Riportok Rinnen

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.319
1674586380215.png

Sziasztok! Ezúttal @Rinnen játékossal hoztunk nektek egy igen érdekes interjút. Reméljük elnyeri tetszéseteket. Ha kérdésetek adódna ne habozzátok azt feltenni!



Mikor kezdted a klánháborút? Melyek voltak az első élményeid? Egyedül kezdted a játékot, vagy barátaiddal?

A stratégiai játékok sosem álltak tőlem távol, már egészen fiatalon megismerkedtem velük. Az age of empires trilógia szippantott be igazán, majd gyerekként édesapámon keresztül ismerkedtem meg a klánháborúval. Akkor még annyi volt a "feladatom", hogy farmoljak neki a térképen amit mindig szívesen tettem. Utólag megértem, hogy miért is örült mindig annak, ha elvállaltam. Rengeteget mesélt nekem a KH-ról, hogy hogyan védekezett, ki volt a legnagyobb ellenfele, és hogy hogyan alakul a világ. Legelevenebb emlékem, hogy az egyik Travianos világon ő volt a top 1, 2 és 3 is. Titokban támadtam tőle, majd töröltem a jelentéseket, a ranglistákat böngésztem, alsósként a barátaimmal játszottam. Egyszer balhét is okoztam gyerekként, mert az egyik osztálytársam fiókját bosszúból ráürítettem az akkori top1-re. Így éltem ki ezt a bimbózó szenvedélyt.

Ki tanított meg játszani, vagy hogyan tettél szert a mostani tudásodra?

Az igazi kh-s karrier 2014ben kezdődött, amikor KLANOKURA v25-ön felkarolt és lehetőséget biztosított nekem először az Arm klánban, majd Incze alá kerültem a *PHX* színeiben. Ez a szerver egy szempontból volt sikeres számomra: megszerettem a játékot.

V26-ra egy újabb kaland után nézve kerültem, itt bekerültem a Grimm-be, majd a LAKAT-ba. -Ez utóbbi egy pazar közösség volt-. Csaszi14 hírhedten agresszív támadójátékos hírében állt, mellé kerestek valakit, aki védené. Csaszi ugyanis nem szerette a védőfalvakat, nem akart "csajos" fiókot. Barátok, majd triál fiók lettünk. Felnéztem rá, ő pedig tanítgatott, terelgetett. Meghökkentő, ugyanakkor lenyűgöző élmény volt egy 1500+ falus fiókban játszani szinte teljesen amatőrként. Nagyon lelkes voltam, próbáltam tőle mindent ellesni. Azt a világot egy nagy asztalborítás után meg is nyertük. Később mentünk együtt classicra, mai napig tartjuk a kapcsolatot. Gabrielnek is köszönettel tartozok, klán managelés kapcsán az ő érdeme minden, amit tudok. Hapci barátomat emelném még ki. Pazar védőjátékos, segített a csiszolódásban, remekül kiegészítettük egymást a fiókban. Én a nyersis pakkokat szeretem, ő a tanyás erősítőt. Órákon át tudunk beszélgetni stratégiáról, emberekről, taktikáról.

Mit gondolsz, hogy milyen szinten áll a jelenlegi játékostudásod?

Nincsenek illúzióim, nem érek fel olyan nagyok szintjére mint Vinszent, Gettómadár, vagy -Firemaster-. Réges rég kos nélküli nukokkal kezdtem(Meli. a mai napig így ismer), sok idő alatt jutottam el idáig. Korábban könnyen feladtam, ezen azonban sokat dolgoztam. Beismerem, néha elkapják egy-egy nukomat is, de erre találták ki a duált. A tudásomat igyekszem folyamatosan bővíteni, világról világra egy picit jobbnak lenni, sokszínűbbé tenné a játékomat, tanulni a hibáimból. Másoktól is szoktam meríteni, jelenleg egy olyan játékos van akinek alig várom, hogy láthassam a stílusát. Korábban sokszor túl vakmerő voltam, nem tudtam a meredek helyzeteknek ellenállni, felkentem magam a játék korai szakaszaiban. Vannak nálam jobbak, de ezzel nincs problémám. Szeretem ha alábecsülnek, mert úgy lehet igazán meglepetést okozni.

Mely klánokkal harcoltál eddig? Melyik volt köztük kiemelkedő, és amelyikkel ha holnap hívnának bármikor újra játszanál?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a régebbi, akkor múlófélben lévő időkben is megfordultam. Láttam a régi gigászokat, az igazi top klánokat. Így játszottam Warlok mellett a Nikita féle Spártában, részese voltam a nagy Random építésének és fénykorának, kis ideig voltam az -OS-ben, a Temp-ben is töltöttem időt, és a Shooter Bt.(SBT) utolsó lövésében is részt vállaltam. Mindegyik kiemelkedő volt a maga módján. A spárta hírneve addig fog élni amíg a játék létezni fog, a random egy borzasztó ütős csapat, kiemelkedő közösség volt, az SBT-ben pedig ..Headshot.. vezérségét tapasztalni kell. Sosem a nyerő csapatot kerestem, hanem a jó társaságot, a baráti arcokat. Számomra sokkal többet érnek az olyan emberek, barátságok amik későbbi világokon elkísérnek, a való életben megmaradnak.

