Csevegő

Goblin123

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.374
Végülis csak párezren érték el ott a 110+ falut.
De az a párezer ember nem emelkedik ki a tömegből,mint Gimi.Az ő foglalásai egyediek voltak,annyira hogy a twstats így pár év távlatából be is bugolt,és a foglalt faluinak a tulajait annyira jelentéktelennek tulajdonítja,hogy barbárnak írja őket.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
De az a párezer ember nem emelkedik ki a tömegből,mint Gimi.Az ő foglalásai egyediek voltak,annyira hogy a twstats így pár év távlatából be is bugolt,és a foglalt faluinak a tulajait annyira jelentéktelennek tulajdonítja,hogy barbárnak írja őket.

Ez komolyan jobb minden vigyori/Witcher/Don/Yugi magyaráztnál.
 

DeletedUser

Vendég
Szép Napot! :)
Akkor válaszolnék a kérdésekre V1 és V50-el kapcsolatban ;)

Előzménytörténet: KingMaker-en kezdtünk az osztálytársaimmal, majd a legfiatalabb német szerón igyekeztünk haladni magyar híján, hisz azt a nyelvet tanította nekünk a gonosz néni 3. osztálytól. Aztán híre kelt, hogy lesz magyar világ1.. :eek:

Világ1
Első fiókommal kicsit megcsúsztam, hisz nem akartam eldobni amit már vérprofin felépítettem, de aztán csak sikerült teljesen szervezetlenül, elcsúszva, égtájak nélkül beregisztrálni.. :cool:
Valami HUNGARY volt a nevem, ám ezt sem a stats nem jelzi, sem a falvam nem találom, csupán barbiként, mindenféle előzmény nélkül, de erről hamarosan..

Teljesen magunkra maradtunk a kötetlen reg miatt, bár fogalmam sem volt róla, hogy a világ kör alakú, meg szerintem arról sem, hogy lehetne egymáshoz közel is játszani. Bár az tény, hogy a lehetőségek sokkal visszafogottabbak voltak mint ma. Elkezdtem kattintgatni a falum, s imádtam a régi grafikát, nagyon bele szerettem, olyan játékos hangulata volt.
Tribal%20Wars.jpg
Lett egy barátom is, Tapia. Vele saját klánt is alapítottunk, ami azért is érdekes, mert ezt sem látom az előzményekben. Ugyanis miután meghívót kaptunk, és lehetőséget a környék egyik legnagyobb klánjához csatlakozni, meg is tettük.
A Metatron adta az első szép klán élményeimet, viszont akármennyire jól haladtunk barátommal, közben levadászgatták a sulis társakat, vagyis 2-t kivéve, ők velem KH rabok maradtak :)
Nos az egyik ilyen adta az okot arra, hogy 2-3 kontinenssel arrébb (valószínűleg a táguló kör túloldalára) elküldjem az összes, pár száz elit lándzsásom, és acélba öltözött kardosom. De ha jól emlékszem íjjász is ment a támadással, mert még előtte kifejlesztettem, hisz az jó, meg jó ha vannak távolsági harcosok is akik megtizedelik az ellent a keménykötésű seregem előtt. :rolleyes:Gondoltam..
A támadás be is érkezett jövőhéten, és teljes, dicső sikert aratott, persze semmi eredménnyel, s mire visszaértek kinőtt a szakállam, ráadásul leképeztem egy csomó másik egységet is, mert közben szótak, hogy amúgy nem biztos, hogy jó egységgel támadok o_O
Ahogy fogytak a barátok, és rájöttem, hogy mekkora noob vagyok pont a foglalás előtt átadtam a falum Tapia-nak.
6b73bdeee2be2eef0d39238eca831bbd.png
Ugyan ez a dolog jelenik meg Tapia klánváltásai között, holott a Metatron előtt legalább kettő klánban még voltunk, továbbá a Metat klánváltásaiban is a fele (kb 1000 csatlakozás) 2008. Augusztus 20-án van bejegyeze 22:00-kor, de ugyanez figyelhető meg minden akkori kőkori klánnál.
Ezen a téren tehát az adatok bizonyosan utólag lettek felvíve, így ezek szerepelnek a legkorábbi fiókcsatlakozásokként is a klánokhoz a statban.
A foglalások terén a régebbi fiókoknál figyelhető meg az eltűnés, bár szerény személyem egyébként is kb. pont ennyit tett hozzá a játékhoz az elején.
Tapia később a Skulls kicsi klánjába a Skull-ba nyert felvételt, valamint a Metatron tagságából sokan a későbbiekben a soraikat erősítették.

