Tibax

  • Témaindító Deleted User - 1528109
  • Kezdés ideje

Deleted User - 1528109

Vendég
Tibax.png
Egy roppant érdekes alanyt hoztam most nektek, akit bizonyára többen is ismertek. Az alany nem más, mint a(z) Horda klán egyik vezetője, Tibax ! Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!

Stormbringer
Kedves Tibax,
Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet.
Az első kérdésem az volna, hogy hol hallottál először a Klánháborúról?

Tibax
Igazán nincs mit :)
Először az osztályársaimtol hallottam (akik a hirdetésekben találtak rá a játékra)

Stormbringer
Gondolom akkor nem is egyedül érkeztél?
Melyik világra regisztráltál be legelőször? Meddig jutottál el rajta? Mik voltak a kezdeti nehézségek, amikkel meg kellett birkóznod?

Tibax
Igazából egyedül,mert a többiek már 50-70k pontosak voltak,majd idővel az egyik szomszédom csatlakozott :D
Az első világom V5 volt ,ahol 300 faluig jutottam el kb , prémium pontok nélkül :D

A kezdeti nehézségek,mondhatni az egység összeállítások voltak , emlékszem hogy lovasíjászt küldtem védelembe,mert gyorsak voltak és úgy gondoltam,hogy majd rohangálnak a falu körül és lenyilazzák az ellent :)))
De igazából a belépés jelentette a legnagyobb kihívást,mert nem volt számítógépem és okostelefon sem ,így délutánonként léptem be internet klubokból ,meg a szomszédom számítógèpèről aki majd később csatlakozott a klánháborúhoz :D

Stormbringer
Mentorálni mentoráltak a barátaid vagy magadat fejlesztetted és jöttél rá játék csínjára-bínjára?
Melyik szerveren tanultál meglátásod szerint a legtöbbet, amire később tudtál építeni?

Tibax
Voltak mentorjaim és úgymond védelmezőim is V5-on.
Corleone89 volt az ,aki rengeteget segített nekem a játék elsajátításában és aki versenyekkel/ jutalmakkal buzdított mindig ,és Galdalf73 illetve Nikitaa voltak azok, aki védelmeztek :)

Hogy melyik szerveren tanultam a legtöbbet?
Nos ezt nehéz megmondani,mivel rengeteg szerveren jelen voltam és mindenhol tanultam valamit,és folyamatosan fejlesztettem magamat. De talán néhány világot mégis érdemes kiemelni.

V5 volt az a világ ahol megtanultam az,hogy mi is az a csapatjáték és küzdés a falvakert,és ahol először be láttam egy klán vezetésébe.
V18 Ahol megtanultam, hogy sosem engedd azt, hogy lenèzzenek és ne hagyd magad a szájhősok ellen.
V26 ahol megtapasztaltam,mi az hogy nyomás alatt játszani.
C7 ahol megtanultam,hogy a győzelem nem minden, és inkább bukjunk büszkén a barátokkal,mint összeveszünk egy bukás miatt!
De igazából nincs olyan világ,ahol ne tanultam volna valamit :p

Stormbringer
Van-e olyan szerver, amelyikre ezeken kívül szívesen emlékszel vissza, mert valamiért megragadt benned? Akár a háború miatt kialakult helyzet miatt, akár a barátok miatt, de emlékezetes maradt.

Tibax
Nos akad néhány :)

Kisebb pihenő után, visszatértem V40-re ahol megtaláltam Nikitaat és a Spartat,de itt rájöttem hogy a régi ismerősökre már nem lehet alapozni, de jó néhány olyan barátságot kötöttem ,akikel még mindig tartom a kapcsolatot, mint pl Ezl,soozzii, interculer akik a Spárta akkori szervezői (interculer tanácsadó) voltak,Sefbacsik és Durin a vizszakálu aki majd kíválva a Spártábol létrehozták a Hordát , ahová engem is hivtak.

