Játékszabályok

Kategória: 'A játék szabályai LEJÁR: 2018-11-19', témanyitó: sajtmacska, téma nyitása: 25. Szept 2010.

Oldal megosztása

 1. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  A játék szabályzatát megtaláljátok itt, bemásolva; ezen kívül a fórum fejlécébe másolva megtaláljátok a linkjét, valamint a játékon belül is eléritek közvetlenül. Most paragrafusonként másolom be a szabályzatot, és írom alá a magyarázatot. Amennyiben kérdés van azzel kapcsolatban, akkor kérlek külön keressetek meg (új topic megfelelő rész) és ahol a válasz valóban pontosítást vagy további magyarázatot igényel, akkor beszerkesztem ide.

  Köszönöm a figyelmet!
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 2. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  §1) Egy felhasználói fiók játékosonként

  Szabályzat:
  §1) Egy felhasználói fiók játékosonként
  #
  Minden játékosnak csak egy fiókja lehet világonként, kivéve a fiók-helyettesítőé. Tilos más játékossal megosztanod a jelszavad. Másodfiók vitele tilos.

  * Egy másik fiók jelszavának ismerete, tárolása, elkérése azon a világon ahol játszol teljes mértékben tiltott. Ha egy másik játékos megadja neked a jelszavát, azonnal jelentened kell, különben saját fiókod kerül zárolás alá.
  * A könnyített és speed világ kivételével engedélyezett több embernek együtt vinni egy fiókot, abban az esetben, ha nem lépnek be egy másik fiókba sem azon a világon.
  * Nem engedélyezett, hogy a sajátodon kívül bármilyen más fiókba belépj jelszóval, akkor sem, ha családtagról van szó. Ahhoz hogy más fiókba belépj, helyettesítővé kell válnod.
  * Szigorúan tilos más játékost erőszakkal rávenni arra, hogy engedjen be a fiókjába. Minden belépési/feltörési kísérletet a rendszer rögzít, és szigorú büntetést von maga után.
  * Tilos egynél több játékosnak belépnie azonos fiókba egy időben.
  * Tilos más jelszavának találgatása és feltörése. Kérünk, olyan jelszót válassz, amit nehéz kitalálni.
  * Tilos más fiókjával játszani, amíg ő nem elérhető. Ha egy szobatárs használja a fiókod, kötelező a fiók-helyettesítő lehetőséget használni.


  Magyarázat:
  A fő cél az, hogy a játékosok 1:1 arányú küzdelemben, a fair play szabályainak megfelelően játszva jussanak el a győzelemig.
  Ezért alapvető feltétel a játékban az, hogy egy fiók, egy jelszó, egy tulajdonosi belépkedés. Ezt védjük, amennyire erőnkből kitelik.
  Mivel szerintem ez a rész egyértelmű, ide akkor tennék csak bővebb magyarázatot, ha kéritek, és ha van konkrét, sokakat érintő kérdés.

  Fiók nyitás azonos világra kizárás alatt
  Ha a multizás miatt kizárt játékos új fiókot nyit, akkor ismét multizik, hiszen a legkisebb fiókja ha visszakerül a játékba, megint több fiókja lesz. Ezért azt javasoljuk, hogy NE nyissatok a már kizárt fiókokra újabb fiókokat, valamint, ha a legkisebb fiók visszatér, és azzal már nem szeretnétek játszani, akkor a Beállításokban töröljétek, és ez után nyissatok új fiókot.
  A support NEM töröl minden fiókot a játékból, a visszatérő fiókot nektek kell törölni, ha már nincs szükségetek rá.

  Jelszóhalászat: lehet egyszer vagy többszöri, egy, vagy több regisztráció ellen elkövetett jelszóelkérési, kicsalási kísérlet

  Feltörés: olyan cselekmény, ahol a regisztrációtól független személy, személyek saját maguk, vagy valamilyen technikai eszközt használnak arra, hogy illetéktelenül és jogosulatlanul belépjenek egy regisztrációba.

  Név megváltoztatása
  • A felhasználói (=a teljes regisztráció neve, minden világon!) nevet minden játékosunk a saját fiókjában be tudja állítani. A felhasználói nevet a fiókban a "Beállítások" menüpont "Felhasználói név megváltoztatása" alatt lehet módosítani 500 Prémium Pontért.
  • Nevet cserélni legkorábban 14 naponta lehet.
  • Név változtatás után a nevet senki nem használhatja 180 napig. A név visszacserélésére is csak ez idő eltelte után van lehetőség.
   
 3. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat
  §2) Legális fiókátadás szabályai

  Arra kérünk mindenkit, legyen óvatos, ha egy új fiókot átvesz, illetve ha egy kisebb fiókot nagyobbra cserél. A felelősség a tietek; ha az átvett fiók szabálytalanság miatt zárolás alá kerül, nem hivatkozhatsz arra, hogy új tulajdonos vagy. Ahhoz, hogy mindenki számára egyértelmű legyen: minden esetben előre kell jelezni az átvételt a support felé, azért, hogy az admin átírhassa a regisztrációs e-mail címeket. E nélkül minden fiókátadás szabálytalan, és multizásnak minősül.
  Fontos: amennyiben átadod a fiókod, az többé nem tartozik hozzád. Ha meggondolod magad, és megpróbálod visszaszerezni a fiókot vagy a fiók irányítását, úgy az multizásnak minősül, vagy illegális belépésnek.
  NÉV NEM MÓDOSÍTHATÓ!  Magyarázat


  Fogalmak:

  Regisztráció:
  Egy játékos amikor először belép és kitölti az adatlapot, akkor létrehozza a regisztrációját. A regisztráció a játékoshoz tartozik, ezt elvenni nem lehet tőle, csak a játékos törölheti. A regisztráció és a regisztrációs adatlap tárol minden, a játékosra vonatkozó adatot: név, jelszó, e-mail, prémium pont, zászlók az új világon, stb.
  Fiók:
  A regisztrációval rendelkező játékos a regisztrációján belül létrehoz úgynevezett fiókot, ami a játékos által kiválasztott világon ad neki lehetőséget a játékra. A fiók része a regisztrációnak. Minden világon egy fiók hozható létre, átvételkor a saját fiókot törölni kell, hogy újat vehessetek át.

  A fiók átadása azért bonyolult ügy, mert sokan nem látjátok át azt, hogy az egy név alatt létrehozott fiókjaitok mennyire szorosan összekapcsolódnak.
  A fiókot NEM lehet leválasztani a regisztrációról, tehát nincs olyan, hogy átcsatoljuk a fiókot a másik játékoshoz. Amit mindenképp meg kell értenetek, az az, hogy minden világon létrehozott fiókból elérhető a többi világ, az összes prémium pont, az összes zászló, a név, a jelszó, és az e-mail cím.

  Tehát ha valakit beengedtek bármelyik világon lévő fiókotokba, ő ezzel visszaélhet, és mi nem tehetünk semmit, mert neki (tulajdonosként) joga volt megtenni amit megtett.


