Elemzés

DeletedUser18930

Vendég
Ez közel sem így van, de megcáfolni se veszem a fáradtságot ezekre a látképekre:D
 

Sisyphus

Well-Known Unicorn
A reakció pontszáma
2.871
Nem akarok beleszólni a vitátokba, de szerintem Rinnen tök érthetően megfogalmazta, hogy mi történt. Mindenhol vannak abbahagyó/leszaromazegészet játékosok. Nyilván kifejezetten kellemetlen, amikor az egyik húzójátékos teszi ezt, de senki nem kötelezhet mást, hogy játsszon, ha nem akar. Ezért játék és nem munkahely a KH.
 

hllw

Member
A reakció pontszáma
48
Nem akarok beleszólni a vitátokba, de szerintem Rinnen tök érthetően megfogalmazta, hogy mi történt. Mindenhol vannak abbahagyó/leszaromazegészet játékosok. Nyilván kifejezetten kellemetlen, amikor az egyik húzójátékos teszi ezt, de senki nem kötelezhet mást, hogy játsszon, ha nem akar. Ezért játék és nem munkahely a KH.
Ez így van, nem is ezzel volt a bajunk, hanem lett volna ember aki megmenti a fiókot, ugye jött maci aki elég szépen rendbe szedte, de neki is limitált az ideje.

Akkor jött az ötlet, hogy Racher menjen be harmadiknak (igazából másodiknak, mert a tulaj itt már rég nem volt sehol) és könyörögni kellett a fiók tulajának, hogy vegye a fáradtságot és 5 percre lépjen be, hogy egy levelet a supportnak megírjon. Mondani se kell, hogy ez a folyamat kb. 1-másfél hétig zajlott, írogattunk neki, hogy gyere lépj már be 5 percre. Ő meg elküld a picsába, szépen fogalmazva :)
 

diRicheron

.~.NseriouslyO.~.
A reakció pontszáma
3.666
Gratula azoknak akik a szerveren játszottak, harcoltak, küzdöttek, stb...
És a nyertes csapatnak. (SBT)
 

MASK0N

Active Member
A reakció pontszáma
235
Ha ő klánt vált 2-re csökken az egyetemje. Szóval akkor mi nyernénk meg :D
 

DeletedUser19475

Vendég
Lassan a testel!!!!!!!!!!!!! Nem klant valt, csak kidobjuk.o_O
 

MASK0N

Active Member
A reakció pontszáma
235
Ha jól tudom az egyetem esetében 'klánváltásnak' számít a dolog. :D De ki kell próbálni... :D
 

DeletedUser19475

Vendég
Egy probat megert volna, de sajnos nem tehetunk mar rola. Elvileg nincs tobb nyersi az egyetemben :( farmolok hiaba jonnek
 

hllw

Member
A reakció pontszáma
48
Látom lassan vége a szervernek.

Valaki egy utolsó elemzést nem készít?
 

Sisyphus

Well-Known Unicorn
A reakció pontszáma
2.871
A napokban eléri az =SBT= egyeteme a 30. szintet, így ideje egy (részemről) utolsó összefoglalót írni. Ha nem gond, most inkább a saját nézőpontomból írom a nagy részét, a "tényeket" úgyis meg lehet nézni, ha visszalapoztok pár oldalt.

I. Ha megnézitek a TWStatsot, látható, hogy elvétve játszottam már V2 óta itt-ott, de V29 volt a "csúcs", kemény 6 foglalással. Ezt követően hosszas csönd után 2019. július 10-én megtaláltam az előzményeim között a KH-t (mint utóbb kiderült, a testvérem benézett V55-re, de kb. abba is hagyta). Ekkor kedvet kaptam megnézni, hogy mi lett a játékkal, amivel még általános iskolás koromban játszottam és épp 5 nap múlva indult V56, úgyhogy megörültem és elkezdtem játszani. Ekkor volt több, mint 1000 PP-m (nagyrészt persze az eltelt éveknek köszönhetően), amire nagyon büszke voltam, úgyhogy próbáltam nem elkölteni holmi prémium fiókra, meg hasonló felesleges dolgokra Ha jól rémlik, csak farmkezelőt használtam az első pár hónapban, meg egy minimális mennyiségű nyersit vettem. Klánom persze még nem volt, jelentkeztem az IMPALA-ba, de az ottani vezetők eltűntek, ezért választ sem kaptam...

