Kérdések és válaszok a szabályzattal kapcsolatban

=Karak.=

Vendég
Különben igaza van szerintem.Mért ne segíthetné egymást 2 olyan személy akik közeli rokonok?
Mért csak olyan idegenek lehet segíteni akik később hátba szúrnak?
Mert van pár ember akik multiznak?

De amiért ide jöttem és kérdésem lenne.
Classic szerver.
Nos mivel módosult a szabály így ezt a 2 kiegészítő szabályt találtam most.
A Classic világon való játék során alapelvként a Játékszabályzat érvényes.
Ezen kívül a következő specifikus szabályokat kell figyelembe venni:

1) Nincs lehetőség végrendeletet írni
2) Nincs lehetőség falvakat osztatni helyettessel.


Akkor Classicon is lehetséges duál?
Én nem titok duál ellenes vagyok,mert nem fer .
Azt gondolom egy szabályos normális játéknál egy fiókba egy ember legyen és akkor mindenkinek egyforma esélye van.
Mivel senki nem tud itt lenni 24 órában,ki ekkor van ki akkor.És elég kell legyen a helyettes lehetőség,főleg olyan durva szerveren mint a Classic.
Már alapból elég elletéses a szabályzat. Mert jelszót ugye bár nem lehet kiadni.Ha viszont duál acc egy fiók meg már ki van adva a jelszó.
Én elhiszem,hogy a support úgy szeretné a szabályokat megalkotni,hogy nekik kényelmes legyen és minél kevesebb meló legyen vele,de így teljesen tönkre teszik a játékot.
Több olyan változás történt manapság ami a játék rovására ment szerintem.
És nem ép a tisztességes játék a lényeg már,és messze nem korrekt .
 

DeletedUser17975

Vendég
http://help.klanhaboru.hu/wiki/F%C3%B3rum_b%C3%BCntet%C3%A9si_seg%C3%A9dlete
Erotikus tartalom Van Megkérünk, ne tedd
Politikai tartalom Van 1 nap pihenő
Annak mi értelme, hogy jobban szankcionálva lesz az, aki politikai tartalmat mond, mint azt aki erotikus tartalmat jelenít meg? Tudtommal csak utóbbihoz szokás 18-as karikát kitenni :)
Nem tudom, ez belefér-e ebbe a topicba, de ezt találtam a legmegfelelőbb helynek.
Szia,
Indokolt esetben akár kitiltáshoz is vezethet. Minden esetben függ a megosztott tartalom mivoltától, például a tartalom más szabálypontokat is sérthet.
Szerencse nagyon rég nem kellett ilyen miatt moderálni, és remélem nem is fog kelleni :)
További jó játékot!
 

Pif.

Vendég
Ez a nyilvános support körlevél ma érkezett a v28-on:


Klánháború Csapat ma 14:54 órakor
Kedves Játékosaink,

Nem szoktunk körlevelet írni ilyen esetekben, de most kivételt kell tennünk.

Fokozottan fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy ha a klánok közötti ellenségeskedést úgy folytatjátok, hogy a supportot felhasználva, kizáratásokkal szeretnétek megnyerni a csatáitokat, akkor sajnos a support mindenkit át fog vizsgálni, és minden szabálytalanságért büntetni fog, a kiszabható maximális tételekkel. Kezdve a feljelentőkkel. A falunévvel üzengetőkkel. A kémfiókot létrehozókkal. És így tovább.

Ismételten fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy ez egy játék, és a játéknak megvannak a szabályai. A support feladata, hogy a játékszabályokat betartassa, és nem az, hogy igazságot tegyen két perlekedő oldal között.

Arra kérek mindenkit, értékelje át a játékban való viselkedését, mert amennyiben a falunevek, profilok nem változnak meg, és a mostani állapot tartósnak bizonyul, klánfüggetlenül elkezdődnek a hosszabb-rövidebb-még hosszabb kizárások.

Nem szeretnénk idáig eljutni.


További jó játékot, sok csatát,

Üdvözlettel, Klánháború Csapat, Sajtmacska
két témában kérdésem lenne:
1.
Jól értem-e, hogy ha mostantól szabályba ütköző falunevekkel találkozunk, akkor azt nem hogy nem kötelességünk jelenteni a supportnak, hanem nem is ajánlott?
Aki egy szabálytalanságot feljelent - ami eddig úgy tünt, hogy szabály szerint kötelessége mindenkinek, ha szabálytalánságot észlel azt jelenteni - azt most előre megfenyegettétek, hogy kerestek rajta fogást és őrajta kezditek a büntetést?

