
Side 1:
Tribes: CNN, CNN-II
Side 2:
Tribes: [ally]-R.H-[/ally], [ally]FLW[/ally], [ally]~HATC~[/ally], [ally]VF[/ally], [ally]H-S[/ally]

Timeframe: Előző 48 óra

Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
Oldal 1: 49
Oldal 2: 5
Különbség: 44
Egyedül a HAT fronton voltak fennakadások, dehát ha sok helyen falunként 4-5 lovag védekezik, azzal nehéz mit kezdeni. Az azért tegyük hozzá, h nekünk mindenfelé van utunk a fejlődésre, míg ők a kezdetektől leginkább belsőkön tudnak erősödni, ebből adódóan nem nekünk sürgős.
A [ally]~HAT~[/ally]ot és a pár testvérklánját ebből adódóan jobbnak látom egyelőre nem pirosítani.

Mivel a tagságunk zöme nyugaton helyezkedik el, a győzelemhez nyilván keletre kell több utat megtennünk, így fő a haladási utat hangsúlyozva, a következő klánokat jelöljük újonan pirosra: [ally]-R.H-[/ally], [ally]VF[/ally], [ally]H-S[/ally].
.. de természetesen mindenki ellenség :)

A távolabbi klánokat illetően: A [ally]CoL[/ally] majd később az [ally]A.W.A[/ally] is MNT-t akart velünk, h támadhassák egymást. Természetesen nem kértük, hogy alánk dolgozzanak, így elég valószínű, hogy egymással kötöttek békét :)
Az északi tagjainkat, különösen a Butterfly csoport nyugati részét egyébként biztatnám, h bátran támadják az [ally]A.W.A[/ally] klánt (remélem az öribari hálót mindenki félre tudja tenni).
Mivel ők vannak azon az égtájon, ahol mi a legkevésbé vagyunk ott (ÉK), nekik van a legjobb esélyük a hosszabb távú fejlődésre, a [ally]CoL[/ally], szintén az elhelyezkedésből adódóan kisebb eséllyel lesz ott a legvégén.

üdv. damas8

damas8 jún 02,2013 19:36
...

Hétvégi akció:
Kicsit felemásra sikerült.. A [ally]KaF[/ally] ellen összességében jól alakultak a dolgok, lásd lent
Side 1:
Tribes: CNN, CNN-II
Side 2:
Tribes: KaF, KaFa

Timeframe: Előző 48 óra

Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
Oldal 1: 23
Oldal 2: 2
Különbség: 21
2-3 tagjukat sikerült is kinullázni, bár 1 helyen csúnyán fennakadtunk :(

Az FLW fronton teljes kudarc, sajnos rossz volt a célpontválasztás, már területileg is, ez némileg az én saram, sajnálom, bár megjegyezném, h sem az érintetteknek sem másnak nem jutott eszébe szólni a nyilvánvalóról.. utólag nyilvánvalóról :)

A CoL-tól a hét folyamán illetve hétvégén is szépen szedtük a falukat.

Azért meg kell említeni, h a [ally]~HAT~[/ally] 250 fős kláncsalád 1 hónapja készült a hétvégi támadásukra ellenünk, amiből végeredményben 2-1-el mi jöttünk ki pluszban.. ezzel együtt délen nagy fölényben vannak, ezért is kérem a fenti védőket, illetve ha valaki úgy érzi szüksége van rá, írjon! Köszi.

A sikertelen támadások kapcsán 2 dolog:
- [player]the-indien[/player] - ahogy írtam, egyértelműen rossz helyre támadtunk, erre jobban kell majd figyelni.
- [player]LadoDaBest[/player] - az idő kérdés.. még korai szakaszban vagyunk ahhoz, hogy 1,5-2 napról küldjünk takarítást.. inkább maradjon ki pár nuke, mintsem órákkal több időt adjunk a felkészülésre. + a fake-ekre több időt kéne szánni, sajnos se nekem se másnak nincs ideje még azt is fejenként leosztani.

üdv. damas8

damas8 jún 11,2013 19:44
Sziasztok!

Eddig elmulasztottam írni, most pótolom:
A következő közös akció másfél hét múlva lesz, tehát: 2013.06.22, 20:00!
Továbbra sem tudunk bevonni mindenkit a támadásokba, de majd figyelünk, h lehetőleg minél többen érintettek legyenek.

Egyébként óriási dolgok nem történtek mostanában. Kicsit bealudt a többség, még nálunk is, tudjuk be a magas vízállásnak.
A klánok zöme a szokásos toborozgatással/olvadozással/barbizabálással frissíti magát, mi meg remélem gyorsan visszatalálunk a szokásos monoton foglalgatáshoz :)

üdv. damas8

damas8 jún 28,2013 23:43
Sziasztok!

Lemaradtam a hétvégi összegzésről, bár végső soron a számok magukért beszélnek. Még ha jobb is lehetett volna, azért szépen megkezdtük a CoL büntetést:
CNN v CoL

...

Ideje összevonni a 2 klánt, szóval a CNN-II tagjainak hamarosan küldöm a meghívót, majd lépjetek át! Ilyen-olyan indokokból pár tagot egyelőre nem szeretnék áthívni.
Továbbá a rendszeres sárgulókat szeretném kérni, h döntsék el, mit akarnak! Nem szívesen dob ki az ember olyan játékost, aki esetleg évek óta nálunk van, de a semmittevésetek eléggé frusztrálja az aktívjainkat :(

üdv. damas8

Néhány kimaradt :/

damas8 júl 30,2013 00:45
Sziasztok!

A csütörtöki támadásban kérem mindenki vegyen részt, vagy oldja meg a fiókját, aki kapott célpontot!

Lassan, de biztosan jó lenne minden klánnak hadat üzennünk, hogy ne csak duma legyen ez az egyedül a világ ellen téma!

Ami probléma az a sok abbahagyó... ez így nem igaz.. más klánokkal összevetve semmivel sincs több abbahagyónk, sőt, de mivel szigorúan/óvatosan kezeljük a tagfelvételt, nagyobb érvágást jelent 1-1 tag kiesése.

...

Számos cél lehet, ami miatt érdemes végigvinni ezt a világot.
- 2.ként lehetünk kétszeres világ győztesek.
- Elsők lehetünk, akik 2 területi dominanciás világot nyernek.
- Elsők lehetünk, akik dipós ügyeskedés nélkül vernek végig 1 világot.
- Minden lehetőség adott, h a legtöbb törzstaggal/legkevesebb klánváltással nyerjünk szerót.
stb..
Személy szerint engem ezek izgatnak :) Főleg az utolsó 2.

