[Engedélyezett] Csoportos támadásszervező & indítási asszisztens

Státusz
Nem lehet hozzászólni.

-Numlock-

Brit tudós
A reakció pontszáma
582
Maga a script, leginkább olyan játékosoknak lesz hasznos akik sok faluval rendelkeznek, és a támadás szervezés alatt folyamatosan tisztában akarnak lenni azzal hogy mely falvaikat használták fel eddig és melyeket nem, továbbá a folyamatos információkkal való ellátás miatt(menetidők, faluban lévő egységek, stb.), a leghatékonyabban tudja felosztani/szétosztani a saját falvai a cp-falvak között.

Használat előtt mindenképp ajánlott eme leírást végig olvasni.

Tesztelt böngészők:
- Google Chrome (ajánlott)
- Mozilla Firefox
*a script használható külföldi szervereken is.

A script, első futtatáskor elnavigál az áttekintés egy bizonyos részére, ahol ismételten futtatni kell.

1589574116486.png


"Koordináta/ták" szövegmezőbe másoljuk be a levélben kapott arma célpontokat vagy írjuk be a támadni/védeni/vágni kívánt falvak koordinátáit. A koordinátákat írhatjuk a megszokott |-jellel elválasztva, illetve ,-vel is.(Pld.: 123|456 vagy 666,444) A szöveg tartalmazhat mást is koordinátákon kívül, akár a falu nevével együtt beilleszthető, a script majd a koordinátákat kiszűri magának.
Az "Érkezés" szövegmező értelemszerűen a majd indítandó parancsok csapódását jelképezi. A képen látható formátumban kell azt beírni. Ha a koordináta/ták mezőben több koordinátát is megadtunk, akkor mindegyikre ez a csapódási idő lesz kiszögezve.
"Jegyzet"-nél adhatunk a koordinátához/tákhoz jegyzetet, ami majd emlékeztet minket a tervezés folyamata alatt hogy ezzel a koordinátával mi is a tervünk. Ezt a mezőt nem kötelező kitölteni, ha nincs rá szükségünk akkor figyelmen kívül lehet hagyni.
Ha minden beírtunk akkor lehet kattintani a Hozzáadás gombra, ami majd minden beírt koordinátának csinál egy parancsokat tároló téglalapot.
1589574638948.png


A létrehozott téglalapok koordinátáira vagy időpontjaira rákattintva, meg lehet változtatni a tartalmát(más idő, jegyzet, vagy elírt kordi.)

Új parancs hozzáadása
gombbal a célpontokhoz parancsokat adhatunk, amelyeknél kiválaszthatjuk a parancs típusát, a falut ahonnan indítandó lenne a parancs, a leglassabb egységet és a gyorsítót (ha erősítést akarunk küldeni és a célpontnál van erősítés gyorsító aktíválva)

A szűrő miatt, a parancs típus-t kell előbb kiválasztani az újonnan hozzáadott parancsoknál.

Az Innen legördülő listában kiválaszthatod a falut ahonnan menne majd a parancs. Ez alapból tartalmazza az összes faludat, amit a szűrők segítségével "szortírozhatsz". Itt egyből rá is térünk a "Szűrési beállításokat mutat/elrejt" gombra.
Ha erre rá kattintunk, akkor ez jelenik meg:

1589575100768.png

Itt tudjuk "testre szabni" a tervezési folyamatot. A parancsok parancs típusai lista az itt felsorolt parancs típusokat fogja tartalmazni/tartalmazza. Újakat adhatunk hozzá, törölhetünk illetve az azoknál lévő további oszlopok segítségével - további kisegítő lehetőségeket lehet beállítani:
"Falu csoport" oszlopnál az állítjuk be hogy az adott parancs típushoz melyik falucsoportot importálja be a script az "Innen" listák tartalmába.
A "Korlát" oszlopnál megadott szám arra szolgál, hogy ha már egy hasonló típusú parancsot hozzárendeltünk egy faluhoz, akkor onnantól kezdve az összes "Innen" falu listákban az adott falut ki fogja színezni a script olyan színre, amilyet a Jelző szín-nél beállítottunk. Ez segít megelőzni, hogy pld. 1 falut ne használjunk fel 2-szer Nuke típusú parancshoz.
A Gyorsító és a Leglassabb unit oszlopoknál amit beállítunk - azokat az értékeket fogja alapértelmezetten kiválasztani a script azoknál a parancsoknál ahol az adott típust kiválasztottuk.

A falu listák rendezése résznél kiválaszthatjuk hogy az "Innen" falu listák milyen sorrendben legyenek rendezve a legördülő listákban.