C9 az igencsak egy érdekes szerver volt,tanyaszabály, tárolós érme rendszerrel igencsak sok harc volt ,és ahol az eredményes védekezéshez nem volt elég vágni/rafoglalni ,és betonozni lehetetlen volt a tanyaszabály miatt ,de a duálomal sikerült lehozni a top1-et :)

V43 ahol sikerült tanítanom néhány dolgot néhány játékosnak,és akikre azóta is büszke vagyok,A zőldijasz és Efti legfőképpen.
Ugyan ezzen a világon öltem meg rengeteg ideget,és sikerült a klán nagy részét győzelmre vinni,és ahol köszönöm helyet a volt vezér elküldött melegebb éghajltra merthogy olvadtunk , miközben ő eldobta a klánt

V45 volt az a világ,ahol szerintem némi elismerést sikerült szereznem a játékosok szemében ,ahol komoly harcok voltak a DSA és a Spárta között,illetve volt szerencsém a KH egyik legjobb játékosa ellen védekezni (vinszent),amikor a szomszéd fiókból támadott :)

V48 Ahol ismét volt alkalmam Vinszent ellen védekezni, és ahol újabb barátokra tettem szert ,akik egy részével sikerül bulizni is néha :D

Stormbringer
Említetted, hogy V5-ön láttál be először egy klán vezetésébe.. Melyik klán volt az és mi volt a feladatod? Ez a tudás későbbiekben mennyire volt számodra hasznos? Pl a Hordánál.

Tibax
Turul lovagok volt a klán neve. Nos itt szó szerint csak beláttam,mert egy versennyel nyertem meg az alvezéri pozíciót. Nem mondhatni hogy hasznomra vált,mivel semmi feladatom nem volt a harcon kívül, illetve a régebbi világok és a mostaniak között óriási a különbség.
A későbbi világokon,ahol indultunk corleone89-el , pl C4 ahol már támadás szervező voltam ott már kezdtem tanulgatni ,illetve V26-on is vezető pozícióban voltam ,ugyancsak támadás szervezőként .

Illetve V44-en az első Horda szerveren is idővel szerveztem támadásokat és itt kerültem be a Horda vezetésbe is,ahol Ati.mached be írt fórumra,hogy tibaxot vezetőnek,vagy valami hasonlót és jöttek a köszönömők rá :)))

Tehát lényegében nem igen volt hasznos ,azon kívül hogy belátást nyertem egy klán vezetésébe :)

Stormbringer
Tehát akkor tényleges tudást C4-en és V26-on szereztél vezetőként, ami kihatással volt a későbbiekre, igaz? Melyek voltak ezek a tudások?
Játékosként hol szeretsz harcolni? Fronton vagy a hátországban? Esetleg van-e olyan játékos/játékosok, akikkel szívesen játszanál kéz a kézben egy fronton, mert elnyerték a bizalmad?

Tibax
Igen,az a két világ volt ami megadta az alapot,de a C7-et sem érdemes kihagyni szerintem,mert az egy óriási vereség volt,és úgyérzem szükséges,ahhoz hogy a jövőben könnyebben tudjam kezelni a konfliktusokat,és a bukás érzését.

Igazából a tudás többségében sokkal inkább megérzés, illetve hogy mindig hallgassam meg a tagok véleményét :)
Játékosként fronton szeretek harcolni,a hátsó játék unalmasnak bizonyult számomra :)
Mivel eléggè sok játékos van ,akikkel kéz a kézben harcolnék a fronton,így inkább nem írnék neveket,mert biztosan ki felejtenék valakit

Stormbringer
Mennyire preferálod azt, ha van egy újonc a csapatodban? Mit tartasz elsődlegesnek, amit mindenképpen el kell sajátítania a játékosnak, ha veled együtt akar harcolni? Illetve mit gondolsz arról a szóbeszédről, hogy régebben segítőkészebbek voltak-e a játékosok a mostaniakhoz képest vagy sem?