  Az átadás során azt nézzük elsősorban, hogy a regisztrációhoz tartozik-e más fiók, más világon, vagy sem.


  Átadáskor az e-mail, jelszó átírás regisztrációhoz kötött cselekedet, tehát abban az esetben célszerű átadni a fiókot, ha az átadó átvevő vállalja a jövőbeni együttműködést abban az esetben, ha az átadónak több fiók tartozik a regisztrációjához. Nagyon fontos, hogy ezt alaposan végiggondoljátok, hiszen új embert fogtok beengedni a mindennapjaitokba; ebben az esetben fokozottan fontos a bizalom és az együttműködés.

  Ha idegent engedsz be a regisztrációdba, akár csak egy világba is, akkor az új tulaj az összes világra be tud lépni (oda is ahova nem akartad!), meg tudja változtatni a jelszót mindenhol, a regisztrációs e-mailt és a regisztrációban lévő prémium pontokat, zászlókat is használni tudja.

  Az átadáskor a fiókon már aktivált PF marad, nem lehet elvinni. A fiókokból elérhető Prémium Pontok mindkét fél számára elérhetők, függetlenül attól, ki vásárolta!


  Ellenszer: nem adod át a fiókod, vagy minden világon ahol játszol, új regisztrációt hozol létre. A pontok továbbküldhetők, nem csak világon belül, tehát azon kívül hogy nem egy néven játszik valaki, nem lehetetlen a kivitelezés.


   
  Utoljára szerkesztve: 8. Dec 2013
 4. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabály
  §3) Megosztott internetkapcsolat használata


  Interakció – Két vagy több közös internetkapcsolatot használó fiók szerepel az ügyben csak. Közöttük tilos támadás indítása, támogatás, vagy nyersanyag kereskedelem használata azonos kapcsolatot használó játékosok között.
  Koordináció – Két vagy több közös internetkapcsolatot használó fiók valamint egy harmadik KÜLSŐ fiók szerepel az ügyben. Támadás, támogatás vagy nyersanyag küldése egy játékosnak olyan fiókokból, akik azonos internet kapcsolatot használnak.
  # A megosztott internet kapcsolatot mindig be kell jelenteni.
  # A szabályzat szerint a 3. közös gépes belépés az az időtartam, amikor ezt legkésőbb jelenteni kell.
  # Ez a szabály mindenkire vonatkozik, aki megosztva vagy hálózatban használja a számítógépét más játékosokkal. A közös hálózat lehet egy háztartás, munkahely, vagy iskola. Minden játékos, aki tudatosan és rendszeresen használ megosztott internet kapcsolatot, fel kell vegye az összes többi játékost, aki ugyan azt a kapcsolatot használja, a „Beállítások – megosztott internet kapcsolat” alatt.
  # Helyettesítés alatt álló fiókoknak ezt nem kell megtenniük.
  # Amennyiben 3 belépésnél kevesebb ideig használjátok a megosztott internet kapcsolatot, akkor nem kell bejelölni a megosztott internet használatot.
  # Amennyiben megosztott internet kapcsolatot használsz, nem engedélyezett az interakció azzal a játékossal, akivel közös internet megosztást használtok.
  # Amennyiben időszakosan (max. 3 belépés) osztjátok meg az internetet, a megosztás végétől számított 24 óra elteltével lehetséges leghamarabb interakció és koordináció a fiókok között.
  # Tilos egynél több fiókot használni ugyan arról a számítógépről a Gyorsított Szerveren.
  # Új szerver indulása esetében a közös internetkapcsolatot 3 napon belül be kell jelenteni.
  # A megosztott internet kapcsolat használóknak tilos ugyanazt a jelszót használniuk.

  * Nem megengedett, hogy egy közös internet kapcsolatról használt fiók bármilyen előnyhöz juttasson más, ugyanazon a kapcsolaton futó fiókot.
  * A megosztott interneten futó fiókok nem támadhatnak, támogathatnak, vagy kereskedhetnek egymással a megosztás alatt, és annak végétől számított 24 órán belül.
  * Tilos egy harmadik játékos bevonása, ugyanazon internetkapcsolattal rendelkező játékosok közti kereskedelem vagy nyersanyagküldés céljából. Ebben az esetben mindhárom fiók szabályzatot sért.
  * A megosztott internetkapcsolatot használó játékosoknak szabad ugyan abba a klánba tartozó játékosokat támadniuk, ha különböző játékosokat támadnak.
  * Azok a játékosok, akik időszakosan osztják meg az internet kapcsolatukat, nem támadhatnak, támogathatnak, vagy küldhetnek nyersanyagot ugyanannak a játékosnak addig, amíg az időszakos kapcsolat megszakadása után el nem telik 24 óra.
  * Megosztott internetkapcsolattal játszó fiókok esetében tilos egy fióknak megtorolni a másik fiókon ért sérelmeket.
  * Amennyiben a fiókokba bizonyítottan, nem alkalomszerűen (sorozatosan), rövid időközökben, tulajdonosi jelszóval lépnek be tulajdonosaik azonos számítógépről, multinak minősül még akkor is, ha megosztott internetet használnak.  Magyarázat

  Az internetmegosztás célja, hogy azok a játékosok, akik az élet valamely területén egy számítógépet használva játszanak egy adott világon (munkahely, iskola, otthon, stb.), azok jelezzék ezt. Természetesen nem az alkalomszerű internet-kávézóra gondoltunk ebben az esetben, hanem a rendszerességről.
  Amennyiben két fiók tulajdonosa rendszeresen használ egy számítógépet, ott feltételezhető, hogy van valamiféle kapcsolat közöttük. Az ő fair play-en kívül eső közös tevékenységük szabályozása a fő cél ebben az esetben.
  A teljes szabályzat értelmezésekor az is kiderül, hogy a helyettesítést is, amíg tart, internet-megosztásnak veszi a rendszer.
  Be kell jelenteni minden 3. alkalomnál többször használt megosztást (számítógép); ez alól kivétel az új szerver indulása, mert ott az első három nap a határidő. NEM a regisztráció, hanem a szerver indulási dátuma számít.

  A rendszer működési elvek alapján bevezetett 24 órás szabályok célja, hogy szabályozzák az internetmegosztásban (azaz helyettesítésben is!) lévő fiókok együttműködését.

  A 24 órás szabály lényege, hogy két, közös internetet használó fiók nem léphet koordinációba vagy interakcióba egymással az egyik sereg/nyersanyag küldését követő 24 órán belül. VAGY a helyettesítés végétől számított 24 órán belül.
  Hogy ez mit jelent?
  Dezső játékos elküldi a seregeit Kornélhoz, majd fél nap múlva beteszi helyettesnek/közös gépesnek Abigélt, aki akkor szintén a saját fiókjából szintén küld sereget Kornélnak. (Támadás/Támogatás). Másik eset: Dezső és Abigél kiveszik a helyettesítést/közös gépet, és amint kivették, azonnal küldenek sereget Kornélhoz. (fontos: nyersanyag esetében is igaz!)

