Bocsi, hogy nem volt elemzés a héten, de nem voltam a toppon egészségileg, így most már helyrejöttem, ezért az elemzést folytassuk!
Ahogy megszoktuk, kezdjük is akkor egy Térképpel, hogy lássuk mennyit is változott a térkép Aug. 4.-a óta!
Nagyon sokat még nem változott a térkép, hiszen mostanság kezdődött el a foglalás nagyobb része. Viszont így már a ranglista is ahogy a terület is kezd kirajzolódni. Nagy térképet nézve, látszik ahogy a Doo kláncsalád, nagyon szétszórtan indul, nagy területet foglal le, sőt a K44-en a kontinenst viszont dominálja is. A K45-őn a ROGUE klán dominál a Doo felett majdnemfej a fej mellett - azaz ha a Doo és Cica egybe lenne számolva, akkor talán ott olyan 5-6k pont lenne ugyan úgy a ROGUE javára.
Továbbá a K54-en a HELL klán dominál szépen, viszont a sYn kláncsalád ott egyben vannak és sokan, ha egy helyre számoljuk mind az 58 tagot, akkor talán a sYn kláncsalád a HELL20 tagjával szembe, el húzna olyan 10-11k ponttal. Míg a K55-en a FUN klán dominál a TLB felett, kb. olyan 5k ponttal. Hír járja, hogy néhány helyen már ki mentek a hadüzenetek, így a harc nem fog hiányozni az adott részeken, területeken. A kérdés az, hogy ki és mennyire fogja bírni?
Kinek sikerül, akár harc nélkül megúszni és okosan lediplomáciázni, hogy úgy jusson előnyre? Ez mind az elkövetkezendő napok kérdése!
De addig is, nézzünk egy excel statisztikát, hogy 08.04-től egész ma 08.09.-ig mi történt, ki mennyire fejlődött és hogyan:
Mint látható, jelenleg a tagok oszlopba felkerült a maradék ember a WAU klántól, hisz meg jelent a WAU2, így 16 taggal és ugyan annyi faluval gazdagodtak. Míg a Doo kláncsalád 4 tagot fett fel, ill. 3 falut foglaltak ez idő alatt. ROGUE klán 1 tagot toborzott, viszont 3 falut foglaltak Ők is egyaránt mint a Doo kláncsalád. Nem végezetül a sYn kláncsalád meglepő módon, 2 játékostól, míg a FUN 3 játékostól szabadult meg. Javítani fogom majd a számok kinézetét a farmolásnál hamarosan, de látható, hogy közel 3,5M -val többet farmol a Doo kláncsalád mint amennyit farmolt aug. 4.-én, ill a HELL klán 3,2M-val többet.
Ezen a pár napon belül történtek események - támadások, védekezések, támogatás...! Beszéljünk erről picit!
Láthatóan a legtöbb sereget mint támadó a FUN hozta meg, közel majdnem 43k LET pont! A nyomukban pedig ott van a Doo kláncsalád akik közel 42k LET pontot növekedtek 5 nap alatt.Védekezés szempontjából a legtöbb szereget megölte az MF, azaz 11,4k LEV pontot sikerült össze szedni. Ekkora támadás sorozatot a vizsgált klánok közül nem kapott senki, aki nagyobbat kapott az a Doo kláncsalád, de az 4k LEV pontot eredményezett. Ami a támogató pontot illeti nagyon szorgosan össze szedett és szépen össze dolgozott az MF, tehát segítették egymást, viszont a TLBsem hagyta magát, így míg az MF 4,6k LETámogató pontott gyűjtőtt, addig a TLB3,1k LETámogató pontott kapott.
Jelenlegi statisztika:
Jelenleg ez az állás, legkevesebb taggal a CSB klán rendelkezik, míg a legtöbbel a sYn kláncsalád. Pontszám alapján [még módosítás és javítás lesz a számok kiírásába] Doo kláncsalád áll a legjobban a 47 játékosával, s ahogy említettem a CSB klán a 15 játékosával a legkevesebb pontot birtokolja. Falvak szempontjából legkevesebb falu a CSB oldalán van, a legtöbb meg a sYn kláncsaládnál.
Farmolás szempontjából a Doo, 47 taggal farmolt a legtöbbet, nagyon közel hozzájuk a félig annyi játékossal lévő HELL klán. Legkevesebbet a WAU kláncsalád farmolt. Össz. LE pont alapján, a Doo klán viszi a prímet, közel hozzájuk a FUN klán van, s legkevesebb pedig a WAU kláncsaládnál van.
Nézzünk akkor egy "rekord táblázatot", hogy jelenleg hogy állunk! Felvittem majd a jövőre is nézve, egy új sort, ami a "Top1 pontszám"! Illetve a "Tag arány" oszlopot, ahol maga a "TOP eredmény" hány ember után van kalulálva.
Farmot 4,3M és a Pontszámot 85,5k, jelenleg a Doo kláncsalád vezeti, pontosabban a 47 játékosra számolva!
A LET-et jelenleg a FUN klán vezeti 42,5k-val, 16 taggal.
LEV-et 11,4k-val és a Támogatót 4,7k-val az MF kláncsalád vezeti, 39 taggal.
S változatlanul, a Barni féle dominanciát a sYn kláncsalád vezeti, 1,14%-al - 58 taggal!
A tanácsokat és ötleteket próbálom folyamatosan megfogadni, hogy jobbnál jobbak legyenek az elemzések és érdekesebbek. Így hát a mai nap, 3 új dolog lesz az elemzésbe!
Az első, egy másik platformon való térkép generálása [ @Fragile Reality -től ] így hát fel fogom tenni a mai elemzést arról a platformról generált képet!
