Stormbringer

DeletedUser20335

Vendég
d15bd199e607ec1f6e90b0bb583d3beb.png




Sziasztok!

Első riportomban, a Support csapat egyik tagját mutatnám be nektek. Eddig ő készített riportokat, de rászánta magát, és ezúttal most ő adott interjút korábbi játékos múltjáról, és jelenlegi tevékenykedéseiről, fogadjátok sok szeretettel. :) Kellemes időtöltést mindenkinek


Rick Castle

Első sorban köszönöm, hogy időt szakítasz rám. Kezdésnek egy egyszerű kérdés. Hogyan találtál rá magára a klánháborúra, és mik voltak az első tapasztalataid?


Stormbringer

Köszönöm az interjút.

Egy hirdetésben figyeltem fel a játékra korábban. Játszani viszont az egyik barátom hatására kezdtem el a játékot v6 körül. Az első benyomás elragadó volt, tetszett, hogy én irányítok mindent a faluban. Az viszont nem, hogy három falunál már a térkép szélére pakoltak a nagyok.


Rick Castle

Nehéz volt számodra mint újonc egy ekkora közösségbe belecsöppenni?


Stormbringer

Az elején nem, mert barátokkal jöttem és volt társaságom. Aztán jött a v7 és a NaMacs klán, ahol mentoromra leltem. A nevét sajnos nem tudom, régen volt már, de az alapokra ő tanított meg és sokat segített. Így, a szárnyai alatt nagyon könnyen belejöttem a játékba, hiszen a csapatmunka már ott sem állt távol tőlem.


Rick Castle

A csapatmunkát leszámítva. Melyik területek azok amik jobban befolyásolják szerinted egy játékos teljesítményét?

Stormbringer

Több dolog befolyásolhatja és ez mindenkinél más. Tudni kell, hogy kezdő vagy már haladó a játékos. Vegyünk egy átlagos játékost. Őt a szomszédok, a csapattagok és a szomszédos klántársak is befolyásolják. Ha jobban halad mellette egy barna, valószínűleg védekezni fog, ami alapjában változtatja meg a játékot számára. Ám, ha az egyik társa fejlődik gyorsan mellette, akkor az motiválja őt arra, hogy ne hagyja le olyan könnyen és fejlődik. Fontos szerepe van a csapattagoknak és a klán vezetőjének is a játékos teljesítményében. Itt pedig inkább az elvárások dominálnak.

Ez egy összetett dolog és naphosszat lehetne róla beszélni. A farmról és konkrétan a térképről még nem is beszéltem.


Rick Castle


Még mielőtt ebbe mélyebben beleásnánk magunkat, a játékos múltadról mesélnél részletesebben? Azt már tudjuk, hogy V6 és V7 résztvevője is voltál, hol indultál még ezeken kívül?

Stormbringer

Sajnos mélyebben az inkognitóm miatt nem mehetek bele, de elég sok szerveren megfordultam már játékos és vezetőként is. No, meg nem szeretnék annyira a kései időkre sem visszamenni, mert egybefolynak már sajnos a szerverek. Nem mostanában voltak ezek.


Rick Castle


Mi miatt döntöttél úgy, hogy csatlakozol a Support csapatba?

Stormbringer

Úgy voltam vele, hogy jó néhány szerver után tartozok annyival a szeretett játékomnak, illetve a játékosoknak, barátaimnak annyival, hogy ott segítek, ahol tudok. Emellett, úgy hiszem, hogy mindent elértem a játékban, de a Support munka ez alól kivétel. Tehát a kihívás is közrejátszott ebben. Ám főként is a tenni akarás hajtott engem erre az egészre.


Rick Castle

Nem bántad meg ezt a döntésed?


Stormbringer

Egyáltalán nem, mivel tartottam magamat ahhoz a filozófiához, amivel ide jöttem a csapatba. Úgy hiszem, hogy megtaláltam a játékosokkal a közös nyelvet, hiszen bizalommal keresnek meg tanácsért. Ez a legszebb ebben a munkában és erről kell szólnia a Supporteri munkának.

Innen is pacsi mindenkinek, királyok vagytok <3


Rick Castle

A neved jelentése viharhozó, mennyire áll párhuzamban a tevékenykedéseiddel?


Stormbringer

Semennyire. Törekedek arra, hogy minél kevesebb büntetést osszak ki és akivel lehet, meg is beszélem privátban a problémát. Nem szokott ebből baj lenni, persze ahogy a mondás is tartja, a kivétel erősíti a szabályt, de ez így van rendjén.

A nevem egyébként inkább egy szerepjátékhoz kapcsolódik, a WoW játékhoz, ahol az egyik karakternek van egy ilyen nevű képessége. Megtetszett és ezt használom


Rick Castle

Mivel a játékosok zöme nem mindig érzi magát bűnösnek, Supporterként mennyivel ítéled meg nehezebbnek egy esetleges büntetés kiszabását?


