A V18 és az Elmék története

DeletedUser12127

Vendég
A V18 és az Elmék története - 16. rész

34. A KHBL irányt vált

Hosszú puhítás után az Elmék után a KHBL keleti tömbje (a volt BaBel) is fölvette a saját MHC-s játékosát, az azóta többször nevet változtatott Legit - szövetségi jóváhagyással. Legi falui lett egyúttal a déli terjeszkedés határvonala az E.E és a BaBel között. Az E.E az MHC összeomlása után óriási ütemben terjeszkedett a centrumban Respii, koiponty és geronimo faluit húzva be egyiket a másik után. A KHBL nyugaton az Elmék közvetlen szomszédjaként egyszerre igyekezett az Elmék déli frontját szűkíteni, valamint az északnyugati határszélen toborzásokkal az Elmék mögé kerülni. A módszer eleinte az volt, hogy megkeresték a kiszemelt játékost, felkínálták neki a KHBL-hez, vagy akadémiájukhoz, az egykori KH-hoz való csatlakozást, majd erre "engedélyt kérve" úgy adták elő, hogy a játékos akar hozzájuk jelentkezni. Az Elmék a területéről más szövetséges klánhoz való csatlakozásra nem támadott játékos esetén nem mondhatott nemet. Ugyanakkor nagyon kíváncsi voltam rá mi viszi rá ezeket a játékosokat a KHBL-be való jelentkezésre. A kérdésre miért a KHBL-hez jelentkeztek egytől egyig elmondták, hogy nem ők jelentkeztek, hanem őket keresték meg a KHBL-től. Ezt olvasva az engedélyt az Elmék nemcsak megadta a KHBL-hez való csatlakozásra, de megadta a választási lehetőséget is a számukra. Ezt követően a KHBL-be "jelentkezők" az Elmék-et választották mégis…

Grimanyó és decastellor tomboltak. Saját mesterkedésük visszájára fordulásában saját velem és az Elmékkel szemben táplált rögeszméik újabb igazolását látták. Ezt követően nem az információk mainpulálásával hagytak fel, hanem ehelyett teljes titokban próbálták a területünkön való toborzást tovább folytatni. Odáig mentek, hogy egyik alkalommal általunk csoportosan támadott játékost vettek be maguk közé, sőt az Elmék követelésére sem voltak hajlandóak kiadni őt. Ellenben tiszteletlen viselkedés és minősíthetetlennek minősített levelezés miatt egyik frissen felvett társunkat, mint decastellor bosszújának fő célpontját ki akarták kérni tőlünk. De sem az alpári viselkedés vádját igazoló levelet, sem a tagunkat korábban támadó jelentést nem tudtak felmutatni. Még ultimátumot is kaptunk, melyben deca közölte, hogy Illusiont a korábbi sértések miatt mindenképp támadni fogják. Válaszként megírtam decának, hogy miután fél év "bosszúhadjárattal" sem tudtak értékelhető LEV pontszámot összehozni a srácnak, az Elmék védelme mellett nyilván sikerül majd megbüntetni… A támadásáról ezt követően mégis letettek. A fekete pontok mindenesetre rohamosan gyűltek mindkét oldalon.

Az életéért küzdő déli PHX közben rezignáltan figyelte észak két meghatározó klánja között mélyülő ellentéteket. Az egyre durvuló Elmék-KHBL különmeccsben a PHX teljes semlegesség mellett a mérleg nyelvét szerette volna betölteni. S emellett mindaddig kitartottak, míg nem vált számukra is nyilvánvalóvá a rejtőzködő valóság.


35. Az utolsó skype szövetségi konferencia beszélgetés


A KHBL vezetői Grimanyó Deca és Veron. valamint az MHC utódklánok állandó nyomása miatt a saját jövője kilátásait nagyon sötéten látó PHX vezetés egymástól függetlenül de különböző célból hasonló "kiutat" talált meg a szövetség közeli bomlásával fenyegető helyzetből. A PHX északon békét és délre minél több védőt szeretett volna, grimanyóék pedig szerették volna kiiktatni a terveiket zavaró Elmék és E.E. mentalitást a V18-ról. Egy nagyívű, többfordulós, éjszakába nyúló skype chat tárgyalás vette kezdetét, melyben a felek a PHX vezetője Wilson és Veron. moderálásával kétségbeesett kisérletet tettek A KHBL és az Elmék + E.E. vezetés egy kalap alá hozására. A roppant meggyőzően előadott terv szerint a béke megőrzése érdekében a szövetség összes klánja adja fel identitását és egy teljesen új név alatt egy kvázi nagy klánba tömörülve testvérklánokként folytassák a játékot. Minden bizalmatlanságot és sérelmet a szőnyeg alá söpörve. Előtte azonban még deca és grimanyó szembesítettek a rögeszméjükkel, miszerint az Elmék egyedül akar szervert nyerni, s ettől én mint Cramer az MHC utódklánjaival való lepaktálástól sem riadok vissza… én pedig visszatértem a Gaga-Monti grimanyó által korábban többször letagadott paktumhoz… Szóval látszott, hogy nincs az a szőnyeg, ami eltakarná a sérelmeket.
Sérelmek ide, bizalmatlanság oda, Grimanyó elképzelése szerint az így létrejövő szuperklán tömörítené magába az eddigi szövetséges klánok vezérkarát, a többiek pedig mint a Nap körül keringő bolygók végeznék dolgukat. (A Napba való fokozatos belezuhanást és abban való felolvadást- ezt én tettem hozzá).
A kláncsalád trükk azonban abban a helyzetben az Elmék és az E.E. vezetése szerint fából vaskarika lett volna. Hiszen a szövetség működését gátló személyi ellentétek ettől nem oldódtak volna meg, sőt az is elromlott volna, ami addig nagyszerűen működött: A saját klánjaink hihetetlenül jó összedolgozó közössége. A kérdést nagy hordereje miatt klánon belüli szavazásra bocsátottam. Ennek eredményét skype-n az Elmék kiáltványaként megfogalmazva skype-n közöltem a szövetségi vezetőkkel:

Tisztelt Szövetségi vezetők!

Ismertetem akláncsaláddal kapcsolatban az Elmék klán tagjainak a döntését:

Alapvetően kétféle út állt előttünk:

1. Belépünk a KHBL által ultimátumszerűen javasolt kláncsaládba . Minden bizalmatlanság egycsapásra megszűnik és kitör az általános boldogság.

A szavazóképes tagságunk 25%-a voksolt a kláncsaládba való belépés mellett. Egy szavazat kivételével ezt mindegyikük a meglévő vezetéssel és a meglévő névvel tudja elképzelni - egyelőre - a jelenlegi viszonyok között legalábbis.

2. Folytatni azt amit eddig tettünk. Egyenesen az eddigi szilárd elveink szerint, amin nem kívánunk változtatni.
Ezek az elvek pedig a követlkezők:

- Az Elmék elkötelezetten MHC és utódklánjai ellenes volt ma is az és az is lesz.
- Az Elmék nem támadt a szövetségeseire eddig sem, most sem, és ezután sem fog.
- Az Elmék ragaszkodik az északnyugati hatodkörcikk uralásához
- Az Elmék nem lakatol, nem toboroz szövetségesei hátában barbikat, inaktívakat.
- Az Elmék nem toboroz szövetségeseitől, de a hozzá átjelentkezőket nem utasítja el automatikusan


Az Elmék tagságának 75%-a jelen helyzetben a függetlenség és az elveink megtartása mellett tette le határozottan a voksát. Ennek alapján közlöm, hogy az Elmék egyértelműen az eddigiek folytatása mellett döntött.

Az Elmék tagsága nem kíván olyan formációnak tagja lenni, ahol grimanyó, és a vádjaihoz csatlakozó decastellor vezető szerepet tölt be. Természetesen nem szólhatunk bele hogy más klán kit választ vezetőjének, nem is tesszük a jövőben. De az Elmék tagsága az Elméket érintő döntések meghozását még részben sem kívánja grimanyó és decastellor kezébe adni. A KHBL és a BLKH tagságával, és a KHBL BLKH klánnal azonban továbbra is szövetségben (ha ez nem megoldható - örök MNT-ben) az MHC és utódklánjai ellen kívánnak küzdeni. A PHX-nek az eddigi segítséget továbbra is meg fogjuk adni, sőt a KHBL békés magatartása esetén ezt növelni is szeretnénk.

Ezt pedig én teszem hozzá: Az Elmék csakúgy mint én magam A SoA és *** reménybeli legyőzése után, (mely elég messze van ahhoz, hogy nem kéne ilyen messzire tekintenünk ) az előző pontokból következően a szövetségeseivel együtt egy oldalon, közösen képzeli el a szerver befejezését is. Közös klánban mindazokkal, akik megmaradtak, akik kitartottak, akik a leginkább megküzdöttek érte. Ha ez olyan szinten következik be hogy sokkal több játékosunk van, mint amennyi egy klánba összehozható lenne, amennyiben a társklánok csatlakoznak ehhez kihirdetjük a világ befejezését. És nem hivatalosan mindannyiunkat győztesnek hirdetjük ki benne. Minden szövetségben résztvevő klánt együtt. Amennyiben létrejön a kláncsalád, majd a közös klán, annak csak olyan vezetői lehetnek, akiket a teljes tagság el tud fogadni. Legyen az PHX, E.E., KH, BL, vagy Elmék tagság. Olyan vezetője nem lehet a közös klánnak, aki ellentétet szít puszta jelenlétével is a tagságban. Jelen pillanatban decastellor és grimanyó elmondása alapján én ilyen személy vagyok. Az Elmék viszont egy emberként ragaszkodik hozzám. Emiatt a vezetésben való részvételem egyszerre tilos és egyszerre kötelező.

Ugyanez a helyzet decastellorral és grimanyóval is. Őket viszont az Elmék tagsága nem tudja elfogadni. Jelen helyzetben legalábbis. Az is lehet azonban, hogy később mindannyian bebizonyítjuk egymásnak és egymás tagságának is, hogy alkalmasak vagyunk nemcsak a saját klán, de a közös klán vezetésére is. Ekkor a kláncsalád, közös klán létrehozásának nem lesz akadálya.
Ha nem tudunk megfelelni egymás tagságának a jövőben sem, akkor javaslom a végső formáció létrehozása előtt mindhárman mondjunk le vezetői rangunkról és azt olyan személynek engedjük át, akit a szövetséges tagsága is el tud fogadni.

Én a magam részéről nem ragaszkodom a "hatalomhoz" trónom soha nem volt és nem is szeretnék. Bármikor meg tudok válni a vezetői poszttól, ha ezzel előmozdítom a kiegyezést. Bízom benne, a tevékenységünk egyik oldalon sem a hatalom megtartásáról növeléséről szól, hanem a tagjainkról, akik együtt szeretnék egymással és jó érzéssel befejezni majd ezt a világot.


Szövetségeseink megértésében javíthatatlanul bízva

Tisztelettel: Arkhimédész2 és az Elmék.