Ha választanom kéne akkor a Random az, aminek egy különleges és örök helye van a szívemben. A Random jelenti nekem a nagybetűs kh-t, amit soha semmi nem fog felülmúlni ebben a játékban. Nincs még egy olyan összetartó, baráti csapat, mint amilyenek mi voltunk egykoron. A mai napig mindig az elsők között nevezem el a klánról egy falvamat. Egykor egy lapon említettek minket a spártával, ennél nagyobb elismerés re nincs is szükség.

A 29es közös, 38as és 47es győzelmek után eltelt egy év és igyekeztem a random által hátrahagyott ürességet befedni valahogy. Mindenáron szerettem volna a csapattal elmenni még egy táncra. Addig-addig duruzsoltam Gabriel fülébe, amíg nem adta be ő is a derekát. Együtt hívtuk vissza a régi nagyokat, és szép számmal jöttek is a hívásra, hiszen ők is hasonlóan emlékeztek a klánra, ahogy én. Korábbi Randomokban apró-cseprő feladatokat már elláttam, ez azonban valami teljesen másnak ígérkezett. Sajnos azonban nem jutottunk túl messzire. A régi húzóink már félig visszavonultak, az egy kontira beszorult kétfrontos HNK és COTL elleni küzdelem szélmalomharc volt. Tettünk még egy kísérletet ezt követően 62n, ott azonban kiütközött a tapasztalatbeli hiány, nem voltam felnőve a feladathoz, akármennyire is fáj. Kicsit keserűbb szájízzel, de továbbra is él bennem a Random iránti vágyakozás.

V71-nek úgy indultunk neki, hogy bemegyünk páran egy kicsit verekedni, majd csatlakozunk egy esélyes csapathoz. Ebből lett a Kingpin klán. Egy kis részben random-vegyes hibrid voltunk, és nagy ambíciókkal vágtunk neki a világnak. Több játékossal is baráti viszonyt sikerült kialakítanom, és mindig kisegítettek, ha szükségem volt rá. Nagyon kuszán alakult a szerver, a későbbiekben magánéletbeli problémákkal küzdöttem, de végül vezértársaimnak köszönhetően kiizzadtuk a győzelmet. Nem csaptuk szét a világot, de mi gondolkodtunk a legjobban.


Van-e olyan játékos vagy klán, aki kivívta ellentéted, és ha teheted mindig ellenük játszol?

Alapvetően békés embernek gondolom magam. Voltak a játékban súrlódásaim, de ezek szerencsére sosem fajultak el. Haragot nem tudok tartani: nem ellenségben, hanem ellenfélben gondolkozom. Szerintem nem szabad egy játékban történteket túl komolyan venni, helyén kell kezelni az esetleges ellentéteket. Tipo tosto-val szeretnék egyszer együtt játszani, de úgy néz ki, hogy örökre az egymás elleni oldalon van a helyünk. Lehet, hogy épp a két dudás és a csárda klasszikus esete lenne. Talán sosem tudjuk meg.
 

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.319
Interjúnkat folytatjuk @Rinnen játékossal. Egyre érdekesebb történeteket hallunk tőle!


Mit gondolsz, egy tapasztalt játékosnak segítőkésznek kell lennie az újoncokkal vagy ők az „ingyen” falu a játékban? Mi a véleményed a "Mentor" rendszerről?

Szerintem felelősséggel tartozunk a kh további fentmaradásáért, ezáltal az utánpótlás felkészítésért is. Sokan elfelejtik, hogy ők is voltak kezdők, mindenkinek voltak kérdései legyen az egy, vagy éppen millió. A tanulás folyamata, sebessége egyénenként eltérő, ezért türelemmel kell hozzájuk állnunk. Persze nem lehet mindenkit felkarolni mert van aki abszolút nem is igényli ezt, de személy szerint ha valaki érdeklődik és érződik, hogy szívná magába a tudást, lelkes, akkor nehéz megtagadni a segítséget. Ha engem anno nem vesznek a szárnyaik alá a fentebb említett játékosok, akkor talán hidegen hagyott volna a játék. Manapság minden játék tele van ingerrel, minden azonnal történik nagy sebességgel, nehéz felvenni a versenyt velük. Éppen ezért be kell rántani az ajtón azt, aki bepillant.

Volt e olyan ellenfeled akivel ellenséges oldalon kezdtetek majd később össze barátkoztatok? Hogyan történt?