  Hogy mindenkit megkeverjek, megfogalmazom másképp:

  A közös számítógép használatát és a szabályokat tekintve a megosztott internet és a helyettesítés azonos besorolás alá esik, lévén mindkét esetben egy gépről történik a fiókok kezelése. (hangsúly: egy gép, de több személy!)

  A 24 órás szabály a két játékmód végének, lezárásának időpontjához kötött, és célja, hogy a helyettesítés VAGY megosztás végétől számított 24 órán belül blokkolja a a támadásokat, támogatásokat, kereskedelmet azonos célpontnál.

   
  Utoljára szerkesztve: 19. Aug 2012
 5. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat:
  §4) Megtorlás

  A megtorlás azt jelenti, hogy a fiókodból megtámadsz valakit, aki a veled megosztott internetkapcsolaton lévő másik fiókot vagy az általad helyettesített fiókot támadja.A megtorlás ugyanarról a kapcsolatot használó fiókról tilos. További kérdés esetén kérlek, keresd meg a supportot.
  Példák:

  * Ha egy játékos megtámad, azonos kapcsolatot használó fiók nem állhat bosszút. Mindkét fiók megszegi ebben az esetben a szabályokat.
  * Ha megosztott internetet használó fiókokat, vagy helyettesítés alatt álló fiókokat támad bizonyítottan ugyan az a fiók, csak abban az esetben támadhat vissza mindkét fiók.
  * Ha a helyettesítés alatt álló fiókot megtámadják, csak a helyettesített fiók támadhat vissza és állhat bosszút a két fiók közül (helyettes és helyettesítői közül). Ha a helyettesítő bosszút akar állni, akkor meg kell várnia, míg a helyettesítés végétől számított 24 óra eltelik.  Magyarázat:

  - A fő cél itt is az, hogy a játékosok ne éljenek vissza a közös internetkapcsolat nyújtotta előnyökkel a többiekkel szemben.
  - Az elv egyszerű: ha megtámadnak, támadj vissza, vagy kérj segítséget, de ne tarts fenn segítő fiókot.
  - Ha a támadások folyamatosak egy fiókra, akkor ha a megtámadott rátámad egy másik fiókra, akiről tudja, hogy a támadója párjáé, és a támadások ugyanúgy folytatódnak mint eddig, akkor nem lehet megtorlásra hivatkozni, mert a támadások hamarabb kezdődtek, mint az ő ellentámadása.
  - A legtöbb kérdés arra vonatkozott, hogy mi történik akkor, ha egy játékos mindenkire fake-t küldd, abból a célból, hogy az ellenség klánjából kizárathasson játékosokat megtorlásra hivatkozva. Ebben az esetben ha a játékos akit provokáltak, meg tudja mutatni a provokációt, nem fogunk büntetni.
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 6. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat:
  §5) Helyettesítés


  A helyettesítés egy időszakos megoldása annak, hogy egy játékostárs fiókja felügyelet alatt maradjon, amíg a tulajdonos nem tud belépni a fiókjába.
  # A helyettesítési időszak alatt és az azt követő 24 órás időszakban a helyettes és helyettesített fiókok számára az interakció és koordináció nem engedélyezett; ugyan ez azokra a fiókokra is igaz, akik a helyettes és helyettesített fiókokkal bárminemű (helyettesítés vagy megosztott internet kapcsolat) kapcsolatban állnak.
  # Nem engedélyezett olyan támogató fiókok használata, amelyek más fiókok előrejutását segítik. Azok a fiókok, amelyet ebből a célból hoztak létre, zárolásra kerülnek.
  # A helyettesítő és helyettesített fiókok tulajdonosai egyaránt felelősek a fiókokért, és a fiókokkal elkövetett bűnökért. Légy biztos abban, hogy a helyettesítődben megbízhatsz, és akkor vállalj egy helyettesítést, ha biztos vagy abban, hogy a helyettesített fiók szabályszerűen játszik.
  # A helyettesített fiókot úgy kell felügyelni, hogy az csak saját hasznot termeljen, harmadik fél előnyhöz ne jusson a helyettesítés által.
  # Szabályellenes visszaélni a helyettesítéssel. Az a helyettes, aki szándékosan tönkreteszi vagy súlyos kárt okoz a helyettesített fiókban, büntetésre számíthat. A fiókhelyettesítő büntethető akkor, ha bizonyítható a szándékosság a fiók hanyatlásában a tulajdonos szándéka ellenére. Arra kérjük játékosainkat, hogy úgy válasszanak helyettest, hogy tudják, a support NEM tesz jóvá a helyettes által okozott kárt.
  # Minden helyettesítő és helyettesített fiók a helyettesítés időszaka alatt megosztott internetkapcsolatról játszanak, így rájuk is a 3-as paragrafus pontjai is vonatkoznak.
  # Engedélyezett két különböző játékos támadása a saját fiókodról és a helyettesített fiókról, akkor is, ha ugyan abba a klánba tartoznak.
  # A helyettesítő és helyettesített játékosoknak tilos ugyanazt a jelszót használniuk.
  # Fontos megjegyezni, hogy a 24 órás terminus azt jelenti, hogy 24 óra eltelte után indíthatók csak támadások/támogatások/kereskedők.

  * Engedélyezett falvakat támadni és meghódítani a helyettesített fiókkal.
  * Tilos az internet kapcsolatodat használó más fiókok részére nyersanyagot küldeni a helyettesített fiókról.
  * Tilos üzenetet küldeni a helyettesített fiókról egy játékos számára azon célból, hogy kiderítsd, jelenleg online van-e a játékos.
  * Tilos a helyettesítés akkor, ha az a helyettesítőnek bármilyen hasznot eredményez.
  * Tilos erősítést, támadást küldeni játékos számára a helyettesített fiókról, és mindeközben a saját fiókodról is. Ez még akkor is szabályellenes, ha a két fiókból indított támadás/támogatás között 24 óra eltelik. Azonos játékost a helyettesítő és a helyettesített fiók csak a helyettesítést követő 24 óra elteltével támadhatnak.
  * Minden interakció tiltott a fiók-helyettesítés befejezését követő 24 órában
  * A helyettes és a helyettesített fiókokkal közös megosztást, vagy további helyettesítői helyeken lévő fiókok sem támadhatnak, támogathatnak azonos fiókokat, és nyersanyagot sem küldhetnek.
  * Tilos információt kiadni a helyettesített fiókról, legyen az sereglétszám, vagy épületszint.  Magyarázat:
  "A helyettesítési időszak alatt és az azt követő 24 órás időszakban a helyettes és helyettesített fiókok számára az interakció és koordináció nem engedélyezett" - Ez azokra a fiókokra vonatkozik, akik helyettes/helyettesítő kapcsolatban álltak, és az ő megosztott internetkapcsolataikra is igaz. Utána a csoport tagjainak engedélyezett a tevékenység. Előző pontban ismertettem részletesen, itt most nem fogom.