Tibax
Nos az újoncokkal nekem nincs bajom, sőt szívesen tanítom őket,mert mindenki volt kezdő,a lényeg hogy aktív legyen és akarjon tanulni.

Az elsődleges azaz aktivitás,mert egy aktív játékost gyorsan meglehet tanítani az alapokra,amíg egy inaktívot sajnos idő igényesebb és a mostani kis világokon nehezebb :/
Nos erről sokmindent nem tudok mondani,mivel régebben nem igen kommunikáltam annyira mint most,de ez is már egyfajta alapkő nálam,a kommunikáció és a segítőkészség.

Stormbringer
Volt-e már mentoráltad? Ha igen, ki/kik ők? Játszanak-e még?
Szokott-e duál társad lenni? Ha igen, akkor milyen szempontok alapján választod ki a megfelelő játékost magad mellé?
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Deleted User - 1528109

Vendég
Tibax
Volt néhány mentoráltam ,de csak 3 van közülük akikkel jelenleg is tartom a kapcsolatot .

A zöldijász ,aki jelenleg pihenőn van .
Efti,aki jelenleg is harcol 1-2 világon
Methadone aki éppen gyakorlatozik és készül 58-ra .
Igazából mind3 tudta már az alapokat,csak tanácsokkal kellett ellátni őket,és esélyt adni nekik, hogy gyakorlatban is próbálják ki a tudásukat :)

Nos a duál az igencsak kényes dolog nálam,mert nagyon nehezen tudnak alkalmazkodni utánam a játékosok,vagy én mások után :(
És nem azért mert nagyok az elvárások,hanem mert elég sűrűn változtatok a megbeszélt dolgokon és valami mást találok ki

Eddig két duál volt sikeres:
C9-en sutze játékossal, saját fiókomban
V52-on Mázli22 ,a saját fiókjában
A játék stílusa alapján szoktam kiválasztani,ugyanis támadó szellemű játékos vagyok,így egy védekező szellemű játékosal nem biztos hogy kijönnèk, a falu elosztások miatt

Stormbringer
A játékosok egy része úgy gondolja, hogy te csak a premium szolgáltatások segítségével tudsz játszani, győzni, de nélküle nem igazán. Mit üzennél ezeknek a vádaknak?

Tibax
Hogy mindenkinek van lehetősége prémium pontokat gyűjteni, ahogyan nekem is világokon keresztül, na meghogy a prémium még nem minden,azt is okosan kell használni és legfőképpen csak az elején jelent előnyt,főleg ha lusták vagyunk farmolni folyamatosan, illetve ha mellette még inaktivak is vagyunk,ugyan úgy eltudnak foglalni mint bárki mást.
Na meg, ha megfigyeljük a világokat,ritka hogy olyan játékos van elől a szerver végén,mint az elején ,mivel a PP csak ez elején jelent nagy előnyt .
Ám van 4 classic PP mentes győzelmem ,ahol egyiken top1nek sikerült lennem, míg van egy pp-s classic vereségem is, tehát nem csak pp-vel megy a játék :p

Stormbringer
Tibax.. Találó név. Honnan ugrott be neked, volt-e ennek valami háttér története?

Tibax
Nos ezt a nevet úgymond "loptam" :p
Skóciaban voltam melózni,és ott az egyik kolléga Tibax néven volt fent Facebookon, és megtetszett,így csináltam egy új fiókot ezzel a névvel

Stormbringer
Említetted, hogy ismerősök által jött létre a Horda klán. Mi vezetett titeket odáig, hogy egy sok-sok szervergyőzelmet megért Spártát hagyjatok ott egy új klán létrehozása miatt?