Az E.E. a kiáltványhoz egy emberként csatlakozott, a PHX csalódottan vette tudomásul, a KHBL fővezérei pedig egyenesen az Elmék - KHBL háborúra készültek ettől a perctől. Megnyerni próbálva maguk számára nemcsak a PHX-et, de az MHC utódklánjait is. Az utóbbiakat - akik erre vártak az MHC oszlatása óta - sikerült is.

36. Az ördögi terv

A kláncsalád gondolat Elmék és E.E. általi elnapolása környékén így nézett ki a világ térképe:
sötétkék: Elmék, kék: E.E, zöldeskék: KHBL, fehér: PHX, vörös és magenta pedig az MHC utódklánok.



Látható, hogy az ex MHC még mindig hatalmas területet birtokol, támadóerejüket viszont egyedül csak a délnyugati PHX érezhette magán. Nem volt egy könnyed érzés… Míg október folyamán az Elmék-exMHC frontvonal teljes szélességében elérte a világ egyenlítőjét, az E.E. pedig mint a dárda hegye azt meg is haladta, a PHX tovább folytatta élethalálharcát. A KHBL a hátországi állások félsikerrel történő elfoglalása után délen igyekezett erősíteni, minél jobban az Elmék elé kerülni. Mivel harcban nem tudták felvenni a versenyt az Elmék haladási sebességével, ezért tárgyalások kezdődtek decastellor - grimanyó - Montipapa Tofi71 között egy új stratégiáról. Erről akkor még persze nem volt tudomásunk...

Az új stratégia szerint a KHBL fokozatosan átvette volna az exMHC harcos tagjait több legyet ütve egy csapásra. Megerősítették volna a KHBL-t, és felbőszítették volna az Elmék-et és az E.E.-t, háborút provokálva ki belőlünk. A háborúban aztán mindent szabad, akár be is olvadhattak volna az MHC utódklánok a KHBL-be, így a teljes exMHC sereg a KHBL-t segítette volna az Elmék irányába terelhette volna támaderejét. Meggyengítve a V18-on akkor legegységesebb és ütőképesebb 2 klánt, valamint átlényegítéssel megmentette volna az MHC tagságot. Valószínűleg Monti továbbgondolta a dolgot Grimanyónál és a PHX valamint az Elmék visszaszorítását követően újra kézbe vette volna a világ sorsát - régi csapatával. Grimanyót pedig érdemei elismerése mellett elküldte volna oda ahová való volt: a levesbe.

A terv érdekében decastellor megpróbálta meggyőzni a PHX-et az ex MHC tagok átvételének előnyeiről, a nehéz helyzetben lévő PHX-nek is sok-sok átálló MHC tagot igérve. Wilson és a PHX vezetése azonban ezt nemcsak nem fogadta el, de óva is intette decastellort és klánját ettől. A kocka azonban ekkor már el volt vetve. A terv készen volt, decastellor és brigádja bízva kiváló PHX kapcsolataiban mégis akcióba lendült.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser12127

Vendég
A V18 és az Elmék története - 17. rész

37. A játszma vége

Miközben az Elmék kontinensnyi szélességben betört a K54-re, a PHX a KHBL nyugati szárnyával közösen összehangolt támadással próbálta kiütni a legnyugatibb ellenfeleiket distress22-t és ThaddyBear-t. A támadás sikerrel zárult, mindkét játékost sikerült megtörni, akik a védekezést október 12-re gyakorlatilag feladták. Nagyobbrészt a PHX kisebbrészt a KHBL hordta ThaddyBear és distress22 faluit mint a cukrot. Az Elmék csak egy kisebb falucsoporttal volt szomszédos, de azok a faluk éppen a frontunk nyugati széle előtt voltak. Talán ezeket a falukat féltette tőlünk a KHBL, erre akartak elénk kerülni, ezért került sor a padlón lévő két játékos KHBL-be történő felvételére. A legyőzött ellenség felvételének egyetlen üzenete volt: el a kezekkel ThaddyBear faluitól. Az általánosan elfogadott 15-ös lakatlimit mellett, nem tudták megfelelően biztosítani ezeket a falvakat. A 2 játékos felvétele a PHX-nél is nagy felzúdulást keltett, decastellor kénytelen is volt "megengedni a PHX-nek a foglalások folytatását. Párhuzamosan decasztellor és boden4 a legkisebb zavar nélkül kezdték befoglalni az Elmék tagok által lakatolt falvakat, melyekre még a KHBL-be való felvételük előtt el lettek indítva a csapatok. decastellor és boden4 nemcsak befoglalták a lakatolt faluinkat, de a távolról érkező csapataink előtt be is védték azokat.

Az Elmék vezetése még tárgyalt a megfelelő válaszlépésről, mikor levelet hozott a postás kedvenc fővezérünktől. decastellor ebben közölte velünk a K54 közepén (éppen előttünk) mintegy 400 faluval jelenlévő rebornfreee felvételét a KHBL-be. Biztosítva minket arról, hogy több felvétel nem várható azon a vidéken. Nem volt miről tárgyalnunk tovább. Az Elmék válaszul azonnal bejelentette a KHBL klánnal fennálló szövetségi viszony megszüntetését. Bíztunk a PHX tisztességében, és a Veron., Little John, fater fémjelezte nem fővezéri rangú KHBL tagság józanságában. Az E.E. magától értetődően, de saját meggyőződésből az Elmék oldalára állt azonnal.

A válsághelyzetben összeült a PHX vezetősége és parázs vita után többségi szavazással meghozták a döntésüket: A KHBL klánnal való szövetségi viszonyt a PHX klán a közösen megállapodott elvek durva és tudatos megsértése miatt szintén megszünteti. S mindaddig nem is állítja helyre, míg a szövetségi elvek tisztelete nem áll helyre. A tiszteletreméltóan bátor és elvhű döntést Wilson ismertette a szövetség tagjaival. A katonailag nehéz helyzetben lévő PHX ismét hatalmas tettet vitt véghez ezzel a döntéssel. A KH náluk lévő védőinek visszahívását kockáztatva a védőkkel való zsarolást negligálva, álltak ki az elveik mellett.

Közben Veron. ultimátumot intézett grimanyóhoz, ami nagyjából így szólt: Vagy decastellor, vagy ő. Grimanyó azonban magas trónon ülő magában és erejében korlátlanul bízó Szith úrnőként legjobb tanítványa mellett tette le a voksát. Veron.-t viszont, ha bedühödött, nem lehetett megállítani. Kilépett a KHBL-ből és megalapította a BaBiloN-t. Little John azonnal követte őt az új klánba. A KHBL keleti területei néhány napon belül egy kivétellel követték igazi vezetőiket az új klánba. A BBN-t azonnal a szövetség teljes jogú tagjaként fogadtuk el.

Decastellor visszalépett eredeti klánjába a KH-ba, és a hozzá hű, volt Odás társai követték őt oda is. A KHBL kettészakadt tehát. A nagyobbik keleti rész Veron. forradalma révén a szövetség elkötelezett és igazi hívévé vált, míg a kisebb nyugati rész decastellor vezetésével megpróbálta menteni a menthetőt. Rendezni próbálta a viszonyokat elsősorban a PHX-szel, másodsorban a (felszínen) az Elmékkel. A PHX a régi jó viszonyra való tekintettel Rebornfreee eltávolítását követően kétoldalú szövetséget ajánlott nekik, az Elmék azonban elzárkózott a szövetségbe való felvételük elől. A régi új KH klánnak a PHX számára gyakorolt gesztusként - megköszönve a kiállásukat - MNT-t ajánlott. Ezt követően a kláncsalád korábban elnapolt eszméjének megvalósítását időszerűnek látva javasoltuk a kláncsalád létrehozását, melyet a PHX iránti tiszteletből a klánjaink neve elé illesztett csillagocskával fejeztünk ki.

Grimanyó aki egyedül maradt a pár nap alatt teljesen a kiürült KHBL birodalomban - falui körül mindenhol számára semmi jót nem igérő Elmék harcosokkal - megtette azt, amit tervezett, csak éppen merőben más körülmények között. Meghívót küldött a szinte teljes ex MHC tagságnak, akik talán Montiék bátorítására azt el is fogadták. Létrejött a Pál utcai fiúk nevű hatalmas klán színtiszta MHC tagokból - grimanyó fővezérésége mellett. Hiába, vannak akik fővezérnek születnek.

38. Szép új világ

A végre grimanyómentes és a fékezett habzásúvá mérsékelt decastellor-t sorain kívül tudó szövetség óriási tehertől szabadult meg pár nap alatt. A fellélegzés és az eufória - ha nem is érte el a három hónappal korábban az MHC legyőzésekor megtapasztalt szintet - de túlzás nélkül a V18 második legnagyobb ünnepe volt az Elmék társadalmában. Velem együtt a teljes Elmék tagság ugyanígy érzett. Az emelkedett hangulatban a végső győzelem egyszerre elérhetővé vált. Az Elmék-E.E.-PHX-BBN szövetség hirtelen megingathatatlannak tűnt . Az optimizmus, a játék nemes és gyönyörű közös befejezésének lehetősége kézzelfoghatónak látszott. A veszekedések elültek - legalábbis szövetségi szinten.

A PHX azonban a nemes döntésükkel nagyot kockáztatott. erejük nem lett több, a vérüket szívó ellenfél nem lett kevesebb, csak már nem 4csillagnak, SoA-nak hanem Putca-nak hívták őket, és grimanyó "vezette" őket. A KHBL-lel való szövetség megszüntetését a PHX vezetés pragmatikusabb és opportunistább fele élesen ellenezte. Ők úgy ítélték meg, hogy a KH-ra, a KH náluk lévő védőire akkor is szükségük van, ha decastellor betoborozza a fél MHC-t. A PHX vezetőségen belül a szövetség jövőjéről folytatott vita a PHX vezetésen belüli belső ellentéteket még jobban elmérgesítette. Egyik oldalon volt Wilson és hű társa Lengeo, másik oldalon Nagyincze és a harcászati fenomén vasutas, aki mindemellett személyes jó kapcsolatot ápolt a V18 legnagyobb hatású padawanjával, decastellorral. Oly mértékben elmérgesedett a helyzet a PHX-en belül, hogy egymás után kaptam a leveleket fontos PHX tagoktól - köztük magától vasutastól is (!) - akik az Elmékbe való átjelentkezésük esélyei felől tudakozódtak. Nekem s az Elméknek, semmilyen érdekünk nem fűződött a baráti PHX meggyengüléséhez. Mi a PHX-re mint szoros és szuverén szövetségesre tekintettünk akkor is, és szerettünk volna a világ zárásakor is tekinteni a győzelmi dobogón közösen állva. Egyenrangú testvérklánokként, pontosan úgy, ahogyan ez az E.E.-vel is olyan kitűnően működött. Ezeket a megkereséséket megköszönve finoman visszairányítottunk mindenkit a PHX-be biztosítva őket támogatásunkról és nagyrabecsülésünkről. Hittem még akkor a PHX-ben, mint saját magamban. Nem volt kérdés a PHX ismételt megsegítése, megerősítése - ezúttal nem katonai, hanem PR módszerekkel.

