Világ 57 Elemzés

babba jó

Well-Known Member
Eltelt egy hónap az indulás óta, nagyjából kirajzolódott, hogy melyik klán hol akar - és hol tud - érvényesülni. Nem vagyok aktívan jelen a szerveren, így a diplomáciáról alig van fogalmam, viszont így legalább független a nézőpontom. Ettől függetlenül szeretném megemlíteni, hogy bármit írok, az nem valamelyik klán megsértésére szolgál, csak az adatok alapján leírom a véleményemet. A táblázatokban, térképeken, diagramon az első 10 klánt (és testvérklánjaikat, akadémiáit) néztem meg.

Kontinensek:

K44:
300, E.E., -300-
Ez a kontinens tűnik számomra a legegyértelműbbnek. A 300 kb. hatszoros túlerőben van (pontilag) mind az E.E., mind a -300- ellen. Az E.E. a kontinens keleti, a -300- a déli részen van többségben, előbbiek kicsit két tűz közé vannak szorítva - ügyesen kell alakítaniuk a diplomáciájukat, különben nem sok esélyt jósolok nekik K44-en.

K45: =V=, -300-, HODOR, =HCS=, E.E.
Itt még sok minden lehetséges, elsősorban az a kérdés, hogy a =V= helyt tud-e állni a jóval nagyobb -300- ellen. A statisztikáik alapján simán el tudom képzelni, hogy övék lesz a kontinens. Amit még szívesen megnéznék, az egy Venom-E.E., esetleg Venom-HODOR koalíció. Mint írtam fent, nem ismerem a klánok diplomáciai helyzetét, de semmi sem kizárt. :)

K54: =APH=, KoR, -300-, =AV=, =HCS=
Jelenleg az =APH= a kontinens legnagyobbja, de három másik nagy klán is jelen van. Érdekes kontinensnek ígérkezik. A háborús statisztikákból egyelőre úgy látszik, hogy a KoR szépen befoglalja magát erre a kontinensre is. A -300- persze mindenhol ott van, így mindenhol esélyes, de ránézésre K54 az, amiből a legnagyobb szeletet fogja kapni. És tippre a KoR-el fog osztozni rajta.

K55: =HCS=, KoR, HODOR, -300-
Itt a csigák a legesélyesebbek, ugyanakkor a KoR egész jól áll, már csak elhelyezkedésileg is. Van még néhány kisebb klán a kontinensen: /NyE/, -PP-, =WD=, ők azonban nem tűnnek olyan veszélyesnek a csigák mellett.

Aláhúzással jelöltem azokat, akik szerintem a legesélyesebbek a kontinensek megnyerésére.
 

komatsuki

Active Member
Ez egy korrekt és jó elemzés :) Ha lenne mellé diplomáciai ismeret tényleg másképp állna a gyermek fekvése de csak számokból és térképekből is megközelítőlegesen majdnem minden pontos amit leírtál
:)
 

babba jó

Well-Known Member
2019. 10. 18.
Az elmúlt egy héten sok minden változott, habár ez várható is volt, hiszen egész sok klán van még jelen. Valaki az előnyét akarja növelni, más fel akar zárkózni. Így megy ez általában. Előbb azonban jöjjenek a statisztikák, térképek.


I. Új / Megváltozott klánok:
Először is feltűnhet, hogy kicsit mások az elemzett klánok, mint múltkor. Egyrészt bekerült a =WD= és az =AV= kláncsalád is. Már múltkor is gondolkodtam, hogy berakjam-e őket, de végül nem tettem. Most itt vannak. Másrészt az E.E. "eltűnt", a helyére került az MNT, ami az E.E., az ATL. és a =V= klánok fúziójából jött létre. Ez viszont nem tartott sokáig, a volt =V= tagjai (legalábbis egy jelentős hányaduk) létrehozta a ~WoD~-ot. Ők jelenleg csak a 17. helyen vannak a ranglistán, de tulajdonképpen a =V= jogutódja a klán, így nem hagytam ki őket.

