Dongábor

  • Témaindító Deleted User - 1528109
  • Kezdés ideje

Deleted User - 1528109

Vendég
don.png
Egy roppant érdekes alanyt hoztam most nektek, akit bizonyára többen is ismertek. Az alany nem más, mint a(z) ASG klán vezetője, Dongábor ! Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!

Stormbringer:
Kedves Dongábor, akkor kezdjük is az elejétől.
Mesélj kérlek a pályafutásodról.


Dongábor:
Húúú... mit is mondhatna egy olyan ember aki bizonyos körökben "köz-utált", bizonyos körökben "elismert" embernek számít...? Talán annyit, hogy v27 volt az első szerverem és kb 2 hét elteltével, már klánt vezettem. Mivel azóta is csak vezérként vagyok jelen a szervereken így a "munkaidő" tekintetében talán a legaktívabb vezetők közé tartozom. A játékkal mint stratégiai játékkal nem volt gondom, mert a stratégia nem idegen számomra. Viszont a kezelése.. nos az egy egészen más lapra tartozik. Kb 2 kemény hétbe is beletelt míg kettő nagyon kedves hölgy játékos-társam belém tudta sok sok türelemmel sulykolni az üzenetek továbbítását, jelentés konvertálását és egyéb játékon belüli funkciókat. Valóban igaz az is, hogy úgy véltem a templom az a hely ahol papokat kell képeznem és majd azok fogják civilizálni a barbár falvakat számomra. Szóval ma már jókat kacagunk ezeken, de szerintem pont ezek az apró kudarcok legyőzésének vágya, juttatott el a mostani, nevezzük úgy pozícióig. Hogy sikeresnek mondhatom-e az eddigi pályafutásom? Érdekes kérdés ez.... Igen azt hiszem. Mindent megkaptam amit e játék adhat egy játékosnak. Ám még sem mondom azt, hogy sok jó embert ismertem meg itt. Inkább sokfélét a helyes megfogalmazás. Vannak közöttük jó és kevésbé jó emberek. Annyi bizonyos, hogy ha sikernek nevezem a munkásságom azt a jó embereknek köszönhetem. Minden fontos monumentumra emlékszem legyen az pozitív vagy negatív ami Velem vagy a Klánommal történt. És így nagyon sok élményem lenne, amit persze egy interjúba nem lehet belesűríteni. Szeretem csinálni azt amit képviselek a magyar illetve nemzetközi szinten is néha a klánháborúnak nevezett játékba. Érdekes mert pl nem voltam még szerver-győztes.

Stormbringer:
Említetted, hogy vannak olyan emberek, akik szeretnek és kevésbé szeretnek téged. Mi lehet véleményed szerint ennek az oka?

Dongábor:
Roppantul egyszerű erre a válaszom. Maga az ASG klán a középkori Magyar Királyság mintájára épül fel. A klánban, Dongábor karakter, egy erős és acélos kezű uralkodó. Viszont becsületes és igazságos. Sokakból ez ellenérzéseket vált ki, viszont akik megtapasztalják és együtt tudnak lélegezni a közösségünkkel, nos azok nem csak a játékban lelnek társakra, hanem esetlegesen a való életben is. Ez viszont szeretetet ültet el a szívükben.
Ezzel a strukturális felépítéssel az ASG egyedül álló az egész világon mind a mai napig.


Stormbringer:
Beszélnél nekem erről, hogy hogyan is építetted fel a saját királyságodat? Mikorra nyúlik vissza a létrejötte, mik voltak a kezdeti nehézségek és mire építetted az alapokat?