Ebben a helyzetben miközben a KHBL tagok új helyüket keresték, Nagyinczéék egyre szorosabb titkos tárgyalásokat folytattak monsterrel, az MHC egyik oszlopos tagjával, a még nem grimanyó irányítása alatt lévő utódklánok egyik vezetőségi tagjával. A PHX kemény kiállásával és fanatikus harcaival tisztelet ébresztett Monsterben, a beszélgetések alatt pedig meg is kedvelte a PHX vezetőket. Monster eközben október közepén egy-két hét alatt a PHX titkos emberévé vált. Tőle tudták meg azt is, hogy a decastellor által nagy hanggal szervezett revenges elleni támadás csupán Montival és Tofival lebeszélt álcatámadásként lesz megvalósítva, amivel megpróbálja a szövetség bizalmába visszahelyezni magát. S teszi ezt annak érdekében, hogy belülről ismét nagyobb eséllyel vehesse fel velem mint főgonosszal és az Elmékkel a harcot. Ezt mi, mivel kémet nem tartottunk a szövetségeseinknél szintén később tudtuk csak meg. Monster az exMHC és decastellor közös tervét kiadta a PHX vezetőknek. Nagyinczének, tocsepnek és vasutasnak, akik elbeszélgettek decastellorral, és alighanem keményen helyrerakták barátjukat. Talán személyesen is.

Monster ezt követően jelentkezett a PHX-hez felvételre. Nagyincze és vasutas a PHX megmenekülését látták monsterben és egy újabb aktív tehetséges tagot. Kérték a hozzájárulásunkat a felvételéhez. Ezt a hozzájárulást az Elméknek meg kellett adnia. A PHX volt addig az egyetlen klán aki nem vett fel senkit az MHC-ból. Az Elmék egy volt MHC taggal a soraiban nem vétózhatta meg egy, azaz egy MHC tag felvételét a PHX-be. Nem is akarta. Akkor sem, ha monster falvainak átszíneződése gondokat okozhatott esetleg a jövőben az Elmék haladási iránya és lehetőségei szempontjából.

A PHX - korábban a KH szövetség megtartását támogató vezetők többségi döntése alapján - Monstert felvette a PHX-be. A felvételt élesen ellenző Wilson pedig ezt mint a saját elveivel homlokegyenesen ellenkező döntést elfogadni képtelen elvhű vezetőként kilépett a PHX-ből és létrehozta a PHX-szel szoros szövetséges ARM nevű klánját.

A szép új világ így nézett ki a A KHBL szétesése és monster a PHX-be való átlépése után:


kék: Elmék, világoskék: E.E., sötétkék: BBN, fehér: PHX, piros és magenta a Putca és egyéb MHC utódklánok, lila I love Zik klánja a KH barát, de élesen PHX ellenes OaS, valamint barnával decastellor klánja a KH.

Mint később kiderült ez volt az az időszak - 2013. október közepe, amikor még minden szép volt, ahová szívesen visszatértünk volna később, hogy egészen más döntéseket hozzunk meg ekkor.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser12127

Vendég
A V18 és az Elmék története 18. rész

39. Barba trükk délen, de kutyából akkor sem lesz szalonna

Monster átállása - ami MHC oldaláról nézve klasszikus árulás volt - az ex MHC tagok maradék reményét is szertefooszlatta. Monster átállása után olyan játékosok hagyták el a V18-ot, mint a dél játékosait egyedül összefogni képes karizmatikus Tofi71 keleten pedig Tuli86. A korábbi mindent egy lapra feltevő lendület - a PHX bedarálása minden áron - megtört. A támadások abbamaradtak. Grimanyó faluit az Elmék vette kezelésbe és valahogy nagyon hamar elfogytak. Mintha Grimanyó erre a szerverre nem is harcolni jött volna, hanem vezérkedni, és csak vezérkedni… Ellenállást nem tapasztaltunk a részéről, pedig ha valakik gyűlöltek minket, abból az egyik ő volt… Hamarosan megértettük azonban ennek okát. Grimanyó falui barbultak, ezzel egyidőben a Montipapa acc Grimanyó.-ra változtatta a nevét. Így vált igazán érthetővé a grimanyó "vezette" korábbi Babel tehetetlensége az MHC-vel szemben, így vált bizonyítottá a gaga-Monti féle paktum kiterjesztése grimanyó-Monti féle megegyezésre is. Milyen kifürkészhetetlenek a sors útjai - de végül mindenki megtalálja a saját helyét. ☺

Elképesztő, hogy a dolgok ilyen szintű előre lezsírozása ellenére sem volt képes az MHC behúzni ezt a világot! Azt a világot, ahol az MHC dél korlátlan ura volt, észak két meghatározó klánja vezetője (gaga és grimanyó) pedig az MHC zsebében volt kezdetektől fogva. Ezt saját részről Gaga saját maga mondta el a világ elején, Grimanyó pedig a 0:30-as MHC statjával, Elmék és E.E. ellenességével majd Monti helyének csuklás nélküli átvételével támasztotta alá. Ahogyan Grimanyó átvette az MHC irányítását az ebbe belefáradt Montitól, s utódaitól azonnal stratégiát váltott. A déliek tűzereje innentől nem a 3 hónap kemény ostromot túlélő PHX ellen, hanem a centrumban előretörő kicsi, de harcos E.E. ellen fordult. Akiket Grimanyó legalább annyira nem szívlelt, mint minket. Úgy itélte meg, hogy ők a legkönnyebben megtörhető célpontok, akik megleckéztetése régi szomszédsági viták miatt az ő személyes vágya volt főként. Az ex MHC innentől Putca - bármennyire is TOP1 klán volt még mindig - azonban már képtelen volt komoly erődemonstrációra. A Putca tagok nem láttak már esélyt a fordításra. Csupán egy ejtőernyős fővezér kedvéért pedig kevesen mozdultak meg.

40. Az Elmék és a V18 jövőképe

Miután a Szövetségben olyanok maradtak csak, akik valóban a szövetség győzelméért küzdöttek korábban és ezután is azért fognak, elkezdtünk gondolkodni azon, hogyan lehetne úgy megnyerni ezt a világot, hogy a 75 fős klánlimit miatt kimaradó aktív társaink se érezzék vesztesnek, a győzelemből kihagyottnak magukat. A szövetségben ekkor több mint 220-an voltak még. Ebből 75 győztest csinálni úgy, hogy kétszer annyian érzik magukénak a győzelmet, nem tűnt egyszerűnek. Ebben az időben leginkább ez a kérdés foglalkoztatott. Nyilvánvaló volt, hogy az MHC maradékot Putcástól, Helló Kittystől gyors ütemben fogjuk innentől befoglalni. 2013 novemberében már látszott, hogy 2014 első félévében elérkezünk a szövetség teljes győzelméhez, az ex MHC tábort addigra fel fogjuk aprítani. Az is nyilvánvaló volt, hogy addigra a folyamatos abbahagyók mellett is még mindig kb 150 igazán aktív, a győzelmet megérdemlő szövetségi játékosunk lesz. Egy klánba összehozni ennyi embert aligha lehet. Ezért valami olyat szerettem volna kitalálni ami nem 75, de 150 játékos győzelmét jelenthette volna. Saját klántársaim és Veron. véleménye szerint az alábbiakkal ez nagyvonalakban sikerült is. Az elv szerint a végéhez közeledve 2 új, egymással azonos nevű klánt hozunk létre. ebből az egyiket (melynek a végén a V18 aktív faluinak 80%-át kell birtokolnia) a szövetséget alkotó klánokból töltjük fel kvóták alapján. A kvótákat a szövetségi klánok által birtokolt faluk arányában határozzuk meg. A 80%-ot elérni hivatott klán tagjainak vállalniuk kell, hogy aktívan és tempósan húzzák be a számukra felajánlott falvakat - minél gyorsabb szerverzárást téve lehetővé. Az elv lényege azonban az előbbivel azonos nevű másik klán létrehozása és annak tagsága. Ebben azok kapnak, kaptak volna helyet, akik vállalják, hogy faluik tervszerű és aktív átadásával segítik a másik 75-öt a 80% falubirtoklás elérésében. A másik azonos nevű klánban lévők közül valakivel párt alkotva, a falukat az ő számára átadva. A győzelem így nem jöhet létre a "második 75" áldozatos munkája nélkül. A második 75-höz való csatlakozást az tette volna különösen vonzóvá, hogy a szövetséges klánok vezetői is a győztes 150-nek ehhez a győzelmet segítő részéhez csatlakoztak volna. Én magam is. Veron. is. Az Elmék vezetőségi tagjai Akakus és renagabor szintén csatlakoztak volna ehhez a kezdeményezéshez adott időben felajánlva saját faluikat a közös győzelem érdekében. Az E.E. szintén magáévá tette ezt az elképzelést. A PHX és az ARM azonban nem értett egyet ezzel. Ők a klasszikus szervergyőzelmben gondolkodtak, ahol a szövetség legnagyobb 75 tagja összeáll, és együtt érik el a 80%-ot. Az, hogy ez a többiek kárára történhet csak, vagy nem érdekelte őket, vagy képtelenek voltak átlátni azt, hogy a második 75 önzetlensége nélkül az első 75-nek csak kannibalizmus - a társaink letámadása árán lehet meg a 80%-a. Ez a kérdés aztán a szerver legvégéig megosztotta a szövetséges klánok vezetőit és tagjait egyaránt. Egészen új, addig nem várt repedéseket hozva létre az egy-két hétig felhőtlennek tűnő szövetségi rendszeren belül.

41. Egy súlyos diplomáciai hiba

Monster átvételét követően a PHX kettészakadt. Wilson, monster felvételét élesen ellenző korábbi PHX vezető kiválása és az ARM megalakítása az addigi legkomolyabb belső válságba taszította a PHX-et. Nagyincze a maradéák PHX vezetője napról napra úgy volt kénytelen felkelni, hogy azt figyelte ki hagyta ott a PHX-et ismét s állt át személyes vetélytársa Wilson új klánjába. Fycca, Nagyincze bátyja ekkor levélben értesített engem arról, hogy baj van, a PHX-nél furcsa, az Elmék-re nézve káros pletyka kezdett el terjedni, mely szerint az Elmék fel készül mondani a PHX-szel a szövetségi szerződést, s azt az ARM-ra készül átruházni. A pletyka azt vizionálta, hogy az Elmék beszünteti a PHX támogatását, s ehelyett a jövőben az ARM-ot tekinti partnerének. Ez alkalmas volt lehetett volna arra, hogy a PHX megosztottságát növelje, az Elmék megítélését pedig rontsa. Egy Nagyinczének írott levéllel próbáltam ezt tisztába tenni. Melyet ő aztán körlevélként küldött körbe a PHX "még" a PHX-ben lévő tagjai számára. A levélben az Elmék vezetőjeként hitet tettem az Elmék PHX barátság állandósága mellett, és az ARM kiválását időlegesnek vélve, az ARM-ot és a PHX-et továbbra is egybetartozónak gondolva a PHX-et neveztem meg mint a szövetség győzelmet kivívó klánját. A mindössze néhány napos ARM helyett, ami sehol nem volt még (mint klán) a súlyos harcok idején. Wilson ezt követően levélben adott hangot súlyos csalódásának. Ő volt az ugyanis, aki kiállt az elveink mellett azokkal szemben is, akik "védelmére keltem" a levelemmel. Igaza volt ebben, hiába mondtam, hogy az ostoba pletykák miatt volt erre csak szükség, pletykákról mégcsak nem is hallottak. S hallani én is csak fyccától hallottam. Aki később sem igazolta állítását egyetlen levélrészlettel sem. Csúnyán bedőltem egy PHX mentő manővernek. Olyan ügybe avatkoztam be (segítő szándékkal), amiről csak egyik oldalról volt információm. Ez a PHX tagok némelyikében és az összes ARM tagban visszatetszést váltott ki. Én pedig verhetttem a fejem a falba, hogy ősz fejjel hogyan hagyhattam így megvezetni magam…
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser12127

Vendég
Az Elmék és a V18 története - 19. rész.