II. =APH= vs KoR:
A múltheti elemzéskor is látható volt már, hogy mi a KoR terve: befolyásszerzés K54-en. Elég ránézni a térképre és láthatjuk, hogy ez sikeres volt. Így amellett, hogy K55-ön a második legnagyobbak, K54-en a legnagyobb klán lettek. Ezzel persze fordítottan arányos az =APH= teljesítménye: múlt héten még ők vezették a kontinens rangsorát, most a harmadikok és egyre csak csúsznak vissza. Nem kizárt, hogy számukra ezzel itt a vég (vagy mondjam inkább, hogy itt az Apokalipszis?), ha ebből a helyzetből talpra állnak, minden elismerésem az övék. Azért sok sikert nekik!
Foglalások az ellenséges oldaltól (elmúlt 1 hét):


Biztos sok más is történt, illetve a fentieket is lehetne még részletezni, de ezek voltak azok, amik a térkép kinézetére leginkább hatással voltak mostanában. Most pedig nézzük kontinensekre bontva.

Kontinensek:

K44:
300, -300-, MNT
Itt ugye már múltkor is jól látszott, hogy a 300 simán megszerzi a kontinenst, ha az E.E. nem tesz valamit. Nos, azt nem mondhatjuk, hogy semmit sem tettek, bár az ATL.-al való egyesülés nem jelent túl sokat (a =V= pedig végül kiszállt a buliból). Habár egyelőre az MNT is fejlődik pontok tekintetében, véleményem szerint legalább egy MNT-t (mármint érted... Meg Nem Támadási Egyezményt :D) kellene kötniük az egyik 300-as klánnal, hiszen máskülönben a világ két legnagyobbja között fognak összepréselődni.

K45: -300-, MNT, HODOR, =HCS=, =WD=, ~WoD~
Múlt héten írtam ugye a Venom-E.E. koalíció lehetőségéről, amivel nem lőttem mellé, de úgy tűnik, a klánok igen. Múlt héten még a Venom állt a kontinens legfelső dobogóján, mostanra a -300- átvette a vezetést. Véleményem szerint ez a kontinens még valamivel esélyesebb az MNT számára, mint a K44. Viszont nem diplomáciai lépések nélkül. A kontinens déli részén található a HODOR-=WD= szövetség (?), akik együtt még sokra vihetik. Ez pedig már csak a fantáziám szüleménye, de amennyiben még az MNT is "összebarátkozna" a déliekkel, az sokat segíteni az MNT-nek, de hosszútávon talán a másik kettőnek is. Ugyanakkor azt is látom, hogy a HODOR-=WD= párost békén hagyja a -300-, gondolom nem akarnak feleslegesen újabb frontot nyitni, amíg egy kicsivel lentebb a csigákkal is nehezen bírnak.

K54: KoR, -300-, =HCS=, =APH=, =AV=
Egyrészt a KoR tényleg befoglalta magát K54-re, másrészt ez olyan jól sikerült nekik, hogy egyből át is vették a kontinens vezetését. Viszont fent már írtam a KoR-=APH= harcról, így róluk elég ennyi. Északon még mindig a -300- van többségben, míg a keleti kontinenshatáron a =HCS= is jelentős területtel bír. Habár az =AV= kláncsalád eddig nem zavart sok vizet - tagjaik többsége csak falut épít az ellenfeleiknek -, összességében a harmadik legnagyobb klán a kontinensen, így mégiscsak megemlítem őket: elsősorban a kontinens peremén helyezkednek el, ami stratégiai szempontból nem egy rossz pozíció, azonban élni is kell a lehetőségekkel, agresszívebben kell fellépni a "nagyok" ellen is. Hiszen a legjobb védekezés a támadás.