A legördülő falulistákban ha a az egeret a falukra visszük akkor megjelenik egy kis tooltip amin láthatjuk hogy a faluban mennyi egység van, mennyi a menetideje egységenként a célpont faluhoz, illetve a kívánt érkezést szemügyre véve - az indítási időt(a gyorsítót is figyelembe veszi):
1589576651603.png


A szűrőben történő változtatások mindegyike lementésre kerül és ismételt script futtatáskor azok lesznek aktualizálva.

A tervezési folyamatot lementhetjük a Tervezés lementése gombra való kattintással. Összesen 4 tervezés lehet lementve a scripten belül, a legrégebbi mindig frissül az újjal. Amikor az Az indítások kiszámolása és a táblázat generálása gombra kattintunk, a script akkor is lement egy példányt, automatikusan a tervezésből. A mentések a fenti Project Export/Import gombra való kattintással generált fülnél lehetséges. Manuálisan is le lehet menteni a tervezést, amit szövegformában tárolni lehet a gépen bármilyen szöveges dokumentumban. A lenti videóban bemutatom ezeket a funkciókat is.

Az Indítások kiszámolása és a táblázat generálása gombra kattintva, a script egy vagy több szövegdobozt generál számodra, a parancsok mennyiségétől függően(70parancs/jegyzet lap), mert túl nagy táblázatot nem lehet egy Jegyzet lapra elhelyezni(a kh nem fogja hagyni hogy lementsd). Ha túl sok a parancs mennyiség, akkor a script majd a szöveg generálás előtt értesít hogy több táblázatnyi szöveget fog generálni, és mindegyiket külön jegyzet lapra kellesz lementeni.
img1.png

ezt/ezeket kimásolod, beilleszted a jegyzet valamelyik lapjára és lemented. Lementve, táblázatokat fogsz látni, amelyek a parancsokat tartalmazzák indítási sorrendben.

1589576175671.png


Indítási asszisztens

Leszervezted a támadást, és az eredmények alapján sok parancsot kell indítanod egy nem olyan nagy időn belül, és nem szeretnél mindegyikre ébresztőt rakni, hogy le ne késd? Akkor a script további funkciójával lehetőséged nyílik arra hogy az indítások előtt x perccel hangjelzéssel tudasd magadnak a script segítségével, hogy mindjárt indítani kell.

Megnyitod a jegyzetet, és futtatod a scriptet. Az indítási asszisztens vezérlőpanele fog megjelenni ami tartalmazza a még indítandó parancsok mennyiségét, az élesítéshez szükséges ellenőrzési és értesítési beállításokat. Továbbá a táblázatok parancsainak az elejére egy "Gyülekezőhely" ikont helyez el, amelyekre ha rá kattintasz, akkor a script egy új lapon a böngészőben elnavigál az indítandó falu gyülekezőhelyére ahol a célpont mező már ki lesz töltve a parancs célpontjának a falujával.

img5.png

Megadod a beállításokat, és élesíted a scriptet. Nyitsz magadnak egy másik lapot, ott filmezel vagy csinálsz amit akarsz, ezt nem bántod, és ha egy indítást kell elvégezni x perc múlva, akkor a script hangjelzéseket fog adni, amíg le nem kapcsolod, vagy amíg a beállítások alapján maga le nem kapcsol. Ha a hangjelzések aktívak akkor az indítandó parancs indítási idejének a része sárgára színeződik, ami tudatja veled, hogy ezt a sort kellesz indítani mindjárt. Ha reagálsz az indítási értesítésre azzal hogy lekattintod az "Elhallgattat" gombot, akkor az indítandó parancs "Indítás" része zöldre vált, ami egy kis információval szolgál majd, hogy erről az indításról a script sikeresen tájékoztatott és elvileg te el is végezted. Ha nem reagálsz a hangjelzésre, és egy y-általad beállított idő múlva magától kapcsol le, akkor az indítás rész pirosra vált, amit majd ha meglátsz akkor tudni fogod hogy mi a helyzet, vagyis nem hallottad vagy nem akartad hallani a jelzést. Ha a jegyzeted több lapon is tartalmaz táblázatokat, és ha a script jelez, hogy indítani kell valamit nemsokára, de te nem látod az aktuális lapon hogy lenne indítandó parancs, akkor valamelyik másik lapon lévő táblázatban van a parancs amire értesít a script - lapozz és keresd a sárgával jelölt parancsot!
Egy kis példa a színezésekkel kapcsolatban(a kép nem hiteles, csak példa értékű):
img4.png

Fontos! Mivel egy oldalon megnyitott KH szerver ideje csúszik ha sokáig hagyod ott "semmit csinálva", ezért a script a számítógéped óráját fogja használni. A script figyelembe veszi az eltérést a kh és a géped órája közt, vagyis ne aggódj ha a géped órája késik valamennyi percet, vagy ha siet

- A funkció csakis a script által generált táblázatokkal kompatibilis.
- A jegyzet tartalmazhat több táblázatot is vagy akár semleges anyagokat is, ezek közül csak a script által generált táblázatok lesznek figyelembe véve, minden más figyelmen kívül hagyva.