Dongábor:
Ez elég összetett kérdés.... Nem a saját királyságom! Ez nagyon fontos! Asgardia Királysága az az ASG harcosoké! A létre jötte pedig v27-re nyúlik vissza egy bizonyos ImZs. nevű játékostársam vicces megjegyzésének köszönhetően. Akkor még mint Alapító Fővezér dedikáltam a leveleket...hmmm... szóval olvadtak az ASG-be és mint ASG2 klánnak beláttam a fórumukra. Ott az egyik barátom írt egy remekbe szabott levelet amiben idézem: "azt hiszi, hogy ő maga a megtestesült uralkodó". Én erre haragra gerjedtem és lemondtam a vezéri pozíciómról a fórumon. Majd pedig adtam 3 napot a klánnak, hogy válasszák meg az új Alapítójukat. Gondolhatod... a klánba káosz lett és Töfi111 másnap lezárta a szavazást és ezt írta ki a fórumra: "Dongábor húzd a fejedbe a Koronád mert most már fenékbe rúglak"! Hát így lett az ASG királyság. Törvényeket készítettünk és az akkori tagság el is fogadta. Érdekes, hogy nem voltak ezután már nehézségek, mert a Törvények egyértelműen szabályozták a tagok, vezérek, vagy a király jogait és kötelességeit. A törvényeink sok sok egyéb kérdéses dologban is rendelkeznek ami az esetleges játékon belüli konfliktusokat már alapból elfojtják. Az alapok pedig... Mondj kérlek egyetlen egy olyan magyar embert, aki ne lenne büszke hajdani dicső Királyainkra, Őseinkre? :)
A génünkbe van kódolva a szabadság iránti vágy és a történelem bizonyította már sokszor, hogy a szabad-akaratunkból választott királyaink, mindig is sikeresek voltak népünkre nézve.


Stormbringer:
Ezek szerint az ASG már a kezdetektől belviszály mentes.
A csapatba hogyan lehet felvételt nyerni? Vannak kritériumok? Mondjuk egy kezdő mennyire tudja megállni közöttetek a helyét?


Dongábor:
v27 kb másfél évig tartott és egy "hangos szó" nem volt a klánunkba. v33-on a Vezérek "becsajoztak" és egyszerűen lefarolt a tagság 90%-a. Viszont magát az ASG-t nem bántották. Ez becsajozás pedig így utólag, már ismerve a történések egészét, megérte nekik is és nekem is. Boldog kapcsolatok születtek a való-életben és ez csak is nekem köszönhető! :)
A való-élet mindig is prioritást kell, hogy élvezzen a játékkal szemben! Kritérium van a bekerüléshez, az pedig, hogy ne tudjak arról, hogy előző világokon elárultad volna a klánod, nem használhatsz illegális eszközöket. Kezdőket talán az ASG "alkalmaz" a mai klánok közül a legtöbbet. A fent említett Törvényeink kötelezik a tagságot, hogy támogassák, tanítsák a kezdőket. Így akik komolyabban szeretnének játszani, teret és segítséget kapnak, hogy betudjanak illeszkedni mielőbb. Na a bent maradás az már sokkal nehezebb viszont.


Stormbringer:
Több olyan klán van, akik több fronton harcolnak és mindenkivel ellenségesek, de van olyan is, akik diplomácia "mesterek". Az ASG-t milyen klánnak írnád le ilyen téren?

Dongábor:
Harcos, megalkuvásokat kerülő klán az ASG! Az MNT például nekünk nem diplomácia! A szövetségekre talán v27-es szerveren kívül minden esetben ráfaragtunk, így nem igazán szívleljük! Az ASG az egyenességet kedveli, még ha az egész térkép "pirosba borul" akkor is!

Stormbringer:
Az nem szokott hátrányt jelenteni, hogy vannak kezdők a csapatban? Mármint, egyből bele csöppennek a háborúba, ez a védelem illetve támadás szervezés alatt nem jelent nektek, mint szervezőknek nagy hátrányt?

Dongábor:
Nem. Nálunk nagyon aktív a hang alapú konzultáció. Így pl egy kezdőt ha megtámad egy veterán róka, akkor valójában nem egy kezdővel harcol, hanem egy másik veteránnal! A kezdő van a fiókban, de a fülébe ott adja az instrukciókat a veterán! :)

Stormbringer:
Tehát a szoros együttműködés lehet az ASG-nek a motorja?
Van-e olyan szerver, amire büszkén emlékszel vissza? Ha igen, akkor melyik az és miért pont rá esett a választás?


