2018-11-20: új játékszabályok lépnek életbe, magyarázó rész

Státusz
Nem lehet hozzászólni.

DeletedUser8560

Vendég
Kedves Játékosaink,

Ebben az alfórumban minden egyes szabályzati pontot bemásolunk (kékkel), és hozzáadjuk a magyarázatot is.
Arra kérek minden olvasót, hogy amennyiben kérdés merül fel, akkor azt a "Kérdések és válaszok a szabályzattal kapcsolatban" alfórumba tűzze be.
A játékszabályok a normál és könnyített világon kívül a speed és classic világokra is vonatkoznak, de felhívjuk minden kedves játékosunk figyelmét arra, hogy a speed és classic világokon kiegészítő szabályok is érvényben vannak!

Köszönöm szépen!
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
Az első megjegyzés:

Mostantól vannak GLOBÁLIS, és helyi, úgynevezett LOKÁLIS / HELYI szabályok.

A Globális szabályok mindenhol azonosak, a Lokális szabályok (nálunk pl.: végrendelet) egyedi elbírálás alá esnek a központ munkatársai által, és azok csak az adott játékban (pl.: itt csak a magyar Klánháborún) kerülnek bevezetésre.

A Büntetési szabályzat NEM azonos minden országban, most CSAK a szabályzat lett egyesítve!
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§1) Általános információ
 1. Kérjük kedves játékosainkat, hogy olvassák el a következő szabályokat alaposan, és tartsák be ezeket.
 2. Kérjük, senki se felejtse el, hogy ezek a szabályok a játék minden részére és felületére vonatkoznak.
 3. A szabályok megváltoztatásának jogát az InnoGames fenntartja. A változást minden esetben bejelentjük a fórumon, és a Klánháború kezdőoldalán.
 4. Kérjük vegyétek figyelembe, hogy a speciális, átmeneti világokra további szabályok vonatkozhatnak. Ezekre a fórumon és a világok leírásában felhívjuk a figyelmet.
 5. Az InnoGames nem vállal felelősséget a játékban és a hozzá tartozó felületeken a felhasználók által végrehajtott műveletekért vagy megjegyzésekért. A felhasználói tartalom előzetes figyelmeztetés nélkül törölhető ha szabálytalannak ítéljük meg.
 6. Ha a szabályokkal és rendelkezésekkel kapcsolatban kérdés merül fel, kérjük minden játékosunkat, hogy cselekedetük előtt lépjenek kapcsolatba a support csapattal.
 7. Ezek a szabályok nem fednek le minden, előfordulható eseményt. A support csapat számára megengedett, hogy eljárjon olyan ügyekben, amelyek nincsenek lefedve.
 8. Kérünk mindenkit, hogy vegye figyelembe, hogy a szabályokon kívül az ÁSzF is meghatározza a játék működési és felhasználási elveit.
 9. A Support csapat vagy a Community Management, vagy az InnoGames alkalmazottjai soha nem fogják a jelszót elkérni.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§2) Magatartási kódex
 1. Minden játékostársaddal bánj tisztelettudóan. A játékosokkal való kommunikációnak barátságosnak és elfogadhatónak kell lennie.
 2. A support csapat megbüntetheti vagy kizárhatja a játékból vagy a kapcsolódó szolgáltatásokból azokat, akik ezeket a szabályokat megsértik; a kizárás az eset súlyosságától függően előzetes figyelmeztetés nélkül is megtörténik. A kizárás ellen csak a support rendszerben lehet fellebbezni.
 3. A support rendszeren belül történt súlyos, vagy sorozatos szabályszegés esetén a support csapat kizárhatja a játékost a support rendszerből.
 4. A játékos kötelessége, hogy a support csapat instrukciói alapján járjon el. A verzió Community Managere a legfelsőbb szintű eljáró, döntése végleges.