Ami ehhez kell, hogy a tagok hozzák az erős közepes szintet.. nem a pár topjátékosunk fogja megnyerni a világot, hanem az a stabil tagság, akik képesek kooperálni és megoldani alapvető dolgokat!
Közös támadás, értelmes védekezés, egymás segítése, ilyenek..

Csak mert épp ráértem, a lényeg az első 2 sor :)

üdv. damas8
 

DeletedUser12405

Vendég
damas8 aug 02,2013 00:06
Sziasztok!

Egész jól haladunk az ellenséggyűjtéssel :)
Lassan már csak a WikinG-nek vagyunk adósak a hadüzenettel, az még ráér.

A HAT klánok elleni támadásunk felemás lett.

- A délen (K64 körül) levő, javarészt [ally]~HATC~[/ally]-s tagság ellen egész jók voltunk, látványosan ez tűnik a könnyebb terepnek, úgyhogy inkább ennek a környéknek fog kijárni a prioritás.

- A keletebbi (K53as) körzeten szépen megakadtunk, bár itt vannak a jobbnak tűnő [ally]~HAT~[/ally] tagok, a fő gond nem is ez, hanem, h nem vagyunk elegen erre a frontra.
Úgy tűnik egyelőre komolyabb támadásokkat nehéz lenne operálni.
Amit lehet tenni, h közelről próbálunk falukat ellopkodni.. és sajnos várni, várni amíg megtisztítjuk a nyugati félteke nagy részét. Ők bent fognak tömörülni egy kontinensnyi területen, míg mi szerezzük a területet, majd ha már megvan a kellő fölény, letúrjuk őket.
Védőt küldözgetni jól tudnak támadni nem annyira, nem újdonság, bár azt hittem könynebben megtörhetők, mind1, ami késik, nem múlik :)


Más környéken az [ally]A.W.A[/ally] klánoknak megmutattuk, kinek hol a helye..
Az ottani frontnak ma csak gratulálni tudok :)
Side 1:
Tribes: CNN, CNN-II
Side 2:
Tribes: A.W.A, A,W,A

Timeframe: Előző 24 óra

Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
Oldal 1: 43
Oldal 2: 3
Különbség: 40

üdv. damas8

damas8 aug 17,2013 17:47
Sziasztok!

Nincsenek túl jó hírek újabban.. az utóbbi héten elég sok falut vesztettünk :(
Az tény, h jórészt [player]GUMA[/player] és [player]Akusztik[/player] környéke volt az érintett ebben, mindkét rész eléggé kiszolgáltatott volt, főleg a GUMA-é, Akusztik inkább csak -ahogy tőle vártuk is- dobbantott, amint valami nem tetszik.
Mindenesetre ezek valamilyen szinten kalkulálható veszteségek voltak, ami a nagy gond, h a K34 kontinensen ezzel elvesztettük a kontrollt.

A helyzet miatt úgy látom jónak, h a [ally]~HAT~[/ally], [ally]~HATC~[/ally] klánokkal fennálló teljes frontunkon és az [ally]A.W.A[/ally] K45, K35 kontinenseket érintő frontján engedélyezzük a barbizást :(
...

damas8 aug 27,2013 00:07
Sziasztok!

A korábban beharangozottak ellenére mégse ússzuk meg teljesen dipó nélkül.
Arra jutottunk, h elfogadjuk a [ally]WikinG[/ally]-ék MNT ajánlatát!
Eddig sem volt nagy hadakozás köztünk, lévén h van ellenség épp elég, uh meghatározatlan ideig hivatalossá tesszük a békét. Így remélhetőleg előbbre hozzuk az A.W.A-sok erózióját!
MNT-ről van szó, szóval sem foglalástervező sem közös fórum nem lesz.

üdv. damas8

damas8 szept 07,2013 18:53
Sziasztok!

Breaking:
Következő közös támadás: 2013.09.21, tehát két hét múlva!
A komolyabb támadásokat lehetőleg pár napon belül zavarjátok le


Látszólag hirtelen felindulásból kötöttünk még egy MNT-t, az áldozat a [ally]Toxic[/ally] klán.
Egy ideje sertepertéltem már körülöttük leigazolás ügyben, de mivel nem nagyon álltak rá, így talán idővel a hátsó ajtós megoldás fog beválni :)
Bár első blikkre gondolhatnánk, h kicsit útban lennének, ez egyáltalán nincs így, a környéken aránylag kevés tagunk van és mindnek jócskán van más haladási útja pirosakkal övezve..
A K65 kontinens sorsa pedig nagyon előre gondolkodva az egyik legfontosabb lehet, uh ... jó lesz ez így szerintem!
Mindenképp hosszútávra tervezzük a békét velük.

Aránylag friss dolog, h a [ally]WikinG[/ally] végül hadat üzent az [ally]A.W.A[/ally]-nak, tehát egy jó darabig velük sem bántjuk egymást.

Lényegében hónapokig nem várható semmiféle dipó változás.

Másfelől a WikinG MNT néhány tagunkat érzékenyen érintheti, itt elsősorban a Shaman Land csoportra gondolok.
Örökké nem lesz MNT, de túl sokáig akkor se kellene malmozni, szóval ahogy lehet próbáljatok kimenni elsősorban az [ally]Rv19[/ally], netán a [ally]~HAT~[/ally]-ok, [ally]A.W.A[/ally] felé.. amelyik közelebb van.. ha nincs más, a fronton való barbizással :(
Az ottani tagjainkat kérem, h bármi módon segítsék a bentragadtakat kijutni!

Egyébként tényleg mintha megindult volna a klán így a nyár végével... f*sza! :)

Következő közös támadás: 2013.09.21, tehát két hét múlva!

üdv. damas8

Nagyjából ezen a tájékon jutottunk oda, h már nem volt törékenynek nevezhető front semerre...
damas8 okt 01,2013 23:02
Sziasztok!

Sok az elmaradás, 3 témát kell érintenem.
1) Támadásaink
2) MNT-sek
3) Kakukktojás

1)
Azért is nem írtam semmiféle összegzést az előző heti támadásról, mert elég szépen elhúzódott. Nem túlzás, h rommávertük a világot az utóbbi bő egy hétben. A HAT/AWA/R4W szövetség ellen 400-50 körüli stat sikeredett, míg az Rv19 ellen, ha nem is ilyen látványosan, de stabilan pluszban vagyunk. Szóval ezen a téren minden rendben.

2)
A WikinG MNT kezd problémás lenni, miután semmire nem mennek az AWA-val, láthatóan stílust váltottak, igyekeznek felzabálni minden barbit a láthatáron és persze helyezkedni, ahogy eddig is.

