Fair play

DeletedUser17710

Vendég
"A fair play (magyarul kb. sportszerűség) a tiszta eszközökkel játszott mérkőzés és az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás eszméje. A fair play egyszerre jelenti a szabályok, az ellenfél, a bíró döntéseinek, a közönség, valamint a játék szellemének tiszteletét, a csapatszellemet, a lojalitást, valamint az önérzetet a győzelemben éppúgy, mint vereség esetén."

A Játék klán egyoldalúan is vállalja, hogy fair play szellemében játszik!

[SPOIL]
Etika

Az etika nem korlátozódik az írott szabályok betartására. Ez a fogalom a játékosok, vezetők és klánvezérek egymással szembeni helyes magatartását, és az alkalmazkodási szellemét is magában foglalja. Az etika azon a gondolaton alapszik, hogy képesek vagyunk beleélni magunkat, a mások helyzetébe, és ennek megfelelően cselekedni. Az etikai normáknak megfelelő magatartás egyre fontosabbá válik a mai játékban. Minél magasabb a színvonal, annál nehezebb a teljesítmény, valódi eredmény, siker elérése, és egyre kisebbé válik a különbség győztes és vesztes között. Ezzel együtt növekszik a kísértés, hogy meg nem engedett eszközökhöz nyúljunk, ha ez által megtehető a sikerhez szükséges utolsó kis lépés.

Szabályok

I. Tiszteletben kell tartani a játékszabályokat.
II. Minden erőfeszítést meg kell tenni az ellenféllel, a játékban résztvevő minden más személlyel sportszerű magatartás érdekében.
III. A játék minden szereplőjét ösztönözni kell, hogy e viselkedési szabályok szerinti magatartást tanúsítsa a játék előtt, alatt és utána, bármi legyen is a csata-, a háború-, illetve szerver eredménye.
IV. Nem kémkedik, árul el, másokat sem biztat erre, illetve nem vár el ilyen információt.
V. Nem szupportozik, nem jelentget, törekszik távol tartani magát, a gyanús elemtől.
VI. Nem él vissza mások nevével.


A becsületes játék aranyszabályai

1. Saját örömödre játsz! Élvezd a játékot!
2. Uralkodj magadon! Sértődötten, veszekedve, duzzogva nem lehet játszani, mert mindenkinek elrontod a kedvét.
3. Tanulj meg együtt játszani csapattársaiddal és ellenfeleiddel egyaránt, mert nélkülük nincs játék.
4. Mindig tiszteld és tartsd be a játékszabályokat! Fogadd el a vezérek, szövetségesek döntését!
5. Csak a tiszta eszközökkel elért eredmény okozhat büszkeséget és örömöt!
6. Egyforma szorgalommal, igyekezettel dolgozz a saját és csapatod érdekében. Így mindannyian eredményesebben szerepelhettek.
7. Nemcsak a győzelem a játék célja. Szeresd a játékot, fejleszd képességeidet, keress barátokat és próbáld meg a legjobbat kihozni önmagadból!
8. Ismerj el minden jó teljesítményt, akár a saját, akár az ellenfél csapata volt a sikeres.
9. Veszíteni is tudni kell; emelt fővel, méltósággal! Nyújts kezet és gratulálj a győztesnek!
10. Mindig emlékezz arra, hogy a vezetők és vezérek azért vannak ott, hogy segítsenek neked. Tanulj meg együttműködni velük!
11. Falvaid nem, de accountod komoly érték. Vigyázz rá!
12. A játékos teljesítményével bizonyít. Akaraterőd, a kitartásod mutatkozzon meg a becsületes életben is, hogy ne csak az eredményeidre emlékezhessenek, hanem egy jó játékosra.
13. Nem plagizálunk, nem ékeskedünk más tollával, nem vesszük fel más nevét, ha erre egyébként nincs jogosultságunk!
+1. Nem használunk prefixet(előtag), mások megtévesztésére, nem adjuk ki magunkat másnak ...

Etikai normák vezérek számára

A játékosok etikájának kialakításában a vezér személye kulcsfontosságú. Az etikával kapcsolatos felfogásuk és beállítottságuk közvetlenül hat ki a játékosok magatartására. Ezért a vezérnek tudatában kell lennie, hogy majdnem minden döntésének, cselekedetének és stratégiai céljának erkölcsi kihatása van.