Dongábor:
Nem egészen! Közre játszik ez is, de valójában az egymásba vetett hit, bizalom és szeretet hajtja az ASG-t! Talán a személyem is kicsit... Hogyne lenne olyan szerver! :)
Tribal Wars Masters Cup és Tribal Wars Master szerverek! Na meg v27 , v42 és v46 is. A Masters szervereken elért jó eredményeinket magyar klánok nem tudták überelni és azokon az ASG még kezdő klánnak számított! v27-re mint első szerver és 2. helyezés szintén kiváló eredményként tartom számon! Igaz egy szerver hiba miatt 3.-nak írnak minket, de a másfél év alatt az ASG kb 1 hónap kivételével folyamatosan harcolt, és olyan mára már legendás harcosokat utasított maga mögé, mint pl EZL, Medve1, Euroman stb. És ugye az ASG becsülete is azon a szerveren lett megalapozva igazán. Nem hinném, hogy más klán a szövetségi szervergyőzelmét, ami azt hiszem 70%-on következett volna be, eldobja csak azért mert úgy vélte a becsületén csorba esett! 67%-on volt a szövetséges top1 klán és az ASG nyílt sisakkal harcba kezdett. Mai napig büszke vagyok ImZs., Hytech, SirNyenjo, Krapulax, friciricsi, jancsibacs99, Krisztián1974, lackothemad=Hűbelebalázs= és sok sok ASG-s harcosra! Előre is elnézésüket kérem azoknak akiket most nem soroltam fel! v42... nos az új ASG eszméletlen összetartásról tett tanúbizonyságot! Rekord idő alatt összeforrt a csapat és önfeláldozással pótolta a tudás hiányát. v46... a legerősebb eddigi ASG klán. Teljességgel a szerver esélyese volt. Én és egyedül az Én hibám, hogy nem nyertünk. Büszkeségre az ad okot, hogy sok játékosom tett tanú bizonyságot a szeretetéről az irányomba. Óriásit hibáztam és ennek ellenére mögém álltak és megerősítették mind a pozíciómat, mind pedig az ASG szemléletét! A v53-is ezek közé tartozik, bár még közel sincs vége. Ám olyan való-életre kiható dolgok történtek már a klánba, ami minden féleképpen a "nagy" szervereink közé emeli ezt a világot!
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer:
És mit gondolsz, egy ilyen történelemmel már kivívtad-e a "nagy klánok" tiszteletét az ASG-vel? Hiszen ezek szerint nem kis borsot törtél az orruk alá :)


Dongábor:
Őszinte leszek. Sosem érdekelt, hogy mit gondolnak a nagy klánok. Sokszor kaptuk meg, hogy noob, gyenge és amatőr. Ám ha valaki veszi a fáradságot és utána néz, hogy kikkel ütköztünk meg a szervereinken szerintem nincs okunk szégyenkezni! Lehet hogy most nagyképűnek hangzik, de az ASG "nagy" klán! A tiszteletet pedig harcok árán vívta ki! Lehet Minket nem szeretni, lehet Minket ócsárolni, de 1 klán vs 1 klán bár melyik klánnal eséllyel megütközünk! Lehet, hogy alul maradunk, mert lehet, viszont az bizonyos, hogy nem esélytelenekként szállnánk ringbe. Ezzel csupán annyit akarok mondani, hogy bár mely szerveren komoly szándékkal indulunk számolni kell velünk mint stratégiai tényező!

Stormbringer:
Ez pedig az alaposan meggondolt stratégiátoknak köszönhető.
Ebből kifolyólag szeretném megkérdezni tőled azt, hogy kezdő vezetőként szerinted mire kell nagyon odafigyelni egy klánban ahhoz, hogy az "egészségesen" működjön?