 5. Minden, amit a játékos leír a játékban vagy a kapcsolt felületeken, jelenthető, és bizonyítékként felhasználható. Amennyiben a játékos bizonytalan egy ügyben, a support csapathoz lehet fordulni tanácsért.
 6. Nem szabályos, ha egy játékos másnak adja ki magát, legyen az játékos vagy a support csapat tagja, vagy akár az InnoGames alkalmazottja.
 7. Tilos a support csapat tagjaival, vagy az InnoGames alkalmazottaival megismerkedni annak érdekében, hogy egy döntést befolyásoljon a játékos.
 8. Nem szabályos, ha a játékos a support csapattal folytatott kommunikációját a support engedélye nélkül nyilvánosságra hozza, legyen szó más játékos(ok)ról, vagy harmadik félről.
 9. Minden játékos kötelezettsége, hogy a tudomására jutott hibákról azonnal értesítse a support csapatot. Ennek elmulasztása, különösen akkor, ha a hiba kihasználásával előnyhöz jutott, büntethető.
 10. Minden, más játékos szabálytalanságából fakadó előnyszerzés a játékos szabályszegésének minősül, és büntetést von maga után. Ha a játékos úgy gondolja, hogy ez megtörtént, azonnal kapcsolatba kell lépnie a support csapattal.
 11. Szigorúan tilos olyan műveleteket vagy információkat kérni, amelyek közvetve vagy közvetlenül kapcsolódnak a fiók tulajdonjogához; tilos zsarolni, trükközni vagy fenyegetni a játékosokat ilyen céllal; továbbá szigorúan tilos egy játékost bármilyen módon szabálysértésre rávenni.
 12. Szigorúan tilos tárolni, megosztani, közzétenni, vagy meghirdetni bármilyen információt, ami a játék, és a játék különböző csatolt platformjaival kapcsolatban áll.
 13. Szigorúan tilos külső vagy játékfelületen olyan eszközt használni, amely elősegíti a szabályok, blokkok, technikai korlátozások megkerülését.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§3) Kommunikáció és Nyelv
 1. A játék és a csatolt felületeken szigorúan tilos olyan kifejezések, terminológiák, média platformok vagy linkek használata, amelyek tartalma politikai, extrém politikai, pornografikus, erőszakos, szexuálisan túlfűtött, szexista, sértő, visszaélésekre motivál, bármilyen formában kirekesztő, fenyegető, vagy más módon illegális. Ez magában foglalja a cenzorált, vagy más módon módosított verziókat.
 2. Tilos felismerhető márkák, védjegyek és/vagy védett nevek, kifejezések használata a játékon belül; legyen az a fiók része, profil, falunév vagy klánhoz kapcsolt tartalom.
 3. A játék és kapcsolt felületeit tilos direkt vagy indirekt reklámcélra használni, ahol weboldalak, projektek, márkák, vagy ehhez hasonlókat reklámoznak. Ahhoz hogy ezt egy játékos megtegye, előzetesen engedélyt kell kérnie a support csapattól.
 4. A játékosok egymás közötti és a supporttal történő kommunikációjának nyelve: magyar és angol. A support megtagadhatja a segítségadást akkor, ha a kérés nem érthető (pl.: automata fordítóval készült).
 5. A játékos és klán profilok nyelve: magyar és angol. Rövid, és általános műveltség körébe tartozó rövid, más nyelvű kifejezések megengedettek, ha a korrekt fordítás ezen a nyelven: magyar is megjelenítésre kerül.
 6. Ez úton is megkérjük játékosainkat, hogy ne osszanak meg magukról vagy más játékosokról információkat másokkal, mert azok felhasználhatók ellenük akár a játékban, akár a magánéletben.

