• Nem tetszik a havazás? Kapcsold ki:

V1-es Skulls

DeletedUser14536

Vendég
öcsém darki te még mindig kh és fórumfüggő vagy? :)

Akik törödnek is a játékkal és a klánjukkal az igen is legyen KH - és Fórum föggő .
Én csak bizztatni tudom Darkot hogy igen is legyen KH föggő :)

Ezzel a mondatoddal azt árultad el számomra hogy neked nem is fontos ez a játék , te már szarsz az egész játékba bele .
Úgye ne is tagad :)
Ha fontos lenne neked a játék akkor nem ezt írnád amit írtál .
De mindegy ez a te dolgod .
Innen látszik , hogy a WikinG csapat a legjobb klán
 

FrostRaven

Vendég
Ezt a témát nem hagyhattam hozzászólás nélkül, előre is elnézést kérek az előreláthatólag hosszúra sikerült wall of textért :)

Mivel a V1en csak rövid ideig játszottam amikor a V2 már javában zajlott, és amit a skullsról tudok csak hallomásból tudom így csak nagyrészt elméleti alapon tudok hozzászólni a témához.
Szóval mikor egy ismerősöm néhány évvel ezelőtt a figyelmembe ajánlotta a klánháborút, mint egy igazi stratégia fanatikus rögtön be is regisztráltam mindkét meglévő világra és megkezdtem amatőr botladozásomat. Néhány hét és a súgó valamint az egységek értékeinek átolvasása után kezdtem rájönni mi mire is való, hogyan érdemes támadni és védekezni stb..
Mint említettem, már mindkét világ folyt egy jó ideje, V2-n a K67re kerültem, V1en kitudja hová a világ végére. V2-n zajlott az élet, volt ki ellen harcolni és izgalmas volt a játék míg a V1en csak egy kietlen pusztaság állt előttem, egy hatalmas barbár tenger megtűzdelve néhány "aktív" játékossal akiknek általánosságban elmondható hogy semmi közük nem volt a klánháborúhoz. Hogy is lett volna, új volt a játék és azt hiszem ez még a mai napig is elmondható hogy a játékosok 90%a nem olvasta el a súgót, az egységek értékeiről sem tud semmit maximum annyit hogy támadni vagy védekezni kell vele.
Kb. 30 falu után úgy döntöttem befejezem a V1et mert semmi kihívást nem találtam benne, elegem lett a barbár foglalásokból (egy idő után már semmi más nem maradt a környéken) és a V2-n folytattam a játékot.
Gondolom ez így történt a legtöbb stratégiára fogékony játékossal is tehát általánosságban elmondható hogy a V1 peremvidéke erősen színvonalon aluli játékosokból állt.
Ezzel ellentétben a térkép középpontjában már akkor is erősen kirajzolódott egy "szuperklán", nevezzük Skullsnak ami előkelő helyezésének köszönhetően vonzotta magába a kiemelkedő játékosokat, így válva egyre erősebbé és erősebbé. Megosztották egymással a tapasztalataikat, jó játékosok tanultak a még jobbaktól és minimális ellenállással győzték le a kevésbé tapasztalt ellenfeleiket.
A V1en előre el volt rendelve egy szuperklán kialakulása, hiszen nem voltak korábbi világok és az ott kialakult személyes ellentétek valamint korábbi, komoly tapasztalattal rendelkező játékosok. Mindenki egyenlő esélyekkel indult, a jobb képességű vagy éppen jobban ráérő játékosok pedig egy klánba tömörültek és egyre erősebbek lettek.
Manapság egy új világon ilyen klán kialakulására már esély sincs, megvannak a kialakult társaságok és a közöttük húzódó szakadékok, a korábbi világokon elszenvedett sérelmek. A már bizonyított klánvezérek és körülöttük kialakult társaságok között komoly ellentétek feszülnek, a klánok között ennek köszönhetően nincs átjárás, és egy néha-néha létrejövő fúzió általában csak az új klán instabilitásához és széthullásához szokott vezetni.
Kialakultak az erőviszonyok, néhány játékos már a nevének köszönhetően is védve van a támadások ellen és így sokkal könnyebben fejlődhet.

Összesítve... Elhiszem hogy a V1es skulls egy remek társaság volt, kiváló játékosokkal akik az évek alatt még több tapasztalatot gyűjtöttek de V1es skulls már tényleg nem lesz, nem is lehetne többet. A KH társadalom frakcionálódott, és bár egyik-másik klán megvillan bizonyos világokon, mindig lesz egy vagy több olyan társaság akik meggátolják őket a totális hatalomátvételben.
A legtöbben már nem csupán katonákkal harcolnak, néha elég egy név vagy egy előre, jól kiválogatott társaság is (lásd V13 =MH=), onnantól már csak évek kérdése a szerver megnyerése, de persze mindig, minden klánnál benne van a pakliban a széthullás ami egészen kis nézeteltérésekből is kialakulhat.

