2012 tél: viking invázió a 2012-ben nyitott szervereken

DeletedUser8560

Vendég

village_info.png



Eljöttek a kemény, fagyos hidegek, és most először a birodalmak lakói is megtapasztalják, mit hoz számukra a kemény, fagyos északi szél. Hirtelen a semmiből, a köd és a szelek szárnyán feltűnik egy vad, büszke, véres csatákban edzett nép, és megszállják eddig békés területeinket....

Ahogy utaznak a messzi dél felé, útjukat megszakítják, hogy kialakítsák téli átmeneti táboraikat.. Senki sem tudja kik ők, senki sem ismeri szándékaikat, csak annyi bizonyos, amennyit az öreg énekmondók dalai mondanak: nagy kincs van a birtokukban: a viking szőrme!

Tanácsosaid összeülnek, tanácskoznak, majd behivatják a legöregebb dalnokot és kérik: énekelje el nekik a dalt, ami oly sokat ér most...
A dal szárnyal, az érces hang betölti a termet, a tanácsnokok suttognak, nem merik megszakítani az öreget.... Majd a legbölcsebb és legöregebb tanácsnok hirtelen felkiált: Megvan! Ez az! Ez kell nekünk!!

A hirtelen beálló csendben megkér Téged, jó uralkodóját, hogy hallgasd meg, és fogadd meg tanácsát: küldd el seregeid a vikingek mesés kincséért, a szőrméért! Hiszen akinél a szőrme van, annak birodalma még nagyobb, még hatalmasabb lesz, a munkások, mesteremberek még többet, még gyorsabban fognak tudni dolgozni, hiszen nem fáznak! Ez kell a birodalom népének!

Idő nincs sok: a dalok szállnak a szelek szárnyán, ki tudja, mikor fogja a többi uralkodó indítani a csapatait, és a vikingek előbb-utóbb bontják a táborokat.... Hajj, hajj, indulni kell, véres csatába küldeni sokat látott hadvezéred és hű katonáid!
Ekkor hű hadvezéred szót kér, és megmutatja a kémjelentések alapján frissen rajzoltatott térképet, hogy lásd, hol vannak a vikingek táborai:




6lgNU.png



Zsoldosaid vezére is jelentkezik, rámutat egy falura és azt mondja:
"Ha a viking szőrme ekkora érték, és használatával megnő a falvaid bónuszértéke zsákmányoláskor, csökken az építési idő, nő a toborzási sebesség, és még több nyersanyagot is termelnek falvaid, nem szabad habozni, támadni kell!! Most nézd meg, micsoda szép falat ez a falu, ékszere lesz birodalmadnak mindaz, amit elhozunk belőle, Uralkodóm!!"



1YpvN.png

Viking camps

Minden uralkodónak be kell szereznie a lehető legtöbb információt az ellenfélről, így nagyon megörülsz, amikor rájössz, hogy hű alattvalóid erről is gondoskodtak: a térképen minden viking falunál megtalálod az összes, támadáshoz fontos és nélkülözhetetlen információt:


cRCyK.png



Vége:
Itt lehet megtalálni, hogy a tábort mikor bontják a vikingek, és meddig lehet támadást indítani ellene. Csak akkor lehet támadni a falut, ha a csapatok beérnek a megadott időpont előtt.

Meghosszabbítás: Hát... Igen... A bátor vikingek között is vannak árulók... ha meg szeretnéd támadni a viking tábort, de azt már éppen bontják, és csapataid nem érnének be időben, akkor nincs mese, meg kell állapodni egy árulóval, hogy lassítsa a bontást, így te még tudj csapataiddal sikeres támadást vezetni a tábor ellen.


res.png

A Küldetés: Szerezzünk szőrméket!

Hát megszületett a döntés: A csapatok indulnak, a betolakodókat el kell űzni, vagyonukat meg kell szerezni!

Harcra fel!

A seregek indítása előtt hadvezéredtől az alábbi jó tanácsokat kapod:
"Uram, kémeink jelentették, hogy a vikingek serege nagy és erős! Kérlek indulás előtt bizonyosodj meg arról, mi várja csapatainkat, hogy elég nagyságú legyen a sereg, amit elküldünk rabolni és fosztogatni! Az idő rövidsége miatt nem tudunk bármikor támadni, így jól meg kell terveznünk a támadást!"

Így hát tűkön ülve várod, hogy kémeid visszatérjenek, és jelentésüknek megfelelően elküldöd zsoldosaid, akiknek csak annyit mondasz: " A szőrme az enyém, minden mást vihettek!

A csata megkezdődik, véres és hosszú, katonáid mindent megtesznek hogy kedvedbe járjanak, és megszerezzék a hőn áhított zsákmányt. Egy kis idő múlva több katonád, hírnököd is visszaszállingózik, vértől csatakosan, eltörött fejszenyéllel, karddal, hatalmas sebekkel oldalukon, és jelentenek arról, hol tart ez a hatalmas ütközet. Mivel írnokod nem tudja, hogy a viking hordát hogy is írja, jelölje, így ezt a képet rajzolja a vikingekről:
unit_viking.png
.

Az asszonyok sóhajtoznak, alélnak, mindenki rettegve tekint a rajzokra, hiszen eddig még sosem láttatok egy vad viking harcost sem, hisz nem hagyják, hogy rabigába hajtsák őket!

Mindenki retteg, aggódik, a palota csendes, csak néha az asszonyok sóhaja, a férfiak csizmájának koppanása hallatszik, ahogy fel-alá sétálva várják a híreket a csatáról... S ekkor... egy fáradt, csatakos ló és egy félholt szerzet hozza a hírt: csapataid komoly veszteséggel, de győztek!

