-Deadpool-

  • Témaindító Deleted User - 1528109
  • Kezdés ideje

Deleted User - 1528109

Vendég
_-Deadpool-.png
Egy roppant érdekes alanyt hoztam most is nektek, akit bizonyára többen is ismertek. Az alany nem más, mint a(z) WINTER vezetője, -Deadpool- ! Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!

Stormbringer
Először is, nagyon szépen köszönöm, hogy elkészíthetem veled az interjút.
Első kérdésem az volna, hogy hol hallottál először a játékról, kivel érkeztél és mit tudtál róla (ha egyáltalán tudtál)?

-Deadpool-
Kedves Stormbringer, még általános iskolában kezdtem el, sok időm volt. Először a traviant kezdtem el, majd ikariam és the-west és szerintem az egyik reklám dobta fel a játékot, gondoltam miért ne?
Semmit nem tudtam róla és egyedül regisztráltam fel rá.

Stormbringer
Emlékszel-e arra, hogy melyik szerveren kezdtél és hogy mire jutottál ott?

-Deadpool-
A legelső szerveremre sajnos nem emlékszem, szerintem a második faluig se jutottam el. Később tömeg klánt csináltam 0 tudással , de sajnos a szerverre nem emlékszem és szerintem a stat sem jegyezte meg. Az első szerverem amiről vannak emlékeim az a 11-es szerver volt, ahol nagyjából 1,5 millió pontig jutottam el, majd PP és időhiány miatt abbahagytam.

Stormbringer
Mit gondolsz, a pihenőd után a világ11-en töltött időd biztos alapot adott a következő szerveredre? Miben adott biztos alapot és melyik szerveren bukkantál fel újra?

-Deadpool-
A játékot sohasem hagytam abba, felnéztem 11-es szerver után is, de semmi említésre méltót nem csináltam.
Ethy-cattől ( 11-es szerveren volt egyik klánom vezetője ) tanulhattam nagyon sok emberséget. Később pedig kicsit a taktikai részbe láthattam bele, mint játékos ( damas8 CNN). Ezek után gondoltam, hogy saját klánt alapítok. V21-en jött létre először a Winter, mint klán. Sajnos egyéb külső okok miatt nem sikerült győztes oldalon lenni, de első nekifutásra úgy gondolom nem lehettem telhetetlen a szerverrel, sok jó embert megismertem.

Stormbringer
V21-en milyen körülmények között alakult meg a Winter klán? Voltak már korábbról ismerősök vagy csupán betoboroztál a saját szájízed szerint tapasztalt játékosokat? Vagy hogyan tetted le a klán alapköveit? Kérlek erről számolj be nekünk részletesen:)

-Deadpool-
Nem voltak barátaim vagy olyan játékosok, akiket más szerverről hoztam volna magammal.
Teljesen a 0-ról indultunk, ottani játékosokat hívtam meg, akik éppen bele illettek az elhelyezkedésbe, tudott pár értelmes mondatot mondani magáról. Ezen kívül a statisztikát néztem. Voltak kezdeni nehézségek, mert szomszédos klánok nem voltak oda értünk. Illetve később is középpontban volt a csapat. Egyetlen játékos van onnan, akivel tartom a kapcsolatot és volt velem még másik szerveren gloszandras. Fiatal, jó játékos, lehetett rá számítani. Az idő beosztása viszont elég kaotikus, így egyetlen szervert sem fejezett be velünk ha jól emlékszem.

Stormbringer
Térjünk vissza egy kicsikét rád.
Miben vagy jobb meglátásod szerint? Támadásban vagy védekezésben? Miért?

-Deadpool-
Ezen nagyon sokáig gondolkoztam én is, főleg azért mert nem mindegy hogyan kezdi el az ember a szervert. Az évek során sokat változott a játék stílusom. Bár sokkal szívesebben szeretek támadni és kis fifikám van hozzá, mégis úgy gondolom védekezni jobban tudok. Ettől függetlenül úgy gondolom van mit tanulnom ezen a téren is bőven.
Szerencsére hamar megtanultam vonatot vágni, illetve visszavágni. Ezen kívül ( a profi játékosoknak természetesnek tűnő, de nekem időbe telt ki tapasztalnom ezeket ) sikerült megtanulnom az előnemeselés, hazakísérés, rá foglalás szépségét. Úgy gondolom kicsit változatosabb is, mint a támadás ( persze annak is megvan a maga szépsége és szívesebben is játszom azt furcsa módon ). Szeretek szórakozni a védő falvaim összeállításában , így több időt is foglalkoztam ezzel.

Stormbringer
Ha már felhoztad..
Hogyan tanultál meg vonatot vágni? Segítettek benne vagy a fórumos anyagok által? Mennyi időbe tellett?

-Deadpool-
Valamelyik szerveren merült fel ennek a lehetősége és bevallom férfiasan nem sikerült. A kezdeti csalódás után nem is igazán mertem ezzel próbálkozni, de később kénytelen voltam magam is megtanulni. Gyakorlás kérdése volt, rengeteget időzítettem egy általam elképzelt időpontra, gépről, telefonról, mobilnetről és otthoni netről.

Stormbringer
Hogyan ülsz neki egy armának (támadni és védekezni is egyaránt)? Ébresztő, esetleg naptár? Milyen eszközökkel segítesz magadon?

-Deadpool-
Ébresztőt használok. Indulás előtt 1-2 perccel beállítom az ébresztőt, hogy éjszaka is tudjam ellenőrizni tuti mindent jól kiszámoltam előző napokban. Ha úgy van egy éjszaka 10-15 percenként felkelek támadást indítani.
Védekezni hasonlóképpen szoktam. Megnézem mely falvakból tudok vágni, mit tudok be védeni vagy éppen miből fogok visszavágni. Ugyanúgy ébresztőt állítok ilyenkor

Stormbringer
Ezekből kiindulva, mennyire határolja be a játék az életed? Mennyi időt töltesz naponta átlagosan a játékban?

