Bogyó

  • Témaindító Deleted User - 1528109
  • Kezdés ideje

Deleted User - 1528109

Vendég
bogyó.png
Egy roppant érdekes alanyt hoztam most nektek, akit bizonyára többen is ismertek. Az alany nem más, mint a(z) Support csapat egyik lelkes önkéntese, Bogyó ! Kellemes időtöltést kívánok mindenkinek!

Stormbringer
Kedves Bogyó, köszönöm szépen, hogy elfogadtad a felkérésemet az interjúra. Első kérdésem az, hogy hol találkoztál először a Klánháborúval és mi volt az első benyomásod róla?

Bogyó
Tyű! Hát még kis iskolás koromban. Akkor a napi aktivitásom kimerült abban, hogy minden este rá néztem a falvamra. Azért egyes szám, mert ritkán jutottam el a kettőig.

Stormbringer
Melyik szerver volt az első, ahol te játszottál? Esetleg megtudsz említeni egy klánt is?

Bogyó
Az első talán v2 lehetett de ahol el is értem valamit az már v20 után volt. Konkrétat nem mondhatok az inkognitóm megőrzése véget. De sok jó top klánban megfordultam.

Stormbringer
Egyedül érkeztél a játékba vagy volt ismerős/barát, akivel közösen regisztráltatok egy fiókot?

Bogyó
Egyedül, magányos farkasként, de később sok ismerőst szereztem itt, akikkel játszottam dual illetve triál fiókokban.

Stormbringer
Melyik szerveren tanultál a legtöbbet? Mit tanultál ott?

Bogyó
Időzítés vonat vágás. Szervert sajnos érthető okokból nem mondhatok.

Stormbringer
Játékosként mi az erősséged véleményed szerint?

Bogyó
A csapat játék. Sose voltam egyéni szinten kiemelkedő. De aktív voltam, front játékos. Főleg az éjszakai portyákat szerettem, ezzel is szereztem sok barátot még az ellenféltől is. Mostanra már elfáradtam. Nem játszom aktívan de így Moderátorként tűzközelben maradhatok.

Stormbringer
Mit gondolsz, frontjátékosként megtanulhat mindent az ember? Hogy kerülhet szerinted oda egy játékos? Véleményed szerint miben lehetsz a legjobb. Támadásban, védekezésben vagy szervezésben?

Bogyó
Front játékosként lehetsz jó védő és támadó. Sokszor nehéz mérlegelni, hogy egy arma alatt amikor neked is több ezer bejövőd van és a szomszédodnak is - nem tudva hogy ki az éles cp, esetleg mind a ketten - magadat védd vagy nála legyen minden gömbölyű és te majd vagdosol és ráfoglalsz a falvakra. Nehéz, sokszor kockáztattam és nyertem. Érdekesség, hogy szinte minden aktív szerveremen frontos voltam (6 világ) de csak az elsőn és az utolsón kaptam armát. Mind a két alkalommal megúsztam/megúsztuk falu veszteség nélkül. Ez nagyban függött a klántársaktól is, nélkülük nem ment volna! Hogy kerülhet oda egy játékos? Vagy oda ér a front, vagy pedig ő vállalja. Hozzám először oda ért

Stormbringer
Voltak-e a pályafutásod során olyan gondolataid, hogy egy klánt vezess? Ha igen, mi lett végül ezekből az álmokból?

Bogyó
Klánvezér sose voltam. Csak “tanács tag” armát se nagyon szerveztem. Attól hogy valaki csapat játékos és ért is játékhoz még nem biztos hogy jó vezér is.

Stormbringer
Mit gondolsz így visszagondolva.. Jó karriert futottál e be, tehát mindent elértél játékosként vagy vannak dolgok, amiket szeretnél még elérni/elsajátítani ebben a játékban?

Bogyó
Én elégedett vagyok. Bezsebeltem 4-5 plecsnit volt közte egyéni eredmény is. Top Legyőzős valamilyen kategóriában. Egyéniként a top 5 be fértem be egy verseny világon. Ahogy teltek az évek egyre kevésbé éreztem magamba, hogy kiemelkedő lehetek. Jól esett aludni, és ha fel kelek éjjel valami miatt, már nem reflexből nyúlok a telefonomért, hogy van e bejövő. Remek érzés. Már nem vagyok függő

Stormbringer
Mit gondolsz, egy teljesen új játékos hogy tud a legjobban fejlődni? Milyen környezetben, milyen ütemben és mit csinálva tud a legtöbb tudásra szert tenni?