Azt sem értem, hogy az miért csak egy végső következmény, hogy minden szabálytalanságot büntetni fogtok? Nem az lenne a természetes, hogy alapból minden szabálytalanságot büntettek?
Ez most teljesen úgy jött le, hogy akit eddig büntettetek, az oké megkapta, de ezután nem szeretnétek a jogos bejelentésekkel foglalkozni, mert szerintetek csak azért jelent be valaki pl egy ilyen falunevekkel játszót:

Legyalazomaszad 406|360 8.923
Mekdöglesz 399|361 9.207
Mekhalsz 395|391 10.879
Mekhaltok 404|376 10.163
Mekpusztulsz 400|361 9.208

hogy kizárassa méghozá nem azért, mert szabályszegő, hanem mert így akar szervert nyerni?
(Megvárnám a visszajelzéseteket, hogy a fenti példánál kötelességem feljelenti nálatok az illetőt, vagy pont fordítva: tilos, mert akkor rajtam kezditek a büntetést. Mindenképpen a válaszotok szerint fogok eljárni, nem szeretnék a magam kizárására okot adni, de tanácstalan vagyok.)


2.
Mi az a "kémfiók", aminek létrehozóját szintén büntetitek? Olyan multizós játékos akinek az ellenfélnél is van egy illegális accountja, vagy valami másra gondoltok?

Előre is köszönöm a segítő válaszotokat!
 

DeletedUser11248

Vendég
Így tippelve azt mondanám hogy a játék helyet divat lett a jelentgetés a V28-n... és már azért is jelentettek ha valakinek a faluneve pl. Cár..és olyan dolgokért is jelentgettek amiket más világokon észre sem vesztek..söt azt mondanám hogy lehet másvilágon elfogadott,senki nem jelenti..de ti most játék helyett ezekkel foglalkoztok,így szóltak ok,ha ennyire komolyan akarjátok akkor csinálhassák komolyan de annak más is megihassa a levét..amihez minden joguk megvan,tehát jelentsetek de csak ha tényleg jelenteni kell...sok olyan van ami bár mondjuk úgy súrolja a szabályt de eddig elfogadott volt a játékosok közt,gondolom ti semmit nem fogadtok el...hát a support helyében,ha tényleg ez a helyzet lehet én is mindenkit leellenőriznék.
 

Pif.

Vendég
Incze, félreértesz, mi - a mi klánunk tagjai - nem jelentgettek eddig se senkit félreérthető, határeset ügyek, falunevek miatt, max ha nagyon durva szabálysértést tapasztaltunk, amit az eddigi szabályok szerint kötelező is volt jelenteni, miattunk - tőlünk eredő feljelentés miatt - tudomásom szerint nem zártak ki senkit még a szerverről. Ami kizárásokról eddig tudunk az a külső fórumos társalgás hangneme/tartalma miatt lett kiszabbva és szintén itt a nyilvános fórumon kihirdetve is konkrét utalással, hogy aki bannolva lett a fórumon, az a játékban is elment pihenni. Másról nem tudunk, nem is tudhatunk.

Derült égből jött sajtmacskának ez a nyilvános körlevele, szerintem elsősorban nem nekünk szólt, de elég furcsa a tartalma, ezért kérdeztem rá, hogy ahelyett hogy a szabályok betartására és a szabályok betartatására (ami ugye az, hogy ha szabálytalanságot lát/vélelmez valaki, akkor azt jelezze a supportnak) helyett azt üzeni, hogy ha valaki jelez a supportnak egy szabálytalanságot, akkor nem csak a szabálytalankodót büntetik, hanem a elsősorban "kezdve a feljelentőkkel" lesznek kimérve a büntetések, nem mérlegelve disztingválva , hanem a maximálisan kiszabhatóval.

Azt üzeni a levél magyarul, hogy a büntetést a feljelentővel kezdik, s csak aztán a falunévvel üzengetőkkel, s csak aztán a kémfiókot létrehozókkal, aztán a satöbbi.

Nem értem, ezért kérdeztem a megfelő helyen, remélem.
Eddig úgy tudtam, hogy valami súrolja-e a szabályt, meg hogy mennyire és intézkednie kell-e vagy nem kell miatta a supportnak, azt nem nekünk játékosoknak kell eldönteni, azt majd eldönti a support. Ez egy fajta ügyfélszolgálati szolgáltatása az innogamesnak a szabályosan játszó ügyfelei érdekeinek védelmében. Nem önbíráskodás van, hanem a support bíráskodik az egyértelmű meg a kétesélyes ügyekben is, következetesen, igazságosan, szigorúan.

Én szabályosan játszom, arra biztatok mindenki mást is, klántársat, ellenfelet is. Nem érzem hogy konkrétan nekem szólna a levél. Pusztán elméleti a kérdésem.

Azt szeretném megtudni tehát a levél után, hogy ha szabálytalanságot tapasztalok akkor kell, vagy nem szabad jelentenem.
(Ha nem kell, akkor én magamtól nem jelentgetek, ha nem szabad akkor szintén nem, ugye.)
 