  "Nem engedélyezett olyan támogató fiókok használata, amelyek más fiókok előrejutását segítik. Azok a fiókok, amelyet ebből a célból hoztak létre, zárolásra kerülnek." - Azaz olyan helyettesített fiók, amit arra használnak, hogy más fiókok számára BÁRMILYEN előnyt biztosítsanak (nyersanyag, sereg, foglalandó falu), azok szabályszegésért büntethetők. Tehát átvenni egy régi játékos megunt fiókját és folyamatosan újraindítva befoglalni a faluit, nem elfogadott.

  "A helyettesítő és helyettesített fiókok tulajdonosai egyaránt felelősek a fiókokért, és a fiókokkal elkövetett bűnökért." - Ez gondolom egyértelmű, nem lehet arra hivatkozni, hogy a helyettesem sértette meg a szabályokat én ártatlan vagyok. A helyettesítődért is vállalnod kell a felelősséget, mert ez bizalmi dolog.

  "A helyettesített fiókot úgy kell felügyelni, hogy az csak saját hasznot termeljen, harmadik fél előnyhöz ne jusson a helyettesítés által. Szabályellenes visszaélni a helyettesítéssel. Az a helyettes, aki szándékosan tönkreteszi vagy súlyos kárt okoz a helyettesített fiókban, büntetésre számíthat." - Itt visszaugrunk az előbb leírt kettes ponthoz. Tehát: minden fiók azért játszik, hogy saját maga és a csapata előre jusson. Azok a fiókok, amelyeket arra használnak, hogy a fiók ne jusson előre, de más fiókok egyéni vagy a klán összcéljait szolgálja, az zárolásra kerül. Ha egy fiók helyettesítés alatt van, a faluit nem lehet befoglalni, felosztani, újrakezdve a játékot még több falut befoglaltatni (lásd.: "falugyár"). Amelyik helyettes felügyelete alatt a fiók vagy nem stagnál, vagy nem fejlődik, és láthatóan csökkennek a faluszámok, fogy a nyersi, a seregek máshol vannak miközben a fiókot támadják büntethető, és a helyettesítő fiók is veszélybe kerül.

  "A fiókhelyettesítő büntethető akkor, ha bizonyítható a szándékosság a fiók hanyatlásában a tulajdonos szándéka ellenére. Arra kérjük játékosainkat, hogy úgy válasszanak helyettest, hogy tudják, a support NEM tesz jóvá a helyettes által okozott kárt." - Ismétlem magam: 4es pont, előbb kifejtettem. Fontos: Nem fogadjuk el, ha a helyettes azzal védekezik, hogy a tulajdonos akarta, hogy a fiókot számoljam fel, és a falukat foglaltassam be. Tegye meg ő maga. Legegyszerűbb mód írásban jelezni a supportnak, mert azok a levelek az archívumban megtalálhatók, és így a tulajdonosi szándékról van bizonyíték.

  "Minden helyettesítő és helyettesített fiók a helyettesítés időszaka alatt megosztott internetkapcsolatról játszanak, így rájuk is a 2-es paragrafus pontjai is vonatkoznak." - Szerintem ezt sem kell sokat magyarázni: A nemzetközi szabályok a helyettesítés időtartamára közös gépes fiókhasználatot feltételeznek (mondjuk logikusan, másképp nem menne), és azokat a szabályokat is kötelezővé teszik, a helyettesítés időtartama alatt.

  "Engedélyezett két különböző játékos támadása a saját fiókodról és a helyettesített fiókról, akkor is, ha ugyan abba a klánba tartoznak." - Ez egyértelmű, egy klánba tartozó, különböző játékosok támadása engedélyezett.

  "A helyettesítő és helyettesített játékosoknak tilos ugyanazt a jelszót használniuk." - Ezt ismeritek, nem kell magyarázni.
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 7. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat:
  §6) Hosszútávú helyettesítés


  #A hosszútávú (minden, 60. napnál tovább tartó) helyettesítés szabályellenes, kivéve, ha a helyettesítő TUDJA, hogy a tulajdonos vissza fog térni. Ezt a support ellenőrizheti, és ilyenkor kérheti a tulajdonostól származó meghatalmazást.
  #Ha a fiók gazdája a későbbiekben visszatér, és a helyettesítő tudja, mikor tér vissza a tulajdonos, akkor a hosszútávú helyettesítés engedélyezett. Ebben az esetben a fiók korlátozva lesz.
  #Ha a tulajdonos bizonyíthatóan elhatározza, hogy nem tér vissza a játékba, akkor a fiókot nem lehet a továbbiakban helyettesként tovább felügyelni. Ebben az esetben a helyettesítést azonnal meg kell szüntetni.
  #Azok a fiókok, amelyeknek nincs tulajdonosa, és helyettesítés útján viszik a fiókot, azok tartós helyettesítés alatt állnak.

  *Ha a helyettesítő tudja, hogy a fiók tulajdonosa visszatér, és a helyettesítő felvállalja a helyettesítést, akkor a következő szabály lép érvénybe: 60 nap elteltével, a következő 60 napra (azaz a 120. napig) a fiók „korlátozott” fiókká válik. Ekkor a helyettes nem tud támadni és támogatni más játékosokat a helyettesített fiókból, valamint nem tud más játékosok számára nyersanyagot küldeni. A 120. nap után a helyettesítést minden indok nélkül a support csapat megszüntetheti.


  Magyarázat:
  Cél a multifiókok, és a fiókokkal történő visszaélések megakadályozása. Ha a tulajdonos távozik a játékból hosszú, vagy beláthatatlan időre, akkor legyen kedves írni egy levelet, amiben megbízza játékostársát, játékostársait arra, hogy helyettesítsék hosszú távon.
  Figyeljük, hogy a levél írásakor ki volt benn a fiókban.

  Számunkra a fiók és a fair play érdekének védelme a legfontosabb. Kérlek értsétek meg, hogy a helyettesítéssel életben tartott, gazda nélküli fiókok életben tartása lehet hogy jó a klánnak, de szabályzat és fair play ellenesek.

  Ha egy tulajdonos eltűnik, akkor életszerűtlen, hogy 2 hónap alatt egyszer sem jelentkezik, ha fontos neki a játék és a fiókja!

  Fontos információk:
  - Hosszútávú helyettesítésnél ha nincs megbízás, akkor erről minden esetben a feleket levélben tájékoztatjuk, kérjük a meghatalmazást, ha ilyen nincs, akkor bontjuk a helyettesítést, a helyettesített fiók kizárás alá kerül.
  Ezen kívül:
  - Aki meghatalmazás, megbízás nélkül hosszútávúan helyettesít egy fiókot, és a helyettesített fiók falvai osztásra kerülnek, az helyettesi visszaélést követ el. Az illegális fiókvivőt és egyben osztót megbüntetjük.
  - Akinek nincs meghatalmazása, de a fiók egyben van, nem osztották, akkor a helyettesítést megszüntetjük, mindkét félnek írunk levelet, és a helyettesített fiókot zárjuk. A helyettesítő ilyenkor nem kap büntetést.
  - 120 napon túl nem lehet fiókot helyettesíteni, a support megszünteti a helyettesítést. (Nézzük, hogy a 121. napon véletlenül azonnal megjelenő jelszavas belépő vajon kicsoda... és elképzelhető, hogy megtaláljuk az illegális belépőt, és büntetjük...)
  - A 120. nap után bárki foglalhatja, még az addig helyettesítője is, lévén nem tekintjük aktív fióknak.
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 8. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat:
  §7) Fiókok egyesítése


  Amennyiben a szabályoknak megfelelően történik, engedélyezett a faluk átadása egy játékostársnak harc nélkül.

  # Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a falukat nemesekkel kell elfoglalni, a falukat a support nem csatolja át egy másik fiókhoz.
  # Az azonos internetet használó fiókok között ez a tevékenység tilos, akkor is, ha jelenleg nem játszanak azonos internetkapcsolatról, de régebben többségében ezt használták.


  Magyarázat:
  A játékosok saját maguk döntenek a fiókjuk és falvaik sorsáról. Törölhetik, ürítve átadhatják másnak, vagy megbízhatják a helyettesüket hogy ossza szét. Amennyiben a tulajdonos külső felet von be, akkor ehhez írásos meghatalmazás kell (játékostársnak vagy supportnak).
  Fontos, sokszor felmerült: nem tudjuk hozzácsatolni a kívánt falukat a befoglaló játékos fiókjához, mindenképp foglalni kell!
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 9. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat:
  §8) Kommunikáció


  # Tilos más játékosok zaklatása, sértegetése, vagy egyéb bárminemű támadó hangnem.

  # Minden olyan játékos- és klánprofil, játékosnév, falunév vagy egyéb írásos megnyilvánulás tiltott, amely más játékosokat felzaklat, megsért, fenyeget.
  # A valós életre utaló megnyilvánulások, bármilyen szexuális tartalom, politikai megnyilvánulás, különösen a szélsőséges politikai tartalom, vallási fanatizmus, rasszista, vagy egyéb módon kifogásolható, helytelen megnyilvánulás tiltott a játék keretein belül.
  # Lánclevelet, tolvajjátékokra hivatkozást, vagy bármilyen más, ehhez kapcsolódó hivatkozást tilos küldeni.
  # Tilos továbbá a játékot bármilyen reklámtevékenységre használni.
  # Adathalász, vagy más olyan levelezés, mely más játékosok jelszavát próbálja meg megszerezni, tiltott.
  # Spam, és reklámlevelek küldése tilos, akárcsak a profilban való megjelentetésük.

  * Szabad játékost Kezdőnek (Noob) nevezni, és elfogadható hangnemet használva a játéktudásukat kritizálni.

  * Szabad játékost nyersanyagokkal kapcsolatosan zsarolni.
  * A klánprofilban található minden nemű szabálysértés a klán alapítóját és azokat a személyeket terheli, akik jogkörüknél fogva képesek megszüntetni a szabálysértést.
  * Tilos supporternek kiadni magad.
  * Tilos pornográf tartalom megjelenítése a profilon, vagy egyéb a játékhoz köthető helyeken.
  * Tilos minden rasszista, politikai utalás (és ehhez köthető szervezetek, terrorszervezetek), vallási nézeteket sértő, illegális, diszkriminatív vagy erre való utalás a játékosprofilban, játékosnévben, klánprofilban, külső vagy belső fórumon, közleményekben, levelekben vagy más médiumon. Ezek megjelenítése azonnali kizáráshoz vezet.
  *
  Klánok esetében, sértő kommunikáció bármely formájánál azok a személyek kerülnek végleges kizárásra, akik megfelelő jogkörrel bírnak a szabálytalanság megszüntetésére
  * Tilos az adathalászat bármelyik formája (jelszavak, felhasználónevek, e-mail címek kicsikarása felhasználóktól) a fórumban, üzenetben vagy más médiumban.
  * Szabályellenes bármely Moderátorral, Supporterrel, vagy Adminisztrátorral való személyeskedés.
  * Arra kérjük a játékosokat, hogy biztonságuk érdekében ne nevezzék el úgy a fiókjaikat, hogy abban szerepeljen az e-mail címük, vagy a teljes nevük.
  * Szigorúan tilos bárkit prémium pont kicsikarása céljából zsarolni.
  * A játékos- és a klánprofiloknak magyar vagy angol nyelvűnek kell lennie. Ha a kifejezés az alapműveltség részét képezi, eltekintünk a fordítási/fogalommagyarázati kötelezettségtől.
  * Profil tartalomban tiltott bármilyen céget, szolgáltatást, játékot, vagy más, az Innogames csoporthoz NEM tartozó, üzletmenetet bármilyen formában elősegítő link, hirdetés profilon, klánprofilon való megjelentetés.
  * Profil tartalomban youtube és egyéb linkek megjelentetése akkor engedett, ha azok nem tartalmaznak hirdetést és egyéb tiltott tartalmat.
  * Tilos valós magánadatokat tartalmazó vagy support levelezés (kivétel: szabályzattal, játékkal kapcsolatos általános felvilágosítást) megjelentetése, terjesztése a külső fórumon, belső fórumon, klánprofilon, levelezésben vagy játékos adatlapon.
  * Engedélyezett saját profilon való levelezés vagy idézet megjelenítése egy másik játékostól, ha az idézet nem tartalmaz a való életre vonatkozó magánadatot.
  * Nem engedélyezett más játékosok uszítása vélt vagy valós sérelem alapján.
  * Nem engedélyezett más játékosok szabályszegésre való felbujtása.


  Magyarázat:
  A támadó hangnem elég egyértelmű.

  A sértő tartalmú leveleket külön, a „sértő magatartás jelentése” gombra kattintva tudjátok megtenni (levél alján található!). A büntetés ebben az esetben pontozással történik, amelynek részleteit a büntetési segédletnél találjátok meg. Nagyon kérek mindenkit, hogy továbbított levelet NE jelentsen, mert a rendszer automatikája a továbbítót érzékeli küldőként, és akkor a kiszabott büntetés őt érinti!

  A klán fórumán nem moderálunk, csak kirívó esetekben; de ilyenkor a játékos büntetjük is a játékszabályok szerint. Pl.: életbeli fenyegetés; multi bevallása; egyéb más súlyos szabályszegést leíró esetekben. Ide tartozik a fórumon megjelentetett valós magánadatokat tartalmazó levél is, amihez a tulajdonosa nem járult hozzá.

  Játékon belüli zsarolás (pl. add át a falvad különben megtámadlak) engedett, játékon kívüli cselekmény bevonása (pl. adj 3 prémium pontot/egy scriptet és nem támadlak meg) nem. Amint bizonyításra kerül, a büntetés sem marad el.

  Akiben nem bíztok meg, azzal NE skypon, vagy egyéb külső felületen beszéljétek meg a dolgaitokat, mert az nem bizonyító erejű. (Kivétel ha a supporter csapat tagjára írtok rá közvetlenül..)