Igen, másabb a térkép; picit tisztább/nagyobb - mondhatni "játék-hűbb"
Sok mindent a térképről nincs mit mondani a tegnapihoz képest, így lépjünk is tovább akkor a kis mini-excelre!
Íme a jelenlegi állást a szerveren. Igen tudom, hogy @Fragile Reality említette, hogy a Barni féle dominancia jelenleg még értéktelen, viszont mivel "előre be van készítve", így azt nem is módosítottam, azaz nem töröltem ki vagy hasonló, csupán egy másik részleggel cseréltem ki a "Rekordok"-nál, ami talán jelenleg is picit érdekesebb lehet.
Az excelt elnézve, nem igazán akarja a farmot a WAU kláncsalád, ahogy igazából a CSB klán sem. Látszik a próbálkozás az F klántól, hogy szeretne farmolni, de mivel ott ahol elhelyezkednek, mind 2 oldalt is elég dúsan vannak Doo kláncsaládból való játékossal, vagy MF kláncsaládból. Így elég nehezen jutnak nyersanyaghoz.
De nézzük is meg akkor, ki mennyi fejlődött pontilag meg LE pontilag a tegnaptó!
Pontilag a legnehezebben a CSB klán fejlödőtt, picivel kevesebb mint 4k pont, de úgy - hogy időközben 2 új játékost felvettek. Következik az F klán, akik 4,2k pontot fejlődtek, viszont 1 falut foglaltak! FUN klán is foglalt 1 falut, így a tegnaptól 5,7k pontot növekedtek, ROGUE klán fejlődött közel 6k pontot - de meg is szabadultak 1 játékostól. WAU kláncsalád is bizalmat fektetett egy új játékosba, s a tegnapi naphoz képest 6,7k pontot fejlődtek. FUN klán szomszédjai a TLB foglalt 1 falut, s az Ők fejlődésük elérte a 9,9k pontot, majdnem a 10k pontot 24 óra alatt. HELLvalamivel jobban teljesített, 12,4k ponttal növekedtek, viszont nem foglaltak falut, s a játékos bázisuk is maradt úgy ahogy volt. sYn kláncslád 2 játékost hagyott maga után, viszont az excel alapján 1 falut foglaltak, így ők a 14,2k pontot ütötték meg. A Doo kláncsaládot gazdagították 1 faluval, és így 17,8k pontot gyűjtőttek össze. Viszont nem utolsó sorba, észrevettem, hogy az MF kláncsalád gazdagodott 8 játékossal, tehát még van 1 klánjuk, azaz a harmadik - nem tudom mióta van létrejőve, így én mától kezdtem el számolni azt a klánt is, emiatt van a +8 tag és a 21,7k pont növekedés.
LE pontokat nézve, akciózott a HELL, Doo és ROGUE, akik +10k LET-et kapartak össze, 0,7k hiányzott a Doo-nak, s Ők is elérték volna a 10k-t. De...! Az már majdnem ott van!
Védekezni leginkább a ROGUE védekezett, akik 4,2k pontot szedtek össze; tény és való az MF-nél 5,1k pontot nőtt a LEV, viszontnem tudom mennyire valós az új 8 játékossal ez az adat most.
Mindössze a LE pontot nézve, legjobb eredményt a ROGUE érte el a tegnapi nap, összesen 16,4k LE pont, míg a következő helyen a HELLinteget13,1k LE pontnövekedéssel.
Most nézzünk egy kis rekordot is, ahol kérve volt [ @BMEQÉpület által ], hogy lehetőleg próbáljam megoldani, hogy ne kláncsaládot számoljak ezekbe a rekordokba, hanem klánokat. Ennek a dolognak eleget is tettem, így minden kláncsaládból aki ranglistán előrébb volt, Őket számoltam be csak a versenybe. A többi testvérklánját vagy akadémiáját viszont nem, így hát az eredmény a következő:
Farmolási alapon, maradt a HELL - 4,7M farmolt nyersanyaggal.
Pontszám alapon, a HELL lépett fel, 64,2k ponttal.
LET alapon, továbbra is a FUN klán vezeti, 47,9k ponttal.
LEV alapon, most az MF lett kijelentve, 6,4k ponttal!
Támogató szinten az MF a nyerő, 5k támogató ponttal.
Míg egy új "rész" lett a "dominancia" helyett, pontosabban a legtöbb faluval rendelkező klán, aki jelenleg a Doo klán, 24 faluval!
A térképet vettük elsőnek mint új dolog!
Most menjünk tovább, lássuk mi az a bizonyos 2 plusz dolog, amit be vezetek az elemzésbe, hogy érdekesebb legyen!
Elsőként úgy érzem, hogy a farmolás lehetne picit jobb-, szebb-, érdekesebben kimutatva.
Ezért továbbra is @BMEQÉpületötletéből merítve elkészítettem ezt a képet:
Nos igen, itt tulajdonképpen ahogy fentebb említettem, azok a klánok vannak beleszámolva a bizonyos kláncsaládokból akik a legjobbak. Így hát a farm felállás a szerveren konkrétan így nézz ki.
Hell - 4,7M
FUN - 3,5M
Doo? - 2,7M
TLB - 2,5M
ROGUE - 2M
MF - 1,1M
F - 0,8k
sYn - 0,67k
CSB - 0,44k
WAU - 0,22k
Na dehát ha ez is meg van, akkor jövők még egy dologgal amit remélem szívesen elolvastok és tetszeni fog!
Bizony, néhányan láttam írtátok DC-n, külső fórumon, vagy épp klánon belüli fórumán, hogy néha hiányoljátok a R1PORT-okat, hogy nincsenek már R1PORT-ok, pedig mennyire jó lenne.
