Wwnes :)

DeletedUser

Vendég
hmm...most ehhez mit fűzzek hozzá...?:)


sztem csak egy statit...


Side 1:
Tribes: =SZK=
Side 2:
Tribes: ..KM..


Összes foglalás ellenséges oldal ellen:

Oldal 1: 230
Oldal 2: 72
Különbség: 158

chart



Összes foglalás pontértéke ellenséges oldal ellen:

Oldal 1: 2,005,560
Oldal 2: 608,755
Különbség: 1,396,805

chart


ez a klán már hónapok óta szétzilálva, aki értékelhető ember volt, mind átment vagy a Burekba, vagy a KM.E klánba...ezzel a jelenlegi KM-klánnal meg a következő a helyzet:

Side 1:
Tribes: =SZK=
Side 2:
Tribes: KM E.

Timeframe: Örökké



Összes foglalás ellenséges oldal ellen:

Oldal 1: 522
Oldal 2: 164
Különbség: 358

chart




Összes foglalás pontértéke ellenséges oldal ellen:

Oldal 1: 4,900,364
Oldal 2: 1,564,444
Különbség: 3,335,920

chart




Tehát akárhogy is számolok-osztok-szorzok, a falufoglalási arány 752:236.
A javunkra.


;)
 

DeletedUser

Vendég
mindazonáltal ez a meccs nyilván nincs még lefutva, és szép kis csaták várhatóak még:)
 

DeletedUser8560

Vendég
Jó estét.

Elnézést, hogy visszatérek egy hosszabb bejegyzés erejéig a már lezárt témához, az ünnep alatt nyulakat kergettem, most értem csak géphez.

A klán vezetősége és játékosai közül többen többféleképp reagáltak, és azok is többféle reakciót váltottak ki a játékostársakból.

Elolvasva ezeket a bejegyzéseket, úgy éreztem, hogy most nekem is meg kell szólalnom. A kizárás konkrétumait tekintve nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, mert szerintem eléggé érdektelen, viszont az ügy kezelése annyira jól jellemzi a magyar KH társadalmat, hogy meg szeretném osztani veletek a véleményem, és az észrevételeim.
Hangsúlyozom, általános információkat, kijelentéseket teszek, több esetben a megjegyzésem NEM erre az ügyre vonatkozik, más esetekből merítettem az ihletet. Azonban ezek annyira általános dolgok, hogy muszáj szóba hozni.

Tudjátok, én időnként nagyon, nagyon egyszerű lény vagyok.. van egy szabályzat, van egy büntetési segédlet, és kb. ennyi, ami érdekel. Nem nagyon értem/szeretem a felesleges lelki köröket, mert az ember úgyis tudja, ha hibázik... legfeljebb még önmagának sem vallja be, sőt, a társainak már valóságos meséket képes költeni (nem ebben az esetben, de általában így van), ahol ő már mint egy levadászásra váró szabadsághős bukkan fel... (ez azért mindig meg tud lepni, komolyan, és olyan sokan elhiszik ezt a blőd dumát hogy ihaj..).

Szóval a lényeg, hogy itt is valami hasonló volt, mint az összes esetben: drága emberünk, embereink nem olvasták a szabályzatot, bevállalták, belenyúltak a tutiba, majd csodálkoztak, ha a velük nem bíró ellenség a szabályzathoz nyúlt (amúgy tudtátok, hogy nálunk ennek hagyománya van, és máshol az emberek szeretnek tisztességes harcot vívni? Off szintű javaslatom, hogy nyissatok egy topicot, a legjobb megváltó gondolatokat a témában - "miért is van ez így?" - támogatni fogom. ).

Mi történik ilyenkor?
Supporter megkapja a levelet, megnézi, igaza van-e a feljelentőnek. Rácsodálkozik, hogy jééé, tényleg, micsoda név ez itt kérem.... majd a büntetési segédletben ellenőrzi a tételeket, és látja, ez kizárás lesz. Nem is kicsi büntetés... Csóválja a fejét, nem érti, hogy lehet valaki ekkora marha (bocsánat, általánosság, ismételten), dehát mit tehetne? (magán jellegű gondolat: nem, nem írom le, csak a publikus változatot, ami úgy hangzik, hogy miért a "játékbíró" hibája, ha valaki szabálytalanul játszik? Tán ő vette rá a szabálytalanságra a játékost?) Ellenőrzik a munkáját, kellemetlen beszélgetés vár rá, ha eltér a szabályoktól, szabványoktól.. tehát eljár és büntet.

