Tájékoztatás

Syntex

Co-Community Manager
A reakció pontszáma
828
Félreérted. Ok-okozat. Úgy mutatkoztatok be, és úgy viselkedtetek, mint valami bürokraták. Pedig ígéretesen kezdtétek, de jogtalannak vélt, hangsúlyozom annak vélt esetek voltak, és ha rá akart kérdezni a közösség, eleinte konstruktívan beszélni róla, akkor el lettek tüntetve a bizonyítékok, mindenki meg bannolva. Épp ezért írtam a fentebbit, nyugodtan itt hagyhatnátok példa értékű dolgokat, tanító jelleggel, amit meg tudna beszélni a közösség a Ti aktív részvételetekkel. Tudtommal mind játékosok vagytok, voltatok, tudhatnátok hogy kell "hozzánk szólni" (nem így). Sokkal másképp alakult volna, ha eleinte máshogy álltok hozzánk, és mint mondtam, az elején ez meg is volt. Ha Ti is játékosként lennétek supportok, nem pedig bürokrataként, nem itt tartanánk. Azt talán wlfelejtitek, hogy a céltáblát valóban Ti hordjátok a fejeteken (naahülyesuppmámegin), de a hatalmi pozíciót is. De eddig egy példát sem tudok mondani, ahol veletek konstruktívan meg lehetett volna beszélni valamit itt fórumon, mert:
  • Bann lett a vége
  • Nem reagáltatok
  • Küldtetek egy sablonválaszt tartalom nélkül
Nem úgy kéne a játékosoknak sem viselkedniük, ahogyan teszik, de nem hiszem el, hogy nem látjátok, mennyire nem vagytok partnerek sokszor. Egyszer betűre szabályhoz ragaszkodás és kiraktok egy poénkodót, máskor laza értelmezés és visszaengedtek egy csalót. Akárhogy is, egy közösség nehezen elfogadó. És a közösségben Ti, az új supp team voltatok az újak, lehettetek volna jóval nyitottabbak, jóval... jóval inkább játékosok, míg megszokunk Titeket.

Én reagálnék a legszívesebben a rágalmakra, és arra hogy mikor miért döntöttünk így. De nem tehetjük az adatvédelmi irányelveknek megfelelően. Már többször leírtuk.

Nem adhatunk tájékoztatást más játékosról, sem arról hogy az a tartalom miért szabálytalan vagy miért nem. Minden ügy egyedi és más-más körülmények vannak, így az eljárás is változhat.

Azzal ha engednénk azt amit kérsz, mi szegnénk szabályt, ezt pedig nem tehetjük meg.

Teljesen megértem amit írsz, és valóban sajnálom, hogy ennél többet nem tudunk segíteni, de ezek a szabályok, amiket ha tetszik, ha nem, be kell tartanunk.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.185
Olvasom, én mindent olvasok :)

Hidd el sokszor nekünk is sokkal egyszerűbb lenne leírni, hogy mit miért teszünk, de nem tehetjük. Sem hogy XY miért bannoltuk vagy épp miért kellett/ engedtük vissza. De nem tehetjük az Ászf miatt.

Más:
Régen nem kitíltásokkal akarta egyik klán sem megnyerni a világot, most már mindegyik...

Mondok egy példát. Valaki ír a fórumon egy vicces dolgot, amit ha nagyon akarunk, látjuk, a szabálykönyv betűről betűre értelmezése alapján kirakhatnám. De tök jó egyébként a hangulat. Mit csináltam volna? Írok valami vicceset a fórumra én is, részt veszek a közösségbe, a sértő részt módosítom, majd ráírok privátba a srácra, hogy hé bocsi, láttam, vicces volt de ez meg az szabályellenes volt, légyszi figyelj oda rá legközelebb. A játékos mit mondana? Basszus, de jó arc ez a hülye a zöld felirattal a neve alatt, nem egyből bannolt, hanem a közösség érdekében elengedte, mégis moderált, és legközelebb odafigyelek. Hozzátenném, korboncnok nem egyszer tette meg ezt velünk, és érdekes módon a többség tisztelte, kedvelte, és szívesen beszéltünk vele. Persze akit kellett ő is kirakta, de próbált közösséget építve végezni a moderálást.
 

