SystemFaiL

  • Témaindító Deleted User - 1528109
  • Kezdés ideje

Deleted User - 1528109

Vendég
system.png
Egy roppant érdekes alanyt hoztam most nektek, akit bizonyára többen is ismertek. Az alany nem más, mint SystemFaiL ! Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!

Stormbringer:
Kedves SystemFaiL, örülök, hogy elfogadtad a felkérésemet és elkészíthetem veled az interjút.
Első körben szeretném megkérdezni tőled, hogy emlékezeteid szerint hol hallottál először a Klánháború nevű játékról?

SystemFaiL:
A Travian nevű másik ehhez a játékhoz hasonló böngészős stratégiai játékot "játszottam"(Nem volt internet hozzáférésünk még akkor), amikor 1 banner hirdetés keretében leltem rá a Klánháborúra.


Stormbringer:
Szeretném megkérdezni, hogy mióta játszol?

SystemFaiL:
Hosszabb távon úgy 3 éve játszom a játékkal, de még v3 idején regisztráltam elsőnek, ami nem a mai nap volt.

Stormbringer:
Az első regisztrációdkor egyedül vagy barátokkal érkeztél?

SystemFaiL:
Egyiksem. Első regisztrációmkor az egyik rokonommal közösen regisztráltunk még a v3 világra, ahol Ő 100 faluig eljutott, Én pedig, mivel abban az időben még a mi háztartásunkban internet sem volt, így csak ismerkedtem a játékkal.


Stormbringer:
És v3-on milyen néven képviselted magad? Volt valami döbbentő élményed ezen a szerveren?

SystemFaiL:
Kemsyt néven kezdtem a játékot, ami később változott az utána pár ember által ismert SystemFaiL majd pedig =Legendary= nevekre. Sokat ámultam azon, hogy, hogy lehet több száz falus fiókokkal játszani a játék akkori korában.

Stormbringer:
Mit gondolsz, az első regisztrációd óta mi minden változott a játékodban, a Klánháborúban? Milyen plusz dolgokat tanultál meg az első világod óta?

SystemFaiL:
A kérdés első felére válaszolva, a játékot a régi énjéhez, már összehasonlítani sem lehetne. Jöttek be új prémium funkciók, változott a játék mechanika, a játék dinamikája, új épületek új egységtípusok, új játék elemek kerültek bevezetésre, a játék több grafikai frissítésen esett át az idők során. Én csak tanultam az első világom óta. Viszont, az első világomat, inkább nevezném v40-nek, mint v3-nak. Megtanultam sereg sablonokat, megtanultam farmolási technikákat, megtanultam időzíteni, támadni védekezeni, megtanultam hazakísérni stb stb.. egyszóval a 2 korszakot össze sem lehetne hasonlítani nálam.

Stormbringer:
Volt-e mentorod vagy olyan személy azon a világon, aki nagyban hatott a (jelenlegi?) játékstílusodra? Ha igen, akkor miben segített(ek) téged?

SystemFaiL:
Nekem volt mentorom, még hozzá nem is 1, aki nagyban hatott rám, és sokat segített nekem. Az első személy akit fontos kiemelnem ERIK666 mostani nevén Nmat27. Lényegében Ő tanította meg nekem a játék alapjait, és végig kísért 40-n, majd utána 44-n. Nagy hatással volt rám, vinszent is, mindig is szerettem volna, olyan kaliberű játékossá válni, mint amilyen Ő, ami még a mai napig sem sikerült nekem. Fontos megemlíteni, Bailey-t is, aki v50 futása alatt lett rám nagy hatással, főleg a speedes teljesítményei miatt, majd pedig lényegében megtanította, hogyan kell speeden űzni az ipart.

Stormbringer:
A nevedhez visszatérve, az aktuálisan használt nevednek van-e valami háttér története? Mi inspirált a megválasztásához?

SystemFaiL:
A nevem kiválasztása ( SystemFaiL ), egy az életem során ért mélyponthoz köthető, amikor megtudtam valami olyasmit, ami miatt 18 éven át hazugságban éltem. Nem szeretném részletesen kifejteni a történetet, mert nem hiszem, hogy a közre tartozna, és nem is szeretnék untatni senkit sem ezzel.

Stormbringer:
Szerinted melyik világ volt az, amelyben úgy érzed, hogy teljesen oda tetted magad és nagyon sokat tanultál rajta klán vezetőként/játékosként?