Dongábor:
Első...Aki vezérnek adja a fejét... durván fogalmazva, az először is gondolja át, hogy van-e annyi szabadideje, hogy alkalmanként 10-12 órát is tud-e aktív lenni! Szóval a vezéri aktivitás! A második... ne akarjon azonnal klánt vezetni, mert több kárt okoz mint hasznot magának a játéknak! Bátran menjen ki a külsőre, és vállalja fel, hogy Ő bizony klánt akar vezetni! Kérje meg a nagyobb klánok vezetőit, hogy pár alap fogás megtanulásáig szakítsanak időt Rá! Nem hiszem, hogy a tapasztalt klánok vezetői vasvillával kergetnék el az ilyen szándékkal megkereső játékost! Szóval így alap-tapasztalatot tud szerezni! Harmadjára... az aktivitását arra használja fel, hogy rengeteget kommunikáljon a tagjaival. Tegye világossá és érthetővé, mit szeretne és mi a szándéka az adott szerveren! Ezzel meg ismeri a tagjait, és folytonosságot tud biztosítani a tagok számára. Negyedik... legyen becsületes, egyenes. Így vívja ki az elismerést a tagjaitól! Ötödik... Harcokkal kovácsolja össze a klánját! A harcokban edződött tagság sokkal "időt állóbb" és nem tűnik el az idő sűllyesztőjében oly hamar! Hatodik...Legyen megfelelő kitartása! Nem egyszerű munka emberekkel foglalkozni!!! Nem mindenkinek megy! :)
Sok kritériumnak kell még ezeken felül megfelelnie, szóval gyakorlat teszi a mestert! :)


Stormbringer:
Hol látod magatokat pár év múlva? Vannak ütemezett tervek a jövőre nézve?

Dongábor:
Minden valamire való férfi ember álma az, hogy maradandót alkosson! Nyilván Nekem is. Szeretném ha fent maradna ez a közösség amit ma ASG-nek ismer a KH világa! Tervem pedig az, hogy jöjjön egy ifjabb ASG-s Király! És végre megtapasztalhassam azt is, hogy milyen a gondtalan játék öröme.

Stormbringer:
A váltás mikor jön el véleményed szerint? Van olyan játékosod, bajtársad, akire rá lehetne bízni ezt a feladatot?

Dongábor:
Nem akarnak mást egyenlőre a tagok. Rá bízni több társamra rá merném. Nem ezen van a hangsúly. Sokkal inkább a klánon, hogy elfogadnák-e! Ez a baj. Az ASG egy rendkívül konok, büszke népség. És ezt most minden túlzás nélkül állíthatom. Nem biztos, sőt egyáltalán nem biztos, hogy egy korábbi harcos-társukat akiért küzdöttek, azt Királyukként is elfogadnák! Sajnos ez mindig is jellemezte a klánt. Bár mennyire fura, a klánnak Én magam vagyok a gyenge pontja.
A váltás pedig.... fogalmam sincs mikor következhet be.


Stormbringer:
Írtad, hogy nagyon régen játszol már és ilyen magas tisztségeket töltöttél be. Nem volt már a pályafutásod során olyan pillanat, amikor úgy érezted, hogy te most itt feladod?

Dongábor:
Feladni... Sosem! v46-után lemondtam a titulusomról. Lehetőség volt, hogy a klán szemléletét is megváltoztassák. Nem tették, személyemet pedig megtartották.
Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy lelépjek! Nem vinne rá a lelkiismeretem!


Stormbringer:
Szerintem valamit tenni akaró embert sem vinne rá ténylegesen, de azért valakinek megfordulhat a fejében.
De így, hogy most kiveséztük a klánod, érdekelne, hogy milyen maga Dongábor.. Az érdekelne, hogy volt-e olyan a pályafutásod során, aki valamilyen formában hatott rá és rád is? Ha igen, ki ő és miben lehetett részese eme szép karrier kiépítésében?


Dongábor:
Emberből vagyok Én magam is! :)
Szóval persze volt, voltak és jelenleg is vannak olyanok akik hatnak Rám! Nézd az ASG-nek szíve van! Minden emberi dolog meglelhető a klánunkba! Szerelem, barátság, szenvedély, sírás, küzdés, gyötrelem.... minden! És Én sem vagyok kivétel, magam is átélem ezeket Velük, a klánommal! Voltak hölgyek, vannak barátok, és van az a szavakkal megmagyarázhatatlan érzés, amit csak az képes érezni aki valóban ASG-s!
Tehát sokkal több van e klánba mint ami elsőre látszik!
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer:
Te, mint Dongábor ha választhatnál valakit az eddigi játékaid alapján, akkor kivel küzdenél meg 1 az 1 ellen játékon belül? Van-e olyan személy, akivel szívesen párbajoznál ?

