V12 beszélgetés

Ramon Dehynn

Vendég
nekem. és nem hosszúlábú, hanem nagymellű. Na jó, hosszúlábú nagymellüek előnyben;)
 

Ramon Dehynn

Vendég
Maga a boulder kötél nélküli mászást jelent, kisebb sziklák felszínén , műfalon , épületeken.

A boulderezést leginkább edzésre használják,vagy csak egyszerűen szórakozásra. Ha valaki kimegy a természetbe a boulderezés tűnik a legegyszerűbb lehetőségnek - ha nem sikerül az alacsony sziklafal tetejére felmásznia, leugrik és addig próbálja újra amíg fel nem jut.
Ezek a kitíűnő tornagyakorlatok rendkívüli újjerőt igénylenek, a tömbökre szinte csak láthatatlan peremeken, kényelmetlenül kitekeredve lehet csak feljutni. A bolulderezésnek is megvannak a nehézségi fokai, melyek mérésére nagyrészt a francia "Fontainebleau Erősklát" vagy az amerikai "Vermin" skálát alkalmazzák.

A boulderezés a mászás a legnehezebb ás a legtöbb technikai tudást igénylő formája, ahol az út gyakran csak néhány, de igen nehéz mozdulatból áll. Azonnali és gyakori sportélményt és nagyszerű társasági életet biztosíthat egy ilyen club látogatása.

A sportnak egyéb veszélyei is vannak, például aki egyszer ráérez a mászás ízére, azt talán csak a felesége bírja rávenni hogy ne fúrja tele műfogásokkal a lakását....:))))))

http://www.youtube.com/watch?v=3i3nvW99jIU
http://www.youtube.com/watch?v=ZxG1aI_u01s