SystemFaiL:
A fő szerverem v44, ahol szintén ERIK666/Nmat27 duáljaként 2 hónap lemaradásból, a Horda oldalán szervert nyertünk, a végére 9.ként a ranglistán. Itt tanultam meg, hogy, mi is az amikor több irányból piros van, és, hogyan kell napi farm rekordot dönteni minden egyes nap, magát a játék rendszerességét, és a játék menetét, mind a kezdetektől a végjátékig. Itt, napi 10+ órákat voltam online, és álmodni nem mertem volna, hogy a végén egyáltalán a nagy klánba átkerülünk, nem hogy a top10-ben végzünk. Nagyot mentünk, és sok segítséget kaptunk nem 1 embertől, akiknek nagyon köszönöm, azon a szerveren egy élvezet volt játszani veletek együtt.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer:
Melyik volt véleményed szerint a fent említett szerveren túl, a leghosszabb és legbonyolultabb világod még? Az egyéni tapasztalatok mellett mit tanultál ezen a szerveren? Mi történt ott?

SystemFaiL:

Itt, muszáj 2 különböző világot is megemlíteni.

Az első V50 volt, ahol szerencsém volt a Spárta-NF-SBT frontvonalon kezdeni a játékot. Az adok kapok után viszont 1 általam lévő hülyeség lévén, a térkép szélére kerültem, és ekkor léptem be az =SBT=-be, és ismertem meg egy igazi családot.Máig tisztelem Őket, és bár v56-ra nem tudtam menni sok sikert kívánok nekik!

Itt tanultam meg azt(V50), hogy mekkora egy gerinctelen emberek játszák ezt a játékot, és mennyi keverés van valójában 1-1 szerveren. Ezt leszámítva, ez volt az a szerver ahol 1 idő után aktívan készítettem elemzéseket, mely segítségével a külsős szemlélők is képben lehettek a történésekkel.

A második V52 volt, ahol a Spárta oldalán kezdtem a játékot, és elég gyorsan kilettem nevezve "csoportvezetőnek". Itt kezdtem betekinteni abba, hogy milyen is az, amikor a játék másik oldalát látod, amikor nem játékosként, hanem kicsit vezetőként vagy jelen. Szerény kis csoportom volt, viszont büszke vagyok rájuk, mert akármilyen kéréssel áltam elő feléjük mindent 1 szó nélkül teljesítettek. Ezen a szerveren nyertem betekintést a szervezésbe. Ennek a világnak a szépsége az volt a számomra, amikor Zola09!!! a Spárta volt fővezére elismerte a munkásságomat. Ekkor voltam úgy, hogy Én mindent elértem ebben a játékban, amit maga a játék adhat a számomra, a rengeteg a való életemre kiható barátságokon kívűl. Ez és v50 volt az a 2 szerver ahol 0-24 helyeltem az embereket, védekeztem, stb stb.. :)

Stormbringer:

Mit gondolsz, melyik klán volt szerinted a minden idők legjobbja, akinek ellenfele és párja hosszú ideig nem volt és nem is lesz? Miért pont rá esett a választásod?

SystemFaiL:

Ha legjobb klán VOLT akkor, szerintem ezzel egyetértenének többen, hogy a RÉGI Spárta volt a legjobb klán a magyar kh történetében. Most már van ellenfelük, és olyan harmat gyenge társaság maradt fent, hogy nem sok esélyt adok nekik egy komolyabb szerverre. Tagadhatatlan viszont, hogy 6x-os szervergyőzelemmel, és v45-ig veretlenséggel voltak jelen a KH történetében. Miért rájuk esett a választásom? Aktivitás, Hűség, Kitartás. Sajnos a becsületet nem tudom ide tenni, az nem volt sosem az erőssége a Spártának.(Amire Én visszatudok emlékezni legalábbis).

Stormbringer:

Jelenleg mely klán/klánok tartoznak meglátásod szerint az "elitbe"?

SystemFaiL:

=SBT=,Horda,Hydra, FS. De ha valaki megnézi ezen klánokat, igazság szerint többen fellelhetőek több klánban is(Én is VOLTAM =SBT=, és Horda példának véve).

Stormbringer:

Vannak új, feltörekvő klánok véleményed szerint? Mi lehet annak az oka, hogy rövid ideig élnek ezek a klánok?