42. Két út - és ami közötte van…

2013. november közepén így nézett ki a térkép:



szövetségesi oldal: kék: Elmék, világoskék: E.E., sötétkék: BaBel, fehér: PHX és v.zöld: ARM
barna: a decastellor féle KH, lila az OaS - I love Zik klánja, piros és bordó az MHC hagyaték

Látható, hogy keleten a BaBel stabil és széles frontszakasszal rendelkezett déli irányban. A külső nyomás alól kikerült PHX keleti irányban és ésazkra is széles foglalható front mellett tudott haladni. Az E.E. learatva az előző hónapok megfeszített munkájának gyümölcsét mélyen benyomult a K55 közepe felé, addig az Elmék (fycca déli faluit leszámítva) nem egészen 1 kontinensnyi szélességben fért csak hozzá az ellenfélhez. S ez a front monster átvételét követően már belátható közelségbe került a túloldalon a PHX területekhez. A frontok összeérése mint a második világháborúban a "nagy találkozás" az Elbánál borítékolható volt. A kérdés csak az volt mi lesz utána.

Az Elmék számára ez a kérdés ahogyan a térképből is látható helyzetünknél fogva a legfontosabb stratégiai kérdéssé vált a világ hátralévő részére. A játékunk további biztosítása 2 féle módon látszott biztosíthatónak.

A) A haladási irányok korrekt kijelölése és kölcsönös elfogadása révén,
B) A velünk szemben ellenséges decastellor és klánja, a KH ellen indított háború által.

43. A KH megszűnése

A PHX kérésére sokáig igyekeztünk a B lehetőséget elkerülni. És nem akartunk táptalajt sem adni azoknak az áskálódásoknak, amik egyre hangosabban jövendölték, hogy az Elmék szövetségesei lépcsőzetes beolvasztásában, illetve lerohanásában gondolkodik. Pedig a KH nagyon megérdemelte volna a teljes felszámolást. Az Elmék egy dologhoz ragaszkodott mindenképp: Nem engedte semmilyen meggyőzés hatására a KH-t vissza a szövetségbe. A számukra a PHX által kijárt MNT védelméből rajtunk minél előbb "ezért bosszút állni" akaró tagjaik (Drake és jama.) kiléptek a KH-ból és megtámadtak minket. A távolról indított válaszcsapás nem maradt el. Miután a seregeink távolról megindultak, Drake visszamenekült a KH-ba… Kikérése azonnal megtörtént, amit aztán időt húzva, vonakodva az ultimátum lejárta előtt fél órával teljesítettek. Drake ismét szabadúszó lett, a KH által kívülről titokban támogatott gerilla. A seregeink aztán a két játékos falvaiban igen komoly mennyiségű KH-ból érkezett védővel találták szembe magukat. Decastellor azonban nem elégedett meg ennyivel. Közvetlen a frontunk elé, általunk lakatolt falukra (a lakatokat csak PHX segítséggel láthatta) indította a nukejait és nemeseit. Közben a falukat elfoglaltuk. D. támadói és nemesei a mi seregeinket ütötték ki. Mintha időzítve foglalt volna északról leköltöző társainkra több esetben is - messziről méghozzá. Ez így együtt az elégségesnél lényegesen több indokot adott a KH-val történő MNT felbontására.

A KH nagyobbik fele ezt követően bemenekült a PHX-be, kisebbik fele pedig az OaS klánhoz csatlakozott. decastellor-t ismét megmentették PHX-es barátai. Az Elmék számára a nyugati front immár a PHX tagok irányába lett volna csak nyitható. A PHX azonban garanciát vállalt a volt KH tagok féken tartására, amit meg is tartottak. A volt KH-val innentől a harcmezőn valóban nem akadtunk össze többé. A folytatódó suttogó propaganda hatásait viszont egyre élesebben tapasztaltuk.

44. Haladási irányok: lenni, vagy nem lenni?

A KH beolvadásával, az ellenállást kifejteni már nem képes ellenfél eltűnésével a PHX+ARM óriási területi fejlődésen ment keresztül. Az északról délre haladó Elmék front és az északra és keletre haladó PHX vonal a K54 közepén találkozott. A világ így nézett ki 2013. december elején:



Látható, hogy az immár önmagát túlnövő PHX csak az ex MHC felé 5 kontinensnyi szélességű terjeszkedési területtel rendelkezett. A PHX-nél nagyobb Elmék ellenben csak szűk egy egység szélességgel. Ami az erős MHC időszakában hátrány volt a PHX számára, az a Grimanyó fővezérsége által megpecsételt összeomlásuk után hatalmas előnnyé változott. A haladási irányok kijelölése égetően fontossá vált - Legalábbis az Elmék számára. A szövetséges klánok által követendő haladási irányokat a klánok elhelyezkedése, növekedési potenciálja alapján úgy próbáltam meghatározni, hogy mindegyik szövetséges klán számára elegendő terület álljon rendelkezésre a fejlődéshez. Ennek eredményét térképre rajzolva osztottam meg a szövetségesek vezetésével.



Mindezt abból a megfontolásból, hogy ezen a világon sikeres szövetségi szintű gondolkodást és támadástervezést ezidáig nem sikerült megvalósítani. A szövetséget alkotó klánok egészen más arculattal rendelkeztek, és egészen más hadászati eszközökkel operáltak. Az E.E. egyemberként történő megindulásai egy egy területre egyszerre érkezve teljesen lefedve nemesekkel azt, az Elmék káoszelmélete, tagjaink csapatszelleme egyaránt szabad, más klánokkal való ütközésmentes frontszakaszt kívánt meg. A BaBel-nek és a PHX-nek viszont nem voltak beszűkülési problémáik - sokáig még. Ennek megfelelően a BaBelnél az égvilágon semmit nem mondtak a javaslatra, a PHX és az ARM viszont szabályok és önkorlátozás nélküli játékot hirdetve a javasolt haladási irányokat és fennhatósági övezeteket nem fogadta el. Több tárgyalási forduló után sem. Nekik ez nem állt érdekében. Az E.E. csatlakozott az Elmék álláspontjához, ismsételten magáénak érezve azt. 2 klán támogatta tehát a javaslatot, 2 elutasította, 1 pedig nem mondott semmit. A BaBel passzivitása azonban sajnos nem segített a többségi megállapodás meghozásában sem. Az elképzelések közötti különbségek megmerevedtek.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser12127

Vendég
Az Elmék és a V18 története - 20. rész

45. A Szundi fejezet, és ami mögötte volt.

Az Elmék igyekezett betartani a saját maga által saját magának meghatározott irányt és felületet. Akkor is, sőt annál inkább, minél inkább nem akarta ezt a PHX elismerni jogos igényként. Azon a véleményen voltak, hogy nem korlátozhatják tagjaik terjeszkedését holmi haladási folyosók miatt. Kivételek persze voltak. Monster és Tocsep segített beszorult Elmék tagoknak újra a frontra kerülni, azonban mások tevékenysége újabb és újabb beszorulókat hozott létre potenciálisan. Egyik társunk, sőt alapemberünk Invasi0n egyre nehezebben viselte a közelséget. Egyre sűrűbben került konfliktusba saját klántársaival is a keskeny frontszakaszunk miatt. Történt, hogy egy alkalommal Fycca - aki saját bevallása szerint egyszerre volt PHX-es és egyszerre Elmék tag - saját, a PHX fronton található falui mellett kívánt egy nagyobb falucsoportot biztosítani saját magának. Ehhez körlevélben kért és kapott bérlakat segítséget északi fronttól elzárt háttér tagjainktól. Valahogyan ezek a lakatok éppen Szundi Bt, a PHX ifjú titánja elé kerültek - nyilván Fycca igénye szerint. Válaszul Szundi Bt az Elmék fronton rakta ki lakatjait nemestávolságon kívül méghozzá, Inasi0n tagunk tőszomszédságában. Invasi0n-nál ismét eldurrant a patron, csak sürgős ambuláns beavatkozással lehetett megmenteni a helyzetet, Szundi levette a lakatait, ők pedig Fyccával kibeszélték egymás között a konfliktus forrását. Azt gondoltam minden a helyére került végre. De mint kiderült később, szundiban ebből az egészből csak annyi maradt meg, hogy az Elmék egy sunyi agresszív klán és vezetőjük Cramer egy szemét alak. Hogy mi alapján jutott erre a következtetésre arra később sem tudtam rájönni. Azóta ugyanis, hogy még szeptemberben levélben kért védőket tőlem személyesen s kapott is azonnal - semmilyen kapcsolatba nem kerültünk. Egészen addig, amíg egy mit sem sejtő PHX tag az Elmék front kellős közepébe történő beugrására kértem magyarázatot a vezetői fórumon. Szundi kolléga kapott az alkalmon hogy ennek ürügyén jól beolvasson nekem. Szándékaimmal homlokegyenest ellenkező dolgokkal és tettekkel vádolt meg. Aztán mikor válaszul hangot adtam annak, hogy amit rajtunk számonkér (a front elé történő elvtelen belakatolás) azt éppen ő művelte még velünk nem is olyan régen, valahogy így kezdte válaszát: "Hazudsz és már nem először."

Megesik olyan, hogy egy-egy ifjonti hevületű, vagy éppen veszíteni már semmit nem veszthető demens öregúr így elragadtatja magát egy szövetséges klán vezérével szemben, azonban ennek minden esetben meg is kell legyen a következménye. Az illetőt helyre teszi jobb esetben a saját klánja, roszabb esetben mások. Szundi Bt azonban úgy érezve hogy nemcsak a saját, de barátai véleményének is hangot adva társadalmi véleményt fogalmazott meg - nemhogy elnézést nem kért, de a kijelentését még meg is erősítette. A társai közben talán még meg is lapogatták a hátát, hogy milyen derék gyerek is ez a "nagypofájú" kicsi harcos… Ugyanis a fórumon semmi nem történt azon kívül, hogy valaki a régi jól bevált módszerben, a topic törlésében - vagyis a szőnyeg alá söprésben - látta a helyzet megoldását. Elintézve azzal a dolgot, hogy egy "közszereplőnek" mint egy klán vezetője bírnia kell a strapát.

