2018 május: Automatikus fiók törlés

DeletedUser8560

Vendég
Kedves Játékosaink,

Az automatikus fiók törlés funkció bevezetéséről és működéséről szeretnénk tájékoztatni titeket.

Az új rendszer a játékfiókhoz csatolja a fórumtevékenységet is. Ez azt jelenti, hogy amíg a fiók aktív a játékban VAGY a fórumon, a rendszer a fiókot aktívnak érzékeli. Az automatikus törlés 12 hónap játék vagy fórum inaktivitás után történik meg. Mielőtt a törlés megtörténik, automatikusan értesítjük a játékost a törlésről.

Május 22-től az alábbi változtatások kerülnek bevezetésre:

  • Azok a fiókok akik 12 hónapon át nem léptek be a fórumra vagy a játékba, törlésre kerülnek.
  • Amikor egy játékfiók törlésre kerül, a hozzá tartozó fórumfiók is törlődik. Ennek azonosítása a fióknéven keresztül történik.
  • A fórum fiókok neve megváltozik, ha a játékos megváltoztatja a játékosnevét a játékban.
Ez azt jelenti, hogy eltérő nevet használni a játékban és a fórumon csak úgy lehetséges, ha két külön fiókpárral rendelkeztek, amelyek aktívan vannak használva. Az aktív használat egyben azt is jelenti, hogy a fiókok nem lesznek inaktívok, és így elkerülhető a 12 havonta való törlés.

Ha a fórum és a fiókneved eltér, elképzelhető, hogy egy üzenetet fogsz kapni a fórumon arról, hogy törlésre kerül majd a fiókod - ez azért fordulhat elő, mert egy másik játékos fiók a játékban inaktivitás miatt törlésre lett jelölve. Ahhoz, hogy a fórumfiók törlése visszavonásra kerüljön, van egy 7 napos időszak, amíg a törlés véglegessé válik. Amint a törlési időszak elindul (akár a játékos akár automatika indítja el), a játékost üzenetben értesítjük a fórumon. Amennyiben megkaptad ezt az üzenetet, de nem szeretnéd a törlést, kérjük lépj azonnal kapcsolatba a supporttal!

https://support.innogames.com/game/tribalwars

Röviden:

  • Ha a játékosfiókodnak nincs fórumfiókja, minden rendben. Egyedül csak arra kell vigyáznod, hogy a 12 hónapig inaktív fiókokat töröljük.
  • Ha a játékos és a fórumfiókod azonos néven van, minden rendben. Egyedül csak arra kell vigyáznod, hogy a 12 hónapig inaktív (játékban vagy fórumon) fiókokat töröljük.
  • Ha a fórum fiókod eltérő nevű mint a játékosfiókod, akkor kérjük lépj a supporttal kapcsolatba, hogy a névcsere megtörténjen.
  • Ha a fórumfiókodhoz nem tartozik játékosfiók, kérünk hozz létre egy hozzá kapcsolt játékosfiókot. Ha ez nem lehetséges, kérjük lépj kapcsolatba a supporttal.
  • A fórumon és e-mailen kapsz egy figyelmeztetést, hogy a fiókod törlésre fog kerülni. Kérjük ellenőrizd a használt e-mail címeket, hogy érvényesek-e, hogy meg is kapd az értesítést.
  • Ha úgy kapsz üzenetet, hogy nem akartad törölni a fiókot, akkor kérjük lépj kapcsolatba a supporttal.
  • A jövőben a játékos és fórum fiókod azonos néven fog futni, és szinkronizálásra kerül, ha a játékban nevet váltasz, DE az email cím és jelszó elválasztva marad.

Fontosabb kérdések, válaszok:

  • Ezek a törlések legálisak? Igen, sőt, a törvény kötelez rá minket, hogy mostantól ne tartsuk meg az inaktív fiókokat és azok adatait.
  • Ki intézi ezeket az ügyeket? A rendszer teljesen zárt és automatikus, ahhoz a supportnak nincs se rálátása, se hozzáférése.
  • Ki tud segíteni, ha problémám akadt? Kérlek a supportnak írj, részletesen, hogy látható legyen mi a probléma és mit szeretnél elérni, és mi továbbítjuk a központ munkatársainak, akik megnézik, mit tudnak tenni az ügyben. A support ezekben az ügyekben csak kapcsolattartói feladatokat lát el.
  • Hogy tarthatom életben a fórum fiókom? Csak úgy, ha csinálsz hozzá játékos regisztrációt, amit életben tartasz.
  • Hogy tarthatom életben a játékbeli fiókom? Csak úgy, ha időről időre beregisztrálsz egy világba és aztán vagy inaktivitás miatt törlődsz vagy törlésre állítod a fiókod. Személy szerint a negyedéves belépést ajánlom, hogy minél több minden megmaradjon a fiókon.
  • A játékos kap értesítést a törlésre való kijelölésről? Igen, a fórumfiók a fórumon, a játékosfiók a játékban, automatikusan, nem a support által felügyelve.
  • Mi történik a prémium pontokkal? Amennyiben vásárolt prémium pontok vannak a fiókban, akkor a törlési figyelmeztetés sokkal hamarabb megérkezik a játékoshoz, aki eldönti, hogy életben tartja-e a fiókot, vagy veszni hagyja a pontokat. A prémium tőzsdén szerzett pontok esetén a törlési figyelmeztetés a nem kap elsőbbséget, az a már meghirdetett módon fog megérkezni, és a játékosnak akkor is van ideje dönteni és lépni.
  • Mi történik, ha egy játékos megváltoztatja a játékban a nevét? Az azonos nevű fórum felhasználói fiók neve is vele változik az új névre, és a régi bejegyzések is az új néven lesznek megtalálhatók.
  • Mi történik, ha egy játékos fórumfiókja törlődik? A bejegyzései megmaradnak, de "vendég" név alatt kerülnek megjelenítésre, a posztoló eredeti neve törlésre kerül.
  • Mi történik ha a játékos fiókja törlésre kerül, és a neve a Dicsőség csarnokában volt? Semmi, bár a regisztráció törlése megtörténik, az eredeti név ott fog maradni a listában.
  • Mi történik ha a játékos fiókja törlésre kerül, és a neve a TWStatson volt? Semmi, bár a regisztráció törlése megtörténik, az eredeti név ott fog maradni a listában.
  • Mi történik a már most inaktív fórum fiókokkal? Most semmi, de ahogy a rendszer ellenőrzése elindul, ezeket a fiókokat is elkezdi listázni, figyelmeztetni, és ha nem történik semmi, törölni.
  • Mi történik a játékosnévvel törlés után? Mikor lehet újra használni az adott nevet és játékos-regisztrációt létrehozni vele? Ki kell várni a 180 napot, mint név-változtatásnál.
  • A játékosfiók törlése után mi történik a hozzá kapcsolt adatokkal, ticketekkel? Törlésre kerülnek.
  • Lehetséges-e a játékosnak saját magának elindítani a teljes törlést? Igen, ez már egy évek óta működő funkció, amint a játékos ír a supportba, mi megküldjük a törlési felület linkjét, ahol a játékos el tudja indítani a teljes törlést saját maga.


Ha további kérdésetek van, lépjetek kapcsolatba velünk!


Üdvözlettel,

Klánháború Csapat
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser

Vendég
Szia!
Több kérdésem is lenne, ami szerintem sok mindenkit érdekel!
1.) Mi történik a törölt fiókok hozzászólásaival és fórum fiókjukkal?
2.) A 12 hónap mostantól számolandó, azaz a régi inaktív fiókokkal mi történik? Pl. aki 2013-ba lépett utoljára be, annak a fiókja már most törlésre kerül, vagy csak 12 hónap múlva?
3.) A törlést követően a játékos név újra használhatóvá válik, és ha igen mikor?
4.) Ha a játékosnév újra felhasználható, akkor törlődik az előző fiókhoz kapcsolható összes adat (email, ip, tiltások, support levelek stb)
5.) A játékosoknak van lehetősége manuálisan kérelmezni felhasználó fiókjuk törlését? Ha igen, ezt hogyan tehetik meg?

Köszönöm szépen a segítséged!
Szép napot kívánok!
 

DeletedUser18649

Vendég
Én leginkább arra lennék kíváncsi, hogy a prémiumpontok is eltűnnek-e a semmibe, vagy akkor azértnem törlik ki a fiókot, ha van rajta. Mert ennek aztán tényleg semmi értelme.
 

Fragile Reality

53 41 59 20 48 49
A reakció pontszáma
17.082
Egyáltalán nem hülyeség, meg akarják tisztítani a KH-t. És nem csak itt van ez, hanem nemzetközileg minden domain alatt. Szerintem nem árt, ha rendet tesznek mindenhol, mert jelenleg rohadt nagy katyvasz van. Stalker írásából kiragadnám az önkéntes törlést. Jó lenne, ha tényleg lenne lehetőség manuálisan, vagy legalább supporttól kérve egy account teljes megszüntetetésére. A pp érdekes kérdés. Az átadhatót átküldöd egybe, amivel játszol, ami bent marad, az pedig az évek során kapott 100 pp évenként, de az pont ezért nem átadható, hogy ne csináljon senki magának 50 fiókok csak ezért.
 

DeletedUser17955

Vendég
Sziasztok!

