Elemzés A legrosszabb szeróm története

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.240
1. rész: Anyukám csuklása

bQCMixv.png

7E2uYbJ.png

aAWGwnP.png

iVuh5ey.png

PTD7DL1.png

H85L0FR.png

Hye5hDC.png

RcrbwPC.png

y6YoIxA.png

Kairi2q.png

rQ6IrJY.png
 
Utoljára szerkesztve:

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.240
2. rész: Oh shit, here we go again

Minden korábbi fogadalom ellenére (sajnos) meggyőzött ez az elsőre jónak kinéző setup. Aki ismer, tudja, hogy én a sokfalus játékot szeretem, így túl nagy volt a kísértés. Minden korábbi híresztelés ellenére valóban nem akartam klánnal jönni.

q6yZs8m.png


Egyedül a RAGE-ről tudtam ekkor, akik "szervezetten" indulnak, és nem akartam őket hátráltatni, mert tudtam, mekkora barbfest lesz ez a szerver. Aztán leginkább a régi W121-es vezetők aktivizálták magukat + nagy lett a hírverés, és úgy alakult, hogy alulról már súroltuk a 40 accot indulásra. De ez még mindig édeskevés volt egy ilyen szerverre. Ahogy az a kamu sem állja meg a helyét, hogy a nemzetközit (a másik felét, akik 73-ra az FS ellen nem értek rá ugye) hívtam. Nos, a fél nemzetközi aki idetévedt, az 121-ről a Black Hammer accban levő alvezéreim, egy jó backline player Goggen, és az ssgk-ban a koreaiak vezére, Lite User.

A sokak által verhetetlen kerettel kapcsolatban már akkor voltak fenntartásaim, amik be is igazolódtak. De erről majd később részletesen, most csak legyen elég annyi, hogy "névleg" erősnek nézett ki ez a keret, de taglistára talán csak a V50-es klánom volt a mostaninál borzalmasabb, vezérként meg nem volt még ennyire szar szerverem, szóval összességében azért vannak itt kérdéses dolgok a végeredménnyel kapcsolatban.

Az egyetlen jól sikerült dolog ezen a szerón az a reg volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan, ennyire problémamentesen megszerezzük az égtájat. Két dolgot élvezek, fogok élvezni ezen a szerón. Az egyik a folyamatos dara, amit a LET-em jól mutat, a másik pedig, amikor Dévvel meg fogjuk dönteni az eddigi magyar KH falurekordot. Na de addig még elég sok minden történt az utóbbi bő egy évben, amit szeretnék tételesen bemutatni azoknak, akiket érdekel.
 
Utoljára szerkesztve:

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.240
3. rész: Rage Styles

W121-en az első ellenfelünk a Rage volt, akiket legyőztünk egy csúnya húzással, és nyertünk. Classicon az első ellenfelünk a Rage volt, akiket legyőztünk egy csúnya (?) húzással, és nyertünk. Innentől akár le is zárhatnám a történetet :D Mint előzőleg említettem, a regünk szinte tökéletesre sikerült, majdhogynem sikerült lefedni a teljes égtájat (ez 60k falut jelent!) úgy, ahogy azt terveztem.

Ez kockáztatás volt, mert a frontrészeken felkínáltuk magunkat az ellenfélnek. Ha a Ragenek egy fokkal rutinosabb vezetősége van, akkor már az elején megverhettek volna minket, mert náluk a játékosok zöme az egyből tömbösödést választotta, míg nálunk a frontosok farmterülettel nyitottak. Volt egy érdekes "akadályozó" tényező, hogy random embereket dobáltak be K45-re, azaz a mi origós kontinkra. Itt nem látom be, mi volt a terv, hogy majd rájuk elverjük a nemest? Lekatáztuk őket, és semmi vizet nem zavartak utána. Viszont az elképzelés amekkora ökörség volt, annyira közel állt ahhoz, hogyan lehetett volna early gameben minket elverni. Ha a fronton csinálták volna ezt, és elindulnak akár csak lekatázni minket, akkor máshogy állt volna a szitu (ezt csak vinszent/helydi részen csinálták).

Mai napig nem értem, hogy azt a részt hogyan éltük túl, amikor a Ragenek kijött a két teli klánból keletkezett falutöbblete. Volt olyan állás, amikor a két Rage klánnak majdnem 2x annyi falva volt mint nekünk (7k vs 4k), igaz, addig nem támadtak, de ha ekkor a védőket legalább előreküldték volna, akkor fel tudtak volna húzni egy falat, amit nem ütöttünk volna át. Ehhez tartozik a rossz regterv (ha volt ilyen), mert olyan játékosok kerültek frontra, akiknek a hátországban lett volna a helyük. Nálunk egyedül =NewHope= hulláján mentek át, és sikerült elrejteni, hogy MrPacsi és istvantiger egy fokkal tapasztalatlanabbak voltak, de elemi hibák voltak, hogy Dévvel és velem szemben benike-József atya-almasrác került, míg vinszent-helydivel szemben TIPO, aki teli farmfiókot épített a fronton.

