2019 Január: Prémium Tőzsde változás

R. Daneel Olivaw

New Member
A reakció pontszáma
18
Lényeg a lényeg. ismét sikerült azokkal kiszúrni, akik nem nyerészkedésből, hanem pusztán azért mert aktívak össze tudnak szedni egy kis plusz PP-t, amivel kicsit jobban tudnak haladni. Attól hogy a tőzsdés PP nem adható át, az aki scriptekkel farmol napi milliókat egy max 2 hetes szerón még nem fog szabályosan játszani. Ha meg nyerészkedik azt azért teszi, mert megteheti, hiszen mivel sokan nem tudják kifizetni legálisan a szükséges PP-t, így ha olcsóbban kapja meg valahol meg is veszi. Max majd most nem PP-t fognak nekik kínálni, hanem PP-vel feltöltött fiókot, amit ugyanúgy nehéz lesz kiszűrni. Mert akkor majd mi lesz ha hirtelen megszaporodnak a fiókátvételek? Megszüntetik a fiókátadás lehetőségét, hogy akik illegálisan kereskednek vele, azok ne tudják megtenni? Arra is fognak találni megoldást azok akik pénzt akarnak keresni azzal, hogy valaki játszani akar de nem tudja kifizetni a német pénztárcához mért árakat.
Végső soron a játékoslétszám is csak azért ilyen gyér, mert sokan amikor rájönnek, hogy PP nélkül semmire nem mennek, de nem telik nekik rá és idejük sincs tőzsdén összeszedni egyszerűen feladják és messziről elkerülik a játékot legközelebb.
Ha viszont megfizethető áron juthatnak hozzá a lusta vagy kevés idővel rendelkező és kispénzű játékosok a PP-hez, akkor előfordulhat, hogy bár kevesebbet, de többen fognak pénzt költeni, ami viszont nagyobb és stabilabb bevétel az INNO-nak, a játékosoknak is sokkal vonzóbb az, ha egy világon nem 3 hónapig játszhatnak, mert max 4 kontinál soha nem lesz nagyobb. Hiszen nincs az a hülye, aki beregel egy 200 pontos fiókot próbálkozni esetleg még költ is rá, ha már az első hónap végén eldőlt ki nyeri a szervert. Rengetegen pont ezért is hagyták abba anno, mert míg a kezdet kezdetén pld. V1-V2 szinte kicsi lett a térkép és mindenki jól szórakozott, sőt még vette is a PP-t ha tehette, de anélkül is volt esélye, addig manapság jó ha 3-4 hónapig megy egy szerver, és aki nem tol a fiókjába bele irdatlan mennyiségű PP-t, annak esélye sincs.
A kezdet kezdetén a játéktudás sokkal többet ért. Ma nem feltétlenül az nyer aki aktívabb és aki tud játszani, hanem az, aki elég nagy mennyiségű PP-t bele tud ölni, és az se baj ha nem gondolkodik, csak pusztán erőből "játszik", minden stratégia és játéktudás nélkül, hiszen ha elég PP-t öl bele, nem tudnak vele lépést tartani azok - és nem is akarnak - akik a játék kedvéért játszanak, és a tudásukkal szeretnének eredményt elérni.
 
Utoljára szerkesztve:

Halottaskocsi

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.067
Lényeg a lényeg. ismét sikerült azokkal kiszúrni, akik nem nyerészkedésből, hanem pusztán azért mert aktívak össze tudnak szedni egy kis plusz PP-t, amivel kicsit jobban tudnak haladni.
Miért is lett kiszúrva azokkal, akik eddig is saját felhasználásra gyűjtötték (aktivitással) saját maguknak a pp-t?
Ez az egyetlen réteg, aki hozzám hasonlóan pont leszarja, hogy a központ milyen szabályt hozott. Meg esetleg az, aki eddig is a központtól vette.

10 éves elmúlt a magyar KH. Évekkel ezelőtt miért nem hallottunk olyat, hogy valaki beszélni akar a központtal, mert drága a pp?
Ja mert akkor még el tudta adni és abból tudott hasznot húzni magának, hogy a rendszer drága. És aki meg tudta venni? Az miért nem reklamált egy éve? Mert hozzájutott más forrásból ha ismerte a szükséges embereket, jóval olcsóbban mint amúgy? Van egy rossz hírem számukra: Ez a bolt bezárt.
Menj be a boltba, reklamálj, hogy az a hely ahol eddig áfa mentes termékeket vettél feketén az bezárt, de neked drága a normális ára, ugyan adják már olcsóbban.

Persze magyar ember kreativitása határtalan amikor a szabályok megkerülésén kell gondolkozni, már meg is találtad a fiókátadós pp kereskedés csodálatos elméletét. Akkor kivel is van kiszúrva? Mi az ami változik az eddigiektől? Semmi. Akkor minek ez a hiszti?
 