DeletedUser20105

Vendég
Szomoru ami itt folyik...
Kedves Support csapat! Minden jo szandekkal, feltevodott mar az a kerdes, hogy miert is mergesedett el igy a kapcsolat a jatekosok es a Support kozott?
 

DeletedUser19792

Vendég
Syasztok csá cső bébi bogyók.
Ha már mindenki válaszolgatós titkos válaszolgatós kedvében van lenne ety kérdézsem.
A Morálal mi a helyzet,ki lesz véve,nem lesz kivéve,esetleg 150-200%ra megnövejük?
 

DeletedUser19698

Vendég
Nos valahol egyet értek pár dologban az előttem szólókkal.
A legnagyobb baj a support régen,s most is elzárkózik,nem pedig összedolgozik a játékosokkal.
A játék addig játék amíg itt van aki játsszon,azaz a szórakozás maga (Ami lényegében sokunkból már rég kiégett,inkább csak a sok ismerős,s megszokás miatt vagyunk itt) lenne itt a fő.
Ehhez pedig szerintem sokkal előrébb haladott lenne ha a support elérhetőbb lenne bárki részéről.
S itt nem a játékbeli,support jelentésekre gondolok,de pl még ősidőben v12-n volt hogy 1 supporter bannolt 72 órára politika tartalom miatt ami a fórumon volt,amit kb 1 év után tettek.
Sajtmacska akkor korrekt volt,átvette az ügyet,s csak meg kellett változtatnom a profilszövegem,ami után jött hogy a profilképem is mások számára félelmet keltő..stb..
Lényeg a lényeg szerintem a support rendszerrel az a baj,hogy nagyon ragaszkodtok 1 alap-hoz,amit már tizen x éve szinte megléptek,s nem változtattak lényegesen rajta.
Azaz elavult lett,de persze jó 1 alapnak.
Sokkal életszerűbb,s élvezhetőbb lenne a játék is ha ilyen piti szabálysértések miatt,nem egyből sablon szöveg s a meghatározott ban járna,hanem szimplán elbeszélgetnétek az illetővel,hogy mégis mit,s miért kéne kicsit máshogy..
S van amit kb komolyan se kéne venni,mint szabály..
Pl ez a profilkép téma.
V12 után találkoztam vele,V53-mon is,ahol kaptam levelet,hogy félelmet keltő..
Na most ne szórakozzunk már,ez alapjaiban 1 háborús játék,nem hiszem hogy 10 évesek lennének akik játszanak itt,ha pedig igen,1 mesében kb látnak annyi mindent,mint 1 horror-ban.
Szóval lényegében csak annyi lenne,lazítsatok kicsit,mert tisztelem,hogy ti időt,s energiát nem kímélve,jobb support akartok lenni,mint elődeitek,de akkor legyetek igazán jobbak,ne azokra az alapokra támaszkodjatok,amikre ők,mert 1 azon alapra épülő vár,1 azon lehetőségek korlátai közt ragad.

Természetesen ez csak vélemény,véletlen se akarnék megsérteni senkit,csak ötletek,hogyan lehetne a supportot ténylegesen beépíteni a Klánháború világba,s ne az fölé emelni.:)
 

DeletedUser19792

Vendég
Na most ne szórakozzunk már,ez alapjaiban 1 háborús játék,nem hiszem hogy 10 évesek lennének akik játszanak itt,ha pedig igen,1 mesében kb látnak annyi mindent,mint 1 horror-ban.
LOL haver a korhatár full hujeség igazsad van spanom.Én izs eklézsiazs fiammal 5évesen nézetem meg a ragyogazst,aztán miután felnőt csak a jakarit meg a kémköjköket,hogy tudja a vilag nem jácotér.
végülis nem 10 évesek jacanak a klanhaboruval. kérdezsük meg hecsátot például hányévesen kezdte,tökéletes példa.a te profilképed miatt megrekedhetnek a gyerekek ijen hecsát szinten,aztán látod mi lezs.
de spanom vagy nem kötök peléd csak butazságokat írzs fojton pls.
A Morál témánál maradjunk ne mozdítsd el a témát. közsi.
a zsuport jó ha kivesi a moralt ha nem vezsi ki akkor pedig nemjó zsupok elavultak.
 