Eddig minden riport úgy végződött, hogy "Na és kit ajánlanál?!" - Így az olyan klánok-, játékosok akik éppen nem forogtak olyan körökben, hogy "ismert" legyenek, vagy éppen nem barátkoztak úgy mindenkivel, talán nem adta meg senki se a lehetőséget, hogy megismerkedjenek; ezért úgy gondoltam, hogy elkezdek egy ilyent bevezetni, hogy akik jelenleg aktívan vannak a szerveren és fővezérek, megkérdezzem, hogy nem-e akarnának magukról- meg a klánról és a területükről 1-2 dolgot elmondani. Amit talán jó néhányan még el is olvastok. Mert lehet eddig nem volt lehetősége, így megpróbálom az olyan klánokat és játékosokat is "beszélgetésre" bírni, akiket lehet ismerünk mint név-, vagy lehet mint klán vezető-, vagy talán játszódtunk is ellenük, talán nem játszódtak jól - de lehet nagyon is jól játszódtak; de bárhogy is volt - most szeretném ha Ők is leírnák 1-2 mondatban amit másik is leírtak anno mikor fel lettek kérve, hogy adjanak egy R1PORT-ot!
Így hát kezdjük is az első játékossal!
Jó olvasást kívánok!
Ismerkedjünk meg:@szoszi1983 játékossal, az =F= klán vezérével!
Ismerkedős kérdések:
01. Kezdésként bemutatnád magad? Hogyan kerültél a Klánháború világába, és mi motivál téged ebben a játékban?
- Üdv mindenkinek a játékos nevem szoszi1983 de ezt már szerintem sokan tudják és ismernek.ki roszból ki jóból ezt mindenki maga dönti el,a nevem Hegedüs zóltán és Baranya megyei lakos vagyok. A kezdésem a klánháboruval humm ez egy jó kérdés már magam sem emlékszem régen vólt . A motiváciom pedig a majd egy szerver gyözelem de az még odébb van még sokat kell tanulnom a játékot.
02. Mióta vagy a Klánháború aktív játékosa, és mióta vezeted az =F=-t?
- körülbelül 14 éve kezdtem a játékot bár voltak kisebb nagyobb kihagyásaim a munkám miatt. Az =F= klánt most v22 óta vezetem.
03. Mik a legnagyobb sikereid a játékban, amelyekre a legbüszkébb vagy?
- az,hogy mi vagy mielyek a legnagyobb sikereim nem tudom talán hogy védekezésel nagyon jól tudom boszantani az ellenfeleket .ha esetleg aki elolvasta irja ki legyen szives ha tud ilyent köszi.
04. Hogyan jellemeznéd vezetési stílusodat? Mi az, ami szerinted megkülönbözteti az =F=-t a többi klántól?
- A vezetési stilusom talán nem a legjóbb mivel nem vagyok egy tulságosan követelözö tipus de néhány dolgot azért elvárok a klánomban. És hogy mi különböztet meg minket más klánoktól? Erre nem nagyon tudok érdemleges választ adni. Mivel nem ismerem a többi klánt.
05. Milyen típusú játékosokat keresel a klánba? Mi az, ami szerinted elengedhetetlen egy sikeres klántag számára?
- Nincs konkrét játékos fajta akit keresek és felveszek lehet védö lehet támadó a lényeg legyen aktiv. És, Hogy mi az ami elengedhetetlen a klán számára a sikerhez. Nos talán az aktivitás.
06. Hogyan néz ki egy átlagos napod a Klánháborúban? Mennyire aktív a jelenléted a játékban?
- Hogy néz ki egy napom a kh ban? Nos a reggeli feles után ránézek van e valami érdemleges aztán a második feles után elküldöm a farm csapatokat ( már ha nincs éppen bejövö támadásom ). De viccet félre téve mivel telefonról játszom igy talán tulságosan is aktiv vagyok.
Az =F=-ról szóló kérdések:
07. Mesélnél kicsit az =F= történetéről? Hogyan alakultatok meg, és milyen kihívásokkal néztetek szembe az út során?
- az =F= klánról nagyon nem sokat tudok mesélni mivel ezzel a névvel csak ide v22 re jöttünk be , elötte H.I.N klánként tevékenykedtünk.
08. Milyen diplomáciai kapcsolataitok vannak jelenleg? Mely klánokkal álltok szövetségben, és miért döntöttetek ezek mellett?
- A diplomácia kérdésre? Nos erre nincs mit nagyon leirnom majd mindenki észre veszi ki kivel hogyan áll.
09. Van-e olyan klán, akikkel különösen jó kapcsolatot ápoltok a játékban? Miért működik jól ez a partnerség?
- Jelenleg nincsen olyan klán akivel régota szövetségben lennénk, bár vannak ismeretségek más klánokal de egyikel sem állandó a szövetségünk mivel egy szövetség a játék végére már nem lessz az.
10. Milyen taktikai előnyöket láttok abban, hogy az =F= a K44-en helyezkedik el?
- Nos az elönyét a k44 re való költözésünkel kapcsolatba csak annyit irnék kezdetben kevesebb volt arra felé az ellenség, majd sajnos ránk költöztek de majd a játék végére kiderül kinek volt szerencsésseb a kontinens. Taktikailag pedig talán az hogy két oldalról tudunk csapástmérni az ellenre.
Diplomácia és stratégia:
11. Hogyan látod a K44-en lévő =MF= kláncsalád és Doo kláncsalád klánokat? Melyiket tartod a legnagyobb fenyegetésnek, és miért?