Stormbringer

Próbálom mindig az arany utat választani és méltányosan bírálni az ügyeket. Ez igaz egyébként minden társamra. Mivel nem érdekünk mindenkit minden áron lapátra tenni.

Viszont minden esetben a szabályzat szerint kell eljárni, nincs mese.

Ám törekedünk arra, hogy ne kelljen senkit büntetni, elvégre, annyira kevesen vagyunk a kis közösségünkben, ne legyen mindig vita



Rick Castle

Hogyan látod ezt a kisebb közösséget?


Stormbringer

Megosztónak, ami rendben is van. Mindenki egy személyiség és ez egy háborús játék. Szükség van a személyiségekre, nélkülük nem szép ez az egész


Rick Castle

Volt-e olyan döntésed amit esetleg később átgondolva másképp döntöttél volna?


Stormbringer

Ha az ember a szabályzat szerint jár el, nincs másképp és máshogy. Sajnos ez egy ilyen munka


Rick Castle

Nézzük egy kicsit más oldaltól a supporter tevékenységed. Mi volt a legjobb/legrosszabb dolog ami Supportetként ért?


Stormbringer

A legrosszabb az volt, hogy rögtön a jogaim megkapása után a külsőn szétszedtek, mint foxi a lábtörlőt. Nem volt túl jó nekem kezdőként, hogy egy egész fórum rajtam nevetett.

Később a munkával persze belejöttem és nem vettem fel magamra, ám sikerült közös hangot érteni a többiekkel. Ehhez kapcsolódik a legjobb élményem, hogy egy kétes hozzászólást a tulaj maga jelentette nekem, hogy ez szabályos-e úgy, ahogy ő azt leírta.

Tehát a bizalmatlanságból sikerült elérni azt, hogy a játékosok bizalommal forduljanak hozzám és kollégáimhoz. Ezek nagyon jól estek.


Rick Castle

Vannak konkrét feladataid ami csak a te felelősséged?


Stormbringer

Nincs leosztva a feladat, hogy ki mit csinál. Mindenki segít a másiknak a munkában, csak úgy, mint az éles szerveren a csapattagok, segítünk egymásnak.


Rick Castle

Milyen hasznos tanácsokkal látnál el egy újonc Supportert?

Stormbringer

A legfontosabb tanáccsal. Ne feledje, hogy ő is játékos volt (lehet az is), így ne legyen fenn az orra azért, mert megkapta a jogosultságokat, amelyekkel a közösségen tud segíteni.

Merjen beszélgetni a többiekkel, ismerjék meg, mivel így könnyebben kialakul a bizalom a játékosokban az új Supporter felé.


Rick Castle

A support témában az utolsó kérdésem, volt-e már esetleg olyan, hogy úgy érezted felhagysz a Supporterkedéssel?


Stormbringer

Igen volt, de ennek az okai a tanulmányaim voltak. Nem tudtam eleinte összeegyeztetni a kettőt. Mára megoldottam és a társak is megértők e téren, amit nagyon szépen köszönök nekik!!
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser20335

Vendég
Rick Castle

A riport elején beszéltünk arról, hogy ez egy nagyon sokoldalú játék, ha elsőre nem is tűnik annak. Neked melyik stílus tetszik jobban a támadó vagy a védő felfogás?

Stormbringer

A játék elején jobb szeretek támadó lenni, hogy falvakat hódítsak és területeket nyerjek magamnak, majd később a front mögött, főként védőt játszani, hogy segítsek a társaimnak védekezni és levegőhöz jutni az arma idején.

Rick Castle


Ha most egy új játékos fordulna hozzád tanácsokért, mik lennének a legfontosabbak szerinted?

Stormbringer

Lévén, hogy nem játszok azt tanácsolnám neki, hogy keressen egy számára szimpatikus mentort, aki kitanítja a támadásra, védekezésre, falu építésre és megmutatja neki a játékot magát.

Rick Castle


Egy örök vitatéma ami megint csak egy sokoldalú dolog. Kardforgató vagy íjász párti voltál?

Stormbringer

Íjász

Ha nem haragszol, nem írom le hogy miért, hiszen te is leírtad, hogy vita téma.

Rick Castle


Mint régebbi vezér, hogyan próbáltál meg fejlődni? Írtad a térképet is mint fontos dolog. Ezt egy vezetőnek mennyire kell előtérbe helyezni?

Stormbringer

Hát ez tényleg hosszú dolog.