Ekkor szokott előfordulni, hogy az, akit megbüntetnek, rácsodálkozik az életre, szabályokra, sőt, szerintem még sok minden másra is, és elkezd gondolkozni, mit lehet itt most tenni.
Sajnos a legtöbb játékosnak ilyenkor nem az jut az eszébe, hogy: "Megtettem! tudok tenni valamit hogy enyhítsétek a büntetést? Van lehetőség a hibám javítására?", hanem: "a nagynéném volt! a kiskutyám megtanult írni! igen, szabálytalan voltam, de csak azért büntettek engem mert feljelentettek!"

Ilyenkor sok múlik ám az emberi tényezőn. Tisztában vagyok vele, hogy a support tagjait sok mindennek hiszitek, de most őszintén: nem hülye emberek, sőt.

Bár nagyon vicces azt olvasni, hogy a család tagjainak száma 32, és a legkisebb, 3 éves öccs (két levéllel később már nővér) írta ki tökéletes helyesírással a faluneveket/profilt/sértő levelet és ő csinált 212 darab multifiókot (tudtátok hogy eddig 63 fiók volt a rekord, egy világon, egy ember kezében?), de azért valljuk meg, a valóságérztet, tapasztalat, és a saját szem sokat szokott segíteni ilyen helyzetben.

Hümm, kalandozok, mint őseink, bocsánat érte..
Tehát az emberi tényező.
Szóval képzeljük el, hogy van egy kedves jólelkű (komolyan) ember, aki ül a számítógépe előtt, fecseg velem, végzi a munkáját, szépen békésen. A büntetést kiszabta, nem örült neki, dehát ami jár az jár, majd pedig kap egy levelet, ahol dicső szabálysértőnk vagy vérig sérti vagy szemébe hazudik. A sértés se semmi (lehet kéne nyitni egy szégyenfalat, de azért nem teszem, mert csak ötleteket adnánk), de a hazugság az kemény, mert mi látjuk a dolgokat. Mondok erre is példát: Minap kaptam egy levelet egy játékostól, aki megkérdezte, miért zártam ki az ő nagy barátját. Mondom, háhá, adatvédelem, ki nem adom! Jön a válasz, hogy ő megtudta, mert évezredes cimborája bevallotta neki, hogy azért zártuk ki, mert Lila Tehén volt a faluneve (nevet megváltoztattam, adatvédelem, de ez a kategória)...
Bár nem mondhatom el, hogy mégis miért volt a kizárás, de tisztázzuk:
Lila Tehén nem büntethető
Most komolyan, ennyire hogy lehet valaki ilyen, hogy ezt beeszi?
A büntetési segédlet (nyilvános) tartalmazza a büntetési tételeket - egy pillanat alatt le lehet ellenőrizni
Végül: milyen már, ha a saját emberem/társam hazudik a szemembe? Ezen még soha nem gondolkozott el senki? Ha ebben hazudik, miben még? (ok, tudom, hülye kérdés, itt mindenképpen, bocs)

Tehát, megjön a levél - és elküldenek nagyon érdekes helyekre, szemedbe hazudnak, ne adj Isten, még itt a fórumon is elindul az alaphazugság által gerjesztett lavina.

Mert a társak TÉNYLEG elhiszik, hogy a lila tehén miatt lett kizárva a játékos. Vagy mert TÉNYLEG nem tudják, mert soha a büdös életben nem olvasták a szabályzatot, hogy egy illegális, erőszakon (is) alapuló szervezetre való utalás szabálysértő.

És elindul a lavina.