- Nos a k44 en lévö MF kláncsaládról és a DOO kláncsaládról meg van mindenkinek a maga véleménye igy nekem is de azt most nem részletezném. Mindössze annyi az észre vételem talán, hogy sosem értettem miért kell 2 klán 1 azon klánnak a végén csak vita van. Az hogy melyiket tartom nagyobb fenyegetésnek talán a doo klánt mivel velük már találkoztam classik v1 en és talan mert duáloznak. Az MF számomra még nem túl ismert klán.
12. Milyen lépéseket tettetek vagy terveztek tenni a K44-en lévő =MF= kláncsalád és Doo kláncsalád ellen? Van már kész stratégiátok?
- Nos eddig volt egy kis felmérés vólt az MF kláncsalád ellen de semmi komoly még.az , hogy mit tervezünk? Nos azok még nem fortak ki de még a játék elején vagyunk majd de vannak tervek és reményeim szerint ki is tudjuk vitelezni.
13. Véleményed szerint milyen esélyeitek vannak a K44 teljes uralmának megszerzésére?
- Nos ami az esélyeinket illeti mivel sem duál fiok sem 2 klán egy zászló alatt igy talán kisseb mint a többieknek de oda teszük magunkat és majd kiderül.
14. Hogyan látod a Classic 22-es világ hosszú távú jövőjét? Mi az =F= nagy terve ezen a szerveren?
- Én ugy látom van esélyeinket szerintem nagyából egyformák de igyekszünk megszerezni k44 teljes részét .
15. Ha egy dolgot változtathatnál a játékban vagy a szerveren, mi lenne az, és miért?
- Ha egy dolgot változtatnék classik22 ön az az lenne talán, hogy a hüség növekedést lentebb venném.
Elnézést kérek mindenkitől a nem szép irásért munkaidöben irom és kevés az idöm ma sorry mindenkinek tóvábbi jó játékot
Ennyi volt mára!
Remélem tetszett!
Ha még szeretnétek hasonló elemzést, riport-al és miegyébbel, akkor dobj egy "köszönöm"-őt, jelezve, hogy igen!
Köszönöm, hogy elolvastad!
Szerintem az jó, ha valamilyen nézetben látható külön a klánok eredménye is. Kláncsalád összesített grafikonból nem lehet megállapítani, hogy ott a farm milyen arányban oszlik el a két klán között, és ahol a második klán nagyrésze faluhúzókból áll, ott érdekes külön a főklán haladása is.
Szerintem az jó, ha valamilyen nézetben látható külön a klánok eredménye is. Kláncsalád összesített grafikonból nem lehet megállapítani, hogy ott a farm milyen arányban oszlik el a két klán között, és ahol a második klán nagyrésze faluhúzókból áll, ott érdekes külön a főklán haladása is.
Hát, ha csak egy klánnal realisztikusabb a stat ,akkor nem kell több klánt tartani Szerintem ez faszság, hogy a "faluhúzók" velünk vannak, de ha a szép fasza statokat kell nézegetni, akkor már mégsincsenek velünk, mert csak faluhúzók. Pláne, hogy semmi de semmi értéke nincs az early statoknak.
Hát, ha csak egy klánnal realisztikusabb a stat ,akkor nem kell több klánt tartani Szerintem ez faszság, hogy a "faluhúzók" velünk vannak, de ha a szép fasza statokat kell nézegetni, akkor már mégsincsenek velünk, mert csak faluhúzók. Pláne, hogy semmi de semmi értéke nincs az early statoknak.
Nekünk nincs második klánunk, ha valahogy magamnak szépíteném a statot a különvétellel
Szerintem érdekes a tempót is követni, annyi volt az igényem, hogy ez valamilyen formában látható legyen. Magunknak is legeneráljuk a grafikonokat, nem feltétlenül nekem kell
Itt nem buffklánok vannak hanem kis huncut klánok Le kell paktálni a másikkal és ha meleg a pite akkor ugrálni Szebb is lett volna a világ ha zárodtak volna a klánok
Fontos bejelentés: MINDEN CSÜTÖRTÖKÖN lesz elemzés csak!
Mivel már "nem olyan fontos a napi statok", ezért minden csütörtökön lesz ezentúl az elemzés! Terv így nézz ki ma [szerda] lesz egy elemzés, aztán vasárnap, onnantól már csak minden csütörtökön lesz! Tehát az ARMA-kat mindképp mindig előtte 1 nappal legkésőbb tervezzétek, vagy az ARMA a köv. számolásba lesz benne! xD
Kezdjük is akkor, lássuk mi történt aug. 11.-étől egész a tegnap éjfélig!
Lássuk a jelenlegi statisztika mit is mutat:
Első ránézésre, a farmot néztem meg, s a HELL klán eléggé kezd elhúzni ezen a szerveren.
Let-be nagyon elindult a Doo kláncsalád!
De az MF viszont szeret védekezni, és a TLB pedig támogatni!
Most nézzük meg, milyen különbség született a pár nap alatt:
Az elmúlt pár napban az MF klán, bizalmat szavazott 7 új játékosnak! Továbbá 2 új játékosnak a FUN, ill. 1-1 játékossal növekedett a taglétszámuk a ROGUE meg WAU kláncsaládnak. Meglepetés, hogy a sYn kláncsalád 1 játékost kirakott, ill. a Doo 2 játékost hagyott hátra, viszont nem utolsó sorba a CSB klán 3 játékossal lett szegényebb.
Pontszámokat figyelve, attól eltekintve, hogy a 2 játékost kirakott a Doo, 87k ponttal növekedtek és 16 falut foglaltak. HELL klán viszont maradt ahányan voltak- foglalt 23 falut és 76k ponttal lettek nagyobbak.