Végezetül csak annyit szeretnék kérni hogy (a fórumon is megnyilvánuló) állandó ellenségeskedés, erő demonstráció és világuralmi tervek szövögetése mellett ne felejtsétek el hogy ez csak egy játék amit lehet tisztességesen, becsülettel is játszani.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser1561

Vendég
De azért remélem, jót grilleztél, ha már olyan meleg volt.

Amúgy mintha a fáma úgy szólna, hogy páran a v1 előtt nemzetközin játszottak.
 

Montipapa

Vendég
Korrekt szösszenet Raven.....!

Igazság szerint én akkor látnék egy relative "tiszta" képet az erőviszonyokról és magáról a magyar kh társadalom...erejéről...ha nem nyilna minden negyedévbe új világ...és akkor nem lenne annyi vándormadár ha pl. bukik 50 falut..stb.! Hanem megérné neki/nekik küzdeni...több erős klán...lenne értelme a többfunkciós diplomáciának :)élvezetes csatározásoknak....stratégiának.../ lehet nagyképűség de szinte erőfeszités nélkül nyerjük meg a 9 est....és ha esetlegesen is volt valami gigszer azis belső viszály :)és ez uncsi...valljuk be/ ...na azt élvezném....és szerintem sokan vagyunk ezzel....de ez a folyamatos világözön..egy kicsit bomlasztó és olyan gépiessé teszi az egészet.....! Olyan mint maga a mai világ...rohanó, érzelmektől mentes.......tipikus jelenségek....ezen a világon "nem adta" majd a köv....de a köv is olyan lesz..csak hát a naivitás....na mindegy...lehurrogtok ugyis...csak a szokásos :) de azért elmondtam..bár órákat lehetne erről....

Jó persze jön a válasz...nem éri meg etc...németek stb.....de akkoris...:) mert ird és mond..véleményem szerint ugy jó ha 100 / és még lehet sokat mondtam / jó és AKTIV és a kh hoz értő magyar játékos van...a többi sajnos csak töltelék...de hát ugye kell olyanis :) Viszont nagyon sok az olyan játékos akit ha felkarolsz......top lehet.....nem egy ilyen játékost "neveltünk" már ki......
 

kiowa

Vendég
http://www.youtube.com/watch?v=cqlzXN1kBZk

Szerettem azt a klánt, mármint az eredetit, a régit, mikor Bala még Bala volt. Klassz volt a két klántali is! Ha valaki olvassa a régiek közül, nekik nagy helló, szia, szewa :)))
Lehet merész és erős kijelentés, amit írok, de a V1-es Skulls-ot maga a support tette taccsra..

Mai napig röhögök rajta, mikor eszembe jut, hogy volt, hogy a nevünket is törölték, és még a világtérképen sem szerepeltünk, majd kitaláltunk, hogy mi leszünk az Eperke klán (sok féldeci után egy közös party-n), és hirdettük a VILÁGBÉKÉ-t. Mi a "csalóknak" kikiáltottak, mert a sok láma nem tudta felfogni aggyal a játék valódi lényegét.... Beképzeltek, gizdák és rohadékok voltunk.. :)) Voltak balhék, de szerettem.... ja!
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8083

Vendég
SZia FrostRaven :)

Nem akarlak megbántani, de tudod a v1-ről pattant ki mindenki , a v2 is , és az ,hogy valahol unalom van ,még nem jelenti azt hogy a világ más égtáján ne dúlna pokoli küzdelem :)
Mert amit én 2008 telén láttam, amikor a Skulls a Stm (Steiermark) klánnal háborúzott, nos az volt számomra a pokol kiteljesülése :):)
Már amennnyit láttam belőle.
Nem akarlak megbántani, de tudod 2008 előtt is létezett ám stratégiai játék. Játszottak hasonló játékokat a böngészős játékok eljövetele előtt is. Sőt, az internet eljövetele előtt is. És most kapaszkodj meg, még a PC eljövetele előtt is. Igaz milyen hihetetlen? Talán mégsem mindenki a v1-en tanult meg játszani?
 

FrostRaven

Vendég
Óóóó a régi szép idők... M.A.G.U.S, TF, Ősök városa és egyéb fantáziajátékok amihez még áram sem kellett csak papír, ceruza és egy dobókocka :D
Ezek ugyan kineveltek az emberben egyféle fogékonyságot, de azért a klánháborúnak is megvannak a maga sajátosságai amit csak itt lehet megtanulni.
 

DeletedUser1561

Vendég
Az alap tényleg mindenhol ugyanaz, csak a körítés más. Ezért is van sikere az ilyen játékocskáknak.

Azért TF és (és később az Ősök városa) pont úgy volt az igazi, ha szépen játszottál fordulóról fordulóra. :p
 

ManBoy

Vendég
http://www.youtube.com/watch?v=cqlzXN1kBZk

Szerettem azt a klánt, mármint az eredetit, a régit, mikor Bala még Bala volt. Klassz volt a két klántali is! Ha valaki olvassa a régiek közül, nekik nagy helló, szia, szewa :)))
Lehet merész és erős kijelentés, amit írok, de a V1-es Skulls-ot maga a support tette taccsra..