A fórumon jönnek a hozzászólások, ugyanaz a néhány hangulatgerjesztő fokozza a hangulatot, akik mindig, mindenhol beleszólnak bár közük semmi sincs az ügyhöz, és akit lehet megpróbálnak befolyásolni..
A supportba ömlenek a levelek, egyrészt a kizártaktól, akik nem értik meg, hogy amíg nem vállalják fel a tettüket, és nem őszinték, semmire sem mennek, másrészt a drukkerektől.

Na a drukkerel levelezni életveszélyes, én mondom. Nem tud semmit, nem érdekli semmi, nem hisz el semmit, csak a kizártat engedjük vissza. A szemében a kizárt soha nem vétett a szabályok ellen, sőt, szerinte az elmúlt 5 percben 10 alkalommal változtattunk szabályokat azért, hogy a kizárt kizárt maradjon, és amúgy is, itt minden rossz, és ő nem fog játszani, ha ez a helyzet így marad. Az ember próbálja csitítani, és jelzi, nem adhatunk ki infót, maradjon ki az eseményekből, Urambocsá' maradjon emberi keretek között, de csak mondja. Amikor már ott tart, hogy szidalmaz, stb. (nagyon leleményes a magyar nyelv, én mondom, nem hinnétek el azt a sok jókívánságot amit küldeni tudnak), akkor jön, hogy erélyesebben lépünk fel, és bizony ismét a szabályokhoz nyúlunk, és felhívjuk a figyelmet, mi történik, ha jön a folytatás.

Hogy mi a reakció? Vagy az idióta válasz, és a drukker kizáratja magát mert nem hiszi el, hogy megtörténhet (ekkor jön a fenyegetőzés a központtal), vagy kifarol. A második eset a ritkább.

Mindeközben, valahol a drukker és a fórumos bejegyzések félútján titokban találkozik a végre előkerült józan ész és a megcsappant hidegvér (osszátok ki a szerepeket a két fél között, kíváncsi vagyok a végeredményre). Játékosunk felismeri, hogy zsarolással, tagadással, ferdítéssel mégsem megy semmire, és eszébe jut a végső csapás: az őszinteség.
Ez az a pillanat, amikor nagyon kényes a helyzet: ha túl sokat mondott, túl sokszor, akkor a másik fél már nem lesz együttműködő. Miért is lenne az? Ha valakit kétsoronként elküldenek szeretteihez, stb., akkor nincs motiváció, akkor maradnak a tények: szabálysértés, büntetés, ügy lezárva.

Minderről persze a drukker mit sem tud: míg a kizárt már rég beismerte, hogy tényleg megtette, és valóban nincs öccse aki néha átváltozik a nővérévé, vagy inaktív fiókká aki hirtelen levelezni kezd, ő még mondja a magáét.
Kizártunk a visszatérés részleteit tárgyalja, drukkerünk sikerei teljében már kizárva hempereg az önsajnálatban és az áldozat-szerepben, amit ő gerjesztett, egy olyan ügyben, ahol neki keresnivalója sem volt.

Hogy mi a folytatás?
Részünkről értetlenkedés, mert mindezt a műsort el lehetett volna rendezni szépen és nyugodtan, ahogy arra mindenkinek megadjuk a lehetőséget.
A játékosok részéről: Az eredeti kizárt előbb/utóbb visszatér kis szerencsével, ha a bűne nem lép át bizonyos határokat, drukkerünk meg véglegesre állítva pihen, reklamál, esetleg kezdi előről az egész körforgást (amúgy tudtátok, hogy eddigi pályafutásom alatt csak egy kizárt lépett fel a drukkere érdekében?).

Tanulság? Na az nincs.
Ez a megszokott körforgás, minden szerep, és szereplő felismerhető, minden egyes ügyben.

Amiért itt és most ragadtam klavit, hogy mindezt kiírjam magamból, az az volt, hogy ez az első eset, amikor a kizárt játékosok vezetője nem a megszokott módon zárta le az ügyet, hanem igazi vezetőként megpróbált összegezni, és tanácsolni, mondhatni: utat mutatni a többieknek.

Ezt pedig becsülöm benne.



