Őrtorony használhatóbbá tétele

Kategória: 'Javaslatok a játékhoz', témanyitó: R. Daneel Olivaw, téma nyitása: 3. Feb 2019.

Oldal megosztása

 1. R. Daneel Olivaw

  R. Daneel Olivaw New Member

  Csatlakozott:
  2. Ápr 2017
  Üzenetek:
  20
  Kapott kedvelések:
  15
  Az a nagyon hülye ötletem támadt, hogy ha már Klánháború a játék neve és ugye akik egy klánban harcolnak azok egymásért is harcolnak, az Őrtornyot, mint stratégiai játék elemet használhatóbbá és a valósághoz hűebbé lehetne tenni. Arra gondoltam, hogy a klán tagjai által épített őrtornyok mondjuk a klán tagjai számára is láthatóvá tehetnék az összes olyan csapatot, amelyik valamelyik klántárs felé tart. A célpontja és az indulás helye továbbra is ismeretlen lenne - csak annyi derülne ki, hogy kicsi vagy nagy csapat -, valamint megjelenne az eszlet csapat infójában azon elméleti koordináta, ahol valamelyik klánbeli torony észlete. Ha átlép egy másik torony hatósugarába, akkor az is megjelenne és így gyakorlatilag egy haladási útvonal lenne látható róla, minden klántag számára.
  Hogy miért? mert végül is a valóságban is ha egy őrszem észlel egy idegen csapatot, akkor arról automatikusan jelentést küld a seregek vezetőinek és általában ezen információkat megosztják egymással az egy csapatban harcolók. És mivel a fenti módon az induló és célfalu nem teljesen nyilvánvaló, az előnye maximum abból állna ennek a dolognak, hogy ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi a csapatok útvonalát, akkor egy esetleg feléje tartó csapat erejét felmérhetné, mintsem a saját tornyai azt látnák.
   
 2. pakairoland

  pakairoland Nincs.

  Csatlakozott:
  20. Aug 2014
  Üzenetek:
  786
  Kapott kedvelések:
  777
  Nem támogatom.
   
 3. R. Daneel Olivaw

  R. Daneel Olivaw New Member

  Csatlakozott:
  2. Ápr 2017
  Üzenetek:
  20
  Kapott kedvelések:
  15
  Azt azért elárulhatnád, vajon miért is nem. :)
  szerintem ha már stratégiai játékot játszunk, hát legyen benne valami elgondolkodtató. Ráadásul most pontosan egy olyan fejlesztést javasoltam, ami igazából plusz előnyt csak annak a klánnak ad, ahol a tagok odafigyelnek a stratégiára is, a sokszor esztelen pusztítás helyett. Aki meg eddig se próbálta arra használni és úgy a tornyot, amire való az eztán sem igazán fogja, pláne ha olyan klántagokról van szó, akik még csak a fáradtságot se veszik, hogy meg építsenek valahol egyet vagy kövessék a vezetőik esetleg a klán számára hasznos tanácsait.
   
 4. pakairoland

  pakairoland Nincs.

  Csatlakozott:
  20. Aug 2014
  Üzenetek:
  786
  Kapott kedvelések:
  777
  Elég nagy segítség az már,hogy X fiókhelyettesítéssel védekezhet Y helyett, X védheti az egységeivel Y-t, de az már túlzás lenne ha X látná azt is,hogy Y-t mivel támadják,mert Y képtelen megfelelően gondolkodni(ez az utsó hszedből így esett le nekem).
   