Valószínűleg kaptatok is jelentést, mi szerint botrányos módon megszegtem az egyezményt és néhány frissen zabált szomszéd barbira ráküldtem némi sereget.
A dolognak annyi a háttere, h ez által a klánon belüli megbecsülésem drasztikusan csökkenni fog. Tegnap rá is kérdeztem, h ha kidobnátok, a WikinG vezére átvenné-e a klán irányítását, de választ nem kaptam rá :(

Komolyra fordítva, nem látszik túl kifizetődőnek azért fenntartani egy MNT-t h a másik megehesse az összes keze ügyébe kerülő ingyenfalut, uh. elképzelhető, h bontunk, de kapkodni nem kell. Maradhatnak ott a védők, ahol vannak, türelmi időt úgy is adnánk abban az esetben, ők meg hipphopp nem fognak kifoglalni minket, remélhetőleg :) .. csak szóltam

3)
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani [player]zserbo100[/player] játékost!
Rendszeres fórumlátogatók láthattak tőle 1 adag szerencsétlenkedést, de ha valaki nem látta volna, elérhetővé teszem a védelem szekció alatt.
- Képtelen volt összehozni egy valamire való védőkérést.. ez önmagában előfordul.
- Ez után bevágta a durcát, lévén milyen sz*r alakok vagyunk mi, ez már azért kicsit meredek, de még mindig láttunk már ilyet.
- A koronát azzal tette fel, amit az AWA fórumról súgtak le nekünk kéretlenül:
ö irt rám hogy a klán nem küldött segítséget neki így kiszáll át is adott 6 falut nekem! A védelme pedig nálam van gondolom úgy van vele vissza vág nekik mert nem segítették öt a fontos pillanatba! Nocsak ez a zserbó gyerek.
Szóval tudva a célpontjainkat, bevédte előttünk az ellenség falvait, a sajátjait meg ingyen adta nekik..

Meghajlunk az erkölcsi nagyságod előtt és kívánunk a való életre vonatkozóan is minden olyat, amit a magadfajták megérdemelnek ;)

üdv. damas8

... a pár fős Toxic klánt végül sikerült átcsalni, így már az északkeleti előrehaladás mellett DK-en is területet nyertünk, így lényegében már nem maradt a világnak olyan része, ahol egy égtájnyinál nagyobb terület lenne a befolyásunkon kívül.
damas8 okt 22,2013 00:02
Sziasztok!

Először is üdv az újaknak, talán több taggal bővültünk a héten, mint az utóbbi fél évben összesen..
Remélem minden rendben lesz és jó tudunk haladni a nekünk megírt úton :)
Az új tagoknak is köszönhetően elég szépen javul a helyzetünk nyugaton, a K65 kontinenst lényegében már birtokoljuk és K35ön is már mi dominálunk.

Ez hosszútávon kulcsfontosságú.. lenne, ha lenne ararfelé komoly rivális, de úgy tűnik leginkább pontban mutatkozik meg ez a komolyság.
Konkrétan az A.W.A részéről először felvtődött, h a 30 legjobbjuk jönne hozzánk, másnapra összeálltak a HAT-al, pár nap és már megalakították az új klánt [ally]NOA[/ally] néven, szóval követni se volt egyszerű :)

A mostani közös eksön nem lett a legsikeresebb, bár azért összességében elmegy kategóriás
Side 1:
Tribes: CNN
Side 2:
Tribes: NOA, Rv19, RvII, ~HAT~, ~HATC~

Timeframe: 19/10/2013 00:00:00-tól ől21/10/2013 23:54:42

Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
Oldal 1: 98
Oldal 2: 18
Különbség: 80
Nagyon szerencsés az elhelyezkedésünk, mivel bár 25% körüli faluszámmal állunk, még alig van tag, akinek ne lenne frontja.. viszont ez azzal jár, h nem tudunk mindig, mindenhol fölényt kialakítani, így besülhetnek a dolgok.

üdv. damas8
 

DeletedUser12405

Vendég
damas8 nov 16,2013 00:56
Sziasztok!

Kicsit megkésve, az előző hétről:
Összességében megint elég jól sikerült..
- Egy korábbi top10es faiókot, [player]the-indien[/player] sikerült kinulláznunk
- Az Rv19 fronton most nem lett átütő a siker, ez annyit jelent, h 4-5 fiók el lett dobva náluk, ilyen egy rosszul sikerült akciónk arrafelé :)
- A HAT fronton viszont tényleg nem jöttünk ki jól, sajnos a tömbösödött, felbelsőzött 150 fiókjukkal szemben nem egyszerű érvényesülni 10-15 tagunknak. Már leírtam sokszor, az idő nekünk dolgozik, de addig az itteni frontot tartanunk kell!

Volt 1-1 kilépőnk/abbahagyónk. Annyit lehet hozzáfűzni, h megférhet nálunk aki öntelt módon viselkedi, megférhet nálunk aki közepeske tudású is.. viszont ha ez a 2 tulajdonság egyszerre áll fent, az esetben köszönjük szépen a távozást.. Több év KH-val a hátunk mögött hagyjuk már az inkompetens bohóckodást..

A következő közös akció lehet csúszik, mivel pár fronton pattognak az ellenfelek, majd szólok időben.
...

damas8 nov 17,2013 00:30
...
Igazából nincs óriási változás, mondhatni az történik, amire számítani lehetett, de mégis..

- Ami aránylag új dolog, h a [ally]NOA[/ally] klán nem igazán áll már a helyzet magaslatán és nem is mutat semmi abba az irányba, h a keleti/északkeleti irányban komoly rivális klán kialakulhat. Persze pár tagunk lehet még gondban arra, különösen a még kívül eső újak, de alapvetően az az irány rendben van..

- Az [ally]R4W[/ally] esik DK-re, esetleges klánnak tűnik, Szere... 1-2 napos kitiltásával értek a csúcsra, azon felül nagyot nem villantottak, talán már nem is fognak.

- Középen a [ally]WikinG[/ally] kapcsán abszolút a kezünkben a sorsunk, majd bontunk, amikor megfelelő lesz, viszont abból adódóan, h a keleti irányban haladunk jobban, sürgősségét vesztette a dolog. Aki miattuk van beszorulva, kérem egyrészt legyen türelemmel, másrészt keressen magának haladási utat, amíg ez a helyzet fennáll.

- ÉNy felé adott az Rv19 téma. Haladhatnánk velük gyorsabban is, de mivel komoly szervezettség nincs náluk, így túl nagy veszélyt klán szinten nem jelentenek.

