Ismertető Támadás tervező újragondolva

Bogyó

“A jó”
A Klánháború Csapata
Supporter
Wiki szerkesztő
A reakció pontszáma
605

Támadás Tervező ÚjragondolvaÜdv Néktek, bátor hölgyek és nemes urak!


2021 ezen gyönyörű, tavaszi napján örömünkre szolgál, hogy megmutathatjuk Nektek, min dolgozott a Fejlesztő Csapatunk az utóbbi időben:

5AC180C7-32FA-4913-AF25-D66179EC5DB2.jpeg

A jelenlegi Támadásszervezőt nehézkes használni, amivel tisztában voltunk, hisz sokatok kérte az újragondolását, fejlesztését.
Mivel ez egy új, még mindig folyamatban lévő fejlesztés első lépcsője, ezért lehetségesek kisebb változások, fejlesztések a funkcióban. Szeretnénk, ha továbbra is leírnátok a gondolataitokat, észrevételeiteket, ezzel is segítve a fejlesztőinket abban, hogy a lehető legjobb játékélményt nyújtsuk Nektek!

Ez az új Támadásszervező 3 fő részre lett felosztva, melyek mindegyike ugyanazon a helyen elérhető - ott, ahol a mostani Támadásszervezőt is elérjük. Ez a 3 rész a térkép, a parancs lista, és a parancs osztás. A "Támadásszervező megnyitása" gomb megnyomására jön elő a 3 rész a térkép nézeten. Itt biztosítjuk, hogy a 3 rész egymástól elkülönülten használható, és ne zavarjon össze senkit.

I. Térkép


Ez a rész biztosítja a játékosoknak a célpontválasztást közvetlenül a térképről. Ha rákattintunk egy falura ebben a nézetben, a falu koordinátáit a parancs osztó űrlapra menti (ismételt kattintás pedig eltávolítja onnan). A térképen meg fog jelenni a kiválasztott falun egy speciális ikon, ami a parancsot hivatott azonosítani: van egy az éles támadásoknak, egy a fake támadásoknak, és egy a támogatásoknak. Ezek teljesen egyediek lesznek, hogy ne lehessen bármi mással összekeverni őket, az illusztráión csak átmeneti, nem végleges ikonok láthatóak.
0FB805DD-F905-4A35-8676-770526FA0328.png

II. Parancs lista


A második fő rész az új Támadásszervezőben a parancs lista. Itt láthatóak a parancsok, melyeket a játékosok kiosztottak a klántársaiknak. A parancsok időrendi sorrendben lesznek láthatóak, méghozzá a legújabb lesz legfelül, hátul pedig a legrégebbi. Név, típus, célpontok, csapódási idő és - adott esetben - a parancshoz szükséges seregszám látható egy ilyen parancson. A parancsok módosíthatóak a jobb felső sarokban lévő kis gombbal. Ha egy játékos teljesíti a parancs rá eső részét, akkor egy kis pipa fog megjelenni a neve mellett, ezzel jelezve a többieknek, hogy a parancs egy része már teljesült. Gondolkodunk azon, hogy a játékosra bízzuk, engedi-e, hogy látszódjon a neve a listán, vagy sem.
09F1983D-271A-477A-B64D-66A2B0CA2662.jpeg


Parancs kiadásához van egy külön szekció.

A játékosra osztott parancsok meg fognak jelenni a kiválasztott játékos gyülekezőhelyén, ezáltal könnyen láthatják, hova, mennyi támadást kellene küldeniük, és mikorra. Csak rá kell kattintani az egyik sorra a listából, és ki fogja tölteni a megfelelő értékekkel a gyülekezőhelyet. Innentől már minden a megszokott módon megy tovább. A játékosoknak nincs megszabva, melyik falujukból teljesítik a parancsot, ez teljesen rájuk van bízva.

Egészen addig, amíg a játékos pontosan annyi egységet küld, amennyi kérve van, a parancs teljesül, független attól, hogy hány faluból lett megoldva. Minden teljesített parancs mellett meg fog jelenni egy kis pipa, így ők maguk is láthatják, mit teljesítettek már, és mi vár még megoldásra. Adott idővel a parancsban megadott támadás után a parancs automatikusan el fog tűnni a listából.
B8BC89CF-74F2-4B3D-8B68-1B3FF5727D34.png

III. Parancs osztó űrlap


A játékosok itt tudnak megoldandó parancsot osztani a klántársaiknak. Elnevezhetik a parancsot (alapesetben sorszámozott nevet kapnak). Lehet kézzel hozzáadni a koordinátákat, vagy a már említett, térképen kattintós módszerrel felvinni őket az űrlapra, kiválaszthatjuk a típusát a parancsnak, beállíthatjuk mennyi sereget szeretnénk kérni (üresen hagyva nem jelenik meg a parancsban) és mikorra szeretnénk a csapódást.