Mai napig röhögök rajta, mikor eszembe jut, hogy volt, hogy a nevünket is törölték, és még a világtérképen sem szerepeltünk, majd kitaláltunk, hogy mi leszünk az Eperke klán (sok féldeci után egy közös party-n), és hirdettük a VILÁGBÉKÉ-t. Mi a "csalóknak" kikiáltottak, mert a sok láma nem tudta felfogni aggyal a játék valódi lényegét.... Beképzeltek, gizdák és rohadékok voltunk.. :)) Voltak balhék, de szerettem.... ja!
Azok a régi szép idők :)
Azok a régi szép tömegklánok :)
Attica 1800 taggal :D (vagy még több, de én ennyire emlékszem)

Mi a Skull-ba olvadtunk anno Metarton néven voltunk 10-ek :)
 

ManBoy

Vendég
Emlékszem voltam az Atticában is, ott ha az ember olvasottnak jelölte a fórumokat fél óra alatt mindenhol volt írás, de leginkább a segéjkéréseknél :D
 

kiowa

Vendég
Jaja, Attica beírta magát a KH történelembe a legnagyobb tömegklán névvel :DDDD
 

TheodoriK INSO

Vendég
Úgy emlékszem volt időszak mikor átlépték a 2000 (!!!!) tagot is. De stabilan 1500 felett voltak :)
 

Full Moon

Vendég
Amikor a SEXY klán és a TRAVIAN egyesült nekik is volt 680 tagjuk.
Én csak tudom, mert enyém volt a SEXY klán.
Meg is utáltam egy életre a klánvezérséget.
Az Attika vezérének a Birodalmi Hírmondó heti újsága egy életre hiányozni fog nekem. :(

A V1 feelingje már soha sem lesz egyik világban sem.
Ahogy nem lesz már sohasem Skulls, még ha a régiekből egy páran visszatérnek ezen a néven.

Minden esetre nekem ők voltak a példaképeim és azok is maradnak, és ezen az sem változtat ha azóta náluk 100X jobb KH-ok is vannak.
A Skulls számomra egy eszme és egy játék stilus ebben a játékban.
A TERROR hasonló felfogásban játszik csak egy kicsit a saját szám íze szerint.
Én kívánom, hogy a Skulls a V13-on érjen el hasonló sikereket mint a V1-en, mert akkor a sok jóakarónak újból savanyú lesz a szölő! ;)
 

ManBoy

Vendég
Attica

Az idő mindent megszépít. Semmi nem volt jobb akkor mint most, csupán csak a jó dolgokra emlékszünk :)
 

Full Moon

Vendég
Főleg akkor ha te a Metatronban voltál és nem a Metartonba. :D
Csak azért gondolom, mert a SEXY klánom szővije volt és a vezérük meg jó haverom. :)
PUSY hadvezéretek még mindig a V1-en van . :)

V1 én így szerettelek. :D
 

TheodoriK INSO

Vendég
Én már nem emlékszem a nevére a klánnak ahol V1-en voltam :)

De olyan 30-35. hely körül mozgott. Kb 2 hónapig játszottam a K63-on. 3 bónuszfalu befoglalása futotta és kb 13-14 ezer pontra :)
És büszkeséggel mondhatom, hogy miután az első 50 lándzsásomat ráküldtem "élő" falura (természetesen piros jeli jött) soha többet nem támadtam csak barbit és bónuszfalut V1-en! :)

Hát igen... Rég volt..
 

Full Moon

Vendég
Késztetést éreztem, hogy megnézzem a a V1 TW statot.
Nem találtam a SEXY-met. :(
De az ARNY klánomat igen. :) Hát igen amikor Vigyori86 még ott bontogatta a szárnyait a klánomban. :)
Ki gondolta akkor hogy egyszer majd.........
Azért ha vissza nézem én is a barbárok réme voltam. :D
 

kiowa

Vendég
Emlékszem, hogy az első valódi foglalásomnál, nem egész 3 éve rendesen megizzadt a tenyerem a nemesek beérkezése előtti percekben. :D Akkor még volt adrenalin.. miegymás.. akkor még örültünk egymásnak, egymás sikerének. Akkor még az volt a LÉNYEG, hogy MI (a klán) ne veszítsünk falut.. akkoriban a HP-ák, meg a HF-ok még nem azzal foglalkoztak, hogy ki a párod, kinek a pénzéből élsz, és kivel utáltasson meg téged, a kutyát nem érdekelte, hányas a lábad, vagy mit csináltál tegnap este, nem könyökölt senki, nem kellett védekezned, csak sereggel. A vezér akkor még istencsászár volt, és mikor valaki feltett egy fajintosabb képet magáról a fórumra, nem szextárgyként tekintett rá senki sem :) Akkor még nem fészkelte be magát a játékba a harmadrangú chat feeling. Rég volt, szép volt, talán igaz se volt. :D