..Headshot..-al v50en más klánokban voltunk, akkor nem is volt kontakt, majd 56-on a vezérsége alá kerültem. Onnantól jóban lettünk, elég sokat jártunk különböző helyekre gyrosozni, megbeszélni az aktualitásokat.

Mi a legviccesebb történet, ami eszedbe jut az általad legjobban kedvelt játékosról?

Ki más lenne, ha nem Hapci. Egyik nap armára indítás, vagy védekezés közben teljesen kimerült, úgy aludt el, hogy közben az egér a kezében maradt, támaszkodott, a laptop fénye pedig megvilágította őt a sötétben. Másnap küldött erről egy képet amit a párja készített, persze lelkemre kötötte, hogy a kép soha nem láthat napvilágot. A képet nem oszthatom meg, de mindenkinek a képzelőerejére bízom ezt a nem mindennapi pillanatot.

Van-e olyan játékos, akit a legjobbnak tartasz? Ha igen, miért gondolod így róla?

Legjobbnak a korábban említett Vinszent, -Firemaster-, Dééév(gettómadár) triót említeném. Sorrendbe nem tudnám őket állítani, de amit ők képviselnek, az a kh csúcsa. Előbbi ellen senki nem szeretett játszani, v50en egyedül is hatalmas felfordulást csinált. Utóbbi kettővel a Random színeiben játszottam együtt, náluk jobb húzóembereket nem lehet kívánni. Mindig a maximumot nyújtották, a lehetetlenből is alkotni tudtak. V47 megnyerése szaláék kiválása után mindenképp nagy elismerés. Van még egy tulajdonságuk, amit nagyon szeretek bennük: megosztják a tudásukat, tanítanak, kommunikatívak. Felérhetetlenek, mégis elérhetőek.

Te milyen védekezési stratégiát használsz? Mikor kaptad életedben a legtöbb bejövő támadást, és mennyi volt az?

Elsősorban szeretem magam megoldani a falvaim védését, hogy a klán többől gazdálkodhasson. Ha az ellenfél ellen szellemi fölény kialakítása a cél, akkor nagyon szívesen bucira védem magam, de nem szeretem pazarolni a védőket. A sok szabadidőm miatt szeretek csomagolni, nagyon nehéz ez ellen hosszútávon eredményt felmutatni. Vagdosni nagyon szeretek, mert minden egyes pontosabb vágás egy kis örömforrást jelent. Ezek a pozitív visszacsatolások pedig elengedhetetlenek több ezer kard között.

A korábbi szerverek valamelyikén sikerült 7000kardba benézni, meg is fagyott tőle az akkori számítógépem.

Melyik volt a kedvenc világod, és miért?

Kedvenc világom a v26-os volt. Tele volt fordulattal, különböző klánok, fúziók születtek, majd tűntek el pillanatok alatt. Hatalmas szerver volt több ezer falus fiókokkal, bődületes armákkal, rengeteg egyéniséggel. Nem kevés bátorság kellett ahhoz, hogy az abszolút véletlen és érthetetlen módon nyerés közelébe került Lovagok Tüze klánból kiváljunk, az ellenféltől az arra érdemes tagot összeszedjük, és tűzoltási tilalmat rendeljünk el, a lovagok ideje pedig már amúgy is letűnt.
Említést érdemel még a v38-as szerver is, ahol rengeteg pazar játékost ismertem meg, több barátság is született. Itt törtem be először a top3-ba, láttam el először feladatokat egy klán életében. Számomra ezek a "korai" világok voltak a legszebbek.

Melyik klán ellen volt eddig a legnehezebb harcod? Nyertél? Ha igen miért? Ha nem szerinted mit hibáztál és mit csináltál volna másképp?

A Harcosok klán ellen volt a legnehezebb. Nem feltétlen miattuk, hanem miattunk. Egy kezdőbb csapathoz csatlakoztam 66-on, akiket Gabriel istápolt. Volt pár dominánsabb tagunk, de elsöprő részt pár világos, amatőr tagokkal futottunk neki Redsnake klánjának. Kiegyenlített küzdelem volt, a mérleg nyelve felénk billent, előrébb voltunk a háborúban. Megvolt a tagok lelkesedése, a vezetés ügyesen tette a dolgát. Szürreális helyzet volt, ahogy egy marék kezdő pár tapasztalt taggal felvette a kesztyűt a sok világot látott profikkal. Idővel az ottani vezetésnek magánéletbeli gondjai akadtak, így fej nélküli sárkány maradtunk. Szépen lassan fel is őröltek minket. Nem örülök, hogy így alakult, mert lehetett volna valami komoly abból a csapatból.