Magyarázat
 1. A szabálytalan tartalom akkor is szabálytalan, ha szó egy része más karakterrel (pl.: *, @) lett felcserélve.
 2. Az olyan magyarázkodások, mint pl.: ez nem is kirekesztő kifejezés, hanem népi cserépedény, nem fog célt érni.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§4) Fiókok
 1. Minden játékosnak csak egy fiókja lehet minden világon. Lehetséges, hogy egy játékos egy fiókkal több világon is játsszon, vagy egy embernek több fiókja legyen, mindaddig, amíg azok külön világokon vannak jelen.
 2. Ha egy játékos úgy dönt bármilyen indok miatt, hogy egy másik fiókkal folytatja azonos világon a játékot, meg kell bizonyosodnia arról, hogy a régi fiókot törlésre állította, és minimum 24 óra eltelt a régi fiókba való utolsó belépés és az új fiókkal való belépés között. Nem szabályos a másodfiók létrehozása után törlésre állítani a régebbi fiókot.
 3. A játékosfiókok átlagos törlése inaktivitás esetén 14 nap.
 4. Tilos azért létrehozni egy vagy több fiókot, hogy azokat egy másik fiók fő előnyszerzésére használják ("pushing").
 5. Tilos egy másik játékos fiókjába belépni, vagy azt megkísérelni. Még a próbálkozás is büntetést von maga után.
 6. Egy játékos sem adhatja ki a jelszavát, belépési adatait másnak. A support nem ad segítséget a fiók számára ilyen esetben.
 7. Ha a játékos nem tud belépni a fiókjába, vagy úgy gondolja, hogy a fiókját feltörték, kérjük, lépjen kapcsolatba a support csapattal 7 napon belül a fiók tulajdonjogának ügyében. Ez után a határidő után nem valószínű, hogy biztosítani tudjuk a fiók újbóli elérését.
 8. Egy másik fiók irányítása csak a "Fiókhelyettesítés" funkcióval lehetséges a játékon belül. Fiókhelyettesítés esetén minden játékos felelős a helyettes kiválasztásáért, mert minden helyettes a tulajdonos nevében jár el. Ez azokra az esetekre is vonatkozik, amikor a helyettesítés során a helyettes bármilyen változtatást eszközöl a fiókban. Bármilyen kár, amit a helyettes okozott, nem téríthető meg. Ha a helyettesítő a helyettesítés alatt szabályt szegett, a helyettesített fiók ugyanúgy büntetést kap.
 9. Azok a játékosok, akik azonos belépési pontot használnak (pl.: háztartás, iskola, munkahely), be kell állítsák a "Megosztott internet kapcsolat"-ot a fiókokon belül.
 10. Tilos ideiglenes/eldobható ("trash") email címek használata a regisztráció során. Ezek használata kizárást von maga után a játékból.
 11. Minden játékos felelős a fiók és a megadott adatok érvényességéért, és annak biztonságáért.
 12. Szigorúan szabálytalan elfedni a belépési pontot, annak eredetét, vagy azokat az információkat, amelyek a játékosokhoz, vagy a fiókjához köthetők. A játékos adatvédelme ebben az esetben nem mentség a szabály megsértésekor.
Magyarázat:
 1. A támogató ("pushing") fiókok csak akkor szabálytalanok, ha egy személyhez kötődnek. Minden olyan esetben, amikor a tulajdonos dönt úgy, hogy a játékot abbahagyja és a faluját/falvait átadja más játékosnak (befoglaltatja), nem szabálytalan.
 2. Azonos eszközről jelszóval be- és átlépkedések több fiókba (főleg rövid időközönként) megosztott internetkapcsolat mellett is szabálytalan. Ha egy helyen 2 ember nem tudja megoldani, hogy két külön eszközt használjon (manapság azért ez elég ritka...), akkor javasoljuk a dual fiók használatát, mert különben a fiókok kitiltásra kerülhetnek.
