Elemzés

DeletedUser19048

Vendég
Helló.Csinálok egy topikot,hogy az elemzések ide is bekerüljenek,ne csak a CSevegőbe,és merüljenek el a sok szutyok alatt :)

Lezárultak a regisztrációk, már amennyire látom, mostmár csak a szerver közbeni toborzás folyik, ezért kicsit elemezném a klánok elhelyezkedését. Először minden szöveg nélkül, képekkel illusztrálnám, egyes klánok hogyan regisztráltak, utána ejtenék néhány szót az elképzeléseimről, feltételezéseimről, majd részletesen tálalnám a mi elképzelésünket az első napokat illetően.

AC:

4Rz2DX4.png


ASG:

H0U5g37.png


LYO:

HmCYH06.png


NF:

4uspiDt.png


Respect:

ajrjA7k.png


RPG:

e9fglbM.png


SBT:

R0cRdWy.png


Sparta:

FQKXgGh.png


TKR:

DAm946c.png


UW:

ev9eV0f.png


WINTER:

FesOkcN.png




Két előreges klán maradt, a mindenhol levő TKR és a zömében ÉK-i RPG. Az ASG előreges volt, de rögtön újrakezdtek ÉNY-en, a Spartanak, a Respectnek, az NF-nek és többé kevésbé az SBT-nek faluáthelyezős regje volt, a többiek kiválasztottak egy területet, és oda indultak "csak simán", kivéve talán a WINTER-t, az is áthelyező-gyanús nekem.

Az ÉNY-i konti origó felőli részéről masszív TKR dominancia alakult ki, a konti kb 2/3-ánál az ugyanakkor újrakezdő ASG-sek, míg vegyesen páran középen, de a legtöbben hátul a Respectesek. R kevés fővel, viszont nagyon sok jó starterrel az ASG-nek ugrik, míg a TKR-t kezdeti tömegklánnak tartom, nem hiszem, hogy hosszú életű lesz.

DNY-en a Sparta kicsi kezdő résszel ment, azóta ott toboroztak, viszont van két szinte egymást másoló klán az UW és a LYO személyében, míg ott a WINTER is a kontiperem északi részén. Itt szerintem a Spartanak toborozniuk kell, mert egy UW-WINTER-LYO, plusz esetleg az ottani TKR részvételével ismét létrejöhet ellenük egy hármas szövetség. De könnyen lehet, hogy az említettek közül valamelyikből LSW/TiSa lesz végül, ez az ő harcuk lesz.

DK-n nagy Sparta előny, középen kevés AC taggal, és északról egy NF negyedkontival. Ezt a kontinenst kellene előbb megszereznie a Spartanak.

ÉK szerintem a legbrutálisabb konti, ott az RPG belül, az NF a teljes kontin, az SBT és az AC pedig a peremen. A két keleti konti találkozásánál van egy egészen beteg rész, ahol összeér az AC, a Sparta, az SBT és az NF, ott minden bizonnyal vér fog folyni.

És most kitérnék a mi kontinkra, azon belül is az NF-re. Noha ÉK-t jelentettem be külsőn, a DK-i részt "elfelejtettem" megemlíteni, pedig a terv alapból így szólt. A V48-as Horda reg mikéntjét EzL-től ellesve (itt is nagy pacsi neki), szekciókra, egész pontosan 11-re bontottam a részünket, és áthelyezős barátjelöléssel kerültek a játékosok a helyükre. Ez csak a saját véleményem, de arra nem számítottak a jelenlévők, hogy az első nap DK-en levő tagjaink ott is maradnak, legalábbis nekem a Sparta két félkontis regjénél meglevő lyukak erre engednek következtetni, amit nekik kellett volna benőni, és ahol most NF játékosok (is) vannak. Jómagam bArNNNi és =NewHope= kolegákkal rengeteg órát beleöltünk az ötletelésbe, és szó szerint minden lehetséges eshetőségen átrágtuk magunkat, és próbáltunk minnél jobban felkészülni mindegyikre. Ezek közül csak az SBT lépett kevésbé váratlant, pedig én megmondtam nekik, hogy az első két nap után az ÉK-i NF konti lesz a leggyengébbnek kinéző, és a mi regünk lesz a legnagyobb katyvasz, így benne van, hogy az SBT ránk regel. Az egyik indok azért volt két nap a két turnus között, hogy mindenképp lássam, ki hova fog menni, és ha szükséges, tudjak változtatni a terven - ami útközben apró léptékben, de megtörtént. Az SBT regjét én továbbra is egy nagyon buta lépésnek gondolom, de ez már legyen az én gondom, majd az idő megválaszolja ezt a kérdést. Akkor, mikor meglátták a többiek az SBT-t, én éppen kórházban voltam a váróban, de mikor hazaértem, egy villámdöntést kellett meghoznunk, mégpedig hogy maradunk a tervnél, vagy úgy, ahogy vagyunk, átmegyünk DNY-re. A klán hosszútávú céljait vettük csak figyelembe, és még most is nagyon közel egymáshoz a két opció, de úgy vélem, jó döntés született, és ezt az idő igazolni fogja.