V56-on volt még egy zűrös világ számomra
. A többszörös győztes SBT-hez csatlakoztam akik egy búcsú szerverre tértek vissza. A vezetés kitűzése volt, hogy mindenféle MNT, szövetséges nélkül nyerjünk. A csapat maga pazar, egy baráti társaságról beszélünk akik kiemelkedőek mind egyénileg, mind csapatban.
Ellenünk két klán fúziója, a STOP illetve szövetségesei voltak. Lassan haladtunk, időhiány miatt keveset támadtunk szervezetten.
Hónapokon át kapta a fiók a romboló fake armát, mindig fő célpont voltunk támadáskor amivel nagy probléma nem is lett volna, de sokáig egy deka hátországunk nem volt, így limitált erőforrásaink voltak. Egyszer pont egy mini Randomos klántalálkozáson voltam, ahol egész este az SBT-s világon 35percről érkező vonatok vágásával foglalatoskodtam.
A duálom megnősült, nekem pedig kezdett az idegeimre menni az állandó készenlét, éjjelente két óránként ébredés. A mentőöv későn érkezett, már sosem tudtam teljesen visszaülni a fiókba. A top fiók megroppanása cselekvésre késztette a klánt, akik ezután rövidesen teljesítették is a győzelemhez szükséges egyetem felépítését. Akkoriban még nem voltam a legkitartóbb játékos, mindent azonnal és 2 perccel ezelőtt szerettem volna. Találhattam volna magamnak új duált időben, bevonhattam volna a társakat a fiók helyelésébe, azonban ezekre későn eszméltem rá. Tanulópénznek tökéletes volt mert örökre megtanultam, hogy nem adhatom fel, a társaimat nem hagyhatom magukra akármekkora hegyet is kelljen megmászni.

Hogyan kezeled azt, hogy játékosok zöme nem képes, vagy nem akarja teljesíteni a támadás szervező vagy az általad kérteket?

Egységben az erő, tartja az ismert mondás. Gabriel rengeteget tanított ezzel kapcsolatban, és úgy érzem ez működik is. Jónak tartom magam az emberekkel, könnyen meg tudom magam értetni. Sokkal egyszerűbb az akaratot átnyomni, ha egy kis betekintést nyújtunk a "miért"-be. Így nem csak a vezér hóbortja lesz az aktuális cépont, arma, terv hanem mindenki megértheti mi miért történik. Tapasztalatom alapján sokkal pozitívabb a hozzáállás, kevesebb a véletlen. Egy hétköznapi ember is szívesebben mond igent egy részletes meghívásra, mint egy "gyerére". Nyitott vagyok az építő jellegű kritikára, meglátásokra, ötletekre. Előfordult már, hogy valakinek egy potenciálisan sikeresebb terve volt mint nekem, és ezt el is kell ismerni. Ha a tagság elérhetőnek látja a vezért, szervezőt ugyanakkor felnéz rá, akkor meg is van a siker receptje.

Szerinted a védekezést is hasonlóképp megkell szervezni, mint a támadást, vagy az egy jóval egyszerűbb folyamat?

Mindenképp meg kell szervezni, ugyanis a szervezetlenségből csak fejetlenség van. Minden klánnak van egy egyéni stílusa mind támadásban mind védekezésben. Ez a stílus nagyban függ a vezér által elképzeltektől.
A tagság egyénileg is mást és mást képvisel, éppen ezért szükséges egy irányt kijelölni amihez mindenki tudja tartani magát. Klántámadás idején is kell, hogy valaki átlássa a dolgokat, és valamelyest irányítsa a folyamatokat, csapatépítőnek is tökéletes egy-egy ilyen alkalom. Mi jobb a morálnak, egy közösen levédett arma ahol mindenki kivette a részét a védekezésből együtt, vagy egy ahol valaki csinálta, valaki nem?

Ha armát kap klánod, hogyan készíted fel őket? Kell egyáltalán felkészíteni és kezelni a támadott játékosokat? Ha valaki nem segíti a támadott játékosokat, és nem kap támadást mivel kezeled, hogyan veszed rá, hogy a jövőben másképp cselekedjen?

Szeretem tudatosítani, hogy együtt vagyunk egy csapat, ha valakit támadnak akkor mindenkit támadnak. Nem célom ezzel senkire stresszt rakni pusztán az egységet erősíteni, illetve a késztetést, hogy segítsük meg azt aki rászorul. Igyekszem a nyomást is levinni a főbb célpontok válláról, hogy nem vérre megy a küzdelem. Kevesebb nyomás alatt pedig mindenki jobban teljesít. Mondhatjuk fordított pszichológiának is. Mindenkit arra bíztatok, hogy ha bizonytalan a jelenléte a támadások előtt akár fél nappal is, akkor kérjen helyettesítést, nem szégyen segítséget kérni. Az sem szégyen, ha sok az illetőnek az arma, nem kell szuperhőst játszani. Tudatosítom, hogy annyit vállaljunk, amit kényelmesen el lehet bírni. Nem szívlelem, ha valaki ül a védőin, vagy kivonja magát a védésből, mert a plecsni nem fog leesni a fáról, ugyanakkor a fenyegetések híve sem vagyok. Az esély mindenkinek biztosított, de a türelem sem végtelen. A legfontosabb, hogy együtt vagyunk csapat, nem pedig egyénileg.
 