Ha megvolt a szervezés, tudtad ki hova megy, akkor nagyjából a szerver indulása nélkül is tudtad, hogy mire számíts. Fontos volt a térkép nézése is, mert lehettek olyan játékosok is klán nélkül, akiket senki sem hívott, pedig nagyon ügyes volt. Emellett a fejlődés miatt és a későbbi szakaszban (területi dominancia miatt) is fontos szerepet töltött be a ranglista, illetve a farm nézegetése is, hiszen innen tudtad leszűrni, hogy melyik tömb, hogy áll.

Ebből adódóan (régebben) szövetkezni kellett valakivel valaki ellen. Én általában egy gyengébb klánnal kötöttem paktumot, mert a nagyoknak nem jelentettek különösebb gondot, így egymást csapkodták. A taktika egyszerű volt, mint most. A kontinenst megnyerni, ám fontos volt, hogy a gyengébb klánt is felkaroljuk majd pontot tegyünk velük a nagyok háborújára. Ebből az lett általában, hogy legalább 2 klán bomlott és tagfelvételes levelek támadták meg a vezetőséget. Innen pedig már a csapaton múlott a siker.

Szummázva, fontos tényező nézni minden adatot, hogy képben legyünk a klánokról, azok teljesítményéről.


Rick Castle

Egy indulás megszervezése neked mennyi időt vett igénybe?


Stormbringer

Tekintve, hogy hárman voltunk vezetők, nem vett sokat. Csak úgy, mint a csapatban, együtt beszéltünk át mindent jó alaposan. Felvettük e-mailen a korábbi tagokkal a kapcsolatot, felmértük az igényeiket, ki hová szeretne menni és a többi. Ez alapján terveztünk meg egy térképet, amit valljunk be, így már nem volt nehéz elkészíteni.

Nem tartott napokig, de nem is fél óra volt a dolog.

Rick Castle

Mi alapján toboroztál tagokat? Volt lehetősége újoncoknak is? Mennyire érzed annak fontosságát, hogy rotáld a klánod keretét világok között már ha volt ilyen?

Stormbringer

Teljesítmény alapján jöttek hozzánk. Az újoncoknak mindig adtunk lehetőséget, volt aki tanult és volt aki semmit. Velük nem tudtunk mit kezdeni, sajnos megette őket a klán aktívabb fele.

Fontos volt a rotálás, ezért is tartottam felvételeket. Annak a híve voltam, hogy alig néhány játékos jöhet csak be a csapatba, de néha annyira lelkesek voltak az újak, hogy többet is bevettem és tanítottam. Az ő szerepük fontos volt, mert új világon az új ellenfél nem ismerte őket, nem tudta mit várjon tőlük. Attól, hogy friss játékosok voltak, még potenciális ellenfelek lettek a tanoncok, akik a tanulást követően komoly pofonokat osztottak ki az őket támadóknak. A többiek pedig ahogy máskor is, hozták akkor is a formájukat.

Rick Castle


Szerinted az újabb prémium funkciók mennyire befolyásolnak egy szervert? Volt tapasztalatod összehasonlítani?Gondolok itt a prémium tőzsdére.

Stormbringer

A tőzsde önmagában elég hasznos egy dolog. Nagyon sok nyersanyagot tudsz rajta venni, ha okosan csinálod vagy épp pontokat szerezni, amiket hasznos dolgokra tudsz költeni.


Egy szervert nagyon befolyásolja az, hogy milyen tagokkal mennek rá a klánok. Ha őshonos tőzsdézők lepik el a szervert és még annál több pontért jött játékosok, akkor az megpörgeti a játékot és a ranglistát. Nekem effektív ez az újítás nagyon tetszik, mert „valahogy mindenki jól jár”.


Rick Castle


És szerinted melyik lovagrendszer volt a jobb?

Stormbringer

Nekem a régi tetszett, de csak azért, mert a Fáklyás lovag verhetetlen volt. Hiányzik a több ezer kata a frontos faluból, de meg kell ezt szokni és alkalmazkodni kell az újhoz


Rick Castle

Mennyi időt fektettél a játékba napi szinten?



Stormbringer

Hűha. Ez változó volt. Ha arma volt vagy a szerver eleje, akkor nyilván többet. Ám úgyis szinte mindig 18-19 órákat belefektettem a játékba, hanem többet.


Rick Castle

Ennek kiküszöbölésére szerinted mennyire hasznos a többszemélyes fiók?

Stormbringer


Ha elkezdenék egy aktív világot, akkor biztosan duállal vágnék neki. Egy jó duál aranyat ér, kivéve ha nem vagy időmilliomos és van annyi időd, hogy majdnem az egész napod a játékon töltsd.

Rick Castle


Kicsit visszakanyarodva a vezetéshez

Mint vezető, szerinted mik a legfontosabb adottságok, ahhoz hogy valakiből jó vezető legyen? Hisz nem elég ehhez egy csapatot kreálni és csak toborozni.