A toborzással, még nem hozzánk tartozó játékosok felkeresésével rengeteg időt töltöttem, mondhatni, már V43 végefelé, május elején elkezdtem kialakítani a mostani keretet. Mivel nekem ez volt az első ilyen időszakom, minden tiszteletem a többszöri induló vezéreknek, piszoknagy munka van ebben, le a kalappal azok előtt, akik már sokszor végigcsinálták ezt.

Egészen mini világ lesz ebből, már-már Classic méretű, viszont egészen epic lehet harc szempontjából, hisz nagyon sok a masszív, jó klán, és arányaiban a játékosok között nincsenek a pp fiókok, így sokkal több az aktívan játszó player. Kimondva-kimondatlanul a Sparta jött a szerverre team-to-beatként, és a két legnagyobb kihívó az SBT és az NF volt. Azzal, hogy utóbbi kettő egészen biztosan idő előtt méri össze az e-péniszét, a Sparta nagyon sokat profitálhat. De állunk elébe! Egy kicsi, de eseménydús, akcióteli szerverünk lesz ezen a jubileumi világon, ahol vélhetően nem csak a győztes, de a vesztesek is elismerést fognak érdemelni. Örülök, hogy részese lehetek ennek a szervernek.

Sok sikert mindenkinek, győzzön az, aki a leginkább okos, erős, ügyes, taktikus, és persze hajrá NF :)


Edit: azt tanuljátok meg, sőt, még nekem is tanulnom kell, hogy a múlt semmit, de tényleg semmit nem ér. A múlt miatt vannak, akiktől, amiktől tartunk, pedig csak a jelenben lehet alkotni. Van pár klán, de leginkább rengeteg játékos, aki a múltból, a nevéből próbál megélni, hiába, nem jön rá, hogy a jelenben már gyenge/kevés. Általában ez hatalmas egóval, és nagy beégésekkel szokott párosulni. Mindenki tiszta lappal indul, minden szerveren, attól senki nem lesz jobb, mert vízhordó volt 5 szervergyőztes klánban annál, aki élharcos volt egy 3x elbukottnál. Érdeklődve várom, ki fog bizonyítani V50-en.
 

DeletedUser19048

Vendég
Így ránézésre az NF reg tetszik a legjobban, ha nem megy oda az SBT iszonyat sima konti lett volna abból. Spárta merészet húzott és nem keveset kockáztattak szerintem, mert ez nagyon visszaüthetett volna, de sikerült elérniük, hogy az SBT ne rájuk, hanem az NF-re menjen és így jókora fölénybe kerülhetnek.

Viszont ha már DJ is előbbre hozta a statot, akkor én is felrakom ma a tegnapi farmolásról készült adatokat.
Top10 klán legjobb 10 farmolójának az eredményt dobtam össze. A gyűjtögetés miatt nem lehet pontosan megállapítani, hogy ki mennyi nyersihez jutott, de egy támpontot ez ad és később már úgy is háttérbe kerül a gyűjtögetés.



Szerintem várható volt, hogy a Respect lesz az első helyen, őket követi a Spárta és az NF elég szorosan egymáshoz, számomra pozitív meglepetés az NF farmja, azt hittem visszafogottabban kezdenek. A dobogós helyezettek után jön egy hatalmas szakadék, a 4. TKR fele annyit se farmolt, mint a bronzérmes. Az SBT ugyan csak a 8. helyen szerénykedik, de ők ugye később jöttek be és kb 1 nap hátrányuk van. Az AC és az RPG összesen nem farmolt annyit, mint a top1, ez azért elég árulkodó jel. A kezdeti szakaszban nem ígérem, hogy minden nap dobok fel statot, de a kezdő lejárta után biztos lesz egy.
Meglátásom szerint a Respect egy ideig megtartja az első helyét és a Spárta-NF pároshoz idővel felzárkózik az SBT. Utánuk viszont valószínűleg elég nagy lesz az űr és akkor a többi klánt kiveszem a statból, ez rajtuk múlik.
 