Előfordulhatnak hibák a scriptben amiket nem vettem észre. Ha találkoztok ilyenekkel akkor legyetek szívesek értesíteni róla a javítás érdekében, illetve kibővítési tanácsokat is szívesen olvasok ha lenne ilyen.

v1.4
Kód beillesztése:
javascript:$.getScript('https://media.innogamescdn.com/com_DS_HU/scripts/attack_planner.js');void(0);

Kibeszélő: https://forum.klanhaboru.hu/index.php?threads/csoportos-támadásszervező-indítási-asszisztens.5090/
 
Utoljára szerkesztve:

-Numlock-

Brit tudós
A reakció pontszáma
582
v1.1 - Frissítési csomag

- Mostantól a script ügyel arra, hogy a tervezés végeztével, ha több lenne a szöveg ami a Jegyzet egy lapjára beférne(70parancs/lap), akkor felosztja a parancsokat tartalmazó táblázatokat annyi részre, amennyi Jegyzet lap szükséges hozzá, és a szöveg generálása előtt a scrip majd figyelmeztet hogy több táblázatot fog majd generálni amiket külön jegyzet lapra kell lementeni. Köszönöm a rávilágítást, Crixus a Veretlen Gall!

- Az Indítási asszisztens mostantól a jegyzet összes lapjainak a tartalmát átvizsgálja a script által generált, és oda lementett táblázatok illetve az azokban eltárolt indítandó parancsokat keresve. Minden más, amit a jegyzet tartalmaz - figyelmen kívül lesz hagyva.

- Ezentúl a script, a jegyzetben való futtatása után, az ott található, maga által generált táblázatok parancsai elejéhez egy "Gyülekezőhely" ikont fog elhelyezni, amire ha rá kattint a felhasználó, akkor egy új lapon a böngészőben elnavigál az indítandó falu gyülekezőhelyére ahol a célpont mező már ki lesz töltve a parancs célpontjának a falujával. öreg javaslata, amit szintén köszönök :)
1582208841824.png

- Az Indítási asszisztens mostantól figyelembe veszi a játék és a gép órájának az eltérését, és az ezek által elvégzett számítgatások alapján fog pontosan a beállított percel előbb jelezni az indítás előtt(+1-5mp).

- Minden egyes új script verzió megjelenése után, első futtatáskor a script értesít majd az új verzió megjelenésével kapcsolatban.

- + további néhány említésre nem méltó változtatás is történt a scripten belül, beleértve öreg fent említett másik javaslata is.
 

-Numlock-

Brit tudós
A reakció pontszáma
582
v1.2

A legújabb frissítésben a stabilitási problémák voltak leginkább szem előtt tartva és lettek fikszálva, vagyis a tervezés folyamán már nem fog belassulni a script.
Továbbá történt némi nem jelentős változtatás a kezelőfelületen, és végül - egy további biztonsági ellenőrző kódrész került be a scriptbe, ami ügyel arra hogy a különféle parancs típusoknál ne legyenek véletlenül rossz 'Leglassabb egységek' kiválasztva.(Számítgatások előtt a script figyelmeztet).
 

-Numlock-

Brit tudós
A reakció pontszáma
582
v1.3

Ajánlom hogy olvasd át ismét a témanyitó kommentet(a teljes leírást), vagy nézd meg a szintén ott található bemutató vidit.


- A szűrő teljesen átalakult, minden testre szabható benne ezentúl.

- Mostantól lehet kalkulálni azzal is ha a cp koordináták tulajdonosa aktivált valami beérkező támogatás gyorsítót.

- Új tooltip jelenik meg amikor az egeret a falukra visszük. Továbbá a falukat tartalmazó legördülő listák automatikusan le fognak gördülni ha az egeret rá visszük.

- A szűrőben beállítható hogy a falulisták rendezve legyenek e távolságbélileg (leglassabbtól a legtávolabbiig és fordítva is).

- A script biztonsági mentéseket csinál a tervezésekről amikor a "Az indítások kiszámolása és a táblázat generálása" gombra kattintunk, szintén amikor a "Tervezés lementése" gombra kattintunk. A "Project Export/Import" résznél a mentések betölthetőek.( További infó a témanyitó hozzászólásban)

- A táblázatok mostantól számozva is lesznek amit a script generál.
 
Utoljára szerkesztve:
Státusz
Nem lehet hozzászólni.
Fent