Bogyó
Ha beül egy profi mellé duál társnak. Én is ott tanultam a legtöbbet. De ehhez bizonyítania kell, hogy erre lehetősége nyíljon. Ha valakiben van elszántság akkor minden adott, hogy profi legyen. Manapság a klán vezetők éheznek a vérfrissítésre. Olyan kis játék közösség lettünk, ahol mindenki ismer mindenkit. ASG klán családot mindenki ismeri. Valaki jó véleménnyel van róluk valaki nem, de a jelenleg a legjobb akadémia a full kezdő játékosoknak. Ott meg lehet tanulni a játék alapjait és még többet is. Sajátos játék közösségük van, de amennyit én ott voltam a hangulat remek volt, egy két nagy balhét leszámítva, ami miatt mindig derékba tört a klán szerver győzelmi esélye (ha épp volt).
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer
Mennyi idő után és mi alapján tennél játékost a frontra? Az eddigi társaid között volt-e olyan, akinek te segítettél (pl nem tudott vágni, cimkezni stb) valamiben, mert ő még nem tanulta meg? Ha segítettél, akkor miben? Mi fordult elő gyakrabban?

Bogyó
Egy mentoráltam volt. Amiben igazán segíteni tudtam az a játéknak a mocskosabb része illetve az account építése. Helyezkedni kell ha körülötted megváltoznak a diplomáciai történések. Félre értés ne essék, nem hátba szúrásról és árulásokról beszélek. Hanem hogy kell reagálni ha felbomlik a klánod.

Stormbringer
Ilyen rálátással miért hagytad fel a játékot? Miért döntöttél úgy, hogy te jelentkezel Supporternek?

Bogyó
Mint említettem belefáradtam. Besűrűsödött a munka, már csak dual társakkal tudtam szervereket végig tolni. Ha nem tesszük oda magunkat akkor nem csak a saját fiókunk láthatja kárát, hanem az egész klánnal kitolunk. Az pedig nagy felelőtlenség lenne, főleg ha úgy ismernek akire számítani lehet. Viszont szerettem volna tűz közelbe maradni. És miután új support csapat került a játék élére, úgy éreztem kell valaki aki játékos szemmel látja a történéseket.

Stormbringer
Hogy jött a bogyó nicknév? Volt-e ennek valami különösebb története, ami miatt ezen a néven ismerhetnek meg téged a játékosok?

Bogyó
Becenevem a sportolói múltamból. Mikor kérdezte a CM-hogy milyen néven szeretném a merényleteket elkövetni, ez ugrott be :D
Az elején mókás volt mert sokan hölgyként azonosítottak a név alapján.

Stormbringer
Mit szeretnél a supportos karriered alatt elérni, újítani?

Bogyó
Tisztességesen végezni a munkámat. Arról már letettem, hogy mindenki kedveljen, mert az lehetetlen. Akit kizárunk hiába bizonyított a szabálysértés úgy is részrehajlással fog vádolni. Újítások meg nem az én feladatom.

Stormbringer
Nem bántad meg, hogy supporter lettél? Mit szeretsz a legjobban benne?

Bogyó
Nem, bár vannak nehéz pillanatok. Mint fentebb említettem nem tudunk mindenkinek megfelelni. Mit szeretek a legjobban? Bannolni! Á nem csak vicceltem. Rengeteg adminisztráció, kutatómunka meg a fellebbezések kezelésével jár. Őszintén nem szeretek senkit büntetni, de ha tiszta játékot szeretnénk akkor olykor szükséges. Szeretek segíteni a játékosokon amikor segítségért fordulnak hozzánk, illetve olvasgatni a fórumot. Bár azt privát accountomból is tehetem, sokszor nehéz megállni, hogy ne kommenteljek oda valami hülyeséget, Bogyóként. Olyankor átlépek a játékos fiókomba és onnan, privát játékosként, azt írok amit csak akarok, ami persze nem sérti a kommunikációs szabályzatokat.

Stormbringer
Vannak konkrét feladataid, amikért kifejezetten Te felelsz?