SystemFaiL:

Van több ilyen klán is szerintem, bár nem nagyon vagyok képben a jelenlegi újoncokkal. A tapasztalatlanság, az egyik fő oka annak, hogy a klánok nem lesznek hosszú életűek. A másik fő indok, hogy kell egy személy, aki rendelkezik annyi tekintéllyel, hogy a többiek 1 szó nélkül kövessék Őt, legyen bármi.Az összeszokottság hiánya a 3. pont amit ide felsorolnék.

Stormbringer:

Szerinted miben vagy jobb, védekezésben vagy támadásban? Esetleg mindkettőben ugyan olyan jó vagy? Avagy inkább szervezni szereted őket?

SystemFaiL:

Én nem vagyok jó játékos, így tehát semmiben sem vagyok jó. Én aktivitásban voltam jó, így ha nagyon muszáj lenne választanom, inkább azt mondanám :)

Stormbringer:

Ha lehetőséged nyílna, akkor ki ellen játszanál 1v1-et?

SystemFaiL:

Hát 1vs1-t Bailey.ca, vinszent, vadi, dj. Biztosan poén lenne mindegyik, és ami egészen biztos, hogy alul is maradnék mindegyik csatában. :)

Stormbringer:

A következő kérdésem az előzőhöz kapcsolódik. Ha lehetőséged nyílna, akkor melyik klán ellen háborúznál, mint klán vezér?

SystemFaiL:

Klánvezérként?Húha... Én nem vagyok vezérnek való típus, így maximum egy baráti meccset játszanék a Spárta ellen, több már tapasztalt vezető segítségével az oldalamon.

Stormbringer:

Mit gondolsz, az újoncok felkarolása felesleges időpocsékolás, csak ingyen falu, vagy hosszú távon kifizetődő projekt lehet?

SystemFaiL:

Erre a kérdésre nagyon könnyű a válasz. Az új játékosok, és a kis eredményű fiókok mögött rejlenek a jövő tehetségei. Megfelelő időráfordítással és türelemmel, több szerver alatt, igazi vérbeli profikká nőhetik ki magukat az újak, akik ragaszkodni fognak egy maghoz, mely mag bővítésével lehet nagy meglepetéseket okozni.

Stormbringer:

Volt már rá példa, hogy újoncoknak segítettél beilleszkedni és mai napig játszanak? Ha igen, kik ők?

SystemFaiL:

Volt rá példa. Akik ismernek tudják, hogy alapvetően egy segítőkész játékos vagyok, aki kicsit feladatának is tartotta, hogy mindenkinek segítsen, akármiben csak tud. Sajnos konkrét példával most nem tudok élni, mert nem vagyok képben a jelenlegi játékosállománnyal.

Stormbringer:
Mit gondolsz a Klánháború közösségről úgy összességében? Összetartóak a játékosok?


SystemFaiL:

Hát ez nem egy egyszerű kérdés, hiszen az adott klánhoz akikkel együtt szokott játszani az adott játékos kitart, az viszont megint más kérdés, hogy mit adnak elő, akár ilyen helyeken mint a külsőfórum, skype, discord, facebook stb stb.. Szinte mindenki ismer már mindenkit, hiszen nem egy jelentős játékosállománnyal rendelkezik a mai klánháború. Összetartónak nem mondanám, viszont megférnek a játékosok egymás mellett, ami alapjában véve már nem olyan rossz.


 

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer:
Szerinted a magyar Klánháború közösség van-e olyan összetartó, mint egy külföldi community?

SystemFaiL:

Játszottam nemzetközi világon, igaz rövid ideig, ebből adódóan nem tudok nyilatkozni, hogy szóbakerül-e a magyar közösség a többi nemzethez képest.

Stormbringer:

Miben kellene fejlődni meglátásod szerint ezen a téren?

SystemFaiL:

Hát hát... A magyar mentalitás miatt, nem tudom, egyáltalán van-e rá esély, hogy bármiféle fejlődést mutasson a közösség ilyen téren. Ennek okán, erre a kérdésre, ennél jobb választ nem tudok adni.

Stormbringer:

Jönnek az újítások ezerrel a központtól.. Mit gondolsz, ezek feldobják a játékélményt vagy sem?

SystemFaiL:

Őszinte leszek, annyira kis változások mennek végbe sokszor, hogy észre se veszem, hogy éppen a 7.0.0-val vagy a 7.0.1-el játszom(Csak példának mondtam). Ami degradálta a játékélményt, az a helyettesítések számának lekorlátozása. Én voltam mindig is az, aki 6+ fiókot helyelt egyszerre, így nekem sérelem volt az, hogy maximálisan csak 3 fiókot lehet helyettesíteni egy időben(Ha jól emlékszem rá).