Intellektuális és emocionális szándékait egyensúlyban kell tartania, megfelelő beleérző képességgel összekötve. A győzelem természetesen minden vezérnek alapvető törekvése. Az etikai normák nem állnak ellentétben a győzelem elérésének célkitűzésével. A bármi áron való győzelem gondolkodásmódjától azonban el kell határolódniuk. A fiatalokkal, kezdőkkel együtt játszó vezérekre többletfelelősség is hárul. A fiatalok egészsége, biztonsága, jóléte és erkölcsi nevelése fontosabb, mint a klán presztízse.

A vezérek és a játékosok együtt felelősek a játék szelleméért.


Ezért a vezérnek kötelessége:


1./ tiszteletben tartani a játékszabályokat és a játék szellemét, s eszerint irányítani a játékosait,


2./ kerülni a szabályok kijátszásának kísérletét,


3./ tiltani a tiltott eszközök használatát a játékosai körében,


4./ nem engedni, élvezni a kémkedés, s árulás egyik formáját sem, még megtűrve sem!


5./ nem rágalmazunk, s sértünk meg másokat, pláne alap nélkül, ne feledjétek, ez visszaüthet!


6./ klánprofilon, hadüzentben nem plagizálunk, nem becsmérlünk, sértegetünk másokat.


Az ellenfél játékosainak tiszteletben tartása:


1./ legyen példakép játékosai számára abban is, hogy előzékenységet, udvariasságot tanúsít az ellenféllel- annak játékosaival és vezetőivel – szemben,


2./ tanítsa meg játékosait -az ellenfél nem ellenség - szemléletre,


3./ tartózkodjék az erőszakos(meghívás, sunyi, fenyegető, megfélemlítő játék modor) játék taktikájától,


4./ akadályozza meg a játékunk elrontását azzal, hogy az ellenfelet vulgáris kifejezésekkel illethessék.


5./ őrizze meg méltóságát, függetlenül az eredménytől éppúgy, mint a provokációjától,


3./ információiban, levelezésben, s egyéb kommunikációban szigorúan az igazsághoz és a valósághoz tartsa magát. A szó, a kimondott, leírt szó értéknek visszaállítása, megtartása, a hitelesség kiteljesítése! Az adott szó betartása.

[/SPOIL]

Ez nem fedi le mindazt, amit képviselni igyekszünk, de próbáljuk a tisztességes játék felé terelni a szerverünk, hiszen másképp nem érdemes játszani! Pokolban én nem fogok szenvedni, s hiszem, hogy mi alakítjuk világunk, mi többen vagyunk! Emelj szót, azért, amiben hiszel, ne engedj a becstelenségnek! Egyszerűen nem éri meg játszani, ha közben nyakig sárosak leszünk, higgyétek el, nincs nagyobb öröm, mint amikor az ellenfél belenéz a szemedbe és gratulál!

Ne higgy el mindent, ne dugd a fejed a homokba, s pláne ne hallgass! A becsületed a tied, s ha csendben maradsz bűnös vagy! 100 becsületes 36 ponttal újrakezdőt a klánomban, mint egy 10-20-100 falus becstelent!
A szöveget ollóztam, szerkesztettem, átírtam, hogy legyen vmilyen alap, amiből kiindulhatunk. Lehet mérföldekre járok a valóságtól, de legalább ismertek s tudjátok, hogy eddig is, a kémeket, függetlenül attól, hogy kinek kémkednek kiadom az egész szerver kénye-kedvére! Nálam jelentkeztek már kémek, hogy az ellenfeleimről információik vannak, mehettek a levesbe, mert körlevélben továbbítva tájékoztattam az összes játékost, ez meg lesz most is. Kifejezetten ezt tartom érdemes célnak, s ezért fogok megtenni mindent, hogy ahol én játszom, rendben menjenek a dolgok, s még véletlenül se kelljen abba belegondolnom, hogy egy kis fiatal gyerek ezt és ezt látta tőlem!

Várom, hogy sokan csatlakoznak majd, mert hiszem, hogy valós igényünk a tiszta játékra a becsületes emberek olyan szükséglete, mely nélkül nem tud létezni, s nem szórakozni!
A szabályok nincsenek kőbe vésve.
dipózásba most nem mennék bele, mert bár szeretném érinteni, hiszen sok a megvezetés, amikor vezéreket az orruknál fogva vezetnek, marionett bábként mozgatnak, de ez csak sárdobálást eredményezne, s akit meglehet vezetni, az meg is érdemli, aki felül az ilyeneknek, azzal nekem nincs dolgom, értelmes emberek megbeszélik a problémát, nem görgetik maguk előtt.