- DNy itt kicsit melegebb a pite. Folyton írom, a [ally]~HAT~[/ally] azt hozza ami várható volt tőlük. A gond abból adódik, hogy sokan vannak, mi kevesen és tömegestűl mennek 1-2 tagunkra, ha rászánják magukat.
Itt nem lesz, de volt már rá példa (v10en), hogy egy hátra rangsorolt klán nyert világot pusztán azzal, hogy ők voltak a legkitartóbbak. Természetesen támadnunk is kellene, de sok frontunk lévén nem tudjuk a teljes klánt ide irányítani, így ők vannak még fölényben, ergo a védelemre kell izmozni első sorban. A kulcs fiókokra kellenek aktív, fix helyettesek, akik nem csokiznak be párszáz bejövőtől, és folyamatosan figyelve kell lenniük! Továbbá kérem, h az itteni környékre rendszeresen kérjétek a védőket, adott esetben akkor is, ha épp nincs bejövő, klánérdek, nem csak egyéni!

üdv. damas8

damas8 nov 18,2013 21:10
Sziasztok!

[player]Black Caviar[/player]-hoz kértem védőket, de állítólag elég óvatos mennyiségben jönnek. Annyiból érthető ez, h a legtöbb tagunknak van frontja és azért magunkra is kell figyelni, de..
...
Egyébként elég sokan beszélnek itt cifrákat más klánokból -nem kifejezetten rólunk-, de ha rólunk is, akkor se említésre méltó témák. Aki unatkozik, olvasgassa külsőn vagy beszélgessen a nagy konspirátorokkal... annyit elég szem előtt tartani, h már mindenki többszörösen hátsót csinált a szájából, szóval érdemes 0 hitelt adni a kérdéseknek is.
Nagy forradalmakra nem kell számítani, stabilan végignyomjuk 80%ig, hol könnyen, hol nehezebben, aztán csókolom, a cirkuszt meg csinálják a porondmesterek! :)

üdv. damas8

Az A.W.A klán széthullását követően ebben az időszakban jött onnan pár tag, amivel már gyakorlatilag az egész ÉK, ezáltal szinte a teljes északi égtáj a miénk.
damas8 nov 27,2013 22:23
...
Dipó:
A [ally]~ CH ~[/ally]-t bejelöltem pirosnak, ők is a ~HAT~-hoz hasonló barbizabáló anti-gamer klán, kisebb területtel és szervezettséggel, velük nem lesz akkora gondunk, csak 1 kis időre szükség lesz, amíg fixálódik a leosztás. Elég sok új tagunk van arrafelé -szinte csak újak-, ha rendeződnek a sorok arra, aránylag nyugodt környéknek ígérkezik az ÉszakKeleti rész.
-------------------------------------------
[player]Dark Lord Vezér[/player] végleges kitiltást kapott. Kár.. így lényegesen csendesebb lesz a világ, nameg a későbbiekre nézve lett is volna elszámolnivalónk, mind1. Viszont a környékén levők legyenek készenlétben, h ha törlődik, zabáljuk fel az utána maradó barbik jelentős részét!
Az MNT-t nem érinti az eset.

üdv. damas8

A WikinG kimúlásával onnan is érkezett néhány tag, ezáltal tulajodnképpen véglegesítődött a tagságunk, nameg a korábbinál is világosabb lett a dominanciánk.
damas8 dec 05,2013 01:58
Sziasztok!

Üdv az újaknak... újfent :), elég nagy káosz volt/van az utóbbi időben, márcsak a létszámkorlát miatt is ez remélhetőleg részünkről befejeződik és el lehet kezdeni játszani. Remélhetőleg már a véglegeshez közeli tagsággal nyomjuk ezentúl.

Annyit mondanék, h itt nagy forradalmakra és szájkaratéra nem kell számítani, különösen ezentúl, szóval aki hajlamos únni az egyhangú játszadozást, lehet rossz lóra tett..
A csoportbeosztást majd frissítem, ha már át is látom, h mi a pálya.

Jelen állás szerint a következő 1-2 hónap főleg az [ally]Rv19[/ally]-ről fog szólni. Középről el kell takarítanunk őket és persze közben a szélen is folytatjuk amit eddig. Nem lesz egy ördöngős dolog, de nem kell vérszemetet kapni,
a köv közös akció 2 hét múlva: 2013.12.21, 20:00, részletek később.

Amit nem győzök ismételni, a [ally]~HAT~[/ally] front. Az ő stratégiájuk a 2. helyre hajt a végelszámolásnál, egy éve szinte nem csinálnak semmit, csak tömörülnek a saját területükön, viszont a ritka közös akcióik okoznak fejfájást, szóval erre a frontra folyamatos védőküldést kérek azóta is!!!
védelem fórum: black caviar, rsrs, cseregale, ott az infó, toljátok!
... támadni nem tudjuk őket érdemben, mert ahogy eddig is, most is 10-12 tagunk áll szemben 140el, lerágott csont.

üdv. damas8

damas8 dec 08,2013 23:15
Sziasztok!

A karácsony előtti közös bulit lefújjuk.
...azért, mert a célpontok java bedobta a törölközőt :)
[player]Fültisztító[/player] és [player]Siorac[/player] is eldobott fiók a jelek szerint, több mint 300 falu, ezeket kellene felszedni először!

Napokon belül várható a végjáték első fázis, uh valamennyire majd felgyorsulnak végre a dolgok.

üdv. damas8

damas8 dec 19,2013 20:50
Sziasztok!

Először is kívánok mindenkinek Karácsonyt és Újévet! :)

Kicsit leült a klán, illetve a közös akciók is tolódtak.. leszámítva ahol nem, így h már olcsóbb a nemes, a jövő év elejét majd meghúzzuk!
Szóval a következő közös, több csoportot érintő támadás január eleje: 2014.01.04, 20:00, szombat.

1) Az első néhány hónap a világ közepén közénk ékelődött, javarészt [ally]Rv19[/ally]-es tagok kipaterolásáról fog szólni. Annyit megjegyeznék, hogy ez a rész (tehát a világ közepe) várhatóan hamarosan belső területünk lesz, így a majd ott foglalt falukból nagyobb arányban képezzetek védőt!
gyk.: körülbelül erről a sávról beszélek:
[coord]481|493[/coord] <-> [coord]594|436[/coord]

2) Ha ezzel végeztünk, a következő lépés, h az [ally]Rv19[/ally] északi fészkét és a [ally]~ CH ~[/ally] gyengítsük meg, annyira, h a maradékot már különösebb szervezés nélkül is felszedhessék az ottani tagjaink.

