Elemzés A legrosszabb szeróm története

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.183
1. rész: Anyukám csuklása

bQCMixv.png

7E2uYbJ.png

aAWGwnP.png

iVuh5ey.png

PTD7DL1.png

H85L0FR.png

Hye5hDC.png

RcrbwPC.png

y6YoIxA.png

Kairi2q.png

rQ6IrJY.png
 
Utoljára szerkesztve:

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.183
2. rész: Oh shit, here we go again

Minden korábbi fogadalom ellenére (sajnos) meggyőzött ez az elsőre jónak kinéző setup. Aki ismer, tudja, hogy én a sokfalus játékot szeretem, így túl nagy volt a kísértés. Minden korábbi híresztelés ellenére valóban nem akartam klánnal jönni.

q6yZs8m.png


Egyedül a RAGE-ről tudtam ekkor, akik "szervezetten" indulnak, és nem akartam őket hátráltatni, mert tudtam, mekkora barbfest lesz ez a szerver. Aztán leginkább a régi W121-es vezetők aktivizálták magukat + nagy lett a hírverés, és úgy alakult, hogy alulról már súroltuk a 40 accot indulásra. De ez még mindig édeskevés volt egy ilyen szerverre. Ahogy az a kamu sem állja meg a helyét, hogy a nemzetközit (a másik felét, akik 73-ra az FS ellen nem értek rá ugye) hívtam. Nos, a fél nemzetközi aki idetévedt, az 121-ről a Black Hammer accban levő alvezéreim, egy jó backline player Goggen, és az ssgk-ban a koreaiak vezére, Lite User.

A sokak által verhetetlen kerettel kapcsolatban már akkor voltak fenntartásaim, amik be is igazolódtak. De erről majd később részletesen, most csak legyen elég annyi, hogy "névleg" erősnek nézett ki ez a keret, de taglistára talán csak a V50-es klánom volt a mostaninál borzalmasabb, vezérként meg nem volt még ennyire szar szerverem, szóval összességében azért vannak itt kérdéses dolgok a végeredménnyel kapcsolatban.

Az egyetlen jól sikerült dolog ezen a szerón az a reg volt, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire gyorsan, ennyire problémamentesen megszerezzük az égtájat. Két dolgot élvezek, fogok élvezni ezen a szerón. Az egyik a folyamatos dara, amit a LET-em jól mutat, a másik pedig, amikor Dévvel meg fogjuk dönteni az eddigi magyar KH falurekordot. Na de addig még elég sok minden történt az utóbbi bő egy évben, amit szeretnék tételesen bemutatni azoknak, akiket érdekel.
 
Utoljára szerkesztve:

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.183
3. rész: Rage Styles

W121-en az első ellenfelünk a Rage volt, akiket legyőztünk egy csúnya húzással, és nyertünk. Classicon az első ellenfelünk a Rage volt, akiket legyőztünk egy csúnya (?) húzással, és nyertünk. Innentől akár le is zárhatnám a történetet :D Mint előzőleg említettem, a regünk szinte tökéletesre sikerült, majdhogynem sikerült lefedni a teljes égtájat (ez 60k falut jelent!) úgy, ahogy azt terveztem.

Ez kockáztatás volt, mert a frontrészeken felkínáltuk magunkat az ellenfélnek. Ha a Ragenek egy fokkal rutinosabb vezetősége van, akkor már az elején megverhettek volna minket, mert náluk a játékosok zöme az egyből tömbösödést választotta, míg nálunk a frontosok farmterülettel nyitottak. Volt egy érdekes "akadályozó" tényező, hogy random embereket dobáltak be K45-re, azaz a mi origós kontinkra. Itt nem látom be, mi volt a terv, hogy majd rájuk elverjük a nemest? Lekatáztuk őket, és semmi vizet nem zavartak utána. Viszont az elképzelés amekkora ökörség volt, annyira közel állt ahhoz, hogyan lehetett volna early gameben minket elverni. Ha a fronton csinálták volna ezt, és elindulnak akár csak lekatázni minket, akkor máshogy állt volna a szitu (ezt csak vinszent/helydi részen csinálták).