R. Daneel Olivaw

New Member
A reakció pontszáma
18
Engem sem különösebben zavar, mivel ha nincs nem használom, ha meg muszáj megveszem, vagy összegyűjtöm a tőzsdén ami nekem elég. Ellenben és ezt már előttem is leírták párszor, sokszor volt, hogy saját jól felfogott érdekemben ha egy klántársamnak aki megszorult, de tudtam, hogy számíthatok rá szüksége volt PP-re, akár vissza tudja adni akár nem küldtem neki, hiszen nekem max. időmbe került, meg némi nyersimbe, viszont ha azért nem tud mondjuk falat húzni, vagy bejövőlistát küldeni, mert épp nincs PP-je, azzal magammal is kiszúrok. Viszont az ajándékozgatáshoz nehogy már ezreket költsek. Az miatt a pár ember miatt akik feketén és szabályellenesen kereskednek vele, valós anyagi javakért, gyakorlatilag az van büntetve aki szabályosan arra használja amire kell. És persze az aki eddig is pénzé tette, sőt rendszeresen üzletelt vele, annak maximum annyi problémája lesz, hogy más megoldást kell találjon, de se kizárva nem lesz a játékból, se azt nem fogja soha senki megtudni kik voltak azok üzelete csináltak. csak ennyi a gond ezzel. És ismétlem magam. Ha ezzel a lépéssel az INNO azt hiszi többen fognak PP-t venni, hát biztosan nem, mivel aki eddig is a tőzsdén szerezte meg ami neki kellett az eztán is ott fogja. És persze vannak jópáran több néven játszanak, mint például a duálosok, de nem csak ők. most akkor ha van egy fiókja X szerveren ami tele van PP-vel és a másik szerón egy másik névvel játszik, nem küldheti át magának azt, ami az övé és legálisan szerezte, a játék lehetőségeit felhasználva, hanem vegyen 10-20000 HUF-ért külön? Akárhogy is csűrjük csavarjuk azzal van kitolva aki szabályosan játszik és a játék keretein belül, mert aki csalt vele azok vannak kevesebben szerintem max pár főről beszélünk, de mivel őket nem tudják kiszűrni az összes játékost büntetik ezzel. A rossz pedagógus csinál ilyeneket tehetetlenségében, hogy ha van egy renitens diákja, de nem tudja megfegyelmezni, akkor bünteti az összes diákját.
Mellesleg 1 PP előállítási költsége nagyjából semmibe nem kerül. Egy virtuális pénzről beszélünk, amiből akármennyit forgalomba lehet hozni. Minél nagyobb értéket tulajdonítanak neki, annál biztosabb az, hogy csalni fognak vele, ha azzal előnyöket lehet szerezni. És erre csak 2 megoldás van, vagy több ember számára kell elérhetővé tenni úgy, hogy ne érje meg csalni vele, vagy egyszerűen ki kell vonni a forgalomból. A bolti analógia pont ezért is rossz erre, mivel a boltban kapható termékek valós értéket képviselnek. A TW-n használatos virtuális pénznek viszont nincs valós értéke, mert nem kerül semmibe előállítani a forgalomba hozója részéről. Viszont minél többet adnak el belőle legális úton, annál több hasznot hoz annak, akitől veszik. És ha több ember számára lesz valami megfizethető nagyobb eséllyel fogja legálisan megvásárolni ahelyett hogy okosban szerezné be ezzel nem az INNO-t, hanem a fekete kereskedelmet segítve.
Élő példa erre az hogy ha drága a cigi a boltban, akkor mit csinál az egyszeri emberke? Ha van rá lehetősége kimegy a piacra és megveszi a csempészektől, mert olcsóban adják azt amire szüksége van. Vagy ha márkás cipőbe, ruhába akarok járni, de nem telik az 50-100000 HUF-os eredetire, elmegyek a kinai boltba és veszek utánzatot pár ezerért, lehet csak pár hónapot bír ki, de arra telik, az eredetire nem. Csak mert azt várják el tőlem, hogy márkás cuccba járjak.
 
Utoljára szerkesztve:

R. Daneel Olivaw

New Member
A reakció pontszáma
18
10 éves elmúlt a magyar KH. Évekkel ezelőtt miért nem hallottunk olyat, hogy valaki beszélni akar a központtal, mert drága a pp?

Anno nem is sok mindenhez kellett PP, mert maximum Prémiumfiókot tudunk rajta venni. De a rengeteg PP centrikus fejlesztés azt hozta magával, hogy gyakorlatilag csak az tud normálisan játszani, aki PP-ért veszi a nyersit, aki többezer PP-vel felezi az építési időket, és aki PPvel csökkenti az egységek nyersanyagszükségletét gyártáskor. Nagyon jól látszik ez minden induló szerveren, amikor már a 3-4. napon van olyan aki foglal. Régen amikor ez a sok PP-s lehetőség nem volt, minimum 2 hét is eltelt mire aki nagyon ügyes és aktív volt egyáltalán addig eljutott, hogy akadémiát építsen. Nem hogy elfoglaljon 2-3 falut.
 