3) Így papírforma szerint a világot a [ally]~HAT~[/ally] és a [ally]R4W[/ally]-el szemben fejezzük be, oda már ténylegesen a teljes klánt tudjuk majd mozgósítani.

üdv. damas8

damas8 jan 06,2014 11:59
Sziasztok!

Nagyon jól sikerült a hétvége, kb 1%al növeltül az össz-területi arányt, ami ebben a szakaszban nagyon nagy szám... még ha pár tag most is ellazsálta a dolgot.. de nem voltak sokan szerencsére.

[player]arcalla33[/player], [player]eFGe[/player], [player]axton[/player], [player]ElemFalo[/player] + a CH fronton jópár tag és sorolhatám akiket kicsaptunk javarészt véglegesre :)
Side 1:
Tribes: CNN
Side 2:
Tribes: NOA, CoL, Rv19, RvII, ~ CH ~

Timeframe: 04/01/2014 00:00:00-tól ől06/01/2014 11:54:47

Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
Oldal 1: 233
Oldal 2: 14
Különbség: 219

Szóval északon öröm és boldogság, viszont délen azért melegebb a helyzet!
A HAT fronton hétről hétre akapjuk a pofonokat, most épp [player]kistatyo[/player] selejt-úr adott nekik laza 120 falut, újabb értékes felzabálható barbimezővel ajándékozva meg őket.
Újfent kérem, aki még nem tette költözzön erre a frontra, de ha úgy tetszik az [ally]R4W[/ally] irányába is lehetne [player]jaky25[/player] és [player]Maszk[/player] környékére.

üdv. damas8

damas8 jan 10,2014 20:25
Sziasztok!

A köv közös támadást 2 hét múlvára ütemezzük, azaz 2014.01.25, 20:00-n.
Elsősorban a világ belső része lesz érintett, jövő héten még időben küldöm a konkrét célpontokat.


Alapvetően továbbra is jól mennek a dolgaink, a jelenlegi első számú célpont [ally]Rv19[/ally]-ből újjáalakult a [ally]CoL[/ally], majd azok sebtiben hadat üzentek a volt klántársaiknak, statkozmetikai céllal. Szép munka :)

A ~[ally]HAT~[/ally] fronton most csendesebb a helyzet, azt érdemes látni, h már lényegében 1 klán méretűre falták fel egymást, ez a tendencia folytatódni is hála a sarokban tömörülésüknek. Ez jó nekünk természetesen.

R4W környéken van mostanában némi kapadozás, lényegében nem változik a felállás, amíg a ~ CH ~ sokkal nem végzünk itt még várni kell a komoly áttörésre.

üdv. damas8
 

DeletedUser12405

Vendég
damas8 jan 26,2014 17:41
Sziasztok!

A vártnak megfelelően elég szépen indult a [ally]CoL[/ally] támadás!
Side 1:
Tribes: CNN
Side 2:
Tribes: CoL

Timeframe: Előző 24 óra

Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
Oldal 1: 196
Oldal 2: 15
Különbség: 181
Ahogy kértem, üssük őket ezentúl is folyamatosan, főleg [player]Balogh Lajos[/player] és [player]Orthus[/player]-t, 2 naponkénti fordulással, tehát hétfő, szerda esti stb érkezéssel! ... vagy aki bátor, az menjen amikor jól esik! :)


További érdekesség, h mivel nem támadtuk őket, látszólag a [ally]~HAT~[/ally] kényelmes helyeztben volt, ennek ellenére sincs nagy harmónia náluk, lépkednek ki a tagok újabban. Épp most csináltak egy 2 fős klánt, pont azon a helyen, ami nekünk a legkritikusabb volt.
Hogy megadjuk az esélyt a félreértéseik kiteljesedéséhez, ennek a [ally]J~B[/ally] párosnak adunk egy óvatos MNT-t.
Ettől függetlenül a HAT illetve az R4W frontra majd fogok kérni védőket, amint végzünk a belső CoL-os tagokkal, továbbá kérem a HAT frontra kiköltözőket, h ilyekezzenek az akadémiákkal!

üdv. damas8

damas8 febr 23, 00:39
Sziasztok!

Pár napon belül elérjük az 50%os területi arányt, ez már igazából akkora fölényt jelent, h innentől egy valamire való klán nem bukhat el, bár még odébb van a vége.

Az előző heti [ally]~HAT~[/ally] támadás nem lett rossz, bár [player]Tibika[/player]-nál eléggé fennakadtunk, de [player]wizard[/player]-tól szedtünk falut szépen, [player]Smartos[/player]-t pedig kinulláztuk. Csak annyi derült ki újfent, h a pontszámokból nem kell nagy következtetést levonni, van aki képes ellenállni, van aki 100+ bejövőnél eldobja a fiókot, uh tovább kell keresni a gyenge pontokat, ahol kényelmesen tudunk előre haladni. Ez nem feltétlen könnyű, mivel a HAT a belsőzéseinek köszönhetően elég kaotikusan helyezkedik el, kevés olyan fiókot találni, aminek sok faluja van a fronton, de ez legyen az én/mi gondom/unk!
...

Mostanra 2 számottevő ellenfél maradt, DNy-on a HAT, míg DK-en az R4W, később a belőlük és a NOA-ból alakult B.C, nameg a sokadik átalakulások átesett HNK (korábban Rv19, CoL, vagy HNK még azok előtt)
A HNK története nagyjából annyi volt, h miután a CoL-t eltűntettük a világ közepéről, azok tagjai kiköltöztek az ÉNy-i sarokba, ahol összeálltak, bár egy darabig a kedvező pozíciójuk miatt tartották a frontot, de komoly túlerő híján, a jóval szervezettebb fellépésünk ellen sok esélyük nem lehetett.
damas8 márc 10, 00:49
Sziasztok!

Egész jól ment -majdnem- minden most..
- A belső részen 2 kisebb tagot eltüntettünk lényegében.
- A déli részen meglepően bevédett célpontra mentünk megint, néhány falut azért így is sikerült elcsípni, ami inkább pozitív, h ahogy nézem itt szinte mindenki részt vett, köszi!
- Az északi részen is sikerült haladni, itt úgy fest, h még lehetne vinni falukat [player]kisvonat[/player]-tól, de méginkább [player]Zartan[/player]-tól, indísatok rájuk még nyugodtan!
...

damas8 márc 16, 00:38
Sziasztok!