Bogyó

Háát a piszkos és az unalmas munkákért :D. Többjátékos fiókok ki be jelentése végrendeletek feljegyzése. Bár ezek a Te feladataid is de gyakran megfeledkezel róla :D
További a wiki szerkesztéseket szoktam csinálni. De tulajdonképp mindenes vagyok, amit egy mezei munkatárs elvégezhet. Nem PP-t nem osztogathatok senkinek bármennyire is szeretné és hiszi sok játékos

Stormbringer
Nehéz volt megtanulni a Supporkedést (a fent leírt feladatok zömét) és az ezzel járó semlegességet?

Bogyó
Szerintem hamar bele jöttem, de ezt a többi kollégától kell megkérdezni. Én minden komolyabb horderejű döntés és cselekedetem előtt kikérem mások véleményét, mert egy csapat vagyunk, főleg kifele egységes álláspontot kell, javasolt képviselni. A semlegesség nem volt nehéz, én az ügyek vizsgálatakor nem a neveket nézem hanem hogy milyen szabálytalanságokat rögzített a rendszer. Olykor persze csóválom a fejem, amikor egy régi ismerősnél látok szomorú dolgokat. De a tettünkért vállalni kell a felelősséget. Ez persze igaz ránk is Supporterekre. Nagy felelősség.
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Stormbringer
Mit gondolsz, melyik feladat nyeli el a több időt. Az aktív játék vagy az aktív supporkedés? Melyikben volt/van nagyobb a felelősséged? Míg játékosként a társaidért, egy klánért feleltél, addig Supporterként a közösségért kell felelned. Melyik bír nagyonbb súllyal és miért?

Bogyó
Aktívan játszani sokkal több időt igényel. Az önkéntes supporteri munkámat akkor végzem el amikor időm engedni, természetesen a lehető legrövidebb idő alatt. Itt nem kell éjszakázni persze megesik hogy egy ügy megoldása akár estébe nyúló lehet. Itt nagyobb a felelőség hiszem a játékosok idő mellett pénzt is költenek a játékra. Ezért adósaik vagyunk, hogy felelősséggel végezzük a munkánkat. De csak ebben, illetve hogy az adminisztrációs folyamatokkal hamar végezzünk.

Stormbringer
Ha már megemlítetted.. mennyi időt emészt fel egy átlagos napon a Supporter munka? Kevesebb időt igényel, de összeegyeztethető-e a magánéleteddel? Mármint, tudjuk, hogy az aktív játék betáblázza a mindennapjaidat. A Supporteri munka is ilyen? Kinek ajánlanád, hogy jelentkezzen Supporternek?

Bogyó
Ez attól függ hogy mennyit szánok rá. És milyen ügyek vannak. Van ami határ idős van ami nem. Egyenletesen elosztva olyan napi 3-5 órát itt vagyok. Minden olyan játékosnak javaslom hogy jelentkezzen aki érez magában ambíciót erre a munkára, ami sokszor monoton és hálátlan.

Stormbringer
Milyen a csapat? Hogy jössz ki a társaiddal?

Bogyó
A csapattal most már jól kijövök. Az elején picit bürokratikusnak láttam a rendszert de be kellett látnom, hogy sajnos ez ilyen munka, bár mennyire is szeretnénk rugalmasak lenni nem tehetjük meg. Ez nagyon nehéz. A csapat tagjait egytől egyik kedvelem. El lehet velük beszélgetni mindenről nem csak a munkáról. Minden munkatársamat remek szakembernek tartom a maga területén, akikkel jól kiegészítjük egymást.

Stormbringer
Játszol-e aktívan (privát fiókkal) magyar vagy nemzetközi szervereken? Avagy teljesen a munkádnak szenteled az idődet?

Bogyó
Egy világom van még aktív de azt is a dualtársam viszi egyedül.

Stormbringer
Mit gondolsz, szükség van-e még kollégákra a csapatba vagy nem? Szerinted nagy csapattal vagy kis csapattal lehet hatékonyan dolgozni? Mi a véleményed?

Bogyó
Én úgy gondolom hogy nincs. Esetleg ilyen alkalmi munkákra. De teljes jogú munkatársra egyenlőre nincs szükség. Bírjuk gőzzel és szerintem hatékonyak is vagyunk. Én jobban szeretem a kevesebb de hatékonyabb emberekből álló csapatot. Kényelmesebb és könnyebb összecsiszolódni.