Nem akarom a klánomnak elorozni masáok elől a fair play szellemiségét, sőt csatlakozókat várok! Nem fog jelenteni semmit a játékban, mégis egy óriási közösséget hozhat létre!
Nem leszünk szövetségesek, sem MNT, de üzenhetünk a világunknak, hogy ez így nem kerek, s itt vagyunk MI, akik számítunk!
 

DeletedUser17710

Vendég
mulan egyik fiókja

felderito18 ma 22:04 órakor
51 órára költözök,gyüjtök nemesre. Ahogy átköltöztem megkapod az itteni faluimat,ha addig nem kostolgat tőletek senki,és tudok farmolgatni érmére. Ez így rendben van? Aztán majd behajtom rajtad ha ismét közel leszünk egymáshoz:)

Ezt a játékot így is lehet játszani!
Érdemes?
Ti ilyenekkel akartok együtt játszani?
Volt szövetségesünk!

Titkos Játék okt 19, 17:51
Szia!


Kihez van szerencsém, azt írtad nem te vagy a játékos. Találkoztunk már valamelyik világban?
mondjuk a v16-on? Ahol bucira vertem a [ally]=gmf=[/ally] klánt, hogy a macsból nem jöttek ki?
Ezt miért kellett megcsinálni?
Ez nem egy intelligens lépés volt, hanem aljas húzás. Nem sértő, csak tény:


felderito18 ma 22:04 órakor
51 órára költözök,gyüjtök nemesre. Ahogy átköltöztem megkapod az itteni faluimat,ha addig nem kostolgat tőletek senki,és tudok farmolgatni érmére. Ez így rendben van? Aztán majd behajtom rajtad ha ismét közel leszünk egymáshoz:)


Vmi magyarázat? Esetleg nem találod a levelet sem? Aki eddig segített, azt támadod?
Ezt merre felé nevezik gerinces játéknak?




firka™


felderito18 okt 19, 18:14
Én erről nem tudtam


Titkos Játék okt 19, 18:20
Figyelj, tetézhetjük még hazugság halmazokkal, sőt azt hiheted, hogy okosabb vagy, mert azt állítod, hogy nem te vagy a fiókban, s ezzel azt gondolhatod, hogy újra átverem őket!
Gondolj, amit akarsz, hidd el, okos vagy, s agyafúrt, olyan briliáns, egyedi húzás, hogy ilyet még nem is láttunk a KH-n, neked tanítanod kellene. :)


Sajnálom azt az embert, aki így képes játszani!
Minden jót kívánok neked, s azt, hogy a való életben is figyeljenek rád!
 

DeletedUser17710

Vendég
Ők azok, akik elrontják a játék valódi élvezetének még a lehetőségét is!
Egy harcosnak nincs más tulajdona, mint a szava, a becsülete!

Elvett két falut váratlanul! Nem a világ, ez egy játék, tudni kell emelt fővel falut veszteni! Van erőnk, s főleg hitelünk, hogy visszavegyük a klántársaink faluit.

Még nyitottak vagyunk, ki akar még átverni így minket? :D

Ezért nem érdemes ilyen kis takonypócokkal játszani, már elnézést, de azokra a suhancokra gondolok, akikkel még skypen sem érdemes beszélni, mert egyszerre öten kiabálják túl egymást, s ...

Egyébként lehet, hogy ők valók ide, s mi nem!

Kis pitiáner. :)
 

DeletedUser18265

Vendég
...

1./ legyen példakép játékosai számára abban is, hogy előzékenységet, udvariasságot tanúsít az ellenféllel- annak játékosaival és vezetőivel – szemben,

...

II. Minden erőfeszítést meg kell tenni az ellenféllel, a játékban résztvevő minden más személlyel sportszerű magatartás érdekében.
 

DeletedUser18492

Vendég
Mi van Titkos te beszélsz igazságos játékról?! még a szót se ismered hogy mit jelent..inkább arról papoljál hogy hol van az 1000 PP-m ára amivel csak úgy meglógtál a V30-as szerverről?! Nem olvasol levelet meg semmit, nagyon fair játékos vagy..Az olyan "kemények" mint te rontják el a játékot ezzel az állandó észosztással aztán ha valaki nem ért veled egyet már panaszkodsz mindenhol..