-Deadpool-
Régebben sokkal több időt töltöttem előtte. Akár egy éjszakát végig ébren voltam. Az idő teltével egyre több dolga van már az embernek így jelentősen csökkent a játékban töltött óráim száma. Mobilnet és a telefonoknak hála azért így is 3-5 órát biztosan fent vagyok ha nem is egyhuzamban. Még mindig vannak bizonyos programok amit esetleges támadás vagy tárgyalás miatt a háttérbe teszek az életben, de ez már egyre kevésbé jellemző. Úgy vagyok vele ha nagyon fontos megvár másnap is, ha nem akkor így jártam

Stormbringer
Ilyen esetekre vannak-e duál/triál társaid? Ha igen, kik ők? Mi alapján választod ki a partnereidet?

-Deadpool-
Egyszer próbáltam ki, akkor nem sült el túl jól. Nem vagyok a dual illetve a triál fiókok híve. Magam szeretek lenni a fiókban, ahogy elképzelem a magam játékát.

Stormbringer
Szerinted mikor izgalmasabb a játék - pár faluval az elején vagy nagyon sok faluval a szerver közepén/végén? Mennyiben könnyítik meg a játékot a prémium funkciók az egyiknél és másiknál?

-Deadpool-
Én a játék elejét vagy az elejének a végét szeretem igazán. Természetesen itt, akinek sokkal több pénze van sokkal nagyobb előnyre tehet szert, amit nehéz mással pótolni. Ez szerintem hátrány és rossz a játék ezen szakaszában. Nagyon nagy fiókok harca már annyira nem izgalmas szerintem, kicsit álló háború szerű a dolog. Én személy szerint már nem tudnék PP nélkül kezelni egy nagyobb fiókot. A fiókkezelő nagyon sokat segít mikor már több faluja van az embernek, ahogy a játék elején is a farm kezelő.

Stormbringer
Általában milyen faluval szoktál kezdeni a szerver elején? Támadó vagy Védő? Esetleg vegyes?

-Deadpool-
Támadó falut szoktam játszani, izgalmasabb az elején. Több idő, az igaz, de nagyobb izgalom.
Vegyes faluról egy ideje leszoktam, minimális alap védelem van, amit a csapatnak adunk amennyiben gond lenne .

Stormbringer
Mi a véleményed a vegyes falut képző játékosokról? Hátrány szerinted, ha valaki vegyesen képzi az egységeket? Ha nem, akkor mikor "elég" leállni és orientálódni egy típus (támadó/védő) falu felé?

-Deadpool-
Ez szerintem nagyon megosztó és sok mindenen múló tényező. Alapvetően ha van elég időd és játéktudásod ahhoz, hogy a környéket lenyomd, mind támadó akkor nem szükséges védő egység. Természetesen ez azért egy kockázatos játékstílus akármennyire is könnyűnek tűnhet kívülről. Én alapvetően kérni szoktam, hogy a támadóknak is legyen egy minimális védelem ( adott helyzettől függ ez mennyi ), de a vegyes falut alapvetően nem tartom eredményesnek ( maximum ha valaki PP-zik, bár ehhez nem nagyon értek ). Pár száz védőik tartom normálisnak a " vegyesedést " utána már szerintem túl sok nyersit és időt vesz el a támadófalu kialakításához a védők legyártása.
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer
A fronton szeretsz harcolni vagy inkább hátulról szeretsz irányítani?

-Deadpool-
Ha időm engedi akkor a frontot jobban szeretem. Emellett természetesen irányítom a dolgokat, ahogy belefér. Nem szeretem a nagyon csendes szervereket vagy területeket , mert elunja magát az ember.

Stormbringer
Mit gondolsz, mivel lehet nagy előnyöd a szerver elején? (Prémium? Sereg? Aktivitás?) Te milyen séma alapján építed a falvad, mi élvez elsőbbséget? (Termelők? Sereg? - Az első istálló és könnyűlovas?)

-Deadpool-
Szerintem ez már a mai KH-ban egyértelmű. Sokan külföldön dolgoznak, sokan gyűjtenek, vagy éppen semmi mást nem csinálnak az életben így megtehetik, hogy horribilis összegeket áldoznak a játékba. Ez így nem volt a legkedvesebb megfogalmazás, de ez manapság meghatározó része a játék elejének. Természetesen ez egy legális dolog szóval ilyen értelemben nincs semmi gond. Viszont ilyenkor mindegy mennyit vagy fent ha melletted egy ilyen pénzeszsák van, aki még kicsit ért is a játékhoz, akkor érdemes máshol újrakezdeni. :) Ha az új szervert ( V60 ) nézzük, de igazából mindegyik másik szerverre is igaz, a TOP mondjuk 20 játékos biztos, hogy jelentősebb PP mennyiséggel van ott ahol. Persze mindezt akkor lehet kihasználni és akkor tud a toppon maradni ha mellé farmol ( ezen játékosoknak meg is van mellé), de ahhoz, hogy mindez beinduljon nem kevés PP-t bele kell nyomni. Így az első kérdésedre a válaszom, hogy a legnagyobb előnyöd a szerver elején a PP-ben van utána jönnek a hagyományos értékek, mint az aktivitás és a farmolás. ( ha prioritás kellene felállítanom )
Szintén sok mindenen múlik mi alapján építem a falumat. Mennyire tudok farmolni, mennyi abbahagyó van a környékemen, mennyi aktív játékos van a környékemen, mert mindez befolyásolja a farmolási mennyiségemet. Alapvetően először könnyűlóra megyek, hogy mielőbb érdemlegesen tudjak farmolni, majd bányák és tanya. Ha már valami érdemi sereggel rendelkezem megyek az akadémiára, de ahogy írtam a környezet nagyban befolyásolja, hogy éppen mit kell megnyomnom.