Dongábor:
A jelenleg aktív személyre azt mondom: A Sas nem fogdos legyet! :)
Ha a kérdésed mint klán a klán ellen irányulna, akkor a Fekete Sereggel! Remélem össze jön még egy nagyobb derbi! :)


Stormbringer:
Minden bizonnyal.
A következő kérdésem a fejlesztésekre irányul. Mit gondolsz a klánháborún belüli játékokról? Hasznosak vagy több hátrányt teremtenek, mint hasznot a játékos számára?


Dongábor:
Hasznosak lennének ám ezt teljességgel nem mondhatom. Az oka pedig pusztán az, hogy akiknek vastagabb a pénztárcájuk rengeteg előnyre tehetnek szert! Tudom hogy profit orientált a játék és ez az egyik fő oka amiért azok táborát erősítem akik visszavárják a fáklyát! Egyszerű példa a most zajló barikádos event. Ha sok pénzt teszek bele vehetek rajta sok sok támadó bónuszt. Igen ám, de ha valaki nem annyira tehetős... de van egy fáklyája... szóval nem kell tovább folytatnom szerintem! :)
Tehát jó mert lehetőséget ad, jó mert érdekesebbé teszi a szervert, ám rossz mert a tehetősebbeknek akiknek hatalmas pp bázisuk van alapból, még ez is előnyt biztosít.


Stormbringer:
Fáklyát megemlítve, megkérdezném tőled, hogy neked melyik lovag rendszer tetszett jobban és miért? Bár a kérdésem költői, mégis érdekel, hogy tudnál-e mondani pro-kontra érveket a jelenlegi és a korábbi lovag rendszerek között.

Dongábor:
Minden esetben a régi! A kezdőket védelmezte a profiktól. A játék alapból a támadókat segíti az egység-képzések ideje miatt, ezt is kiegyenlítette. Én a mostani lovag-rendszert vissza lépésnek ítélem! A fáklyánál a támadóknak gondolkodni kellett, kemény stratégiákat kellett kidolgozniuk a támadások megszervezőinek, ki kellett csalogatni a fáklyákat! Szóval kiegyenlítette az esélyeket. Az talán ellene szól, hogy fele akkorák a világok és így egy aktív klán brutálisan betudná védeni a frontját. Igen de a másik aktív klán is megteheti ugyan azt! :)


Stormbringer:
Végezetül, milyen tanácsokkal látnád el a kezdő játékosokat, akik most kezdtek el játszani a klánháború nevű játékkal? Illetőleg, maradt-e benned olyan téma, amire esetleg nem kérdeztem rá, de te szívesen megosztanád velünk és a közönséggel?:)


Dongábor:
A klán-hűség nem játék, ne feledd Emberekkel játszol! Sose szégyenkezz ha fiatalabbtól kell tanulni, mert lehet hogy egy 20 éves fogja a megoldást kínálni az 50 esztendősnek! Bátran, büszkén harcolj és sose ármánnyal! Mindig a szívedre hallgass, mert a becsületedből csak egy van, ha azt eljátszod nagyon nehéz visszaszerezni! Ne feledd, a közösség érdeke fontosabb az egyéninél! Szeresd ezt a játékot, de ne tedd a magánéleted elé! Csak annyit várj el amennyit Te magad is nyújtani tudsz! Talán ezeket tanácsolnám.

Stormbringer:
Szép szavak.
Nagyon szépen köszönöm, hogy riportot készíthettem veled! Remélem, hogy az olvasók is annyira fogják élvezni, mint én.
Nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban a csapatodnak és Isten tartsa meg a jó szokásotokat, hogy fiatal, kezdő játékosokat karoltok fel! :)


Dongábor:
Én köszönöm a lehetőséget, hogy pár gondolatom szavakba önthettem!
 
Fent