Falu foglalásokat figyelve, fentebb felsorolt klánokon kívül, foglalt még ROGUE 14 falut, az MF 11 faluval növekedett, 7 faluval a TLB kln, ill. 4-4 faluval a sYn és FUN; a WAU kláncsalád 1 faluval. CSB viszont a 3 ember kirúgása eredménye képen 3 falut vesztett és nem foglalt egyet sem. LET szempontjából az elmúlt napokba leginkább a Doo támadt nagyon és a FUN klán. LEV résznél MF van a csúcson az elmúlt pár nap eredménye képen, de lehet a 7 felvett játékos LEV pontja hozta ezt meg, de látszik, hogy a FUN a TLB-t ütötte, hisz a TLB-nek 101k LEV pontja jött össze. Támogatóba viszont a TLB ment nagyon eme pár nap alatt, és majdnem egyenlő szinten a Doo és MF.
Így ha az összeset veszem számításba, ill. az MF klán-t nem számolom oda, hisz a 7 új ember hozta lehet a LE pontokat, akkor az MF-n kívül a legjobban a Doo teljesített 204k LE ponttal, közvetlen utánuk a TLB klán 197k LE ponttal, majd a ROGUE/FUN klánok vannak 125k/113k LE ponttal.
Nézzünk is akkor kis rekord listát:
Mivel a farm továbbra is fontos és az egyik legfontosabb nyersanyag bevétel itt, ezért megnézzük a grafikát is:
Ahogy említettem már, a HELL klán elég szépen elhúzott a farmolásba [igen, a fő klánok vannak számolva csak].
Ill. a Doomegelőzte a FUN klánt farmolásba, s negyedikként a TLB, majd a ROGUE. MF, sYn, F, CSB és WAU viszont nem sokat javítottak a statisztikájukon.
Így a vége felé, nézzük meg a térképen, hogy is állunk jelen pillanatban:
Jövőre nézve modosítások: Továbbá leginkább a Top5 klánt fogjuk nézegetni.
Tehát a(z): =MF=, sYn, =F=, CSB és =WAU= nem lesznek elemzés alá téve! Ha nem értesz evvel egyet, kérlek írj DC-n, vagy ingame KH-n üzenetet és egyeztetünk!
Mint hab a tortán, most szeretnék egy újabb játékost bemutatni, remélem tetszeni fog Nektek is!
Fogadjátok szeretettel a R1PORTOT!
Ismerkedős kérdések:
01.) Mesélnél egy kicsit a játékbeli történetedről? Mik voltak a legnagyobb kihívások, amelyekkel szembe kellett nézned? A KH életem nem klán alapítással kezdtem, de bőven befizettem a tanulópénzt mire eljutottam idáig. Kezdetben én is csak egy tag voltam más klánok soraiban. Elsőnek rá kellett jönnöm hogy amikor több embernek kell döntenie egy kérdésről, gyakran előfordulnak nézeteltérések és árulások. Ezután a legnehezebb számomra az volt, hogy egymagam létrehozzak egy olyan klánt, ahol a tagok közösséget formáljanak és csapatként harcoljanak a klán érdekét szolgálva.
02.) Mi vonzott téged a sYn kláncsalád vezetéséhez, és hogyan érzed magad ebben a szerepben? Sokat gondolkoztam mi lehetne a KH életterével azonos név. Kevesen tudják hogy a klánunk leírásában látható lejátszási időt imitáló rész valójában a sYncron alapításának dátuma. Az MT rangosok messenger csoportja tartja bennem a lelket. Amikor felakartam adni a vezérkedést, megszavazták hogy nem mehetek sehova. Köztük otthon vagyok!
03.) Milyen célokat tűztél ki magad elé, amikor elkezdted játszani a Klánháborút? Ezekből mennyit sikerült eddig elérni? Amikor elkezdtem a KH-t nem voltak még céljaim, csak ismerkedtem a játékkal. A klánom alapítása után a célom az volt, hogy soha ne olvadjunk be vagy változtassunk a klánunk nevén! Megalapozni egy ideológiát, köré egy rendszert és a klán imagest amit más klánok felismernek! Egy közösséget ahova szeretnek visszajárni a tagok.
04.) Van-e valamilyen stratégiád arra, hogy motiváld és egyben tartsd a sYn kláncsalád tagjait? Időnként az összefoglaló körlevelek szürke hangulatát igyekszem valami szórakoztató történetből indítani. A 86on én írtam meg a Pault varázsló fórumjátékot. Értelem szerűen ez nem a háborús időszakra vonatkozik amikor komolynak kell lenni és figyelni kell! De végeredményben a lényeg hogy kivétel nélkül minden egyes tagra figyelve van ezért nem hagyjuk unatkozni őket.
05.) Hogyan osztjátok meg a vezetői feladatokat a klánon belül? Van-e olyan vezetőtársad, akire különösen támaszkodsz? Vezérkarunk piramis hálózatra épül ahol én vagyok az alapító. Nálunk mindig 4fő igazgatja a klánt akiknek megvan a saját beosztása, de a 4 égtájra ppzés vagy tgf miatt is igazán jól jön ez a létszám. Minden segítőmnek tudom az erősségeit és gyengeségeit. Az én jobb kezeim akikre mindenbe számíthatok, First Lady és Norba40.
06.) Hogyan kezeled a konfliktusokat a klánon belül, és mi a legfontosabb szempont számodra, amikor döntéseket kell hozni? Klánon belül nem lehet széthúzás, de mindenképp elsőnek megbeszéljük nézeteinket a zavargó taggal. Nálunk éles szerveren pont ezért nincs tgf, aki tud csapatban játszani megtanulja a sYn rendszerét és a közösség tagjává válik mire eljut velünk oda. Őszintén mondhatom hogy a 86on ahol élesben játszottunk nem volt konfliktus mert mindenki csinálta azt amit a többiek. Szabályzatunk alól senki nem kivétel, mert nem kérünk olyat amit ne lehetne teljesíteni. Az összes döntésem a klánérdekből ered de gyakran kikérem a vezérkar véleményét is bizonyos dolgokról.