DeletedUser11248

Vendég
A support levélböl gondoltam erre hogy valaki(k)ezzel szórakoznak:)

Ilyenkor kár hogy a support meg nem adhat ki nevet,így mint te irod azt sem írhatták hogy minden apróságért ne jelentgess,ezt próbálták tudatni ezzel a levéllel,ők is emberek,értsük meg őket is,nekik sem lehet szórakozás ha valakik folyamat jelentgetnek,mindent,ha szabálytalan ha nem,reménykedve hogy kitiltsák az illetőt...lehet mi elküldenénk az illetőt valahova,ők még azt sem tehetik meg..amit megtehetnek hogy írnak egy ilyen levelet,remélve hogy mindenki érti mit szeretnének..szerintem játszodj mint eddig,ha ugy érzed jelentened kell jelentsd de a választ rájuk bízom:)
 

DeletedUser16246

Vendég
[COLOR="#6363300"]Ahogy látom a lényeget sikerült leszűrni.
Büntetést az fog kapni, aki valami miatt megérdemli és sokszor a feljelentőnél sem teljesen tiszta a játék, ezért nem jogtalanul büntetünk.[/COLOR]
 

DeletedUser14522

Vendég
[COLOR="#6363300"]Ahogy látom a lényeget sikerült leszűrni.
Büntetést az fog kapni, aki valami miatt megérdemli és sokszor a feljelentőnél sem teljesen tiszta a játék, ezért nem jogtalanul büntetünk.[/COLOR]
Köszönöm az információt!
Akkor ez így rendben is van, ha szabályszegő jelent fel szabályszegőt, legyenek is csak mindketten megvizsgálva, megbüntetve.

Esetleg ha még a kérdéseimre választ kaphatnék a tisztelt supporterektől ha nem gond, akkor azt is megköszönném! Mert nem incze kérdezett, nem is őtőle lett kérdezve és igazából ő sem válaszolt a kérdésekre.

- tehát kötelező-e továbbra is mindenkinek bejelentenie ha szabálytalanságot észlel, igen? nem? attól függ?
(ott egy konkrét élő v28-as példa a 15:33-as beírásban: olyan falunevek észlelésekor kell, vagy nem szabad bejelentést tenni? mi a supporterek álláspontja, jótanácsa?)
- mi az a "kémfiók"? (csak hogy biztosan elkerüljük, pl egy játékos csupa felderítővel minden falujában? vagy mi? konkrétan ott a levélben, hogy büntetni fogjátok, de nem minden játékos/ügyfél rutinos multizó csaló, hogy kapásból tudja melyik csalási formára mi a szakkifejezés)
 

DeletedUser14529

Vendég
megint itt mentegetitek magatokat EE sek...mikor idom engedi atfogom nezni kivulrol a klanotok es igenis fogok jelentgetni kozuletek, mert megvan a jogom, hozza, mert fizetos jatek igy, kotelezsege az illetekeseknek mindenki kereset teljesiteni :)
 

DeletedUser8560

Vendég
megint itt mentegetitek magatokat EE sek...mikor idom engedi atfogom nezni kivulrol a klanotok es igenis fogok jelentgetni kozuletek, mert megvan a jogom, hozza, mert fizetos jatek igy, kotelezsege az illetekeseknek mindenki kereset teljesiteni :)

Még jó, hogy nincs ilyen nevű fiók a játékban, és természetesen a feljelentgetéseket itt is felvállalod a valós fiókoddal, neveddel. A játék nem fizetős, hanem ingyenes, és a supportnak akkor kell eljárnia, amikor valós szabálytalanság történik
.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
A kérdésekre a válasz:

A körlevélre azért volt szükség, mert miután ha valaki nekiáll mondvacsinált okokkal feljelenteni más játékosokat (vagy teszik ezt mindjárt többen), azért, mert a katonái kevesek a győzelemhez, és abban reménykedik, hogy valami szabálytalanságot belemagyarázva a játékba el tudja érni, hogy a másikat a support kizárja és így jusson előnyhöz, akkor előbb utóbb eljön a pillanat, amikor a support döntéshelyzetbe kerül. Vagy asszisztál, vagy nem. Mi a nem mellett döntöttünk, és egyben mindenkit figyelmeztettünk a jelenségre.

Nyilván minden feljelentést kivizsgálunk, mint eddig, és ha gond van, eljárunk. De nem fogom hagyni, hogy néhány ember azt higgye, hogy felhasználhatja a supportot, mert önállóan kevés a győzelemhez.

Kém fiók jelentését nem hiszem hogy magyaráznom kéne. Hogy mikor szabálytalan? Ha multifiók, ha helyettesítéssel/megosztott nettel álcázzák a tulajdonos nélküliségét. Ebben semmi változás nincs, azért lett a levélben kiemelve, mert úgy tűnik, itt most divat lett a használata, nagyobb arányban mint máshol, máskor.
 

girlfighter

Vendég
sziasztok, szeretném megkérdezni hogyan kell eljárnunk, ha a német felülvizsgálatot szeretnénk kérni.
 

DeletedUser16246

Vendég
[COLOR="#6363300"]Szia,
az Impresszumban található elérhetőségeken, német vagy angol nyelven kérheted a Központ munkatársaitól a felülvizsgálatot. A fellebbezés során kérjük írd le pontosan megfogalmazva indokaid és érveid.
A felülvizsgálat során sem a fiók státusza (nem kerül felfüggesztésre a büntetés), sem a besorolása (nem támadhatóra állítás) nem változik.[/COLOR]
 

girlfighter

Vendég
Köszönöm a gyors válaszod, akkor nekiállunk az angolul írásnak.:D

Esetleg egy linket kaphatnék a német felülbírálás elétrhetőségéről?