Mai napig nem értem, hogy azt a részt hogyan éltük túl, amikor a Ragenek kijött a két teli klánból keletkezett falutöbblete. Volt olyan állás, amikor a két Rage klánnak majdnem 2x annyi falva volt mint nekünk (7k vs 4k), igaz, addig nem támadtak, de ha ekkor a védőket legalább előreküldték volna, akkor fel tudtak volna húzni egy falat, amit nem ütöttünk volna át. Ehhez tartozik a rossz regterv (ha volt ilyen), mert olyan játékosok kerültek frontra, akiknek a hátországban lett volna a helyük. Nálunk egyedül =NewHope= hulláján mentek át, és sikerült elrejteni, hogy MrPacsi és istvantiger egy fokkal tapasztalatlanabbak voltak, de elemi hibák voltak, hogy Dévvel és velem szemben benike-József atya-almasrác került, míg vinszent-helydivel szemben TIPO, aki teli farmfiókot épített a fronton.

Itt tenném hozzá, hogy egy Rage fiók levelezéseit láttuk. WarriorSpirit: ha a jövőben duálozol, ha megtörténik, ha nem, mindenképp válts jelszót ha változás áll be az accodban!

Egy kis szó a többi klánról:

ÉK-n rajtunk kívül a Klanhammer volt csak, akiknek a gerince nagyon aktív külföldi játékosokból állt, rendesen megizzasztották az észkai részt a folyamatos katázásokkal. Ezen kívül a =V= klán nőtte ki ott magát, akik a szövetségesünk akartak lenni, és később jöttek hozzánk.

DK totál Rage égtáj volt, szinte mindenkit felvettek, nem volt ott belső ellenállás.

DNY-en a peremen a Doo! született, a regjükön látszott, hogy nem készültek erre a szeróra. Középen egy kontit elvitt a CotR, délen a Rage és a Doo! ütközőklánjaként voltak a németek a MonkaS nevű klánban. Az éjtáj közepetáján az MFC volt, akik a Doo-val korán háborúba kezdtek.

ÉNY volt a legnagyobb katyvasz. Egy kontin (!!!) a lengyel Sytche és az SDK egyik elődklánja, a DPS, ők azonnal háborúba kezdtek. Északon sok-sok kis klán volt, a peremen fent az ASG, mellettük az SDK másik elődklánja, a Sekai, mellettünk a határon pedig a midgame toronymagas topegy playere, a sokáig klán nélküli Willpower, aki később a Sekaiba került be. Alul, az égtájhatárnál a LOU volt, ami két klánból olvadt össze egy nagy, tömbösödött masszává.

Dipo szempontból egy nagyon fontos mozzanat volt, már rögtön startkor. Veszélyt érzékeltem abból, hogy a DPS és a Sytche 1 kontival a mi határunk mellett elkezdett azonnal tömbösödős háborút játszani. Az nem hiányzott egyáltalán, hogy realizálják, hogy ha összefognak, akkor ők egy konti faluval tudnak jönni nekünk a szellős farmterületekre, ezért egy kicsit bele kellett nyúlni. Felkerestem még kezdővédelem alatt a Sytche vezérét, és egy szóbeli MNT-t kötöttünk, amit én a mieinknek "elfelejtettem" megemlíteni, illetve később a DPS-el kötöttünk egy tényleges MNT-t, amiben területi megállapodás is volt. Mindkét klánnal úgy volt, hogy amint végeznek a másik legyőzésével, akkor tovább építhetjük a kapcsolatot, lehet belőle szövi is. Ez fontos volt, ezzel biztosítottuk, hogy arról az oldalról nem fognak összefogni ellenünk.

A Rage és a DPS között lett egy MNT, a Doo és a Rage között szintén. A LOU és a Sekai között volt egy kezdetleges ütésváltás, míg a DPS szövetségre lépett a Sekaival. a Doo és az NF között lett egy szövetség, aminek gyakorlati haszna nem volt, igazából tapogatózás volt (szerintem) mindkét fél részéről. Mai fejjel már bánom, de hát akkor megkötöttük :D

Ez az én saját meglátásom, ne kövezzetek meg érte, de én ezt látom: ahogy mi a DPS/Sytchét, úgy a Doo a Rage-t használta ki. Szerintem köztük a dipó és tapogatózás pont azért készült, hogy ütközőklán legyenek, amíg a Doo rendezi a saját égtáját (meg a többit). Ami ha így volt, ha nem, bevállt, mert mikor a Rage megszűnt, akkor a Doo már előttünk járt faluszámban.

Érdekes volt egy ilyen szervert megélni, ahol valóban volt is súlya a diplomáciának, nem volt mindegy, hogy több tízezres falutömegek éppen kihez állnak, kivel harcolnak. Hanem a status quo-t a Rage bukása mozdította el, onnantól kezdve a szerver méretét figyelembe véve hamar jött a végjáték. De az még egy kicsit odébb van.
 
Fent