II. Ennek ellenére egész jól folytatódtak a dolgok, mivel meghívtak a BEAST-be, ahol nagyon gyorsan megtanultam a legfontosabb dolgokat, hiszen azért nem voltam teljesen kezdő. Egy hónap múlva már én csináltam táblázatot a visszafelé-vágásról. :D Hamarosan elkezdődött a háború a START-tal, amiből érdekes módon sokáig kimaradtam, pedig körülöttem szinte csak ellenfelek voltak. Ekkoriban még egy 4-5 fős csoport vezetését is megkaptam, főleg Bandzillával, a szomszédommal tudtam összejátszani, vele foglaltunk is pár falut. Viszont minket nem támadtak, ezért volt lehetőségem támogató pontokat szerezni, ha az emlékem nem csal, sokáig min. Top 10 támogató voltam, főleg Gabengocia-t védtem és helyettesítettem is párszor. Na, aztán eljött a nagy nap, 08. 30. - a START armázott egyet és én is / mi is célpontok lettünk. Előző nap helyettesítettem egy szövetségest, PetexPapi-t, akinél vágni kellett volna, de megannyi sikeres gyakorlás után valami mégsem működött, úgyhogy elbuktam a faluját. Ebből kifolyólag jobbnak láttam Everything.-re (a BEASTS vezetőjére) tenni a fiókomat, aki próbált vágni, de elrontotta, így a több ezer védőm a falun kívülről nézte végig, ahogy elviszik a főfalumat. :D (Félreértés ne essék, nem őt hibáztatom, inkább úgy fogtam fel, mintha előző nap a saját falum vágását rontottam volna el, így még egy kicsit megérdemeltnek is éreztem...) Ezután még néhány napig próbáltunk túlélni, de a megmarad faluim még kicsik voltak, ráadásul a főfalum volt egyedül védő, a klánvédelem pedig kevés volt/későn ért be, így szépen lassan elbuktam a faluimat, majd az utolsónál újrakezdtem. Gratuláltunk egymásnak GroNIK-kal, majd elkezdtem építeni az új falumat. Ironikus módon kb. 2 hét múlva a két klán békét kötött, hogy legyen esélyünk az =SBT= ellen és létrejött a STOP. Ez volt szeptember elején-közepén, tehát még csak a szerver negyedénél tartunk, úgyhogy jó lenne belehúzni. :D

III. Szerencsére a hátországban jóformán semmi érdekes nem történt, a foglalásaim nagy része barbár/bónusz, esetleg belső volt, mivel nem igazán akadt ellenfél. Egyszer próbáltam a frontra költözni, sikertelenül, így végül inkább ott maradtam a kényelmes helyen és hátulról támogattam a társakat, olyannyira, hogy még 40 falunál is kb. 3 támadófalum volt. :) Itt már nincs is igazán mit írni, így nem untatnék senkit a sztorimmal.

---

Egyébként a STOP-tagok meglepően gyorsan megszokták egymást, néhányszor még elhangzott egy-egy "gonosz STARTosok" mondat, de az is csak poénból. A három egykori BEASTS-vezetőből kettő (Everything. és Kelo) hamarosan lelépett (így csak demmark maradt), így MASK0N lett a fővezérünk. Előtte le a kalappal, mert a végsőkig kitartott a klántagok mellett és precízen szervezte az armákat és a védelmeket. A védelmeket mondjuk még lehetett volna erőltetni, ugyanis volt, hogy több tízezer védőm volt otthon, még csak pár százakat kellett küldeni a frontra - ez persze nem feltétlenül az ő hibája. Sajnos előfordult, hogy egy-egy frontos játékosnak csak a 100+ bejövő láttán jutott eszébe, hogy nincs semmi védője, akkor meg már hiába kérnek a hátvédőktől. Az igazság az, hogy ha dominancia alapú végjáték lett volna, valószínűleg akkor is az =SBT= nyert volna, hiába voltak kiemelkedően jó játékosaink (V1legenda, Powerhell, Vadleső, etc-etc. - a jelenleg fronton lévők közül mostanra már kb. bárkit írhatnék szerintem), ha voltak kiemelkedően rosszak is (ide inkább nem írok példát).