Stormbringer
Térjünk át a klánokra..
Mi alapján választod ki a klánodnak a megfelelő diplomáciai kapcsolatokat? Miknek kell megfelelnie egy klánnak, hogy valamire jussatok? Ezeket általában kik intézik nálatok? Diplomaták vagy személyesen Te magad?

-Deadpool-
11 éves pályafutás alatt sok ismerőst sikerült szereznem, akik nem velem vagy velünk játszanak, hanem saját maga által alapított klánnal, vagy éppen a vezetőségben benne van. Innen tudok következtetni milyen lehet a klán, ha ilyen a vezető ( legyen az jó vagy rossz ) . Ez mindenképpen befolyásol minket, hogy mennyire szavahihető az illető és, hogy éppen hosszú távra, rövidtávra terveznek-e.
Az elhelyezkedés fontos szempont
, de szerintem ez minden más klánra is igaz. Ha egybe fonódik kettő klán, akkor nem igazán lehet hosszabb távon összedolgozni, mert útban leszünk a másiknak. Fontos, hogy a diplomáciát kötő feleknek legyen valami köze egymáshoz területileg, vagylátható módon legyen a közeljövőben, de ne legyenek útban a másiknak.
Ezen kívül van még ugye a játékosállomány. Lehetnek 100-an, ha látható módon nem lesz hosszútávú életük. Kell néhány húzó játékos minden klánba, hogy legyen hova fejlődni a többieknek is a csapatban. Alapvetően ezeket szoktuk figyelembe venni. A tárgyalásokat általában én szoktam lebonyolítani munkámból kifolyólag ( sokat kell emberekkel beszélnem ), de a döntéseket közösen szoktuk meghozni a vezető társaimmal.

Stormbringer
Mire szokott a Winter klán törekedni a diplomáciában. Arra, hogy több legyen a kék/lila a térképen, vagy főként inkább piros?Ellenségem ellensége a barátom. Rátok ez mennyire igaz? Ebből a kérdésből fakadóan, mennyire vagytok elkötelezettek, hogy egy tőletek gyengébb klánnal összefogjatok egy (talán tőletek nagyobb) közös ellenség ellen?

-Deadpool-
Szerintem azzal semmi újat nem fogok elárulni senkinek, hogy nálunk nincs annyi játékos aki megteheti, hogy eleressze magát PP terén, így az early game nem kedvez nekünk. Tudásban nagyon sok, nagyon jó játékos van nálunk, de ugye ahogy korábban is írtam ez ma már nem elég. Mi a játék közepétől felé tudunk igazán jók lenni úgy gondolom. Ennek okán a Winter vs szerver az nem a mi reszortunk, úgy gondolom soha nem is lesz. Ahova regisztrálunk kontinens természetesen szeretnénk magunk oldalán tudni ( klánon belül a falvakat ) , de volt és szerintem most is lesz példa arra, hogy részben osztozkodni fogunk rajta.
"Ellenségem ellensége a barátom", én ezt a hitvallást nem vallom. Persze örülök, hogy ha az ellenfelünk egy harmadik tényező miatt gyengül, de számunkra nem jelenti azt, hogy akkor az a fél nekünk barátunk vagy összefognánk velük emiatt.
Összefognánk-e egy kisebb klánnal egy nagyobb erő ellen? Ez természetes. Annak érdekében, hogy legyőzzünk egy nagyobb vagy nagyjából hasonló nagyságú csapatot, nem szégyen egy kisebb csapattal összefogni. Nem a létszám vagy a pont fogja ezt meghatározni, de amennyiben a kis csapat odateszi magát, hasznos szövetségesek vagy támogatók és ők is úgy gondolják, akkor nem látok akadályt annak érdekében, hogy ezzel súlyt vegyek le róluk is és a saját játékosaimról is ezzel talán kicsit nagyobb terhet téve az ellenfélre. Erre több szerveren is volt már példa.

Stormbringer
Mennyire keveri a klán a világokat? Tehát, a sérelmek csak az adott világon élnek vagy tovább viszitek a következő világra (és így mondjuk meghiusúl egy diplomácia vagy egy tagfelvétel (klán vagy játékos esetében) )?

-Deadpool-
Alapvetően azt vallom, hogy új világ új lehetőség, de vannak kivételek nálunk is. Szerintem bizonyos húzásokat vagy lépéseket nagyon nehéz elfelejteni és azt mondani következő vagy későbbi szerveren, hogy egye fene, akkor fátylat rá. Nagyon sok emberrel jóban lettem, akivel először harag volt vagy inkább azt mondanám, hogy nem igazán csíptük egymást.
Egy kivétel van, akikkel soha nem fogunk kapcsolatot kialakítani, mert alattomos sunyi lépéseket használtak, de alapvetően az új esélyek és lehetőségek mellett tesszük le a voksunkat.