K55: =HCS=, KoR, HODOR, =WD=, -300-
Ez a kontinens nem sokat változott az elmúlt egy hétben. A =HCS= kicsit becsigásodva ugyan (Hehe :D) , de továbbra is fejlődik. Ránézésre az lehet a belassult fejlődés oka, hogy a HODOR és a =WD= nem adják ingyen a falvaikat. Ugyanakkor a farmolást nézve a csigák vezetnek, így nem kell őket félteni, hogy lemaradnak. És persze a KoR-ról sem szabad megfeledkezni, akiknek útjuk inkább K54 felé vezetett, de így is a második helyen állnak K55-ön is.

Győzelmi esélyek:
A fenti adatok (pont, pontnövekedés, farmolt nyersanyagok, stb.) alapján számoltam ki egy százalékot, ami a győzelmi esélyt hivatott jelképezni. Ezt persze nem kell túl komolyan venni, hiszen nyilván nincs belekalkulálva a klánok elhelyezkedése, a szövetségeseik, ellenfeleik, stb., de azért mindent összevetve, nagyjából reálisnak tűnnek ezek a százalékok. Nekem legalábbis. :)
 

Close Your Eyes

Well-Known Member
Apróság: kövibe a taglétszámokat is belerakhatnád.

A sárga 300 esélytelen. Igazából térképből egy KoR-HCS-zöld 300 végjáték néz ki.
 

Close Your Eyes

Well-Known Member
Illetve, mivel V57 dominanciás, így számolhatnál kláncsalád dominanciákat is. De így is nagyon fasza, igényes munka, le a kalappal!
 

babba jó

Well-Known Member
A 300 esélytelen. Igazából térképből egy KoR-HCS-zöld 300 végjáték néz ki.
Van benne valami, de én azért még nem temetném őket sem. Én a helyükben K45-öt nyomnám, mivel még nem igazán alakult ki ott nagy klán (az MNT lehetett volna nagy és sikeres, csak a ~WoD~ kiszállásával kb. semmit nem ért a fúzió). HODOR-ral és a =WD=-el amúgy is szövetségük/mnt-jük lehet (egyetlen foglalás sincs egymás ellen), így lényegében csak az MNT-t kéne szétszedni és máris lenne egy kontijük + a középső terület. Persze lehet, hogy már késő ekkorát helyezkedni, de így még jó esélyeik lehetnek.

Illetve, mivel V57 dominanciás, így számolhatnál kláncsalád dominanciákat is. De így is nagyon fasza, igényes munka, le a kalappal!
Azt amúgy még az elsőnél kiszámoltam, de valamiért nem raktam bele. Na, majd a következőnél, ha nem felejtem el. :D
 

sikamaru123

You do not have to live in the past
A zöld 300 is esélytelen :D lehet hogy most jól állnak de csak is a pp miatt semmi más miatt :)
Amíg ilyeneket indítgatnak addig felejtsék el hogy ők valaha is bármelyik világot behúzzák
És ezt egy 65k pontos játékos indította XD
Kos holnap ekkor: 08:00:28:496 9:34:50
FN holnap ekkor: 08:02:33:758 9:36:55
FN holnap ekkor: 08:02:33:858 9:36:55
FN holnap ekkor: 08:02:33:958 9:36:55
FN holnap ekkor: 08:02:34:058
 

Close Your Eyes

Well-Known Member
A zöld 300 is esélytelen :D lehet hogy most jól állnak de csak is a pp miatt semmi más miatt :)
Amíg ilyeneket indítgatnak addig felejtsék el hogy ők valaha is bármelyik világot behúzzák
És ezt egy 65k pontos játékos indította XD
Kos holnap ekkor: 08:00:28:496 9:34:50
FN holnap ekkor: 08:02:33:758 9:36:55
FN holnap ekkor: 08:02:33:858 9:36:55
FN holnap ekkor: 08:02:33:958 9:36:55
FN holnap ekkor: 08:02:34:058
Nem egy indításon fog múlni, mindegyik oldalon van istentelen béna player. Szerintem sem fog nyerni a zöld 300, de végjátékban ott lehetnek.
 