A hírek beigazolódtak, össznépi támadást kapott a klánunk!!!
Nem tudom hány embernek tűnt fel, mindenesetre örömmel jelentem, úgy néz ki megmaradunk :)
...

damas8 márc 16, 00:56
...
Gondolom mindenkinek feltűnt, h teljes klánt érintő támadásokat csak a [ally]~HAT~[/ally]-ra küldünk.. ez már így is marad, de azért van élet máshol is, ha nem is túl nagy :D
Tehát a továbbiakban
- A [ally]~HAT~[/ally]-ot támadjuk nagyjából 3 hetente közösen.
- Az ÉszakNyugati részen a [ally]HNK[/ally] van hátra, itt [player]Mojo Jojo[/player], [player]Shaman Land[/player] és [player]bazsynka[/player]-tól kérném az ízlés szerinti szervezkedést, illetve őket zaklassátok az akármivel :)
- Kelet-DélKeleten a fentről lefelé haladást [player]placi[/player] és [player]Butterfly[/player] koodinálja, illetve lentebb [player]Szere...[/player] illetve [player]rsrs[/player]-től kérném a környék "felügyeletét"!

Lényegében nagyjából eddig is ez volt, csak most le is írtam.

damas8 márc 30, 20:04
Sziasztok!

Egész jó lett a mostani akció is, erősen megtörőben van a 2 célpont, uh ne álljatok le, most már ki kellene foglalni őket!
gyk. [player]wizard[/player] és [player]Tibika[/player]-ról beszéltem :)

...

Érdekesség, h a [ally]~HAT~[/ally]-osok már féllábbal el is dobbantottak v25-re.
Az előrehaladásukat nagyban nem fogja ez akadályozni, lévén kis barbikat foglalgatni nem nagy energia, viszont várhatóan 1-1 célpont könnyebben el fogja dobni a fiókját, ha úgyis kéznél lesz neki a másik világ.

üdv. damas8

damas8 jún 01, 19:18
Sziasztok!

1) A [ally]B.C.[/ally] fronton aránylag jól haladunk a [ally]~HAT~[/ally] DNy-i részét nagyon megszenvedjük, továbbra is. Igaz, h az itteni aktív tagjaink szörnyen kevés segítséget kapnak.
Ez a tagság jó részének mamlaszsága miatt van így, másfelől az is igaz, h nem segítek én se magunkon a szervezéssel, dehát ráuntam, ez van, sorry. Ettől még haladunk, csak lassacskán.
Harmadrészt azért nem kell fejbelőni saját magunkat.. valamennyire kalkulálható volt egy ehhez hasonló végjáték, köszönhetően a HAT szánalmas sündisznójátékának. Azért mi a másfél évünk alatt zömmel saját kézzel vertük végig a v19 klánjait, miközben ők belsőztek/barbiztak.
Ha bátrabban játszanak jóval könnyebb dolgunk lett volna, így tulajdonképpen végig a 2. helyért küzdöttek, amit hamarosan el is fognak érni, gratulálunk! :)

...

Önfeledt falugyűjtögetés a végére...
damas8 júl 19, 01:45
Sziasztok!

Átléptük a 71%ot, ilyenkor már egyre könnyebb a dolog, példa okáért a [ally]~HAT~[/ally] vezére, [player]Meggy[/player] is feladta a játékot.
Gratulálok és köszönöm azoknak, akik valóban végigtolták és még folytatják ezt az 1-2 hónapot!

Amit aféle másodlagos célként még ki tudunk tűzni, hogy a ranglista elejét minél inkább megtisztítsuk.
Ehhez a HAT fronton [player]B.JOZSEF[/player], [player]Hulk73[/player] és [player]Flexfree[/player] adódik a közeljövőre nézve fő célpontnak, az utóbbit gyorsan el is intézzük, ha minden jól megy :)
...

damas8 júl 24, 10:56
Sziasztok!

Mivel [player]Flexfree[/player] állítólag abbahagyta a játékot, míg Belfegorka69 barbi lett,
a [player]B.JOZSEF[/player] támadást egyelőre lefújjuk... ha felszedtük az ingyenfalukat, majd neki lehet futni újra.

üdv. damas8

damas8 aug 02, 22:58
Sziasztok!

Épp elértük a 75%ot, szóval már tényleg nagyon közel van a vége, a keleti szekció félig-meddig épp kivégzi a megmaradt B.C. maradékát: the-indien.

Ahogy írtam korábban, [player]B.JOZSEF[/player] az utolsó, akit még le kéne taszigálnunk a ranglistáról, a [ally]B.C.[/ally] fronti tagjainkat kihagyjuk a buliból, mindenki más viszont jöjjön Jóskára.
...

damas8 aug 21, 01:52
Sziasztok!

79.8%-nál járunk így már órák kérdése, h elérjük a szükségest!
Gratulálok a társaknak, esélyeshez méltóan nyomtuk végig a világot. Valójában egy pillanatig sem volt kérdéses a dolog, azzal együtt sem, h a diplomáciai előnyöket egyáltalán nem szedtük merőkanállal.

-EN-, Vírus, -R-, BFK, VF, KaF, =R.H=, CoL, A.W.A, ~ CH ~, R4W, HNK, NOA, B.C., ~HAT~ ... csak mutatóban a v19es számottevőbb klánok zöme, akiket lényegében saját kézzel csaptunk meg.
Ha valaki akarna komolyabb memoárt írni saját vagy közös nézőpontból, tegye meg, akár fórumra, akár körüzibe. Az én szókincsemből csak ekkorákra futja :)

Az aktuális [player]B.JOZSEF[/player] támadásról sok szót nem érdemes ejteni, lévén ő is merevre dermedt a bejövőktől, ezzel együtt pár nap alatt 400+ falut legombolni így se rossz meló!

v28 kapcsán még mindenképp írok egyet.

üdv. damas8
 

DeletedUser12127

Vendég
Köszi Damas!

Nagyon jó volt olvasni rólatok is! Egyébként is minden érdekel, ki hogy csinálja, de a CNN, mint a V18-on számomra baráti klán különösen.

Elismerésem még egyszer a 2 világ megnyeréséért. Valóban megsüvegelendő teljesítmény egyedül, elejétől a végéig végigvinni győztesen egy dominancia típusú világot. Voltak akiknek sikerült, (a teljesség igénye nélkül V9 MHC, V5 Sparta, V11, V19 CNN) és voltak akiknek nem (V7 Mesehősök, V18 MHC - akikről én tudok). Annak, hogy érdemleges diplomácia nélkül sikerüljön behúzni a világot rajt-cél győzelmet aratva két alapfeltétele van. Az egyik, hogy erős, összetartó csapattal kell indulni, akik a világ kezdetétől képesek legyenek meghatározni a világ sorsát, és hogy ne induljon a világon egy a már a regeléskor is náluk nagyobb erőt képviselő másik szuperklán.

