Mr. Rednekk

korboncnok

ex Supporter
Ex-Csapattag
A reakció pontszáma
925
Mr Rednekk.png
Nemrég alkalmam nyílt Mr. Rednekk játékossal kicsit beszélgetni tapasztalatairól, élményeiről és gondolatairól. Ebből szeretnék veletek pár részletet megosztani.

Az első világom a 14 volt. Teljesen amatőrként kezdtem, volt egy kis travianos, meg kingsage-es tapasztalatom, de az is minimális. Szerencsére nagyon jó társaságba csöppentem, többükkel a mai napig tartom a kapcsolatot, sőt most is az egyikükkel egy klánban játszunk. Amikor Belgiumban járok, mindig találkozunk személyesen is.

Nagy badarságot nem csináltam, mert fogták a kezem, meg én is utána néztem dolgoknak. Sokszor kaptam értelmes választ a kérdéseimre, még ha azok a kérdések visszagondolva, kissé butának tűnnek.
Érdekes, h nem volt mentorom igazából, több embertől tanultam és nem is feltétel nélkül. Meghallgattam véleményeket, tanácsokat és összeraktam a saját verziómat. Nagyon kevés játékos van, akinek a véleményét kritika nélkül elfogadom.

Sok jó embert ismertem meg itt. Válogatott úszó a '70-es évekből, orvos, mérnök, tanár. Nagyon gazdag és nagyon szegény is van az ismeretségi körömben.
Voltak/vannak emberek, akikre haragszom, akiket egyszerűen csak szánok. Nem vagyok szent, de a nagyképűséget, udvariatlanságot, a hazudozást, képmutatást nem alkalmazom a való életben, így itt sem és nem is tűröm el. Talán a "nagyképűség" egy picit kilóg a sorból az "eltűrés" szemszögéből. Van néhány barátom itt, akik civilben is olyanok kicsit, meg van is nekik mire, így tolerálom ezt a hibájukat. viszont, akiket itt nem szeretek, azokkal civilben sem szeretnék találkozni, mert úgy tapasztaltam, ki mint viselkedik itt, úgy viselkedik a való életben is.

Egy rövid történet:
Akkoriban otthon voltam 3 hétig és mondanom sem kell, h toltam neki ezerrel. Foglaltam szépen, mire írt az áldozat, h miért támadom. Ez nem újdonság, sokan nem értik ennek a játéknak a lényegét.:)
leveleztünk kicsinyég és a végén úgy köszönt el este 8-kor, h megköszönné, ha nem támadnám aznap tovább, mert anyja szólt, h le kell feküdnie!
Bokor fejjel ezt elmondtam a feleségemnek, aki már akkor sem rajongott azért, h bennülök a gépben, de nem szólt semmit. Másnap, amikor megint nekilendültem, csendesen megkérdezte, h "már megint az óvodáscsoporttal játszol?"
Ez kb 5-6 éve történt és semmi nem változott. Ő nem szereti, ha beülök és az elnevezés, azóta sem változott. Így aztán, amikor hazamegyek szabira, minimálisra redukálom a játékidőmet, de elég keveset vagyok otthon, régebben 3 hónap után 1-2 hetet, most 4 hét után 1 hetet, ami hamarosan visszaáll a régi szintre.

A problémákról oldalakat lehetne írni, mivel mindegyiknek vannak változatai.
pl a legnagyobb probléma sztem az inaktivitás, ami ha egyszer elkezdődik, nem lesz vége. Az okai változóak: iskola, munka, család és ezekkel nem is foglalkoznék, mert a legritkább esetben van rá megoldás. helyettesíteni lehet embereket ideig-óráig, de nem megoldás. Aki 2-3 hétig nincs fent, nem is lesz. Érdemes egy értelmes beszélgetést lefolytatni, h adja át a falukat a klánnak és majd találkozunk egy másik világon, amikor talán több ideje lesz. Persze tudjuk, h ez nem igaz, mert ezt el fogja játszani a köv. világon is. Én hanyagolom ezeket az embereket.
Nálam az inaktivitás a vége felé szokott előjönni akkor, amikor már egész biztos, h megnyerjük a világot. Ilyenkor átadom a falukat és törlök. Nem motivál a szervergyőzelem. Egyszer figyelmetlen voltam és megnyertem egyet, igazából érdemtelenül, mert az utolsó hónapban naponta egyszer léptem fel, elküldtem a védőket és kész.
Másik nagy probléma az ego. Néha van létjogosultsága, amikor látom, h vki komoly összeget, időt öl a játékba és csak támad, szedegeti a falvakat... Ilyenkor megéri rászervezni a klánt. Konkrétan az egész klán őt segíti és ha egy kicsit értelmes az illető, a későbbiekben visszaadja a szívességeket. Sajnos ez nagyon ritka, de előfordul. Rengetegen vannak, akik tehetségtelenül, hangoskodva próbálják meg elérni ugyanezt, miközben vérig sért másokat... na ez SOHA nem működik.
Gerinctelenség. ez nem igazán a klánon múlik, sőt... arra gondolok, amikor 2-3-4 fiókkal játszik vki, több klánban és kémkedik. (az se jobb, ha csak egy fiókja van és kémkedik, később pedig átlép az "anyaklánba". Ez gusztustalan, soha nem alkalmaztam, sőt a felajánlott "segítséget" is mindig elutasítottam.
A kultúra teljes hiánya. Igen, ez is egy nagy probléma. Engem kifejezetten irritál, amikor vki a saját nevét nem tudja leírni helyesen. (igen én következetesen és tudatosan nem használok nagybetűt, csak nagyon ritkán!) nem elütésről beszélek természetesen!
Sértegetés, udvariatlanság. Nekem ezek is problémának minősülnek, mert előbb-utóbb veszekedés lesz belőle.