Stormbringer:

Mit várunk v58-tól? Láthatunk téged ott?

SystemFaiL:

Engem biztosan nem fognak ott találni a játékosok, így nem is várok el szinte semmit sem az ott játszó leendő játékosállománytól, csak egy dolgot. Játszanak tisztán(csalások nélkül) és tiszteljék a másikat, azaz 2 dolgot kérek így végülis :)

Stormbringer:

Ha nem v58, akkor melyik szerveren láthatunk téged újra, aktívan játszani?

SystemFaiL:

V100-n talán :) Nem tervezek magyar szervereken játszani, pusztán azért, mert olyan kis világok ezek már, hogy 20 óráról elérem lassan nemessel a világ túl oldalán lévő játékost. Én nemzetközire tervezek menni DJ-ékkel, mert ott egyrészt a világok mérete sokkal nagyobb, másrészt van 1 jó társaság, akikkel szívesen játszom együtt. Félre értés ne essék, jó társaságok itt is vannak, mint az -AG-, =SBT= stb stb..


Stormbringer:
A fentieket megválaszolva, összességében, Te kinek ajánlanád a Klánháborút?

SystemFaiL:

A klánháborút olyan leendő játékosoknak ajánlanám akik rendelkeznek a megfelelő szabadidővel, energiával, kitartással, és türelemmel az adott világokhoz. Akinek ezek közül csak 1 is hiányzik, már nem biztos, hogy élvezni fogja a játékot.

Stormbringer:
Jövőbeli terveid vannak-e más világokra nézve? Ha igen, akkor mik?

SystemFaiL:
Ha egyszer lenne lehetőségem egyedül vagy pedig az -AG- maggal bemennék egy világra, és játszanék egy jót a Spárta ellen azonos erőviszonyok mellett is.

Stormbringer:

Engedelmeddel, minden alanyomtól megkérdezem. Esetleg van-e valami útravalód, fontos intelmek az új játékosoknak? Mire figyeljenek oda a játékon belül, esetleg külső fórumon stb.?

SystemFaiL:
Figyeljenek oda arra, hogy sok ember, csak kihasználni akarja Őket. Vegyék a fáradságot, ha tényleg komolyan szeretnének játszani, hogy a játék alapjait megtanulják, és a tapasztaltabb játékosok tanácsait kövessék. Szokjanak hozzá ahhoz, hogy a magyar klánháború társadalom nagyja egy istenségnek képzeli magát, és ezt fordítsa az Ő maga előnyére, hogy meglepetéseket okoz nekik, akár mint klántárs, akár mint ellenfél. Ne vegyék véresen komolyan a játékot, ez csak 1 játék.

Stormbringer:

Ehhez kapcsolódóan, véleményed szerint mivel lehetne még feldobni a fórumos játékokat? Milyen feladatokkal?

SystemFaiL:
Hát, szerintem nem titok, hogy a játékosok többségének a szeme előtt csak a PP mozog. Érthető, és szerintem elvárható lenne, hogy kecsegtetőbb jutalmakkal rendelkező játékok is kerüljenek megrendezésre. Téma terén pedig, csapatépítő játékokat látnék Én személy szerint 1x szívesen, ahol adott kláncsaládok tagjaiból vesznek részt, és mérettetik meg a tudásukat valamilyen formában a másikkal.

Stormbringer
Végezetül, ha maradt benned olyan gondolat, amelyre az interjú során nem kérdeztem rá, akkor kérlek oszd meg velünk.


SystemFaiL:

Köszönöm mindenkinek a lehetőséget, hogy elolvastátok eme hosszúra sikeredett interjúmat, és szeretném megköszönni mindenkinek a játékot, akikkel összefutottam, és azoknak is akik segítettek bármilyen formában. Én szerintem mindent elértem amit el lehet ebben a játékban, és még többet is. Jó pár a való életemre kiható barátság is született, mely megérte a rengeteg ráfordított időt a játékra nekem. Jelenlegi életembe, nem igen fér bele a klánháborúhoz igényelt aktivitás, így hát ha véletlenül is megjelenek(Mint V55-n), akkor azt csak is duáltársként mint segéd, másodfél teszem azt. Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok!


Üdv: SF
 
Fent