Stormbringer
Már egy jó ideje Supporter vagy. Tudnál-e mesélni valami kellemes élményt? Volt-e már olyan pont, amikor elgondolkodtál azon, hogy felhagysz ezzel az egésszel és elmész egy hosszú pihenőre? (Nem csak a Supporteri munkával, hanem magával a játékkal)

Bogyó
Kellemes élmény? Hát amikor úgy fekszem le aludni, hogy egy megoldatlan ügy sem maradt. Még nem sokalltam be, ilyeneken nem gondolkodtam.

Stormbringer
Melyik a kedvenc egységed a játékban és miért? Volna-e olyan egység, ami szimbolizálja a játékodat?

Bogyó
Hát kedvenc egységem nincs. Bár íjász világ ide vagy oda de lovas íjászt nem sokan használnak így hatékony velük való védelem és vissza fele is.

Stormbringer
Mivel lehetne szerinted szorosabbá tenni a köteléket a közösség és a Support között? Egyáltalán szükség van-e rá?

Bogyó
Mindenképp szükségesnek érzem! Ezt az interjút is e miatt vállaltam. A kölcsönös bizalmat kellene kiépíteni a játékosok és a support csapat közt, hogy ne az legyen az alap tézis hogy a support a rossz fiú.

Stormbringer
Kedves Bogyó, elérkeztünk az utolsó "kérdésemhez" Maradt-e benned olyan kérdés/gondolat amire én konkrétan nem kérdeztem rá, de Te szeretnéd megosztani azt az olvasókkal? Mondjuk, hogy én mekkora jófejség vagyok....

Bogyó
Nem maradt bennem semmi, nagyon szépen köszönöm az interjút. Remélem, hogy az olvasóknak is tetszett.

Stormbringer
Én köszönöm szépen!
 

Deleted User - 1528109

Vendég
Na hát! Ha nem írod le, kajakra felszedem! :O :D
 

Messala

Tőzsdecápa
A reakció pontszáma
2.181
Sajnos ebből a riportból sem tudtunk meg semmit!

Nekem olyan kérdéseim is lettek volna, amik a játékosokat is érdekelnék!
Sajnálom de nekem ez sem tetszett!:(
(Ha esetleg én készítenék interjút, a következő alanyom Syntex vagy Öreg lenne! Garantáltan "felrobbantanám" a külsőt)
 
Utoljára szerkesztve:

Deleted User - 1528109

Vendég
Tervben van hasonló riport készítése, de annak publikalasara jó időpontot szeretnék.
Sajnálom, hogyha nem tetszett, korábbi évek supporteri interjúkból is vettem ötletet, van amit konkrétan fel is tettem. Sőt, igazából azok alapján mentem végig, annyi újítással, hogy némi személyest is belevittem az interjúba, hogy érdekesebb legyen.
Sajnos ennyi fért ebbe bele :(
 

Bogyó

“A jó”
A Klánháború Csapata
Supporter
A reakció pontszáma
748
Sajnos ebből a riportból sem tudtunk meg semmit!

Nekem olyan kérdéseim is lettek volna, amik a játékosokat is érdekelnék!
Sajnálom de nekem ez sem tetszett!:(
(Ha esetleg én készítenék interjút, a következő alanyom Syntex vagy Öreg lenne! Garantáltan "felrobbantanám" a külsőt)

Sajnos azok kérdések, amiket hiányolsz valószínűleg nem publikálhatóak az ászf miatt. De egyeztess Stormmal hátha mégis. :)
 

Syntex

Co-Community Manager
A reakció pontszáma
828
Sajnos ebből a riportból sem tudtunk meg semmit!

Nekem olyan kérdéseim is lettek volna, amik a játékosokat is érdekelnék!
Sajnálom de nekem ez sem tetszett!:(
(Ha esetleg én készítenék interjút, a következő alanyom Syntex vagy Öreg lenne! Garantáltan "felrobbantanám" a külsőt)
Bezzeg mi játékosok még a cipő méretűnket sem írhasuk le,más meg le írhatja hogy fiú

Messala, látod, a cipő mértet se írhatjuk le, más dolgokra már gondolni is bűn :D :D
 
Fent