-Revolution-

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.387
Reggelt, a kávéhoz egy kis stat. :D

Respect továbbra is az élen és 500k felett járnak, az előnyük már a 100k-t is meghaladja az őket követő Spártával szemben, a 2-3. hely között továbbra is szoros a csata, utánuk a szakadék viszont egyre nagyobb.



Ami a napi fejlődést illeti a Respect behúzta ezt is, az SBT beékelődött a Spárta és az NF közé a 3. helyre és a TKR illetve ASG teljesítménye jócskán elmarad a várttól, bár mint tudjuk ők a top farmolókat is lenyomják gyűjtögetéssel. :D




Százalékosan is elkészítettem a napi fejlődést, megtévesztő lehet kicsit mert bár a Rescpect farmolta a legtöbbet, de mivel előző nap is sokat hoztak össze így összességében nem olyan kimagasló a fejlődésük, így ebben az RPG áll most az élen nem sokkal megelőzve az SBT klánt.




A holnapi nap valószínűleg kimarad és majd kedden rakom fel a hétfői adatokat, ami szerintem nagy változást hoz majd, hiszen lejár a kezdő. Ezen kívül a mezőny létszámát elkezdem majd csökkenteni, csak a top5 klán marad majd bent. Ez úgy fog kinézni, hogy amelyik klán a megelőző napon az utolsó helyen végez őt kiveszem a statból, kedden még mindenkit láthatunk majd, viszont szerdán már csak 9-en maradnak és így tovább.
 

Lightrex

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.655
Top100 farmos klánfelbontás szerint 07.30
A listára 17klán fért fel,de az első 3 helyezet messze elszakad a többiektől az eddigiekben.

Sparta 27
Nameless,Faceless 20
Respect 19
Winter is coming 5
Roto Passat Gang 4
Tűzkör 4
Lyukó 3
Öreg Rozmár 3
Klán nélküli játékosok 3
Underworld 2
Assassins Creed 2
Shooter BT. 2
Laughing out Loudly 1
Alone 1
Hódító 1
Hazafi 1
Hiénák 1
Asgardia 1

Top 100játékos megoszlása klánok szerint 07.30 (a listára 18klán fért fel)

Nameless,Faceless 20
Sparta 18
Shooter BT. 16
Respect 15
Tűzkör 7
Roto Passat Gang 5
Klán nélküli játékosok 3
Öreg Rozmár 2
Háromszáz 2
Hiénák 2
Asgardia 2
Laughing out Loudly 1
Winter is coming 1
Halhatatlanok 1
Jade Falcon 1
Hódító 1
Underworld 1
Gaborovics játszó pajtásai 1
Gyúrunk WAZZE 1

Várható ranglista alakulások a következő 2hétben - TOP 20 klánt figyelembe véve

1 =SBT=

2 Sparta ▲▲

3 ASG ▼▼

4 -NF- ▲▲

5 TKR

6 =RPG=

7 [R] ▲▲

8 .TKR

9 WINTER

10 UW

11 AC

12 =LYO=

13 HNK

14 -N.F- ▲▲

15 ASG1

16 *H*

17 =SBT=I

18 300

19 LSW ▲▲

20 NATO

Ény: Az Asgardia folyamatosan marad le a Respecttől,más klán várhatóan nem szól bele a kontinens alakulásába
Ék: Az SBT kilőtt pontokban,az NF viszont nyersanyagban,várhatóan az NF jut majd hamarabb akadémiaközelbe,de egyértelműen a legerősebb kontinens,az RPG is még beleszólhat a továbbiakba
Dny-Dk: Mindkét kontinensen ugyanaz a helyzet,a Spárta hatalmas dominanciát mutat,nála vannak a top játékosok és top farmosok egyaránt,valószínűleg igen simán be fogja húzni mindkét kontinensét
 
Utoljára szerkesztve:

-Revolution-

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.387
Tegnap lejárt a kezdője azoknak, akik az első napon bementek és ez nem csak farmban, hanem LE-ben is megmutatkozott, bár ezekről még statot nem csináltam mert nagyon kevés az adat.