 3. "A helyettesített fiókot úgy kell felügyelni, hogy az csak saját hasznot termeljen, harmadik fél előnyhöz ne jusson a helyettesítés által. Szabályellenes visszaélni a helyettesítéssel. Az a helyettes, aki szándékosan tönkreteszi vagy súlyos kárt okoz a helyettesített fiókban, büntetésre számíthat." Tehát: minden fiók azért játszik, hogy saját maga és a csapata előre jusson. Azok a fiókok, amelyeket arra használnak, hogy a fiók ne jusson előre, de más fiókok egyéni vagy a klán összcéljait szolgálja, az zárolásra kerül. Ha egy fiók helyettesítés alatt van, a faluit nem lehet befoglalni, felosztani, újrakezdve a játékot még több falut befoglaltatni. Amelyik helyettes felügyelete alatt a fiók vagy nem stagnál, vagy nem fejlődik, és láthatóan csökkennek a faluszámok, fogy a nyersi, a seregek máshol vannak miközben a fiókot támadják büntethető, és a helyettesítő fiók is veszélybe kerül.
 4. Helyettesítéssel életben tartani egy fiókot
  A játék szabályai szerint helyettesítéssel életben tartani egy fiókot szabálytalan, végleges, a multival megegyező büntetést von maga után. Csak abban az esetben lehet helyettesítéssel életben tartani egy fiókot, ha TUDJUK, hogy a tulajdonos vissza akar térni a játékba.
  1) Értelmezzük együtt egy példán keresztül:
  Van egy játékos, aki játszani akar. Elolvassa a szabályokat, elfogadja, beregel, és 2 órán belül már más viszi a fiókját. A beregelés óta a fiók nem élt saját, független életet, mert a fiók folyamatos helyettesítés alatt áll, napi átlagos 20 percnél többet nem tölt helyettes nélkül (vagy egyáltalán be sem lépik már a fiókba).
  Ez életben tartás, hiszen a fiók már rég ment volna a kukába, önálló hosszútávú játékra képtelen, és a tulajnak ez nem is áll szándékában.
  2) Nézzünk egy másik példát:
  Van egy játékos, aki játszani akar. Elolvassa a szabályokat, elfogadja, beregel, játszik, majd egy idő után kiderül hogy el kell utaznia munkaügyben, és bizony most két hónapig nem lesz netközelben folyamatosan. Így keres valakit, és helyettesként más viszi a fiókját ezen időszakban. Szól nekünk, felírjuk, mindenki éli az életét tovább, a fiók megmarad a visszatérő tulajdonosnak.
  A beregelés után a fiók saját, független életet élt, majd pedig a fiók időszakosan más felügyeletére lett bízva - ez szabályos eset.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§5) Prémium Pontok
 1. Prémium Pontokat csak az InnoGames hivatalos rendszerén keresztül lehet vásárolni a játékon vagy az appokon keresztül. Prémium Pontok vásárlása minden más módon tilos, és eltávolítható a fiókból, kompenzáció nélkül. Emiatt az InnoGames semmilyen támogatást nem nyújt abban az esetben, ha a pontok nem hivatalos csatornán keresztül lettek megvásárolva.
 2. Tilos eladni, megvenni, vagy a fiókot vagy annak egy részét felajánlani Prémium pontokért, vagy egyéb játékon kívüli javakért, Az egyetlen kivételt a játék azon elemei tartalmazzák, amelyek célja a játékon belüli gazdaság élénkítése.
 3. Játékosok közötti Prémium pontok átadása a résztvevő felek felelőssége. A supportnak nem kötelessége ilyen ügyekben eljárni. Kérjük játékosainkat, vegyék figyelembe, hogy a játékosok által kapott pontok visszamenőleges hatállyal eltávolíthatók, pl.: a pontokat a játékos csalással szerezte, vagy a játékos vásárlás-visszavonást kezdeményezett, vagy egyéb, más szabályt megszegett a fentiek közül. Ha a játékos ismeretlen forrástól kapott Prémium Pontokat, a support csapattal kell felvenni a kapcsolatot a felhasználását megelőzően.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§6) Botok és Scriptek
 1. A játékot a rendszer által támogatott internet-böngészővel, vagy a hivatalos és támogatott mobil appokról lehet használni. A játékon belül minden akciót, tevékenységet kézzel, vagy az engedélyezett scriptek egyikével lehet végrehajtani.
 2. Botok, eszközök, scriptek és egyéb eszközök, amelyek automatizált folyamatokat hajtanak végre, és/vagy helyettesítik a prémium funkciókat, szigorúan tiltottak, kivéve, ha kifejezetten engedélyezettek.
 3. Részletes áttekintés a játékban használható scriptekről itt érhető el.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§7/1) Helyi szabályok, Botok és Sciptek