 5. R. Daneel Olivaw

  R. Daneel Olivaw New Member

  Csatlakozott:
  2. Ápr 2017
  Üzenetek:
  20
  Kapott kedvelések:
  15
  Olvasd el mégegyszer amit írtam. A közös infókból, tehát amit mindenki láthat a klánban, a felvetésem alapján csak az derülne ki, hogy az adott klán valamelyik valamelyik tagjának, valamelyik őrtornya érzékel egy a klán valamelyik tagjára indult támadást. Se az nem derülne ki belőle, hogy honnan indult, se az, hogy kire megy a támadás (pld. csak a klán egy ellensége által indult csapatról van szó, merthogy ugye minden sereg anno jelezte kihez tartozik, hogy félelmet keltsen, és még az sem feltétlenül fontos, hogy erről a csapatról tudni lehessen hova tart. Lehet épp más klánt támad, de áthalad a területen amit a saját klánod ural.), csak annyi lenne követhető nagyjából, hogy milyen útvonalon halad és milyen erőt képvisel (kis, közepes, nagy, vagy főnemest tartalmazó). Az útvonalat se azzal jelezné, hogy melyik torony látta, hanem egy elméleti koordináta kerülne bejegyzésre az támadás adatlapján, hogy hol látta meg valamelyik torony - az nem hogy melyik -. Ha átlépne egy másik torony hatósugarába az a belépési pont is felkerülne az adatlapra. Azaz ahhoz, hogy valami értelmezhető útvonal rajzolódhasson ki, minimum 3 torony hatósugarába be kellene lépnie. Az pedig, hogy melyik faluban áll az a torony amelyik észleli teljesen irreleváns. Senkinek nem kell tudnia. Viszont némi kis befektetett munkával akit támadnak talán előbb azonosíthatna egy támadást mintsem az ő tornya látná, feltéve, ha mondjuk van kedve és ideje átrágni magát esetenként több száz a klánra érkező támadás adatain.
   
  Utoljára szerkesztve: 3. Feb 2019
 6. pakairoland

  pakairoland Nincs.

  Csatlakozott:
  20. Aug 2014
  Üzenetek:
  786
  Kapott kedvelések:
  777
  Jól van ez így,hogy a tulaj érzékeli,hogy támadják és közli.Ha meg nem teszi meg akkor történik ami történik a falvával.Ez így van rendjén.
   
 7. Say Hi

  Say Hi Say @*&!?

  Csatlakozott:
  4. Ápr 2015
  Üzenetek:
  7.060
  Kapott kedvelések:
  7.466
  ...s felvirágzik a kémek kora :) Olyat tudnék elképzelni, hogy a klán vezetőjével lehessen megosztható "a tornyunk", vagy ne is megosztható, hanem automatikusan láthassa. De ennek se lenne értelme, mert lényegében kiveszne belőle az egyén értéke.
   
 8. R. Daneel Olivaw

  R. Daneel Olivaw New Member

  Csatlakozott:
  2. Ápr 2017
  Üzenetek:
  20
  Kapott kedvelések:
  15
  A kémeknek már így is van mit figyelni, és sokkal egyértelműbb infókat tud megosztani sajnos. Azzal amit javasoltam még sokat kellene dolgoznia, hogy hasznos infót nyerjen ki, és mivel azt hogy adott támadás pontosan kire megy és honnan, azt amúgy is csak az tudná akinél megjelent a kard. Ha ő nem bogarászik az toronyrendszer infói közt semmivel nem fogja hamarabb megtudni amit akar, a többiek maximum csak annyit látnának, hogy ellenséges csapatok poroszkálnak ilye-olyan erőt képviselve, esetleg főnemessel együtt. Külső szemlélő meg max húzhatna egy egyenest a térképen ha legalább 2-3 torony lát egy adott támadást és azt meg tudná állapítani belőle, hogy milyen útvonalon mozog, de mivel nem megismerhető számára se az induló, se a cél falu, és az se mikor indult el, vagy ér el a céljához, csak valószínűsíthetné hogy honnan és hova tart.

  Az hogy csak a vezetők láthassák, mondjuk lehet jó ötlet lenne, bár szerintem ezt láthatná bárki a klán tag. És mivel csak a diplomáciában jelölt ellenségtől indult, a klán valamelyik tagjának tornya által kiszúrt támadásról van szó a megosztásnak sok értelme nem lenne. Azt én se gondolnám, hogy ezt a szovikkel meg kellene osztani. ha ugyanis egy szövetségesnek ugyanúgy ellensége az adott klán aki a támadást indította, és az ő területén is áthalad ugyis látná, csak mivel fogalma sincs róla, hogy ki a célpont nem tudja, hogy az ő egyik tagjuk, vagy egy másik valaki a célpont. Azaz a klánok közti megosztásra nem is gondolnék. ha tartozik valakire mert neki is ellensége és áthalad nála a csapat ugyis látná a tornya, ha meg nem ellensége meg se jelenik.
   
  Utoljára szerkesztve: 3. Feb 2019