Tibax
Nos mondhatni,hogy szerencsém vagy szerencsétlenségemre eléggè sok dolgot tudtam meg a Spárta belső ügyeiről és egyben csalódás is ért amikor Nikitaa hónapokig váratott azzal ,hogy felvegyenek,illetve hogy a szerver folyamán körülöttem mindenki belsőzőt és én meg kellett küzdjek a falukért,így kissé kirekesztve is éreztem magamat ,annak ellenére hogy küzdöttem azért hogy a perem meglegyen nekik,majd előre is ki mentem ,így már C9 kezdésnél hanyagoltam is a világot.
Illetve a többieknek is voltak gondjaik ezzel - azzal ,így nem kívántak többet a Spárta színeiben indulni.

Stormbringer
Vagy úgy..
De beszélgessünk egy picit a Hordáról.. Főként milyen mentalitású egy klán? Az armákat mai napig emlegeti az, aki kapta.. Miben volt más, mint a mostani klánok?

Tibax
A Hordát egy agresszív támadó klánnak nevezném,ahol vagy csapatban dolgozol,vagy idővel sajnos kihulsz.
Ahol utat mutatunk a játékosoknak ha szükséges,ami nem mindenkinek tetszik,de néha szükséges a területi viták elkerülése érdekében(amiből sok volt az első Horda világon) illetve ,hogy lehetőleg csak olyan játékosok kerüljenek be akik képesek helytállni (frontól függ) .
Tehát lényegében mindig próbálunk precízek lenni mint támadás,mint front kialakítás szempontjából,amiben főleg Ezl a kulcsfigura a meglátásaival és Durin a regisztrációs meglepetések terén :D

Stormbringer
Tehát akkor kijelenthető, hogy a Hordába csak olyan játékosok kerülhetnek be, akik letettek valamit az asztalra? Mit gondolsz arról, hogy a Hordát már a nagy klánok közé emelték? Ez nem helyez rátok nagy súlyt? Megfelelni ennek az elvárásnak, hajtani és bizonyítani, hogy ahol elindultok, ott nyerjetek?

Tibax
Nos NEM,nem csak olyan játékosok kerülhetnek be ,akik letettek valamit az asztalra,mert pl Methadone-t itt kezdtem el tanítgatni,akit igazából elakartam foglalni
Mások helyett nem tudok válaszolni,de én büszkének érzem magam,amiatt hogy ilyen rövid idő alatt ennyire felfigyeltek ránk,mert lényegében két vilám világunk volt.

Itt is,mint az előző kérdésnél csak magam nevében tudok beszélni,és véleményem szerint minden "nagy " klán vezetőségére súly helyeződik azért,amikor elindulnak,és nem is azért hogy a közönségnek megfeleljen,hanem hogy a tagjainak, legalábbis az én belátásom szerint :D

A legutóbbi szerver is épp az elvárások miatt volt elindítva ,mivel az első szerver az igencsak gyenge volt és bizonyítani akartunk a "nagy" vigyori ellen,ami számomra igencsak csalódás volt.

Stormbringer
Mi a Horda klán stratégiája (ha publikus)? Gondolom nem merül ki annyiban, hogy "bemegyünk és nyerünk". Emellett, melyek azok a beállítások, amiket kedvel a Horda? (Tornyos/Templomos)

Tibax
Nos ere nehéz válaszolni,mivel egy klán stratégiája helyzet függő,max regisztrációs stratégiáról beszélhetünk,ami meglepetésszerűnek mondható ,meg az utóbbi rizikósnak
Nos egy biztos,hogy a lassú világ kilöve,mivel mint a vezetőség mint a tagság nagyrésze a gyors szervereket kedvelik....és ilyenkor szokták mondani,hogy az csak darálás,de egy gyors szerver sokkal több időt igényel mint egy lassú szerver,és több szervezést is, időt és energiát, főleg ha van ellenfèl is aki képes tartani a lépést.