A sYn kláncsaládról szóló kérdések:
07.) Milyen filozófiát vagy alapelveket követtek a sYn kláncsaládban? Hogyan befolyásolják ezek a döntéseiteket? A klánérdek a klán tagjainak közös érdekeit jelenti, amit én a klánvezér képviselek és adok hangot neki. A vezérkar sokkal részletesebben és áttekinthetőbben látja a klánt mint egy átlagos tag. Nem érdekel ki mennyire profi csak az hogy ki akar csapatban játszani, töretlen hűséggel közösségünk állandó tagjaként.
08.) Milyen mérföldköveket ért el a sYn kláncsalád a Classic 22-es világban? Melyikre vagytok a legbüszkébbek? Jelenleg még elég fiatal ez a classic de az tény és való hogy túl vagyunk kettő mérföldköven. A 87ről kiválogatott tagok a classic kezdésével sikeresen áthelyezték falujukat hogy az állandó tagokkal együtt létrehozzák a tömbbünket. Ezután megtörtént a klánunk összevonása és ezzel nálunk bezárult a TGF.
09.) annak-e olyan különleges szövetségi kapcsolataitok, amelyek különösen fontosak számotokra? Hogyan jöttek létre ezek a szövetségek? Mint már írtam a klán alapítása óta nem változtattunk klán nevet mert az alapból szembe menne az ideológiánkkal. Ezért az évek alatt már nagyon sokan megismertek minket és így baráti alapon van pár állandó szövetségesünk.
10.) Mit gondolsz, mi az, ami különösen erőssé teszi a sYn kláncsaládot a K54-en? Hogyan építitek fel a területi dominanciátokat? Ahogy a játék neve is mutatja, ez a klánok háborúja, és nem a falvak háborúja. Ha valakinek már van istállója de alig van pár egysége, az mit csinál ha van bejövője, patkókat dobál? Nálunk a vezérkar szigorúan ellenörzi az előírt egységek legyártását! De a valódi erősségünk a közösségünk összetartása.
A klán szó alapból "többséget" jelent. Vezérként én szolgálom a klánérdeket hogy mi kell nekik, és nem a klán szolgál engem, hogy mi kell nekem!
Ez az igaz út ahol mi vagyunk a klán,
mi vagyunk a kard, és mi vagyunk a bárd!
Diplomácia és stratégia:
11.) Hogyan látjátok a K54 területén lévő HELL klán taktikai képességeit? Mi volt az első benyomásotok róluk? A Hell klán meg korábban bizonyította nem is olyan rég a 86-on rátermettségét és elhivatottságát a játék és a győzelem iránt, illetve a klán tagjai korábban jó pár világon külön-külön is nagy dolgokat alkottak már.
12.) Volt-e már komolyabb összecsapásotok a HELL klánnal? Ha igen, hogyan sikerült kezelni ezeket a helyzeteket? A 86-on keveredtünk velük harcba és igen büszkén kijelenthetjük, hogy tisztességesen helytálltunk ellenük és maradt ott többszáz nemes és nuke a csata során.
13.) Hogyan tervezitek biztosítani a sYn kláncsalád hosszú távú dominanciáját a K54-en? Milyen lépéseket tesztek a területek megőrzésére? Tömbösödve kezdtünk neki a világnak és folyamatosan kontroll alatt tartjuk a klántagokat, ezzel segítve őket egy jó csatához ezen a világon.
14.) Véleményed szerint mi a legnagyobb kihívás, amivel szembe kell néznetek a K54-en? Hogyan készültök fel ezekre? A legnagyobb kihívás a védelem megszervezése lesz a 3 kláncsalád között, mivel szövetségesnek nem lehet védelmet küldeni.
15.) Milyen újításokat vagy változtatásokat szeretnél látni a Classic 22-es világban, amelyek segítenék a sYn kláncsalád céljainak elérését? A legjobb dolog az lenne ha a játékosok kitartanának, elköteleződnének egy klán mellett ahol a klánért, nem pedig magukért játszanának. A sYn kláncsalád célja, hogy saját erőből , csapatmunkával , tisztességesen minimum a top 10-ben benne legyünk!
Remélem tetszett! Ha igen, dobj egy "köszönöm"-őt s találkozunk Vasárnap!!
Kezdjük avval, hogy meg nézzük a nagy térképet, hogy jelenleg szerda óta, mi változott és hogy állnak a klánok!
Igen, a térképen meg fogom hagyni a többi klánt is kijelölve, viszont mint említettem fentebb az elemzésekbe már nem fogom belevenni, azaz az excelbe az adatokat.
Ha minden infó helyes, akkor jelenleg a szerveren a következő háborúk érhetőek el: TLB vs FUN+FUNY [K55 kontinensért] /funy-t be vesszük a FUN mellé a köv. elemzésbe/ Doo kláncsalád vs MF kláncsalád + ROGUE [K44 és K45 kontinensért] Jelenleg a K54-őn élő lokális háború nincs!
Néhány képet megtekintve amit kaptam, beszéljünk róluk:
[képeket nem fogom kirakni] K45 -> a ROGUE klán kapott egy kata-kör sorozatot, így a képek, jelentések alapján, nagyon sok faluba leverték a kovácsműhelyt, akadémiát, tanyát. Így a fejlődésüket evvel első kézből nagyon meggátolta a Doo kláncsalád. Doofoglalt is de vesztett is egy falut, tehát jelenleg a falu bukás: 0 K44 -> az MF kláncsalád is hasonló kört kapott, viszont Ők vissza is támadtak a Doo kláncsaládra. K55 -> a TLB klán kapott egy nagyobb sor támadást, kisebb nagyobb sikerrel kivédték, viszont itt is volt falu bukás, de a képeket mikor megkaptam akkor 1 falu bukás volt. Ez lehet 2-3 nap alatt változott.
