18. VF - A szív CSAKRÁI?!?!

korboncnok

ex Supporter
Ex-Csapattag
A reakció pontszáma
925
fddcfb0d825b5041d00021af247f8307.jpg

Sziasztok!

Íme legújabb vitafórumunk. Itt mindenki kötetlenül vitázhat a megadott témáról. A legészszerübb érveket felsoroló játékos nyerheti meg a jutalmat.

Terjedelmi korlátok nincsenek, a hozzászólások számát sem korlátozzuk.


Vita vége: 2019.02.16 (szombat)

Az igaz szerelem ott lapul és ránk vár. Létezik, vagy csak legenda?

Fontos: próbálj mások véleményére rácáfolni, hogy te lehess a viták királya! Minél több ellenfeled érvelését támadod meg, annál nagyobb az esélyed a győzelemre.

Nyertesek nyereménye: 4 x 100 pp

Sok sikert kívánok mindenkinek :)
 

Goblin123

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.374
"
Az igaz szerelem ott lapul és ránk vár. Létezik, vagy csak legenda?"
Létezik.
A szerelem lehet plátói,beteljesült,beteljesületlen,pohárba töltött, stb...de ha egy kapcsolatra nézed,akkor ki kell építeni,komprumisszumokat kötni,és a szerelem előbb utóbb átalakul szeretetté.
Mindenki lehet szerelmes,akiknek/akinek vannak érzelmeik,és képessek a szeretetre,érzelmekre.
De egyfajta bújócska ként is felfoghatod,a szerelmed,vagy szerelmed tárgya (kinek mi) elbújt,és csak arra vár,hogy megtaláld.
 

sikamaru123

You do not have to live in the past
A reakció pontszáma
967
Igaz szerelem
Igazából ez egy elég nehéz kérdés van aki szerint létezik és van aki szerint nem. Én úgy vélem hogy vannak olyan kapcsolatok ahol igenis igaz a szerelem, úgymond "végtelen szerelem" és ott a "szeretlek"-nek komoly jelentése van és tisztában is vannak vele hogy mit jelent. Viszont a mai világban sajnos azt veszem észre, leginkább a fiatalok körében hogy nincs az a nagy "igaz szerelem" csak éppen legyen valaki mert nem jó egyedül, vagy mert jól néz ki a csaj/helyes a pasi, vagy éppenséggel a pénz miatt van valaki együtt egy olyan emberrel akit igazából nem is szeret. Mert ugye a mai világban már sajnos a pénz az úr. És nem a belső tulajdonságokat nézik az emberben hanem a külsőt. Mostanában sokan dobálóznak azzal a szóval hogy "szeretlek" miközben nem is gondolják komolyan vagy éppen nincsenek tisztában a szó jelentésével. És mint tudjuk a szeretet/szerelem nem szavakban hanem leginkább tettekben nyilvánul meg. Általában az 1. nagyobb gondnál/veszekedésnél már szakítanak és ennyi volt a "nagy szerelem" köztük. És ebből láthatólag nem volt meg az az "igaz szerelem" amiről itt szó is van. Mert ha az volt akkor azt nem eldobták volna csak úgy hanem megpróbálták volna megjavítani, megoldást találni a problémára. Szerintem az Igaz szerelem azt jelenti hogyha a másik boldogsága fontosabb számunkra mint a sajátunk, és elfogadjuk úgy a párunkat ahogy van és nem pedig megváltoztatni akarjuk, hanem elfogadjuk a hibáival együtt is mivel mint tudjuk nincs tökéletes ember a világon. Erre illik az a mondás hogy: "azt hittem tökéletes vagy ezért beléd szerettem, de aztán megláttam a hibáid és még jobban megszerettelek". Mikor tudod hogy tényleg igazán szerelmes vagy és nem csak egy fellángolás? Onnan hogyha meglátod a párod már akkor boldog leszel, vagy éppenséggel ha rá gondolsz már elmosolyodsz. Mikor nem látod akkor hiányzik, lefekvés előtt ő az utolsó gondolatod és amikor felkelsz akkor pedig az első, aki mellett nyugodt vagy és nem idegeskedsz. Mindent megtennél annak érdekében hogy boldognak lásd, és akivel eltervezed a jövődet. És ha megbántod valamivel azt egyből észreveszed, nem onnan hogy látod rajta hanem érzed saját magadon. És ha kérdik tőled hogy mégis hogy hívják a párod akkor te büszkén mondod a nevét és nem szégyenled a haveri társaságban hogy igenis te vele vagy együtt és vele is akarsz maradni "örökkön örökké".
Zárásul egy kép:
fgngfngffggn.jpg
 

DeletedUser18797

Vendég
Igaz szerelem 2fél között nem igazán létezik manapság, egyik fél mindig jobban szereti majd a másikat.
Fontos nem összekeverni: szeretet és a szerelem nem ugyanazon jelentéssel bírnak.
Azonban az élet mindig is a kompromisszumokról szól, a sírig tartó szeretet az, ami valószínű, nem a szerelem.
Szerintem ilyen manapság a "fejlett" világban nem létezik. Régebben, a 19. században, amikor még az volt a társadalmi norma, hogy az emberek fiatalon megházasodtak és a házasság egy életre szólt, még létezett ilyesmi, persze akkor is ritkaság számba mehetett. Manapság az emberek már fiatalon elveszítik az érzelmi szenzibilitásukat, korán kiégnek és a gyakori kapcsolatok eredménye képpen a kapcsolatok elveszítik exkluzív, belsőséges, érzelmileg mély jellegüket. Szerintem az ilyenfajta szerelem csak olyan tradicionális, konzervatív társadalmakban lehetséges, ahol az emberek eleve úgy készülnek fel az életre, hogy az egész életüket egyetlen egy illetővel fogják leélni. Ott ahol már van házasság előtti szex, szexuális, anyagi, értelmi, stb. szempontból annál több lesz a referencia, minél több partnere volt az illetőnek. Szerintem a szexuális forradalom kinyírta a szerelmet.
 

kingslayer69

New Member
A reakció pontszáma
16
Nos, én azt gondolom nem a szerelem alakul át szeretetté hanem pont fordítva.
A kapcsolat elején: Szeretjük a társunkat,mert egy hullámhosszon vagyunk vele, szellemileg vagy testileg , de mindkettő is lehet.
Pont ez utóbbira van ráaggatva a szerelem fogalma. Azért azt tudjuk,hogy ez nem szerelem. Ez a szeretet és ha jobban megismered a másikat, következhet az,hogy rájössz nem is illetek össze. Unalmassá válik a partner,gyakori az elhidegülés.
A szerelem ott jön képbe amikor hosszú idő után ugyanúgy tudod szeretni, sőt még jobban a párodat mint előtte. Lehetnek problémák,viták,de együtt megoldjátok és ahelyett,hogy ezek szétválasztanának, inkább még jobban összekötnek.
A XXI. században sok minden megváltozott,egyre ritkább az igaz szerelem. A képernyőkről olyan hamis képek jönnek át a fiataloknak,gyerekeknek,hogy az a normális mikor elmegyünk buliba,iszunk-okádunk,odaadjuk magunkat mindenkinek. A szülők részéről sem kapnak figyelmet és egy értékrendet ami követhető. Ezáltal egy idő után az abnormális lesz a normális. A szerelem egy üres szó lesz amivel bárki dobálózhat. Szerencsére még nem üresítették ki ezt és az igaz szerelem egy létező dolog.
 
Fent