Torony/templom
Nos,a templomot kevesen kedvelik így ez rizikós tényező szokott lenni néhány játékosnak,de szerintem nem annyira fontos tényező :D
A torony hasznos tud lenni,amikor a kezdőket a kevésbé tapasztalt játékosokat támadják :D

Stormbringer
Írtad, hogy rövid idő alatt felfigyeltek rátok.. Elmesélnéd, hogy mik voltak a kezdeti nehézségek a klán életében?
Illetve, ha már a regisztrációról is beszélünk.. Mennyien indulnak PP-vel a Hordában? Vagy ez nem jellemző a klánra?

Tibax
Nos a kezdeti nehézségekről nem igen tudok mit hozzáfűzni,mivel csak sima tag voltam az elején .
PP starterek mindig is voltak bőven, jómagam is az vagyok pl(mert csak akkor indulok el egy szerveren, ha elegendő PP összegylt már ) ,de ez már minden klánban így van nagyrészt :p
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer
Mi a titka annak hogy valaki (a szerver indulása után) "könnyen" a ranglista élére ugorjon?

Tibax
Remélem ezt csak viccnek szántad :p
Eleinte a PP.. mondanám hogy az aktivitás és a tudás ,de az elején a PP, a későbbiekben már a tudás és aktivitás behozza a lemaradást ,de az elején szerintem képtelenség tartani a lépést,olyan játékosokkal akik 3 nap után foglalnak

Stormbringer
Vannak olyan klánok akik arra mennek minél több szövetségesük legyen. Ti milyenek vagytok?
Gondolom barátok is játszanak a klánban.. Így a kérdésem az, hogy ha egy account besárgul rögtön befoglaljátok vagy felkeresitek az illetőt, hogy mi van vele? Mennyire toleráns ilyen téren a Horda?

Tibax
Természetesen vannak olyan klánok,de már egyre jobban kezdenek morzsolódni,ezek a kisebb klánok ,de mondjuk V48-an vigyo klánjanak is sok szövetségese volt ellenünk :)
Nos ez is helyzet függő igazából,de mindig igyekeztünk teret adni a tagjainknak :) Mindig igyekszünk felkeresni az illetőt és elérni valahol,amihez az esetek többségében van is valamiféle elérhetőségünk :D

Stormbringer
Ki ellen volt a legnehezebb csatátok szerinted? Melyik klán/klánok vívták ki a Horda játékosok tiszteletét? Illetve, kit látnátok szívesen még ellenfélként? (Akikkel eddig nem találkoztatok)

Tibax
Nehéz csatáról sajnos nem beszélgethetünk ,mert pl 48-an is csak a déli részt kellett védeni, északon punnyadás volt.

Hogy kik vívták ki a játékosok tiszteletét,az jó kérdés :D Azt viszont elmondhatom,hogy én és Ezl a HNK-ra figyeltünk fel legutóbb, kitartásuk miatt,és mert okoztak jó néhány meglepit az elején :D

Hogy kit látnánk ellenfélként? Inkább az az igazi kérdés,hogy lesz-e még Horda?!

Stormbringer
Szerinted a szervergyőztes világok közül melyik volt a legnehezebb és miért? Mi történt ott?
Itt nem feltétlen klánra gondolok, hanem diplomáciai kapcsolatra, foglalásokra stb..

Tibax
Erre sem tudok pontos választ adni,mivel sok világot nem követek,de a legtöbb világnak megvannak a maga nehézségei.
Véleményem szerint az 58-as világ lesz az,ami az utóbbi idők legnehezebb világa lesz,mint döntések mint játék szempontjából,mivel 2 nagy klán is indul,több szerver győzelemmel és 2 klán akik még nem nyertek szervert,de felturbózott társasággal indulnak ,tehát lesz 4 klán,4 kontin valószínűleg,plusz a meglepi klánok :)

Stormbringer
Úgyértem, hogy a Horda szervergyőztes világai közül :D
Visszakanyarodva, a Horda klánt fogjuk-e még látni magyar világokon? Esetleg nemzetközin?