Ezentúl ahogy említettem már párszor, csak a Top5 klánt fogjuk elemezni.
Látszik, hogy a legtöbb taggal a Doo kláncsalád bír el, azaz 41 taggal -> 74 faluval. HELL és a ROGUE mind ketten 20-20 játékossal vannak, ahol a HELL 66 falu, míg a ROGUE 47 faluval. TLB-nél 19 játékos van és 42 falu, FUN-al pedig jelenleg 18 tag és 37 falu, de ide majd még hozzá számoljuk az akadémiájukat.
Nézzük is meg a különbséget, ami szerdától egész máig történt:
Ezen a csodás 4 nap alatt,TLB klán 1 játékost kirakott/kilépett a játékos. Illetve a Doo kláncsaládból 4 játékos lépett le avagy lett kirakva.
Többieknél maradt ugyan annyi játékos.
Pontszám alapon, legtöbb pontot a HELL klán érte el, 137k pontot, majd a Doo klán aki 87k pontot, utána a FUN klán 65k pont, majd TLB 46k, ill. a ROGUE 43k pontot.
Foglalt falvak részlegnél, amellett hogy háború van, s néhány tag is lelépett, legtöbb falut ez idő alatt a HELL foglalt, azaz 22 falut, 16 falut a FUN klán, 14 falut pedig a TLB, de nem utolsó sorba ROGUE 11 faluval gazdagodott és a Doo pedig 7 faluval. LE pontokat megfigyelve, legtöbb LE pontot a FUN klán érte el, ami 741k [ebből 195k LET, 319k LEV, 226k LETámogató], másodiknak pedig a ROGUE akik 380k LE pontot értek el [ebből 99k LET, 184k LEV, 97k LETámogató]. Itt meg látszik, hogy megy az adok kapok, s kiderül, hogy ki az aki kitartóbb, ki fog a háborúból győztesként megmaradni. Továbbá Doo klán 324k LE, 314k LE a TLB-nek, ill. a legkevesebb - 83k LE pont a HELL klánnak.
Rekordokat nézve, a Top1 farmoló klán továbbra is maradt a HELL - 11,3M farmolással. Pontszámot nézve, a HELL klán maradt továbbra is 277,8k ponttal. LET pontot megfigyelve a Doo? klán viszi a topot 357k ponttal. LEV pontozást pedig a FUN klán viszi 341k-val, ahogy a Támogató pontot is 234k-val.
Végezetül a legtöbb falut birtokló klán a HELL a 66 falujával. Igen, ezek a rekordok a Top klánra vannak felvetítve, azaz a fő klánba lévő tagokra.
Farmolási grafikont is nézzük meg mit mutat:
HELL klán mint tudjuk a rekordoknál, viszi a top-ot, 11,3M ponttal, utána jön a FUN klán 6,4M ponttal, majd a Doo közel hozzájuk 6,3M ponttal, végezetül a TLB 4,8M pont, majd a ROGUE aki közel 4M farmolási ponttal.
Nos a világot elemezve, térjünk rá a R1PORT-ra, lássuk kit is hoztam Nektek!
Szeretném Nektek bemutatni @Boba Fett -et, a ROGUE klán alapító-vezetőjét!
Ismerkedős kérdések:
01.) Mi inspirált téged arra, hogy a ROGUE klán tagja legyél, és később annak vezetőjévé válj? A klant en alapitottam anno a V77-es szerveren elöször. Anno, mint a legtöbben tudjak, "Az utolso Jedik" neven mentünk. Szerettem volna egy sikersztorit felepiteni, amiröl tudtam, hogy nem lesz egyszerü, nem olyan könnyü, mint nyertes klanba csatlakozni, de azota sikerült egy csaladot összehozni, es a mindennapi DC ökörsegek motivalnak a folytatasra.
02.) Hogyan jellemeznéd a ROGUE klán játékstílusát? Mi az, ami szerinted kiemeli a klánodat a többi közül? A klant egyertelmüen kiemeli a belsö hangulat. Voltam nehany DC-n es soha nem eltem at egy ilyen poenos, laza, barati kört. Na meg persze a kabalank, Csohika! A klanunk jatekstilusa? Erdekes kerdes. Igazabol nincsen egy kifejezett stilusunk, mindenki azt teszi amiben a legjobb, egymasert jatszunk, es ez emel ki minket.
03.) Milyen tapasztalatokat szereztél a Klánháború korábbi világain, és hogyan hasznosítod ezeket a Classic 22-es világban? Sokfele tapasztalatot sikerült szereznem. Egyeni es vezetöi szinten egyarant. Az egyeni szintet nem is akarom nagyon szetbontani, az csak a szokasos farmolast, seregezest, idözitest, vagast, stb, fedne le. Bar nem vagyok egy nagy farmolo A vezetöi szinten erdekesebb a kerdes. Sokfele dolgot tanultam. Lenyegeben azt akarom kiemelni, hogy a dönteseinknek következmenyei vannak. Tudom, ez hülyen hangzik, de fontos lecke. Sok döntest hoztam meg minden vilagon, par jo döntes volt, jo nehany meg rosszul sült el, utolag banom is. Dehat ez ilyen, egy jatek.