Stormbringer
Mi a klánotok erőssége? Mit kell tudni rólatok? Kérlek, menj bele bővebben, hogy megismerjék a Wintert az olvasók!:)

-Deadpool-
Voltam néhány klánban, akár PP akár duálként vagy csak éppen arra vitt az utam, mikor magamban játszottam. Nagyon sok klánt a vezetői irányítást vagy éppen sok kiemelkedő húzó játékosa esetleg a kifejezetten jó érzék a diplomáciai kapcsolatokhoz vagy éppen a szerencse. Winterben mindezek megtalálhatóak valamekkora mértékben, de úgy gondolom nem ez teszi igazán erőssé ezt a csapatot. Régóta kovácsolódó csapatról van szó, akik már nem játékostársak, hanem sokkal inkább barátok. Sokat segítünk egymásnak a valóéletben, akár csak tanácsokkal is legyen szó telefonon való beszélgetésről vagy éppen bármelyik online chat felületről. Kifejeztten jó hangulatú társaság ami az résztvevő klántagoknak köszönhető, amit nem győzök elégszer megköszönni nekik, így kicsit a lehetőséget megragadva itt is szeretném megköszönni nekik/nektek Winteresek, amit eddig tettetek értem és a csapatért.
A csapat ereje, erőssége az összetartásban van
. Sehol nem tartanak minket a nagy klánok között, nincsenek hiper szuper mega védekezőink, vagy giga fiókjaink más szervereken. Csapatként gondolkodnak és a felesleges mellébeszélést is elkerülik. Ez az ami igazán jól esik még a csapatban, hogy ( én legalábbis nem láttam ) mellveregetést vagy a mi így úgy jobbak vagyunk tőled, meg tőletek. Kellő tisztelettel és alázattal játsszák ezt a játékot nem kis szabadidőt feláldozva az életükből.

Stormbringer
Mint minden klánnak, gondolom nektek is vannak hiányosságaitok.
Mit gondolsz, a Te klánodnak miben kéne még fejlődnie a többiekhez képest?

-Deadpool-
Természetesen nekünk is vannak hiányosságaink. Sokan vannak, akik kevesebb rutinnal rendelkeznek így egy-egy nagyobb hiba is be szokott csúszni a szerverek során, amit talán kicsit nagyobb higgadtsággal elkerülhettünk volna. Ezen kívül vannak időszakok, amikor kevesebbet vagyunk fent értelemszerűen ez egy komolyabb ellenféllel szemben azért kifejezetten nagy hátrány , de ez számunkra továbbra is játék így tiszteletben tartom a klántársak valódi elfoglaltságait. Ahogyan hátrány az is, hogy az elején nem tudunk komolyabb előnyre szert tenni a PP miatt, de ugyanúgy ezt nem rójuk fel egymásnak. Összefoglalva hátrányunk a rutintalanság ( ami talán lehetne egy ilyen csapatnak ) , idő és a PP. Az összes többi kis apróságot tudjuk vagy tudtuk eddig pótolni. Még talán megemlíthető a létszám, mert ugyebár nem tudunk 2-3 klánt saját játékosból indítani.

Stormbringer
A másik lényeges kérdés, hogy hogy álltok az újoncokkal? Vannak nálatok? Esetleg mentoráltak, akiket felkaroltok? Általában ők milyen szerepet töltenek be a klán életében? (Hátul, Középen védekeznek, esetleg Frontosak stb)

-Deadpool-
Nálunk nem kizáró ok, ha valaki kezdő, újra kezdő. Kifejezetten örülünk neki, ha egy ilyen játékos minket szeretne választani. Aki szeretne is tanulni és tesz is azért, hogy fel szedjen minden tudást a tapasztaltabb játékosainktól, hívjuk tovább magunkkal további szerverre. Illetve vannak olyan újoncaink is, akik régebbi Winteres tag ismerőse, így esélyt adunk neki a játékhoz. Nincs előre eldöntött szerepük, ahogy a helyzet adja. Akinek különleges kérése van és megvan hozzá a tudása próbáljuk megadni arra a lehetőséget.
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer
Ismerősök útján vagy hogy lehet bekerülni hozzátok? Gondolom azért mégsem össze-vissza toboroztok az új világokon a térképet nézve, tehát valami kritériuma biztosan van a bekerülésnek.

-Deadpool-
Ismerősök ismerőseit szívesen látjuk természetesen, de rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, melyek megszegése vagy be nem tartása sajnos elbocsájtást von maga után. Ezen kívül jelentkezni is szoktak hozzánk, megnézzük korábbi statisztikáit, esetleg mentorát vagy mentoráltját. Az adott szerveren éppen hogy áll, milyen eredményeket ért el.
Illetve a harmadik lehetőség, ha nekünk tetszik meg valakinek a játéka, akkor mi keressük fel, ilyenkor ugye a döntés rajta áll, hogy szeretne-e velünk játszani vagy sem.

Stormbringer
Térjünk át egy kicsit izgalmasabb témára..
Nem rég nyertétek meg a V54-es szervert. Ha jól tudom ez a Winter klán első egyedüli győzelme. Tudnál-e róla beszélni? Hogy indultatok, kezdeti nehézségek, harcok stb. Egyáltalán mi történt ott? Kívülállóként nem vagyok elég tájékozott, hogy milyen csatában nyertetek és milyen szerveren.

-Deadpool-
Attól függ mit tekintünk egyedüli győzelemnek :)
37-en is végül a Winter játékosok maradtak a legtöbben, csak abban maradtunk változtatunk nevet. 43-on jogos a felvetés ott nagyjából fele-fele volt az arány.