DeletedUser18831

Vendég
én nagyon türelmes vagyok, 35 napja írtam a magyar supportba, és 16 napja írtam a németeknek is.

azt mondjuk sajnos nem mondhatom el az adatvédelmi irányelvek miatt, hogy mit válaszoltak :(
Ne aggódj, mi is ugyanebben a cipőben járunk, csak sokkal több napja. Annyira alap része a morál a játéknak és annyira hátráltatja a végjátékban az aktív játékosokat, hogy talán illene ezzel komolyabban foglalkozni. Vagy keressenek egy valakit, aki érdemben tud válaszolni.
 

Deleted User - 1530803

Vendég
Vagy mi lenne ha nem lenne hozzányúlva, mert nem csak 0-24-esek játsszák a játékot (bár külsőn ugye ők a hangadók), hanem hozzám hasonló töltelék játékosok is, akiknek ez jól jön. :)
 

DeletedUser19279

Vendég
Országonként különböző speciális szabályok és eltérések léphetnek érvénybe, nem csak a szabályok, de funkciók és szolgáltatások terén is. Így attól még, hogy más országban valamit lehet, nem jelenti hogy máshol is. Mindig az adott verzió szabályai és rendelkezései érvényesek.

Olvasom, én mindent olvasok :)

Hidd el sokszor nekünk is sokkal egyszerűbb lenne leírni, hogy mit miért teszünk, de nem tehetjük. Sem hogy XY miért bannoltuk vagy épp miért kellett/ engedtük vissza. De nem tehetjük az Ászf miatt.

Más:
Régen nem kitíltásokkal akarta egyik klán sem megnyerni a világot, most már mindegyik...


Az ÁszF felfogható, mint speciális szabályozás...innentől kezdve véleményem szerint ezt is át tudnátok "magyarosítani". Ebben az esetben is lehetne eltérő "korlátozás" vagy éppen az ellenkezője, ha már "Istent" játszotok és azt engedtek meg, vagy éppen tiltotok, amit akartok.
 

DeletedUser18336

Vendég
Vagy mi lenne ha nem lenne hozzányúlva, mert nem csak 0-24-esek játsszák a játékot (bár külsőn ugye ők a hangadók), hanem hozzám hasonló töltelék játékosok is, akiknek ez jól jön. :)

a hozzád hasonló töltelék játékosoknak:
1, ha van klánja, és a klán elég jó/erős/nagy, akkor meg tud védeni, ergo nincs szükség a morálra
2, ha van klánja, de egy egyszerű tömegklán tele töltelék játékosokkal akik nem dolgoznak össze, nem képeznek kellő mennyiségű sereget, akkor a morál nem sokat segít. idővel fel lesz őrölve a klán, hiába van tele morálharcosokkal.
3, ha nincs klánja, pláne nem segít a morál. lehet, hogy 2 helyett 8 nuke-ba fog kerülni beütni egy falut, de egy ponton túl az már nem számít.

ellenben a morál lehetővé teszi, hogy beküldj a frontra/front mögé pár falus játékosokat, klánszinten bevéditek 30-40k védővel, és ta-da, van egy 50-100 nuke-ra védett falud gyakorlatilag 0 védő befektetéssel. és ha a végjátékban is marad a morál, azokat az életben nem szeded ki, mert ha rátolsz 100 nuket, akkor beleraknak még 10k védőt, és már 150 nukera van védve.

persze nyilván ez csak a nagyokat hátráltatja, egy 10 falus játékos ki tudja szedni 12 nuke-al, csak általában egy 10 falus játékosnak nincs 12 nukeja.
 

DeletedUser19902

Vendég
Mondok egy példát. Valaki ír a fórumon egy vicces dolgot, amit ha nagyon akarunk, látjuk, a szabálykönyv betűről betűre értelmezése alapján kirakhatnám. De tök jó egyébként a hangulat. Mit csináltam volna? Írok valami vicceset a fórumra én is, részt veszek a közösségbe, a sértő részt módosítom, majd ráírok privátba a srácra, hogy hé bocsi, láttam, vicces volt de ez meg az szabályellenes volt, légyszi figyelj oda rá legközelebb. A játékos mit mondana? Basszus, de jó arc ez a hülye a zöld felirattal a neve alatt, nem egyből bannolt, hanem a közösség érdekében elengedte, mégis moderált, és legközelebb odafigyelek. Hozzátenném, korboncnok nem egyszer tette meg ezt velünk, és érdekes módon a többség tisztelte, kedvelte, és szívesen beszéltünk vele. Persze akit kellett ő is kirakta, de próbált közösséget építve végezni a moderálást.