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.319
Folytatjuk is a lezáró résszel @Rinnen interjúját. Ne habozz kérdéseket feltenni Rinnen számára!

Mit gondolsz az ellenfélről? Hogyan fogalmaznád meg a jó ellenfél fogalmát?

Fontos a korrektség, a kölcsönös tisztelet, az egyenes játék. Kimondottan nem szeretem a flegma, lekezelő ellenfeleket, akik önkényesen kikiáltják magukat a legjobbnak. Tudni kell veszíteni, és tudni kell méltósággal nyerni is. Utóbbit sokaknak kellene gyakorolni. Klán esetén mindenképp az adott szó megtartását, az egyenességet, és a kavarások mentességet tisztelem a legjobban.

Játszottál magányos farkasként, ha igen milyen volt? Meddig jutottál?

Megpróbálni megpróbáltam, de számomra társakkal, barátokkal játék a játék. Nem lehet sokra vinni egyedül, előbb-utóbb megérkezik egy nagyobb klán. Az időm pedig drága.

Szerinted fontosok a játékban az úgynevezett "plecsnik"? Mi az értéke egy plecsninek számodra?

Mindenképpen azt jelenti a plecsni, hogy az illető elért valamit. Ez azonban relatív, mert plecsnit nyerhet egy potyautas is, ha a klán(család) nem tömegben gondolkodik-ezáltal a végén nem választás alapon megy a végső létszám-, nyerhet olyan is akivel záródott a klán, de ő fellépegetett záródásig, és van a valóban megérdemelt kategória is, aki például a hátán vitte a klánt. Ez általában 5-10fő. A legértékesebb plecsniknek azokat nevezném, amelyek a legyőzött ellenfelekkel kapcsolatosak. Ez jelenthet egy erős támadó orientált tagot, egy igazi csapattársat akire mindig lehet számítani, vagy valakit, aki nem sajnálta az idejét, hogy az ellenfél haladását lelassítja. Aki viszont magának hamisítja a plecsnit, azt nem tudom tisztelni. Valaki kőkemény munkáját meghamisítani számomra elveszi az illető hitelességét. Szeretem még a plecsniket, mert sokat elárulhat az illetőről a twstats böngészése nélkül. Régi motoros e, melyik klánokhoz tartozott, kikkel lehet jóban.

Egy örökvitakérdés, hogy hogy néz ki egy ideális támadó falu és védő falu? Szerinted függenek-e egymástól?

Számomra fontos a képzési idő, és a mobilitás. Támadó szempontból legideálisabb a 6000bárd, 100kém, 3000kl, 350/400kos és 50 kata. Katapultot muszáj tartani, a barakk és istálló pedig közel azonos időben végez.
A védő már egy árnyaltabb kérdés. Kellenek lomhább egységes falvak is, amik már a fronton várakoznak, illetve kellenek gyors, mobilis védőfalvak is. Szeretem az íjászokat is, azonban erősítőt hozzájuk szerezni nehézkes. A kardosok nálam pont az ellenkezőjét képviselik. Lassúak és felborítják a falu nyersanyag egyensúlyát(vashiány). A nehézlovakat preferálom, 1500alatt nem is gyártok belőlük.

Ha lenne egy szabályzati pont, amit megváltoztatnál, melyik lenne az, és miért?

A szabályzati pontokkal elégedett vagyok, azonban a csoportos eventeket megszüntetném.
Az event valamelyest előnyszerzésre szolgál, itt pedig másokon múlik az előrehaladás. Van akinek előnyös, van akinek nem, de szerintem túlságosan véletlenszerű, hogy merre billen a mérleg nyelve.

Te eltörölnéd a morált, vagy szerinted hasznos a játékban?

A morállal mindig meggyűlik a bajom, de hasznosnak tartom. Legalábbis egy pontig. Minden szerver életében eljön az idő, amikor már csak a nagyobb klánokról szól a játék, ekkor már nem látom értelmét 5-10 faluval malmozni. Emellett nem szeretem a játék kései szakaszában, mert túlságosan erős lehet a használása némely végjátékban.

Hogyan szoktál startolni? Mi a te stratégiád? Ha nyilvános megosztanád velünk?