Szundi viselkedése, és klánjának cinkos hallgatása a PHX gyors ütemű változását jelezték. Méghozzá meglehetősen rossz irányba. Az egykor szerény, de hősies kicsi déli klán a felszabadulást követően, monsterrel és decastellorék nagy részével megerősödve szép lassan elindult egy önmagától eltelt, gyanakvó, az arroganciának tapsoló domináns klánná váló "fejlődés" útján. Nem mindenki persze. De egyre többen. Újabb és újabb tagok mutatták ki a fórumon a foguk fehérjét. Miközben a BaBel mint előkelő idegen senki szomszéd által nem zavarva kényelmesen foglalgatta tovább az egykori MHC-sok faluit. Megnyilvánuló tagjaik úgy tettek, mint akik mélyen lenézik a cívódó feleket nyugaton.

46. Klánvóták, vagy a legnagyobb 75?

2014. január végén így nézett ki a világ:



Látható, hogy egyre kevesebb a foglalható ellenséges falu. Az egykori MHC és az összes utódklánjuk romokban. Az Elmék mellett a PHX és az ARM is gőzmozdonyként haladt egyre keletebbre a könnyű falvak behúzásával. Közben a lila színű OaS falvak begyűjtésével nem haladtak. Ennekegyik oka a PHX ellen készülő és ellenük minden módon megnyilvánuló igen ügyes KH harcos I love Zik volt. A másik oka a területen lévő PHX tagok és az OaS tagjainak közös gyökere az ODA, majd a KH volt. Márpedig varjú a varjúnak nem vájja ki a szemét. Az OaS front egy olyan front lett a PHX-nek, amit a közelség ellenére sem lehetett közelről támadni. Ha pedig az Elmék támadta volna őket, a közeli volt KH-s PHX tagok még be is védték volna előlünk őket… maradt tehát a versenyfutás az idővel - és persze a szövetségesekkel. Miközben a haladási irányok elfogadását - mégha sokáig szándékosan nem is tettek annak keresztbe - a PHX és az ARM továbbra is negligálta.

A célom innentől csak az lehetett, hogy ha már nem sikerült szabályozni, klánokra lebontva a haladási irányokat, akkor legalább a rend hiányából fakadó ütközéseknek vegyük el az élét azzal, hogy tét nélkülivé tesszük azokat. Azáltal méghozzá, hogy a szerver befejezésének alappilléreiről már a szerver akkori állapotában megyegyezünk. Úgy, hogy a szövetségesek közötti verseny a végső 75-be való kerülésért befejeződhessen. A javaslatom az volt, amit az Elmék jövőképében leírtam korábban. Ezúttal azonban ezt a gondolatot a szövetségesek elé is tártam részletesen kibontva azt. Az újkori szokások szerint ezt az E.E. támogatta, a BaBel viszont klánszintű választ erre sem adott. Az ARM ellenezte a javaslatot - a legtöbb faluval rendelkező 75 szövetséges tag összeállását favorizálva - ezt több nem meghatározó BaBel tag is támogatta, a PHX pedig mint legnagyobb taglétszámú klána kettő közötti megoldásban volt érdekelt. A PHX elfogadta tehát a 75 tag faluszám arányos kvóták alapján történő feltöltését, de úgy, hogy a kvótákat az Unió megalakításának pillanatában birtokolt faluszámok alapján kell kiszámolni - bízva a PHX lendületes haladása révén a PHX-re jutó kvóták 1db-bal történő megnövelhetőségében. A PHX kinyilvánította ezzel együtt az egészséges verseny elvét a világ hátralévő hónapjaira. Többen előre láttuk ennek megvalósíthatatlanságát, de mivel a javaslat a BaBel időközben beérkező szavazata alapján a PHX álláspontjának megfelelően lett elfogadva, nekünk is el kellett fogadnunk azt. És persze alkalmazkodnunk kellett ehhez az elvhez. A haladásunkat még inkább fel kellett gyorsítanunk.

47. Együttműködés, vagy verseny? Esetleg mindkettő?

Az Elmék E.E.-vel megosztott közös fórumánaz E.E. tagja, tgszisz fejtette ki véleményét a PHX és az Elmék+E.E. javaslat következményeivel kapcsolatban. Ilyenformán:

*Unió - tgszisz 22.01.2014 napon 09:48 órakor

Cramer!

Elek átküldött pár részletet a zárási tárgyalásokból, ehhez szeretnék javaslatot tenni, szempontot hozzáfűzni:

- azt az egyszerű elméleti kérdést kéne elsődlegesen megbeszélni/megértetni a tárgyaló partnerekkel, hogy mi a különbség a kooperálás és a konkurálás között, szép magyarul az együttműködés és a versengés között

- a (talán csak) félreértés abból adódhat, hogy néhányan azt kommunikálják hogy megfér egymással a kooperatív és a konkurens stratégia, pedig nem.

- a két stratégiának élesen különböznek a céljai és az eszközei is, nincs köztük átfedés

- amivel össze szokták mosni a kettőt, az a fair play és az etika, de ezek nem befolyásolják a célját egyiknek sem, csak a konkurens stratégia eszközeit korlátozzák, vagy legfeljebb annak megítélését :)

gyakorlatiasabban:
- aki a versengés (a falvakért, pontokért, helyezésekért) mellet teszi le a voksát, annak tudatában kéne lennie, hogy egyben arról is szavaz, hogy szűnjön meg az együttműködés ... nem lehet együttműködve versenyezni, aki verseny közben a konkurensével kooperál, az lehet fair meg minden, de az igazából csak annyi, hogy kiszállt a versenyből, feladta a verseny célját ... ugyanígy aki együttműködés közben elkezd versenyezni, az kiszállt az együttműködésből és feladta az együttműködés célját

- persze lehet váltogatni is, hol így hol úgy, de ezt leginkább azok szokták erőltetni, akik se rendesen együttműködni se rendesen versenyezni nem tudnak

-az olcsó faluszerzésért indított verseny esetén az eddigi kooperálók közös konkurense (pirosak) helyett egymás konkurensei lesznek ... egyszerűen az ellenfél a piros-barnák helyett a világoskék lesz ... ha a versenycélom az hogy több falut szerezzek mint a konkurensem, akkor egyben az is a célom, hogy ő minél kevesebbet, ... vagy egyet se, ... vagy még inkább veszítsen, mert aki nyerni akar az közvetve vagy közvetlenül azt is akarja, hogy veszítsen a másik, és itt már oly mindegy hogy csak közvetve vagy közvetlenül akarja.

- és innen már csak egy logikus és kényszerűen bekövetkező lépés: az eszközök teljes tárházának bevetése : védők visszahívása, foglalástervező kiiktatása, nagy pontszámú ellenfelek toborzása, egymás támadása ... ugyan miért a passzív falvakért kéne szaladni, ha sokkal célravezetőbb előbb az aktív konkurenst kinyírni ?

- ha egyszer az eddigi kooperálást felváltjuk konkurálással, akkor onnan nincs visszaút, ezt meg kéne értenie a még kooperáló vezetőségnek

- a jelenlegi kooperációs célhoz: ha az a cél, hogy minél hamarabb legyen vége a szervernek, akkor nekik van igazuk, az első 75 játékost össze kell terelni és kész ... ha az a cél hogy szép, dicsőséges, korrekt és olyan szervergyőzelem szülessen, amire minden szövetséges büszke lehet, akkor neked

(nem tárgyalási érvként: a versengéssel semmi bajom, sőt, de nem szeretek sűrűn pálfordulni, se barátokkal összeveszni, se ellenfelekkel barátkozni ... max 1x lehet váltani, 2x nem :D)


Szép és logikus összefoglalása volt ez a verseny és az együttműködés egymás ellen ható következményeinek. Az Elmék és az E.E. továbbra is az együttműködés pártján álltunk, de ha versenyt akartak, mi versenyezni is készek voltunk.
Történt azonban hogy egy az Elméknél helyettesítő PHX tag (mert nyilván megbíztunk benne) a fönti fórumbejegyzést - annak előzményeit nem ismerve képtelen volt azt megérteni. Sőt nemhogy nem értette, de totálisan félre is értette. A háttérben dolgozó suttogó propaganda visszhangjait hallotta ki belőle, és mint az E.E. és az Elmék alattomos tervét adta tovább a PHX tagjainak - körlevél formájában. A PHX-nél több sem kellett, máris meg lettünk vádolva a tisztességtelen verseny sztándékával. Mi aki a békesség kedvéért még a versenyt is szerettük volna kiiktatni. Teljesen igaza lett tgszisznek. A PHX oldaláról csak az a verseny lehetett tisztességes, amiből ők kerülnek ki előnyösen. Nagyincze sérelmezte, hogy mi jobban haladunk a PHX oldalán, mint a szövetség tagjai közül abban az időben egyedül támadott E.E. a másik oldalunkon. Hogy milyen alávaló tisztességes versenyt megcsúfoló az a taktika amit követünk, az, hogy épp az "ő oldalukon" haladunk jobban… pedig csak a fagyi nyalt vissza - és ettől hangosan prüszkölni kezdtek.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser12127

Vendég
Az Elmék és a V18 története - 21. rész

48. Krízis és enyhülés

A világ ebben az időben így nézett ki. Látható a keskeny sávra beszorított Elmék és E.E. küzdelme a fejlődés lehetőségéért. De azért mindenki képes volt saját klánja számára megőrizni egy keskeny, fronthoz kivezető sávot.



A krízishelyzet közvetlen kiváltó oka Szundi újabb kirohanása volt melyet ezúttal itt a külső fórumon intézett ellenem. S a PHX vezetés szerint ennek az volt az oka, hogy én provokáltam őt. Ugyanis ha nem szóltam volna hozzá, ő sem borította volna rám a bilit ismételten. Ismét az lett a hibás, akinek piszkos lett a ruhája, nem pedig az aki ****ral dobálózik. Ez volt az a pont, ahol nálam betelt a pohár. Személy szerint engem eljuttattak február közepére odáig, hogy megbántam a PHX-nek nyújtott összes korábbi segítséget. Hagyni kellett volna vitézül elporladni, apránként szétesni őket, és így megőrizni a szép emlékezetüket. Az elképesztő mértékben elharapózó gyanakvás és arrogancia megtapasztalása helyett sokkal tisztább és felemelőbb lett volna a végén 1:1-ben alulmaradni az MHC-val szemben. Én saját részről nem kívántam tovább asszisztálni ahhoz ami délen kialakult, ahol minden jószándékú javaslat végül valakik által kiforgatásra került. A szövetséget már nem tudtam működő igazi szövetségnek tekinteni már, csak egymással versenyző, és a konc fölött acsarkodó hiénák gyülekezetének. Azonban egy klánvezetőnek saját egyéni késztetései mellett, helyett mindig a klánja, a társai érdekeit, játékát szem előtt tartva kell cselekednie. Én a saját hatalmas csalódásom miatt nem tehettem kockára akaratukon kívül a társaim játékát. Az is biztos volt azonban, hogy nem akartam, de nem is tudtam már a PHX-szel szövetséges vezetőt játszani többé. A saját személyes elfáradásomat, amortizálódásomat (melyet a külső ellenség nem, de a belső féreg végülis elért) az Elmék tagsága elé tártam és két út közötti választásban kértem a döntésüket. Mivel én tovább már képtelen vagyok a phx-szel szövetséges vezetőként működni, ezért vagy válasszanak helyettem más vezetőt az Elmék élére maguk közül, aki képes ezt megtenni, s én mindenben támogatni fogom őt, vagy pedig erősítsenek meg engem az Elmék vezetői posztján, de azzal a tudattal, hogy a PHX szövetséget én - az ismert saját személyes okaim alapján - nem fogom megtartani. Az pedig ismerve a feleket bárhová vezethet. Az Elmék szavazás meghirdetését bejelentettem a szövetségi fórumon is, hiszen nem árultunk zsákbamacskát sosem.