Aztán megint csatlakoztam, megint és megint. De sosem szerettem a startot, ám kaptam egy olyan lehetőséget, amit nem tudtam vissza utasítani.
 

DeletedUser

Vendég
A világ túlsó felén
tuni
(senkit ne tévesszen meg a link nem rossz, a fiókot sajnos átneveztem :()

A Ferkó, a két Ferkó közül az egyik, akik túlélték a startot és később rendszeres játékosokká válltak. A tuni a tuning szó rövidítése, hát na.. sose békéltem meg vele én se :)
Történetünk kezdetén állapítsuk meg a helyszínt, illetve helyszíneket. A tuni fiókot 3. gazdásan vettem át, mondhatni úgy, hogy pff mit akar ez a Pistike, csak barbizik, na figyu Ferkó komámm inkább add nekem oszt majd ÉÉÉÉn jobban játszom vele :cool:
Úgy is lett...
8b72ddd77f92fc1109a94eb307146b6f.png

Miután beültem, a fiókba megismertem Viper75-öt aki a kelet felé való peremterületekre próbált csábítani, ugyanis a kontin már nagyon kéken kezdett minden világítani s a Knight gyarmatbirodalom úgy megerősödött, hogy két ugrófaluval kellett kimenni hogy zabálhasson az ember, körülbelül fullos akármilyen falukkal bentről, azt foglaltál kint amit akartál. Hogy miért gyarmat arról később essék szó, most ott folytatom ahol abbahagytam.
Végül Viper ötletét nem láttam jónak, hisz ott eleve idő lett volna amíg a lemaradt fiókot kidobom és terjeszkedem vele s már akkor sűrűn voltak odakint is. Így északot választottam 2 ugrással. Pár falut random betettem mapsra, így kirajzolódik a fiók elhelyezkedése, terület érzékenysége.
6ccc8b62ca04255ab0e491508c170dfa.png
Kövezzetek meg érte, de ha utamba került egy inaktív, én bizony elfoglaltam, hogy kijuthassam a legelőre :) Háború nem lévén az I. kolóniámat igyekeztem erősebb falvakkal lazásra foglalni, majd igen, bizony megettem a barbikat is! Mik vannak..
Végül olyan sűrű lett már ott is minden, hogy tovább kellett terveznem s még hátrébb kezdtem építeni egy újabb, még nagyobb (de csak tervezett) kolóniát, amit II-essel jelöltem.
Ekkortájt rendkívül elszegényedett a Knightban a játékélmény és friss birodalmammal háborúzni akartam, úgy ahogy egyébként sokan mások a Knight soraiban. Ez megosztást eredményezett s kiderültek a Nagy titkok is..
Hadvezéreink GOTD és 7king, mint kiderült Skulls hadvezérek multi fiókjai (Ferenc48=7king), s így a Knight hadi téren Skulls vezetés alatt állt. Ez nem volt rossz, viszont a minőségnek ára lett. A Knight olyan erőssé vállt, hogy top3-ba került, de súrolta a 2. helyet, ami nem kis szó egy világban ahol a Skulls az első s utána mindig az aktuális, még szét nem csapott ellenfelei vannak. Ez esetben ez a BFK-t jelentette, a klánunk testvérklánját. Egyszerűen nem fértünk el, és nem volt már lassan mit foglalni. A K.L-nek voltak erősebb részei a peremen, de láttuk a Skulls fulladását, s a legtöbb Knightos tudta már, hogy sokkal inkább vagyunk mostohatestvéreink ellenségeinek testvérei. Kislovag sajnos erőskezű és békés vezér volt, talán ha nem az lett volna, a Knightnak fénykora se lett volna, de elkerülhetetlenné vállt egy új klán létrejötte, ahová a száműzetésbe vonult multifiókok vonultak még egy kamikaze harcra. Persze a meghívókat kiszórták nekünk
Így lettem egy Rossz Társaság játékosa csupán rövid időre, mert nem azt tehettem amit szerettem volna, elpicsázni juve69-et a szomszédomat a BFK-s top1-et, hanem saját klánom kezdett csipegetni, bár a tervem eleve nem is ment volna egyedül. Végül minden a régi lett, de a harci kedv törlésekbe és abbahagyásokba csapott át, még akkor is, ha kaptunk egy kisebb háborút a K.L személyében.
3462f55a79b947dd6093e0f5342ea289.png
Első abbahagyásom 1.5m körül volt, pont a háború előtt. Az északi részeken rengeteg K.L-es volt, sőt talán előnyben voltak eleinte a Szövetséggel szemben. Az én II. kolóniácskám elporlasztásánál jöttem rá milyen az ha vonattal, reggel 8-ra időzítve támadnak.
Kicsit átgondoltam a helyzetet, elemeztem s felismertem, hogy a falvaimat GIMII-től meg másoktól már nem volna szép visszakérni, meg részben szét is verték őket Hagymakarikáék (mármint a falvaim). Így azt a döntést hoztam meg, hogy folytatom a falvaim elajándékozását, így rengeteg nemesem lesz, amit a saját kontinensemre használhatok.
A háborúban nagyjából annyi falut vettem el saját kontimon a K.L-től, mint amennyitől ők szabadítottak meg odafönt. Életem első időzítései, precízkedései voltak, és a vezetőség is elismerte a háborús teljesítményeim. Sajnos túlságosan is.
Mikor elmentem nyaralni már eldöntöttem, hogy abbahagyom, mert most már végképp nincs miért játszani, hisz a negyed világ kék, a világ azon negyede ahol sűrítettek a faluk is ráadásul. Az új hadvezér viszont nem így gondolta, az ő nevére nem emlékszem, mert folyamat multizott :D Ezek a hadvezérek :rolleyes:
Lényeg a lényeg benyomott nekem 1 hetes prémet és bebelsőzött egy akkora fiókot ami majdnem megduplázta pontjaimat. Ez végülis nem lett volna gond, csak én PP nélkül játszottam s teljesen szétcsinálta a fiókom, s kicsiként, fiatalként nem tudtam pénzt fektetni a játékba. Pedig ez lett volna a sors fintora, hogy végül egy megfelelően felépített fiókban már a kontin ha egyedül is de álltam volna a sarat a BFK ellen. Aztán nem győztem kivárni.. töröltem.
A sors fintora újfent, hogy végleges abbahagyásomat követően rövidesen kirobbant egy rövid háború a két klán között, ám túl későn. Nem, nem miattam, hanem rengeteg más player is lelécelt, ráadásul baláék sem voltak már a helyzet magaslatán, a dolgok teljesen a BFK és ReVo szövetség javára billent északon. Pedig ha mindez a megfelelő időben történik, mikor sok aktív játékossal akik egyébként a Skulls-t a BFK ellen védték 7king vezénylete alatt (én speciel balát), akkor győzhettünk is volna. De nem így történt..
A Knight vs BFK háború rendkívül rövidre sikerült, egy taktikai húzás okán. Átlépni a BFK-ba területet BFK inaktívokból megerősíteni, majd háborút újrakezdeni. Csak közben a saját inaktívságával nem számolt az alig néhány aktív játékossá zsugorodó Knight. Mármint a terület az meg volt, az OK, de egyszerűen nem volt értelme kontinensnyi fiókokat üzemeltetni a miért is?
Ez az időszak már a V1 halála volt, mikor a felpuffadt játékosok ranglistáért való harcáról szólt minden és a győzelemről. Ahogy ma is..
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser

Vendég
Revans
(a szándék nélküli igazság)

Előzmények
A BFK mindig kérkedett a testvériségben a nagyobbságával, míg tőlünk elvárta, hogy az inaktívakat közös fórumba rakjuk, addig sokszor úgy tűntek el BFK játékosok, hogy hírét-hamvát sem láttuk a fórumon, pedig a mi területünkön volt. Ez, és még sok hasonló szúrás okán tarthatta fenn hatalmát egy nálánál sokkalta erősebb, aktívabb, de kisebb klánnal szemben. A türelem fogyott, de a lovagok tisztelték Kislovagot, így vált a történelemben trónfosztottá egy olyan klán, kinek hatalmában és lehetőségében állt volna hatást gyakorolni V1 teljes sorsára.
***

Visszatérésemkor ismertem meg Living Dead-et aki nagy örömmel adta át fiókját, hogy végre valaki (kb) én meg boldogan átvettem a Ferkóval 1-1 Knight fiókot. Azzal nem számoltunk, hogy még helyettesítesben is van egyéb fiók, mert ugye körülbelül itt már mindenki menekült a világról. Annyira aktívak voltak az óriások, hogy mikor a zoco fiókkal elkezdtem foglalni, harapdálni őket, alig akartak csinálni valamit. Hát mondom behúzom egyedül a BFK-t :D Aha.. hát aztán felkeltek azok az óriások, és nyüszítve dobtam vissza a majdnem két kontinensnyi fiókcsomagot Livingnek :rolleyes:

Később megint visszatértem poénból, ha már annyi üres fiók van. BFK-ból vettem át s a Ferkó is megint egy másikat. Ő egy nagy frontos fiókot, én meg egy hátsót :p Aztán ő lelécelt.. megint két fiókom volt, hogy ne unatkozzam :oops: bidman és nymphetamine
Az volt a terv, hogy bidman full támadó lesz, és N meg hátul védő, persze egy nagy toppos fiókban összerakva. El is kezdtem magamra veretni a védő falukat a frontos accban, ami eredményezett néhány milla levet és egy kis letet is. N fióknak a támadóit leszórtam a beolvadt Skullsra s ekkor találtam ki a kedvenc front stratégiámat, ami verhetetlen s később v13-on a 6sárkánya fiókban ezzel vertük be a mesehősök frontját védekezésből :eek: Erről még annyit, hogy oda vagytok a bejövőitekkel, meg lettel és levvel, hát akkor had mondjam el, hogy majdnem 1 milliárd levet birtokolt a fiók s mellé még több 100millió letet, melynek nagy részét az utolsó 2-3 hónapban sikerült összeszedni s mindkét listát vezette. 100 bejövő? 1000 bejövő? közel 12.000 bejövőnk volt egy-egy arma érkezésénél s a hónapok teltével egyetlen nap volt mikor a fakek 1000 alá csökkentek. Emlékszem ez jelentettem is balunak, hogy valami nem okés:confused: A fiók bukása pedig ott a közhiedelemmel ellentétben egyszerű abbahagyás. Ő ment a cserkészeivel, én meg érettségiztem s valami random emberke kapta a fiókot. De ez ugye nem V1..
A stratégiához viszont hozzá tartozik amit V1-en találtam ki, s csupán a leszervezéséig jutottam el, mert a BFK vezérrel összetűzésbe kerültem amiért elvittek néhány falum fronton, mert ugye nem volt mivel védenem :rolleyes: Úgyhogy a nagy offenzívából amire már több ezer T öszegyűlt, végül ez lett a fiókból való távozásom után..
346331f838a50f876bfbb6c26ab7aaf1.png

5771f6a1fc6d9a29d4ed15d7ab97f503.png

Röviden ennyi. V1 számomra nem a nagy dolgokról szólt, hanem a nagy dolgok iránti vágyálmokról, melyek a többi világban bontakoztak ki igazán számomra. V1 szépsége a hatalmasságában rejlett, az ezernyi klánban, a trónok harcában, a szövetségekben, csatákban, mert ott még mindennek volt értelme. Később vállt V1 olyan hellyé, mint amilyenek a zsugorodott világaink is, ugyanis mikor az ember közelebb kerül a ranghoz, a hatalomhoz, akkor válik hirtelen a jóked és a szórakozás semmivé az acsarkodás mögött. Hogyan hozható vissza ez a szellemiség? Sehogy. Eleve a világunk változott annyit 2008 óta, hogy ne lehessen, nem csak a játékosállományról, az emberek felpörgéséről, zsibogásáról, megzavarodásról beszélek, aminek semmi jó nem lehet a következménye. Világunk problémája ugyan az mint a KH problémája, hisz ahogy montipapa mondaná, a KH-ban visszatükröződik életünk, a valóság.

Gondolatok
Mi lett volna, ha Kislovag kiadja a parancsot? Skulls szövetség, a BFK felőrlése, majd a világon megállíthatatlan testvérek beteljesítik V1 sorsát, egy olyan zárással amire mindenki büszkén nézhetett volna. S mi lett így? Mi lett az eredménye a feszültségek tűrésének? Egy V1, melynek sorsa hasonlatos V50-hez..


50-ről inkább nem szólnék, volt éppen elég szó róla, s én magam nem is voltam jelen különösebben.


Köszönöm, hogy végig olvastad, ez az én V1-es történetem, az, ami emlékeimben megmaradt.

Péter
 

Bailey.ca

-EverBee-/Guardenant/Thunder Goddess
A reakció pontszáma
937
És akkor hogyan veszem fel ahogy rövidre veszi ha blokkollod a hozzáférést?:mad:
 
Fent