Az elején kivételesen nem voltak kezdeti nehézségeink a diplomáciának köszönhetően és a megfelelő regisztráció miatt. Rengeteg mindent lehetne írni arról a szerverről, bár egyáltalán nem a legszebb szervernek mondanám. Rövidebb összefoglalót tudok írni róla ( csak saját szemszögből ), mert egészet leírva holnap reggelig gépelhetnék. Egy másik klánnak jöttünk a szerverre megbeszélve, hogy segítjük majd egymást, de ez később, mint kiderült hamar irányt váltott az eredetileg megbeszéltekhez képest, így ellenfelek lettünk. Közben a HNK-val is bontottuk a szerver elejei MNT-t amiért itt is kisebb afférok jöttek létre. Mindezek után sikerült a K54 kontinens felett átvenni az irányítást, de közben Vadernek klánja ( GB ) erősödött meg nagyon az akkor PP-s játékosok miatt. Mindezzel nagy nyomást helyezve a szövetségeseinkre a K55 kontinensen ( csavargóékra ). Ennek okán később úgy döntöttünk, hogy átvesszük őket, ezzel némi védőhöz juttatva őket és ha emélkeim nem csalnak, akkor az átlépéskor történő támadásokat talán még vissza is vertük közös erővel. Későbbiek folyamán baj támadt az erőben, mert Vader vezetésével többen nem értettek egyet ( azt hiszem a belső kiosztási szokása nem tetszett a topp játékosainak ). Ezt a kis előnyt kihasználva vettünk át néhány játékos, ami szintén nagy felfordulást okozott a szerveren és lettünk megint elhordva sok mindennek. Ekkor jöttek létre más klánok ( talán a TO lett nagyobb és a MASK klán jött létre a GB szétesésével ). A helyzetünk gondolná az ember könnyebb lett, mert top játékosok kerültek hozzánk, de ez berülről egyáltalán nem így nézett ki. Ezt a részét nem szeretném kifejteni amennyiben nem gond. Voltak ezután is keverések, mert az eddig szövetséges TM klánt is sunyiban akarták ellenünk fordítani Godrowék és miután ezt nem néztük jó szemmel ( magyarul megtámadtuk őket ), szintén mi lettünk azok, akik hátbaszúrtuk őket. Mindezek után is még mindig történtek sz*r kavarások, de a csapat kitartásának és szervezők segítségével sikerült végül jelentős nyomást mérni ellenfeleinkre. Mindez a tagok megfelelő indítása és tényleg a segítőim nélkül nem jöhetett volna létre. Én erre fogok emlékezni erről a szerverről, mert minden más nem jelent semmit. Vesztettünk már mi is, nem mutogattunk másra úgy gondolom nem nyerhet mindig mindenki és senki nem verhetetlen. El kell fogadni az eredményeket.

Stormbringer
Ezen a szerveren villámháborúk vagy hosszú hadjáratok elé nézett a Winter? Mit gondolsz, melyik volt a legkimerítőbb és ki ellen tanultatok a legtöbbet? (Mint személy, mint klán)

-Deadpool-
Nagyon sok villámháború volt az elején. Az első vontatott vagy álló háborúnk a MASK klánok ellen volt. Utána vagy inkább párhuzamosan a TO ellen, de vezetői cserék miatt az kisebb csoportokra lehetne osztani ( védekezés szempontjából ) .
Hogy melyik volt a nehezebb? Ezt nem tudom elmondani, de a TO oldalán is volt jól védekező játékos illetve a MASK oldalán is.
Tanulás szempontjából szintén nehéz kérdés hiszen vezetőség ellenfeleinknél sorra dőltek ki így nem voltak olyan támadások ellenünk , mint korábbi szervereinken. Talán TO bizonyos játékosai ellen tanulhattunk a legtöbbet ha mindenképpen választanom kellene ( mint klán ). Én saját csapatomtól tanultam a legtöbbet

Stormbringer
Az ellenfeleid közül kiket látnál szívesen a klánodban - mivel kiharcolta a tiszteletet a szemedben, szemetekben?
Volt ilyen játékos a két klánban?

-Deadpool-
Igen volt ilyen játékos és fel is kerestem őket. Nem mindenkinek lett ideje erre a szerverre, de így is volt aki azt mondta lenne kedvük velünk jönni.
Ilyen például tepecske, Tocsa, polamalu hogy megemlítsek néhányat

Stormbringer
A játék fejlődéséhez hozzátartozik a fejlődés..
Leptek-e meg ezek a klánok / játékosok valami váratlan, egyéni vagy szokatlan támadással / védekezéssel, amit eddig nem láttál? Történt-e ehhez hasonló furcsaság, amin te is forgattad a szemeidet, de hatékony volt? Ha igen, mi volt ez a furcsaság?

-Deadpool-
Tepecske környéke volt, akik kifejezetten hatékonyan védekeztek. Nem mondom, hogy olyat mutattak, amit még nem láttam, de ezen a szerven talán ritka volt az ilyen példa. Ezen kívül volt olyan ( ami meglepett ) , hogy már eldőlt ki nyeri a szervert mégis volt ellenfél aki sokadik alkalommal is felhúzta a falat 0-ról pár perc alatt PP-vel. Ez előtt kicsit döbbenten álltam

Stormbringer
Mielőtt tovább mennénk a már sokakat érdekelt témába..
Elmondanád, hogy honnan jött a saját, illetve a klánod neve? Szimbolizál-e valamit?
(Remélem nincs szoros összefüggésben a neved azzal a bizonyos Marvel filmmel..:D)

-Deadpool-
Amikor csináltam a klánt, talán akkor kezdődött el maga a sorozat vagy akkor kezdődött számomra a sorozat erre már pontosan nem emlékszem. Én nagyon hamar Stark párti lettem mivel még a sorozat előtt is az egyik legtiszteletreméltóbb állatnak a farkast tartottam. Mint idősebb, mint pedig fiatal farkas társaik iránt a legnagyobb odaadással figyelnek a másikra , illetve megvan a hierarchia kinek mi a szerepe és kinek mi a feladata. A sorozat kis plusz volt ahhoz, hogy ezen a vonalon induljak el.