  Politikai utalásnak veszünk minden olyan nevet idézetet, amely a politikai élet szereplőihez köthető – legyen az magyar vagy külföldi politikus, párt, szervezet, terrorszervezet. Nem nézzük hogy minősítetek-e, elég annyi, hogy megjelenik a név. Hogy miért? Mert a játék politikamentes. Ha valaki ki szeretné nyilvánítani ilyenfajta nézeteit, kérem, tegye meg egy párt aktivistájaként, felszedve a szemetet az utcáról, átkísérve egy idős hölgyet a zebrán, átadva a buszon a helyét egy rászorulónak, de ITT játszunk.

  A klánok esetében a büntetés minden olyan személyre kiterjed, akinek van joga megváltoztatni a tartalmat (profil, belső fórum, közlemény). Természetesen, ha a kirakástól számított pár percen belül már fel is jelentik a másik felet, akkor adunk időt az illetékeseknek a levételre.

  Adathalászat: az is az, amikor a játékostársat megkeressük, és megkéritek, hogy ha már úgyis töröl, adja ki a jelszavát, hogy azt tovább lehessen adni.

  Nyelvi kérdés. A játékban elfogadott nyelv a magyar és az angol. Ettől eltérni lehet, de minek, ha büntetést kaphattok érte. Falunevek, idegen nyelvű idézetek akkor szerepelhetnek kinn, ha a fordítás is megtalálható a profilban. Falunevek esetén egyértelmű esetekben (pl. Párizs-Paris,) nem kell kitenni a fordítást. Faluneveknél az idegen nyelvű elnevezést meg lehet a profilban úgy is oldani, hogy megjelölitek a forrást (pl.: „faluneveim zulu királyok nevei, vagy: faluneveim fantázianevek”). Általános szemléletünk szerint a középiskolai tananyagban szereplő ismeretanyag az utolsó közös pont ismereteinkben, a nyelvismeret kivételével.

  Support levelezés bármilyen formában nyilvánosságra hozatala végleges és azonnali kizárást von maga után. Egy kivétel van: ha a support hozzájárult a közzétételhez, vagy ha levél tartalma
  szabályzattal, játékkal kapcsolatos általános felvilágosítást tartalmaz és nem konkrét kizárásról szól.
   
  Utoljára szerkesztve: 29. Már 2013
 10. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat
  §9) Fiók eladása

  Tilos kereskedelmi célból játszani fiókokon. Nem engedélyezett vásárolni, eladni fiókokat vagy falvakat prémium pontért, vagy egyéb más, NEM a játékon belüli előnyszerzés céljából. A több világot érintő átadások is tilosak amennyiben kereskedelmi céllal történnek.
  Példák:

  * Tilos eladni, megvenni, vagy felkínálni bármely fiókot, vagy a fiók bármely elemét (nyersanyagokat, falvakat, csapatokat...) ebay-en vagy bármilyen más médiumon.

  * Tilos nyersanyagokat pénzért, vagy prémium pontért kínálni a profilodban.
  * Tilos bármilyen játékon belüli tevékenységért (pl. kémlelés, információ szolgáltatás) elfogadni, felkínálni prémium pontokat.
  * Engedélyezett a seregeid felkínálása ugyanazon szerver egyik játékosának, nyersanyagok fejében.
  * Tilos pénzt vagy prémium pontot felkínálni és elfogadni azért, hogy egy játékost megtámadjanak, megvédjenek, vagy nyersanyaggal támogassák.
  * Tilos zsarolni prémium pontért
  * Tilos prémium pontot felkínálni külső források megszerzéséhez (pl. script, grafikai csomag)
  * Ha nem vagy biztos benne, mi szabályos és mi nem, kérünk fordulj a support csapathoz.
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 11. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat
  §10) Botok és scriptek


  A játékot csak hagyományos böngészővel szabad játszani. Botok és más programok használata, amik automatizálják a játéktevékenységet, tilos.

  # A Greasemonkey-Scriptek használata tilos.
  # A gyorsgombok segítségével lehetőség van JavaScript-parancsok végrehajtására. Ezek a scriptek programozhatóak, hogy egy klikkel feladatokat (maximum egyet) hajtsanak végre (pl. egységek kiképzése).
  # Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik script legális és melyik nem, akkor a fórumban megtekintheted a Support által ellenőrzött és elfogadott scriptek listáját.
  # Ha van olyan scripted, amelyik nem szerepel a listán, küldened kell egy levelet a supportnak, hogy ellenőriztesd. Fontos: ezt még a telepítés előtt kell megtenned. Amennyiben a Support elfogadja, akkor kiteszi a listára, és te is szabadon telepítheted.
  # Minden olyan eszköz használta tiltott, amely egy órás időtartamnál gyakrabban kezelik a fiókot és a világunkról megszerezhető adatokat.

  Példák:


  * Azokat a kiegészítő eszközöket használni engedélyezett, amelyek nem befolyásolják a játék menetét. (pl.
  www.twstats.com)
  * Minden, ebben a fórumban megtalálható script engedélyezett.
  * Tilos bármilyen script használata, ami közvetlen hivatkozásokat eredményez az oldal használatában, vagy a gyorsgombokat helyettesíti azok számára, akik nem rendelkeznek prémium fiókkal.
  * Tilos bármilyen eszköz használata, ami automatikusan küldi, vagy megkönnyíti a csapatok küldését.
  * Tilos készíteni, ajánlani vagy használni olyan eszközöket, amelyek automatikusan információt küldenek számodra abban az esetben ha támadnak, vagy bármi más történik.
  * Tilos készíteni, ajánlani vagy használni olyan eszközöket, amelyek automatikusan információt fűznek a térkép tartalmához.
  * Tilos bármilyen eszköz használata, ami automatikusan küldi, vagy megkönnyíti a csapatok küldését, legyen az támadás vagy támogatás. Ez egy olyan dolog, amit minden játékosnak saját maga kell végeznie.
  * Engedélyezett automatizált körlevelek küldése az aktuális klánhírekről.
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 12. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat:
  §11) Nyelv


  # A Klánháború magyar és angol nyelvű játék. Egyéb nyelvet a játékon belül használni tilos. Ez minden felületre érvényes, legyen az játékos – vagy klánprofil, fórum bejegyzések, levelezés, és egyéb megjelenés.

  # Egy idegen nyelvű rövid idézet kitehető, abban az esetben, ha a magyar fordítás is megtalálható alatta. Ha a kifejezés az alapműveltség részét képezi, eltekintünk a fordítási/fogalommagyarázati kötelezettségtől.
  # Tilos olyan klánt alapítani, amely a jelentkező tagokat nemi, vallási, faji, nemzetiségi hovatartozásuk alapján diszkriminálja.
  # A supporttal való levelezés nyelve az magyar és angol, egyéb esetben nem kapsz választ.
  # Falunevek esetében: angol, magyar az irányadó nyelv, ettől eltérni akkor lehet, ha az egyéb nyelven elnevezett falunevet a profilban fordítással vagy magyarázattal megjelenítik (pl.: faluneveim fantázianevek. Vagy: faluim Zulu királyokról neveztem el).
  # Falunévnek olyan elnevezések választhatók, amelyek egyéb szabályokat nem sértenek.