sikamaru123

You do not have to live in the past
Nem egy indításon fog múlni, mindegyik oldalon van istentelen béna player. Szerintem sem fog nyerni a zöld 300, de végjátékban ott lehetnek.
Csakhogy abban a 300ban sok az istentelen bena jatek :D eddig 14db bejövőnél tartok összesen 8db nemes jön de olyan hulye inditasok vannak naluk hogy az valami eszmeletlen pl: 4. Nemes utanra is erkezik tisztító :)
 

babba jó

Well-Known Member
2019. 10. 25.
Újabb hét telt el, úgyhogy vessük is bele magunkat! :D

TOP Klánok.png

Farmolás Top 100 2019 10 25.png

Gyűjtögetés Top 100.png

Térkép w jelmagyarázat.png

Növekedés.png

I. A -300- helyzete:
Habár az elhelyezkedésük miatt nem sok nyugtuk van, egyelőre jól tartják magukat - sőt, még mindig ők növekednek a leggyorsabban (igaz, ehhez az is hozzájárul, hogy 3 klánjuk van). Három jelentősebb frontot vívnak, méghozzá a 300, a =HCS= és az AVE ellen. A 300 ellen nagyjából kiegyenlített a küzdelem, a =HCS= ellen egyértelműen alulmaradtak, az AVE ellen viszont jól állnak. Nem tudom, hogy van-e tervük a jövőre nézve, de ha így megy tovább, nem fogják bírni a két (három) oldalról érkező nyomást. Amit még észrevettem, hogy a KoR-ral nem nagyon civakodnak, ami lehet, hogy csak a véletlen műve, de lehet, hogy a közös ellenség - a =HCS= - ellen szövetkeznek velük.
Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
-300-: 6
300: 4
Különbség: 2
Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
-300-: 0
=HCS=: 5
Különbség: 5
Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
-300-: 8
AVE: 2
Különbség: 6

II. A csigák étrendje változatlan:
Őszintén szólva őket tartom a legesélyesebbnek az összes klán közül. Ők is három fronton harcolnak, viszont őket természetes határként "védi" a világ pereme és nagyobb területük is van. Farmolásban, gyűjtögetésben és legyőzött ellenfelekben egyaránt ők vezetnek, ami szintén nem elhanyagolható. A -300- és a =WD= ellen faluvesztés nélkül zárták a hetet. A nagyobb ellenfélnek a KoR tűnik, akik ellen szintén pozitívan állnak, viszont itt már nem olyan fölényesen állnak győzelemre.

Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
=HCS=: 10
KoR: 4
Különbség: 6
Összes foglalás ellenséges oldal ellen:
=HCS=: 6
=WD=: 0
Különbség: 6

III. A Venom, ami már nem is annyira Venom:
Egy kicsit nehéz már követni, hogy mi van velük, így leírom. Ez remélhetőleg fedi a valóságot, de ha nem, nyugodtan szóljanak az illetékesek. Kezdetben tehát volt a =V= (Venom), akik az E.E. és ATL. klánokkal karöltve létrehozták az MNT-t (ami mostanra AVE lett). Viszont elég hamar elváltak, a volt =V= tagok jelentős része létrehozta a ~WoD~ klánt. Ezen a héten pedig a tagok csatlakoztak a HODOR-hoz. Azóta csavargo20 kilépett onnan, azt viszont már nem tudom, hogy abbahagyja-e, vagy csak egy újabb klánt akar létrehozni. (Ha ez utóbbi az igaz, akkor légyszi legyen az is =V=, mert már alig tudom követni. :D)
Ha már így szóba került a HODOR...
Talán csak az átvett =V= tagoknak köszönhetően, de ezen a héten egész jól farmoltak és egész sok falut is szereztek. Amit még érdemes megemlíteni, hogy LEV alapján ők is bőven kapnak támadásokat, de egyetlen falut veszítettek ezen a héten (a -300- ellen), ami vagy azt jelenti, hogy ügyesen védekeznek vagy, hogy nem törődnek velük eléggé. Esetleg mindkettő. Mindenesetre ez egy jó lehetőség lehet arra, hogy ők támadjanak akár a =HCS= felé, akár a -300- (esetleg AVE) felé.