A saját nevem pedig régebben más volt.
Az első nevet még bátyám adta kicsi koromban még első felhasználó névnek talán. Utána gondoltam, hogy változtatni kellene . Marvel sorozatnak is köze van hozzá, hiszen valljuk be zseniális szerintem , de inkább maga a a karakter tetszett meg , értem ezalatt a grafikus vagy a technikus által létrehozott Deadpool karakter. Illetve maga a jelentése miért ne illene bele egy ilyen játékba .

Stormbringer
Az eddigi tapasztalataid alapján, ha lehetőséged volna, akkor kivel játszanál le egy solo meccset? (1v1) Miért?
Illetve, ha lehetőséged volna, akkor melyik klánnal mérettetnéd meg a Wintert? Miért?

-Deadpool-
Őszintén megvallva ez egy kifejezetten váratlan kérdés. Én nem tartom magam kifejezetten jó játékosnak így meg kell vallanom feltehetőleg 1v1-ben nagyon sok ember ellen kikapnék. A poén kedvéért theman vagy Krisztián1974 ellen próbálnám ki magamat :)
Hogy a klánt ki ellen próbálnám ki? Igazából volt szerencsénk nagyon sok klánhoz. Akik ellen még nem voltunk az a horda, hydra , Cotl és szerintem nagyjából ennyi. Mindenki mással voltunk már egy szerveren ( persze megeshet hogy tévedek ez esetben elnézést )

Stormbringer
Mit gondolsz, szerinted a magyar klánháborúban ki mindendiők legjobb játékosa és mindenidők legjobb klánja?
Vannak feltörekvők ezekért a címekért? Ha igen ki/kik? (játékosként és klánként)

-Deadpool-
Ilyen szempontból lehet nem én vagyok a legjobb alany, mert én nagyon szűk körét ismerem csak a magyar Kh-nak. Főleg duál, triál fiókokat illetve névváltoztatások után teljesen elvesztettem a fonalat. De hogy mégis adjak valami érdemleges választ a kérdésre számomra a legjobb játékosok közé tartozik vagy tartozott: damas8, warlordadi, tibax, tepecske, fsociety és még mondhatnék pár nevet akár saját klánomból is, de mint mondtam annyiran nem követem a játékosok névsorát, hogy melyik szerveren mit csinálnak csak ahol én komolyan játszom.
Melyik klán? Jelenlegi ellenfeleinket mindenképpen idesorolnám ( FS ) , a régi spárta is mindenképpen nagy menő volt, de a CNN-t mindenképpen idesorolnám. A nagyon régi klánok közül nem tudok példát mondani, mert akkor örültem ha tudtam mi az, hogy támadó sereg vagy éppen védő sereg, így nem tudom mit alkottak vagy mekkora küzdelmek árán tudtak szervert nyerni vagy éppen veszíteni.
Ezen kívül szóbeszédek és ismerősök által tudok még véleményt mondani, mint például a Hydra klán, bár hozzájuk ahogy korábban is írtam nem volt szerencsém személyesen.
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer
Örülök, hogy te hoztad fel a következő kérdés alanyát.. :D
Belevágtatok most V60-ba, ahol indult a Fekete Sereg is. Mik az elképzelések a Winter részről? Lévén, hogy egy "abaszolút" győztes esélyes az ellenfeletek. Hogy vágtatok neki a szervernek?

-Deadpool-
Az az igazság, hogy azelőtt eldöntöttük a társasággal, hogy indulunk a 60-as szerveren, minthogy én megtudtam, hogy az FS indul a szerveren. Mivel a K54 már hónapok óta unalmas volt és várható volt mi lesz a vége, így úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk ezen a szerveren is. Később derült ki, hogy az indulók között majdnem biztos FS lesz, egy talán DA és az ATL és mint később kiderült az AVV.
Én személy szerint úgy gondoltam, hogy mindez nem indok arra, hogy ne induljunk, de mivel a többség véleménye számít, megkérdeztem a társaságot és azt mondták, hogy mit veszíthetünk? Ennek okán elindultunk a szerveren, ahogy azt korábban is terveztük.
Megpróbáljuk felvenni velük a versenyt, mert legyőzhetetlen ellenfél nincsen. Jelenleg is szerintem komolyabb ellenállásokba ütköztek, mint ahogy ők azt várták ( nem magunkról beszélek ), így szerintem nincs lehetetlen. Izgalmas szervernek tűnik, ahol úgy gondolom akár egy harmadik fél is kikerülhet győztesnek ( FS és Winteren kívül ).

Stormbringer
Hogy látod az esélyeket százalékban és a klánod helyzetét az FS ellen?

-Deadpool-
Ez összetett kérdés az az igazság. Az ismert tagokban teljes mértékben megbízom és úgy gondolom fel is tudják venni a versenyt ha minden lépés kijön ( család, vírus , munka stb ) . Ettől függetlenül létszámban jelentősebb ah FS ( ezalatt azt értem , hogy nagy létszám mellett sokuknak a tudás is megvan) illetve hogy régebb óta játszanak együtt.
Mi nekünk egyelőre nagyobb az ellenállás is így jelenleg nehezebb helyzetben vagyunk. Ebből szerver végére való következtetést nem tudok és nem is szeretnék mondani, de egyelőre egyértelmű esélyes az FS, de talán nehezebben, mint várták.

Stormbringer
Mit gondolsz, szükség lesz-e az FS legyőzéséhez egy technikai klánra?

-Deadpool-
Őszintén szólva nem tudom. Nem vagyok annyira a híve, főleg mert nem szeretném a saját társaimat cserben hagyni vagy bárkit is kitenni a klánból egy olyan cél érdekében aminek nincs jelentősége. Jól hangzik és elkacérkodik az ember a gondolattal, hogy legyőzze az FS-t, de nem bármi áron.
Lehet ez kell az FS legyőzéséhez, de úgy gondolom ezen a szerveren nem fog létrejönni. A vezetők miatt sem illetve a csapat létszámok miatt sem és még egyéb más ok miatt sem.