Startkor természetesen a kezdeti tőzsde leürítése tükröződik csak a szememben.
Ha jól sikerül elkapni a nyersit, és emelt a barbiszám, akkor instant irány a könnyűló, ha nem akkor bányázás. Szeretek 1000-2000lándzsát is letenni az első faluba(ha van gyűjtögetés), illetve az első pár támadóba is, mert pazarul ellátja a falut nyersivel a farmolás mellett. Amikor már nincs szükség rá, akkor leöletem. Az áthelyezőt mindig elhasználom, a térkép sajátossága, hogy nyitás után 24órával kialakul egy vastagabb, tömöttebb, barbisabb rész. Ebbe a részbe kell belekerülni, és a farmok, a tömb már adott is. Mindenképp emelt aktivitás szükséges, mert az lódul meg, aki az első 1 hétben a legtöbbet ül a tőzsde előtt, majd farmol. Minél előbb lódul meg valaki, utána annál kevesebbet kell belerakni, hogy haladni tudjon. Egy fiók ami hamarabb nagyobb jobban és erőteljesebben tud haladni, fenntartani magát, mint egy olyan ami később lép a gázra.
A sereg a prioritás. Ha van sereg, van nyersi, ha van nyersi, akkor lehet építeni. Ha már egyszerre 2 épületet is be tudok rakni, akkor húzni szoktam a képzőkön, így minden egy optimális szinten történik a fiókban. A területszerzés a mindenem, minden foglalásom ezt tükrözi, erre épül.
A játék korai szakaszában 1-1 foglalás 5-10-15 barbit is hoz magával, amit később vért izzadva lehetne csak megszerezni. Szeretek barbizni(mikor eljön a morálos idő), mert addig is arra terjeszkedek amerre stratégiailag fontos, a támadóimmal pedig tudom hízlalni a társaimat. Egyfajta körforgás ez. Ha jól haladok, akkor a társaimat is haladtatom, amit visszakapok frontra érkező védő formájában. Tökéletes szimbiózis.

A játék melyik szakasza az, ami a kedvenced? Miért?

Egyértelműen a start. Mindig ez volt a kedvencem a rengeteg opció miatt.
Minden döntésnek súlya van, ami a fiók szerveren való szerepét fogja meghatározni. Egy rossz döntés, a kezdeti támadó leölése hatalmas érvágás, így minden döntés nagyobb felelősséggel jár. Ekkor még minden nyitott, a diplomácia sincs eldöntve(jó esetben), a stratégia is sokrétűbb. A hatalmas klántámadásoknak, cápázásoknak is megvan a maga varázsa, de számomra ez elenyésző.

Szerinted melyik világon kezdtél már „tudatosan” , taktikusan játszani? Ekkor melyik klán tagjaként játszottál és ki volt az ellenfél?

Talán az 56os, vagy az 58as szervertől kezdődően kezdtem el "többet látni." 56on az SBT színeiben a STOP és a Gosr ellenfeleként, 58on Randomosként a Cotl és HNK klánok ellen harcoltunk.

Melyik lovagrendszer az általad legjobban kedvelt?

A tárgyas lovagrendszert kissé jobban preferáltam. Véletlenszerű tárgyat kaptunk, volt értelme a műhely bónuszos falunak, és bármikor össze lehetett rántani egy fáklyás falut. Ha az akkori rendszert tudnánk kombinálni a mostani rendszer elérhető lovagjainak pl a harmadával, akkor elégedett lennék. Így nem lenne minden falu bucira védve fáklyákkal, de nem is 1 lovagra kellene mindenki támaszkodjon.

Hogy osztod el az idődet, hogy az ne befolyásolja a magánéleted?

Igyekszem a felmerülő családos/páros programok események előtt elintézni amit szükséges, de néha ez nem összeegyeztethető.
Az ellenfeleim sajnos nem fognak kedd helyett csütörtökön támadni a két szép kék szememért. Szerencsére a páromat érdekli a játék, így megérti ha éjszakázni kell(((néha))), vagy éppen muszáj leülnöm kh-zni.
Első randin kimenni mosdóba vonatot vágni mennyire jelent kh függőséget? Egy barátom kérdezi. :)

Mennyire vagy alkalmazkodó típus (lehet klánhoz és személyhez)? Illetve, mennyire tudsz haladni a korral? Minden újítást hamar elsajátítasz vagy nem igazán? Melyek azok az újítások, amelyek tetszenek neked és miért?

A maximális opciót jelölném meg. Könnyen alkalmazkodok klánvezérek stílusához, duálokkal kapcsolatban azonban nagyon finnyás vagyok. A túlzott eltéréseket nem tudom teljesen elfogadni. Szeretem az újításokat, ha egy játék progresszív. A gyűjtögetés bevezetését pozitívnak tartom, színesebb lett a játék tőle, és a védőjátékosok is elégedettek lehetnek. Az eventek nagy része tetszik, a játék a maga ütemében jó frissítéseket hoz, egyedül néhány kényelmi funkció hiányzik. Ha már adott a lehetőség, akkor ország világ előtt felhívnám a figyelmet az appos kh elavultságára, a térkép grafikák kiválasztásának hiányára(kérem vissza a régit!).

Mitől jó egy játékos? Egyáltalán kimondható egyértelműen valakire, hogy jó játékos?