  Magyarázat:
  A játékban elfogadott nyelv a magyar és az angol. Ettől eltérni lehet, de minek, ha büntetést kaphattok érte. Falunevek, idegen nyelvű idézetek akkor szerepelhetnek kinn, ha a fordítás is megtalálható a profilban. Falunevek esetén egyértelmű esetekben (pl. Párizs-Paris,) nem kell kitenni a fordítást. Faluneveknél az idegen nyelvű elnevezést meg lehet a profilban úgy is oldani, hogy megjelölitek a forrást (pl.: „faluneveim zulu királyok nevei, vagy: faluneveim fantázianevek”)
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 13. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat:
  §12) Bugok és hibák


  Minden játékosnak kötelessége a kritikus hibák jelentése. A hibák segítségével történő előnyszerzés kizárást, és kiegészítő büntetéseket eredményez.

  Példák:

  * Ha észreveszed, hogy ingyen kapsz nyersanyagokat egy hibának köszönhetően, tilos ezt a hibát bármilyen formában kihasználnod, és kötelességet ezt azonnal jelenteni.

  * Ha észreveszed, hogy több egységed van, mint amit egy 30. szintű tanya el tud látni, kötelességed ezt azonnal jelenteni.
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 14. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Szabályzat:
  §13) Egyéb rendelkezések


  # Ha szabályszegésről tudomást szerzel, akkor kötelességed jelenteni a support felé.

  # Minden, amit leírtál, bizonyíték lehet az ellened folytatott eljárásban. Nem fogadjuk el, ha később azt mondod, vicceltél.
  # Más játékosok bátorítása és szabályszegésre buzdítása (akár félrevezetve őket) szabályellenes, és büntetendő.
  # Bug vagy egyéb hiba észlelése esetén a support értesítése kötelező, ennek elmulasztása büntetést von maga után.
  # Inaktív fiókok 14 nap után törlődnek.
  # A zárolt fiókok az esetek többségében 14 nap után törlődnek.
  # A kizárás következtében a Prémium Fióktól elesett játékos nem jogosult kártérítésre.
  # A supporttal szembeni nem megfelelő hangnem, illetve a supportrendszer indokolatlan igénybevétele kizáráshoz vezethet.
  # A felsorolt szabályok csak példák, a support az itt nem említett esetekben is szabhat ki büntetést.


  Magyarázat:
  Nagyon komolyan vesszük, hogy mit írtok le. Tehát ha valaki leírja, hogy szabályt szegett, akkor azt mi is elhisszük, nemcsak a társaitok.
  A prémium fiók a regisztrációhoz kötődik. Az a prémium pont vész el zároláskor, amelyet a tulajdonosa az adott fiókon érvényesített.
   
  Utoljára szerkesztve: 28. Júl 2012
 15. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  KLÁNHÁBORÚ VÉGRENDELET

  A "végrendelet" célja, hogy az abbahagyó játékos megmondja, hogy a játék abbahagyása után társai és általa kijelölt helyettese hogyan kezelheti a fiókot és a falvakat.
  Az ügyet nem lehet húzni halasztani, ha látható, hogy a végrendeletre hivatkozva tartanak életben egy fiókot, akkor az osztó és az osztandó fiók végleges kizárást kap.

  Feltételek:

  • A „végrendeletet” meg kell küldeni a supportnak.
  • Ezt megteheti a tulajdonos és a helyettes is – abban az esetben, ha a végrendeletben a tulajdonos beleírta, mennyi játékban nem eltöltött idő után lehet a végrendelet szerint eljárni.
  • A lebonyolítás maximum 30 napot vehet igénybe, bejelentéstől számítva.
  • A support nem vállal felelősséget, ha a közben visszatért játékos követeli vissza a faluit.
  • Seregek elküldhetők egy utolsó csatába
  • A fiók falvait a helyettes befoglaltathatja
  • Nincs falufoglalás az abbahagyó fiókból
  • A support nem ellenőrzi hogy ki visz falut, minket csak a fogyatkozás ténye érdekel

  Illetéktelen osztás ellenőrzésének folyamata

  A support a munkája során a következő lépéseket teszi meg:
  1) elolvassa a bejelentést
  2) ellenőrzi a bejelentésben szereplő tényeket - a fogyás tényét
  3) ellenőrzi a support leveleket, hogy van-e bejelentés az osztásról
  4) ha ilyen nincs, akkor megy az osztott és osztó fél kizárása
   
  Utoljára szerkesztve: 10. Szept 2016
 16. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Dual/trial fióklétrehozása, ismertetője

  A dual/trial fiók létrehozása esetén a regisztrációhoz tartozó, valamelyik világon lévő fiókot két vagy több játékos megossza - azaz a tulajdonos beenged a fiókjába más játékost/játékosokat.

  Ebben az esetben a tulajdonosnak meg kell értenie és el kell fogadnia, hogy az átadással a másik játékos a teljes regisztráció felett megkapja az irányítás lehetőségét - tehát visszaélhet vele azon a világon, ahol amúgy két külön fiókot visztek. Tehát akkor tedd ezt meg, ha maximálisan bízol a jövendő társadban.

  A dual acc létrehozását be kell jelenteni a supportnál, ahol mi feljegyezzük az adatlapjára, hogy a tulajdonos melyik fiók tulajdonosát engedte be a fiókba.

  Fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a support nem avatkozik közbe a dual fiók tulajdonosi vitáiba, mert lehetetlen igazságot tenni. Mindkét fél a veszélyek, lehetőségek ismeretében vág bele a közös fiókba, így a köztük fennálló vitás helyzeteket is nekik kell megoldani.

  Mi a fiókot, és a fiók szabályos játékát figyeljük, amennyiben szabálytalanságot tapasztalunk, akkor a fiók kerül büntetésre, függetlenül attól, hogy melyik tulajdonosnak "köszönhető" a szabálysértés.

  Megerősítés: a dual fiók helyettesíthet.

  A dual fiók létrehozásának menete:

  A következő adatokat kell nekünk megküldenie a fiók tulajdonosának:

  1) A befogadó félnek a levél megírása előtt meg kell változtatnia a jelszavát úgy, hogy a regisztrációs e-mail címe nem változik.
  2) A belépő fiók neve (akkor is, ha ezen a világon nem játszik, de máshol igen!)
  3) Ha dual fiókká átalakítandó fiók tulajdonosa a többi világon maradna, akkor írja meg nekünk, hogy elfogadja, hogy egy másik emberrel osztozik a regisztrációján és megbízik benne. EZT MINDENKÉPP MEG KELL ÍRNI NEKÜNK! E NÉLKÜL NEM ÍRJUK ÁT A FIÓKOT!

  Folyamat:

  1) Befogadó megküldi az előbb felsoroltakat
  2) A belépőnek a jelenlegi fiókját (azonos világon csak!) törölnie kell és oda többet nem léphet be!
  3) Ezek után a support felírja mindkét fél adatlapjára a dual fiókba való belépést.
  4) Új tulajdonos belépése: A jelenlegi fiók tulajdonosa átadja a jelszavát.
  Megjegyzés:
  Amennyiben a belépő nem törölte a fiókját, úgy azt a support teszi meg: végleges, támadható kizárás, folyamatban lévő csapatmozgások megállítása, kizárás indokaként feltüntetve a dual fiókba lépést, és a befogadó fiók nevét.