Minden scriptet a Support Csapatnak engedélyeznie kell. Ha nem vagy biztos benne, hogy a script engedélyezett-e, kérjük kérdezd meg a Support Csapatot, levélben, a rendszeren belül. Az engedélyezett scriptek listája a fórumon megtalálható.

A következő szabályok érvényesek:

 1. Minden userscript (greasemonkey/tampermonkey/…) vagy eszköz (mint a bővítmények, böngésző addonok) használata tilos.
 2. Csak azok a scriptek szabályosak, amelyek 1 klikkelést helyettesítenek, kivéve a faluátnevező, támadás-átnevező és jelentést átnevező scripteket.
 3. A Farmkezelőhöz kapcsolt scriptek csak a Support egyedi hozzájárulásával használhatók.
 4. Egy script sem küldhet automatikus információkat, vagy reagálhat a fiókban történő eseményekre.
 5. Egy script sem fókuszálhat vagy klikkelhet a Támadás, Támogatás vagy OK gombokra a gyülekezőtéren /egységinformációs oldalon.
 6. A Scriptek nem küldhetnek a játékos nevében támadást, és nem használhatók automatikusan egységküldésre a megszokottnál kevesebb kattintással.
 7. Egy script sem működhet együtt a Prémium Tőzsdével.
A Klánháború Csapata saját hatáskörén belül elutasíthat scripteket, még akkor is, ha a script a fenti szabálypontokat betartotta.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§7/2) Helyi szabályok, Klánháború végrendelet

A "végrendelet" célja, hogy az abbahagyó játékos megmondja, hogy a játék abbahagyása után társai és általa kijelölt helyettese hogyan kezelheti a fiókot és a falvakat.
Az ügyet nem lehet húzni halasztani, ha látható, hogy a végrendeletre hivatkozva tartanak életben egy fiókot, akkor az osztó és az osztandó fiók végleges kizárást kap.

Feltételek:

 • A „végrendeletet” meg kell küldeni a supportnak.
 • Ezt megteheti a tulajdonos és a helyettes is – abban az esetben, ha a végrendeletben a tulajdonos beleírta, mennyi játékban nem eltöltött idő után lehet a végrendelet szerint eljárni.
 • A lebonyolítás maximum 30 napot vehet igénybe, bejelentéstől számítva.
 • A support nem vállal felelősséget, ha a közben visszatért játékos követeli vissza a faluit.
 • Seregek elküldhetők egy utolsó csatába.
 • A fiók falvait a helyettes befoglaltathatja.
  FONTOS: Ha a helyettes átadja másnak a fiók osztását, jelezni kell nekünk, hogy felhegyezhessük az osztási jog átadását. KIVÉTEL, ha az helyettesítés átadása csak addig él, amíg az osztó is falut foglal, és utána azonnal visszaveszi, vagy ezzel véget ér az osztás.
 • Nincs falufoglalás az abbahagyó fiókból. Ha támadják a fiókot, akkor az elvesztett falvakat NEM lehet visszafoglalni. Ennek megszegése a végrendelkezés megszüntetéséhez vezet.
 • A support nem ellenőrzi hogy ki visz falut, minket csak a fogyatkozás ténye érdekel.
 • A végrendelet visszavonható a tulajdonos által, ha jelzi Support kérelemben a szándékát. Viszont ebben az esetben a fiók tovább kell folytassa a játékot. Újabb végrendelet bejelentéséhez legalább 90 napnak kell eltelnie.
FONTOS!
A végrendelet célja a fiók mielőbbi leosztása, nem pedig életben tartása. A végrendelet érvénybe lépésétől számítva a fiók egyedüli célja a világon, hogy mielőbb leosztásra kerüljenek a falvak. A végrendelkezett és/vagy helyettesítő fiók zárolható, ha megsértésre kerül a fenti pontok bármelyike.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§7/3) Helyi szabályok, Duál/triál fióklétrehozása, ismertetője

A duál/triál fiók létrehozása esetén a regisztrációhoz tartozó, valamelyik világon lévő fiókot két vagy több játékos megossza - azaz a tulajdonos beenged a fiókjába más játékost/játékosokat.