Stormbringer
Mit gondolsz, hogy mi vezethet titeket győzelemre az FS ellen? Mi lehet a gyengéje a klánnak?
A szerver indulása előtt elemezgettétek az ellenfeleket?

-Deadpool-
Úgy gondolom, akkor van a Winter csapatának esélye, ha félreteszi, ki mekkora játékos, ha elfelejtik a saját érdek előtérbehelyezését és a klánra, a csapatra fogunk koncentrálni. Sablon duma ez egyértelmű, de ha végig gondoljuk ezen fog múlni. PP nálunk is van ( ha nem is annyi ), támadni tudunk, vágni tudunk, talán annyit nem vagyunk fent, mint ők meg kevesebb a duál meg triál fiók ami még az ellenfeleinknek előny, de ezen kívül ott lehetünk velük a partiban, ha tényleg a másikért játszunk.
A gyengéje az az életbeli események lehetnek. Nem a legjobb körülmények között van a szerver ( persze ideje a legtöbb embernek lett ), de pénze vagy éppen nyugalma szerintem kevesebb. Ez mindenképpen sokat fog majd számítani ki, hogyan tudja beosztani az idejét, a türelmét, mennyire fogják bírni a nyomást. Ezen nagyon sok minden dől majd el. Természetesen ha eljutunk odáig, mert ugye odáig még el kell jutni.
Nem néztük az ellenfeleket, nem tudjuk mit szoktak csinálni vagy éppen mi a taktikájuk. Megpróbáljuk felvenni a tempót, minden tőlünk telhetőt megtenni aztán meglátjuk majd mire lesz elég.

Stormbringer
Mit gondolsz, ikonikus, követhető személyiség vagy-e? Ha igen, akkor ez mennyiben viszi előre a klánt a célotok elérése érdekében?
Ehhez kapcsolódóan a kérdésem még az, hogy hol látjátok magatokat néhány év múlva?

-Deadpool-
Nincs bennem semmi extra. Nem vagyok sem extra játékos sem pedig extra vezető, viszont a szavamat mindig állom. Amit mondok, az úgy szokott lenni, nem szoktam megváltoztatni. Igyekszem az aranyközéputat járni veszekedés terén is, illetve ugyanúgy tisztelem a " legkisebb " játékosomat, mint a " legnagyobbat " . Szerencsének mondhatom magam, hogy kisebb vitákat leszámítva, követnek a játékosok engem. Ennek szintén nagy jelentősége lesz az eredmény kimenetelének a szempontjából, mert ha társaimmal jó taktikát választunk és követnek minket, akkor együtt nyerünk. Ha elrontjuk, akkor pedig együtt veszítünk.
Sokan mondtuk már, hogy abbahagyjuk a játékot, mert túl sok alattomos és gerinctelen dolgot láttunk már, meguntum stb stb.. Egyelőre itt vagyunk és játszunk, mert sokunk máshol nem tud találkozni a másikkal, országok vagy kontinensek választanak el minket egymástól. Egyelőre még jól érezzük magunkat a játékban, nem megyünk vérre és szerintem nem is fogunk sohasem. Jelen állás szerint azt mondanám, hogy 1-1 szerveren meg fogunk jelenni, ha ilyen kitartó és jó fej a csapat, mert vagyunk elegen ( most is van, aki jött volna velünk, de éppen az ideje nem engedte ). Aztán, hogy mit hoz az élet? Fogalmam sincs, az is megeshet, hogy ez az utolsó szerver ha az élet ezt a lapot osztotta le nekünk

Stormbringer
Mit gondolsz, hogy mikorra jobb armát szervezni, éjjeli után vagy például délután 3-ra?
Miért?

-Deadpool-
Ez ember függő, itt nem árt kiismerni az ellenfelet illetve a saját csapatodat sem, mert akkor van értelme armát csinálni, ha minél többen részt tudnak venni.
Sokan éjszakai bónusz utánra időzítenek támadás ( 7-8 óra attól függ az adott szerver mit enged ) ez nagyon gyakran sikeres, bár a rutinosabb játékosok ellen úgy gondolom már kevésbé. Addigra a legtöbb játékos, aki igazán játszik fel kell amúgy is ( munka, gyerek stb miatt ) ami hátránya lehet az, hogy akkor már talán dolgozik ( mondjuk 8 órakor, 7-kor lehet még otthon van ). Délelőtt 10 óra szerintem ilyen szempontból veszélyesebb, mert ha nincs helyettes ( valljuk be annyira már nem divat ) a munkahelyről a legtöbb ember nem tud már armát levédeni vagy csak nagyon nehezen. Délután 3 az a támadók indítása miatt sem biztos, hogy a legkényelmesebb. Amit még hasznosnak tartok, nem sokkal északai támadás előtt érkezni, ugya van aki korán fekszik, illetve a falu visszavétele is nehezebb már éjszakaiban. Mi már csapódtunk már nagyjából minden napszakban, szóval ez tényleg csapat és ellenfél függő.

Stormbringer
Az új lovagrendszernek köszönhetően kapunk védelem bónuszokat a lándzsás, ill. kardforgató egységekre. Szerinted ilyen bónuszok mellett van-e értelme képezni íjászokat kardforgatók helyett?

-Deadpool-
Az új lovag rendszer kifejezetten sokat segít a védekező játékos számára is, mind védőfalu erősségben, mint pedig sebességben.