Tibax
Nos ere nem nehéz válaszolni
Mindkettőben voltak nehézségek,de nehéznek egyiket sem mondanám :/

Hogy fog-e indulni még a Horda bárhol is,az a jövő kérdése,amire szerintem senki sem tudja a választ, főleg hogy a vezetőség nagyrésze vagy pihen/abbahagyta vagy nincs úgy ideje alatt.
De két lehetőség áll fent:
Durin előbukkan valami ötlettel ismét és valószínűleg indulunk
Ezl-nek megjön a játék kedve és összeszedjük a fiúkat-lányokat :D

Nemzetközin kétlem,de talán valamikor egyszer ha ismét sok időm lesz és még lesznek játékosok akik követnek,akkor megbeszélem velük,hogy induljunk lengyel szerveren,persze nem Horda néven :D

Stormbringer
Hol láthatunk téged az elkövetkezendő világokon?

Tibax
V58-an,a HNK színeiben,ami után hosszú pihenőt tervezek,talán az utolsó magyar szerverem

Stormbringer
Mit jósolsz V58-ra? Gondolom már tudjátok az induló klánokat.

Tibax
Jósolni nehéz lenne.
igen a nagyját tudjuk,de számítok meglepi klánokra is . Igencsak izgalommal dús szerverenek ígérkezik,és remélem hogy sikerül helytállni :D

Stormbringer
Én minden jót kívánok nektek v58ra.
Kedves tibax, elérkeztünk az interjú végére. Esetleg maradt-e benned olyan dolog, amire konkrétan nem kérdeztem rá, de te szeretnéd megosztani majd az olvasókkal?

Tibax
Köszönjük.
Az 58as világon induló játékosok/klánoknak szeretnék izgalmas és kavarások mentes játékot kívánni,és örülök hogy nem jön az ASG,mert nem lesz aki elfoglaljon

Stormbringer

Nagyon szépen köszönöm a riportot. Minden jót kívánok nektek!:)
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Elüldöztelek, most mondjátok meg:(
Ám helyezzük a refit Tibaxra! Kinek hogy tetszett? Várom a negatív/pozitív kritikát! Az építőjellegűek érdekelnének nagyon!! @Messala
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Megtámogattam ezt a hsz-t én is egy köszönettel! :D
 

-NooBLeadeR-

#igazajátékosnevem
A reakció pontszáma
8.319
Valóban jól kialakított interjú volt, viszont hiányolom az olyan kérdéseket, hogy pl hogyan vág meg ő egy vonatot, amivel esetlegesen, ha valamilyen kezdők olvassák ezeket az interjúkat, akkor esetleg tanulhassanak az ilyen 'veterán' játékosoktól, mint baxi. Pl. engem igencsak érdekelne, hogy ők hogyan élnek meg egy védekezést, mi a véleményük, hogy a szervezettség mennyire fontos egy klánnak, és mennyire lehet meghatározó eleme..

De mindemellett egy nagyon jól kialakított interjú volt ez is akárcsak a többi, gratula. ;)
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.083
Valóban jól kialakított interjú volt, viszont hiányolom az olyan kérdéseket, hogy pl hogyan vág meg ő egy vonatot, amivel esetlegesen, ha valamilyen kezdők olvassák ezeket az interjúkat, akkor esetleg tanulhassanak az ilyen 'veterán' játékosoktól, mint baxi. Pl. engem igencsak érdekelne, hogy ők hogyan élnek meg egy védekezést, mi a véleményük, hogy a szervezettség mennyire fontos egy klánnak, és mennyire lehet meghatározó eleme..

De mindemellett egy nagyon jól kialakított interjú volt ez is akárcsak a többi, gratula. ;)

Na ja, "kezdőknek"... Azt csak meg akarsz tanulni vonatot vágni xD
 
Fent