Farmban továbbra is a Respect áll az élen, az NF és a Spárta valamilyen szinten tartja a tempót, helycsere történt köztük, de továbbra is szoros a csata köztük. Utánuk viszont hatalmas a szakadék. Önmagához képest az RPG fejlődött jelentőset, fel is jöttek a 4. helyre. SBT szépen lassan mászik felfelé, ők később jöttek be, de így is jócskán elmaradnak a vezető hármastól, valószínűleg nagyobb hangsúlyt fektettek a bányászásra és a heringparty sem éppen kedvező ebből a szempontból.
A többi klán hasonló szintet hoz, kivéve az UW-t, amely alig fejlődött valamit így visszacsúsztak az utolsó helyre és tőlük búcsút is veszünk. Valószínűleg a következő az AC és ASG párosból kerül ki.
Viszont megjelent egy új klán, név szerint a Winter. Tegnap elég jól sikerült a farmolás nekik, így egyből a középmezőnybe kerültek és ezért döntöttem úgy, hogy beveszem őket is a statba, mert így fair.


upload_2018-7-31_10-20-4.png


Mivel tegnap nem volt stat, így elég nagy az előző adathoz képest a fejlődés, de nagy meglepetés nincs, gondolom a többség ezt várta, egyedül az RPG eredménye ami pozitív csalódás.

upload_2018-7-31_10-24-46.png


Végül a százalékos fejlődés. Most is az RPG végzett az élen ebben a statban, viszont most jókora fölényben zártak. Az UW nem indokolatlanul lett utolsó, az a 20%-os fejlődés 2 nap alatt nagyon kevés.

upload_2018-7-31_10-28-3.png


Személy szerint én továbbra is úgy gondolom, hogy a Respect, NF és a Spárta magabiztos előnyben lesz és versenyeznek az 1. helyért. SBT felzárkózására lehet számítani ha ott is lejár a kezdő és várhatóan a 4. helyet hamarosan megcsípik. Winter lehet a fekete ló, valószínűleg az RPG-vel meccselnek majd az utolsó bennmaradást jelentő 5. helyért.
 

DeletedUser18465

Vendég
Amugy ezekbol a statokbol rengeteg minden kiderul.
Lathattunk fentebb Lightrextol esely latolgatast, hogy kb mi varhato a szervertol, kik azok akik lejebb-feljebb fognak lepni a ranglistan, bar mar lassan korvonalazodik a mezony, nem szabad senkit se lebecsulni, foleg nem a kisebb klanokat, ugyanis okozhatnak meglepeteseket.

A farmolas viszont szamomra megdobbento, nem is az elboly, hanem, hogy az SBT letezne, hogy ennyire keveset farmol (156.000 nyersi) ? Remek jatekosok alkotjak, de egy RPG rajuk ver 300K-t ? Oke..., nyilvan kezdetben meg nem sok a lemaradasuk, de mar egy jo ideje itt vannak a szerveren es meg nem farmoltak olyan kimagaslot.
Bizok benne, hogy azert behozzak a lemaradast, es a mai nap mar joval tobbet hoznak.

Szamomra az sem meglepo igy a farmolasra visszakanyarodva, hogy a Respect, Sparta, NF harmasa ekkorat foszt, falvakban es nyersanyagokban egyarant. Ugye mindharman aktiv tagsaggal es viszonylag jo farmolokkal vannak felszerelve, nyilvan ez az aktivitast is megmutatja, ki/kik mennyi idot olnek bele. Úgy latom Archek mindenkitol tobbet, hisz jo a kornyeke is, Firenek szinten, bar rovidesen szerintem Fire lefogja hajrazni Archot.
 

DeletedUser19606

Vendég
Gyakran mondjátok, hogy starter. Ez alatt ki mit ért? Meddig tart a start? Akadémia? Első foglalás? 10-20 vagy mégtöbb falu?
Tudom Archnál azt jelenti, hogy beteszi Zyzzt az accba, de a többieknél mit? :D
 

DeletedUser19521

Vendég

DeletedUser12246

Vendég
Ma biztos vagyok benne, hogy sokat fejlődünk farmolásban. Azon se lennénk meglepődve, ha százalékos arányban a legnagyobbat fejlődnénk. A kezdő védelem csak ma járt le peremen.
 

DeletedUser19367

Vendég
Így azért könnyebb, hogy kizárják... De legalább senki sem lesz jogtalanul első :)
Milyen jogtalanul?Mert valaki jobb nalad mar csal?van aki esszel tolja...fire igen top1 lesz igaz ehez az kell, hogy 22-24 evesen munkanelkulikent lehuzza a szuleit.
 

DeletedUser19367

Vendég
Magyar hozzaallas, jobb nalam egy jatekban?csal...sikeresebb az eletben?...lop, csal, hazudik... na ezert tartotok ott ahol
 
Fent