Azt hogy milyen mobilt akarsz venni az attól függ mennyiért akarsz venni mobilt. Ha ezt leírod akkor valószínűleg könnyebb segíteni neked.
Az adatforgalmat nem percre mérik

A klánháború főoldala 80kb, ha tovább lépkedsz az oldalakon az 10-15kb minden oldal után. Ezzel tudsz számolni. A kijelentkezés 2kb. Fölösleges ezzel számolgatni azért, mert nem olyan sok.
A YouTube, és más videók megnézését nem ajánlanám telefonról, mivel (hossztól függően) rengeteg adattal jár. Egy videó akár 12mb méretű is lehet.
A mail-ezés rengeteg dologtól függ. Attól, hogy van-e például Google mail programod(ha gmail-ed van), vagy hasonló. Magát az oldalt látogatni drágább mint az ilyen progikkal nézni(általában).
Ha nem a mobilNET csomagod van akkor a túllépés után minden megkezdett 10kb 0,1 FT-ba kerül, ami arra nézve hogy hú akkor most egy KH-ra nézésért fizetek +20 forintot, az nem tűnik soknak, de csak ha egy youtube videóba kezdesz, ami 12 mb... Hát az tényleg gáz.
Ez ellen azzal tudsz védekezni, hogy vagy nagyobb csomagot veszel, ergó többet fizetsz, vagy veszel egy egész kicsi csomagot, és nem nézel videókat.
Én személy szerint Telenor(pannon)-os vagyok, és van 100mb-os keretem, nekem arra bőven elég, hogy ha elszakítanak a nettől meg tudjam nézni a maileket, meg a KH-t, másra nagyon nem használom, néha nézegetek híreket, meg ilyesmik.
A legnagyobb probléma az, hogy nem jelzik igazán a szolgáltatók, a legfontosabb, hogy TE figyelj oda mennyit használod a netet (ezt számlainformációval megnézheted), és akkor nem lesz gáz.
Emellett használj böngészőprogramot, amiből én az Opera Mini-t ajánlom, aminek rengeteg funkciója van, mutatja hogy egy oldalon mennyi kb-tot töltesz le, és a legfontosabb: tömöríti a képeket! Amiket leírtam kb-okat, mb-okat, azok a tömörített képekkel (azaz Opera Mini használatával volt).
Nagyjából ennyit akartam neked.
Telefonok amiket ajánlok: Samsung Galaxy Spica, T-Mobil Pulse, HTC (bármelyik), iPhone, Sony Ericsson X1, X10, Nokia N-ek, Nokia X6.
Nézd meg ezeket, szerintem lesz amit szeretni fogsz.
Nekem Samsung u900 Soul-om van, de le szeretném cserélni valami másra.
Szal akit érdekel egy hibátlanul működő jó okostelefon 35-40-ezerért(60 boltba), 2gb-os memkártyával, az szóljon.
Az alábbi dolog ajánlattételnek számít, és ezért telefonálni kell, és meg kell venni tőlem