Elindult a vita az Elmék fórumán, és kaptam a leveleket is a társaimtól rendesen. Sokan erős kisérletet tettek arra, hogy oly módon erősítsenek meg, hogy tudjam viselni továbbra is a rám háruló egyre nehezebb terhet. Többen itt érezték meg hogy én sem bírok el mindent, és segíteni akartak minden eszközzel, a vezetés átvállalásán kívül. ☺ Fycca levélben közölte, hogy csalódott bennem, mert a PHX szövetség felbontására tett kisérletként értékelte az értelmetlen és méltatlan csatákba tett belefáradásomat. Hiába mondtam neki, hogy a lemondásommal épp annak megmentését próbálom lehetővé tenni, nem értette meg, vagy úgy csinált mintha nem értené. Felajánlotta mindenesetre, hogy az Elmék-PHX kapcsolatokat bízzam rá, ne tárgyaljak senkivel odaátról közvetlenül, csak rajta keresztül. Ezt azonban nem tudtam jó szívvel elfogadni, mert ő volt az egyetlen, aki láthatóan semmit nem értett abból ami zajlott, sőt gyanítottam, hogy esetleg félre is érti.

Az Elmék döntésének megszületése előtt azonban vasutas a PHX egyik vezetője a fórumon jelentette be, megelőzve az Elmék esetlegesen a PHX-re kedvezőtlen döntését, hogy a maguk részéről a béke megőrzése érdekében elfogadják a közös győztes klán, az Unió feltöltését szabályozó faluszámarányos klánkvótarendszer mai nappal történő meghatározását. Pontosan azt, amit az Elmék és az E.E. javasolt. Azt a megoldást, ami egyedül képes lezárni a versenyt a szövetséges klánok között, és visszaállítani az elfeledett együttműködést. Szundi pedig ezzel egyidőben távozott a PHX-ből. Mint kiderült vasutas beszélgetett el vele, és talán meg is dorgálta őt, amin szundi besértődött, majd ki is lépett a PHX-ből és az ARM-hoz csatlakozott.

Ez a fönti olyan gesztus volt a PHX részéről az Elmék és személy szerint felém, amire 4 hónapja, a KHBL szövetség megszüntetése óta nem volt példa. A magam és az Elmék nevében megköszöntem ezt a gesztust, és minden addigi ellenségeskedést a magam részéről lezártnak tekintettem. Vasutas személyében láttam ismét a garanciát a szerver közös befejezésében. A PHX, az Elmék és az E.E. által már elfogadott kvótaszámítási javaslathoz hamarosan csatlakozott a BBN is, így a kicsi ARM következetes nemleges hozzáállása már csak a szánk ízét volt képes egy picivel keserűbbé tenni, de az Unió siekres megalakítása elé nem gördíthetett akadályt.


49. Fycca akcióba lendül.

Az egyesség létrejötte olyan hiretelen ütött be, mint amikor a halálraitéltnek a kötéllel a nyakában közlik, hogy mégis megkegyelmeznek neki, sőt visszakapja családját, házát, és becsületes életét. Előbb halálos fáradság, majd feléledve eufória köszöntött rá, ránk, a V18 győzelemre hivatott kláncsaládjára. Azonnal bejelentettem a fórumon, hogy utolsó de hatalmas buliként csináljunk végre egy nagy közös szerverzáró támadást, megmutatva a még túlélő ellenfeleinknek hogy utolsó, a szövetség bomlásába vetett reményük is szerte***zlott. A nagy támadást február végére terveztük. Ez alkalmat adott arra is nekünk, hogy testvérklánunkkal még jobban összecsiszolódva kipróbáljuk azt a fajta pontos és aprólékosan kidolgozott támadásszervezést, amit ők csináltak, csak kicsiben. Nekik pedig alkalmuk lett ezzel azt megnézni, mekkorát szól nagyban az amit kisebb léptékben is nagy sikerrel űztek. A támadásszervezéssel az ebben nagy gyakorlattal rendelkező Remek Elek-et bíztuk meg, aki örömmel vállalta a roppant nagy munkával járó feladatot. Ő neki is kezdett, és néhány nap alatt ki is dolgozta azt, megkezdődött az Elmék rendszerével egyező, személyre szabott támadási terv kiküldése mindenkinek.

Fycca ekkorra már élesen E.E. ellenessé válva, mégis mindenki számára érthetetlenül veszekedést provokált ki a belső Elmék-E.E. közös fórumon. Éles hangon kifogásolta a saját magára kiosztott feladatot és úgy általában dilettantizmussal vádolta meg a támadásszervezést. Ami nyilván nem esett jól a rengeteg munkát beleölő szervezőnek. Nem esett volna jól akkor sem, ha igaza lett volna fyccának, de még csak nem is volt. Fycca egyre élesebb hangot ütött meg, amit egyik társunk Zantex már nem bírt tovább, és egy különösen durva beszólását egyszerűen kimoderálta. Fycca erre mint egy túlfújt hólyag, amibe tűvel pici lukat ütöttek önérzetét a pici lukon kifújva az Elmékből azonnal katapultálta magát és a következő pillanatban már a PHX-nél landolt mérgesen forogva és kígyót békát kiabálva az Elmék-re és az E.E.-re. A PHX-nél egy ideje sajnos az Elmék-et rossz színben feltüntető megnyilvánulások már nem tudtak nem termékeny talajba hullani. Megindult a V18 addigi legnagyobb és legdurvább kavarása, olyan, amit KH-s pályafutásom alatt személyesen még nem éltem meg soha korábban.

50. A PHX féle légidesszant

Fycca PHX-be való távozása nem rendített meg. Soha nem csinált titkot belőle, hogy neki 2 szíve van, az egyik PHX-es a másik Elmés. Ahogyan hozzánk került annak idején, úgy került vissza is az eredeti helyére. Ezen természetszerűleg a lehető legnagyvonalúbban próbáltam túllépni: A fórumon jelentettem be, hogy az Elmék számára jutó 23 kvótahelyből 1-et, a fyccára jutót fycca a PHX-be távozása után átadunk a PHX-nek amennyiben fycca a végső 75 tagja lesz. Eközben fycca már PHX-es csapatot szervezett - az Elmék támadási tervét ismerve - az Elmék front elé beugrani kész PHX-es barátaiból, és a nagy támadást nem megvárva, tömegesen lakatoltak Elmék tagok számára leosztott célpontokat, és azonnal meg is indultak rájuk. Célpontjaink egyharmadát lőtték ki azonnal egy váratlan és mocskos húzással. A desszantosok között volt maga Nagyincze is, aki pedig korábban mindig mértéktartó vezető színében igyekezett magát feltüntetni. A jól kidolgozott támadási tervünket fycca. gyors és hatásos rászervezése teljesen beborította. A célpont nélkül maradt tagjaink új célpontot kerestek maguknak, ahol megint másik társunk tyúkszemére léptek rá. A nagy ünnepnek elgondolt nagy utolsó klántámadásunk gondosan megterített asztalának közepébe fycca és csoportjának sikerült kéjesen oda****nia. Már csak arra voltam kíváncsi mivel sikerült ilyen hirtelen ilyen sok tagot összerántania, úgy hogy a magán akcióról vasutas a PHX vezetője állítólag nem is tudott. Hamarosan megtudtam.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser12127

Vendég
Az Elmék és a V18 története - 22. rész

51. A bizonyíték

Az engem hónapokig barátjának nevező Fycca a fönti eljárását számonkérő levelezésünkben egy ízben arra hivatkozott, hogy már megvan a bizonyítéka a szándékaimra. Én pedig pontosan tudva azt, hogy mennyire tiszták a szándékaim, közöltem vele, hogy nyugodt vagyok, nem létezik olyan bizonyíték, ami megcáfolná azt amit hirdettem, azon egyszerű oknál fogva, hogy pontosan azt tettem mindvégig, amit mondtam.

Néhány nap múlva Nagyincze fórumbejegyzése fogadott a vezetőibe, ahol világgá kürtölte, milyen egy aljas számító, hazug ember is vagyok én, aki oly sokáig képes voltam őt megvezetni, de mostmár lehullt az álca, és persze reméli hogy a világ békés zárását követően soha többé nem kerülünk egymás útjába. Ezer kérdőjel merült fel mindenkiben, mi történhetett? Magyarázatot kértünk és kaptunk is a fönti kirohanásra, az alábbi, állítólag az Elmék belső fórumából való részlet bemásolásával:

"*Elmék - Cramer 13.02.2014 napon 17:39 órakorKöszönet Idézet Szerkeszt Törlés

A nagy 2.28 támadás után olyat mutatunk,amit nem erösen láttak és végleg lezárjuk a k66-ott elöttük."

Ebből világosan kiderült, hogy én a mindenki számára megnyugvást hozó megegyezést követően 1 nappal máris a PHX beszorításán mesterkedem, a nagy utolsó támadást erre az alantas célra használva fel.

Egy baj volt csak ezzel, ez a fórumrészlet hamisítvány. Úgy ahogy van. Ezt a fyccának küldött utolsó levelemben fejtettem ki, majd (a V18-on Zik után másodikként) Fyccát letiltottam. A levél, melyet a fórumon is megosztottam a nagyérdeművel valahogy így szólt:

"A nagy 2.28 támadás után olyat mutatunk,amit nem erösen láttak és végleg lezárjuk a k66-ott elöttük."

Én soha nem írok így!

1. Nem használom azt a szót, hogy nem erösen!
2. A február 28-at úgy írom, hogy 02.28. soha nem úgy, hogy 2.28
3. Az erősen-t hosszú ő-vel írom!
4. A K66-ot álmaimból felkeltve sem írom 2 t-vel!

Ezt a bejegyzést valaki megszerkesztette a nevemben. Ha Te azt állítod, hogy Te másoltad ki Ctrl+C-vel valahonnan saját kezűleg, akkor vagy hazudsz, vagy igen rosszul tudsz másolni!

Ennek ellenére rémlik valami, hogy egyszer leírtam olyat hogy nem erősen. Még meg is lepődtem rajta, hogy mégis hat rám a csíki szóhasználat. Olyan is rémlik, hogy valamit leírtam, de félreérthetőnek tartottam, és azonnal töröltem. Szerintem ha felteszem hogy nem nettó és aljas tudatos hamisítvány amit megosztottál az öcséddel, akkor csak az lehetett, hogy olvastál valamit tőlem a fórumon még azon melegében, azt viszont hogy nehogy félreértsék én azonnal töröltem. Te szívesen kimásoltad volna úgy utólag, de már nem tudtad, hiszen ha 2 percig lehetett kinn az amire emlékezhetsz, sokat mondok. Ehelyett emlékezetből megszerkesztettél (saját szavaiddal) egy mondatot (ahogyan te értetted) majd az én szavaimnak állítottad be őket. És ezt ügyesen beadtad Inczének... :((((

Soha, de soha nem láttam még ekkora aljas ****kavarást, amit Te itt leműveltél Ati. A csalódásomat nem tudom leírni. Incének üzenem a hányingerem nem tőle van, hanem attól, aki ezt a hamisítást elkövette.