A V9-en és a V18-on a CNN belefutott ebbe. Mindkét esetben ott tornyosult a másik oldalon a legendás MHC. Akiket egyetlen egy klán sem lett volna képes 1:1-ben diplomácia nélkül legyűrni sem itt sem ott. Főleg, hogy az MHC maga is élt a háttér diplomácia minden fegyverével.
A CNN egy szimpatikus stabil klán akik a harcmezőn jó stratégiaával és aktív darálással gyűrik be a hozzájuk képest kevésbé szervezett társaságokat. Egyszerre többet is akár. Okosan választva világot ehhez maguknak.

Szép és elismerést érdemlő egy-egy kisebb - komoly ellenfél nélküli - kisebb világ egyértelmű behúzása. Igen komoly teljesítmény. A Diplomácia kétélű fegyvere nélkül egyszerre könnyebb és egyszerre tisztább minden.

Vannak, voltak azonban olyan világok, ahol az ember klánjával szemben óriási erővel rendelkező csapatok regeltek roppant szervezettséggel.
Egy-egy ilyen világban nem a toronymagasan legerősebbként indulva esélytelen rajt-cél győzelmet aratni. Ez nem is sikerült a CNN-nek a V9-en és kitértek ez elől a V18-on is. És igazatok is volt. Amit a V19-en meg lehetett tenni, azt a V18-on nem lehetett volna. A V18-on a győzelem érdekében fel kellett vállalni a reménybeli győzelem dicsőségének megosztását. Hiszen egy MHC-val szemben csak a világnak együtt lehetett esélye. Ami egyébként az ODA-MHC és a Grimanyó-MHC paktumok mellett még annál is csekélyebb volt, mint ahogyan látszott az elején.

A lényeg az, amit szeretnék megjegyezni, hogy semmivel nincs egyik győzelem a másik előtt szerintem. Egy kisebb világot domináns klánként rajt-cél győzelmet aratva megnyerni ugyanolyan fényes siker mint egy nagyobb, nehezebb világot szövetségi együttműködéssel behúzni. Mindkettő hatalmas teljesítmény. Egyik sem nagyobb a másiknál. Egyik csapat az egyik kihíváshoz tud jobban igazodni, a másik pedig a másikhoz.

A 2 önálló szervergyőzelemmel (V11, V19) a CNN beírta magát a KH nagykönyvébe, oda ahol olyan klánok vannak jelen, mint a Skulls (V1) MHC (V9), a PHX+ARM (V2, V18) A Wazze (V4) a Sparta (V5, V15) és ahol hitem szerint ott van helye az ELME-Elmék csapatának is (V7, V18).
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser16021

Vendég
v9-et a rosszul megválasztott diplomácia miatt buktuk többek között. Ott, Északon 2 klánnal kb 200 fővel indult az un."legendás" MHC (hmm a legendás jelző helyett nekem az MHC-ről mindig egy jól szervezett tömegklán jut eszembe). Amíg mi Délen hadakoztunk ők a kis klánokat behúzták Északon, mikor egyértelművé vált, hogy a fő ellenfél azon a világon az MHC már késő volt. A v18 hasonlóan alakult volna, de ott szerencsére sikerült az északiaknak még időben szövetségbe tömörülni ellenük, meg is lett az eredménye. De az MHC taktika ott is a v9 sémájára épült: Regeljünk be kb 200 fővel gyűrjük le a kisebb klánokat addig amíg a serveren lévő komolyabb ellenfelek egymást ütik. Lásd még v14-et. Ott amúgy damas-ék átmentek kicsit bohóckodni v11 mellett és az elején még megütköztek a "legendás" MHC-val majd nézz meg pár statot amíg játszottak.:)
 

DeletedUser12127

Vendég
Hogy az MHC legendás-e vagy csak jól szervezett tömegklán volt? lehet hogy mindkettő. Hogy ők nyertek először szervert, az tény. Hogy hatalmas hírük volt, ami mellé elég erő is párosult, az is nehezen vitatható. Az hogy a "legenda" kifejezést szerénytelenül ők aggatták magukra szintén igaz. Ugyanúgy mint ahogyan jegesember is jeges volt annak idején. Nem olyan értelemben, hogy jégpáncél borította volna a testét, hanem azért, mert jeget kiáltott akármerre járt... Így megfelel? :)

Egyébként ez a fajta MHC taktika amit leírtál, nagyon hatásos szerintem. És az MHC fantasztikusan ágyazott meg ennek a taktikának már a regelés előtt. Nem is értem hogy nem sikerült nekik. :)
 

DeletedUser16021

Vendég
Igen, tény hogy nagyon hatásos taktika én ezt nem is vitatom. Viszont én úgy értelmeztem az írásod hogy te csak az MHC-t tartod komoly ellenfélnek:)
 

DeletedUser12127

Vendég
Nem nem, nem Csak az MHC-t tartom komoly ellenfélnek. Komoly ellenfelünk volt pl a V7-en az ottani CNN és utódklánja a ..DC... , a Wiking és a POA is. Én azt akartam csak mondani, hogy vannak világok, ahol világonként a rajt cél győzelemre egyetlen klánnak van csak esélye. Ez a V18-on nem a CNN volt, hanem az MHC. A V19-en pedig a CNN volt hasonlóan esélyes helyzetben. A V18-on az MHC-nak nem sikerült, a V19-en a CNN-nek igen. Nem tudhatom milyen erőt és szervezettséget képviseltek a CNN ellenfelei a V19-en. damas írásából azt látom egyedül a HAT volt az a klán, aki fel tudta venni a kesztyűt. A V18-on ellenben ott voltunk mi, a nem kis munkával egybentartott szövetség részeként. Úgy érzem az MHC-nak nehezebb dolga lett a V18-on mint a CNN-nek a V19-en. Ők nem is tudták megoldani a nehezebb feladatukat, Ti viszont megoldottátok a(z övékénél) könnyebbet. Ami még egyszer mondom nagy elismerést érdemel. Ennyi, amit mondani akartam.
 

DeletedUser4544

Vendég
Sziasztok!
Gratulálok énis a szervergyözelemnek.

Mindenesetre én aztvallom, egy szervergyözelmet sose kell megmagyarázni.
Lehet fényesebb egy MHC elleni gyözelem, de úgyanolyan értékű.