Úgy gondolom ahol létezik lovag rendszer nincs értelme lecserélni a kardos egységet. Hiszen ahogy te is írtad a kardos egység már az elején a lovagtól kaphat bónuszt, ezen felül a leltárból kettő bónusz is erősítheti a csapatokat párhuzamosan ha a játékos rendelkezik vele. Ezeket napi belépéssel és egyébb eventek során is megszerezhetőek.
Ezzel szemben az íjász csak eventek során megszerezhető leltáros erősítő tudja tuningolni, ami valljuk be őszintén nem túl gyakori.
Így azt a konklúziót szűrném le, hogy lovagos szerveren, lovag mellé nem gyártanék íjászt. Más védő faluba, egyéb pozitív tulajdonságai miatt igen, nekem is szoktak lenni különböző arányban bár én szeretek ezekkel a védőfalu fajtákkal játszogatni.

Úgy gondolom sokkal nagyobb jelentősége van egy olyan szerveren ahol nincs lovag. Bár a kardos így is gyakrabban kap bónuszt ( szerintem ). Ennek utána lehetne számolni matematikailag hiszen mindennek számszerű értéke van, de őszintén bevallva erre még nem vettem a fáradságot pedig az lenne a konkrét , rendesen alátámasztott válasz a kérdésedre. Hiszen minden tényező kiszámolható, gyártás ideje, nyersanyag , sebessége illetve erőssége. Így csak saját tapasztalat és véleményt tudok mondani. Nem beszélve arról hogy bizonyos szervereken az egységek ugye fejlesztéssel is rendelkeznek.
Ahol nincs lovag, szerintem érdemes íjászt gyártani. Erős védő egység alapvetően főleg a mai KH-ban legyártott nuke-al szemben. ( ez is általánosítás , de legtöbb bardos, könnyűlovasság és valami romboló/k alkot/ják)

Míg leírtam a választ láttam, hogy a bónuszok mellett érdekelt téged , így kicsit elsodródtam a valódi kérdéstől.
Szerintem nem éri meg túl nagy hangsúlyt fektetni rájuk azokon a szervereken.

Stormbringer
Végezetül, szeretném megkérdezni, hogy maradt-e benned olyan kérdés, amelyre konkrétan nem kérdeztem rá, de szeretnéd megosztani az olvasókkal?

-Deadpool-
Ez nem kérdés, de először is köszönöm a lehetőséget az interjúra, illetve, hogy ilyen kultúráltan tudtuk lebonyolítani ezt az egészet.
Szerintem nagyon jó kérdéseket tettél fel, így hirtelen nem jut eszembe olyan kérdés amire tudnék vagy szívesen válaszolnék.
Egyedül az a kérdés merült fel bennem, hogy mi lehet/ lehetne a magyar KH jövője illetve sikere de az az igazság hogy szerintem sokkal okosabb embereket is foglalkoztat ez e kérdés mint amilyen okos én vagyok. Erre is csak saját véleményt tudnék mondani, de az az igazság nekem sincs ötletem erre, ez valahol nagyon régen úszott el az az igazság .

Stormbringer
Nagyon szépen köszönöm a kivesézett válaszaidat!
Sok sikert kívánok nektek V60-hoz!
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Deleted User - 1528109

Vendég
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, sajnálom, hogy ilyen hosszú lett. Úgy gondoltam, hogy már ritkábban vannak interjúk, így megcsinálhatom ezt az egészet ilyen hosszúra. Továbbá, úgy hiszem, hogy fontos szerepük lesz a szerver végjátékát tekintve, így megakartam azokkal az olvasókkal is ismertetni a Wintert, akik korábban nem is ismerték őket. :)

Remélem tetszett, hasonló terjedelmű interjúk várhatóak lesznek még:)
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Nekem igen, de este már úgy voltam vele, hogy nem fogom rövidíteni, pont a fentiek miatt :D
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Maradjunk Deadpoolnál kérlek :D
Hozhatok létre csevegőt a riportok miatt , ha szeretnétek :D
 

diRicheron

.~.NseriouslyO.~.
A reakció pontszáma
3.666
Nekem lenne hozzá 1 kérdésem, ahol a jó játékosokat említi vagy mi az, az mi alapján történt? Ki számít jónak, mikor, hol, hogy?
aki 200/200 falut védőnek csinál és mindent betonoz belőle vagy aki mindent támadónak csinál? vagy hogy?
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Gondolom szándékosan nem vezette így le, mert a "jó játékos" fogalma nagyon komplex és kinek mit jelent. Nekem lehet teljesen más az elképzelésem a jó játékosról, mint neked. Itt jöhet képbe a fantázia :D
Nem lett volna fair, ha megválaszolja azt, hogy mi a jó játékos szerinte :D Ügyesen válaszolta meg a kérdést.
Bár, ez az egyéni véleményem :p
 

-Deadpool-

Well-Known Member
A reakció pontszáma
311
Nekem lenne hozzá 1 kérdésem, ahol a jó játékosokat említi vagy mi az, az mi alapján történt? Ki számít jónak, mikor, hol, hogy?
aki 200/200 falut védőnek csinál és mindent betonoz belőle vagy aki mindent támadónak csinál? vagy hogy?
Ezzel senkit nem akartam megbántani. Értelemszerűen azon játékosok közül tudok választani, akikkel valami módon találkoztam akár társként akár ellenfélként.
Ezen belül is akikkel több szerveren voltam, vagy esetleg társként kicsit jobban ismerem, mint mondjuk egy ellenfelet, akivel játszottal egy szervert. Ezzel nem mondtam, hogy országos statisztikát állítottam és ez így van, ahogy hanem ahogy Stormbringer is írta, saját véleményem. Ezzel lehet egyet vagy nem egyetérteni, szerintem ők jó játékosok.
 
Fent