Sikerült az utolsó szerverünket emlékezetessé tenned.

Gratulálok!!!"


Fycca lett az egyetlen olyan játékos a V18 Elmék történetében, aki elárulta az Elméket. Nem lelépett, nem csernbenhagyott, nem csak simán átállt, de a lehető legtevékenyebb módon rombolta le maga után mindazt, amiről hónapokig úgy hittük, hogy közösen építjük. fyccához képest Fülike megtévedt bárány volt csupán.

52. Az Unió megalakítása

Fycca aljas húzásait követően a felháborodás az Elmék soraiban óriási volt. Az Elmék legjobbjai kijelentették, hogy ezek után nem hajlandóak ahhoz a klánhoz csatlakozni, amiben fycca és társai ott lesznek. A botrány ismét felébresztette az ismeretlen radírembert, aki törölte a Nagyincze nekemtámadását tartalmazó topicot hirtelen. És talán még hitt is benne, hogy ezzel minden rendben lesz. hiszen az Elmék klán vezetőjének bírnia kell a strapát. ☺
Első körben nagyjából a klán fele jelentette ki, hogy ezek után le*****ja az Uniót. Közülük párat sikerült csak rábírni a megdolgozott 23 hely valamelyikének elfoglalására. Olyan fontos alapembereinket azonban, mint renagabor, akakus, Gork, wantoo, Batya 74, L0reHunter2 és Arsak1, akiknek faluszámuk alapján az Unióban lett volna a helyük nem sikerült rábírni a döntésük megváltoztatására. Öröm lett az ürömben hogy így viszont majdnem mindenkinek helyet lehetőséget tudtunk biztosítani az Unión belül, akik mindenképpen szerették volna átélni a "győztes" 75-be való tartozás élményét, és magukon tudni a szervergyőzelmért járó csillagot a mezükbe a szívük fölött belehímezve.

Az Uniót az erre a feladatra legalkamasabb Veron. alapította meg 2014. március 7-én. A létszám hamarosan felduzzadt 70-71-ig. Az ARM 4 tagja hiányzott még onnan sokáig. Az első döbbenet a szövetségesektől érkezőknél az volt, hogy nemcsak az E.E.-ből, de az Elmékből is relatíve kis faluszámmal rendelkező játékosok is bekerültek. Nagyincze saját szerepét ebben mélyen alulértékelve viccnek titulálta más klánok delegálását. De azon kívül, hogy mérgelődött, nem tudott mit tenni. A másik meglepetés az volt, hogy az Unió tagjainak a létszáma az Unió léterhozását követően nem érte el a 60%-ot sem. Sokan azt hitték itt van már a kánaán, az, hogy ezért még dolgozni kell a pirosak elfogyását követően is, egyeseket megdöbbentett. Mások viszont felkészülve, önkéntes faluátadási tervekkel és igéretekkel érkezve azonnal belevetették magukat időt energiát nem sajnálva a faluk számának gyarapításába.

53. Az Unió feltöltése

Az E.E. és az Elmék Unión kívül maradó tagjai azonnal rengeteg falut felajánlva kezdték feltölteni az Unióba belépő társaikat. Ez a kinnmaradó klántársaktól érkező önkéntes segítség azonban később indult be a PHX-nél és el is maradt a BBN klán esetében. Ez utóbbi klán tagjai, a saját javaslata mellett elvhű módon kitartó ARM vezér Wilson törekvésével egyezően a legnagyobb 75 összeállását favorizálták továbbra is. Jellemző volt azonban, hogy azok értették legkevésbé a faluátadások módszerét és pszichológiáját, akiket a társaik nem részesítettek hasonló kedvezményekben. Talán nem voltak eléggé csapatjátékosok, talán nem segítették a kicsiket korábban talán eleve önzőnek tűntek fel előttük. Így aztán később nem tolongtak a kapuk előtt plusz falukat ígérve nekik. Ezek a játékosok nem nálunk voltak.

Tanulságos melyik klán hány falut adott át az Unióba bekerült tagjai részére:

Elmék: 5912, E.E.: 3768, PHX: 1739, BBN: 691, ARM: 0

(A PHX egyes tagjai a PHX-be ideiglenesen visszalépve a PHX-en belül gyarapodtak pár héten keresztül, az eközben foglalt faluk nincsenek benne a stat-ban, lehetett még néhány száz ily módon átadott falu)

A tagjaink rendületlen kitartásának és a végén Dilazs visszatérésének, valamint Replay átlépésének köszönhetően végül mégis elérte az Unió a 80%-ot. A V18 történetének utolsó foglalását Euroman társunk hajtotta végre átvéve wantoo társunk számára felajánlott egyik faluját 2014. 06.25-én 11:47 perckor. Az pedig hogy az Unió legaktívabb tagja Euroman foglalt a legönzetlenebb wantoo-tól akár szimbolikus jelentéssel is bírhat.

Néhányan itt értek csak célba, mások már hamarabb elérték céljukat. Volt akinek az MHC legyőzése jelentette a győzelmet, mások az utódklánjait is le akarták győzni, ezzel tenni fel az i-re a pontot.

Zárszó

Először is gratulálok minden igazszívű harcosnak aki végigment a V18 rögös útjain. Bár a vége előtt a tálalás rajtunk kivülálló okok miatt kiábrándító lett, de mégis egy asztal körül ülve a megteremtett (más esetben magunkra erőltetett) békében közösen ittuk meg az utolsó áldomást. A V18 egy óriási világ volt jelentősége szempontjából. És óriási világ volt abban is, hogy alighanem az itt elért 90+ ezer élőfalu számot (mely a V1-V5, V8 világokhoz képest ugyan nem sok) már soha többé egyetlen szerveren sem lehet majd elérni. Itt ezen a világon gyűlt össze a magyar KH krémjének 80%-a. És mindenkinek volt alkalma megmutatni hogy tud ütni és hogyan bírja az ütéseket. A világot ez utóbbi döntötte el.

Óriási élmény volt az Elmék vezetőjeként a klán, a társaim teljes támogatása mellett vinni előre közös ügyünket, s kerülgetni több kevesebb sikerrel az elénk kerülő buktatókat. Köszönöm a szövetséges vezetőknek, ha bízni nem is sikerült a másik félben, adott szavát mindenki tartani akarta és tudta is.

Büszke vagyok a csapatunkra, hiszem, hogy ilyen csapat nagyon kevés van. Erőnket nem a vadság, és az egoizmusba hajló überprofizmus adta, hanem az egymás mellett való feltétlen kiállás, egymás és az ellenfél tisztelete. Az, hogy a tagjaink 95%-nál a klán előrehaladása volt lett az első, és a saját egyéni ranglista csak harmadlagos. S hogy mi volt a második helyen? Azt nem tudom :D

Büszke vagyok arra is, hogy az Elmék soraiban nem volt MHC kém. Büszke vagyok arra, hogy az Elmék klánt nagyon kevesen hagyták csak el. És nem azért, mert tilos volt tőlünk máshová menni. Az Elmék nem a kapuk zárásával, hanem az otthon megteremtésével tartotta meg a tagjait. Büszke vagyok az Elmék testvérklánjára az Együtt az Elmékkel - Együtt Egymásért - fantasztikusan összetartó kis csapatára. Nagyszerű volt velük egy oldalon küzdeni. Büszke vagyok még nagyon sok mindenre, de már így is eléggé lefárasztottam a tisztelt olvasót azt hiszem. Egyetlen egy dolgot szeretnék már csak megosztani itt Veletek, mint olyat, amire az Elmék méltán lehet nagyon büszke. A V18 meghatározó korszakát - 1. félidejét számokkal bemutató statisztikát foglalt és vesztett faluk arányában:

Elmék - MHC+Öreg.....1538: 305
E.E. - MHC+Öreg......... 218: 151
KH - MHC+Öreg ......... 912: 798
PHX - MHC+Öreg.......1808:2783
BaBel - MHC+Öreg ....1299:2455

Köszönöm a figyelmet, minden olvasónak, és köszönöm minden barátomnak akikkel együtt lehettem itt. Lehetetlen lenne felsorolni őket. Tudom, hogy Ők enélkül is tudják azt, hogy ott vannak azon a listán és persze a szívem egy pici csücskében. ☺

Addig is Elmék ne feledjétek: 2014 augusztus 30-31-én Agárd, Elmék klántalálkozó.

Ennyi, nincs tovább! ☺
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser12127

Vendég
De van még valami:

Nagy örömmel olvasnám, más a V18-on meghatározó klánok történetét. AKár részletes, akár kivonatos formában. Bízom benne a saját történetünk elétek vetésével hátha megfogalmazódik valami, amit muszáj megírni. Mert csak úgy lehet teljes a kép. Amit én írtam, az szubjektív, a dolgok Elmék felőli bemutatása. Ráadásul kihagyhattam, urambocsá pontatlanul emlékeztem valamire. Fontos lenne látnunk más nézőpontokból is ugyanazt a folyamatot.

Mindannyiunk okulására. :)

Üdv mindenkinek: Arkhimédész
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Messala

Tőzsdecápa
A reakció pontszáma
2.184
Üdv Vezér! Köszönet neked a történetért,jó volt olvasni! Megtiszteltetés volt veled, és veletek egy oldalon harcolni!
 

DeletedUser12127

Vendég
Köszönöm, Messa, az Elmék tagsága nevében is!

Más: Most vettem észre csak, hogy a 48. fejezet kimaradt a fórumból. Pótoltam. mostmár a helyén van. Így, ezzel együtt "kerek" a végjáték története.
 

DeletedUser

Vendég
Üdv Mindenkinek!
Ez tényleg érdekes kis olvasmány volt, igyekszem még ma reagálni egy-két momentumára! Természetesen a vitát mellőzni szeretném, hiszen mint tudjuk: "a múltnak kútja van"!
 

DeletedUser

Vendég
Talán kezdem azzal, hogy gratulálok a v18as győzteseknek!!

Kezdjük azzal az első "Északi-Szövetségi" támadással, március 23-24, ha az emlékeim nem csalnak!
Részletekbe nem mennék bele, tudnék mesélni hiszen én szerveztem! Fogjuk rá, hogy a 18.pontban a Cramer által leírt célpontok hellyel-közzel még stimmelnek is!
1600nuke indult útnak csak a Valóvilág klántól, olyan rendszertelenül, hogy szerintem Montiék az első pár napban nem is vették komolyan ezen támadásokat!
V18on itt hibáztam először, de nem utoljára... hátbatámadtam egy barátot, Aranybanya-t! Külön kért, hogy ne vonjak be másokat az akcióba! Észak elkötelezett híve voltam így megkerestem Websteint (ő irányított Cramerhez), illetve Little Johnt!
Mikor már úton volt az összes nuke tettemet közöltem Arannyal (tehát tőlem tudta meg, soha nem mondtam, hogy mástól)! Ezután 5perccel már klán nélkül voltunk mindannyian! :(
Sajnos utólag okos az ember... mostmár megértettem akkor Arany mit és miért is kért, de ez már sajnos... Sajnálom öreg Cimbora! Ahogy Te mondanád: "a kh fekete és fehér"! (ezt mi ketten értjük szerintem)
Hozzátenném a jószándék vezérelt, !akartam!, hogy a támadás sikeres legyen! Az is lett! (Ezt egy Monti által írt levél alá is támasztja, ami innen-onnan de eljutott hozzám is!)