  Fontos:
  - Support NEM módosít nevet
  - A dual fiók azt jelenti, hogy a másik ember be tud lépni a te többi világon lévő fiókodba, hozzáfér a prémium pontjaidhoz, az összes elérhető zászlóhoz, ha jelszót vagy nevet módosít, akkor a te jelszód és neved is változik - feltéve ha erről szól neked, és utána be tudsz jutni a többi fiókodba.
  - A fiók azé a játékosé, aki a regisztrációs e-mail címet birtokolja, és mi NEM tehetünk semmit, ha a társát kizárja valamelyik fiókból!!
  - A dual acc létrehozását és megszűnését is be kell jelenteni a supportnál, ahol mi feljegyezzük, hogy a tulajdonos melyik fiók tulajdonosát engedte be a fiókba.
  - Ha a fióktulajdonosa abba szeretné hagyni a játékot, akkor be kell jelenteni a fiókátadást (vagyis a fióktulaja átadja a fiókot a duál társának, így már ő lesz az új tulaj). Miután megtörtént a fiókátadás, az új tulaj rendelkezik a fiókkal, és létrehozhat új duál fiókot.

  Kiegészítés a wikin: Duál fiók
   
  Utoljára szerkesztve: 2. Ápr 2017
 17. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Játékunk szabályzata egy pontban megváltozott, mától nem szabálysértő a következő rész:

  "# Az internet megosztás megkezdését követő három hét alatt tilos a fiókok közötti koordináció. Ez azt jelenti, hogy legalább három hétnek kell eltelnie a legutolsó parancs kiadását követően ahhoz, hogy egy másik, ugyanazt a kapcsolatot használó játékos támadhassa ugyanazt a játékost."

  "* Azok a játékosok, akik közös internetet használnak, nem támadhatnak, támogathatnak, és nem szállíthatnak nyersanyagot ugyanannak a játékosnak a három hetes periódusban."
   
  Utoljára szerkesztve: 10. Szept 2016
 18. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Kedves Játékosaink,

  Fel szeretnénk hívni a figyelmeteket a szabályzat megváltozására a könnyített világon.

  A szabály megváltoztatásának oka az, hogy a könnyített világ abból a célból lett létrehozva, hogy ott játékosaink gyakorolni tudjanak. Mivel a könnyített világ nem versenyvilág, nincs cél, nincs győzelem, nincs végjáték, így a játék menete is eltérő.

  Amennyiben egy játékos úgy érzi, hogy elég volt a gyakorlásból, és már visszatérne a normál szerverekre játszani, úgy faluit (fiókját) törölnie kell. Ugyanezen oknál fogva nincs lehetőség a jövőben dual fiókok létrehozására sem, hiszen a gyakorlás akkor ér valamit, ha azt az ember maga csinálja.

  Összefoglalva az új szabályok szerint mától nincs lehetőség a könnyített világon:

  - Fiókátadásra
  - Dual, trial fiók létrehozására
  - Végrendeletet írni
  - Falvakat osztatni helyettessel.
   
  Utoljára szerkesztve: 10. Szept 2016
 19. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  A fiókátadás menete:

  A következő adatokra van ehhez szükségünk:

  átadó regisztrációs e-mail cím
  átvevő játékos neve
  választott új e-mail

  Fontos:

  - Fiókátadásnál az átvevőnek olyan új e-mail címet kell megadnia, ami még nincs regisztrálva. Nem az adott világon, hanem az összes eddig regisztrált között. Akkor is foglaltnak számít, ha törölt a játékos, vagy ha a regisztráció inaktív.
  - Az átvevőnek a jelenlegi fiókját törölnie kell és oda többet nem léphet be, ha azonos világon vesz át fiókot!
  - Természetesen a fórumon használt fiókod is átadásra kerül. Oda is tilos a visszalépés.

  Ezek után mi megcsináljuk az e-mail átírását, és onnantól az új tulajdonosé a fiók/regisztráció.


  Új tulajdonosbelépése: lekér egy jelszó-emlékeztetőt, majd jelszót változtat, és élvezi a játékot.


  Megjegyzés:
  Ha több világon is játszik annak a fióknak a gazdája, amit át szeretnének venni, akkor a feleknek tudniuk kell, hogy fiókot a regisztrációról nem lehet leválasztani - ilyen esetben a fiókátadást bejelenti a fiók tulajdonosa, mi feljegyezzük az adatlapjára, hogy átadta ezt a világot. Ekkor a mi válaszunkat követően a tulaj kiadja a jelszavát, az új tulaj belép, és játszanak békésen.

  Kiegészítés, figyelemfelhívás:

  - A büntetés alatt álló fiókok természetesen semmilyen ilyen ügyben nem vehet részt.
  - Sőt, mint ahogy a szabályzat írja, ha átvesztek egy fiókot előzetes ellenőrzés nélkül, és utána kiderül, hogy a fiók addig szabálytalanul játszott, nem hivatkozhatsz arra, hogy te csak most jöttél.
  - Átadáskor először jön a jelzés support felé, a tulajdonos és a jövendőbeli tulajdonos az adminnal egyeztet, és csak utána lehet belépni az új fiókba.
  Addig nem. Jelszókikérés sincs addig. Ha megteszitek, akkor is jár a zárolás, ha utána bejelentitek a fiókátadást.
  - Arra is fel szeretném hívni a figyelmetek, hogy a régi tulajdonos csak egyszer lépjen be a fiókba, és azonnal zár alá kerül mindkét fiók!

  Gondoljátok végig, aki már átadta, ő már nem tulajdonos, nincs keresnivalója egy másik ember fiókjában. Ha mégis tudja a jelszót, akkor az illetéktelen jelszókiadás, és még dualra sem lehet hivatkozni, mert azt is be kéne jelenteni..
   
  Utoljára egy moderátor szerkesztette: 19. Máj 2015
 20. sajtmacska

  sajtmacska ex CoMa

  Csatlakozott:
  11. Okt 2009
  Üzenetek:
  2.500
  Kapott kedvelések:
  456
  Klánon belüli versenyek Prémium pontért


  Egyre többen érdeklődtök, hogy milyen formában szabad a klánon belül hirdetni harci versenyt, és aztán házon belül, saját prémium pont átadásával "jutalmazni" a nyerteseket.

  • A szabályzat szerint ez csak akkor megoldható, ha nincs kijelölt célpont (egy/vagy több játékos), hanem pl. a LET szerzésen alapul a nyeremény.
  • A személyes előrejutás (pl.: egy meghatározott körzet kitakarítása, ahol aztán a "jutalmat" átadó nyugodtan játszhat) elősegítése sem támogatott semmilyen formában.
  • Ilyen helyzetben nem csak a versenyt kiíró, hanem a részt vevő is bajba kerülhet (=kitiltás).
   
  Utoljára szerkesztve: 10. Szept 2016
  Goldy kedveli.