Ezt meg kell ünnepelni!
Szólítod is az udvarmestert, csapra a legjobb hordókat, forralt bor, mézsör, minden legyen meg, mire a harcosok visszatérnek, itt az idő az ünneplésre! S a csapatok megjönnek, uralkodójuk színe elé viszik a rablott nyersanyagokat, szőrméket, oly mértékű kincseket, amikről álmodni sem mertél...
S a győzelmi lázban égő udvariak előtt megjutalmazod hű katonáid, kezdődhet a móka a kacagás, a bál, hajnalig meg sem állnak a zenészek...


Egy félreső sarokban katonáid már a következő támadást tervezik, hiszen a viking táborokat karácsony és az újév ünnepe alatt is meg lehet támadni, ők nem tartják a szeretet ünnepét....
..... kincstárnokod egy másik sarokban hörpölgetve finom borát nézegeti a felhalmozott szőrméket, és már azon gondolkozik, hogy mit is lehetne kezdeni a sok szőrmével...



Kincstárnok küldetés - avagy mihez is kezdjünk a rengeteg rablott szőrmével?


Hát bizony, most, hogy a csata véget ért, jön a következő kérdés, ami a kincstárnokod igazán foglalkoztatja: Mihez is kezdjünk a sok rablott szőrmével? Fel alá járkál a trónteremben, magában néha elmotyog néhány szót, mormog, dünnyög, szakállát simogatja.... tanácsnokaid teljesen félrehúzódva figyelik, hogy ez a nagy ember, aki eddig mindig minden problémára azonnal talált megoldást, most teljesen tanácstalan.

A dalnok dala arról szólt, hogy a szőrme csodálatos hatására a falvak, városok gyors fejlődésnek indulnak... Na de hogy? Mit kell tennünk, hogy ez meg is történjen? Hogy tarsuk nyilván? Komoly kérdések ezek, megoldás kell, gyorsan, sürgősen!

És ekkor a bohócsipkás udvari bolond odatáncol, és azt kiáltja:


"Hahaha, ha te kincstárnok, én bolond! Hát nem egyszerűbb lenne a városok, falvak alá készíttetni a jó íródeákkal egy külön kódexet, ott feljegyezni mindent, és kinyitni azt? Micsoda kincstárnok az ilyen, aki még ezt sem tudja! Ha a kódex nyitva van, akkor ott minden megtalálható, egy helyen, és gyorsan meg lehet mindent találni!
De én csak egy bolondsipkás vagyok, a szakállas meg te!"


Mindenki megdermed, várják, hogy mi lesz ennek a szemtelen nevettetőnek a büntetése, amiért ilyen tiszteletlenül beszélt a nagy Mesterrel, de ő megsimogatja szakállát, váratlanul elmosolyodik, és így szól:

"Te bolond, én kincstárnok, milyen igazad van, nevettető! És lássuk be, a javaslatod is annyira egyszerű, mint amennyire nagyszerű! Csináljuk! Íródeák, kérlek a falvakhoz tégy egy kódexet, hogy egyben lássuk mindig az áttekintést! Ez a kis ugribugri nagyszerű ötletet adott!"

És így is lett:


nMClr.png



Az áttekintés pedig így néz ki a nagy kódexben:


16fSS.png



Miközben az íródeák rajzolja a nagy kódexet, a Mester, a kincstárnokok kincstárnoka kidolgozta számodra a lehető legjobb módszert, hogy fel tudd használni a rablott szőrméket városaid fejlesztése érdekében.

A kódexben megtalálod, hogy hány szőrmét zsákmányoltál, és azokat a fejlesztési csomagokat, amelyeket ő mnt teljhatalmú gazdasági vezetőd megalkotott számodra. Amikor elég szőrme gyűlik össze ahhoz, hogy egy csomag aktiválható legyen, a kódexben azt is megtalálod.

Így a szőrmék könyvelése is teljesen átláthatóvá válik: látod, mennyit raboltak hű katonáid, mennyi van a kincstárban összesen, mennyi szőrmét kell elköltened egy-egy nagyobb fejlesztéshez, és mennyi szőrme hiányzik még egy csomaghoz (ha nem hiányzik sok, azt prémium ponttal pótolhatod!).

Hát nem okos a rendszer? És mindezt a bolond ötlete alapján! Félelmetes! Mennyire erős birodalom a tied, ahol még a bolondoknak is ilyen remek ötleteik vannak!!



e4yzd.png


Kincstárnokod azonban egy dologra figyelmeztet: Egy időben csak egy fejlesztési csomagot aktiválhatsz, különben alattvalóid megzavarodnak, és több kárt okoznak a szőrmék, mint hasznot!


A Dalnok utolsó éneke


Sajnos a dalnokok énekei rossz híreket is tartogatnak számodra: az utolsó dal már arról mesél, hogy mikor ér véget ez az idő, és a lágyabb szelek mikor késztetik a vikingeket továbbindulásra. Onnantól táboraik eltűnnek, a szőrmék elfogynak, a fejlesztések befejeződnek, és a nagy hidegekkel együtt ők is eltűnnek a fagy birodalmában.

Mivel jó uralkodóhoz méltóan minden percét meg szeretnéd ragadni ennek a remek lehetőségnek, így a kódex aljára gondosan feliratod, hogy mikor kezdődik meg a vikingek költözése, és mikor jön el az a pillanat, ami a dalok szerint végleg eltűnteti őket a térképről, és hírüket a szőrmékkel együtt már csak az emlékezet fogja megőrizni...





logo.png



Nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és Boldog Új Évet kíván a Klánháború Csapata!


 

DeletedUser2362

Vendég
Üdv. Karácsonyi tüzszünet alatt a Viking falvak farmolhatóak-é?....
 
Fent