Ekkor úgy döntöttem egyéb okok (ezt szerintem mindenki tudja) és a hibám miatt is, hogy befejezem a kh-t, de...
Aki kh-zott valaha is rendesen az tudja, hogy mindig van/volt/lesz de! :)

Időrendben kicsit visszakanyarodnék: 19. pont (Az első elakadó =MHC= henger), ami a 2. valójában, az elsőt Aranybanya fogta meg, ennek következménye volt a visszatámadás (március 23-24.)!
Sokan nem tudják, honnan is tudhatnák! Arany szinte egyedül túlélt egy több mint 1 hónapos MHC szintű ostromot!
Cramer nem lett volna mit összekovácsolni szövetséggé, ha Ő akkor elbukik! :)
Ez talán a legfontosabb dolog, ami kimaradt a történetből! Igaz akkor az ELME még top 10es klán sem volt, 10enpár taggal! (ezt nem sértésnek szántam!)
A Deca féle henger megfogása sem volt kis teljesítmény, félre ne értse senki!

21. Az ERŐ csatlakozása, Jordan visszatér

Nem volt szívem otthagyni azt a csapatot ami a Játékból maradt (nem véletlen írtam a Játékot), főleg nem volt szívem hagyni elveszni a Fülike accot, mivel az acc gazdájában egy nagyon jó embert ismertem meg!
Az accot "szabadfelhasználásra" kaptam, mivel akkor még tényleg nem volt eldöntött tény, h melyik oldalhoz csatlakozom! Fülitől meg is kérdeztem, hogy mit szólna ha nem maradnék északon, Ő erre azt mondta (nem szó szerint idézném):
Már a te accod, dönts saját belátásod szerint! Döntöttem, a mai napig úgy gondolom, hogy jól!
Itt azért kötekednék egy kicsit, hogy ki is hozta át az ERŐ klánt az ELMÉkbe! Hidd el ha én nem lépek be hozzátok az ERŐ maradéka sem jött volna, de ezt Te is tudod! Ekkor lett Wantoo hős vezér én meg az aki kötekszik a vezetőkkel, de ha kellett 4-5millió egység védő (lásd Decánál vagy maszkossnál v Norbnál v Matekaanál=KLANOKURA, de sorolhatnám) akkor hozzám jött (nekem írt) mindenki!
Egyre növekedtek az elvárások velem szemben, de hogy ehhez a feltételeket tudjam biztosítani valahogyan növelnem kellett az accom és nem beengedni olyanokat a falvaim közé, akik utána sebezhetővé tesznek, mert pölö egy vonatot nem tudnak elindítani rendesen, a vonatvágást aztán végképpen hagyjuk!


Kanyarodjunk is gyorsan a 22.pontra:
"Jordan a Fülike fiókban kizárólagosan foglalta be az elképesztő mennyiségű aranybanya falut, cash…"
Ez pedig úgy ahogy van sántít!
Miért? Egyszerű matematika:
Füli falui az átvételkor: 300
Arany falui: 350 (de inkább 400)
Cash. falvai: 250
Surrex falvai:250
Ez 1150falu! Talán 730falunál hagytam abba a játékot, círka 400 falu hiányzik abból a kizárólagos foglalásból úgy hogy inkább lefelé kerekítettem a faluszámokat! (de aki nem hiszi annak jó stat böngészést)

Gyorsan eljutottunk 26.pontig Szaporodó felhők nyugaton
Surrex talán az egyik legkorrektebb szomszédom volt, az mnt vele volt az acc átvételétől még vagy 4-5hónapig! (ez igen előnyös mnt volt, Ő tudta nyugodtan támadni a szomszédaimat, én meg tudtam oda küldeni a védőimet:D )
Igyekeztem én is korrekt lenni vele: 1hónappal a támadásom előtt megírtam neki, hogy eddig tartott az mnt!
Nehezebb feldolgozni a sikert??
Ugyan... az volt a vicc az egészben, hogy már 2 napja ütöttem Surrexet (cirka 30millával nőtt a LETem) mire kedves szomszédaim hajlandóak voltak csatlakozni a harchoz! Harchoz?!! :D Az általam tönkrevert, kiürített falvakat a megkérdezés nélkül lakatolták foglalták!
A legszebb az volt amikor olyan KH tagok kezdtek el szó nélkül lakatolni foglalni a Surrex falvakból, akik eddig védőkért sírtak általában nálam! A harcból nem akarták kivenni a részüket, de az ingyen falvak kellettek volna! :S

Bár ezt a vezetőségi szavazásosdit még most sem értem, nem kívántam én ott vezér lenni, de a demokratikus kh-ban a mai napig nem hiszek, hiszen ez egy középkori háborús játék!
Kiléptem az ELMÉkből és végül meg is támadtam őket (erre a mai napig nem vagyok büszke)!
Sokan kérdezték, hogy miért vártam az átlépéssel majd egy hónapot!?
Miért-miért? Elsősorban: Vasutas barátomnál (a világ másik végén) volt rengeteg védőm, amikre ott nagyon-nagy szükség volt! :)
Egy barátot "hátbadöftem" már v18on, nem kívántam mégegyel ezt tenni!

32.pont:Átálltam, támadtam...
"Az Elmék ezt kidolgozott ellentámadási tervvel várta. Az első napokban több tucat falut veszítettünk, de aztán a hét végére már nemcsak nem volt mivel támadnia, de védekeznie sem. Jelentős ellenállást már nem fejtett ki a második héten, gyakorlatilag feladta a háborút."

Hogy-hogy nem valahogy kizárattatok 4napra, amire a mai napig nem kaptam magyarázatot, de érdekes módon mire szétvertétek a falvaimat, akkorra visszaengedtek!


Hozzátenném, hogy Cramer mesterien keverte a háttérben a kártyákat neki sokat köszönhet az Északi-Szövetség!

Ez az én nézőpontom és a mai napig nem kívánom mézes mázzal bevonni!
 

DeletedUser12127

Vendég
Szia Jordan!

Köszönöm, és örülök, hogy a saját nézőpontodból leírtál pár eseményt. Nagyon vártam ezt minden érintettől, de eddig egyedül te adtál érdemi kiegészítést a V18 történetéhez. Pár helyen fontos, általam nem ismert info révén, másik helyen a saját nézőpontod érthetőbben történő megmutatásával.
Az Aranybanya féle első MHC hengerről valóban nem tudtam. Ha tudtam volna benne lett volna a történetben. Hiszen a VV tevékenysége a V18 első harmadában meghatározó volt a szerver végkimenetelét illetően. A VV vezetése akkoriban kívülről olyan miltáns és zárt csoport volt, akikkel beszélgetni is nehéz volt, nemhogy együttműködni. Aranybanya teljesítményét mélyen tisztelem, elzárkózását azonban máig nem értem. Meggyőződésem, hogy az a fajta megalkuvásnélküli 200%-on való vérprofi pörgés, amit ő és az aranybanya féle elitista VV klán hozzáállás képviselt nem tartható 2-3 hónapnál tovább. Az emberek, majd a vezetők egyszerűen kiégnek. Egy ilyen játék végéig csak a hosszútávfutó erényeit ismerve és alkalmazva lehet eljutni. A fekete vagy fehér hozzállással sem értek egyet. Ha így lenne, Téged Jordan korábban fehérnek, majd mára abszolút feketének kellene lássalak, pedig tele vagy színnel. És én ezt látom is. Ezért sem tudlak, akarlak dezertálásod ellenére sem árulónak nevezni, egyszerűen így hozta az élet, így hozta a habitusunk. Nem tartalak jobbnak, vagy rosszabbnak mint másokat. Legfeljebb másnak, olyannak, aki az "Aranybanya ellen elkövetett bűnét" egyre nehezebben cipelve nem volt képes az Elmék rendszerében kiteljesedni. Mindvégig éreztem benned tartást, szóval ha ez jelent valamit azért én Rád nem haragudtam, mert kiléptél, és végül ellenünk fordultál. Később építetted csak le a megbecsülésedet irányomból, amikor egyszer itt a fórumon valótlant állítva próbáltál besározni.
Ezzel szemben amit itt írsz, az teljesen rendben van, jó volt olvasni. Még akkor is, ha pár helyen vitába szállnék vele, vagy pontosítanám. De mivel nem a vita kedvéért írtad, csak egy esetben teszem. Az Elmékbe való jelentkezésed feltételéül szabtad, hogy akkor jössz csak hozzánk, ha Aranybanya faluit befoglaltad, és ha ezt nem akadályozzuk a számodra. Ez így volt, és ezt biztosítottuk a számodra. Hogy aztán ebből Te mennyi falut vittél, mennyit nem, az rajtunk nem múlott. Később Cash falui esetében mindenkit megelőzve szintén bejelentetted igényed egy hatalmas tömbre, amit ugyanúgy tiszteletben tartottunk. Ekkoriban történt, hogy befoglaltad a számodra kitett lakatjaimat...
A KH tagok és a közted lévő feszültség valódi okáról nem igazán tudtam. Próbáltam az együttműködés keskeny ösvényén lavírozni. De sikertelenül. A KH-val kapcsolatban nagy hibát követtem el, ezt most itt bevallom Neked. Lehet Te jobban ismerted őket, hamarabb el kellett volna távolodnunk tőlük. De nem tudhatom úgy hogy alakult volna a szerver sorsa. Lehet egy intrikamentes boldog befejezés köszöntött volna ránk, de az is lehet Monti és Grimanyó terve vált volna valóra. Nem tudhatjuk. Abban a helyzetben az látszott helyesnek amit képviseltem, utólag lehet okosabbnak lenni - és kell is. :)
Még egy részlet: A 4napos kizárásod. Pontosan tudod ezt ki intézte el Neked és hogyan, még a profilodon is kinn volt az üzenet számára sokáig. Elmék társunk minket is meglepve kavart be neked. Velünk semmit nem egyeztetve, csak a kész tényeket és történetet közölve miután megtörtént. Tény, hogy így könnyebb dolgunk volt, de az Elmék mint klán nem tervezett ilyet, a hasonló módszereket elitéljük, és ha tudunk a tagunk ilyen irányú szándékáról azt megtiltjuk neki!
Az is tény azonban, el kell ismerni, hogy mikor megtudtuk mi van, nem álltunk le, hanem próbáltunk a helyzetből minél többet kihozni. Talán ezzel egyenlítettünk Feléd, aki viszont korai igéretét megszegve anélkül támadtál meg minket, hogy mi bántottunk volna téged. Ahogy Te nem vagy ez utóbbira büszke, úgy mi sem vagyunk az előbbire.

Üdv: Arkh.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:
Fent