 • Ebben az esetben a tulajdonosnak meg kell értenie és el kell fogadnia, hogy az átadással a másik játékos a teljes regisztráció felett megkapja az irányítás lehetőségét - tehát visszaélhet vele azon a világon, ahol amúgy két külön fiókot visztek. Tehát akkor tedd ezt meg, ha maximálisan bízol a jövendő társadban.
 • A duál/triál acc létrehozását be kell jelenteni a supportnál, ahol mi feljegyezzük az adatlapjára, hogy a tulajdonos melyik fiók tulajdonosát engedte be a fiókba.
 • Felszeretném hívni a figyelmet arra, hogy a support nem avatkozik közbe a duál/triál fiók tulajdonosi vitáiba, mert lehetetlen igazságot tenni. Mindkét fél a veszélyek, lehetőségek ismeretében vág bele a közös fiókba, így a köztük fennálló vitás helyzeteket is nekik kell megoldani.
 • Mi a fiókot, és a fiók szabályos játékát figyeljük, amennyiben szabálytalanságot tapasztalunk, akkor a fiók kerül büntetésre, függetlenül attól, hogy melyik tulajdonosnak "köszönhető" a szabálysértés.
 • Megerősítés: a duál/triál fiók helyettesíthet.

A duál/triál fiók létrehozásának menete:

A következő adatokat kell nekünk megküldenie a fiók tulajdonosának:

1) A befogadó félnek a levél megírása előtt meg kell változtatnia a jelszavát úgy, hogy a regisztrációs e-mail címe nem változik.
2) A belépő fiók neve (akkor is, ha ezen a világon nem játszik, de máshol igen!).
3) Ha duál/triál fiókká átalakítandó fiók tulajdonosa a többi világon maradna, akkor írja meg nekünk, hogy elfogadja, hogy egy másik emberrel osztozik a regisztrációján és megbízik benne. EZT MINDENKÉPP MEG KELL ÍRNI NEKÜNK! E NÉLKÜL NEM ÍRJUK ÁT A FIÓKOT!
4) Lehetőség van az egész regisztrációt duál/triál fiókká alakítani, ez az összes eddigi és jövőbeli világra is érvényes lesz (még ha nem is aktív az adott világon a fiók), és nem lesz szükséges mindig újra bejelenteni; és csak kijelentés által szüntethető meg.

Folyamat:
1) Befogadó megküldi az előbb felsoroltakat.
2) A belépőnek a jelenlegi fiókját (azonos világon csak!) törölnie kell és oda többet nem léphet be!
3) Ezek után a support felírja mindkét fél adatlapjára a duál/triál fiókba való belépést.
4) Új tulajdonos belépése: A jelenlegi fiók tulajdonosa átadja a jelszavát.
Megjegyzés:
Amennyiben a belépő nem törölte a fiókját, úgy azt a support teszi meg: végleges, nem támadható kizárás, folyamatban lévő csapatmozgások megállítása, kizárás indokaként feltüntetve a duál/triál fiókba lépést, és a befogadó fiók nevét.

A Support bármikor indoklás nélkül visszautasíthatja, vagy visszavonhatja a duál/triál fiók engedélyét. Szükség esetén a Support nem támadhatóan zárolhatja a fiókot a felhasználó adatvédelme miatt, addig amíg nem történik meg a kijelentés (=jelszóváltás).