De a végjáték nem dominancia, hanem "A felvilágosodás kora" nevet viseli, ami őszintén szólva jelenlegi formájában kb. a legrosszabb fajta végjáték. Ha lesz még valaha ilyen végjátékú világ és az ottani klánok tanulnak a hibáinkból, akkor valószínűleg az lesz az egyik leggyorsabb, mégis legunalmasabb világ, hiszen nincs mást tenni, mint:
- az egyetemek kezdővédelme alatt szert tenni egy elég nagy területre ahhoz, hogy védeni lehessen a frontot és az egyetemet is
- elfoglalni az egyetemet, küldeni bele pár százezer védőt és nyersit
- betenni a bónuszokat, felhúzni 30. szintre és reménykedni, hogy az ellenfél nem kattintott előbb az építés gombra.
Sajnos az, hogy az egyetemek rombolhatók teljesen irreleváns, ha azt nézzük, hogy az utolsó nagy armánknál (ami kb. csak az ellenfél egyetemére irányult) 400-500 nuke nem tudott egy szintet sem lerombolni. MASK0N bővebben kifejtette a problémákat egy másik témában, akit érdekel, annak ajánlom az ő írását is.
Az utolsó hetekben kezdett egyedül megromlani a fórumon uralkodó többnyire baráti-felebaráti hangulat, amikor néhányan kezdtek aggódni a végjáték miatt, mások meg kevésbé, meg volt, aki mindent megjósolt előre, mint Az Eklézsiás és olyan is, akinek néha elgurult a gyógyszere... :D Mindenesetre szerintem jó kis csapat jött össze itt V56-on, nem bántam meg, hogy újrakezdtem nyár közepén.

Egyébként a STOP nem veszett el, csak átalakult, a csapat jelentős része folytatja V60-on, jelenleg Royal néven és bár úgy tudom, MASK0N abbahagyja, érdemes lesz rájuk odafigyelni akár ott, akár későbbi világokon. Na, meg, hogy legyen egy kis "self-promo" is, egy kisebb mag AXIS néven játszogat V58 óta, demmark vezetésével, a kémeim szerint néhány világ múlva (újra) élesben indulnak, bár azt nem tudom, hogy én ott leszek-e velük?

---

Természetesen gratulálok az =SBT=-nek a tisztességes és színvonalas játékért, bár nem voltam túl aktív a karácsonyi-szilveszteri közös fórumon, azért már maga az ötlet sem mindennapi a KH-ban. :D Továbbá gratulálok a STOPposoknak és a ~GoS~R-nek, akik szintén kitartottak a végjátékig. Meg akkor már gratulálok mindenkinek, akinek valaha bármilyen köze volt a szerverhez. Na, gyertek egy közös nagy ölelésre és szeressük egymást! <3 :D

Bj
 

Sisyphus

Well-Known Unicorn
A reakció pontszáma
2.871
...Illetve azért a miheztartás végett hoztam még egy táblázatot is a mostani állásról. KALI klánját (STOP 4) nem számoltam bele, se az ő farmolását, satöbbit.
Táblázat-Utolsó.png
Térkép-Utolsó.png
 

MASK0N

Active Member
A reakció pontszáma
235
Ha az én szemszögemből kell elemezni akkor az valahogy így néz ki:

A világot úgy kezdtük el, hogy felregisztrált egy SBT többnyire fix régi játékosokkal, meg voltak a többiek szedett-vedett formában. Sok kisebb klán próbált csapatot összeszedni a V56-on, de nem meglepő módon ez nem nagyon jött össze.

» Észak:
Az SBT szépen ráregelt északra ahol már a játék kezdetén majdnem 2 kontira rányúlt a helyezkedésük így aztán csak azt kellett csinálják amiben jók. Szétfarmolni, szétszedni a köztük lévő réseket. A szerver életének nagyrészében igázából nem is csináltak mást, csak összeszedték északot ahol csak a GosR klán élte túl jelentősebb területtel, de ők is inkább a morálnak köszönhetik a nagyrészt, illetve az köszönhető a morálnak hogy a vége felé már nem küldött az SBT teljes erejű armákat oda, mert túl nagy pontosok támadtak volna jóval kisebbeket.
Ezen felül, a GosR-mint klán az eddigi legjobb szövetséges volt akiket valaha láttam a játékban, mert összetartottak és erejükhöz mérten megtették amit meg tudtak tenni. Ki lehet mondani a végén, hogy nem birt az SBT velük ezért is nem jártak úgy mint pl a másik oldali ACAB. Valóban megérdemlik, hogy azt mondjuk le a kalappal, mert kevés olyan kis klánt lát az ember a játék végéig akik befolyásoló szerepet töltenek be.