Elsőként azt szeretném jelezni, hogy nem értek egyet az 1 évnyi inaktív időszak utáni törléssel.
Szerintem rajtam kívül többen is hasonlóképpen játszanak, miszerint egy-egy aktívabb időszak után hosszabb pihenőt tartanak.
Ilyenkor minden marad (pp, zászlók) a fiókban, és 1-2-3 év elteltével biztosan újra kezdjük a játékot. Ha minden törlődni fog, akkor már csak az elv miatt sem fogom újra kezdeni.
Persze kézenfekvő javaslat lehet, ami egyből eszembe jutott, hogy lépjünk be évenként a játékba és már meg is van oldva a probléma.
Kérdésem, hogy ha beregisztrálok egy világra és egy másodpercet sem játszom, akkor ezzel megoldottam az inaktívitást?
Nem értem azonban, hogy miért kell törölni bármely fiókot, miért nem férnek el azok a bitek a szerveren.
Felvetődik még egy kérdés. Ha törlik a fiókomat, akkor bárki újra regisztrálhat a nevemmel?

Mindenkinek jó játékot és szép napot kívánok!
 

DeletedUser

Vendég
Szia Benjam!
Megválaszoltad magadnak a kérdésed :D A leírásból egyértelműen látszik, hogyha egyszer belépsz évente az elég a törlési periódus nullázásához. :)
 

DeletedUser19289

Vendég
Sziasztok.

Ha törlődik egy fiók, akkor a twstatja is eltűnik, vagy az megmarad, mint archívum? Ha pl törlődik a fiók, de ugyanazzal az e-maillal regisztrálok, amin volt a fiók, akkor a pp, ami rajta volt visszarendeződik, és a stat is visszarendeződik?
 

Halottaskocsi

Well-Known Member
A reakció pontszáma
1.067
Sziasztok.

Ha törlődik egy fiók, akkor a twstatja is eltűnik, vagy az megmarad, mint archívum? Ha pl törlődik a fiók, de ugyanazzal az e-maillal regisztrálok, amin volt a fiók, akkor a pp, ami rajta volt visszarendeződik, és a stat is visszarendeződik?
A stat olyan fiókokat is megjelenít amik az adott szerverről töröltek, ugyan így képes rég lezárt szerókat is megjeleníteni, így mondhatjuk, Archívum.

A stat csak ID-t és játékosnevet rögzít, az e-mailedhez semmi köze. új regisztráció esetén új ID-t kapsz így még ha a felhasználó nevet engedi is újra felhasználni sem tudja összekötni az újjal.
Max abban az esetben ha a fióktörlés során nem törlődik a fiók, hanem felfüggesztésre -deaktiválásra kerül - ez azonban nem tudom az új eu-s adatvédelmi hülyeségeknek mennyire felelne meg. Szóval amennyiben a fiók csak felfüggesztésre kerül és regisztráció esetén a rendszer visszanézi a táblát hogy adott e-mailhez adott név létezett-e valaha és ha igen akkor csak újra aktiválja a fiókot lehetséges, hogy az addig rajta szereplő dolgok - pp - is előkerülhetnek valamint mivel az ID is megmarad így tovább követhető egyben - játékos többi világa- a staton.

Apropó pp, azt tudnám elképzelni esetleg, hogy a fiók törlésekor a fiókhoz tartozó e-mail címre küldenének egy kupont aminek felhasználásával - mondjuk egy éven belül - az adott játékos megkaphatná azt a mennyiséget amit a fiók törlésekor elvesztett mint átadható pp-t (megelőzvén a nem átadható évfordulós pp-k "farmolását", bár elég hosszú futamidejű móka lenne)
 

DeletedUser8560

Vendég
Sziasztok, a beérkezett kérdésekre megkaptam a válaszokat, ezeket az eredeti fórumbejegyzésben tettem közzé, hogy egyben meglegyen minden. További kérdések esetén kérlek tegyétek fel, és amint választ kapok, közzéteszem.
 

Nikitaa

Well-Known Member
A reakció pontszáma
523
az eredeti fórumbejegyzést belinkelnétek nekem, nem találom. Így a válaszokat sem:(
Köszönöm.
 

DeletedUser19269

Vendég
Valami nem stimmel...miertnem lehet egy bizonyos szemely "fiokjat" megnyitni???
Szerepel a nev..de egyszeruen nemlehet csekkolni!!
 

DeletedUser19662

Vendég
Valami nem stimmel...miertnem lehet egy bizonyos szemely "fiokjat" megnyitni???
Szerepel a nev..de egyszeruen nemlehet csekkolni!!
Ez engem is èrdekel. A keresès opció se dob ki rá semmit pedig lètező fiók :)
 
Fent