Természetesen tudom, hogy nem fogtok egyetérteni, azt is, hogy sokan sokkal okosabban, másképp kezelnék az ügyeket, dehát az élet már csak ilyen. Nem vitaindítónak szántam, csak egyszerű tapasztalat/véleménynyilvánításnak.

Jó éjt mindenkinek!

sajt
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser

Vendég
mindazonáltal ez a meccs nyilván nincs még lefutva, és szép kis csaták várhatóak még:)

Ramon, ez mind szép és jó, hogy statisztikákkal mutatod meg a különbségeinket klánjaink között. De egyet ne feledj, hogy nektek ott van a Burek, mint védőpajzs, ha egyszer ők elfogynak, már nem lesz akkora védelmetek és lehetséges, hogy a foglalási arány is meg fog változni. Minél közelebb leszünk hozzátok, annyival nehezebb lesz ellenünk játszanotok. De be kell vallanom elég ügyesen csináltátok eddig, annó a legelején jól választottatok égtájat a Burek klánnal. Jelenleg valóban nem valami fényes részünkről a statisztika, de ez nem mérvadó. Biztos, hogy lesz ez nagyobb szám is a közeljövőben, hisz jelenleg vannak távolabb eső játékosaink.. de a nyugatra való terjeszkedést megkezdtük végre( eddig az ellenséghez csatlakozókkal kellett foglalkoznunk) , mostmár jöhetnek sorjában az igazi ellenfelek. Hosszú ez a játék és így van, sok szép csaták várhatóak még klánjaink között.
 

DeletedUser

Vendég
Szóval eddig ott volt a Burek mint védőpajzs...te ezt előnynek állítod be, holott nekünk eddig a pillanatig ez csak hátrány volt...összesen talán hat ember fért hozzá tőlünk a klánodhoz;)
Egyébként is már mondtam h a Burekért harapok, nekem jóformán klántársak;)


Örülök h végre befejeztétek a "keleti" hadjáratokat, és végre nekiláthattok "lesöpörni" a Burekot - van is mit behozni, mert ha már itt tartunk, a Burek-KM összesített stati is 1238:900 foglalást mutat...a Burek javára.

És még egy kis gyöngyszem: egy feleannyi ponttal sem rendelkező Top8 klán, nevezetesen a KAZE ellen a mutatótok 613:113. Mondanom sem kell, szintén nem a javatokra.

Node, el is kalandoztunk egy kicsit - ez itt WWNES fórum, nem kakasviadal...elnézést is kérek mindenkitől;)
Majd döntenek a fegyverek!:)
 

DeletedUser

Vendég
mi a tisztességes küzdelemet hangoztatjuk(Atlasz), tehát így is viselkedjetek...persze kivéve amikor nem...de a kivétel Én vagyok...

köszönöm...

:D:D:D
Hát ez jó :)
Az ottani klánodban is becsajoztál Tilk ? :)
mond el nekik őszintén, hogy azért váltunk el egymástól mi ketten,mert mindenkivel kikezdtél, akinek 2-essel kezdődött a személyi száma :D

A support témához még annyit fűznék hozzá .
-mindenki háborog akit sérelem ér. Jelen (minden) esetben játékmegvonás.
-Hogy mit lehetne tenni ilyenkor ? Nos ezen kéne elgondolkodni,mert ilyenkor a tudatos reakció helyett az ösztönök lépnek működésbe. Anyázás , káromkodás ,fenyegetőzés stb.
-El kéne gondolkodni : Kell ez ? Ettől megváltozik majd valami ? higyje el mindenki, ha a szidalmazás eredményre vezetne ,akkor már rég nem lenne support,és a magyar KH lenne a játéktörténelem legdurvább játéka.
-Van egy ősi indiai mondás : "mindenki jól fontolja meg mi a haszna és mi a kára",és eszerint cselekedjen.
A 8§-hoz meg annyit : Mindenki aki a németekhez akar fordulni a nácizás okozta bűntetés enyhítéséért, fogadjon meg egy jó tanácsot ;) NE TEGYE !
sokan azt hiszitek,hogy mivel a németek történelmében volt náci korszak,arra Ők majd büszkék lesznek. Hát nem. A legmélyebben szégyellik hogy ilyen is volt náluk.Tehát ha azt hiszi valaki,hogy majd jól áll a szemében az,hogy Ő így játszik,akkor súlyosan téved . Hidd el nekem . Személyes tapasztalatom van róla más játék kapcsán ;)
 