04.) Mik a legfontosabb tanulságok, amelyeket klánvezetőként megtanultál? Hogyan alkalmazod ezeket a mindennapi döntéseidben? Mint az elözö kerdesnel is megjegyeztem, a döntesek meghozasa es ezeknek a következmenyeinek vallalasa a legnehezebb dolog egy vezetö szamara. Egy pelda, az elhamarkodott dipo egy klannal a szerver elejen. Lehet jol sül el, de az is lehet hogy nem. Egy masik dolog a kitartas. Nem voltam eleg kitarto jo nehany vilagon, amit utolag banok, de ebböl is igyekszem nap mint nap tanulni, es fejlödni. Es utolso pontnak emlitenem a toborzast. Nehez tema, hiszen olyan embereket kell toborozni, akik bele illenek a klan összkepebe. Ez nem egyszerü. Osztja a tag a klan nezeteit? Azonosulni tud-e a humorral ami folyik a DC-n? Stb...
05.) Milyen kihívásokkal találkoztál a ROGUE klán összetartásában, és hogyan sikerült ezeket megoldani? Hat, belsö es külsö feszültsegek is akadtak. Ezen a vilagon abszolut nem tema, de a "JEDI" vilagokon adodott nehany eset. Voltak tagok, akik nem illetek bele a klanununk csapatkemiajaba, es ezaltal konfliktusok adodtak, amelyekböl ki - be - lepkedesek keletkeztek. Hala istennek, megszokott tarsasag indult most, szoval mar nincsenek bajok.
06.) Mi alapján választjátok ki, kiket vesztek be a klánba? Van-e valamilyen különleges feltétel, amelyet a jelentkezőknek teljesíteniük kell? Imadni kell a Star Wars-ot. Nem, viccelek. Komolyra forditva a szot, igazabol nem is volt nagyon tagfelvetel ezen a vilagon, a megszokott banda indult, akik ujak, azok meg azalapjan kerültek be, hogy milyen modon jelentkeztek. Az alapertelmezett szöveggel jelentkeznek, vagy veszik-e a faradtsagot, hogy irjanak magukrol par sort.
A ROGUE klánról szóló kérdések:
07.) Hogyan formáltátok meg a ROGUE klán stratégiáját a K45 területen? Mi volt a legfontosabb szempontotok? A lenyeg az volt, hogy közel is legyünk egymashoz, de ne is tulzottan. Be akartunk huzni egy kontit, es ide dobott nagyreszünket a gep.
08.) Milyen hosszú távú terveitek vannak a ROGUE klánnal a K45 területén? Hogyan szeretnétek növelni a befolyásotokat? A hosszu tavu terv a teljes kontinens uralasa, ez nem kerdes, bar ebbe jo par klannak van meg beleszolasa rajtunk kivül. Amit tudunk, mi mindent megteszünk. Az elönyünk, az az összetartas, ami van nalunk a klanban, a tapasztalat es a friss motivacio mixje, na meg persze az Erö, az nagyon is elöny.
09.) Van-e olyan különleges taktika vagy stratégia, amelyet a ROGUE klán alkalmaz, hogy előnyt szerezzen a riválisokkal szemben? Az erö, mint mar leirtam Na meg Csohika.
10.) Hogyan kezelitek a klán belső szervezeti felépítését? Vannak-e specifikus szerepek vagy pozíciók, amelyek különösen fontosak számotokra? En magam vezetö vagyok, igyekszem mindent kordaban tartani. De vannak persze a strategak is, akik a meglatasaikat megosztjak, es amelyekben bizunk. Amigy demokratikus felepitesü a klan, mindenben szavazunk.
Diplomácia és stratégia:
11.) Milyen benyomást tett rátok a Doo? klán eddigi tevékenysége a K45-ön? Hogyan értékelitek a potenciális fenyegetést, amit jelentenek? Nem foglalkozunk mas klanok taktikajaval, magunkra nezünk. Eddig egy kissebb összecsapas volt köztünk, melyet a Doo? egy kisse unortodox modon, de ügyesen oldott meg. Tiszteljük az ellenfeleinket, mint amit mi is remelünk
12.) Mit tartotok a legfontosabbnak, amikor egy másik klánnal szemben harcoltok, mint például a Doo? klánnal? A legfontosabb az aktivitas, meg az összhang. Összehangoltan tamadni-vedekezni a legfontosabb, na meg aktivan követni az esemenyeket, aki lecsuszik egy cimkeröl, akar egy csatat is eldönthet.
13.) Hogyan készültök fel a Doo? klán elleni potenciális összecsapásokra? Milyen stratégiákat fontolgattok? Tanulmanyozzuk az Erö kifükerszhetetlen utjait. Ezen felül, persze jobban kell elhelyezkedni az ellennel, es jobb sereget kell labra allitani. Sok helyzetben a szerencse dönt, es nem a tudas, vagy hasonloak.
14.) Milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy a ROGUE klán megszilárdítsa pozícióját a K45-ön és visszaszorítsa a Doo? klánt? El kell foglalni minden falut, ami nem ROGUE
15.) Hogyan látod a Classic 22-es világban rejlő lehetőségeket a ROGUE klán számára? Mi a legfontosabb célotok a szerver jövőjét illetően? Nincsenek konkretan megfogalmazott es kimondott celjaink. A klannal valo jatek, a jatek melleti beszelgetesek es viccelödesek azok a dolgok, amelyek motivalnak engem, es minket. Egy jo harcot vivni az ellenfelekkel, megallni a helyünket es lehetöleg egy jo helyezest elerni, ez a cel. A nyeres nem tartozik ide, persze akarunk nyerni, de az "Extra", a legföbb az együtt töltött idö es az elmeny. Szerintem ez egesz jol sikerül annak ellenere, hogy nem egy Multi-fiokokkal telitett klan vagyunk. Hajra Zsivány Osztag!