Itt tenném hozzá, hogy egy Rage fiók levelezéseit láttuk. WarriorSpirit: ha a jövőben duálozol, ha megtörténik, ha nem, mindenképp válts jelszót ha változás áll be az accodban!

Egy kis szó a többi klánról:

ÉK-n rajtunk kívül a Klanhammer volt csak, akiknek a gerince nagyon aktív külföldi játékosokból állt, rendesen megizzasztották az észkai részt a folyamatos katázásokkal. Ezen kívül a =V= klán nőtte ki ott magát, akik a szövetségesünk akartak lenni, és később jöttek hozzánk.

DK totál Rage égtáj volt, szinte mindenkit felvettek, nem volt ott belső ellenállás.

DNY-en a peremen a Doo! született, a regjükön látszott, hogy nem készültek erre a szeróra. Középen egy kontit elvitt a CotR, délen a Rage és a Doo! ütközőklánjaként voltak a németek a MonkaS nevű klánban. Az éjtáj közepetáján az MFC volt, akik a Doo-val korán háborúba kezdtek.

ÉNY volt a legnagyobb katyvasz. Egy kontin (!!!) a lengyel Sytche és az SDK egyik elődklánja, a DPS, ők azonnal háborúba kezdtek. Északon sok-sok kis klán volt, a peremen fent az ASG, mellettük az SDK másik elődklánja, a Sekai, mellettünk a határon pedig a midgame toronymagas topegy playere, a sokáig klán nélküli Willpower, aki később a Sekaiba került be. Alul, az égtájhatárnál a LOU volt, ami két klánból olvadt össze egy nagy, tömbösödött masszává.

Dipo szempontból egy nagyon fontos mozzanat volt, már rögtön startkor. Veszélyt érzékeltem abból, hogy a DPS és a Sytche 1 kontival a mi határunk mellett elkezdett azonnal tömbösödős háborút játszani. Az nem hiányzott egyáltalán, hogy realizálják, hogy ha összefognak, akkor ők egy konti faluval tudnak jönni nekünk a szellős farmterületekre, ezért egy kicsit bele kellett nyúlni. Felkerestem még kezdővédelem alatt a Sytche vezérét, és egy szóbeli MNT-t kötöttünk, amit én a mieinknek "elfelejtettem" megemlíteni, illetve később a DPS-el kötöttünk egy tényleges MNT-t, amiben területi megállapodás is volt. Mindkét klánnal úgy volt, hogy amint végeznek a másik legyőzésével, akkor tovább építhetjük a kapcsolatot, lehet belőle szövi is. Ez fontos volt, ezzel biztosítottuk, hogy arról az oldalról nem fognak összefogni ellenünk.

A Rage és a DPS között lett egy MNT, a Doo és a Rage között szintén. A LOU és a Sekai között volt egy kezdetleges ütésváltás, míg a DPS szövetségre lépett a Sekaival. a Doo és az NF között lett egy szövetség, aminek gyakorlati haszna nem volt, igazából tapogatózás volt (szerintem) mindkét fél részéről. Mai fejjel már bánom, de hát akkor megkötöttük :D

Ez az én saját meglátásom, ne kövezzetek meg érte, de én ezt látom: ahogy mi a DPS/Sytchét, úgy a Doo a Rage-t használta ki. Szerintem köztük a dipó és tapogatózás pont azért készült, hogy ütközőklán legyenek, amíg a Doo rendezi a saját égtáját (meg a többit). Ami ha így volt, ha nem, bevállt, mert mikor a Rage megszűnt, akkor a Doo már előttünk járt faluszámban.

Érdekes volt egy ilyen szervert megélni, ahol valóban volt is súlya a diplomáciának, nem volt mindegy, hogy több tízezres falutömegek éppen kihez állnak, kivel harcolnak. Hanem a status quo-t a Rage bukása mozdította el, onnantól kezdve a szerver méretét figyelembe véve hamar jött a végjáték. De az még egy kicsit odébb van.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.240
4. rész: Frontvonalak

A Rage omlása előtt kivált belőlük a REBELS, akik DK-n össze vissza-helyezkedtek el, és azonnal ment részünkről a hadüzi nekik, mint minden Rage-utódklánnak. ÉNY-en elkezdett egyszerűsödni a massza, mert a Sekai és a DPS olvadtak, míg a földből kinőtt egy új tömegklán, a Knight. Ez utóbbi csapat a térképen mindenhonnan (!!!) toborzott. Még az olvadás előtt a Sekai-al lett egy szövetségünk, a DPS-el volt ugye egy MNT-nk, amit az olvadásuk után egységesítettünk egy szövivé. A Knight szintén szövetségese volt volt a Sekai-DPS-nek, viszont mi ütöttük őket, többnyire a pofátlan barbizás/toborzás kombó miatt, amit a mi határainkon toltak.