Utoljára egy moderátor szerkesztette:

DeletedUser

Vendég
micsodaa..?
na, elő a sztorival, tök kiváncsi lettem:)
a Tilk az ilyen Casanova?;)
 

DeletedUser

Vendég
skizo-nak skizo, mert hol át akar jönni, hol nem, kilép az Atlaszból, uj klánt akar csinálni, aztán vissza...szóval mi se tudjuk hova tenni:)
 

DeletedUser

Vendég
skizo-nak skizo, mert hol át akar jönni, hol nem, kilép az Atlaszból, uj klánt akar csinálni, aztán vissza...szóval mi se tudjuk hova tenni:)

Áááá , nálunk is pont ugyanezt csinálta :D
kérdezd csak meg Efersin-t.
Ott is ezt járta el,ezt a tangót, hogy kilépett és még a jobbakat magával akarta rántani,csakhogy ez nem jött be neki ;)
Ugyanis inkább hozzám voltak lojálisak,pláne azok,akik "női játékosok"ként megismerték a sármos Tilket :D
Efersin Tilkkel váltott levelét használtam fel,az volt rá az utsó bizonyíték hogy számára már nincs helye köztünk :)
Abban ismertette Efersinnel ugyanis részletesen a terveit ,a klánommal kapcsolatban :)

Na de nem akarom elrontani a játékát, legyen ennyi elég :p
A sorsa mindenkit utolér, ki mint vet úgy arat. - Nos ez a mondás pont Tilkre állhat ;)
Itt is csak azért szóltam be az "érdekében" mert utálom a hazug embereket ,és az amit Ő a külsős fórumon összehordott rólam ill. rólunk az merő hazugság.
 

DeletedUser

Vendég
Node, el is kalandoztunk egy kicsit - ez itt WWNES fórum, nem kakasviadal...elnézést is kérek mindenkitől;)
Majd döntenek a fegyverek!:)

Csak nyugodtan:) engem nem zavar... végül is nagyon sok minden összefügg a v12-n.. így ez a beszélgetés is érinti a WWNES-t
 

DeletedUser

Vendég
Ulti figyelsz közben...?:)
Darky sok hasznos dolgot írt fentebb...tudod mire értem:)

ja, bocs a skype-os dolog nem jött össze éjjel, meló volt, meg az EEM-et is szórakoztatnom kellett (jelentem négy falud visszavéve, nagyon nem szivesen adták;)), projekt folytatódik.
ha gondolod, egy óra mulva felmegyek SKY-ra
 

DeletedUser

Vendég
Persze, hogy figyelek:) Tüzetesen át is olvastam:D Érdekes, érdekes.. nagyon érdekes:) és tényleg hasznos, némely része...

Persze, hogy nem szívesen adták a faluimat... értékes skalpnak minősül mindegyik :D :D Lehet mivel büszkélkedni a klánban..lám..lám.. sikerült:) Ez persze csak vicc.....a részemről. Nem vagyok akkora, hú de nagy...über KH-s akitől ne lehetne elvenni falukat normál felállásban IS:) (persze, nem is olyan könnyű azért:D )

skype... ok..14:00 magasságában fent leszek.
 

DeletedUser

Vendég
Rólam nincs valami jó sztoritok? :D
Vagy ilyen jelentéktelen vagyok? :( :)

Nem ellenségek vagyunk, hanem ellenfelek :)
 

DeletedUser

Vendég
bandi111 majd kreál egyet :)
Ő jobban tud mindenkiről mindent úgyis :D
Példáúl ebben a pillanatban tudtam meg magamról ,hogy én vagyok a rossz hírű és üldözött Főgonosz :D
Kérdezd meg mit tud Rólad,Tőle bizton megtudod,hogy mi voltál előző életedben :D:D
 
Fent