Egy jó játékos komplexitást igényel. Toppon kell lennie a játék tudásának, elérhetőnek kell lennie, és ismernie kell a kh alapvető működését, menetét. Egy átlagos játékost szerintem az aktivitás és az akarat tud megkülönböztetni egy erős játékostól. Ha valaki fejlődni, tanulni akar, akkor fog is, lesz rá lehetőség. Ezáltal elválik majd az átlagos többségtől. Rengeteg olyan tag van aki már majdnem egy generációnyi ideje játszik aktívan, mégis megragadt egy szinten. Ezzel nincs is semmi baj, van akinek ez bőven elegendő. Lehet azt mondani, hogy mindenki jó a maga módján, de szerintem ez nem igaz. Így legfeljebb az átlagos egyén lelkét simogatjuk a fejlődésre való bíztatás helyett.

Mitől jó egy klánvezér? Egyáltalán kimondható egyértelműen valakire, hogy jó klánvezér?

Egy klánvezér egy olyan valaki, akit a tagjai elfogadnak, és tisztelnek. Tisztában kell lennie a világ mindenkori helyzetével, előre kell gondolkodnia, és minden eshetőségre kell egy tervet kidolgoznia, megoldást találnia. Tudni kell odacsapni, de empátia is szükséges, hogy átérezze a tagok felmerülő gondjait. Nem elég csak a titulust bitorolni, minden nap meg kell dolgozni érte. Muszáj szervezni és a tagok között lenni. Irányt kell mutatni, mégis az első sorban a bajtársakkal harcolni.

Te kit ajánlanál a következő riportalanyunknak? Volt-e olyan kérdés, melyet hiányoltál és szívesen megválaszoltál volna? Ha igen mi volt az?

A kérdések rendben voltak, különböző területeket érintettek. A későbbiekre javaslom pár olyan kérdés feltételét, ami reflektál a korábban adott válaszokra. Így bele lehet kérdezni egy-egy szerver alakulásába, "miért"-ekbe, és személyesebb lesz az interjú.
Következő alanyomnak cimborámat, Hapcit(hapci00? oposszum? fene tudja mi a pontos neve) ajánlanám. Sok világot megjárt, sok fiókban ott volt.
 

Jacke.

Inaktív ❤
Ex-Csapattag
A reakció pontszáma
1.173
OFF.: Megkérlek egymás megdicsérésére használjatok másik topicot :) Itt kizárólag a Riportal kapcsolatban szóljatok hozzá a témához, és esetleg kérdezzetek a Ripport alanyoktól, vagy ha másként emlékeztek a történésekre fejtsétek ki kulturáltan mire és hogyan beszéljétek meg miért.

Végig olvastam a riportot még a hétvégén mikor megszerkesztettem őket, és azt hiszem mondtam is Discordon, hogy az egyik legérdekesebb amit mostanában olvastam, sok új dolgot megtudtam Rinennről belőle, tartalmas és érdekes olvasni való volt! Ajánlom mindenkinek!
Köszönjük az interjút @Rinnen!
 

diRicheron

.~.NseriouslyO.~.
A reakció pontszáma
3.666
Én kérdeznék valamit @Rinnen a Hogyan szoktál startolni? Mi a te stratégiád? Ha nyilvános megosztanád velünk? kérdésre adott válaszra vonatkozóan.

Ezt jól ki szoktad használni a világokon? És például világ 76-on?
Esetleg van e olyan ami változtatást, csiszolást igényel még a stratégián?
 

DARKWONDER

Member
A reakció pontszáma
37
A v56 kapcsán nekem is más információim voltak a duáltól (Racher86 duálja voltam a v50-en), de ez már mindegy is. De egyébként élvezetes olvasmány volt nekem is, sok pozitív tulajdonságodat megismertük. Én azért feltettem volna pár kérdést a védekezési stratégiádról is, hogy miben fejlődtél az évek alatt. És ezeket is kifejtettem volna bővebben "Vagdosni nagyon szeretek, mert minden egyes pontosabb vágás egy kis örömforrást jelent." "SBT-s világon 35percről érkező vonatok vágásával foglalatoskodtam." "Tanulópénznek tökéletes volt mert örökre megtanultam, hogy nem adhatom fel, a társaimat nem hagyhatom magukra akármekkora hegyet is kelljen megmászni."
 

Rinnen

Member
A reakció pontszáma
78
Én kérdeznék valamit @Rinnen a Hogyan szoktál startolni? Mi a te stratégiád? Ha nyilvános megosztanád velünk? kérdésre adott válaszra vonatkozóan.

Ezt jól ki szoktad használni a világokon? És például világ 76-on?
Esetleg van e olyan ami változtatást, csiszolást igényel még a stratégián?
igen, mindig pazarul sikerül. Duálban egyszerűbb kezdeni, vagy leendő duállal. Több tőzsde előtt töltött idő, nagyobb lendület.