R. Daneel Olivaw

New Member
A reakció pontszáma
18
Ezt a funkciót (még) nem hozták be. És ne adj nekik ilyen irányú tippeket :p
Megoldják a tippem nélkül is. De amugy már a különféle igen gyakori, szintén PP-vel kifejezetten jó eredményeket és cuccokat garantáló leltári cuccok közt már van olyan, hogy esetenként 5-10%-al csökkenthető vele az egységek nyersanyag szükséglete. Szóval már kitalálták, csak még PP-vel se mindenki férhet hozzá. Ahhoz bele kell verjen némi PP-t egy-egy ilyen rendezvénybe, és ha elég sokat költ rá szerencsésen kaphat ilyet is. :)
 

R. Daneel Olivaw

New Member
A reakció pontszáma
18
De különben meg végiggondolva miért is ne legyen ilyen funkció is. :) Eggyel több lehetőség elverni a PP-t. A most már át nem adható PP-t. Később be lehet majd vezetni azt is, hogy a tőzsdéről szerzett PP-tjét elrabolja a másiknak az a játékos aki az utolsó falvát elviszi. Mind mind hasonlóan felpörgetné a játékot és kb. ugyanannyira esélyt adna mindenkinek, mint az hogy nem adható át a PP-t. ;) Hátha kevesebben ügyeskednének és több lenne a bevétel.

Ez mind mind csak tovább fejlesztése lenne ennek az értelmetlen dolognak, amit most csináltak, meg az összes többinek amit eddig kitaláltak azzal, hogy játékélmény fokozás. Aztán rendszeresen az derül ki róluk később, hogy csak arra jók, hogy egyre kisebbek legyenek a világok.
Ellenben a mai napig nem lehet fórumot lementeni, vagy épp építési és/vagy képzési sablonokat. Hiszen azt túl sokan szeretnék. Valamint nincs egy értelmes ellenőrzési rendszer a klánalapítók kezében, amivel ellenőrizni tudná a vezetőtársainak tevékenységét, netán a klánja tagjainak tevékenységét. Simán tűnhetnek el bejegyzések pld. a klánfórumból úgy, hogy senki nem tudja megmondani ki és mikor törölte meg miért. Pedig ezekre lenne igény. Számtalan esetben lettek már javasolva megvalósításra. De helyette rendszeresen olyan frissítések és újítások jönnek ami sokkal alkalmasabb a közösségek szétverésére, vagy juttatnak előnyökhöz pár embert a többség ellenében.
 

Halottaskocsi

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.067
Ez mind mind csak tovább fejlesztése lenne ennek az értelmetlen dolognak, amit most csináltak, meg az összes többinek amit eddig kitaláltak azzal, hogy játékélmény fokozás. Aztán rendszeresen az derül ki róluk később, hogy csak arra jók, hogy egyre kisebbek legyenek a világok.
Ellenben a mai napig nem lehet fórumot lementeni, vagy épp építési és/vagy képzési sablonokat. Hiszen azt túl sokan szeretnék. Valamint nincs egy értelmes ellenőrzési rendszer a klánalapítók kezében, amivel ellenőrizni tudná a vezetőtársainak tevékenységét, netán a klánja tagjainak tevékenységét. Simán tűnhetnek el bejegyzések pld. a klánfórumból úgy, hogy senki nem tudja megmondani ki és mikor törölte meg miért. Pedig ezekre lenne igény. Számtalan esetben lettek már javasolva megvalósításra. De helyette rendszeresen olyan frissítések és újítások jönnek ami sokkal alkalmasabb a közösségek szétverésére, vagy juttatnak előnyökhöz pár embert a többség ellenében.
Építési sablont most már le lehet menteni, képzésit ha jól emlékszem még nem. A vezetők tevékenységének logolása pedig egy kifejezetten jó ötlet, egy szegmensének - a foglalástervező módosításait érintő beállításoknak - a logolását már én is felvetettem.
 

R. Daneel Olivaw

New Member
A reakció pontszáma
18
Építési sablont most már le lehet menteni, képzésit ha jól emlékszem még nem. A vezetők tevékenységének logolása pedig egy kifejezetten jó ötlet, egy szegmensének - a foglalástervező módosításait érintő beállításoknak - a logolását már én is felvetettem.

Még most nem néztem de az jó ha az építésit le lehet menteni. Bár mondjuk képzésire szerintem sokkal nagyobb szükség lenne. Hasonlóan a klánfórum archiválása is egy olyan dolog lenne, ami nagyon sok feleslegesen eltöltött időt spórolna meg. Nemcsak az állandó dolgok egyik világról a másikra hurcolásában, de abban mindenképp.
 

scourge

Member
A reakció pontszáma
17
En eddig is tozsdeztem,es ezutan is fogok.
Ebbel csak azt ertek el hogy a masodik pps-zaszlos-gyakorlos fiokombol kiszedtem az osszes hasznalhato zaszlot es nem jarok fel vele :)
 
Fent