ÉN V5ön már átéltem hogy gyöztük le a legendát, de megmondom őszintén a legbüszkébb nem a Spartai gyözelmekre vagyok, hanem a V21esre. Ahol esélytelenként harcoltunk, és a tagjaimmal eltudtam hitetni hogy meglehet ezt csinálni!

Cnn-t úgyérzem kicsit elkésett hogy most keresni "legendákat", ezért keresik Sparta-t, Meséseket, hogy V28on egy jó mezőny alakuljon ki.
Sparta akkora tempóval halad, zola, miguasha, alfino theo/nice és nélkülem hogy talán megdöntik a V5ös csúcsot szerverzárásba....Akkora az aktívitás...
Nem akarom megbántani andit, ágit és brookyt, de ők világ életükbe csak a nevüket adták a vezérkarhoz(persze játékosoknak kíválóak), sokmindent nem tettek vezérkarba.
Hálisten van még nekik egy Lord Pain és egy Tatus aki még valamennyire viszi őket előre, de...Inkább ne menjünk bele:)
Elég annyit arról a szeróról, hogy V21en erősebb ellenfelek voltak mint V20on, mégis mimár lezártuk....

Felkell ismernünk, mára elkopott a KH mezőnye a sok PP újítás miatt. A veteránok leléptek, Firkáék maradtak....Hátha egyszer összejön nekik is egy szervergyözelem v40 akárhányon, de ők aztis úgy élik meg, mint mi az elsőt, V5ön, vagy ti a V11en....
 

DeletedUser12127

Vendég
"Gratulálok énis a szervergyözelemnek.

Mindenesetre én aztvallom, egy szervergyözelmet sose kell megmagyarázni.
Lehet fényesebb egy MHC elleni gyözelem, de úgyanolyan értékű.
"

Én is pont ezt mondom. Örülök, hogy ebben is egyetértünk. :)
 

DeletedUser12405

Vendég
Arkhi, az az érzésem, h kicsit hazabeszélsz. :)
Abszolút nem vagyok meggyőződve, h a v7 és a v18 annyira egyértelműen az erősebb világok közé tartozna, még ha éppen ott is nyertetek... vagy általában lenne létjogosultsága méregetni egymással a világokat.
[SPOIL]A v18as turbóbarbik mondhatni ellenünk lettek kitalálva, mint később beigazolódott, az MHC-nak sem ízlettek nagyon. Ettől függetlenül, a kezdésnél csúnyán helybenhagytak minket is, azóta se értem, hogyan. Ugyanúgy, ahogy v14en a heccklánunk hagyta helyben őket, jó volt akkor olvasni, h az összes környékbeli outsider csapatot izzították ellenünk, miközben nekünk kb üres volt a dipó fül.. dehát ezek nem lettek úgy megénekelve, mint a másik oldal hőstettei.[/SPOIL]
- A v19es Wiking pl nem hiszem, h lényegesen kevesebb lett volna erőben a v7esnél.
- Nyugodtan említhető még a v24 mostani top2 klánja: CoL és Vírus.. v19 után kerültek oda.
- Esett szó a v21ről, a Vircsaft-ot kik kezdték el? Azok, akik itt KaF-ként szerepeltek előtte.
- Dencu-ék sok világot megjárt csapata, itt éppen A.W.A néven.
- Vagy, h mást már ne mondjak, a v1 első BFK is itt volt, igen, jórészt az ottani tagsággal. Szűk 2 hónapig húzták, majd egy olvadással még nyertek +1et.

Szóval lehetett volna erről a világról is egy jóval tartalmasabb krónikát írni, ha alkalmasabb személy ugrik neki :)
 

DeletedUser12127

Vendég
Mindenki hazabeszél egy kicsit, damas. Ez axióma. Én is, Te is, mindenki. Szerintem ezzel nincs is semmi baj.
Az is igaz, hogy mindenki törvényszerűen felülértékeli valamennyire a saját világát. Hiszen rengeteg munkája volt benne, a többiekében meg nem. A V7-et és a V18-at példának hoztam fel, azért azokat mert azokat ismerem. Ezeken a világokon senkinek nem sikerült rajt-cél győzelmet aratnia. Vagy azért mert gyenge volt az ezekre a világokra alaposan felkészült szuperklán, vagy azért, mert az ellenfelek ezt meghiusították.

Tartom, hogy pl a V18-at az MHC-n kívül sem mi, sem Ti, sem más nem nyerhette volna meg egyedül. A V19-et nektek sikerült. Mert kitartóak és jók vagytok. Én csak árnyalni szerettem volna az egyedül megnyert világok extra dicsőségét egy kicsit, azzal, hogy elmondtam a rajt cél győzelemhez nem elég csak jónak lenni - A világot is jól kell tudni megválasztani ehhez a bravúrhoz! A CNN ebben is jó volt. Hamar felismerte, hogy a V18 erre alkalmatlan, és a V19-re átregelve ott meg is oldotta a saját maga számára kitűzött feladatot. Nyilván voltak jó klánok a V19-en is. De hozzátok mérhetően jó nem volt. (És ezt ne a V19 leszólásának, hanem a Ti dicséreteteknek értékeld!) Ezt Te magad is leírod első mondataidban. Írod, a HAT-on kívül minden klán széthullott ahogyan elkezdtetek foglalkozni velük nagyon hamar... Ezt a szívességet viszont nem tette meg a V18-on az MHC számára a V18 velük ellenszegülő maradékának néhány klánja.

Azt mondom és most is tartom, hogy egy kisebb világ egyedüli megnyerése mint pl a V19 semmivel nem kisebb és nem is nagyobb győzelem mint egy másik világ megnyerése szövetségben - az olyan aktuális szuperklán ellen, mint volt az MHC a V18-on, a CNN a V19-en, a Sparta a V20-on, és a Vircsaft a V21-en. Ebből a nagy négyesből egyedül a CNN tudta befejezni a világot a céljait elérve. A Sparta még küzd. A V18 és a V21 viszont az összefogás erejéről és a fordítás bravúrjáról marad emlékezetes.

Ettől szép játék ez. Sokféleképpen lehet nagyot alkotni, legnagyobbat viszont képtelenség. :)
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser11697

Vendég
Megkésve és igazából végig se olvastam az egészet, csak beleolvasgattam a hozzászólásokba és hát vannak dolgok amik sosem változnak, de mindegy ez most... :)
Szóval szeretnék Gratulálni a CNN-nek, igaz ebből a győzelemből én már nem vettem ki a részem, de attól még ugyan úgy örülök neki, mint a V11-nek!
Szép volt és sok sikert a jövőben!
 
Fent