A v56 kapcsán nekem is más információim voltak a duáltól (Racher86 duálja voltam a v50-en), de ez már mindegy is. De egyébként élvezetes olvasmány volt nekem is, sok pozitív tulajdonságodat megismertük. Én azért feltettem volna pár kérdést a védekezési stratégiádról is, hogy miben fejlődtél az évek alatt. És ezeket is kifejtettem volna bővebben "Vagdosni nagyon szeretek, mert minden egyes pontosabb vágás egy kis örömforrást jelent." "SBT-s világon 35percről érkező vonatok vágásával foglalatoskodtam." "Tanulópénznek tökéletes volt mert örökre megtanultam, hogy nem adhatom fel, a társaimat nem hagyhatom magukra akármekkora hegyet is kelljen megmászni."

Mindenkinek megvan a szemszöge, nekem ez volt. Leírtam mi történt, így éltem meg, ma sem tenném máshogy az akkori helyzetet figyelembe véve. Így is terjengős lett az írás, a leghosszabb szerintem mind közül ami meg fog jelenni.
 

Rinnen

Member
A reakció pontszáma
78
v76-ról mi a véleményed?
Jó csapat a hangover, de a kubi tapasztaltabb. több a pp költés, nagyobb az elkötelezettség, ami pl kardokban nyilvánul meg. Kubiban jó a szervezés, az arma nagyon szépen lett összerakva. Az ng bevett millió tagot, akik később " duálosodtak", csak erről a tagok nem tudtak. Nincs ott összetartás a többség között. Hiányoltam több nagyobb klánt, nem volt ráreg, vagy hason finomság. De legalább nincs kavarás :)

Dark, téged le akar belsőzni a klán pont a beszólogatásaid miatt. Sok lesz.
 

WarriorSpirit

Well-Known Member
A reakció pontszáma
259
Jó csapat a hangover, de a kubi tapasztaltabb. több a pp költés, nagyobb az elkötelezettség, ami pl kardokban nyilvánul meg. Kubiban jó a szervezés, az arma nagyon szépen lett összerakva. Az ng bevett millió tagot, akik később " duálosodtak", csak erről a tagok nem tudtak. Nincs ott összetartás a többség között. Hiányoltam több nagyobb klánt, nem volt ráreg, vagy hason finomság. De legalább nincs kavarás :)

Dark, téged le akar belsőzni a klán pont a beszólogatásaid miatt. Sok lesz.
Belső??? :) hol? :)
 

DARKWONDER

Member
A reakció pontszáma
37
Jó csapat a hangover, de a kubi tapasztaltabb. több a pp költés, nagyobb az elkötelezettség, ami pl kardokban nyilvánul meg. Kubiban jó a szervezés, az arma nagyon szépen lett összerakva. Az ng bevett millió tagot, akik később " duálosodtak", csak erről a tagok nem tudtak. Nincs ott összetartás a többség között. Hiányoltam több nagyobb klánt, nem volt ráreg, vagy hason finomság. De legalább nincs kavarás :)
Mindenki tudta, hogy a Kubi sokkal aktívabb, tapasztaltabb tagokból áll. PP költésben egyedül csak te voltál a Kubi szintjén, tudomásom szerint. Szerintem a Hangover vezetősége nem rosszabb a Kubi vezetőségétől, talán jobb is. A lelkesedés, játszani akarás kevés ezen a szinten, ha nem párosul aktivitással. Szerintem a Kubi sokkal aktivabb klán. Elég volt megnézni a farmolási eredményeket... Egyébként sokat harcolunk (de nem foglalunk eleget) , keveset farmolunk... nincs pp, hosszú távon ez nem sok jóra vezet.
 
Utoljára szerkesztve:

Rinnen

Member
A reakció pontszáma
78
Vannak dolgok amikről nem tudsz, de mindenki más igen. Ez még mindig nem az a topic :)
 

DARKWONDER

Member
A reakció pontszáma
37
@DARKWONDER te klántársad se lennék az fix, amint kicsit rossz a helyzet feljössz forumra savazni a saját társad
Utolsó világom Darkwonderként, miért ne lehetne őszintén beszélni? Nincs benne savazás. Néha viccelődés van benne, néha pedig érdeklődés. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy vajon miért esnek az emberek mindig ugyanabba a hibába. Tanulmányaim során több féléven át tanultam pszichológiát, szociológiát, viselkedéstant, de gyakorlati tapasztalatot leginkább ilyen játékokban tapasztalhat az ember. Én sosem hagytam cserben a társaimat, sosem árultam el a klánomat, sosem tűntem el... Ezt ne feledd. Amúgy semmivel nem rosszabb a helyzet most, mint korábban. Szerintem eddig semmi meglepő nem történt, nagyjából a várakozásoknak megfelelően alakul a világ.
 
Fent