Fontos:

 • Support NEM módosít nevet.
 • A duál/triál fiók azt jelenti, hogy a másik ember be tud lépni a te többi világon lévő fiókodba, hozzáfér a prémium pontjaidhoz, az összes elérhető zászlóhoz, ha jelszót vagy nevet módosít, akkor a te jelszód és neved is változik - feltéve ha erről szól neked, és utána be tudsz jutni a többi fiókodba.
 • A fiók azé a játékosé, aki a regisztrációs e-mail címet birtokolja, és mi NEM tehetünk semmit, ha a társát kizárja valamelyik fiókból!

Kijelentéssel kapcsolatos információk:
 • A duál/triál acc létrehozását és megszűnését is be kell jelenteni a supportnál!
 • A duál fiókot kijelentheti a tulajdonos és a belépő játékos is. Ha a tulajdonos teszi, úgy szükséges a jelszóváltás; ha a belépő játékos kíván kilépni, akkor a saját fiókjából kell nekünk jelezze a kijelentési szándékát (ilyenkor azonnal megtörténik a kijelentés, és felkérjük a másik fiók tulajdonosát a jelszóváltásra).
 • Ha egy fiók duál/triál fiókként van feljegyezve, akkor a tulajdonos csak akkor léphet át másik játékoshoz duál/triál társként, ha előtte megszünteti a duál/triál fiókját.
 • FONTOS! Kizárás következtében nem szűnik meg a duál/triál fiók, kötelezően ki kell ezt jelenteni; ellenben multizásnak minősül.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§7/4) Helyi szabályok, klánon belüli versenyek Prémium pontért

Egyre többen érdeklődtök, hogy milyen formában szabad a klánon belül hirdetni harci versenyt, és aztán házon belül, saját prémium pont átadásával "jutalmazni" a nyerteseket.

 • A szabályzat szerint ez csak akkor megoldható, ha nincs kijelölt célpont (egy/vagy több játékos), hanem pl. a LET szerzésen alapul a nyeremény.
 • A személyes előrejutás (pl.: egy meghatározott körzet kitakarítása, ahol aztán a "jutalmat" átadó nyugodtan játszhat) elősegítése sem támogatott semmilyen formában.
 • Ilyen helyzetben nem csak a versenyt kiíró, hanem a részt vevő is bajba kerülhet (=kitiltás).
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§7/5) Helyi szabályok, a Speed szervereken való játék során alapelvként a Játékszabályzat érvényes.

Ezen kívül a következő specifikus szabályokat kell figyelembe venni:

1) TILOS egy gépről több fiókba belépni, már 1 alkalom is kizárást von maga után. Kivétel: szabad, ha a játékos első fiókját befoglalták vagy törlésre rakta a fiókját, és újrakezdi egy másik néven.
2) Nincs fiókátadás. Duál, triál fiók használata tilos, azonnali, végleges kizárást von maga után.
3) Nincs helyettesítés. Kivétel: ha ezt külön engedélyezzük az adott körön.
4) Közös internetről csakis az Internet-megosztás opció bejelölésével lehetséges játszani, ellenben szabálytalan, és végleges kizáráshoz vezet.
5) Proxy, TOR, és minden olyan eszköz használata, amely a valós kapcsolódási pont azonosítását elfedi, azonnali kizárást von maga után.

6) Tilos a végrendelet bármilyen formája. Egyetlen játékosfiók sem szolgálhatja bármely más fiók előrehaladását.
7) Egy adott körben büntetett játékos nem jogosult a jutalomra.
8) Amennyiben egy játékos tiltott proxy, TOR, script vagy bot használat miatt kerül kizárásra, akkor nem csak az érintett játékos, de a klántársai sem jogosultak a jutalomra.
9) Amennyiben egy játékos nem jogosult a jutalomra, akkor a nyeremény elveszik.
10) Csak a játékoslistán szereplő játékosok kapnak nyereményt (játékos-ranglista, LE, LET, LEV lista). Kérdés miatti magyarázat: Klánkörökben csak úgy tudunk jutalmat osztani, ha hitelt érdemlően igazolható, hogy a játékos a klán tagja volt - ez pedig a játékos-ranglista alapján derül ki.
11) Nulla- vagy alappontos játékos nem kap jutalmat. Kérdés miatti magyarázat: ha a játékos nem játssza végig a körét, és nem mutat értékelhető teljesítményt, igazságtalan lenne azért jutalmat kapnia, mert véletlenül pont arra a helyre sorolta be a gép, ahova megjelöltük, hogy aki ott lesz, az kisebb nyereményt kap.
12) A szabálysértő játékosok ellenőrzése és esetleges büntetése, az adott kör lezárása után is lehetséges.