» Dél:
Lent délen sok kis klán volt aki kegymás idejét és nyersijét pazarolták, mondhatni sokáig. A végére csak a Beasts és a START maradtak, akik viszonylag sokáig feleslegesen háborúztak míg az akkori SBT már bőven behozhatatlan előnyre tett szert. Kellett egy kis idő. amíg mindenki belátta, hogy ha nem lép a 2 déli klán akkor nem fog a fentről közeledő SBT akadályba ütközni. Harmadik nekifutásra (mert itt is több próba volt) sikerültösszeolvadnia a Beast-nak és a START-nak. A START akkori 2 alapítója ezzel a lendülettel le is lépett így maradtam én az utolsó ember a START vezérkarból aki igazából csak azért jött 56-ra mert a 2 másik vezér hívta segíteni... BEAST oldalról volt 4 vezér, a START oldalról pedig 3 (neveztem ki 2 embert gyorsba).
7-en voltunk, ezért mindent tisztességesen meg tudtunk szavazni és mindent szavazással is döntötünk el. Az első szavazást egyből vereséggel értem meg, ugyanis a közös vezérkar azt szavazta meg, hogy mindenkinek esélyt kell adnunk az összaolvadással. Sajnos emiatt 5 darab STOP klán született. mert az esély. Ezzel nem is volt akkora gond az első pár hétben, mert elegen voltunk figyeltük a tagokat és szépen lassan mentek a belsőzések ám egyszer csak eltűnt a BEAST oldali vezetőség. Most a fő emberekről beszélünk, akik a munka nagyrészét csinálták. Megint oda jutottunk, hogy a komoly feladatokra 1 ember maradt.
Ekkor léptem úgymond teljesne az élre és mondtam, hogy ameddig a játékosok nyerni akarnak én megadom hozzá a felső-szervezői támogatást. Belsőzések votlak, rendszerek alakultak ki, fórum megújult, frontvédelem listázva volt, 2 heti armák, egyetemes trükközések - volt minden. Élveztük is, mert jól ment a szekér. A STOP nagyon megindult, sikerült redukálódni két és fél, három klánra.
Jól haladtunk, jobbak voltunk, jobban állt az egyetemünk, jobb volt a háborús statisztika. Na de miért is? Nem teljes mértékben azért, mert nagyn nagyon sok időt öltem a szervezésekbe hanem azért, mert az SBT nem is ránk figyelt teljes gőzzel hanem északra. Jobbnak tűntünk, mert nem ránk figyeltek, mi meg elhittük... ezzel egyidőben persze az egész szervert védtük. A front mellett az SBT összes peremén haroló kisebb klánt segitettük, mert volt kapacitás volt védő. A STOP klánban rengeteg védőjátékos volt, egyetemes világra születtek. Ha belegondolunk, a szövetséges feladatot elvégeztük, mert észak nem lett teljesen befoglalva az SBT által, rájöttek, hogy az ottani támogatásunk és a rossz morál nem kedvez nekik.
Nem volt védelme az SBT-nek, mégis tartották végig a frontot. Az már mellékes, hogy szinte minden frontos fiók duál-triál volt részükről, de mégis minimális védőbefektetésekkel védekezték le az armákat. Ez bizony a játékosaik profizmusára vall. Jó jó voltak mindig dumagépek mint Azadechery, botka vagy Rinnen de a frontjuk 90%-a tényleg irigylésre méltó teljesitményt mutatott. Látszott a játékosokon, hogy ha nem is túl sokat, de elég időt fektetnek bele a dolgokba.
Támadóból viszont nem volt ott hiány, ezért erős armákat tudtak összehozni. Egész addig gondoltuk magunkat jónak, amíg nem jöttek komoly armák. Nem volt gond kivédeni az armáikat, de ahogy telt az idő rájöttünk, hogy a frontos tagjaink nagyrésze nem ér semmit. Sajnos a legtöbb játékosunk csak betonra védett falukkal tudott védekezni nem úgy mint az ellen, hogy védők nélkül is... amíg nálunk volt tag ahol vallás és fal nélkül több 100 ezer védőt szedtek ki addig az SBT szépen tologatott és ráfoglalt mindenre.
El is jutottunk oda, hogy szépen mentek az oda-vissza csapkodások. Minél több ilyen volt annál jobban kibukott a tagjaink hozzáállása. Ha visszatekintően kell belegondolni, akkor óriási tény, hogy az ellenfelünk 95%-ban csak inaktívakat tudodd foglalni. Aktív emberek az elejétől a végéig nem buktak szinte falvakat. A gond csak az volt, hogy szépen lassan közeledve a vége felé rájöttünk, hogy a 80ból csak 20 aktív emberünk van, a többiek gyakorlatilag mind rést jelentenek, nem tudnak-nemakarnak védekezni. Ilyen dolgokat hamar észrevesz az ellenfél is és megragadják az alkalmat. Kiismerték úgymond a tagjainkat és tudták kikre mikor csapjanak. Jöttek is a nagy mennyiségű fauvesztések ami által beindult egy olyan ördögi kör, hogy még többen beálltak az inaktívak sorába, látván, hogy az ellen jobban beindult. 2 hetente armáztunk, de egyszer sem mondhattuk el, hogy olyan armát tudtunk volna csinálni ahol nem kellett valamelyik top fiókot belsőzni inaktivitás vagy átadás miatt. Ja igen az átadásokat nem is emlitettem, mert nem csak inaktivak voltak. Velük párhuzamosan bizony minden héten volt újabb és újabb hatalmas hátországi támogató fiók akik befejezték a játékot. Amíg statisztikát vezettem erről, volt több olyan hét ahol 300+ falu várt belsőzésre. Mind hátországból, mind frontot védő falu... 300 védőfalu, 300 nemes, 300 helyen kiesés. El lehet képzelni, hogy ezt hosszútávon nem lehet bírni.
Tehát a sok sok tag közül aki nem inaktivitással lépett le, az átadta. Maradt 20 jó és aktiv tag meg a többiek akik bár leszarták a játékot mégsem tudatták ezt senkivel, csak úgy elvoltak. Esetleg arma előtt pár órával böfögtek valamit a fórumra. A végére meg ez már tényleg alap volt a legtöbbek számára. Viták is alakultak ki a végére. Amikor már jósolható volt a bukás, megjelentek a végig gynege teljesitményt mutató okostojások és hát azt nem kell bemutatni, hogy ilyenkor elhangzik aztán minden..