Az ÉNY égtáj nagy háborúja jelenleg úgy nézett ki, mintha az égtájat hosszában elfeleztük volna, a Doo-hoz közelebbi részen volt a LOU két klánnal, a hozzánk közel eső részen pedig a két Sekai-DPS klán és a két Knight klán. Faluszámra a két háborúzó fél nagyságrendileg egy szinten volt, és mindkét oldal mögött ott sasolt a két top klán. A helyzet viszonylag egyértelmű volt, mivel tudtuk, hogy DNY az fixen full Doo, ÉK fixen full NF, a Rage maradványát kb fele-fele fogjuk felszedni, így ÉNY-en levő háborún fog múlni, hogy kinek a szövetségese keredekedik felül, azaz kinek az oldala kerül döntő (?) fölénybe.

Ezidőtájt a Doo elkövetett 2, a későbbiekre nézve végzetes hibát. Willpower kontija alatt volt 3 "barna" játékos, Invisible, janos fejedelem és RedTriangle. Az első hibának megágyazott Harley azzal, hogy írt nekem, hogy invisible-t semmiképp se vegyem fel, vigyázzak vele, mert utálja őt, és nagyon bosszút akar állni. Ezt a 3 játékost később felvette a Sekai, sőt, invisible-nek vezéri rangja is volt. Tehát a Doo-nak sikerült embert csempészni az SDK elődklánjának a vezetőségébe. Noha a rámírás gyanút keltett, és kifejezetten azt tanácsoltam Ricónak és Unknown-nak, hogy ne vegyék fel őket, a saját döntésük volt, erősítésnek szánták őket a LOU elleni háborúban.

A LOU nem volt egy profi klán. Sok régi játékos játszott ott, akik noha nem voltak profik, a szememben tiszteletreméltóan harcoltak. Volt több kontinyi összefüggő területük, amit remek csapatmunkával próbáltak amennyire lehet, védeni. Az a helyzet, hogy az az ÉNY háború igazából a semmibe tartott, összesített huszonezer faluknál pártíz falukat sikerült egymástól vinniük állandóan.

Aztán történt a két dolog, amit a Doo hatalmas hibájának tartok, és amit, ha nem vagyunk annyira bénák, garantáltan és 100%-osan a vereségüket eredményezte volna. Ahelyett, hogy otthagyták volna az SDK-ban a 3 "barnát", akik közül ráadásul az egyik vezető acc volt, felvették mind a hármat. Egy garantált kémfiók kiesett az SDK vezetőségéből, és cserébe egy totál védhetetlen helyen találták magukat. Ezzel elérték, hogy az SDK mindenképpen fixen mellettünk maradjon, a szerver folyamán eszükbe se jusson a Doo mellé állni. A másik dolog a LOU szétzilálása volt. Itt kevesebb infóm van, mi miért történt, de ha jól tudom rekonstruálni az esetet, akkor az volt itt, hogy a LOU egyik része a győzelem fix reményében olvadni akart a Doo-ban, a másik fele pedig maradni akart úgy, ahogy van, harcolni az SDK-val tovább. Megtörtént a toborzás, aminek következtében a Doo mint egyedülálló klán előnybe került. Viszont ezzel felhígult nagyon a keretük. Ezidőtájt a Knight olvadt a Sekai-DPS-el, és kialakult a ma ismert SDK klán.Ebben a percben úgy álltunk, hogy falu alapján volt a Doo és mi, a harmadik volt az SDK, volt a Doo és az SDK közös részén a LOU maradék, illetve volt DK-n a REBELS plusz a Rage maradék.
 

-ThaR-

Active Member
A reakció pontszáma
245
“Ahelyett, hogy otthagyták volna az SDK-ban a 3 "barnát", akik közül ráadásul az egyik vezető acc volt, felvették mind a hármat. Egy garantált kémfiók kiesett az SDK vezetőségéből, és cserébe egy totál védhetetlen helyen találták magukat. Ezzel elérték, hogy az SDK mindenképpen fixen mellettünk maradjon, a szerver folyamán eszükbe se jusson a Doo mellé állni.”

Bár még akkor nem voltam ott, de ha jól tudom, egészen eddig szövetséges is volt a Doo és az SDK. Ennek fényében különösen nagy ballépés volt.
Bocs, hogy belekontárkodtam.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.240
“Ahelyett, hogy otthagyták volna az SDK-ban a 3 "barnát", akik közül ráadásul az egyik vezető acc volt, felvették mind a hármat. Egy garantált kémfiók kiesett az SDK vezetőségéből, és cserébe egy totál védhetetlen helyen találták magukat. Ezzel elérték, hogy az SDK mindenképpen fixen mellettünk maradjon, a szerver folyamán eszükbe se jusson a Doo mellé állni.”

Bár még akkor nem voltam ott, de ha jól tudom, egészen eddig szövetséges is volt a Doo és az SDK. Ennek fényében különösen nagy ballépés volt.
Bocs, hogy belekontárkodtam.

Azt nem tudom, csak azt, hogy mi akkor már szövibe voltunk velük, amikor ez történt.
 
Fent