korboncnokm most jobb útra tért, ugyanis, ha jól láttam, akkor a grepolisnak a facebookját viszi, szóval ha valaki akar vele beszélni, csak írjon oda :D
Amúgy most, hogy mondod, én nem sokat beszéltem korboncnokkal, de amikor írtam neki privátban is fórumon, akkor mindig kedvesen, segítőkészen írt vissza, gyakorlatilag beletudott bújni a játékosok bőrébe, megtudott minket érteni, és sorolhatnám :)
Egyébként nem értem miért cserélték le a magyar supportot, gyakorlatilag értelmetlen volt, mert ígyis úgyis ugyan az az eredmény maradt, annyi, hogy elvesztettünk egy jó fej ember a supporterek között és kb. ennyi :D
(remélem nem sértettem meg a supportot, nem ez volta cél, hanem az, hogy változtassatok)
Egyébként is zenébe is benne van, Változnak az idők vele változom én(az én alatt a supportot kellene érteni, és nem lenne semmi gond) is :D
 

Bogyó

“A jó”
A Klánháború Csapata
Supporter
A reakció pontszáma
783
Leírnád kérlek az ideális support munkatársat? :)

Érdekelne, azt leszámítva hogy senkit nem bannol :D
 

DeletedUser19902

Vendég
Leírnád kérlek az ideális support munkatársat? :)

Érdekelne, azt leszámítva hogy senkit nem bannol :D
azért az túlzás, hogy senkit nem bannolt, le is írták felettem is, hogy akit kellett, azt bannolt, csak nem úgy csinálta, mint ti, hogy mindenért bannoltok :D
Mit írjak le róla pontosan?
Kedves, segítőkész, játékos, jófej, AKTÍV(na ez novalee-ről ahogy elnéztem nem mondható el, pedig ő a COMA), megértett minket, megoldást próbált találni mindenre, és nem kifogást! :D
Mondjak még valamit?(mert akkor más is írjon, ne csak én)(úgy talán elhiszik, hogy tényleg jó ember volt) :D
 

DeletedUser19087

Vendég
Nincs ebben semmi meglepő. Régen is a support volt a bűnbak(persze tudom, az idő megszépíti a történteket), manapság is. Nem a supportnak kellene változni, hanem a játékosoknak megtanulni szabályosan és kultúráltan fórumozni. Leszokni a féltucat troll fiókról / játékos, amivel csak uszítani és sértegetni jár ki. Tudom, hogy hihetetlen, de értetek dolgozunk és nem fenyegetőzést várunk cserébe.
Nem kérünk sokat, nem itt kell sértegetni, uszítani és áskálódni a másik ellen, hogy majd jól megszégyenítsem a közösség előtt, úgy hogy kirakok róla egy levelezést. Ha úgy gondolod szabálytalan, jelented és téma lezárva. Szerintem abszolút nem várunk el sokat.
Őszintén megmondom én már moderálni sem szoktam egy ideje, mert undorító, amit itt néhányan megengednek maguknak.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.185
Nincs ebben semmi meglepő. Régen is a support volt a bűnbak(persze tudom, az idő megszépíti a történteket), manapság is. Nem a supportnak kellene változni, hanem a játékosoknak megtanulni szabályosan és kultúráltan fórumozni. Leszokni a féltucat troll fiókról / játékos, amivel csak uszítani és sértegetni jár ki. Tudom, hogy hihetetlen, de értetek dolgozunk és nem fenyegetőzést várunk cserébe.
Nem kérünk sokat, nem itt kell sértegetni, uszítani és áskálódni a másik ellen, hogy majd jól megszégyenítsem a közösség előtt, úgy hogy kirakok róla egy levelezést. Ha úgy gondolod szabálytalan, jelented és téma lezárva. Szerintem abszolút nem várunk el sokat.
Őszintén megmondom én már moderálni sem szoktam egy ideje, mert undorító, amit itt néhányan megengednek maguknak.

Mindkét fél hibás, mindkét félnek változnia kéne, ha azt mondod, hogy a supportnak nem kellene, akkor eléggé elfogult vagy.
 

DeletedUser18816

Vendég
Ha leírnánk és példákkal alá is támasztanánk, hogy milyen a jó supporter, kivágnátok az illetőt!
 
Fent