Jobb lenne ha olvasnál levelet és szépen befizetnéd a lovét amivel tartozol..

Nehogy azt hidd hogy elfelejtettelek..regelhetsz még 19 másik névvel úgy is kiderül ki vagy..
 

DeletedUser17710

Vendég
Féltem, hogy elmarad a sárdobálás!

Vezérként jogod volt megtenni, hogy az ellenségünkhöz olvasztottad be a klánt, s nekem jogom volt veled egyet nem érteni és ott hagyni a klánt, a fiókom! Nagyon sokunknak elvetted a kedvét a játéktól, csak azért mert ... Amíg a klánt építettem, amíg az akciókat szerveztem jó voltam, amíg a barátaim odajöttek húzóembernek, s elől mentünk, takarítottunk, addig jó voltam. Majd hirtelen úgy döntöttél, hogy akik ellen készültünk a kezdetektől, azokkal kiegyezel, erről már nem kérdeztél meg minket, pedig addig mindent rám, ránk hagytál, addig gürizhettünk. Egyetlen döntést nem hoztál, nem vállaltál fel. Nem tennél fel néhány kérdést magadnak is!? Miért kellett egy jó klánt szétverned, s annyi játékost elvesztened? Hány játékos csalódott, akik lehet kezdők voltak, de mertek játszani, mertek hinni, s megtanultak nem félni, ha sok piros van mellettük. Bíztak abban, hogy legyőzhettünk bármilyen nagyobb klánt. Sikerült megvalósítani(na jó, csak lerakni az alapjait, annak, amire mindig is vágytam, hogy egy frissen verbuvált játékosokból csapatot tudjak faragni) valamit, amit te keresztül húztál. Elkezdtünk nem toborzással, nem belsőzéssel s barbizással fejlődni, növekedni, persze, hogy felfigyeltek ránk, s körbeudvaroltak, mert velem nem sikerült zöld ágra vergődniük, én pontosan tudtam mit akarunk, s miért. Te célt tévesztettél, de hát ezek szerint már nincs is senki, aki számon kérné rajtad ezt! Hol van a klánod? Hol van a klán, hol vannak a játékosok, akiknek lehet már a nevére sem emlékszel. Nekem a játékosok nevéhez nem kell felütnöm a twstatsot, mert mindegyikükkel levelztem, mindegyikük fiókjában megfordultam, nem az account nevük ragad meg bennem, hanem egy-egy mondatuk, egy tettük, egy foglalás, egy mozzanat ..

Minden szervezésem siker volt! Ahova jöttek utánam, ott 9.000 pontos falut foglaltak minimum.
A jelenlegi klánod ellen szerveztél egy akciót, s nekem leosztottál egy falut több mint 24 órára, s még el sem érte 3.000 pontot. Megsértődtem? Persze.

A játék sok mindent elbír, ezt is.

A leveleim alá szoktam írni, szerintem még akkor is megteszem, ha mások feleslegesnek tartják.
Örülök, hogy te jellemes, becsületes játékos vagy!
 

DeletedUser18162

Vendég
Na itt aztán volt szó megint mindenről, csak az 1000 pp-ről nem;)
 

DeletedUser18465

Vendég
Hogy itt is mi megy :D :D
és még a V27-esek a ocsmány játékosok mikor most is kiderülnek itt dolgok :D (1000pp)
 

DeletedUser4544

Vendég
Ez a Firka írás már nekem is fájt. Inkább nem is reagálok erre semmit. Szerettem csipkelődni orra alá dörgölni a hibáit, de most még ehhez sincs kedvem.
Ezt inkább vedd le Firka....Ezt megne lássa Thomaxx...
 

DeletedUser18492

Vendég
Hol érdekel ez engem..

oktassál másokat a klánodban, aki látja a neved tudja milyen vagy meg ki vagy..te beszélsz nekem..aztán V25-ön úgy beszéltél emberekkel a fórumon mintha a se..-ből rántották ki, nagy profi, csak tisztelet nem szorult beléd..meg ajas módon lelépsz mások pénzével.......küld át a PP-t v32..

saját magadat áztattad el ezzel az egésszel, ..asszed hogy megvillantod a fogalmazási képességed érint valakit..nem a játékról beszéltem hanem a lovéról.. Használj értelmezési szótárat...


Küld az 1000 PP-met vissza! aztán nyomjad azoknak a FAIR PLAY mondásaidat akik beveszik!
 
Fent