Kontinensek:

K44:
300, -300-, AVE
A 300 továbbra is a legnagyobb a kontinensen, egyedül a másik -300- klán jelent némi veszélyt rájuk. Az AVE még mindig jelen van, de folyton veszítik a falukat, így szerintem már csak idő kérdése, hogy mikor tűnnek el teljesen.

K45: -300-, HODOR, =HCS=, =WD=, AVE, 300
Jelenleg a -300- vezet, bár ez egy kicsit csalóka, mert a HODOR épp a kontinensek határán helyezkedik el. Az AVE napjai ezen a kontinensen is meg van számlálva, legalábbis jelen állás szerint így látom.

K54: KoR, -300-, =HCS=, 300, =APH=, =AV=
A KoR továbbra is vezet, de ahogy telik az idő, egyre több klán jelenik meg a kontinensen, így nehéz megmondani, hogy mi lesz a vége. Egyrészt a =HCS= keleten elég jelentős területet szerzett magának, amit - ha nem tévedek - növelni is akarnak. Rajtuk kívül jelen van még a -300-, a 300, az =APH= és az =AV= is. Bár az =AV= tagadhatatlanul a szerver legnagyobb tömegklánja és eddig minden irányból csak foglalták őket, de sokan vannak, így okozhatnak még majd galibát. Az =APH= pedig, nos... tagjaik nagy része már más klánokban van, a megmaradt tagok pedig nem mutatnak nagy ellenállást, így könnyedén foglalják őket a nagyobb klánok.

K55: =HCS=, KoR, HODOR, =WD=, -300-
A csigák dominanciája nem annyira egyértelmű, mint mondjuk a 300-é K44-en, viszont egyre csak nőnek. A -300- szinte teljesen kiszorult a kontinensről (korábban is itt volt a legkisebb területük, de most még kevesebb), a =WD= pedig bár kitartóan védekezik, a számok azt mutatják, hogy nekik is össze kell szedniük magukat, ha nem akarnak az =APH= sorsára jutni. Habár a KoR mínuszban van a =HCS= ellen, összességében mégis egyre több falujuk van - ezen a kontinensen is. Főleg a peremvidéken terjeszkednek, ami egy jó húzásnak tűnik részükről, hiszen így "kényszerítik" a csigákat, hogy a déli frontra is figyeljenek, miközben az összes többi égtáj felől is támadások érhetik őket. Nem tudom, hogy ez a bekerítéses taktika mennyire volt tudatos a KoR részéről, mindenesetre papíron nagyon jónak tűnik. A kérdés, hogy mennyire fog sikerülni. Ha kellő nyomást gyakorolnak a csigákra, nem kizárt, hogy a KoR is ott lesz a végjátékban, Ennyire azonban ne rohanjunk előre. :D

Dominancia - kérésre:

Dominancia.png

Győzelmi esélyek:
Győzelmi esélyek.png

Ezt most is egy képlettel "számoltam ki", tehát nem teljesen tükrözi a véleményemet. Az valahogy így nézne ki:

Győzelmi esélyek véleményem szerint kb.png
 

Csatolmányok

DeletedUser19040

Vendég
Szerintem a 300 klán áll a legjobban jelen pillanatban.A térkép közepén levő -300- klánnak akkor van csak esélye ha északkeleten a peremet is magukéknak tudhatják teljes mértékben.Máskülönben összenyomódnak.