A toborzás... A klánba, semmi gondom ezzel. A mag együtt kezd, aztán szoktak jelentkezni maguktól az emberek. A régi nevemmel egyszerűbb volt, de így sincs vele gond.

A támadásokat néha én is kihagyom, konkrétan a fake-eket. Nem rossz dolog, de tornyos világon sztem teljesen felesleges. Az éleseknél nem aggódok, állandó vezértársam van, aki nem olyan vajszívű, mint én így, aki nem vesz részt az armában, simán bebelsőzteti. Bár ebben is van egy csavar, amióta betettétek az xp szintet.

Nincsenek ellenségek, ellenfelek vannak, elvégre ez egy játék. Milyen a jó ellenfél? Becsületes. Nem kell más! Ha jobb képességű tagok vannak ott, akiknek ráadásul több az idejük és a pp-jük, nyernek. Ezzel nincs bajom, de ha ezt még megsegítik egy kis kémkedéssel, na az gusztustalan. Sajnos az utóbbi időben egyre több az ilyen fordulat a kh-n. Már nekem is többször megfordult a fejemben, h abbahagyom, mert erre nincs szükségem.

300 tapasztal, veterán... nem is tudom. Vannak annyian? Nem vállalnám a vezetésüket. biztos, h lenne, aki jobban tudná vezetni a klánt és még több lenne, aki azt HISZI, h jobban tudná. Nagyon hamar széthullana egy ilyen kláncsalád, arról nem is beszélve, h ki ellen játszanának? Hasonlítana egy építgetős játékra.

10 amatőr? Volt ilyen klánom. Elkezdtem egyedül, aztán csatlakozott hozzám egy ember, aztán még egy stb. aztán jöttek a tapasztaltak.
Az elején úgy csináltam, h volt egy elképzelésem az ideális faluról, seregről és megpróbáltam erre terelgetni a klánt. Versenyeket írtam ki. Volt, h sereget kellett képezni és aki a legtöbbet gyártotta jutalmat kapott. meg a 2. helyezett is, meg a 3. is. természetesen %-os arányban mentek a dolgok, h a kicsiknek is legyen esélyük nyerni. Kaptak pf-et, meg farmkezelőt stb. akkor még gazdag voltam! :D

Játszottam egyedül, meg ketten is. Jó volt, de borzasztó időigényes. Emiatt nem tetszett.

A védőfalu sereg összeállítása nagyon egyszerű. Az összetétel teljesen mind1. azt kell kiszámolni, h uannyi idő alatt, EGYSZERRE legyen kész minden képzőépületben az egység. Az a legfontosabb, h ne legyen üresjárat, minden épület képezzen.
a támadónál más a helyzet. az alapfalunál 2:1 arányban képzek bárdot és kl-t. 300 körül kos és 50 kata. 50 is elég szintet bontani, ha szükséges. 100 kém viszont mindenhol van. Apecifikus falukat is képzek, kém falu, csak kémmel, illetve romboló falu, ahol 450 kos van.

A kezdésen múlik minden! An a kezdésnél használom el a pp-m jelentős részét. Igaz ez akkor is, ha később kezdem a világot. A lényeg, h az adott területen én legyek a legfejlettebb a legrövidebb időn belül, lehetőleg úgy, h 2-4 ellenféllel is tudjak harcolni egyszerre, segítségkérés nélkül.

Én a templomot nem szeretem. Nem is szoktam templomos világon játszani, csak nagyon ritkán.
Az xp nem rossz, de csak kiforrott csapatnál, ahol problémák vannak az összecsiszolódással, ott kifejezetten hátrányos, mert nehezen szabadulsz meg felesleges emberektől. Ez rossz mindenkinek, még a "felesleges" játékosnak is, mert veszekedést szül.
A gyűjtögetést kipróbáltam, nem használom. Farmolni gyorsabb és eredményesebb. Védőkkel gyűjtögetni meg veszélyes, mert nem tudod mozgatni őket, ha baj van. 24 óra alatt pedig sokszor lehet baj.

Nagyon ritka kivételtől eltekintve egy tizenéves nem jó vezér. nem azért mert nincs hozzá érzéke, vagy nem tud logikusan gondolkodni, de kevés az ideje, nem egészséges, ha éjszakába nyúlnak a periódusai (elvégre másnap suli és neki az legyen a LEGFONTOSABB) illetve nincs elég tapasztalata idősebb tagokat irányítani, motiválni. Ahogy már írtam, vannak kivételek, de ez jobbára lekorlátozódik a nyári szünetre.

Nem hiszem, h lenne EGY olyan mondat, ami elindíthat az úton, de azt hiszem a spártaiak jelmondata közel áll hozzá. "tisztesség, alázat, becsület" úgy vélem, ha mindenki magáévá tenné és nem csak a kh-n, szebbé tehetnénk a világot.




Fejléc: Messala
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:
Fent