13) Bizonyos Speed körökön egyéni szabályok léphetnek érvénybe, az adott kör leírásában felhívjuk erre kedves játékosaink figyelmét. Ezen szabályok ideiglenesek, felülírhatják az aktuálisakat és csak az adott körre vonatkoznak.

Magyarázat

 1. Szabályos csapatban játszani, egymásnak ütni, egymást védeni; viszont szabálytalan a falvakat másnak húzni, majd átadni azokat. Szabályos a falvak egy részét átadni, amennyiben ez a csapatmunka része, és mindkét fiók tovább játszik.
 2. A Speed szerveren elkövetett sorozatos és visszatérő szabálysértések esetén a Klánháború Csapata globálisan kizárhatja a játékost.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser8560

Vendég
§7/6) Helyi szabályok, a Classic világon való játék során alapelvként a Játékszabályzat érvényes.

Ezen kívül a következő specifikus szabályokat kell figyelembe venni:

1) Nincs lehetőség végrendeletet írni
2) Nincs lehetőség falvakat osztatni helyettessel.
 

DeletedUser8560

Vendég
§7/7) Fórum használata

Az általános, Globális kommunikációra vonatkozó szabályain túl az alábbiakat is figyelembe kell venni:

1. Tilos más felhasználó zaklatása, sértegetése.
2. Tilos politikailag szélsőséges megnyilvánulások, rasszizmus, diszkriminatív vagy bántó kifejezés használata. Pornográf tartalom, vagy bármilyen értelemben illegális tartalmú kijelentések használata tilos. Tilos a trágár szavak használata.
3. Tilos obszcén (vagy ahhoz hasonló) jelentésű felhasználónévvel regisztrálni, illetve a fórumot használni!
4. Tilos lánclevelet, spam-elés vagy bármely más, ehhez kapcsolódó hivatkozást küldeni.
5. Tilos a fórumban és a tag aláírásában, az alábbi (akár külső, akár belső) linkeket megadni:

 • nem InnoGames GmbH által forgalmazott játékok linkjei
 • más termékek vagy szolgáltatások hirdetései, linkjei
 • pornográf tartalomra mutató linkek
 • illegális tartalomra mutató linkek
 • vírus vagy annak látszó tartalommal rendelkező linkek
 • scriptek, programkódok (csak moderátori engedéllyel)

6. Hozzászólásoknak megfelelő Témák használata kötelező.
7. Új topikot csak moderátori engedéllyel lehet nyitni. Az engedély nélkül nyitott topikokat a fórum moderátora figyelmeztetés nélkül törölheti.
8. Amennyiben a szabályokat bármelyik felhasználó megsérti, figyelmeztetésben, időszakos kizárásban részesül - további/többszörös/súlyos szabálysértés esetén végleges kizárás jár.
9. A rövid időn belül feltett hasonló tartalmú kérdéseket a fórum moderátora törölheti, hogy ezáltal a fórumkeresőben lévő hasonló, ám de használhatatlan találatok számát csökkentse.
10. Tilos a fórumon mások személyes adatainak (név, lakcím telefonszám emailcím, stb) közzététele az illető kifejezett jóváhagyása nélkül.
11. "OFFOLÁSÉRT" kizárás járhat. Ugyanez vonatkozik az úgynevezett duplapost-ra is.
12. Tilos a fórumon, konkrét kizárásos ügyek kitárgyalása, illetve a játék, a játéküzemeltető, a support nem megfelelő hangnemű kritizálása.
13. A játékban előforduló hibákat a Support felé kell jelezni!
 
Státusz
Nem lehet hozzászólni.