E2E09F02-BA45-4C56-946A-D0B996F47589.jpeg

Mivel csak játékosokat, nem falvakat tudunk hozzáadni egy parancshoz, ezért csak a játékosnevet kiválasztani, illetve tudunk adni neki egy színt, amivel a térképen fog látszani. A játékos klántársat választhat csak ki, a keresőmezőbe beírt játékosnévvel. Amikor a parancsot kiosztjuk, az meg fog jelenni a játékosok gyülekezőhelyén, akiknek a parancs szól. Ahogy már fentebb mondtuk, adott idővel a parancsban megadott idő után a parancsok törlődni fognak a listából.

Egy parancshoz maximum 50 célpont adható hozzá, viszont bármennyi parancs létrehozható. Ez az 50-es korlátozás technikai okok miatt szükséges, viszont lehetséges, hogy további tesztelés, illetve éles használat után meg fogjuk tudni emelni ezt a számot, ha már elég információnk lesz arról, mennyire terheli le ez a funkció a szervereket.

Mit gondolsz a fejlesztésről?


Azt szeretnénk, ha minnél többen használnátok ezt az új Támadásszervezőt, és mivel az alapjaitól lett teljesen átdolgozva a korábbi megoldás, szeretnénk, ha visszajelzések, építő kritikák formájában tudatnátok velünk, hogyan látjátok ezt az új fejlesztést, hisz szeretnénk, ha mindannyiótoknak hasznos lenne. Előre is köszönjük a visszajelzéseiteket!
 
Utoljára szerkesztve:

Lightrex

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.274
Hű de nagyon ideje volt már, köszönjük ! :D Kövi szerveren bent is lesz,vagy még várni kell rá?
 

Halottaskocsi

Well-Known Member
A reakció pontszáma
948
Hű de nagyon ideje volt már, köszönjük ! :D Kövi szerveren bent is lesz,vagy még várni kell rá?
Mit érdekel az téged? Megbeszéltük hogy csak v69en indulunk

Ami az én fantáziámat izgatja, hogy a "beírod egyesével a klantars nevét akinek kiadod a parancsot" mellé nem -e lehetne a levelező csoport mintájára létrehozni csoportokat, és a keresőbe az adott csoportokbol - 1 parancshoz akár több csopi - mazsolazni.
Feltéve hogy nem lehet határidő nélküli parancsokat kiadni amiket elég szerkesztgetni mert ha jól veszem ki a leírásból ha lejárt az idő a parancs eltűnik és lehet újat összerakni
 

Close Your Eyes

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
13.608
Mit érdekel az téged? Megbeszéltük hogy csak v69en indulunk

Ami az én fantáziámat izgatja, hogy a "beírod egyesével a klantars nevét akinek kiadod a parancsot" mellé nem -e lehetne a levelező csoport mintájára létrehozni csoportokat, és a keresőbe az adott csoportokbol - 1 parancshoz akár több csopi - mazsolazni.
Feltéve hogy nem lehet határidő nélküli parancsokat kiadni amiket elég szerkesztgetni mert ha jól veszem ki a leírásból ha lejárt az idő a parancs eltűnik és lehet újat összerakni
Nekem is az jön le a leírtakból, hogy a parancsban megadott csapódási idő után valamikor megszűnik a parancs, mind az osztó nézetében, mind a parancsot kapó személy nézetében. Viszont nekem most ami nem egyértelmű, hogy ha pl egy endgameben akarok egy falura 10+ nukeot kérni valakitől, akkor nem tudok olyat, hogy Béla * 10, hanem fel kell vennem Bélát 10x az adott parancsra? Ez azért elég körülményes.

Viszont beleírták, hogy még egy folyamatban lévő fejlesztés, és nem adtak deploy date-t, ezek nekem azt mondatják, hogy most egy béta jelleggel adják ki (ha kiadják) valamikor, és a játékosok visszajelzései alapján alakítgatnák még, mielőtt jönne belőle egy végleges verzió. Remélem, hogy így van, mert az egy jó kezdeményezés.
 

tibax

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.317
Még sosem használtam ,de azért lenne néhány javaslatom.

1. egység mennyiség helyet , szöveges lehetőség legyen

2. A játékosnak legyen olyan opció , hogy ki tudja másolni a koordinátákat

Magyarázat :

1.
Gyurinak oda írod hogy 6k bárd 3k kl 350 kos és a dupla tanyás nukènak elküldi egy részét XD

Illetve sokkal érthetőbb is lenne ,mi a teendő

2.
A játékos hiába kapja meg a célpontot/kat ha nem tudja ki másolni és meg szervezni ,és egyenként kell kiírja magának