Persze minden rosszban van valami jó is. Egyrészt az, hogy a STOP evólúció tökéletesen tükrözi a magyar KH hozzáállását, azt, hogy amikor már tényleg időt kéne beleölni mert számítana rá a társak, akkor húzza az illető legjobban vissza a bandát s közben megy a duma meg az egó. Rosszindulatban mi (magyar kh-sok) vagyunk a császárok és igen is nálunk játszanak azok a játékosok akiknek rohadtul nem kéne a csapatjáték látszatát erőltetniük...
Másrészt az volt még jó az egészben, hogy vezérként nem tölt el elkeseredéssel veszíteni úgy, hogy látod a tagjaidon, hogy egyáltalán nem akarnak nyerni. Kár, hogy ezt csak a végére láttam meg... biztosan nem ölök annyi időt a játékba ami már komolyan a magánélet rovására ment és programokat/hangulatokat írt át! Ezért mondju kteljes mértékben azokat a játékosokat hibáztatom, akik végig adják a látszatot, hogy ők tényleg játszanak és lehet rájuk számítani majd ha helyzet van akkor csak a gondot okozzák.

A V56-volt a legjobb világom. Általában alap, hogy minden világmon gerinctelen, hányingert generáló klánokkal voltam körülvéve de itt nem. Végig baráti hangulatban harcoltunk az SBT-vel. Tényleg végig jó volt a viszony. Az a minimális kekeckedés ami nagyon ritkán volt is az még teljesen belefért az elfogadható kategóriába. Minden jó ha a vége jó, az SBT megérdemelten megnyeri a szervert. Túlozni persze nem fogok, mert bőven nem mutattak olyan teljesitményt ami egy profi játékost lenyűgöz de amit mutattak az is elég volt az ellenfelük ellen. Ha nem is teljez gőzzel, de beleáldozták azt az időt amit minimum a játék elvár és ez most egy megérdemelt győzelemhez vezette őket. Szép volt! Ezt szerintem nem sok végjátékot harcoló klán éli ebben a formában meg.. apropó végjáték....
Az egyetemes végjátékról már csináltam egy topiko, hogy mindneki láthassa majd. Tényleg vicc. Kb. januárban 30-as szintre húzhattuk volna az egyetemet (akkor még nem volt annyi gond inaktivakkal és volt is elég nyersi), de nem tudtunk semmit. Senki semmit nem mondott csak nesze neked egyetem oszt' jáccá'! Ha meg ahhoz próbáltunk igazodni ami a KH wikin volt akkor meg rájottünk hogy nem is úgy van.. :D Nem is baj egyébként. Semmivel sem lett volna jobb akkor megnyerni egy olyan klánnal akik ezt nem érdemelték ki.
Természetesen volt sok jó tagom, sok barát nőt a szivemhez és csak azt sajnálom, hogy ők túl kevesen voltak. Ha a STOP-klán összes tagja olyan lett volna mint az a 20 tag akik tették a dolgukat rendesen akkor az SBT-t úgy elfenekeljük, hogy még az unokáik is arról beszélnek... de nem lett így, szóval minden jó ha a vége jó. :D

Utólag is szeretné mem köszönni mindenkinek a játékot és örülök az új barátoknak akiket itt szereztem!
 
Utoljára szerkesztve:
Fent