Stormbringer

Mindig tudja hideg fejjel mérlegelni a dolgokat és legyen szeme a játékhoz. Találja meg azokat a játékosokat, akikkel csapatban, együtt tud dolgozni. Fontos, hogy sokat tudjon elemezni és mutasson fel valamit a klánnak, hogy tudják, nem a levegőbe beszél. Legyen határozott, de egyben megértő is. Ismerje vagy mérje fel a játékosai képességeit is és annak kvalitásai szerint ossza le őket a térképre.


A legfontosabb dolog, amivel rendelkeznie kell, az a csapat építése. Ha sikerül jó hangulatot varázsolnia a tagok között és a klánban, akkor minden egyéb már jön magától, ami fontos.


Rick Castle

Mik voltak azok a tulajdonságok amiben fejlődnöd kellett?

Stormbringer

Türelemben kellett sokat fejlődni, néhány pofon után rájöttem, hogy itt nincs olyan, hogy „most, rögtön, azonnal”


Rick Castle


A támadás szervezésekben milyen elveket követtél? Esetleg voltak bevett szokásaid?

Stormbringer

Akkoriban nem volt Őrtorony, így a „minél több, annál jobb” elvet követtem.

Konkrét bevett szokásom nem volt, de arma idején mindig mentünk annyi fakeval, ami a csövön kifért. Ez mondjuk lehet egy szokás.

Rick Castle


Mennyire nehéz vezetőként kezelni azt, hogy a játékosok zöme a támadásokat hozott falukban méri?

Stormbringer

Ha jó a csapat, akkor nincs szükség vezetőre. Mindenki érzi, hogy mennyit adott hozzá a klán maga az armához és ehhez képest tud mérlegelni az adott játékos is. Persze a következtetéseket le kell vonni és meg kell osztani a játékosokkal, de az esetek többségében ennyi bőven elég.


Illetve fontos, hogy tudják, hogy egy álló fronton nem fog jönni 20-30 falu. Egy tapasztalt baka ezt mind-mind tudja, így nincs vita, amit kezelni kelljen vezetőként.

Rick Castle


Van-e bármilyen dolog amit korábban játékosként megbántál?

Stormbringer

Volt. Nem hallgattam a vezetőmre és a tapasztaltabb társakra. Szét is kapták a fiókomat és nagy gyötrelem árán tudtam visszahozni magam.

Rick Castle


Végezetül riportunk zárásának utolsó kérdése, van olyan dolog amit esetleg nem érintettünk de szeretnéd megosztani a többiekkel?

Stormbringer

Mindenre rákérdeztél, ami érdekes lehet egy olvasónak.

Köszönöm szépen a kérdéseket!


Rick Castle

Köszönöm, hogy időt szakítottál rám.Sok sikert a továbbiakban:)

 

Deleted User - 1528109

Vendég
Köszönöm kolléga az idődet :D
Próbáltam a lehetőségekhez mérten maximálisan válaszolni a kérdésekre. Így visszaolvasva még magam is meglepődtem, hogy honnan indultam és hol hagytam abba. Ettől szépek ezek az interjúk, azon kívül, hogy saját magadból adsz egy keveset a közösségnek, vissza tudod tekinteni a pályádat.
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Meglepődtem , nem gondoltam volna hogy ennyi ideje itt vagy :)

Kérdeznék egyet:
Milyen érzés volt mikor először léptél be mint supp és mennyire lepődtél meg ,hogy mennyivel többet látsz így a játékbol?

Jó lett, köszi! :)


Őszintén? Örültem, hogy bent lehettem. Ötletek sorai futottak át a fejemen, amelyeket szépen lassan el is kezdtem megvalósítani.
Meglepődés nem volt, inkább szokatlan érzés, mivel olyan játékosokkal is kontaktba kerülhettem, kiket korábban nem ismertem. No meg, több évvel mögöttem már annyira nem volt min meglepődnöm semmin a játékkal kapcsolatban :)
 

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.319
Ment a szánalom lájk! :( o_O
BTW új duált keresek, keszöl, akarsz az lenni? :rolleyes::rolleyes:

btwbtw tabtab
Ha picit csiszolni akarsz az interjúkon szép kezdeményezés, hogy a kérdéseket és a válaszokat külön színnel jelölöd, de a neveket én nem írnám így bele, mert nekem kicsit zavarja a szemem, hogy minden sor után ott a másik neve, aztán mintha aláírás lenne, de mégsem. :p

btwbtwbtw tabtab
Érdeklődve kérdeznénk, ha lehetne aktív világod jelenleg, akkor melyiken játszanál, és miért?

++, ha lehetne belsőznöd valakit a supportból, ki lenne az?
 

DeletedUser20335

Vendég
Ahhoz idő is kell :D A bestsellerek mellett pedig nincs erre időm :D

Akkor nincs ingyenfalu :/
 
Fent